Pagini

joi, 2 august 2012

Meniu euharistic

    Ceea ce nu înţeleg la oamenii religioşi este dorinţa impetuoasă de-a afirma că fanteziile lor sunt reale. Am şi eu fantezii în legătură cu diverse subiecte dar chiar nu mă interesează ce cred alţii despre fanteziile mele şi nici nu aş vrea să spună vreunul că sunt adevărate. Eu am capacitatea de-a experimenta cu propria imaginaţie şi de-a recolta efectele acelor exerciţii mentale fără să-mi spună toţi oamenii din jur că ceea ce mi-am imaginat este real. Adeseori îmi imaginez anumite scenarii şi o fac ca să mă amuz dar am totodată o preocupare specială pentru a delimita realitatea de irealitate.
    Acum de exemplu mi-aş imagina că există un dumnezeu, că l-am descoperi şi că am avea tehnologia să supunem o astfel de creatură. Primul lucru care mi-a trecut prin cap ar fi să-mi fac o fermă de dumnezei, o fermă în care să cresc mai mulţi dumnezei cărora să le dau de mâncare, să le dau apă, să-i vaccinez, să am grijă de ei aşa cum orice fermier are de animalele sale. Chiar mi-ar plăcea să am o turmă de dumnezei şi să ies cu ea la păscut, să-i tund şi să-i mulg. Iar când dumnezeii ar creşte mari aş deschide un restaurant pentru creştini în care să se servească preparate cu specific dumnezeiesc. De ce aş face acest lucru? Pentru că mă uit la ei cu o imensă compasiune gastronomică şi văd cum cu ocazia ritualului împărtăşaniei îl mănâncă pe dumnezeul religiei lor într-o singură formă. Păi cum să-l mănânci pe Dumnezeu sub o singură formă, chiar şi dacă e vorba de un miel, tot faci din el un drob, ciorbă sau friptură şi multe altele...
    Eu zic că ar merita o gamă mai largă de preparate, un meniu mai diversificat şi iată cum ar arăta un astfel de meniu euharistic:

Ciorbe
- Ciorbă de burtă divină - 1 ron
- Ciorbă de dumnezeu a la grec - 0,7 ron
Aperitiv
- Omletă din creier divin cu ceapă şi brânză - 2,5 ron
Mâncare gătită
- Ceafă de dumnezeu la grătar  -  2 ron
- Dumnezei umpluţi cu orez şi duh sfânt- 2,5 ron
- Pulpe de dumnezeu dezosate la cuptor - 3 ron
- Ciulama de dumnezei cu mărar - 2,5 ron
- Pilaf de dumnezei cu ciuperci - 1,7 ron
- Şunculiţă divină cu salată de crudităţi - 3,4 ron
- Hristoşi intinşi la cruce cu mirodenii de coroană de spini şi cuişoare - 0,7 ron
- Piept divin umplut cu spanac şi sos de smântână - 4,9 ron
- Dumnezeu tăvălit prin unt cu cartofi la cuptor  - 3,7 ron
- Dumnezei la tigaie în suc propriu - 3 ron
- Dumnezei fripţi la plită cu legume la grătar -  3,9 ron
Garnituri
- Dumnezei marinaţi în oţet - 0,35 ron
- Salată de dumnezei muraţi - 0,35 ron
Desert
- Clătite cu gem de dumnezei - 3 ron
- Cremă de dumnezeu ars - 4 ron 
Vinuri
- Sângele lui Hristos - 2 ron

După cum se vede preţurile ar fi foarte accesibile pentru buzunarele creştinilor, chiar în condiţiile în care aceste buzunare sunt uşurate cu sârguinţă de către popi. 

   Ei bine, dacă fantezia mea cu restaurantul ar înlocui clasica fantezie creştină, ce credeţi că ar spune credincioşii în existenţa restaurantului?
    Ar spune că cunoaşterea umană este finită şi n-ai de unde să ştii dacă există sau nu un astfel de restaurant. Ar spune că au ei o carte sfântă în care scrie extensiv despre restaurant, despre oameni care au mâncat dumnezei acolo, ba chiar şi despre nunţile care au avut loc în restaurant. Că oamenii de ştiinţă n-au dovedit niciodată că nu există acest restaurant, care oricum fiind supranatural nu poate fi investigat prin naturalismul metodologic. Ar spune că ideea de existenţă a restaurantului îi face să fie morali, că îi face să se simtă bine, că se simt ofensaţi dacă blasfemiază cineva împotriva sfântului restaurant şi tot felul de astfel de aberaţii de care pe la o vreme începi să te cam plictiseşti. 
    Din fericire eu fac foarte bine diferenţa între real şi imaginar şi nu intenţionez deloc să-mi întemeiez vreo religie care să aibă restaurantul ca temă centrală.

60 de comentarii:

  1. O sa fie dificil sa pui in tigaie Sfanta Treime pentru ca Sfantul Duh este volatil!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci il bagam al un frigider ca sa se lichefieze si-l servim ca bautura racoritoare.

      Ștergere
    2. Bai dobitocule, incultule care te crezi tu mare somitate, habar n-ai de nimic ce tine de crestinism. Crestinismul e ceva mult mai profund decat niste feluri de mancare de post pe care le-ai prezentat tu ironic. Degeaba zici tu ca ai citit Biblia pt ca nu ai inteles nimic din ea. Esti un amarat de blogaras care face pe desteptetul desi creierul tau are o lipsa clara de circumvolutiuni.

      Ștergere
    3. Tovarase, nu te obliga nimeni sa citesti ce scriu eu aici. Copiii la scoala sunt obligati sa asiste la orele de catehizare asa cum sunt obligati si acasa de catre parintii habotnici sa invete niste primitivisme care n-au sa le aduca decat amaraciune si sclavie. Statul roman imi ia bani din ceea ce platesc eu ca taxe si ii investeste in constructia de biserici si in propaganda religioasa. Biserica voastra e putred e bogata, cu posturi radio, cu televiziune, reviste si site-uri cat cuprinde pe internet, popii vostrii sunt mana in mana cu politicienii astfel incat nici un om din cadrul statului n-are destul curaj sa se declare altceva decat crestin, iar pe tine te incearca grija ca de ce scriu eu pe aici ce scriu.
      Poseidon sa te ierte!

      Ștergere
    4. Anonim...de ce faci asemenea afirmatii?"Bai dobitocule, incultule "care te crezi" tu mare somitate, habar n-ai de nimic ce tine de crestinism."....Doar oamenii ce nu sunt pregatiti sa poarte o polemica apeleaza la astfel de apelative.Esti inteligent ?..ok. asumati raspunderea pentru cele postate cu o identitate...de exemplu Vanghelie ...sau Becali.ETC....si demonstreaza noua si lui Godless ca tu ai dreptate...el e gazda ,putin respect.Ai intrat in casa lui si il jignesti pentru ca nu gandeste ca tine?...esti crestin?..sau urmasul lui Tomás de Torquemada ?...nu folosi metode brutale si vulgare pentru a iti promova convingerile. Asteptam cu nerabdare sa argumentezi credinta ta si nu sa injuri gazda .Succes.

      Ștergere
    5. Da, ma incearca grija cand vad ca sunt atacati pe nedrept crestinii si credinta in Dumnezeu, mai ales de catre un om superficial ca tine. Biserica ortodoxa nu obliga pe nimeni sa vina in ea, la scoala copiii de alte religii sau cu parinti atei au optiunea de a nu face religia ca materie in scoala. Nu este nici o problema cu chestia asta. Nimeni nu e obligat sa faca nimic din ceea ce nu vrea. Tu faci pe aici din tantar armasar. Vezi-ti de treaba ta bai baiatule, lasa tu ironiile cu Poseidon. Te pomenesti ca ai citit si tu la viata ta 2-3 prospecte de medicamente si te dai destept pe bloguletul tau. Ok, am inteles ca ai citit Legendele Olimpului si stii si tu despre Poseidon...mare somitate te crezi. Vezi-ti de treaba ta si lasa tu religia in pace.

      Ștergere
    6. In ceea ce priveste pe "Calatorintimp" , vezi-ti de treaba ta , ca nu vorbeam cu tine.

      Ștergere
    7. Si nu poti sa-mi ceri tu mie sa respect un om care declara intr-un comentariu mai jos ca nu are respect pt niciun om. El are respect doar pt "principii", pt "chestiuni abstracte", nu pt oameni. A spus-o chiar el, acest maimutoi pe nume godless.

      Ștergere
    8. Si grija asta te freaca pe tine? Ca are biserica posturi de radio si tv si site-uri pe net? De parca ateii n-ar avea. Daca nu-ti convine, nu te uita la acele posturi, nu asculta acel radio. Nimeni nu e obligat sa faca ceea ce nu vrea. Esti un ateu habotnic si asa o sa ramai.

      Ștergere
    9. Da, ma incearca grija cand vad ca sunt atacati pe nedrept crestinii si credinta in Dumnezeu

      Este un pamflet mai frate; o creatie umoristica. Sunt alte texte in care intr-adevar atac frontal credinta in D-zeu, daca tu consideri ca o atac pe nedrept n-ai decat sa spui ce anume este nedrept in ceea ce afirm eu si am sa-ti arat de ce in fapt este drept. Aici n-ai ce sa comentezi, inteleg ca nu te-a distrat foarte tare, uite ca pe atei ii distreaza ritualul asta in cadrul caruia voi cica mancati carnea si beti sangele zeului vostru. Sper ca inca nu s-a interzis distractia in tara asta.

      Biserica ortodoxa nu obliga pe nimeni sa vina in ea

      Ii obliga inca de cand sunt copii asa cum te-au obligat pe tine si te-au spalat pe creier spunandu-ti minciuni gogonate. Se numeste indoctrinare religioasa. Sa-i lase sa treaca macar de varsta in care inca mai cred in Mos Craciun si nici asta n-ar fi suficient.

      la scoala copiii de alte religii sau cu parinti atei au optiunea de a nu face religia ca materie in scoala

      Religia nu are ce cauta la scoala, religia sa stea in biserici. Aveti 18000 de biserici, n-aveti loc in toate acestea sa spalati copii pe creier? Tu iti dai seama ca la fel fac si musulmanii si hindusii si celelalte secte crestine si n-aveti nici unii nici o treaba cu realitatea dar tineti mortis ca viitorul tarii, copii de astazi, sa invete sa opereze cu niste categorii mentale ale unor primitivi? Voi vreti musai sa tineti tara in Evul Mediu cand celelalte se intreapta inspre viitor. E vai si amar de capul nostru.

      El are respect doar pt "principii", pt "chestiuni abstracte", nu pt oameni. A spus-o chiar el, acest maimutoi pe nume godless

      Exact, daca ai fi fost sincer intai cu tine si apoi si cu mine si mi-ai fi spus ca ti-e frica de moarte si ca credinta te face sa uiti de problemele lumii si de problemele tale ti-ai fi adjudecat o parte din respectul pe care principiul onestitatii il are din partea mea. Tu insa te-ai apucat sa ma injuri fara macar sa stii ca ma lasa rece orice ai spune tu sau altii despre persoana mea. Daca vrei intr-adevar sa te injur inapoi si sa te tratez la fel nu trebuie decat sa spui niscai prostii despre stiintele evolutionismului caci asta e calea cea mai simpla prin care poti sa ma faci sa-mi pierd cumpatul. Si atunci ai sa vezi niste blasfemii si niste injurii atat de crunte incat ceea ce am scris in postarea asta ti se va parea doar un... aperitiv.

      Daca nu-ti convine, nu te uita la acele posturi, nu asculta acel radio

      Nici nu le ascult si nici n-am sunat la ei sa le transmit ca sunt la fel de caraghiosi ca credinciosii in Thor, Ra, Huitzilopochtli, Ishtar sau Tiamat. Nici nu m-am dus in biserica sa le spun popilor ca sunt o haita de impostori iliterati stiintific si credinciosilor de acolo ca se inchina la zei imaginati.

      Ștergere
    10. Mi se rupe mie de injuriile tale cu care ma ameninti pe bloguletul asta al tau. Si mi se rupe si de zeul Darwin pe care il venerezi tu si il si pupi in cur mereu. Te pasioneaza evolutionismul mai maimutica? Care evolutionism? Warm little pond- baltoaca calda? Generarea spontana? Fosilele intermediare, multe din ele falsificate? Anatomia comparata si falsificata a lui Haeckel? Si nu mai apela tu la sofisme ca nu-ti merge cu mine bai filosoful lu' peste prajit. Si nu te mai baga tu in domeniul educatiei zicand ca religia n-are ce cauta in scoli, ca nu esti tu pedagog. Ba are ce cauta, chiar ar trebui mai multe ore de religie pe saptamana. Si iti sugerez sa schimbi numele bloguletului tau iubit in "sclavii lui Darwin", asa ar fi mai aproape de realitate. Sa ai spor si sa-l lingi in continuare in dos pe Darwin, zeul tau.

      Ștergere
    11. Mi se rupe mie de injuriile tale cu care ma ameninti pe bloguletul asta al tau

      Vitejia ta ma impresioneaza profund.

      Te pasioneaza evolutionismul mai maimutica?

      Maimutica esti si tu fiule. Si tu, si muma-ta. Ori nu te-a nascut ca pe un pui viu si ori nu te-a hranit cu lapte asa cum fac toate mamiferele... Poate tie ti-a dat sa mananci jaratic precum calul din poveste si de aia ai ajuns asa de viteaz.

      Fosilele intermediare, multe din ele falsificate?

      N-ai nevoie sa cauti fosile intermediare pe nicaieri. Poti sa te uiti la tine insuti, tu esti o forma intermediara intre bunica-tu si fi'tu.

      Si nu te mai baga tu in domeniul educatiei zicand ca religia n-are ce cauta in scoli, ca nu esti tu pedagog

      Uite ca mi-ai gresit specia. Nu sunt maimutica ci papagal. Si in calitatea asta repet ca un papagal recomandarile consiliului UE in ceea ce priveste religia:

      13. Schools are an essential forum for intercultural dialogue and also lay the foundations of tolerant behaviour; they can effectively combat fanaticism by teaching children the history and philosophy of the main religions with restraint and objectivity. The media and families can also play an important part in this field.
      (nimic despre catehizare si indoctrinare aici).
      14. A knowledge of religions is an integral part of knowledge of human history and civilisations. It is different from belief in, and practice of, a particular religion. Even countries where one religion prevails have a duty to teach the origins of all religions.
      18. Freedom of expression is one of the most important human rights, as the Assembly has repeatedly affirmed. In Resolution 1510 (2006) on freedom of expression and respect for religious beliefs it expresses the view that “freedom of expression as protected under Article 10 of the European Convention on Human Rights should not be further restricted to meet increasing sensitivities of certain religious groups”.
      19. While we have an acknowledged duty to respect others and must discourage gratuitous insults, freedom of expression cannot, needless to say, be restricted out of deference to certain dogmas or the beliefs of a particular religious community.

      Sa ai spor si sa-l lingi in continuare in dos pe Darwin, zeul tau.

      Bine, eu am sa-l ling in cur pe Darwin, metaforic vorbind, caci a murit saracu; tu, tot metaforic impartaseste-te din scula lui Hristos care si el tot mort e. Mort de-a binelea.

      Ștergere
    12. Bla, bla, bla...atatea citate...probabil ca ti-a fost greu sa le citesti cap-coada si sa faci o sinteza, fara sa postezi n-spe mii de paragrafe cu copy paste. Poate nu stapanesti engleza prea bine si astfel n-ai avut curaj sa faci o sinteza de teama sa nu gresesti. De acestea stiam si eu, nu era nevoie sa le postezi facand pe eruditul pe aici.

      Ștergere
    13. Si oricum, acele recomandari UE nu sunt incalcate. Ti-am mai spus: invata religie cine vrea. Cine nu vrea, nu e obligat sa asiste. Nu te poti opune vointei omamenilor intr-un stat democratic. Dar sunt incalcate prin prezentarea evolutionismului nu ca o teorie si ca o ipoteza de travaliu, ci ca o certitudine. Aici se incalca recomandarile, prin mintirea copiilor in salile de clasa. Si inca odata, nu uita sa-ti faci controlul ala la psihiatrie.

      Ștergere
    14. Ti-am mai spus: invata religie cine vrea

      Religie invata obligat copiii a caror parinti vor lucrul asta. Asta nu e libertate, este impunerea religiei parintilor asupra copiilor. Copiilor sa li se predea istoria religiilor si vor alege ei e aia care li s-a parut mai ok. Cum ar fi ca parintii sa-si impuna asupra copiilor preferintele lor artistice, muzicale sau politice? Sa ii indoctrineze pe copii cu manelism, socialism, capitalism sau anarhism? N-ar fi frumos. Oricum in mediul familial sau la biserica parintii pot face ce vor cu copii lor (ceea ce este o abominatie) dar statul nu are voie sa intretina aceste comportamente.

      Nu te poti opune vointei omamenilor intr-un stat democratic

      Da, stiu din niste sondaje ca daca ar fi dupa capul vostru m-ati baga la zdup. Democratia nu inseamna dictatura majoritatii ci drepturi egale pentru toti cetatenii.

      Dar sunt incalcate prin prezentarea evolutionismului nu ca o teorie si ca o ipoteza de travaliu, ci ca o certitudine

      Am inteles. Tu esti mai destept decat intreaga comunitate stiintifica, esti mai destept decat dovezile, experimentele si demonstratiile. Urla geniul in tine. Chiar ma mir de ce nu te-ai remarcat si altfel decat postand comentarii imbecile pe un blog obscur. Daca esti bazat pe faptul ca evolutia e falsa du-te si ia-ti premiul Nobel care ti se cuvine. Esti prost de te caci pe tine dar iti imaginezi ca esti mai destept decat toti expertii din domeniu. Boala asta are un singur nume - crestinism se cheama! Nene, roaga-te la D-zeu sa-ti dea modestie, umilinta si decenta, cine stie, poate functioneaza cu autosugestie. Daca vrei sa crezi ca o sa supravietuiesti mortii nu se va intampla. Ceea ce va supravietui mortii tale biologice va fi ceea ce ai facut si ceea ce ai transmis tu in timpul vietii. Continua sa transmiti idei false, injuraturi, platitudini si posteritatea te va recunoaste ca un inamic al adevarului si al vietii, pe tine si pe amicii tai. Din toata viata ta, aceasta, singura la care ai acees vor ramane doar minciunile, halucinatiile autoinduse si frica turbata de-a confrunta adevarul despre existenta ta. Nu vei fi recunnoscut nici macar ca o fiinta deplorabila deoarece nimeni nu-si va dori sa-si aminteasca de tine. Esti mort de pe acuma. Sclavul lui Dumnezeu, sclavul unei fantasmagorii, al unei halucinatii. Ai o viata de om la dispozitie si tu ti-o petreci indemnandu-te sa nu observi realitatea si sa o negi. Oamenii care neaga realitatea sunt negati de realitate. Tine-o tot asa si doar atunci cand moartea iti va fi aproape te vei intreba de ce n-ai facut ceea ce trebuia sa faci si de ce ai trait degeaba.

      Ștergere
    15. Eu n-am zis niciodata ca sunt vreun expert in stiinta si teologie, dar tu in mod clar nu esti cu toti boii acasa. Ti-am mai zis, pe mine ma doare in cot de bloguletul tau, am intrat doar pt ca am vazut ca religia si credinciosii sunt pe nedrept atacati si ironizati in toate felurile de catre un nimeni-pe-lume ca tine. Putea sa fie blogul oricui. Dar ce te-a impiedicat pe tine sa iei premiul Nobel? Hmm...probabil ca dementia praecox te-a impiedicat. Vorbesti despre adevar? Crezi ca o sa detii tu adevarul? Asta e un cuvant foarte profund bai baiatule, la care nici cei mai mari filosofi nu au ajuns. Poate ca unii s-au apropiat de adevar, dar nimeni nu l-a cunoscut prin intelect. In fata adevarului intelectul e neputincios. Intelectul poate sa primeasca adevarul prin revelatie divina, insa nu poate sa-l caute si sa-l determine. Parca citisei filosofie...pe asta n-o stiai? Raspund tot eu: e clar ca n-o stiai. Si nu imi spune tu mie despre moartea biologica a oamenilor, nu mai face tu predictii pe aici, ca nimeni nu stie ce va fi. Poti sa ai tu n facultati si doctoratele lu' peste, ca in fata adevarului esti neputincios fara revelatie. Omul nu e perfect, numai Dumnezeu este perfect. Omul doar se misca asimptotic la perfectiune. Asa ca nu mai face tu pe intelectualul pe aici ca nu-ti iese cu mine.

      Ștergere
    16. Intelectul poate sa primeasca adevarul prin revelatie divina

      Da, avem in istorie regimente de oameni care au primit adevarul prin revelatie divina. Cel mai tare a fost Mahomed. Dar si Buddha. Si nu mai vrem sa lungim lista. Hristos, Joseph Smith, Jim Jones etc. Revelatia divina este o aberatie. pe baza ei poti determina ca majoritatea religiilor sunt adevarate deoarece majoritatea se bazeaza pe revelatie divina.
      Mie mi s-a revelat divin ca nu exista nici un fel de dumnezeu.

      Asa ca nu mai face tu pe intelectualul pe aici ca nu-ti iese cu mine.

      Asta e un blog public. Eu nu scriu pentru tine ci pentru altii. Am conversat cu tine deoarece ideile pe care le exprimi aici in public sunt deplorabile si orice om care va ateriza aici si va citi disputa dintre noi are sa decida cine spune adevarul si cine minte.

      Ștergere
    17. Si inca ceva:"Religie invata obligat copiii a caror parinti vor lucrul asta", ai spus tu. "Ai caror parinti" e corect domnule filosof. Eh...limba romana...

      Ștergere
    18. Acel om care va intra pe blog si zici tu ca va analiza discutia va trebui cat de cat sa aiba un bagaj de cunostinte si sa fie deschis, nu ateu habotnic cum esti tu si multi lingai de-ai lui Darwin de pe aici care au deja niste idei preconcepute si nu fac altceva decat sa caute asa-zise dovezi pt a-si intari acele idei preconcepute.

      Ștergere
    19. "Mie mi s-a revelat divin ca nu exista nici un fel de dumnezeu", ai zis tu. Nu avea cum sa ti se reveleze tie asa ceva pt ca e clar ca tu habar n-ai de diferenta dintre revelatie si inspiratie. Poate in anumite imprejurari ale vietii ai avut niste inspiratii, nu e ceva neobisnuit. Dar sa afirmi ca ti s-a revelat asa ceva, fie si in gluma, denota o mare superficialitate in gandire.

      Ștergere
    20. Ai caror parinti" e corect domnule filosof.

      Esti cretin. Eu sunt proletar, muncitor la o firma de telefoane, sunt un tehnician anost si provin dintr-un sat uitat de lume, un sat unde daca ai ajunge ai crede ca ai calatorit in timp inapoi vreme de vreo 500 de ani. Unde dracu' am spus eu ca sunt filosof? N-am spus pe nicaieri. Ncici n-as vrea sa fiu filosof avand in vedere lucrurile cu care se ocupa in tara asta cei care se numesc astfel. Eu exprim ceea ce am de exprimat in cel mai simplu limbaj de care dispun. Pe mine ma intereseaza sa se inteleaga ce spun nu sa fiu ridicat in slavi ca un apostol al sintaxei, ortografiei si al fascismului lingvistic. Nu m-am infiintat ca un zeu al ortografiei si sincer sa fiu pe mine ma intereseaza sa comunic cat mai eficient ceea ce am de comunicat nu sa fac parada cu calitatile mele intelectuale. Apoi poate mi-a scapt un "i" de la tastatura, mai stii?

      multi lingai de-ai lui Darwin de pe aici care au deja niste idei preconcepute si nu fac altceva decat sa caute asa-zise dovezi pt a-si intari acele idei preconcepute

      Stiinta evolutionista este foarte simpla si poate fi inteleasa de orice om care cauta adevarul intr-un mod onest, fara doctrine asumate "a priori" si fara dictate autoritariste. O schema sistematizata a acestei teorii poate fi consultata aici.

      Ștergere
    21. Lasa tu scuzele deoparte, nu trebuie neaparat sa fii filosof cu numele. Asta nu scuza talentele pe care incerci sa ti le etalezi pe aici. Imi arati tu scheme sistematizate la teoria lui peste prajit? Merci, dar nu trebuie sa te deranjezi, am suficiente surse de informare, surse "pe celuloza", nu luate de pe net si wikipedia.

      Ștergere
    22. Hmm...draga maimutica, var al cimpanzeului ce esti, eu nu sunt in competitie nici cu persoana ta si nici cu altcineva. Imi pare rau daca ti-ai facut aceasta falsa impresie. Insa, asa cum recunosti si tu, esti un om frustrat, foarte frustrat, enorm de frustrat. Asta inseamna ca ai o problema...rezolva-ti problema si apoi vino si scrie. Ziceai ca ai facut psihoterapii...mai fa si in continuare. Zicei ca ai fost pe la vreo 2 psihiatri...mergi in continuare. Chiar ai nevoie. Eu nu stiu ce cauti in societate, cand tu ar trebui sa fii internat in spital de psihiatrie si sa stai acolo o buna bucata de timp. Dar in loc sa fii interesat si sa-ti rezolvi problemele, tu i-o sugi lui Darwin in continuare. Cred insa ca i-o sugi si lui Dawkins. Ce sa mai zic...fiecare cu prioritatile lui.

      Ștergere
    23. Asta inseamna ca ai o problema...rezolva-ti problema

      Astea si fac. Problema mea este religia voastra primitiva. Cand o sa termin cu ea o sa ma ocup de alte lucuri. Pare-se ca va mai dura pana atunci.

      Da-o in continuare cu insultele ca dai bine. Eu macar printre insulte am presarat niste informatii, niste puncte de plecare. Tu nu ai presarat decat sentimentele tale. Fii tu fericit cu ele. La fel de fusera si prietenii tai din Evul Mediu. Si n-au ajuns mai departe de acel ev. Continua sa negi realitatea, adica evolutia si nici macar la nivelul unui maimutoi inteligent nu te vei ridica.
      Vei ramane la stadiul de mamifer fricos, atat de fricos incat ii este frica sa-si constate propria existenta. Sanatate!

      Ștergere
    24. Nu, nu, tu doar crezi ca iti rezolvi problema...in realitate doar amani rezolvarea ei. Ramai tu cu evolutionismul tau ridicol, cu baltoaca calduta, cu generarea spontana, cu fosilele intermediare falsificate, cu anatomia aceea comparata si falsificata a lui E. Haeckel si cu ochelarii de cal pe care ii ai... Multa sanatate mintala iti doresc...bineinteles, pe viitor, ca acum duci lipsa de asa ceva. Au revoir!

      Ștergere
  2. - Carne de Iehova fără sînge - donaţie

    RăspundețiȘtergere
  3. " Hristoşi intinşi la cruce cu mirodenii de coroană de spini şi cuişoare" Genial!!!! :))))))))))))))))) M-am prapadit de ras!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateva probleme cu restaurantul:
    1. Pentru vegetarieni nu-i nimic in meniu
    2. Fudulii de dumnezeu nu estem... Iar asta e meniul de baza al credinciosului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carnea de dumnezeu e magica, daca o mananca un vegetarian se tranforma in carne vegetala.
      Cat despre fuduliile lui Dzeu, sa se serveasca la alt restaurant, ca sa nu fie monopol pe piata. Sa-i zica asa "La oul lui Dumnezeu".

      Ștergere
    2. A, si inca ceva: iti mai sugerez sa-ti faci si un control la cap pt ca tu chiar ai nevoie de asa ceva. Dar atentie, sa mergi la psihiatru, nu la psiholog. La stadiul in care esti, psihologia nu te mai poate ajuta, insa cu psihiatria poate mai ai o sansa.

      Ștergere
    3. Am fost la 2 psihiatri, odata pentru depresie si alta data pentru insomnii. Ideea ca a te duce la psihiatru denota nebunia este o nebunie. Creierul este cel mai important organ al omului si acesta se defecteaza ocazional. La psihiatru ar trebui sa fie coada mai mare decat la medicii de ficat, de plamani sau de articulatii. Nu se intampla astfel din cauza ca oamenii atribuie creierului niste proprietati magice si isi identifica ego-ul cu creierul. Nu este nimic magic in biochimia creierului. Primii care trebuie sa se afiseze la psihiatru sunt cei care traiesc in irealitate, intr-o lume imaginara, intr-un taram fantastic. Lasa-ti-i pe oamenii cu insomnii sau cu depresie. Sa fi vazut voi lumea din perspectiva mea v-ati fi sinucis de bunaseama. Lumea in care traim este un fenomen superb, unic, cel mai bun film in care cineva poate sa joace. Si in ciuda acestui fapt oamenii joaca niste roluri de figuranti, niste piese de decor. Decor va ramane din viata voastra.

      Ștergere
    4. Si am zis eu ca ar fi ceva magic in biochimia creierului? Dupa umila mea parere, cred ca trebuie sa te internezi, nu sa te duci pur si simplu la nu-stiu-ce sedinte sau la psihoterapie. Trebuie sa ramai acolo o bucata de timp.

      Ștergere
    5. Am facut si psihoterapie, mersi. M-au indoctrinat acolo sa fiu mai tolerant cu oamenii, sa accept faptul ca in spatele rautatilor si prostiilor lor se ascund cauze pe care ei nu cred ca au cum sa le afecteze si ca ei sunt in mare parte iresponsabili fata de ceea ce fac. De ceea se intampla sa nu te urasc. Esti un produs al unor experiente si al unor circumstante nefaste, experiente si circumstante care te motiveaza sa promovezi idei false si comportamente nocive. Din pacate daca ai fi crescut intr-un mediu secular, care promoveaza libertatea individului am fi putut sa fim prieteni. Se intampla ca ai fost spalat pe creier si de aceea suntem inamici. Si ca sa te linistesc, imediat cum voi avea ceva timp liber la dispozitie am sa mai fac niste vizie si pe la psihiatru si pe la psiholog, doar asa ca sa mia discut si eu cu niste oameni inteligenti si pregatiti care pot sa-mi ofere alte perspective asupra vietii afara de cele pe care le am eu.

      Ștergere
    6. Pe bune? Stii tu ca sunt produsul unor circumstante nefaste? Hai nu mai spune! Cred ca e mai degraba invers. E clar ca pe tine te-au marcat niste imprejurari de viata si in functie de propriile tale experiente, subiective, ai ajuns sa aberezi in halul asta si sa adopti nu-stiu-ce pareri ale altor atei habotnici gen gen Richard Dawkins.

      Ștergere
    7. Si in plus, e clar ca ai anumite frustrari, se cunoaste din modul tau de a scrie, dar nu ai niciun drept sa te razbuni asupra religiei prin ironii si jigniri. Oricum, aberare placuta in continuare!

      Ștergere
    8. Si in plus, e clar ca ai anumite frustrari, se cunoaste din modul tau de a scrie, dar nu ai niciun drept sa te razbuni asupra religiei prin ironii si jigniri.

      As putea angaja cateva zeci de mii de crestini platiti cu 1000 de E pe ora doar ca sa-si imagineze imensa mea frustrare si nu cred ca ar putea sa o faca. Cand religiosii imi spun ca sunt frustrat ma jignesc intr-un mod crunt. Eu nu sunt frustrat sunt ultrafrustrat. Pentru ca nu reusesc sa accept faptul ca unii oameni tin mortis sa instaureze o irealitate colectiva in locul magnificei existente. Atat de frumoasa si de incitanta este viata in multitudinea manifestarilor ei, in suferinta, in mandrie, atasament, dezgust sau apreciere rece, obiectiva, incat a renunta la aceatsa experienta imi pare ca este mutilarea suprema. Vreti sa va incapacitai, sa va handicapati? Faceti-o! Dar nu promovati aceasta abominatie in randul altor oameni.

      Ștergere
  5. ce pot spune este ca, ai noroc ca nu doare prostia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar tu ai ghinion ca prostia nu produce orgasm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu uita de controlul ala la cap pe care ti l-am recomandat.

      Ștergere
  7. Eu imi dau seama ca tu nu ai pic de respect pentru miliardele de oameni care te inconjoara.
    Sunt sigura ca cel putin un stramos de-al tau a fost crestin.
    As vrea sa stiu cum de esti tu atat de sigur ca nu exista Dumnezeu?Daca nu Creatorul a facut tot ceea ce ne inconjoara (adica creatie) atunci cine?Ca sunt sigura ca nu au aparut ca prin minune,din nimic,atatea lucruri fascinante, si complicate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai putea tu atunci sa explici cum de esti atat de sigura ca d-zeu exista? Ai poze, filmari cu el? Ai dat mana cu el? Poate oricine sa il vada daca il cheama sau ceva de genu? Ai o paranoie grava, pe bune. Stiinta a dovedit de multe ori ca ceea ce e in biblie sunt doar basme sforaite, nimic real, nimic concret, nimic dovedit.

      Si daca ai fost creata din nimic? Creationismul s-a dovedit de multe a fi ireal, iar lipsa dovezilor intareste convingerea in evolutionism care are la baza sumedenii de dovezi si care cu timpul va fi din ce in ce mai acceptat de catre oameni. Este mai usor sa crezi in ceva care poseda dovezi sau care are potential de a fi descoperit si inteles decat in ceva in care necesita doar credinta si nu dovezi.

      Creationismul e ca si cum ai crede tot ce iti spun oamenii din jur, o simpla poveste pentru naivi, niste oameni needucati, care desi nu cunosc nimic se cred ca ei au gasit gaura curului. Universul este complex, in niciun caz simplu. Pana nu de mult lumea credea ca pamantul e plat si ca soarele se invarte in jurul pamantului, iar faptul ca acum cunoastem un adevar despre lumea in care traim, e meritul stiintei si nu al religiei. Dupa mine, faptul ca stiinta a putut sa doboare spusele unei carti pline de basme, este o dovada clara ca biblia nu este o carte scrisa si "publicata" de catre niste divinitati "atotputernice" si "atotstiutoare" ci doar de oameni, din moment ce se presupune ca o divinitate nu poate gresi, atunci cum sa explica erorile din biblie?

      Cum am spus, universul este complex, multe din lucrurile pe care le cunoastem acum si de care ne folosim nu ar fi fost posibil daca urmam invataturile marca Harry Potter din biblie. Asa cum universul este complex, nu exista un raspuns clar si imposibil de negat asa cum spune biblia. Stiinta, spre deosebire de biblie, are capacitatea de a veni cu dovezi ca sa sustina anumite teorii, iar prin cercetare se pot descoperii lucruri noi. Religia a ramas aceasi, cu mici modificari aduse pentru a manipula mai usor oamenii naivi si needucati si de a se imbogatii de pe urma lor.

      Traim intr-o societate in care vedem cum biserica pur si simplu isi bate joc de omul de rand. Il indoapa cu niste minciuni si il face sa traiasca o minciuna iar poorma ii mai "sug" si din "sange". Avem realitatea in fata noastra, cu toate astea pe unii ii duc gandul la iluzii. In loc sa stati sa va ganditi la iluzii inutile, mai bine pune-ti mana si faceti ceva in viata asta, pentru ca si asa e scurta si nu merita traita in sclavie fata de entitati inchipuite si religii organizate asemanatoare cu crima organizata, doar ca astia nu te ataca fizic sau verbal ci psihologic, daca te fut acolo, nu mai ai ce face.

      Ștergere
    2. Eu imi dau seama ca tu nu ai pic de respect pentru miliardele de oameni care te inconjoara.

      Corect. N-am respect pentru nici unul. Eu am respect doar pentru niste principii, pentru niste chestiuni abstracte, nu pentru oameni. Apoi eu aici n-am jignit pe nici unul dintre ei. Eu am prezentat un exercitiu de imaginatie si acesta trebuie luat ca atare.

      Apoi daca tu ai fi microbista si eu as face misto de echipa ta preferata de fotbal nu inseamna ca fac misto de tine si daca nu-ti respect echipa preferata de fotbal nu implica asta ca nu te respect pe tine. La fel si cu D-zeu - faptul ca fac bascalie de D-zeul crestin nu implica faptul ca nu i-as respecta pe crestini; eu nu-i respect din alte motive, acelea ca in general n-am respect pentru nimeni; asta e un sentiment pe care nici nu vreau sa-l incerc. Atunci cand esti invatat sa respecti pe cineva esti invatat sa ai o atitudine de deferenta, o atitudine care nu-i corecta. Trebuie intotdeauna sa respecti ceea ce este bun la o persoana si sa critici ceea ce este rau si astfel ajungi sa respecti niste principii si nu niste persoane.

      Sunt sigura ca cel putin un stramos de-al tau a fost crestin.

      Unul dintre ei era chiar popa greco catolic daca iti imaginezi. Eu nu sunt responsabil pentru ceea ce au crezut stramosii mei, nici nu pot afecta situatia intr-un fel iar ceea ce este adevarat si ceea ce este fals nu se determina facand apel la stramosi.

      As vrea sa stiu cum de esti tu atat de sigur ca nu exista Dumnezeu?

      Imi pun capul la bataie ca nu exista nici unul. Atat de sigur sunt, si sunt atat de sigur din cauza ca nu exista dovezi c-ar exista vreunul. Cand or sa apara dovezi am sa ma adaptez la noua situatie. Deocamdata imi traiesc viata ca si cand n-ar exista D-zeu.

      Daca nu Creatorul a facut tot ceea ce ne inconjoara (adica creatie) atunci cine?

      Niste fluctuatii cuantice.

      Ca sunt sigura ca nu au aparut ca prin minune,din nimic,atatea lucruri fascinante, si complicate.

      Dar de dumnezeul tau cum esti sigura ca n-a aparut prin minune, din nimic? Este complicat sa explici cum au aparut aceste lucruri complicate insa chiar si asa exista oameni care stiu cum se intampla. Daca vrei neaparat sa stii te apuci si citesti stiinta din domeniu; poti sa incepi cu Alan Turing. Insa noi stim ca tu nu esti interesata sa cunosti adevarul despre lumea in care traim, tu esti interesata sa il bagi pe Dumnezeu in locurile unde ai lipsa de cunostinte. Zi ca nu stii atunci cand nu stii; daca toti oamenii ar profesa acest principiu nivelul de trai ar ajunge in cel mult 10 ani ca in Star Trek.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  8. - Carne de ied pregătită după reţetă secretă a bucătăriei - din partea casei pentru cine ştie ce scrie în partea a doua a versetului 21 din capitolul 14 din cartea Deuteronom

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...sau în părţile a doua a versetelor 19 din capitolul 23 şi 26 din capitolul 34 din cartea Ieşirea

      Ștergere
    2. ...dacă ştie răspuncul la 2 din 3 primeşte porţie dublă

      Ștergere
    3. ...dacă ştie răspuncul la 3 din 3 primeşte porţie triplă

      Ștergere
  9. Marele ateu si gasca se tem de un crestin mic ?De ce nu mi-a fost publicat comentariul ?
    Penibili ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De unde vrei sa stiu care-i comentariul tau din moment ce te numesti anonim? Chiar si asa, nu am sters nici un comentariu si nici nu e in folderul de spam ceva. Mai posteaza odata. In caz ca nu cumva asta e comentariul tau.

      Ștergere
  10. draga godless sau cum te autointitulezi, constat ca furi curent in continuare. poate ca ar trebui anuntat e.on-ul

    RăspundețiȘtergere
  11. oamenii ca tine au dreptul la libera exprimare dar nu au dreptul la viata.
    Esti un ateu habotnic si asa vei ramane pana mori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oamenii ca tine [..] nu au dreptul la viata

      Asta nu ma motiveaza decat mai puternic sa-ti ridiculizez religia si nu arata decat faptul ca este neaparat necesar sa fie desfiintata. Iar amenintarile voastre ma lasa rece.

      Esti un ateu habotnic si asa vei ramane pana mori

      Adu dovezi ca exista d-zeu si am sa fiu credincios in exact momentul in care o sa le prezinti.

      Ștergere
    2. "oamenii ca tine [..] nu au dreptul la viata"

      după ce criteriu ai stabilit tu asta? iţi doreşti lucrul ăsta din toată fiinţa ta? ai apăsa butonul "kill" care ar avea ca efect lichidarea acelor oameni? sau preferi să-i lichidezi cu mâna ta?

      ia zi frumos, rogu-te iubite credincios.....

      Ștergere
  12. Vad ca te plictisesti rau pe blogu asta de 1 ban si jumatate. Oricum ei au scris in biblie ca,"cuvantul lui Dumnezeu" dupa cum il numesc ei, este nebunie pentru oameni, deci tu nu faci decat sa le confirmi ce scrie in biblie.
    Pana la urma fanatismul nu are religie, voi fanaticii va gasiti si in sport si in religie si in ateism pana si in sex, iar din punctul meu de vedere sunteti o rusine pentru rasa umana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la urma fanatismul nu are religie

      Eu am expus aici o fantezie de-a mea, n-am instigat la persecutarea cuiva. Daca vrei sa vezi fanatism citeste Biblia si discuta cu habotnicii. Tu ai halucinatii cand vorbesti de fanatism. Du-te la un doctor.

      Oricum ei au scris in biblie ca,"cuvantul lui Dumnezeu"

      De parca m-as sinchisi eu ce scrie in Biblie. Ma doare pe mine de ceea ce scrie in Biblie exact cat ii doare pe crestini de ceea ce scrie in Upanişade. Adica deloc.

      iar din punctul meu de vedere sunteti o rusine pentru rasa umana

      A face misto pe internet de religia crestina nu reprezinta nici un fel fanatism. Aici nu este vreun loc prin care sunt crestinii obligati sa treaca; am fi putut vorbi de gest antisocial daca m-as fi dus prin vreo biserica sa fac bascalie de D-zeul lor si nici macar asta n-ar fi fost fanatism ci un gest antisocial. Ti ti se pare fanatism din cauza ca traiesti in Romania si nu intr-o tara civilizata.

      Ștergere
    2. Totusi, controlul ala la cap...nu uita!

      Ștergere
  13. Daca luam in serios povestile din biblie, as fi devenit acum ateu. Asa, voi spune doar ca credinta mea si Dumnezeu asa cum cred eu ca ar fi nu se regaseste in legendele salbatice cu zei antropomorfi, abominabili, ai unori triburi din Iudeea. Cu siguranta Dumnezeu (daca exista, pentru cei care nu cred) este altceva mai complex decat niste inoplaneteani carora li s'a stricat OZN-ul in Iudeea si s'au imprietenit cu niste smecheri de prin zona aia.

    M-a amuzat copios fantezia culinara cu "divinitati", dar observ ca faci exact aceeasi greseala pe care o fac si opozantii tai, mentionand "hristosii" printre bucatele divine. Pornind de la o logica elementara, daca Yeshu Ben Iosef, care era om, este fiul lui Dumnezeu si al unei pamantene, rezulta ca Dumnezeu este si el umanoid, iar daca Dumnezeu este divin si Maria e pamanteana, hristosul este cel mult semi-divin. Apoi, din moment ce a creat cerul si pamantul (probabil si restul sistemului solar si macar galaxia asta), EL ar trebui sa fie mai mare decat toate acestea, deci e cam greu de prins si de gatit. E adevarat, prin biblie, israelitii ii dau ei de mancare, asa cateva sute de kile de faina si ce mai zice pe acolo, apoi el se mai bate cu Iacob Israel, mai toarna pucioasa si foc peste niste minoritati sexuale, indeamna la jafuri si genociduri, iar apoi se apuca sa conceapa (el stie cum) un copil cu o pamanteana, dupa ce interzisese ingerilor treaba asta si ordonase si uciderea celor care ii incalcasera porunca si a progeniturilor acestora. Pe scurt, meniul ala e cam canibal, din moment ce dumnezeul de acolo e umanoid si pe deasupra plin de vicii umane.

    Pe de alta parte, ca sa pastram umorul, mai e o problema cu bautura: vine omul cu masina, bea o apa minerala si se trezeste ca a consumat vin. Apoi, pe baza doctrinei crestine, un asemenea restaurant ar da rapid faliment, pentru ca ar trebui sa serveasca TREI portii la pret de una singura. Plus ce ar mai lua statul TVA si impozit, ca de taxe nici Dumnezeu nu te scapa, iar banul e ochiul dracului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa, voi spune doar ca credinta mea si Dumnezeu asa cum cred eu ca ar fi

      De fiecare data cand iti vei afirma credinta in acest dumnezeu al tau vei pati exact ceea ce-a patit Einstein; religiosii clasici se vor folosi de acest lucru ca sa te adauge in randurile lor cu toate ca nu faci parte.

      L ar trebui sa fie mai mare decat toate acestea, deci e cam greu de prins si de gatit

      Fiind atotputernic poate sa fie si cat un microb. Orice e posibil la D-zeu.

      Pe scurt, meniul ala e cam canibal

      Tocmai de aia in ateism nu avem nici un ritual in cadrul caruia sa-i mancam simbolic pe Nietzsche, Dawkins sau Bertrand Russell.

      Ștergere
  14. Godless ? si tu Anonim ?...am citit toata polemica voastra si am ajuns la concluzia ca voi va iubiti ma....hi hi hi ...sunteti fascinati unul de altul de aceea va si sicanati si aveti aceste contre.Pentru a imi imbogati cunostintele va rog mai bine exprimati-va parerea despre "Bosonul Higgs"...consider ca e un subiect ce intereseaza ambele tabere si nu numai.Astept cu nerabdare ....indragostitilor...hi hi hi

    RăspundețiȘtergere