Pagini

marți, 28 octombrie 2014

Eu cu cine nu votez?

    Se impune acum, în preajma alegerilor, o postare electorală, în care se va face o brumă de propagandă împotriva votului. Aşa după cum ni se transmite cîteodată în exces, noi trăim de 25 de ani într-un sistem democratic, un sistem în care voinţa poporului tronează.
    Este deci voinţa poporului român ca educaţia noastră să fie o glumă foarte proastă? Este deci voinţa poporului român ca resursele noastre naturale să fie vîndute unor ţări mai bogate pe preţuri de nimic? Este deci voinţa poporului ca ţara noastră să acumuleze din ce în ce mai multe datorii? Este voinţa poporului a alege nişte conducători care nu oferă decît certitudinea că mîine va fi mai rău?
    Ei bine, ori aceasta este voinţa poporului, ori sistemul democratic în care trăim nu reprezintă voinţa poporului, ci altceva, şi eu sînt încrezător că a doua variantă este cea corectă. Circulă un dicton în legatură cu acest subiect care zice astfel: "dacă votul ar putea schimba cu adevărat ceva, l-ar scoate în afara legii", şi eu sînt convins că dictonul este corect. Să reflectăm puţin asupra lui. Avem pe de-o parte întregul edificiu al puterii, format din oameni, mecanisme, grupuri şi organizaţii atît ale statului cît şi din afara lui, care trăiesc şi prosperă din controlul populaţiei; avem oameni în poziţii dintre cele mai înalte, care nu ştiu să trăiască altfel şi care dacă ar cădea din acele poziţii înalte şi-ar rupe inevitabil gîtul.
    Trebuie să credem noi că aceşti oameni care conduc societăţile umane de mii de ani întrevăd posibila lor mazilire imediată şi decădere în mizerie, executată prin procedeul democratic al votului, în timp ce ei stau cu mîinile în sîn, contemplînd placid aceasta posibilitate, şi nu fac nimic să o întîmpine cum se cuvine? Nu cumva oare s-au gîndit deja şi sînt asiguraţi din mai multe direcţii că situaţia lor economică şi politică nu se va schimba decît poate în aparenţă, iar în esenţă ba? Păi avînd in vedere că ei deţin mijloacele prin care se poate asigura securitatea socială şi economică a cetăţenilor din ţară n-ar fi indicat să presupunem că măcar lor şi-au asigurat-o, dacă nu altora? 
    Te pomeneşti că s-au gîndit de exemplu să facă o înscenare de proporţii, numită proces electoral, în care oamenii sînt mînaţi la vot cu ajutorul maşinilor de propagandă şi sînt îndemnaţi să aleagă dintre opţiunile pe care clasa deja conducătoare le dictează, astfel încît să împace şi capra şi varza, adică şi conducerea să rămînă aceeaşi dar şi populaţia să creadă că are un cuvînt de spus în alegerea conducerii...
    În materie de politică a României post ceauşiste, nimic în afară de nume nu s-a schimbat; este menţinută aceeaşi direcţie economică falimentară şi sunt practicate aceleaşi practici sociale şi culturale dăunătoare; doar numele miniştrilor, al guvernelor şi al preşedinţilor şi partidelor de la putere se schimbă; se schimbă numele oamenilor iar practicile economice falimentare ţării noastre rămîn pe post de ideologie comună a tuturor acestor oameni.
   Şi nu trebuie să ne mire acest lucru, decît dacă nu ştim că politica internă a României este dictată din afară; istoric vorbind, momentele în care nu s-a întîmplat astfel sunt atît de puţine şi de nesemnificative încît nici nu merită să fie amintite, în ciuda unor istorii cam romanţate ale poporului român, care ni s-au servit şi înca ni se mai servesc.
    Lasînd deoparte aceste istorii, politicile care se menţin astăzi în România sunt dictate de curgerea şi de constrîngerile capitalului internaţional; pînă şi perioada de penurie din anii '80 tot de aceste constrîngeri a fost dictată, iar acum, politicienii care se supun dorinţelor dictate de aceste constrîngeri ajung şi rămîn în funcţii, în timp ce aceia care nu vor să o facă, trebuie cu părere de rău să se realizeze în alte domenii, dacă nu cumva li se întîmplă vreun accident mortal.
    Undeva, la un nivel foarte înalt, s-a decis că România (printre multe alte ţări) va fi o piaţă de desfacere pentru Occident, că se va dezvolta atît de mult încît încă să permită exploatarea resurselor ei naturale sub formă de materii prime dar nu suficient de mult încît să poată să prelucreze aceste materii prime şi să le vîndă înapoi în Occident sau prin alte părţi, sub forma de produse prelucrate, şi nici un vot nu poate schimba lucrul ăsta.
   Ceea ce poate votul sa facă, este să dividă într-o mai bună stăpînire pe cei care cred în puterea votului, este să-i monteze pe cetăţenii obişnuiţi pdl-işti împotriva cetăţenilor psd-işti, astfel încat ei dezbinaţi să contribuie la o mai bună implementare şi realizare a statutului de colonie al ţării noastre. De aceea eu spun că orice este mai bun decît acest festival sinistru al votului, care nu reprezintă pentru populaţia ţării decît o fabrică de nervi şi de disensiuni; o masivă operaţiune de dezbinare; nu se justifică sub nici o formă. În adevăr, votanţii aflaţi de o parte sau de cealaltă a "baricadei" au mult mai multe interese în comun decît au fiecare dintre ei cu partidele pe care le susţin în parte: ei au interesul să trăiască o viaţă bună şi să prospere, iar partidele politice au interesul să-şi primească caftanele de la actualii sultani, şi să plătească peşcheşurile, darurile şi haraciul, din munca populaţiei şi din bogăţiile naturale. 
   Nu vreau să spun că orice acţiune şi orice formă de activism civic sau politic este inutilă şi nici că e cazul sa disperăm; noi suntem colonie din timpuri străvechi, iar jefuiţi de resurse am fost aproape în continuu, şi încă mai avem multe de jefuit; suntem nişte experţi în a trăi sub regim colonial. Ba încă acum imperiul sub care trăim nu-i în cele mai bune perioade ale lui şi nici sultanul nu pare prea sigur pe el. Ce vreau să spun este că o formă de activism politic care chiar ar da rezultate, care ar face o diferenţă ar fi absenţa generală de la vot, situaţia în care sub 2% din populatie vine şi votează - atunci într-adevăr România ar scrie istoria şi ni s-ar duce vestea peste tot - ar fi un gest politic clar şi luminos, cu un mesaj fără echivoc - ştim ca totul e o farsă, o înscenare; putem fi jefuiţi, dar nu putem fi minţiţi şi dezbinaţi.

64 de comentarii:

  1. bravo, un articol pe gustul meu (de gustibus,,) as adauga in completare asta. la fel de bine scris...
    http://activenews.ro/nu-yes-la-vot_1869255.html
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine ca din ce in ce mai multi oameni se prind de modul in care functioneaza treaba asta cu votul. Mai avem totusi sa convingem pe multi.

      Ștergere
    2. Victor Ponta presedinte30 octombrie 2014 la 21:06

      Eu nu inteleg rostul acestor siteuri sau bloguri. Singura noastra sansa reala este ca domnul Victor Ponta sa iasa presedinte, iar voi nu dati doi bani pe chestia asta. Rusine! Domnul Ponta vrea sa-i uneasca pe romani, pt Romania. Este clar ca voi sunteti platiti sa denigrati PSD-ul si oamenii care vor cu adevarat sa lupte pentru tara asta s-o scoata la liman.
      PSD-ul este cel mai de traditie si puternic partid, cu valori bine definite, care s-a implicat activ dintotdeauna in viata oamenilor. Noi cei din acest partid, in frunte cu tineretul social-democrat ne dorim prosperitate, dezvoltarea infrastructurii, vrem sa facem sosele la standarde europene.
      Veniti la vot duminica aceasta pt o Romanie mai buna. Fiecare vot conteaza, nu asa cum ati spus voi ca e fara rost.
      Daca nu ma credeti pe mine, uitati-va la ce a spus odata Abraham Lincoln, fost presedinte SUA; un vot e mai puternic decat un glonte.
      Haideti sa-i dam crezare acestui om care e o autoritate in materie de politica si care a faurit America moderna, esenta libertatii de pe planeta aceassta, si nu unuia ca godless (cu g mic). Doar prin vot secret si liber exprimat putem avea sansa sa ne comparam cu SUA.
      VENITI LA VOT DUMINICA PENTRU O NOUA ERA IN DEZVOLTAREA ROMANIEI!

      Ștergere
    3. Victor Ponta presedinte30 octombrie 2014 la 21:09

      Voi sunteti platiti cumva de masonerie ca sa denigrati valorile democratiei acestui popor? V-am mirosit, stati linistiti. Ia ziceti cu cat va platesc masonii ca sa scrieti asemenea mizerii?

      Ștergere
    4. Victor Ponta presedinte
      bai propagandistule ia mediteaza unpic la clipul asta oldies but goldies..
      www.youtube.com/watch?v=vGQ1hjSCMNw
      'alegeti cu grija STAPANII' apoi da-te cu praf de drum caci esti cam paranoic. iti urez sa ai bani de medicamente cati primesc eu sau godless sau altii iesiti din turma, de la 'masonerie' (care a sustinut sustine si va sustine 'sistemul'). sau de la 'rusi lui Putin'' dupa caz.
      ps
      astept 'reactiile' fanilor lui Iohannis sau Macovei batar sa ne distram o tara..
      Cristi

      Ștergere
    5. Victor Ponta presedinte31 octombrie 2014 la 14:36

      vad ca am dat aici peste niste p(r)ostaci platiti. DOMNULE AGENT DE MANIPULARE ASA ZIS GODLESS, scopul tau aici este sa iriti si sa creezi confuzie. Nu sunt sigur daca esti un POSTAC platit sau un psihopat, dar nici nu conteaza. Incerci prin toate mijloacele sa denigrezi valorile democratice ale acestui popor, iar eu, ca PATRIOT ma opun. Din textele tale te contrazici singur, ba spui ca votul n-are rost, ba ca activismul politic e bun.
      CU CAT TE-AU PLATIT MA MASONERIA SI JIDANII CA SA SCRII ASEMENEA MIZERII?

      "bai propagandistule ia mediteaza unpic la clipul asta oldies but goldies.."

      Bai postac platit de catre jidani, eu nu ma uit la clipuri oldies, eu ascult muzica populara ROMANEASCA, ORIGINALA de la mama ei, nu mizerii cu poleiala occidentala. EU SUNT UN PATRIOT, NU TRADATOR DE TARA CA VOI.
      TRADATORII DE NEAM SI TARA PRECUM VOI TREBUIESC UMILITI IN PUBLIC.

      Ștergere
    6. @Victor Ponta presedinte

      Singura noastra sansa reala este ca domnul Victor Ponta sa iasa presedinte, iar voi nu dati doi bani pe chestia asta

      Noi avem o experienta de 25 de ani in care am vazut tot felul de indivizi care s-au prezentat ca fiind singura sansa a Romaniei, dupa care am constatat ca vorbeau doar tampenii. Noi pe asta ne bazam. Nu exista nici o dovada ca Ponta (sau altii) au intentia sa schimbe ceva, nici intentia si nici putinta.

      PSD-ul este cel mai de traditie si puternic partid, cu valori bine definite, care s-a implicat activ dintotdeauna in viata oamenilor. Noi cei din acest partid, in frunte cu tineretul social-democrat ne dorim prosperitate, dezvoltarea infrastructurii, vrem sa facem sosele la standarde europene

      Tovarase, eu sunt comunist si nu-s de acord cu ideologia partidelor adepte ale doctrinei capitaliste, din care face parte PSD. N-am treaba cu oamenii, nu-mi convine ideologia partidului, intelegi?

      Daca nu ma credeti pe mine, uitati-va la ce a spus odata Abraham Lincoln, fost presedinte SUA; un vot e mai puternic decat un glonte

      Afirmatia asta nu poate decat sa produca rasul, avand in vedere ca a fost facuta de unul care a murit de la un glonte.

      Haideti sa-i dam crezare acestui om care e o autoritate in materie de politica

      Eu nu cred in autoritati, eu cred in ratiune, logica si dovezi stiintifice. Credinta in autoritati este pentru oamenii care au invatat la perfectie urmatorul lucru - sa nu gandeasca.

      America moderna, esenta libertatii de pe planeta aceassta, si nu unuia ca godless (cu g mic). Doar prin vot secret si liber exprimat putem avea sansa sa ne comparam cu SUA.

      Ha ha haaa! SUA (esenta libertatii) este un stat politienesc cu cea mai mare populatie de puscariasi pe cap de locuitor. Un adevarat imperiu al raului, este asa cum sustine majoritatea celorlalte state de pe suprafata Pamantului, cea mai mare amenintare la adresa securitatii mondiale dar din fericire in declin vertiginos in prezent.
      N-am nici cea mai mica dorinta de-a trai intr-o tara asemanatoare SUA; oamenii din SUA nu-s fericiti, nu-s multumiti de viata lor, sunt bolnavi la cap si spalati pe creieri, vai de pielea lor.

      Incerci prin toate mijloacele sa denigrezi valorile democratice ale acestui popor, iar eu, ca PATRIOT ma opun.

      Valorile democratice ale poporului nostru sunt sa ne taiem padurile si sa le exportam in afara contra detergenti neobisnuiti, bauturi alcoolice pentru oameni rafinati si papuci dupa ultima moda?

      Din textele tale te contrazici singur, ba spui ca votul n-are rost, ba ca activismul politic e bun

      Spun ca votul nu e singura forma de activism politic si ca in conditiile de fata e daunator, cam exact in felul in care sunt daunatoare rugaciunile la D-zeu pentru ploaie - nici nu produc apa pentru culturi si pe deasupra ii mai si impiedica pe oameni sa construiasca canalul de irigatie.

      CU CAT TE-AU PLATIT MA MASONERIA SI JIDANII CA SA SCRII ASEMENEA MIZERII?

      Problema ta este ca te uiti prea mult la televizor si din cauza asta nu esti in stare sa argumentezi o teza sau sa subminezi alta, ci doar lansezi atacuri menite inspre a desfiinta persoana. La fel de usor as putea sa spun si eu ca PSD te-a platit sa scrii ceea ce scrii insa n-am nevoie sa spun aceste lucruri - pur si simplu afirmatiile tale nu rezista la o analiza rationala si nici la confruntarea cu realitatea; iar in rest faci doar indemnuri , iesi la vot, fa aia, da-te mai incolo, vino mai incoace, haideti sa credem pe unul, pe altul, etc. Pai nu putem sa credem fara dovezi, iar domnu' Ponta nu a dat decat dovezi cu toptanul ca va juca asa cum ii vor canta stapanii lui de la Washington, pe care noi nu-i dorim de stapani ci doar stocati intr-un spital de psihiatrie, sau mai bine la un sanatoriu, sa mai reflecteze si ei la scopul vietii.

      Ștergere
    7. Victor Ponta presedinte31 octombrie 2014 la 18:20

      "Nu exista nici o dovada ca Ponta (sau altii) au intentia sa schimbe ceva, nici intentia si nici putinta. "

      https://www.youtube.com/watch?v=09TzjRbGcwA

      Macar Victor Ponta a fost la inundatii alaturi de oameni. Asta este o dovada clara, n-aveti cum sa o contestati. Voi ce sinistrati ati ajutat? Sau, mai degraba sa va intreb ati ajutat pe cineva vreodata?
      In plus, ia uitati ce-i face lu javra de Basescu.
      https://www.youtube.com/watch?v=bPkcaQ3NaQc
      Macar pt asta sa-i multumim.

      "Eu nu cred in autoritati, eu cred in ratiune, logica si dovezi stiintifice."

      Pai si la tine la munca de ce ai sefi si superiori in loc de dovezi si logica? Tu nu esti supus fata de superiori mai nene? Logica iti da sa mananci? Iti pune bani in buzunar? Iti asigura locuinta? Incerci sa vorbesti cu mine ca din carti dar sa stii ca nu-ti merge, nu se pupa cu realitatea in care traim. Daca as fi avut o atitudine ca a ta, eram mort de foame si ingropat demult. E o minune faptul ca ti ai rezistat pana acum cu o astfel de filozofie de viata (probabil inca te mai ajuta mamica si taticu).

      "Problema ta este ca te uiti prea mult la televizor"

      Poate vrei sa spui "PROBLEMA DUMNEAVOASTRA ESTE CA..."
      Eu sunt destul de in varsta si nu-mi amintesc sa-ti fi permis sa ma tutuiesti. Nu am facut armata impreuna si nici n-am pascut caprele amandoi pe maidan. Asa ca atat in viata de zi cu zi, cat si online, mi te adresezi cu DUMNEAVOASTRA. Clar?

      Ștergere
    8. admin,
      lasa-l in plata Domnului, nu merita un reply detaliat, este atat de prost ca si iarba se usuca in jurul lui..nu vezi ca se contrazice in cateva fraze? face apologia Americii in primul comentariu apoi ataca 'poleiala occidentala' in al doilea..bravo bai @Victor Ponta Presedinte, dorinta ta de a arata lumii cat de dajtept esti a esuat incat meriti batut cu un drug ud si trimis la stana. acum du-te si sarbatoreste cu o laba..
      Cristi

      Ștergere
    9. @Victor Ponta presedinte
      Macar Victor Ponta a fost la inundatii alaturi de oameni. Asta este o dovada clara, n-aveti cum sa o contestati

      Pai nu contest, doar ca n-avea ce sa caute p-acolo un prim ministru; acolo nu te duci decat ca sa pozezi, nu sa rezolvi ceva - un prim ministru daca e sa rezolve ceva convoaca niste specialisti in hidrologie si ii pune sa gaseasca niste solutii, eventual se descurca sa scoata biserica si companiile transnationale de la defrisarile nesabuite care se fac si care lasa versantii muntilor goi. El s-a dus sa vada baltile de acolo - la ce foloseste asta?

      In plus, ia uitati ce-i face lu javra de Basescu.

      Mai mult i-a facut campanie lui Basescu decat altceva; i-a repetat numele de 100 de ori si n-a facut nici o argumentare coerenta a motivelor pentru care trebuia dat jos Basescu; si n-a facut-o din cauza ca exact pe aceleasi argumente nici el si nici altii din grupul asta de politicieni n-ar trebui sa ne conduca.

      Daca as fi avut o atitudine ca a ta, eram mort de foame si ingropat demult.

      Eu supravietuiesc cu mai putina mancare, ceea ce imi permite atitudinea asta pe care o am.

      @Cristi
      lasa-l in plata Domnului, nu merita un reply detaliat, este atat de prost ca si iarba se usuca in jurul lui

      E posibil sa fie troll si sa faca contracampanie lui Ponta; asa s-ar explica selectia penibila de clipuri cu catindatul preferat, precum si comportamentul verbal agresiv - poate vrea sa ilustreze faptul ca sustinatorii lui Ponta sunt neciopliti si dotati cu gandire de turma.

      Ștergere
  2. ...mda. este posibil sa troleze mai ales atacul la 'jidani' e rusinos avand in vedere ca psd-ul lui Tonta este chiar 'filosemit' uneori chiar in exces..dar nu cred ca-i troll avand in vedere ca acelasi Tonta o suge si el de la Licuriciul cel Mare dar se afiseaza prostimii cu tricouri si sepci rosii (rosul fiind simbol comunist) inscriptionate cu 'Che Guevara'..deci e comunist si anarhist si capitalist in acelasi timp (curata schizofrenie). turma PSD dupa chipul si asemanarea stapanului. nici ailalti 'portocalii' nu fac exceptie..
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  3. ps
    un exemplu din 'tabara opusa' M Macovei o fosta procuroare comunista (procurorii din acele vremuri fiind o 'casta' aparte mai presus decat mult hulitii securisti) careia ii vine manusa punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara are tupeul sa arate prostimii un 'program' ultra capitalist (in genul promovat de cretinul de Giurgea)..de fapt jivinele astea asa-numite'oameni politici' supravietuiesc in orice regimuri posibil de imaginat. cosmarul lor ramane desteptarea 'turmei' urmata de un glont bine plasat.
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macovei, da, o revelatie. N-are sanse desi i-a coalizat pe extremistii de dreapta. Intotdeauna facutul dreptatii s-a vandut foarte bine si vad ca inca se mai vinde. Sunt atat de priceputi la vanzarea propriilor programe acesti candidati incat ti se face frica sa nu-ti vanda si tara odata cu ele.

      Ștergere
    2. Pai daca votul nu-i o solutie, ce propui?
      Daca stam acasa si nu votam o sa stam la mana sortii, a intamplarii. Daca nu votezi nu mai ai dreptul sa te plangi. E ca si cum tu ai sta cu mainile in san si apoi ai critica ca cu-ti convine cutare si cutare.

      Ștergere
    3. In plus, Ponta e mai rau decat Iohannis, ar fi mai ok sa iasa Iohannis. Nu poti fi indiferent la chestia asta.

      Ștergere
    4. Adica avem situatia in care un candidat e mai rau decat altul, X mai rau decat Y. De ce nu te duci sa votezi X? Asta nu inteleg eu.

      Ștergere
    5. Pai daca votul nu-i o solutie, ce propui?
      Daca stam acasa si nu votam o sa stam la mana sortii, a intamplarii


      Pai nu stai la mana intamplarii; tocmai asta era ideea,ca rezultatele "alegerilor" sunt in cea mai mare masura predeterminate inainte de alegeri prin propaganda, mase de manevra, bani, etc..... Votul cetateanului este in cea mai mare proportie dictat de alte lucruri; tocmai de aceea nu gasim in fruntea tarii pe cel mai bun posibil ci pe altii.

      Daca nu votezi nu mai ai dreptul sa te plangi. E ca si cum tu ai sta cu mainile in san si apoi ai critica ca cu-ti convine cutare si cutare

      Da, dar nici cei care voteaza nu au dreptul sa se planga dupa ce candidatul lor se aseaza in functie si incepe sa dea cu bata in balta - ei l-au votat, nu?

      In plus, Ponta e mai rau decat Iohannis, ar fi mai ok sa iasa Iohannis. Nu poti fi indiferent la chestia asta.

      Ba, eu cred ca Iohannis e mai rau decat Ponta, daca as fi obligat sa votez in turul II as vota pe Ponta. Poate am sa ma duc sa-l votez si sa-i fac si putina campanie caci ma distreaza ca pe grupul nostru ateist de pe facebook au facut un sondaj (preelectoral) la care au votat peste 2-300 de persoane. Ei bine, saracu' Ponta n-a luat in sondajul ala decat un vot, un singur vot, cand ceilalti aveau de ordinul zecilor de voturi. De fapt, ceea ce votezi nu este o persoana, ci votezi niste grupuri de oameni care sustin pe acele persoane - si grupul care-l sustine pe Iohannis este garantat de dreapta, deci cu siguranta impotriva intereselor Romaniei.

      Ștergere
    6. "Poate am sa ma duc sa-l votez si sa-i fac si putina campanie caci ma distreaza ca pe grupul nostru ateist (...)"

      Pai si pana la urma mergi sau nu la vot in turul 2?

      "Ei bine, saracu' Ponta n-a luat in sondajul ala decat un vot"

      Lasa ca a luat deja prea multe voturi in Moldova si Oltenia (ambele regiuni fiind "rosii") in urma amenintarilor sau a pomenilor cu tot felul de consumabile.
      Eu nu as iesi sa fac campanie vreunui candidat, ci mai degraba contracampanie tuturor. As iesi cu pancarte pe strada cu poze si afise in care PSD-istii dar si ceilalti dau pomeni electorale oamenilor sarmani, cumparand astfel voturile.

      In plus, cred ca ar fi bine daca ai da print acestui articol (cu scris mare, sa vada si pensionarii), l-ai multiplica si apoi l-ai lipi pe toate gardurile si pe toti stalpii, chiar peste afisele cu candidati. Ce, doar nu ar fi ilegal.



      Ștergere
    7. Sunt multi oameni care-s obligati de patroni sau superiori sa mearga in "procesiuni electorale". Pur si simplu sunt obligati sa se alature coloanelor de oameni care sustin PSD si sa se plimbe cu aia pe strazi, chiar tinand in mana stegulete si pe cap sepci cu sigla partidului, ba chiar si veste rosii (sa se asorteze, nu-i asa?). Tine minte, acei oameni primesc ORDIN DE LA SUPERIORII DE LA SERVICIU, iar daca refuza pot avea probleme pt simplul fapt ca nu vor sa mearga la acea procesiune electorala pe ulitele satului sau pe strazile orasului. Unii is obligati ca la aceste procesiuni sa imparta si plase cu diverse pliante, pixuri, calendare, toate cu sigla partidului.
      Oamenii sunt deci obligati sa participe la propaganda.

      Cine stie, e posibil ca si tie sa ti se comande de catre superiorul de la serviciu sa participi la campania unuia sau altuia in perioada asta. Tare as fi curios ce ai face. Adica ori iti incalci principiile si nu te da afara, ori nu ti le incalci si ai parte de neplaceri la munca. Deci, ce ai face? Ce cale ai alege?

      Ștergere
    8. Pai si pana la urma mergi sau nu la vot in turul 2?


      Nu stiu, sa vad in ce forma ma aflu la data respectiva sau daca n-am alt program.

      Cine stie, e posibil ca si tie sa ti se comande de catre superiorul de la serviciu sa participi la campania unuia sau altuia in perioada asta. Tare as fi curios ce ai face. Adica ori iti incalci principiile si nu te da afara, ori nu ti le incalci si ai parte de neplaceri la munca

      Nu e cazul sa mi se comande asa ceva acolo unde lucrez eu; insa daca s-ar intampla probabil i-as filma cu telefonul mobil, i-as inregistra cu ceva si apoi m-as duce cu informatiile la niste indivizi care-s amatori de astfel de informatii. Situatia totusi este improbabila, chiar daca te trimit sa votezi cu X sau cu y, amenintandu-te, tu in cabina de vot poti sa faci orice, inclusiv sa votezi cu cine spun ei, sa faci o poza si apoi sa anulezi votul. Nu prea se justifica riscul firmei respective fata de garantii desi am auzit ca sunt unii care chiar se preteaza la asa ceva.

      Ștergere
  4. bai, dar de ce romanii sunt siliti sa aleaga de 25 ani intre doua rele: raul al mic si raul al mare..? acum ponta si iohannis.. oamenii integrii nu intra in troaca porcilor din motive evidente..ia leviteaza un pic la chestia asta..
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt to(n)ti politicienii cu tot neamul lor:

      http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/deserturi-dulciuri-de-casa/pute-cu-mac.html

      Ștergere
    2. Victor Ponta presedinte3 noiembrie 2014 la 13:46

      Ura! I-am luat fata lui Johannis.

      http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/COTROCENI+2014/ALEGERI+PREZIDENTIALE+2014+Rezultate+oficiale+BEC+judete

      Cu forta si curaj in turul 2.
      ADEVARUL TRIUMFA MEREU!

      Ștergere
    3. Godless, arunca-l in groapa spamului pe acest nemernic propagandist spalat pe creier. Nu stiu daca face pe bune propaganda sau doar e troll si se preface, dar oameni ca asta trebuie dati afara si pusi la periferia societatii.

      A, si inca ceva Godless: am cunostinte destule care au fost obligate de sefi sa mearga din multe multe multe localitati din provincie cu autobuzele la Arena Nationala sa-l sustina pe Ponta (a se citi Prostea). Pur si simplu li s-a spus cu o zi sau doua inainte: "vedeti ca in data de .... se merge la Bucuresti pt sustinerea lui Ponta". Deci era pe ordin, pe porunca, nu pe vrut sau nevrut.
      S-a plecat dimineata devreme pe la 7 (in zi de sambata, parca) si s-au intors noaptea tarziu (pe la ora 12 sau 1).
      Stiai de aceste chestii? Ai cunostinte care au patit acelasi lucru?

      Ștergere
    4. http://www.phalert.ro/pomana-ghici-ce-contine-plasa-psd-in-aceasta-campanie-electorala/

      Ștergere
    5. Uitati cum merg lucrurile in Psd si in restul partidelor.

      http://lupeneanul.com/wp-content/uploads/2011/05/sclav.png

      Stapanii comanda si pulifricii se supun.

      @anonim
      "In plus, cred ca ar fi bine daca ai da print acestui articol (cu scris mare, sa vada si pensionarii), l-ai multiplica si apoi l-ai lipi pe toate gardurile"

      Si eu sunt de acord. Si nu numai cu articolul asta, ci si cu altele de genul asta.
      Am putea sa scriem noi niste mici articole anti-vot si anti-politica, anti-partide si anti-politicieni (mai mici decat acesta, ca sa poata fi citite repede), in putine fraze, cu scris mare si cu imagini anti-politica evidente ca sa vada si sa inteleaga chiar si tot prostu. Pe scurt, CONTRACAMPANIE.
      Bine, nu-s naiv, nu cred ca se va schimba prin asta mentalitatea oamenilor peste noapte, dar treptat, treptat se va schimba. In felul asta ar iesi la iveala ilegitimitatea clasei politice si dreptul nostru de a nu avea stapani.

      Ștergere
    6. @Godless

      Anonimul de mai sus zicea ca are cunostinte multe care au fost obligate de sefi sa mearga din provincie cu autobuzele la National Arena pt a-l sustine pe Ponta
      Tu ai cunostinta de oameni care au fost obligati de sefi sa mearga sa-l sustina pe Tonta? Ei bine, eu am foarte multe (si nu numai eu, ca doar s-a aratat si la TV si pe net). Cum poti vota pe unul ca el care face asemenea lucruri?
      Tu pe Ponta il plangi ca nu ia voturi pe facebook? Lasa ca ia el cu varf si indesat de prin alte parti, mai ales Oltenia & Moldova, ba prin amenintari, ba prin pomeni electorale.

      Apropo, cum ti se pare ideea ilustrata mai sus, aia de a scrie articole anti-politica si anti-partide politice (in putine fraze, cu scris mare si cu imagini anti-politica evidente ca sa vada si sa inteleaga chiar si tot prostu), de a le lipi peste tot in oras precum si pe net pe scurt, CONTRACAMPANIE.
      Ar fi cumva ilegal ? (te intreb, caci nu stiu).

      Ștergere
    7. Eu nu cunosc pe indivizi care au fost obligati sa sustina un candidat sau pe altul. Insa modul in care oamenii ajung sa faca un lucru sau altul conteaza prea putin dintr-o alta perspectiva. Cei care ardeau "vrajitoare" pe rug o faceau de bunavoie in virtutea conventiilor sociale, nu pentru ca venea cineva si ii santaja. Cand preotii trageau pe acele femei pe roata si le zdrobeau membrele ca sa marturiseasca comuniunea cu diavolul, o faceau din convingerea ca torturile sunt o metoda de producere a adevarului, nu din santaj. Cei mai multi care se duc la votare sunt spalati pe creieri, asa ca daca pe langa acestia mai apar 2-5% care sunt santajati....pfff - paguba-n cucuruz. Faptul este ca sistemul asta de vot este falimentar exact acolo unde votantii sunt manipulati (violent sau nonviolent) de catre cei care le solicita votul si el nu poate functiona decat intr-o societate unde oamenii au gandire critica si unde votul este oricum irelevant.

      Cum poti vota pe unul ca el care face asemenea lucruri?
      Tu pe Ponta il plangi ca nu ia voturi pe facebook? Lasa ca ia el cu varf si indesat de prin alte parti, mai ales Oltenia & Moldova, ba prin amenintari, ba prin pomeni electorale


      Prin cercurile informatice prin care ma invart eu nu sunt prea multi tarani, nu prea multe femei de serviciu, nici prea multi creatori de chirpici sau specialisti in operatiunea cu sapa. Sustinatori ai lui Ponta, undeva inspre multimea vida. Prin cercurile prin care ma invart eu exista oameni care m-au intoxicat pana peste limita pe care pot sa o accept io, cu propaganda Macovei, Johannis si altii din astia care sunt de dreapta. Ei bine... eu nu reactionez prea frumos atunci cand observ ca se vrea o adevarata "evanghelizare" a populatiei; asa ca am sa prezint erezia mai devreme sau mai tarziu.

      de a le lipi peste tot in oras precum si pe net pe scurt, CONTRACAMPANIE.
      Ar fi cumva ilegal ? (te intreb, caci nu stiu)


      Mai, nu cred ca este ilegal dar cred ca daca s-ar intrezari posaibilitatea ca aceste afise sa produca o schimbare reala - le-ar scoate in ilegalitate.

      Ștergere
    8. "Cei mai multi care se duc la votare sunt spalati pe creieri (...) Prin cercurile informatice prin care ma invart eu nu sunt prea multi tarani, nu prea multe femei de serviciu, nici prea multi creatori de chirpici sau specialisti in operatiunea cu sapa."

      Pai atunci nu-i mai bine ca cei inculti, ignoranti, needucati, semianalfabeti etc sa nu aiba drept de vot? Nu-i mai simplu in felul asta (cel putin deocamdata)?
      Daca tu ca individ nu ai citit in viata ta o carte cap-coada, scrii si te exprimi greu si cu greseli gramaticale evidente, habar nu ai de planeta pe care traiesti (si nici nu te intereseaza sa afli), de ce sa ai drept de vot? In opinia mea, dreptul de vot ar trebui castigat.
      Ce expertiza are o baba purtatoare de batic fara scoala (sau cu 2-3 clase, si alea facute pe pile si cu plocoane date la invatator ca sa treaca clasa) in domeniul sistemelor de conducere a unei tari, sa nu mai vorbim de psihologie sociala, istorie sau geopolitica? Ce expertiza in alegerea unui regim sau conducator poate avea un cioban care nu stie decat sa mulga oile sau sa dea cu sapa?
      Poate o sa zici ca nu e vina lor ca sunt asa de inculti. Asa este, de multe ori efectiv n-au avut bani si conditii sa urmeze o scoala, sa invete o meserie, sa citeasca carti, sa iubeasca bibliotecile, muzica clasica, opera, opereta, teatrul etc.
      Dar sa stii ca sunt destule cazuri in care indivizii respectivi nu au vrut sa faca carte, nu au vrut sa mearga la scoala si chiar daca pana la urma au mers (fortati de parinti), totusi nu si-au dorit sa citeasca, sa cunoasca, sa isi formeze o viziune de ansamblu asupra lumii si vietii. Chiar daca unii mergeau la scoala si citeau ce le dadea invatatorul sau proful, o faceau in mod mecanic, in sila, sa scape de-o grija, fara motivatie. In cel mai bun caz transformau venirea la soala intr-o obscena vanatoare de note si atat (ca sa fie chipurile, bine vazuti).
      Sunt si astazi cazuri de acest gen, fara numar! Cred chiar ca o foarte mare parte din tinerii si adolescentii de azi au un grad inaintat de incultura, lucru ingrijorator.
      De ce astfel de oameni au drept de vot, eu nu pot sa inteleg. De ce sa fie lasati a voteze? Doar ca sa fie in postura de mase de manevra, de turma spalata pe creier si ca sa distruga apoi vietile celorlalti?
      Sa voteze doar cei ce-s cunoscatori, nu toti incultii, asta vreau eu sa se intample.

      Ștergere
    9. "exista oameni care m-au intoxicat pana peste limita pe care pot sa o accept io, cu propaganda Macovei, Johannis si altii din astia care sunt de dreapta."

      Chiar crezi ca la politicienii de azi conteaza doctrinele? Ei sunt de stanga sau de dreapta doar formal, pe hartie. In rest, ei ba trec de la un partid la altul, ba fac tot felul de aliante efemere, ba se scuipa, ba se pupa apoi. Asta fac ei. Nu e nicio dreapta si nicio stanga, totul e un circ.
      Totusi. pe mine ma distreaza la maximum cand il vad pe Ponta. Se vede ca e nesigur pe el, ca nu e prea citit si nici nu prea are simt practic in rezolvarea problemelor. Aa se vedea defilarile prin balti la inundatii, sau si mai bine atunci cand statea in barca si jandarmii pe post de lachei impingeau barca prin apa. Cata nesimtire!

      https://www.youtube.com/watch?v=6jnxU4uu7Ok

      A, si sa nu uit cireasa de pe tort (cand s-a facut de cacat in fata lui Basescu):

      https://www.youtube.com/watch?v=AxJbqtydi-0

      Daca iese asta presedinte, ne meritam soarta.

      Ștergere
    10. A, si sa nu uit:
      PSD-ul, in frunte cu pacaliciul Ponta are ca slogan: MANDRI CA SUNTEM ROMANI.

      https://www.youtube.com/watch?v=19m72qX43ac

      De ce sa fii mandru ca esti roman/francez/congolez/papuas etc? Ce merit ai tu pt faptul ca te-ai nascut in zona geografica a Romaniei/Frantei/Congo-ului etc?
      In plus Godless, din cat am citit eu de pe blogul tau, nici tu nu esti de acord cu asemenea gandiri nationaliste. Ma insel cumva?

      In plus, Tonta a declarat si ca e mandru ca e ortodox. Ce merit are el in asta, cand pun pariu ca pacaaliciul ala n-a pus in viata lui mana pe o carte de teologie? Habar n-are de teologie, crestinism, Biblie, patristica etc, dar se mandreste.

      http://www.mediafax.ro/politic/ponta-la-lansarea-candidaturii-nu-vreau-sa-ma-acuze-nimeni-ca-sunt-roman-sau-ortodox-in-tara-mea-13001004

      Sa faca bine si sa lase Biserica in pace, sa n-o mai bage in campania lui electorala murdara (ca toate campaniile electorale, de altfel)!

      http://www.gandul.info/politica/mandrul-ortodox-victor-ponta-il-face-pe-sfantul-parinte-arsenie-boca-agent-electoral-reactia-bisericii-13479137

      Nesimtitul se foloseste de imaginea bisericii si a lui Arsenie Boca. Nici mortii nu au liniste cu nesimtitul asta. Cat de perfid sa fii sa faci asa ceva?

      Godless, ma scuzi ca am vorbit prea mult despre Ponta, de obicei nu imi place sa discut persoane, insa chiar nu vreau asemenea incompetenti sa ma reprezinte sau sa-mi fie stapani. Nu am nevoie de asemenea stapani si nici altii n-au nevoie.
      Asa ca poate te mai gandesti odata inainte de a spune ca l-ai vota pe Ponta in turul 2.

      Ștergere
    11. Pai atunci nu-i mai bine ca cei inculti, ignoranti, needucati, semianalfabeti etc sa nu aiba drept de vot? Nu-i mai simplu in felul asta (cel putin deocamdata)?

      Dar Hitler era un om foarte inteligent, care nu doar ca a citit carti, dar a si scris unele. Ce parere ai, Hitler ar trebui sa aiba drept de vot? Filozoful numit Martin Heidegger, daca ai auzit de el, era chiar era membru al partidului nazist si acesta in mod clar nu poate fi acuzat de incultura.

      Asa este, de multe ori efectiv n-au avut bani si conditii sa urmeze o scoala, sa invete o meserie, sa citeasca carti, sa iubeasca bibliotecile, muzica clasica, opera, opereta, teatrul etc.

      Din pacate este posibil sa fii cult intr-o serie foarte larga de domenii si sa-ti lipseasca... bunul simt. Dar nu asta este singura problema a procedeului numit vot. Ai vazut ca pentru a fi sofer sau muncitor la o centrala atomica trebuie sa dai niste examene si sa demonstrezi ca ai niste cunostinte si niste metode de a proceda in situatiile dificile care apar in aceste activitati. Ei bine, singurul examen pe care un politician trebuie sa-l dea nu are legatura cu activitatea pe care el trebuie sa o presteze. Se poate ca un om sa fie perfect capabil sa poata convinge pe ceilalti ca el este cel mai bun pentru a detine o functie si se poate ca el sa fie cu desavarsire inept in a presta acea functie. Se mai poate ca unul care este foarte bun in a presta acea functie sa fie incapabil sa convinga pe oameni ca el chiar este potrivit pentru acea activitate.

      Sa voteze doar cei ce-s cunoscatori, nu toti incultii, asta vreau eu sa se intample.

      Ei bine, ar trebui sa dezvolti stiinta specifica a votului, aceea care iti spune care-i cel mai bun candidat, insa asta ar face votul irelevant.

      Totusi. pe mine ma distreaza la maximum cand il vad pe Ponta. Se vede ca e nesigur pe el

      Bine, dar cum iti spuneam, Hitler era foarte sigur pe el. Stalin, la fel.

      A, si sa nu uit cireasa de pe tort (cand s-a facut de cacat in fata lui Basescu):


      Nu s-a facut de kkt. Omul era plictisit, nu credea ca Basescu o sa-i promulge legea si nici nu era interesat sa discute ideologie cu Basescu. Daca te uiti atent pe la o vreme casca gura si e pe punctul de-a adormi. In ce priveste legea aia ai sa vezi ca pana la urma ea a fost promulgata deci este evident ca Basescu se abera la faza asta. Mai mult, acea intalnire este una regizata de un politician de nivelul lui Basescu, care este un tip foarte capabil in acest aspect, totusi, daca te uiti la expresiile lui faciale ai sa vezi ca nu sunt "naturale"; discursul lui in general este unul studiat in prealabil. El stia din momentul in care s-a facut filmarea ca vrea sa aduca acele argumente si ca va face publica discutia. Insa observa cu atentie teatralitatea gesturilor lui Basescu si naturaletea reactiilor lui Ponta si ale ministrului de finante. Nu ar trebui sa-ti bazezi prea multe judecati pe ceea ce apare dintr-o scena regizata de Basescu deoarece acesta este intr-adevar un mare regizor roman.

      Ștergere
    12. De ce sa fii mandru ca esti roman/francez/congolez/papuas etc? Ce merit ai tu pt faptul ca te-ai nascut in zona geografica a Romaniei/Frantei/Congo-ului etc?

      Sunt argumente standard care sunt aduse intr-o campanie electorala; important este ca ele sa nu solicite prea mult gandirea. Oricum Ponta va castiga; pur si simplu grupul opus de interese s-a rodat destul; asa functioneaza, ajung unii 4 ani si dupa ce se fac de kkt suficient populatia ii voteaza in mod automat pe ceilalti.

      n plus, Tonta a declarat si ca e mandru ca e ortodox. Ce merit are el in asta, cand pun pariu ca pacaaliciul ala n-a pus in viata lui mana pe o carte de teologie? Habar n-are de teologie, crestinism, Biblie, patristica etc, dar se mandreste.

      Cel mai probabil este ca individul este la fel de ateist ca mine; doar nu crezi pe bune ca asta crede in D-zeu. Hai sa fim seriosi. Zice si el bine despre biserica si ortodoxie ca sa dea bine la un anumit public. Insa vezi, asta e tragedia sistemului de vot; ii obliga pe candidati sa afirme lucruri care fac placere majoritatii si daca nu afirmi aceste lucruri ai doar de pierdut. Ca strategie politica la nivel practic ce are ca scop obtinerea de voturi din partea poporului roman, cum ai aprecia practicile lui Ponta ? (a echipei de fapt, caci sunt niste oameni in spatele lui)

      Sa faca bine si sa lase Biserica in pace, sa n-o mai bage in campania lui electorala murdara (ca toate campaniile electorale, de altfel)!


      Da, asta este o directie pe care eu nu o accept. Chiar si cu prietenii mei comunisti, adica aia cu care beau, cu care ma cunosc de mult, si cu care merg pe la distractii - am acceasi problema, ei sunt pro biserica, dsi atei, deoarece spun ca religia creeaza comunitate si din cauza asta e un lucru bun iar eu sunt antibiserica deoarece eu spun ca lucrurile false nu sunt acceptabile, chiar daca ele au efecte pozitive. Insa iti spuneam ca o sa votez cu Ponta ca semn de protest, sa dau de gandit unor oameni la urmatorul lucru - un om care nu simpatizeaza cu practica votului, care are o parere foarte proasta despre acest lucru, poate sa fie adus sa voteze daca este stresat si enervat prea mult - in directia inversa.

      Godless, ma scuzi ca am vorbit prea mult despre Ponta, de obicei nu imi place sa discut persoane, insa chiar nu vreau asemenea incompetenti sa ma reprezinte sau sa-mi fie stapani. Nu am nevoie de asemenea stapani si nici altii n-au nevoie.

      Din pacate asta se vrea si asta se face intr-o astfel de campanie electorala, se discuta persoane si nu se discuta idei. Insa eu disput faptul ca Ponta este incompetent. Pai sa ajungi in fruntea PSD-ului trebuie sa fii un bazat, fara urma de indoiala. El este si prim ministru. Ceea ce nu cunosc eu este daca Ponta este interesat de binele tarii mai mult decat orice alt lucru. Insa nici macar acest lucru nu este suficient ca sa faci treaba in Romania, este doar necesar. Interesele capitalului in tara noastra nu sunt in favoarea noastra si eu sincer nu cred ca Ponta sau Johannis pot schimba acest lucru. Eu cred ca inainte ca sa se schimbe ceva la nivel foarte inalt, trebuie sa se schimbe ceva in noi toti, si apoi putem spera la bunastare din directia asta.

      Asa ca poate te mai gandesti odata inainte de a spune ca l-ai vota pe Ponta in turul 2.

      M-am gandit suficient si argumentul meu pentru votul dat lui Ponta (pe care nu-l judec ca om, dar nu-l apreciez ca politician, cel putin la ora asta) este ca am fost intoxicat cu prea multa propaganda electorala pentru Macovei si Johannis si mi-a sarit mustarul din cauza asta.

      Ștergere
    13. "Dar Hitler era un om foarte inteligent, care nu doar ca a citit carti, dar a si scris unele. Ce parere ai, Hitler ar trebui sa aiba drept de vot?"

      Criminalii de razboi (si criminalii in general) nu trebuie sa aiba drept de vot.

      "Filozoful numit Martin Heidegger, daca ai auzit de el, era chiar era membru al partidului nazist si acesta in mod clar nu poate fi acuzat de incultura."

      N. Paulescu care a descoperit insulina era elgionar si antisemit, insa asta nu inseamna ca TOT ceea ce a spus sau a sustinut el e gresit. Tu faci aici eroarea de logica a proastei companii. Tu ataci punctul de vedere al unei persoane doar pe temeiul ca acesta a mai fost sustinut de o persoana care este în mod evident rea. Nu tot ceea ce a facut sau a crezut Hitler a fost gresit. A interzis vivisectia, a facut autostrazi etc. A se vedea linkul:

      http://www.ziare.com/magazin/inedit/lucruri-bune-pe-care-le-au-facut-nazistii-1096821

      "Din pacate este posibil sa fii cult intr-o serie foarte larga de domenii si sa-ti lipseasca... bunul simt."

      In multe situatii nu prea dau doi bani pe bunul simt. Bunul simt si manierele sunt doar niste conventii sociale pe care uneori nu merita sa le utilizezi. Bunul simt nu conteaza asa de mult, ci adevarul conteaza.

      " Ei bine, singurul examen pe care un politician trebuie sa-l dea nu are legatura cu activitatea pe care el trebuie sa o presteze."

      Perfect de acord cu tine la acest punct.

      "Nu s-a facut de kkt. Omul era plictisit (...) Insa observa cu atentie teatralitatea gesturilor lui Basescu si naturaletea reactiilor lui Ponta"

      Te asigur ca m-am uitat la limbajul trupuui si la microexpresiile faciale. Intamplator, m-a pasionat subiectul asta si mi-au trecut prin mana cartile lui Paul Ekman (care-i specialist la asa ceva) precum si Expresia emotiilor la om si animale de Darwin.
      Iar ceea ce am retinut eu din aceste carti e ca atunci cand gesturile trupului contrazic ceea ce scoti pe gura, trebuie sa dai crezare trupului. Nu l-ai vazut pe prostanac ce fata avea de elev prins ca nu stie lectia atunci cand se vorbea de celebrul MTO? Nu ai vazut cum se balansa inainte si inapoi spre butonul de la microfon iar gesturile mainii vadeau nesiguranta? Nu ai vazut ca isi schimba des pozitia corpului (uneori efectiv nu-si gasea locul)? N-ai vazut ca ministra cu studii la Harvard in loc sa dea cifre, apela la expresii goale de continut de genul "sper din tot sufletul sa se intample cutare"? Nu ai vazut ca ea incerca sa aiba un body language echilibrat, dar de fapt mai avea putin si se caca pe ea? (se vedea ca gesturile cu iz intelectual si de asa-zisa siguranta pe care le afisa erau fortate).

      "dintr-o scena regizata de Basescu deoarece acesta este intr-adevar un mare regizor roman."

      O fi fost pregatita faza asta de Basescu, dar el tot prost ramane ca a cazut in plasa.

      "Sunt argumente standard care sunt aduse intr-o campanie electorala"

      Iar argumentele astea "standard" ar trebui sa fie mai mult decat suficiente sa-l bagi in pizda masii pe Tonta si sa-i dai muie in turul 2, nu sa-l votezi.

      Ștergere
    14. (continuare)
      "doar nu crezi pe bune ca asta crede in D-zeu. Hai sa fim seriosi."

      Nici eu nu cred asta, poate cel mult sa fie superstitios. Asta-i iliterat dpdv religios. Un impostor! Iar impostorii nu merita voturi, nici macar in turul 2.

      "Ca strategie politica la nivel practic ce are ca scop obtinerea de voturi din partea poporului roman, cum ai aprecia practicile lui Ponta ? (a echipei de fapt, caci sunt niste oameni in spatele lui)"

      Urasc politica din ficati. Am avut ca sa zic asa contact direct cu unele elemente ale acestei "strategii": voiau sa ma oblige si pe mine la un moment dat de la munca sa port sepcute pe cap si sa impart pliante cu PSD oamenilor pe strada. Nu am acceptat, insa, cum spuneam mai sus, am destule cunostinte care au fost nevoite sa accepte si sa se conformeze presiunilor (din diverse motive). Ti-am spus, am cunostinte care au fost incarcate ca vitele in autocare si duse din provincie la Bucuresti la National Arena sa-l sustina obligatoriu pe Tonta.
      Amenintari si pomeni electorale, asta stie PSD-ul. Cand nu merge cu amenintarea, o da pe pomana si invers.

      "Insa iti spuneam ca o sa votez cu Ponta ca semn de protest"

      Hai sa fim seriosi. Sunt sigur ca poti gasi si alte moduri de a protesta mult mai intelepte decat pusul stampilei in anonimat pe Tonta. Ca de pilda sa faci contracampanie tuturor politicienilor si tuturor partidelor. Sau, ma rog, altceva ce iti trece prin minte la momentul respectiv.

      "am fost intoxicat cu prea multa propaganda electorala pentru Macovei si Johannis si mi-a sarit mustarul din cauza asta."

      Cel mai bine este sa nu actionezi pe imperativul emotiilor, ci sa gandesti rational daca votul tau protestatar o sa conteze in vreun fel. Si daca gandesti rational, o sa vezi ca de fapt n-o sa conteze.


      Ștergere
    15. A, si n-ai zis nimic de faza cu barca. Se vede in mod clar acolo ca e prostanac. Cum naiba sa mergi in barca ca un burghez, iar supusii (lacheii) sa impinga la barca? Penibil, penibil, de 3 ori penibil.
      Doar pt faza asta singura, ponta (cu p mic) nu ar merita votat. Ne facem de ras in Europa cu astfel de oameni.

      Ștergere
    16. Criminalii de razboi (si criminalii in general) nu trebuie sa aiba drept de vot.


      Eu iti spuneam ca un om foarte inteligent in anumite aspecte poate fi extrem de stupid in altele. Dupa ce criterii ai acorda sau ai retrage tu dreptul de vot unei persoane? Ce anume il poate face pe cineva sa fie apt ca sa voteze si ce anume il face inapt?

      N. Paulescu care a descoperit insulina era elgionar si antisemit, insa asta nu inseamna ca TOT ceea ce a spus sau a sustinut el e gresit. Tu faci aici eroarea de logica a proastei companii.

      Eu nu spuneam ca nu trebuie sa luam in serios ce spune acest Heidegger din cauza ca a fost nazist. Eu spun ca desi el era evident un om foarte destept a sustinut o directie politica gresit, adica a votat gresit.

      Nu tot ceea ce a facut sau a crezut Hitler a fost gresit. A interzis vivisectia, a facut autostrazi etc. A se vedea linkul

      Nici nu am spus ca tot ce a facut sau crezut Hitler este gresit. In ceea ce ii priveste pe evrei, ei sunt cei mai ilustri exponenti ai unei religii naziste; sunt de facto creatorii nazismului - adica ideologia ce afirma superioritatea unei etnii asupra tuturor celorlalte. Religia evreilor spune ca ei sunt poporul ales, adica dintre cele cateva zeci de mii de etnii de pe fata Pamantului Creatorul Universului ii simpatizeaza doar pe ei si ii va extermina pe oricare altii ca sa le faca lor loc... Este clar ca in momentul in care ai o religie care reprezinta esenta xenofobiei o cauti cu lumanarea. Insa metodele practicate de Hitler - exterminarea - nu sunt nici morale si pe cale de consecinta nici cele mai eficiente; uite ca evreii si-au pastrat si si-au sporit puterea, in ciuda persecutiei naziste. Eu iti spun ca in ciuda unei inteligente extrem de dezvoltate, tovarasul Hitler era foarte nepriceput la o varietate de domenii intelectuale, morala fiind unul dintre ele. De aceea tu trebuie sa-ti raspunzi la intrebarea - ce anume il face pe un om sa dea un vot corect si ce-l face pe un om sa greseasca in acest aspect.

      In multe situatii nu prea dau doi bani pe bunul simt. Bunul simt si manierele sunt doar niste conventii sociale pe care uneori nu merita sa le utilizezi. Bunul simt nu conteaza asa de mult, ci adevarul conteaza

      Se pare ca m-am exprimat intr-un mod deficient. Nu ma refeream la maniere sau conventii sociale ci la niste adevaruri care sunt pe cat de simple pe cat de evidente, lucruri pe care le intelegi inaintea matematicilor complicate sau a a istoriei; chestiuni care tin de experienta de zi cu zi a omului, asa cum e faptul ca pe termen lung violenta este o practica falimentara.

      Nu l-ai vazut pe prostanac ce fata avea de elev prins ca nu stie lectia atunci cand se vorbea de celebrul MTO? Nu ai vazut cum se balansa inainte si inapoi spre butonul de la microfon iar gesturile mainii vadeau nesiguranta?

      Sigur, el a explicat ca nu stia acronimul. Insa eu nu discut pe Ponta si nu sustin pe Ponta din cauza ca eu cred ca el este omul potrivit ca sa fie presedinte. Eu as desfiinta functia asta si as pune un consiliu in loc, pentru inceput. Eu ma duc sa votez pe Ponta si exprim in public acest lucru ca sa demonstrez ca propaganda electorala in cantitati care depasesc anumite limite pot produce efecte.. contrare. As vrea ca oamenii sa fie mai retinuti in aceste aspecte. Nu stiu daca apreciezi formele neortodoxe de arta, dar iti las aici un episod din Southpark ca sa ne mai amuzam si noi.

      Ștergere
    17. Nu ai vazut ca ea incerca sa aiba un body language echilibrat, dar de fapt mai avea putin si se caca pe ea?

      Eu iti spun ca nu ea a facut draftul pentru acea lege ci niste economisti din spatele ei, care stiu si ce-i aia MTO si alte chestii. Nu este asta o masura care s-a inventat in Romania, eu nu-s de acord cu ea; este o lege neoliberala in esenta. Iti spun totusi ca felul in care se afiseaza un om in public nu demonstreaza competenta sau incompetenta lui in alte domenii.

      Iar argumentele astea "standard" ar trebui sa fie mai mult decat suficiente sa-l bagi in pizda masii pe Tonta si sa-i dai muie in turul 2, nu sa-l votezi.

      Nu m-as angaja niciodata in activitati sexuale cu tovarasu' Ponta, nu ma atrage suficient. As fi in acest aspect interesat mai degraba de ministra de finante.

      Un impostor! Iar impostorii nu merita voturi, nici macar in turul 2.

      Sistemul asta de-a ti alege stapanul si nu de-a vota o ideologie, asta nu merita voturi si este o impostura. Daca ar fi sa votam nu o persoana ci niste ideologii sau niste programe, altfel ar sta lucrurile.

      Amenintari si pomeni electorale, asta stie PSD-ul. Cand nu merge cu amenintarea, o da pe pomana si invers.


      Inteleg ca esti frustrat, caci si eu sunt. Dar tu daca ai fi in locul lui Ponta, cum ai proceda?

      Hai sa fim seriosi. Sunt sigur ca poti gasi si alte moduri de a protesta mult mai intelepte decat pusul stampilei in anonimat pe Tonta. Ca de pilda sa faci contracampanie tuturor politicienilor si tuturor partidelor.

      Cum iti spuneam, tovarase, prin mediile informatice prin care ma invart eu, a vota cu Ponta conteaza ca o blasfemie, o atrocitate - nimeni nu face lucrul asta. Ca voteaza femeile de serviciu si muncitorii de la termopane - se poate, dar sa stii sa scrii, sa citesti, si altele din astea si sa votezi tot cu Ponta, asta este ceva care cu adevarat iti poate atrage ura oamenilor. Care este desigur, scopul meu in viata :)

      Cel mai bine este sa nu actionezi pe imperativul emotiilor, ci sa gandesti rational daca votul tau protestatar o sa conteze in vreun fel. Si daca gandesti rational, o sa vezi ca de fapt n-o sa conteze

      Dpdv al stiintei evolutiei, emotiile sunt niste reactii automate care servesc unor scopuri precise. Exista foarte multe situatii in care ele sunt mult mai eficiente decat gandirea rationala atat cat priveste consumul de resurse psihologice cat si timpul de reactie. Si nu este un dat acela ca emotiile sa fie in contradictie cu logica si cu gandirea executata la rece; ele cateodate se pot afla in convergenta cu o judecata executata intr-o abundenta de timp. Eu vreau sa transmit un mesaj - acela care spune ca exista anumiti oameni care sunt stresati de propaganda electorala si care vor vota impotriva acelora care se dau de ceasul mortii sa faca aceasta propaganda. Deci votul meu pentru Ponta nu conteaza, pentru ca oricum o sa castige, jocurile sunt facute la nivel inalt, oricum practica votului este filozofic vorbind o stupizenie, oricum toata campania electorala este o doar o forma de teatru colectiv iar institutia prezidentiala este supusa nu vointei poporului ci altor forte. Eu nu pot sa aiau votul in serios si de aceea votez astfel. Apoi argumentul suprem este ca de aproape 70 de ani avem doar presedinti a caror nume se termina in "escu". Ceausescu, Iliescu, Basescu, Constantinescu. Sa vedem si cu Ponta.

      Ștergere
    18. A, si n-ai zis nimic de faza cu barca. Se vede in mod clar acolo ca e prostanac. Cum naiba sa mergi in barca ca un burghez, iar supusii (lacheii) sa impinga la barca? Penibil, penibil, de 3 ori penibil

      Mai, dar tu chiar crezi ca Ponta vroia sa se plimbe cu barca pneumatica printre sinistrati sau poate voia sa se plimbe cu vreun iaht persoal prin Bermude? Ponta este doar o figura de fatada; in spatele actiunilor lui se afla un staff de campanie; el de aia se afla acolo, ca l-au trimis altii, nu ca vroia el. Vrei sa spui deci ca stafful de campanie a PSD e prost? E prost, stim asta. Insa chiar si acolo exista statisticieni care lucreaza cu informatii serioase si determina un profil al votantului PSD, determina ce-l impresioneaza pe votantul PSD si care sunt lucrurile cu care votantul PSD rezoneaza. Ceea ce este sigur este ca eu nu am profilul votantului PSD ci mai degraba profilul unui fanatic religios dintr-o religie necunoscuta. Una peste alta ceea ce unii oameni gasesc abject la comportamentul (dictat de staff-ul de campanie) al lui Ponta, altii gasesc foarte apetisant. Totul este un joc al numerelor si te asigur ca chiar daca nu sunt exacti si maxim performanti, baietii aia din staff-ul de campanie stiu ce fac, adica stiu cum poate fi manipulata opinia publica.

      Am gresit linkul acolo unde spuneam despre MTO. Uite, aici este reactia lui Ponta la faza cu MTO:
      http://www.gandul.info/financiar/ce-este-faimosul-mto-care-a-blocat-discutiile-la-cotroceni-si-l-a-bulversat-pe-premierul-ponta-12937584

      Ștergere
    19. "Dupa ce criterii ai acorda sau ai retrage tu dreptul de vot unei persoane? Ce anume il poate face pe cineva sa fie apt ca sa voteze si ce anume il face inapt?"

      Dupa studii (facute pe bune) si/sau dupa un grad minim de cultura generala. A avea minimul de cultura generala demonstreaza ca stii intr-o oarecare masura pe ce planeta te afli si ai si o imagine de ansamblu asupra lumii si vietii.
      Intr-adevar, nu este o modalitate sigura, caci, dupa cum remarcai si tu, sunt nspe mii de oameni culti care au facut atrocitati sau au sustinut regimuri politice abjecte. Insa daca la un om cat de cat cult, sansele de a lua o decizie buna pt el si comunitate sunt sa zicem 50%, la unul semianalfabet si cioban sunt substantial mai mici.
      Eu propun sa se mearga deci pe cartea educatiei, a raspandirii luminii in mase (cum zicea si Victor Hugo) si rezultatele bune vor aparea.

      "Iti spun totusi ca felul in care se afiseaza un om in public nu demonstreaza competenta sau incompetenta lui in alte domenii."

      Asa este, dar la fel de adevarat e si ca in cazul unora e suficient sa deschida gura si sa comenteze un subiect aparent neimportant, ca sa-ti dai seama de valoarea acelui om. Poate o fi Ponta un avocat bun, poate o fi un bun colectionar de timbre sau un bun jucator de turca, nu-i contest aceste calitati si abilitati. Eu spun ca acest individ nu are ce sa caute intr-o pozitie de conducere si nici investit cu autoritate nu trebuie sa fie.

      In plus, atunci cand s-a afisat in public (adica de nenumarate ori), a avut deseori ocazia sa discute idei, sa argumenteze pro sau contra unei teze etc, lucruri pe cre nu le-a facut. In schimb se preta prea bine la discutii despre persoane, apeluri la sentimente si insulte. Si nu numai acum de cand candideaza la presedintie, ci de cand il stim.

      "Inteleg ca esti frustrat, caci si eu sunt. Dar tu daca ai fi in locul lui Ponta, cum ai proceda?"

      Nu se poate sa fiu in locul lui. Principiile la care eu subscriu nu includ politica (dupa cum la tine nu includ religia). Eu sunt un apolitic fundamentalist si militant. Urasc politica precum si pe politicieni.




      Ștergere
    20. "Dpdv al stiintei evolutiei, emotiile sunt niste reactii automate care servesc unor scopuri precise. Exista foarte multe situatii in care ele sunt mult mai eficiente decat gandirea rationala atat cat priveste consumul de resurse psihologice cat si timpul de reactie. '"

      Depinde. Daca o sa citesti studiile lui Paul Ekman (iti recomand in special cartea "Emotii date pe fata"), vei vedea acolo ca la indivizi, in cazul emotiilor, intalnim o asa numita "perioada refractara". Ea se refera la intervalul de timp in care o persoana care e supusa emotiilor nu are acces la rationalitate si inteligenta. Cu alte cuvinte, in perioada refractara suntem mai prosti decat de obicei. Daca emotiile sunt constructive, periada refractara e mai scurta, daca sunt distructive, ea este mai lunga. Periada refractara poate dura de la cateva secunde sau minute pana la zile sau chiar saptamani (depinde de intensitate).
      La tine e clar ca e ceva mai de durata.
      In astfel de situatii individul are o perspectiva mai ingusta asupra lumii si vietii. Atentia se concetreaza asupra evenimentului care a provocat si asupra reactiei la acesta.
      Deci ai grija cu periada asta refractara ca nu-i de gluma cu ea.

      Ștergere
    21. A, uite cartea de care-ti ziceam:
      http://www.shabanali.com/upload/paulekman1.pdf

      si in romana aici:
      http://ro.scribd.com/doc/200936229/Paul-Eckman-Emotii-Date-Pe-Fata-ro-PDF

      Ștergere
    22. Insa daca la un om cat de cat cult, sansele de a lua o decizie buna pt el si comunitate sunt sa zicem 50%, la unul semianalfabet si cioban sunt substantial mai mici.

      Se poate sa fie asa cum spui tu. Insa pana la urma si la urma aceasta practica a votului nu poate fi decat o forma de pseudostiinta, ea nu poate fi ca mencanica, fizica sau matematica. Si atunci cand cineva practica o pseudostiinta nu conteaza cat de cult este el, pur si simplu metodele la care recurge sunt gresite. Eu cred ca pentru a face functionala aceasta practica a votului cineva trebuie sa dezvolte o stiinta a votului si inainte de asta trebuie sa dezvolte o stiinta a conducerii unei tari. Ideea asta, ca pui pe cineva sa se "ocupe" de problema, este rizibila, mai ales ca nu vorbim de a delega pe cineva care sa decida care este cea mai frumoasa rochie sau care sunt cele mai gustoase mancaruri, noi cica delegam pe cineva care sa ne conduca in cele mai importante aspecte ale vietii sociale. Consider deci ca cultura generala nu are prea mare legatura cu practica votului. Este bine sa o ai dar chiar daca o ai ea nu garanteaza ca vei gandi corect in acest aspect. Cred ca stii ca grecii antici aveau democratie, adica oricem om avea drept de vot. Insa tot ei aveau sclavi si societatea lor era bazata pe sclavagism, in timp ce femeile nu faceau parte din categoria de "om" si deci nu aveau drept de vot. Cum este posibil ca un colectiv de oameni foarte educati sa se insele intr-un mod flagrant asupra unor chestiuni care sunt evidente pentru niste copii sau pentru niste oameni lipsiti de cunoasterea scrisului si cititului; cum este posibil ca un colectiv de filozofi sa nu se prinda ca sclavagismul nu este o practica morala?

      Poate o fi Ponta un avocat bun, poate o fi un bun colectionar de timbre sau un bun jucator de turca, nu-i contest aceste calitati si abilitati. Eu spun ca acest individ nu are ce sa caute intr-o pozitie de conducere si nici investit cu autoritate nu trebuie sa fie.

      Bine, dar Ponta este ceea ce avanseaza grupul de interese din spatele lui. Ei spun ca el este potrivit pentru a detine aceasta functie, si mie imi pare ca este un om foarte capabil in ceea ce priveste ajungerea in varful unei ierarhii. Este ca si cum ai fi la Formula I si ai fi Schumacher sau cum ai fi un Hagi la fotbal. Eu nu stiu daca are suficienta empatie sau tarie de caracter, si nici nu sunt optimist in acest sens, deoarece nu am dovezi ca el ar fi un om care sa faca diferenta. Deci nu cred ca ceva se va schimba esential odata fiind cu Ponta presedinte. Insa iti spuneam ca eu nu am sa-l votez din cauza ca eu chiar cred ca ar face treaba acolo ci pentru alte motive.

      Ștergere
    23. Nu se poate sa fiu in locul lui. Principiile la care eu subscriu nu includ politica (dupa cum la tine nu includ religia). Eu sunt un apolitic fundamentalist si militant. Urasc politica precum si pe politicieni.

      Ba, se poate sa-ti imaginezi ca esti in locul lui. Se poate sa-ti imaginezi ca esti Hitler, Stalin, un criminal de drept comun, un violator, un psihopat, un hot sau un fanatic religios. Trebuie sa faci aceste exercitii psihologice tocmai din cauza ca sunt dificile si din cauza ca alfel nu prea poti sa intelegi lumea; poti sa intelegi lumea doar daca ii intelegi si pe oameni, daca intelegi emotiile si trairile care-i comanda. Pune-te deci in pozitia lui Ponta si spune-mi cum ai proceda tu daca ai fi in locul lui.

      Daca o sa citesti studiile lui Paul Ekman (iti recomand in special cartea "Emotii date pe fata"), vei vedea acolo ca la indivizi, in cazul emotiilor, intalnim o asa numita "perioada refractara"

      Am sa citesc cartea, dar imi va lua 3-4 zile. Nu este ca si cum as fi iliterat in ceea ce priveste subiectul, tocmai ca ma pasioneaza. Dar sa stii ca ceea ce am invatat eu despre emotii este ca poti sa cunosti o groaza de lucruri despre ele, despre cum se produc, ce efecte au si care sunt instantele in care ele sunt sau nu eficiente si in acelasi timp sa fii impotent in a le tine sub control. Stiinta este una, iar practica este alta. Tu spui ca urasti politica si pe politicieni, ei bine eu ti-as recomanda sa iti analizezi acesta reactie.

      Ștergere
  5. ..deci in crestinismul rasaritean nu au existat cazuri de 'vanatoare de vrajitoare' dar exista cazuri de ortodocsi 'trasi pe roata' si facuti bucati pe motive politice/'rebele=teroriste' in acele timpuri (Horea& Closca) sau spanzurati apoi arsi pe rug (Baba Novac) conform 'codului penal' al alora (barbarii sadice) de care scrii..in rest perfect de acord cu tine
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pune-te deci in pozitia lui Ponta si spune-mi cum ai proceda tu daca ai fi in locul lui."

      Pai in cazul in care nu m-as sinucide, probabil ca as incerca sa-mi prezint programul, cu scopuri si obiective, deadline-uri, analize SWOT, tot tacamul si sa tin la respectarea acelor obiective. In cazul in care deadline-urile nu-s respectate - demisia. Sau as promova pur si simplu un sistem cu reguli care prevad excluderea din functii in cazul neatingerii obiectivelor. Pai ce, daca eu la munca nu-mi ating obiectivele, nu-mi e taiat salariul? Daca perseverez in erori nu-s dat afara? Ei de ce sa aiba un statut privilegiat?
      Bineinteles, mie mi-e greu sa ma pun 100% in locul lui Tonta pt ca el e doar pojghita de la suprafata butoiului cu cacat; el are in spate o intreaga echipa de oameni politici militanti, care, asa cum ziceai si tu, stiu foarte bine sa manipuleze, precum si lucrul cu cifrele. Din moment ce nu am luat contact direct cu echipa lui de politruci, nu imi pot forma o idee atat de relevanta pe cat as dori.

      Dar, tu? Tu ce ai face daca ai fi in locul lui Ponta?

      "aceasta practica a votului nu poate fi decat o forma de pseudostiinta, ea nu poate fi ca mencanica, fizica sau matematica."

      Asa este, dar sunt multe lucruri care nu-s ca matematica. Uite de ex apararea fata de hotii de buzunar in trolee, autobuze sau pe strada. Nici aici nu exista o stiinta exacta a acestei aparari si nici n-am vazut tratate scrise pe tema asta care sa arate concret si exact cum sa nu cazi victima acestor hoti (ca intr-un manual) si nici nu-i nevoie sa fie. Nu-i nevoie ca totul sa fie "standardizat", si nici nu cred ca-i posibil.

      "Cred ca stii ca grecii antici aveau democratie, adica oricem om avea drept de vot. Insa tot ei aveau sclavi si societatea lor era bazata pe sclavagism, in timp ce femeile nu faceau parte din categoria de "om" si deci nu aveau drept de vot."

      Da, asa este, dar per tootal, daca stai sa analizezi, o sa vezi ca, ca si procente, oamenii multumiti pe viata lor si fericiti si cu posibilitati de a evolua pe planuri multiple erau mai frecventi in societatea greaca, decat la niste ciobani barbari. Ca nu era o societate perfecta, cu asta-s de acord, dar tot era mai buna decat a barbarilor. Si o astfel de societate are un potential mai mare de perfectibilitate (ca sa zic asa) decat una a ciobanilor barbari si semianalfabeti. Asta nu poate fi ignorat.

      Ștergere
    2. @Godless

      ZICEAI CA PONTA CASTIGA, DAR DE FAPT A CASTIGAT KLAUS IOHANNIS!

      Ștergere
    3. Tot zeama aia din punctul meu de vedere. Daca Ponta avea un program autentic de stanga si nu unul de dreapta neoliberala piperat ca sa-i epateze pe "investitori" poate ca ma mai sinchiseam, dar asa... n-am pentru ce. Apoi ce sa spun, stiam ca PSD-ul nu-i priceput deloc la propaganda, eu le-as da lectii la baietii aia, dar daca tot au pierdut alegerile cum au facut-o inseamna ca o merita. Pai macar un aparat beton de propaganda iti faci daca altceva n-ai.

      Ștergere
    4. Pai ti-am zis, metodele lor cele mai frecvente au fost amenintarile si pomenile electorale. Propaganda agresiva, asta au facut cei de la PSD. Eu am votat Iohannis nu pt ca ar fi fost el mare geniu, ci tocmai pt ca prea au pus PSD-istii presiune pe mine prin campania lor agresiva sa votez Ponta. Intentionat am pus stampila pe Iohannis, apoi i-am facut poza cu telefonul buletinului de vot si am pus poza pe facebook. Asta ca sa vada toti PSD-istii ca exista oameni care-s satui de propaganda si care vor actiona tocmai contrar prpagandei.

      Ștergere
    5. Propaganda agresiva au facut toti numai ca astia a lui Johannis s-au priceput mai bine. Si nici unii nici altii na-u spus adevarul ci au trambitat numai aberatii care n-au legatura cu situatia tarii.

      Apoi te asigur ca PSD-isti stiau ca exista oameni care vor actiona contrar propagandei lor.

      Ștergere
  6. ps
    deci in concluzie NU votati ca sa nu plangeti mai tarziu iata si unii 'popi' intregi la cap ne indeamna sa NU votam
    http://nuvotati.com/2014/11/05/parintele-mihai-aldea-de-ce-nu-votez/
    da daca totusi va trage atza spre 'vot' votati (sau anulati votul) in asa fel incat fanii fascistoidei Makavei implicit ai lui Iohannis sa-si taie venele pe lung...
    Cristi

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu cred in vot.
    Imi pare exact la fel de rational sa mergi la vot... precum este sa joci la loterie :)

    Numai prostii cred in vot.
    Daca vezi vreun om inteligent la tv zicand hai la vot... atunci fii sigur ca ala apare doar ca sa isi faca reclama SIESI, nu pt ca ar da in realitate 2 bani pe vot :)

    Totusi, boicotul votului este o dilema profunda.
    In primul rand, in calitate de socialist marxist, ma opun pozitiei extreme a autorului blogului, cum ca toti candidatii sunt la fel.
    Or fi la fel, dar important este sa nu luam asta de buna, de lege a firii.
    Daca la alegerile urmatoare avem de ales intre Vadim si Dan Diaconescu...

    Este foarte importanta sustinerea neconditionata a candidatilor PSD, obligatorie din prisma legitimarii socialismului in societate.
    Oligofrenii tineri nu stiu sa faca deosebirea intre democratie si capitalism.
    Daca tineretului ii intra in vene ca capitalismul e un lucru dezirabil, atunci tot scenariul de mai sus devine incontestabil realitate: Romania va fi pe veci condamnata la statutul de colonie de sclavi.

    Trebuie un discurs public care sa legitimeze ca doar socialismul garanteaza democratia, la care viseaza tineretul.
    Insa cei capabili de a propovadui acest discurs, iata, fac apologia boicotului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte importanta sustinerea neconditionata a candidatilor PSD, obligatorie din prisma legitimarii socialismului in societate.

      Ei, asta e dilema PSD. El o tot trage inspre dreapta in loc sa-i desfiinteze ideologic pe la posturile de televiziune si prin publicatiile pe care le detine, gandindu-se ca va coopta niscai electorat ametit de centru si in acest timp ii refuza pe extremistii de stanga ca mine, care nu vad nimic din ideologia lor in programul PSD. Ei nu discuta niciodata ideologie, discuta doar oameni si din cauza asta au pierdut si vor pierde.
      In acelasi timp cand astia zic ca ei reprezinta stnga in Romania mie mi se inroseste obrazul (teoretic, caci practic eu nu-s responsabil decat pentru ceea ce fac eu). Oricum, imi provoaca o senzatie de disconfort.

      Ștergere
  8. profilul unui fanatic religios dintr-o religie necunoscuta

    Asta este probabil una dintre cele mai interesante idei vehiculate pe acest blog:-)
    Esti amabil sa detaliezi?! Eventual intr-un articol:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate intr-un viitor articol. Este doar o figura de stil; cand ma mai uit pe la oameni am impresia ca cei mai multi dintre ei sunt ametiti, drogati; ca nu iau viata in serios, exact cum religiosii moderati nu-si iau religia in serios ci o practica cu aceeasi determinare cu care practica batutul covorului sau ducerea gunoiului la tomberon.

      Ștergere
  9. Politicienii trebuie fortati sa introduca pe buletinele de vot casuta de care par sa se teama cel mai mult - "niciunul din cei de mai sus" - si sa se tina cont de ea, nu ca in Nevada: even if the "None of These Candidates" option receives the most votes in an election, the actual candidate who receives the most votes still wins the election.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...sau India: The Election Commission also clarified that even though votes casted as NOTA are counted, they are considered as invalid votes so they will not change the outcome of the election process.
      Casuta aia ar putea schimba cu adevarat ceva...de aceea e "in afara legii".

      Ștergere
    2. Mai era ideea sa apara pe buletinele de vot Franz Kafka.

      Politicienii trebuie fortati sa introduca pe buletinele de vot

      Buletinul de vot este cel care iti legitimeaza subordonarea si care ii forteaza pe cetateni sa se subordoneze. Cum sa poti "forta" pe cei carora le aloci putere maxima asupra ta? Ei pot oricand sa saboteze prin 1000 de metode votul tau (al nostru) caraghios. Asta este paradoxul sistemului democratic combinat cu cel ierarhic, eu de aceea ma numesc anarhist.
      Noi trebuie sa dezvoltam cele 1000 de metode prin care sa scapam de sub dominatie si prin care sa se "anarhizeze" societatea, nu doar una singura - votarea ca protest.

      Ștergere
  10. Îndemnul la vot este o propagandă PERFIDĂ.
    Votul e o ILUZIE nu un drept.
    Votand dai putere altora asupra ta.
    Votand o autoritate iți negi propria inteligență.
    Votand vei fi sclavul statului,care te va fura printr-o mie de taxe
    impozite,speculă,dobandă.
    Votând o societate structurată monetar-politic-religios... votati o societate FALSĂ-josnică.
    Votul perpetueaza traditia,care sună a lehamite.
    De ce perpetuați aceeași tradiție de vot deși vedeți starea actuala de coruptie, justitie aparentă,injustitie,jaf,fraude,somaj,sărăcie,demagogie,astfel susținand sistemul bolnav.
    Oare mai sunteti sănatosi dacă v-ati ADAPTAT la un sistem bolnav. Fără vot faceți BOICOT,altfel tot așa va fi. De ce presa,tv,radio nu incurajează boicotul sistemului de ce perpetueaza aceeași tradiție de vot deși vede starea actuala deplorabilă,pentru-ca toata mass media face parte din sistem. Schimbarea majoră se produce numai prin Boicot general la adresa statului.
    Acceptati teoriile de stanga,dreapta, marxiste sau doctrinele religioase si,
    apoi, sperati să produceti o actiune colectivă?! pentru un trai mai bun...!
    dar vă inselati singuri.
    Solutii exista ! numai ca fiecare sistem social încearcă să-i facă pe oameni să se conformeze şi să susţină acel sistem.Acest lucru este valabil pentru comunism, socialism, capitalism, sau orice alt tip de ,,civilizaţie,, Oamenii nu sunt pregatiti pentru schimbare nici nu se doreste asta. Copii,oamenii sunt invatati lucruri care sa sustina sistemul existent, chiar daca e prost,si in defavoarea celor multi...propaganda e perfida. Conformarea populaţiei facilitează controlul acesteia de către liderii săi. Liderii promovează cu făţărnicie libertăţile oferite de democraţie ca dreptul la vot ,în timp ce în realitate, aceştia sprijină o structură economică ce-i afundă din ce în ce mai mult pe cetăţeni în datorii,somaj,etc
    Concluzia e că doar atunci când ştiinţa şi tehnologia vor fi utilizate în beneficiul uman, într-o țară,lume în care toate resursele ţării sau planetei sunt considerate ca moştenire comună a tuturor oamenilor ţării,pământului, putem spune cu adevărat că există viaţa inteligentă pe pământ.... pană atunci egoismul,prostia lăcomia,domină...si avem multimilionari si multisăraci.
    Votand, perpetuati CONTROLUL asupra voastră.
    Acestia din sistem nu suporta sa piarda controlul,banii,functia,titlurile,privilegiile
    CONTROL = ierarhie,functii,grade,sistem,organizatii religioase-politice,
    armată,politie, justitie stat, propaganda,demagogie,institutii parazitare,
    taxe,impozite,speculă, dobandă,fraude,furt din banul public,coruptie,
    injustitie,sclavie, crize economice, înarmare,războaie,genocid.
    Autoritatea corupe,perverteste,distruge.
    Statul organizat,religia organizata,vor sa distruga individul prin constrangere propaganda,tertipuri.
    Cu cât mai mare şi mai puternică este organizaţia, politică, religioasă
    cu atât este mai îndepărtată de realitate.
    Iulian H.

















    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia uitati pana unde se baga politicul:

      http://www.gds.ro/Local/2014-11-17/cum-au-ajuns-pesedistii-sa-investigheze-o-crima/

      Un individ si-a omorat sotia caci banuia ca-l inseala, iar PSD-istii au politizat evenimentul, zicand ca a omorat-o din cauza ca el era sustinator si fan ACL, iar ea cu PSD.
      Cata marsavie!

      Ștergere
    2. Ia uitati si alte probleme:

      http://www.gds.ro/Local/2014-11-17/probleme-si-comunele-din-jurul-craiovei-semnaturi-gresite,-turism-si-prezenta-mai-mare-la-vot/

      Ștergere
  11. Sincer, n-am avut rabdare sa citesc numa o fraza, da sa dau asa opinie care pare a fi egala cu articolul de mai sus
    TL:DR(varianta mea): Ai doi actori, unul e bun si darnic iar celalalt e un hot si un ticalos care urmareste sa se inavuteasca.
    Tu cunosti actorii deoarece esti mai sus pus sau nu crezi cu adevarat aberatiile ce sunt prezentate la TV, adunaturile de inculti ce sunt politicienii.
    Cand actorii sunt prezentati de mass media (TV in principal) ei isi asuma rolurile, deci, in final, daca nu ai o parere cu adevarat obiectiva si esti unul dintre cei care se uita la emisiunile ce prezinta promisiunile ticalosilor alora, clar nu vei putea distinge cine e bun si cine e rau, in final amandoi actorii pot fi criminali si hoti, daca isi joaca rolul cum trebuie, majoritatea oamenilor vor fi convinsi de faptul ca politicienii au un rol pozitiv, sau o influenta in situatia financiara a tarii. Adevarul e urmatorul: Politicienii sunt doar niste pinoi, dar asta nu ii opreste din a-si umple buzunarul luand ceea ce apartine noua.
    Termenul de democratie imi vine in minte ca find Vox Populi sau ceva de genul, da' ati putea sa va uitati pe youtube la Vax Populi, cam asa vad eu oamenii care cred ca politica exista, si mai rau, cei care cred ca votul lor influenteaza viitorul Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot eu, tocmai am citit unele din comment-urile de mai sus, pe scurt pentru ca ma doare capul sa le citesc in intregime, genul "Voi sunteti masoni si denigrati democratia har har har" arata ca unii oameni chiar cred ca daca au un vocabular putin mai bogat, ei devin automat propovaduitorii adevarului.
    Nu ma intelegeti gresit, nici eu nu am cunostinte extraordinare in niciun domeniu, dar consider ca orice om care crede orbeste in ceva gen politica, religie sau alte lucruri inutile, dar de care se agata toti cei cu perceptie ingusta in ceea ce ne priveste existenta ar trebui sa mearga la stana si sa ramana in "turma" pentru ca marea majoritate vad ca inca tot acolo sta, cu credintele lor penibile.
    Nu am nimic cu nimeni dar va rog frumos nu va bateti cu pumnul in piept ca stiti cine trebuie sa fie presedinte, ca dumnezeu o sa ii arda pe toti care nu cred in el sau care fac ceva care pentru voi e un pacat, in aceasta privinta pot sa zic ca sunteti pe nicaieri daca luati ca dovada concreta faptul ca X si Y a declarat la tembelizor ca vor face asta si asta daca ii votati

    RăspundețiȘtergere