Pagini

vineri, 26 iunie 2015

Cu blasfemia la religia profitului

   De la distanţă, cea mai dezgustătoare şi mai distrugătoare religie actualmente în mare vogă pe faţa pămîntului, este religia profitului. În această religie, altfel numită şi capitalism, sclavii religioşi spălaţi pe creieri îşi sacrifică întreaga viaţă pentru acumularea de profit, ei murind astfel ca oameni şi trăind ca unelte fără minte ale unei ideologii dezastruoase.
   O scurtă analiză a limbajului ne arată adevarată natură a acestui principiu al răului, la care se închină vaste sectoare ale populatiei. Un om care susţine o credinţă puternică în ideologia profitului, un campion al religiei profitului este numit un profitor, şi istoric vorbind profitorii, adică specialiştii în acumularea de profituri, nu au fost priviţi prea bine în cele mai multe dintre societăţile umane. Din păcate, în societatea noastră profitorii sînt prezentaţi ca nişte oameni foarte valoroşi, iar activităţile din care ei işi extrag profiturile ca fiind activităţi morale; noi sîntem conduşi de o gaşcă de profitori, ei profită de noi, şi îşi folosesc toată puterea derivată de la zeul lor, pentru a îndoctrina populaţia cu această ideologie dementă.
   Dacă un barbat se culcă cu o tînără naivă şi apoi imediat apoi o părăseşte, după ce a amăgit-o cu promisiuni false şi declaraţii mincinoase, noi spunem că acela a profitat de femeia respectivă. Cum s-a întamplat de-a ajuns să se considere nu doar moral dar pe deasupra şi virtuos să profiţi de alţi oameni, cum s-a întamplat de s-a ajuns ca cei de care se profită să fie împăcaţi cu statutul de oameni amăgiţi? 
   Religia profitului este religia escrocheriei iar şarlatanii profesionişti sînt preoţii ei. Teologia ei este la fel de absurdă ca şi alte teologii deraiate de la realitate; în esenţă, ea susţine şi justifică teza că există printre noi nişte supraoameni magici care sînt de zeci de mii şi de sute de mii de ori mai valoroşi pentru societate decît un om normal, cinstit şi muncitor. Susţine ca un astfel de specialist profitor produce bunăstare cît nu pot produce mii de medici, ingineri, zootehnişti, tehnicieni, profesori, filozofi şi artişti, şi că aceştia (bancherii, afaceriştii şi directorii de corporaţii) sînt nişte adevăraţi zei printre oameni.
   Pe cît de absurdă teologia pe atît de absurde discuţiile în care intri cu oamenii îndoctrinaţi, care în ciuda oricăror evidenţe, vor susţine pînă la capăt sistemul care-i proslăveşte şi împinge în poziţii de maximă putere chiar pe cei ce i-au îndoctrinat. Ei toţi au credinţa hazlie că stă în puterea lor să ajungă în acele poziţii de vîrf, uitînd să constate că în realitate, arhitectura sistemului presupune ca numai un număr infim de oameni să fie în vîrf, şi dintre aceia un număr şi mai infim sînt plecaţi de la baza piramidei, poate vreo 2-3 indivizi în total.
   Efectele foamei turbate după profituri nemăsurate sînt dezastruoase; resursele planetei sînt exploatate mult mai repede decît se pot regenera şi sînt din cauza asta distruse, vandalizate şi risipite; starea psihologică generală a acestor societăţi bolnave este aceea de penurie generală, pătrunzătoare şi eternă; nimeni nu este mulţumit cu ceea ce are, ci toţi vor mai mult, şi de aceea invidia este la putere iar oamenii sînt conduşi să se uite cu duşmănie unii la alţii.
   În timp ce este posibil a se plăti sume imense de bani pentru instrumentarea unei minciuni de dimensiuni colosale, care spune că o viaţă trăită alergînd după profituri este cea mai bună viaţă ce poate fi traită, realitatea nu pleacă nicăieri. Nu a fost, nu este şi nu va fi o viaţă bună aceea închinată profitului, iar cei care se angajează în a trăi aşa ceva nu sînt decît demni de milă. A trăi pentru profit este faliment total.

105 comentarii:

  1. "Dacă un barbat se culcă cu o tînără naivă şi apoi imediat apoi o părăseşte, după ce a amăgit-o cu promisiuni false şi declaraţii mincinoase, noi spunem că acela a profitat de femeia respectivă. Cum s-a întamplat de-a ajuns să se considere nu doar moral dar pe deasupra şi virtuos să profiţi de alţi oameni"

    Mai omule, in capitalism, tu insuti iti dai acordul sa muncesti la un patron sau la cutare firma. Tu insuti iti scrii cu manuta ta cv-ul, tu insuti vii la interviu si tot tu insuti semnezi contractul. Nu iti pune nimeni pistolu la cap ca sa semnezi. Tu stii chiar dinainte de a semna ca patronul e mai potent financiar decat tine si ca o sa te plateasca cu suma x de bani. Tu stii dinainte ca el va avea profit de pe urma muncii tale. Deci care-i problema?
    In plus, daca nu-ti place de patronul la cere esti, poti sa-ti bagi poola in el si sa pleci la ltul sau sa-ti faci tu insuti o afacere si sa muncesti pt tine. Dar daca nu te duce capul sa-ti faci afacere...
    Ce e rau ca un om sa-si dezvolte o afacere si sa angajeze pe altii? Ce e rau in asta?
    Tu nu muncesti cumva chiar la corporatie ? Nu te duci sa expui patronilor tai ideile tale comuniste, sa vedem si noi ce parere au?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca ceva: hai sa facem un studiu de caz: sa zicem ca un individ pe nume x strange bani si isi face o afacere, ca de exemplu o carciuma. La inceput vinde el si cu nevasta'sa, neavand bani sa angajeze pe altcineva. Dupa un timp insa, incepe sa vanda din ce in ce mai multa bautura si face bani, asa ca isi permite sa-si angajeze sa zicem doi oameni: unul care-i barman si altul chelner. Cum propui tu sa se imparta profitul?
      Evident ca din acel punct, datorita barmanului si chelnerului, castigurile de bani ale carciumii cresc, iar serviciile devin mai bune, mai eficiente, ba chiar crasma incepe sa se extinda la un moment dat.
      Tu vrei sa spui ca datorita acestui fapt, patronul trebuie sa faca fifty-fifty din profit cu chelnerul si cu barmanul? Deci te mai intreb odata: cum zici tu sa se imparta profitul? Pe procente, daca se poate.

      Ștergere
    2. Dupa un timp insa, incepe sa vanda din ce in ce mai multa bautura si face bani, asa ca isi permite sa-si angajeze sa zicem doi oameni: unul care-i barman si altul chelner. Cum propui tu sa se imparta profitul?

      Sa vinda bautura? Circiuma?

      E plin de circiume si bodegi prin tara asta; cind iesi dintr-o bodega beat ranga nici nu mergi doi metri si nimeresti intr-alta. Alcoolul este unul dintre cele mai puternice si mai nocive droguri; potentialul de adictie este mult superior altor droguri care-s interzise - precum cannabis, heroina sau LSD; efectele psihologice sint dezastruoase doeoarece ii face pe oameni sa-si piarda inhibitiile generand acte de violenta, depravare sexuala, iresponsabilitate generala si totala - oamenii se urca beti la volan si ucid pe altii si pe ei insisi; efectele asupra trupului sint la fel de daunatoare si consumul de alcool i-a bagat pe foarte multi in morminte. Din alcool n-ai sa inveti niciodata nimic, eu am baut foarte mult si nimic n-am invatat, decit ca alcoolul te face sa-ti pierzi mintile.

      Si tocmai de aia si este dorit, pentru ca oamenii se uita in realitate, vad ceea ce este de vazut, vad oprimare, nedreptate, minciuna generala, moarte si distrugere, abuzuri nenumarate si nu rezista, vor sa scape de realitate...in alcool. Dupa aceea marii afaceristi vanzatori de droguri se uita la alcoolisti si zic.. ia uite niste distrusi, niste lenesi, niste puturosi - in loc sa isi faca afaceri ei stau si beau la circiuma. Ce ipocrizie infecta...ce oameni de nimic...

      Decit sa pui de o circiuma, de care este plina tara noastra, fa-ti o afacere si invata-i pe oameni controlul si disciplina emotionala, invata-i sa accepte adevarul, sa se obisnuiasca cu el chiar daca nu-i placut, invata-i sa aiba curaj sa infrunte nedreptatea si abuzurile si nu sa scape in alcool - dar noi stim ca astfel de afacere nu-i nici profitabila si nici autoritatilor nu le-ar place, nici bancilor, nici corporatiilor - - ceea ce este moral nu este profitabil si de aceea sistemul vostru capitalist este putred pana in rarunchi, putred este si va fi, trebuie numaidecat distrus, este un sistem decadent si imoral; jos capitalismul!

      Ștergere
  2. Mai omule, in capitalism, tu insuti iti dai acordul sa muncesti la un patron sau la cutare firma

    Si daca un om isi da acordul sa se vinda ca un sclav asta inseamna ce? Daca eu te conving pe tine cumva sa iti vinzi copii ca sa fie sclavii mei insemna ca e corect, ca e avantajos pentru societate, inseamna ca este un lucru moral? Daca o femeie accepta sa fie batuta de catre barba'su (poate din cauza ca are copii cu el) asta inseamna ce? Tie ti se pare ca daca doi oameni convin impreuna sa faca un anumit lucru, atunci acel lucru devine automat moral din cauza ca cei doi au convenit si nu a fost folosita coercitie prin violenta?

    Deci care-i problema?

    Problema este ca-i imoral, irational si contraproductiv iar eu si cu foarte multi oameni nu sintem de acord cu acest sistem de acorduri care sint presupuse "libere". Sindicatele si miscarile de stanga su fost si sint distruse si exterminate in acest presupus paradis al acordurilor liber consimtite pe care il visezi tu.

    In plus, daca nu-ti place de patronul la cere esti, poti sa-ti bagi poola in el si sa pleci la ltul sau sa-ti faci tu insuti o afacere si sa muncesti pt tine

    Asa e, daca vine patronul si te sodomizeaza in biroul lui, tu poti sa pleci la altul care nu te sodomizeaza, decit te plateste prost sau iti consuma timpul aiurea. Mentalitate de sclav.

    Ce e rau ca un om sa-si dezvolte o afacere si sa angajeze pe altii? Ce e rau in asta?

    Asta nu este o imagine a capitalismului prietene. Capitalismul este un sistem in care oamenii sint opresati, sint spalati pe creieri, sint condusi de o minoritate de descreierati; planeta este distrusa in cadrul intrecerii pentru profituri iar societatea este una totalitarista, este o dictatura a finantistilor care nu are nici un fel de scop nobil in acest univers, este ca un mare cacat care creste aici la noi pe Pamant. Jos cu cacatul capitalist!
    Daca capitalism inseamna doar niste oameni cinstiti care isi fac afaceri atunci pedofilia este doar dragostea pentru copii.

    Dar imi place ca vii sa aperi cele 3 categorii sociale pe care le-am numit aici - bancherii, afaceristii si CEO de corporatie. Ca nu ajungeau aproape toate trusturile de presa din tara asta si din spatiul occidental care-s conduse de catre banci si corporatii, si nu ajungeau toti guvernatii acestor tari care-s aserviti bancilor si corporatiilor si asculta de ele in cele mai mici amanunte si care ridica afaceristii in slavi, mai lipseai tu sa le faci propaganda, ciresica de pe tort. LOl. Pai tu crezi ca oamenii care detin armate, guverne, televiziuni si ziare au nevoie de tine sa-i aperi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Daca eu te conving pe tine cumva sa iti vinzi copii ca sa fie sclavii mei insemna ca e corect"

      Daca copiii sunt suficienti de maturi si au discernamant si vor sa se bage slugi la tine, atunci e problema lor. Daca lui x ii place sa fie sluga si sa pupe in cur pe altii, care-i problema ta?

      "inseamna ca este un lucru moral? "

      Ma pis pe ea de "moralitate". Da' ce, "moralitatea" asta e vreun dictat al zeilor sau ce? Bai religiosule, tu ai poza lui Nietzsche la profil si faci apel la moralitate? Bai, tu sigur l-ai citit pe Nietzsche?

      "Problema este ca-i imoral, irational si contraproductiv iar eu si cu foarte multi oameni nu sintem de acord cu acest sistem de acorduri care sint presupuse "libere"."
      Atunci fii fericit si nu aplica acest sistem, dar lasa-i pe aia carora le place sa-l aplice.

      Da...este imoral sa-ti bati capul si sa castigi niste bani cu care sa-ti cumperi un apartament. Comunistul prefera sa munceasca si indiferent de rezultatele pe care le obtine, vrea sa primeasca apartamenul gratis. Ca e de la "stat", nu din munca altor oameni care produc si obtin rezultate. Aaaa, si sa nu cumva sa-ti mai cumperi inca un apartament, sa-l inchiriezi si sa obtii un venit "fara munca", ca devii automat un capitalist asupritor si imoral.

      "Daca o femeie accepta sa fie batuta de catre barba'su (poate din cauza ca are copii cu el) asta inseamna ce?"

      Bai lasa abureala!
      Te-a fortat cineva sa lucrezi la corporatia actuala unde te abuzeaza sefii si isi bat joc de timpul tau? Zi ma. Cine a venit ma la tine sa-ti zica "bai Ciungane, angajeaza-te la mine ca de nu, iti crap capul"? Nu nene, nu te mai plange pe aicea. Tu singur ti-ai completat cv-ul si te-ai dus in fata sefului la interviu, ca sa obtii postul si sa semnezi contractul, desi STIAI ca esti platit asa cum esti si ca ai munca pe care o ai.
      Nu esti multumit? Scoate ma banii si fa-ti o afacere in care sa muncesti doar pt tine! Este ca nu te duce capul sa-ti deschizi o covrigarie la colt de strada? Este ca nu te pricepi sa-ti deschizi o carciuma, sau sa-ti faci un PFA, un SRLD sau ceva de genul? Este sau nu este? De aia ridiculizezi afaceristii, pt ca tu insuti nu ai fost in stare de afaceri, nu te-a dus capul, ai fost fraierit, umilit, tras pe sfoara sau mai stiu eu ce. Nesimtirea ta e fara margini.

      "Asta nu este o imagine a capitalismului prietene. Capitalismul este un sistem in care oamenii sint opresati,"

      Eu nu asta te-am intrebat.
      Ti-am pus in fata studiul ala de caz. Cum raspunzi tu la el? Zi deci daca patronul e indreptatit sau nu sa-si traga mai multi bani din afacere decat angajatul.
      Plus ca vad ca te dai vioteaz pe aici, dar n-ai zis ce parere au sefii si patronul tau de la corporatia unde lucrezi despre aceste idei comuniste ale tale. Sau acolo ti-e teama sa expui problema, ca nu cumva sa se pise aia pe tine cu jet si sa te dea afara?

      Ștergere
    2. Vai, sa-mi bag poola, acum am vazut ca nu mai ai poza lu Nietzsche la profil! De ce oare, din cauza "moralitatii" cu care ne tot plictisesti prin ultimele tale discursuri?

      Ștergere
    3. Bai nene, raspunzi sau nu la ce te-am intrebat? A, stai, probabil esti la munca la ora asta (ca si mine, de altfel) si esti mai reticent, sa nu cumva sa te vada stapanul (patronul, capitalistul pe care il injuri dar de la care mananci o paine) ca o arzi pe blogul personal si sa te dea afara. Astept raspunsul tau strict la ce te-am intrebat si nu abureli.

      Ștergere
    4. Daca lui x ii place sa fie sluga si sa pupe in cur pe altii, care-i problema ta?

      Oamenilor nu le place nici sa fie slugi, nici sa fie umiliti; sint "convinsi" prin tot felul de presiuni sociale si mijloace infame sa se bage slugi. Teoria asta a ta cu placerea slugarniciei este doar o forma de cretinism capitalist care ti s-a bagat in cap. Intreaba pe cine vrei tu daca le place sa fie sclavi, fa o statistica si apoi adu-mi-o si mie, ca sa putem sa ridem impreuna de propria-ti prostie.

      Ma pis pe ea de "moralitate". Da' ce, "moralitatea" asta e vreun dictat al zeilor sau ce? Bai religiosule, tu ai poza lui Nietzsche la profil si faci apel la moralitate?

      Daca tu crezi ca Nietzsche iti da licenta ca sa te comporti imoral atunci poate ca ar fi mai bine sa incerci cu niste lecturi mai usoare. Incearca niste fabule pentru copii; daca vrei pot sa-ti recomand ceva bun.
      Una este sa pui in discutie doctrinele morale ale societatii tale si alta este sa-ti extragi concluzia ca morala e ceea ce vrei tu sa fie - asta-i gindire tipica psihopatilor.

      Atunci fii fericit si nu aplica acest sistem, dar lasa-i pe aia carora le place sa-l aplice.

      Dar ce, n-ai loc de mine sa fii sclav la capitalisti? Du-te si sclaveste cit poftesti, nu eu te-am luat cu arcanul si nu eu te-am adus sa citesti ce scriu eu p-aici.

      Comunistul prefera sa munceasca si indiferent de rezultatele pe care le obtine, vrea sa primeasca apartamenul gratis. Ca e de la "stat", nu din munca altor oameni care produc si obtin rezultate

      S-ar chema ca in sec XXI, dupa ce am descoperit legile Universului si secretele materiei iar tehnologiile de constructii sint atit de avansate pe cit sint, ne-am permite sa avem o societate in care omul nu trebuie sa-si cheltuie intreaga viata ca sa-i cumpere o cosmelie de beton, a carei constructie costa mult mai putin decit o zecime din pretul la care este vanduta. Insa vezi bine ca nu se poate, din cauza ca lipsa sclavagismului nu produce profit pentru capitalisti. Societatea asta pe care o avansezi tu este inferioara societatilor primitive; nimeni nu muncea timp de 20-30 de ani sa faca un credit ca sa-si ridice o cosmelie din asta; se asociau rudele, fratii, verii, si in citeva zile faceau casa pentru orice om, iar el putea apoi sa se ocupe de pictura si de uitatul la stele. Acum se ocupa cu sclavia si se uita la credite.

      Ștergere
    5. Este ca nu te duce capul sa-ti deschizi o covrigarie la colt de strada? Este ca nu te pricepi sa-ti deschizi o carciuma, sau sa-ti faci un PFA, un SRLD sau ceva de genul? Este sau nu este? De aia ridiculizezi afaceristii, pt ca tu insuti nu ai fost in stare de afaceri, nu te-a dus capul

      Nu ma duce mai capul sa-mi fac afaceri si nici n-am incercat vreodata. Nici n-am incercat vreodata si nici n-am de gand sa-mi ocup timpul cu asa ceva, eu nu-s facut pentru afaceri si nu vad de ce ar trebui sa fac un lucru pe care il detest. Apoi nu i-am ridiculizat pe afaceristi de tot, de exemplu hotii de pe Wall Street trebuie sa cunoasca matematici foarte sofisticate ca sa fure cum fura ei acolo, n-a zis nimeni ca e usor sa tragi in teapa mii de oameni si sa furi sume imense astfel incit sa fie legal, dimpotriva, sarlatania este o arta. Chiar asa artistica cum este ea, este inutila, imorala si nociva, nici pe escroci nu-i face fericiti, nici pe cei escrocati, ne dauneaza tuturor. Capitalismul nu are nici un fel de plan, nu este in stare sa ofere sens vietii unui om; goana dupa profit poate sa reprezinte scop al vietii unui om doar pentru un intelect minuscul. Sistemul asta de actiune care nu ia in calcul consecintele pe termen indelungat al practicilor ce le avanseaza este impotriva vietii. Ori va muri el, ori vom muri noi - ca specie. Jos capitalismul!


      Ti-am pus in fata studiul ala de caz. Cum raspunzi tu la el? Zi deci daca patronul e indreptatit sau nu sa-si traga mai multi bani din afacere decat angajatul.

      Ti-am zis ca afacerea este imorala si nimeni nu trebuie sa profite de pe urma unor activitati cretine si daunatore speciei noastre. Ce n-ai priceput?

      Plus ca vad ca te dai vioteaz pe aici, dar n-ai zis ce parere au sefii si patronul tau de la corporatia unde lucrezi despre aceste idei comuniste ale tale. Sau acolo ti-e teama sa expui problema, ca nu cumva sa se pise aia pe tine cu jet si sa te dea afara?

      Da imi este frica, daca asa vrei sa spui. Nu vreau sa fiu recunoscut pentru posteritate ca idiotul care a incercat sa schimbe sistemul social / economic al unei tari, discutind cu sefu'..

      si esti mai reticent, sa nu cumva sa te vada stapanul (patronul, capitalistul pe care il injuri dar de la care mananci o paine) ca o arzi pe blogul personal si sa te dea afara

      Mai, nu stiu prin ce vagauna lucrezi tu si cum esti sclavit acolo, dar la noi nu ii intereseaza ce facem noi in timpul liber, ii intereseaza doar sa facem treaba atunci cind este de facut, atit. Iar painea pe care o maninc, nu o maninc de la patron caraghiosule, o maninc de pe urma muncii mele, caci daca eu nu mai muncesc, nu vine patronul dupa mine sa-mi dea paine.

      Ștergere
    6. ''''Daca copiii sunt suficienti de maturi si au discernamant si vor sa se bage slugi la tine, atunci e problema lor. Daca lui x ii place sa fie sluga si sa pupe in cur pe altii, care-i problema ta?'''''

      'Problema' e de mai multe feluri. Anonimul care intreaba asa ceva... evident ca nu il duce mintea la virtute, idealuri...
      La el reperul e doar sa poti face ce vrei... indiferent daca stii ceea ce vrei sau nu :) Cu precadere sa poti face ce fac aia la TV etc.

      Daca toate femeile sunt curve... ce ma deranjeaza pe mine?
      Pai, uite, poate vreau sa traiesc intr-o societate sanatoasa si morala. Sau poate consider ca merit asta, daca imi dau silinta in aceasta directie, atunci societatea ar trebui sa ma ajute.
      La prima vedere, si un spalat pe creieri ca anonimul ar putea intelege ca, daca eu respect anumite valori sociale, atunci sunt lezat daca altii nu le respecta.

      ''''Este ca nu te duce capul sa-ti deschizi o covrigarie la colt de strada?''''''
      Problema manifesta a capitalismului e ca nu ofera alternative sanatoase.
      Practic trebuie sa alegi intre stapanii carora vrei sa le fii sclav... sau daca sa iti faci covrigarie sau carciuma.

      Ștergere
    7. "Oamenilor nu le place nici sa fie slugi, nici sa fie umiliti; sint "convinsi" prin tot felul de presiuni sociale si mijloace infame sa se bage slugi."

      Ba sa stii ca unor oameni chiar le place sa fie slugi sau sclavi. Uite aicea:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Female_dominance

      Sau aicea: http://hqtube.xxx/en/femdom_c

      "asta-i gindire tipica psihopatilor."
      N-oi fi eu prea sanatos la cap, dar nici pe altii nu-i vad prea sanatosi (mai ales pe comunisti).

      "S-ar chema ca in sec XXI, dupa ce am descoperit legile Universului si secretele materiei iar tehnologiile de constructii sint atit de avansate pe cit sint, ne-am permite sa avem o societate in care omul nu trebuie sa-si cheltuie intreaga viata ca sa-i cumpere o cosmelie de beton"
      Sa stii ca nimeni nu-i obligat sa-ti dea tie cosmelia gata facuta doar pt ca avem tehnologie misto si pt ca existi. In plus, nici credite nu esti obligat sa iei. Daca vrei metode traditionale, atunci aduna-ti neamurile, pe tactu si pe mata, luati lopetile si mistriile in mana si sapati fundatia si apoi ridicati casa (asa cum tu insuti ai spus ca se facea inainte). Cine te tine sa nu faci asta?

      "Nu ma duce mai capul sa-mi fac afaceri si nici n-am incercat vreodata. "
      Aha, deci habar nu ai de afaceri, dar vorbesti despre ele (in mod negativ).
      Poate ca-s eu mai greu de cap, dar sa stii ca tot nu inteleg de ce esti impotriva unor afaceri personale. Exemplul cu carciuma pe care ti l-am dat era pur orientativ si vorbeam strict pricipial. Daca ai ceva impotriva alcoolului, atunci inlocuim exemplul carciumei cu un restaurant, pizzerie, cabinet stomatologic privat, fabrica de conserve sau orice altceva.
      Ce e rau in a avea de ex o pizzerie unde oamenii vin si mananca, platesc, apoi ei pleaca cu burta plina si tu ramai cu banii? Ce-i rau in a avea un cabinet stomatologic propriu? Ce-i rau in a avea o cofetarie proprie?
      Daca tu te angajezi bucatar la o pizzerie, este corect (principial vorbind) ca sa castigi la fel ca si patronul?

      Ai mai vorbit tu si cu alte ocazii ca un patron este de cele mai multe ori sarlatan deoarece isi trage profit maxim din afacere, iar la angajati nu le da nici pe sfert din cat castiga el insusi. Dar de la ce limita putem spune ca patronul respectiv incepe sa devina din om cinstit un sarlatan? Cat ar trebui sa-si ia patronul din profit (in procente vorbind) ca sa nu fie sarlatan si cat ar trebui sa dea la angajati? 30%? 40%? 50%? Zi domle cat. Dar raporteaza-te si tu la un caz concret, de ex la ala cu pizzeria, ca sa intelegem si noi astia mai nescoliti si care nu facem parada de eruditie.

      Ștergere
    8. Si inca ceva tovarase Ciungane. Eu cred ca stiu cauza pt care tu scrii asemenea articole si de ce ai asemenea opinii.
      Sunt gata sa-mi pun capul la bataie ca tu insuti, cel putin pana la ora asta n-ai nici o proprietate si ca locuiesti cu chirie sau poate chiar cu parintii. Este sau nu este? Si acum ti-ai dat seama ce profitabil ar fi pt sarantocul de tine sa fii comunist si sa ne punem toti bunurile la comun. Uite, eu am 3 apartamente (intr-unul stau si 2 sunt bagate-n chirie). Nu-i asa ca ai fi tare incantat sa ne punem bunurile la comun? Tu cu praful de pe toba, eu cu apartamentele si impartim de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi. Eu sunt cu posibilitatea, iar tu cu nevoia. Vai, ce frumos!
      Te inteleg ca esti sclavuit la job si futut de sefi prin toate partile. Te inteleg ca esti ciudos pe aia care au deja o casa (sau mai multe), o masina (sau mai multe), un rost in viata, dar nu comunismul e solutia.
      Insa problema voastra a comunistilor e ca desi nu va convine situatia in care sunteti, nici nu luati actiune sa schimbati ceva, sau macar sa incercati ceva practic. Voi vreti sa vi se dea, voi "aveti drepturi", voi sunteti oprimatii, nedreptatitii, pula mea. Voi nu aveti nici un fel de initiativa privata, nu stiti sa oferiti oamenilor servicii conform cererii de pe piata, nu va pricepeti la nimic decat la vorbe frumoase si aruncatul cu jigniri pe net. Atat stiti voi.

      Uite, vad ca in ultima vreme te tot plangi de situatia actuala, de sclavia de la job, de societate, consumerism and shit. Deci esti tare nemultumit. Bun, te inteleg si la anumite puncte rezonez cu tine. Dar spune concret, ce ai facut tu insuti in mod practic ca sa-ti schimbi situatia (in afara de aruncatul cu invective pe blog). Concret, zi ce fel de actiuni ai intreprins sa incerci sa modifici cat de putin starea actuala a lucrurilor (cel putin in ceea ce te priveste pe tine). In ce au constat acele actiuni si ce rezultate ai obtinut? Asa ca daca-s chestii faine poate luam exemplu de la tine si facem si noi la fel.

      Ștergere
    9. @ Adi

      "Pai, uite, poate vreau sa traiesc intr-o societate sanatoasa si morala."
      Da' ce-i aia "sanatoasa"? Ce-i aia "morala"?

      "onsider ca merit asta, daca imi dau silinta in aceasta directie, atunci societatea ar trebui sa ma ajute."

      Daca incepem cu expresii gen "eu consider ca", "ar trebui sa", inseamna ca palavragim pana maine si tot ne mai ramane si pt a treia zi. Daca consideri tu cutare lucru, care-i faza? Ce, suntem obligati sa jucam in societate dupa cum canta un bigot? Vezi-ti mai de lungul nasului.

      "daca eu respect anumite valori sociale, atunci sunt lezat daca altii nu le respecta."
      Asta e cea mai mare absurditate pe care am citit-o. Bai nene, fii fericit si practica-ti habotnicia religioasa si comunista asa cum consideri, dar nu-i obliga pe altii sa respecte ceea ce respecti tu. Si daca te lezezi, care-i problema? De aia nu mai poate societatea, ca se lezeaza un bigot.

      "Daca toate femeile sunt curve... ce ma deranjeaza pe mine?"
      Bai nene, poate unora le place sa futa curve (me included). Care-i problema? Nu trebuie sa te frece pe tine grija de ceea ce fac altii sau altele. Te pomenesti ca nevasta-ta o fi fost virgina si i-a curs si bulionul in noaptea nuntii. Fugi de aici cu ideile tale ridicole. Daca nu-ti convine ca o femeie se fute in cur cu 50 de barbati si le-o si suge, atunci nu o lua de nevasta. Dar nu incerca tu sa dai solutii despre "moralitate", mai ales in privinta sexului.

      Ștergere
    10. 'Cat ar trebui sa-si ia patronul din profit'
      Iti raspund eu: proportional cu munca, eventual un spor pt amortizarea mijloacelor fixe pe care le-a investit.
      Dupa principiul tuturor dupa nevoie, de la toti dupa putere,
      faptul ca cineva vrea sa lucreze ca patron e suficienta satisfactie a muncii sale,
      nu merita mai multi bani decat cel care lucreaza ca executant.
      Sa aiba aman2 salariul fix dat de numarul de ore lucrate.

      'uati lopetile si mistriile in mana si sapati fundatia si apoi ridicati casa (asa cum tu insuti ai spus ca se facea inainte). Cine te tine sa nu faci asta?'

      Cine crezi? Unde te duci sa faci asta? Pe pamanturile capitalistilor, terenul agricol al statului, paduri?
      Nu vine apoi si te darama ca n-ai autorizatie si te baga la parnaie pt asemenea delict? :)

      Si inca cineva te mai tine. 'Inainte' puteai sa faci asta... pt ca toata lumea facea asta.
      Societatea era construita de asemenea maniera incat sa sprijineasca modul asta de trai.
      ex. puteai sa faci schimb de produse cu vecinii, materiale de constructii, securitate
      Azi, daca toata lumea se duce sa suga la capitalisti in orase...

      'Concret, zi ce fel de actiuni ai intreprins sa incerci sa modifici cat de putin starea actuala a lucrurilor'
      Faptul ca face gura pe blog e suficient.
      Nu, faptul ca gandeste e suficient :)

      Ștergere
    11. Bai Adi, laso dracu de treaba, tu vrei ca ala care s-a spetit sa infiinteze o afacere, o firma sau ceva, sa ia la fel cu angajatul? Pe baza de ore lucrate? Pai daca e asa, ia sa contabilizam noi orele in care patronul x a alergat incoace si incolo pt hartii si autorizatii, pt munca pe care a facut-o ca sa-si ia fonduri UE, pt achizitionarea si transportul utilajelor si tot ce tine de infiintarea afacerii. In cazul unei pizzerii, patronul cumpara sau inchiriaza spatiul, cumpara utilaje, aranjeaza localul, mesele, utileaza complet bucataria si la urma de tot te angajeaza pe tine ca bucatar. Tu, desi n-ai facut nimic din muncile anterioare mentionate, ai tupeu sa pretinzi sa iei la fel de multi bani ca si el? Tu iti citessti aberatuule pe care le scrii?

      "Unde te duci sa faci asta? Pe pamanturile capitalistilor, terenul agricol al statului, paduri?"
      Scoate banu' si cumpara pamantul. Apoi, o sa fie al tau, si nu al capitalistilor sau statului.

      "Azi, daca toata lumea se duce sa suga la capitalisti in orase..."
      Asta nu e problema mea. Daca tu nu reusesti sa-ti convingi propriul familion sa te ajute sa ridici o casa in stilul cel mai pur comunist, atunci cum crezi ca o sa-i convingi pe altii? Din nou, remarc pasivitatea voastra, a comunistilor. Nu va convine aia, nu va convine ailalta, dat stati cu mana intinsa ca niste milogi, in loc sa aveti coaie si va luati viata in propriile maini.

      "Nu, faptul ca gandeste e suficient :)"
      Cu abureli din astea de scoala generala vii la mine? Era un dicton, nu mai stiu al cui, care zicea: "problema principala a erei noastre e ca oamenii care gandesc nu actioneaza, iar cei care actioneaza nu gandesc". Cugeta si tu la asta si dupa aia sa vii sa-mi spui ca-i suficienta gandirea.

      Ștergere
    12. 'Ce, suntem obligati sa jucam in societate dupa cum canta un bigot?'
      Pai bag de seama ca ''rationamentul'' asta il poti aplica oricui spune ceva diferit de ce consideri tu :)
      Atunci ce rost mai are sa promovezi orice fel de discutie...alta decat apelul la majoritate?

      Apoi nu inteleg ce intelegi tu prin lezare. Cum ar trebui sa ma afecteze ceva... altfel decat sa creeze o dihotomie intre ce consider eu ca e corect sa se intample si ce se intampla?
      In fond, si tu, cand critici o stare de fapt, ai anumite asteptari care nu iti sunt indeplinite. Asta te face bigot?

      Nu ma freaca pe mine grija de ceea ce fac altii sau altele... in sensul ca e treaba lor ce fac, faptul in sine nu ma intereseaza.
      Ce ma deranjeaza sunt consecintele universalizarii modului tau de gandire. Si anume, daca toate femeile devin curve... sincer, chiar nu vreau sa ma casatoresc cu o curva.
      Aceeasi discutie ca si la construit case: pur si simplu nu ai variante.

      Ștergere
    13. "Pai bag de seama ca ''rationamentul'' asta il poti aplica oricui spune ceva diferit de ce consideri tu :)'

      Da, pot. Insa problema la tine e ca ideile despre cum ar trebui sa fie societatea si cum ar trebui sa se comporte femeile sunt idei cu pojghita religioasa. Nu poti sa vii sa te plangi ca lumea nu are aceeasi viziune religioasa asupra "moralitatii" cum ai tu si sa se conformeze astfel incat sa nu-ti jigneasca secta ta budista, ce dracu o fi ea. Nimeni nu-i obligat sa-ti respecte tie bigotismele.

      "sincer, chiar nu vreau sa ma casatoresc cu o curva."
      M-ai spart! Dar ce-ti trebuie omule sa te casatoresti? Ce aveti mai cu casatoriile astea? Ati fost spalati pe creieri de parinti si bunici imbecili ca asa e bine, ca omul trebuie neaparat sa se casatoreasca, sa toarne copii and shit. Ce ma, fara actul de la primarie nu poti sa bagi pula-n pizda? Nu ti se scoala pula daca n-ai hartia in mana?
      N-am nevoie nene de acte de la primarie si hartii ca sa o fut pe una sau ca sa torn copii cu ea (in cazul in care as fi atat de cretin sa vreau asa ceva). Aste-as cacaturi impuse de societate.

      Ștergere
    14. Apreciez ca acest mai din urma raspuns... tinde sa se indeparteze de linia aberanta abordata anterior :)
      La faza cu Aste-as cacaturi impuse de societate... as da chiar Like!

      Am folosit exemplul pur ipotetic al casatoriei, cu referire la orice relatie cvasifamiliala cu persoane de sex opus.
      Cred ca am depasit varsta sa ma mai intereseze orice fel de asa ceva... o fi avand si 'secta budista' un cuvant de spus :)
      Indiferent de forma exterioara de validare a relatiei, cu acte sau fara, tot as fi considerat calitatea persoanelor ca esenta relatiei.
      Si in afara relatiilor de acest gen, tot calitatea persoanei ma intereseaza... si nu beneficiile relationarii cu alti oameni.
      Acum tu probabil esti de parere ca esenta relatiilor este sexul...

      Sesizez si un fel de rationament circular... bigot = cu pojghita religioasa. Respectiv ideea ca originea unei idei, si nu valoarea ei intrinseaca, dicteaza daca aceasta se cuvine sau nu respectata.

      In fapt, si ideile tale capitaliste sunt tot cacaturi impuse de societate.

      Ștergere
    15. Ba sa stii ca unor oameni chiar le place sa fie slugi sau sclavi. Uite aicea:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Female_dominance


      Lasa frate abureala asta de 2 bani; foarte multi muncitori si-au pierdut viata in capitalism fiind omoriti de sistem, de politie, de justitie, de armata, de serviciile secrete, de fascisti si nazisti. Tu crezi ca de aia au iesit si inca ies la proteste, de aia si-au facut partid comunist si au luat conducerea in Rusia si China si in alte tari, din cauza ca le placea sa fie sclavi? Tu vii sa sustii aici ca muncitorilor le place sa fie sclavi din cauza ca exista unii oameni care au ritualuri sexuale mai deosebite? Foarte bine, n-ai decit sa o faci, cine va nimeri pe aici si va citi acest argument capitalist suprem nu va putea sa traga decit o singura concluzie.

      Daca vrei metode traditionale, atunci aduna-ti neamurile, pe tactu si pe mata, luati lopetile si mistriile in mana si sapati fundatia si apoi ridicati casa (asa cum tu insuti ai spus ca se facea inainte). Cine te tine sa nu faci asta?

      Oamenii in societatea noastra sint jefuiti de viata, sint jefuiti de anii pe care-i primesc de la natura ca sa-i traiasca pe lumea asta, sint ucisi progresiv fiind obligati de catre sistem sa-si petreaca cea mai mare perioada din viata in niste activitati inutile sau distructive pentru societate, atunci cind sint mintiti ca o casa costa 50 000E, adica o suma care abia o cistiga intr-o viata un om cu salariul mediu pe economie. Eu am unde sa locuiesc iar mintea ta de sclav capitalist nu poate intelege ca eu nu dau nici doi bani pe lucrurile care iti apar tie a fi pretioase.

      Ce e rau in a avea de ex o pizzerie unde oamenii vin si mananca, platesc, apoi ei pleaca cu burta plina si tu ramai cu banii? Ce-i rau in a avea un cabinet stomatologic propriu? Ce-i rau in a avea o cofetarie proprie?

      Dar de ce e rau sa ai o cantina socialista, comunista, unde toti oamenii vin, mananca si pleaca cu burta plina, si nu isi scoate nimeni bani de acolo, ci clientii platesc exact cit face mancarea si nu cit vrea patronul sa coste mancarea? De ce este bine ca oamenii sa isi traga sume imense de bani, sa faca profituri imense pentru ca apoi sa plateasca partidele politice, politia si justitia, ca sa opreseze muncitorii si sa le distruga viata? De este bine ca niste oameni lacomi, obtuzi si imaturi emotional, sa ajunga sa detina cea mai multa putere in societate si sa comande ei directiile de dezvoltare ale speciei, sa distruga mediul, sanatatea fizica si mentala a oamenilor?

      Daca tu te angajezi bucatar la o pizzerie, este corect (principial vorbind) ca sa castigi la fel ca si patronul?

      Activitatea patronului nu este mai importanta decit activitatea bucatarului; bucatarul fara patron tot ar putea sa vinda mancarea pe care o face, gaseste el pe cineva, dar patronul fara bucatar nu poate sa vinda decit gogosi din alea imaginare, pentru aburit prostii. Patronul sa fie platit cit bucatarul; Munca patronului nu pooate decit sa fie ulterioara muncii bucatarului; patronul fara bucatar nu-i bun la nimic, n-are ce sa vinda, el vinde munca bucatarului.

      Nu-i asa ca ai fi tare incantat sa ne punem bunurile la comun? Tu cu praful de pe toba, eu cu apartamentele si impartim de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi. Eu sunt cu posibilitatea, iar tu cu nevoia. Vai, ce frumos!

      N-am nevoie de apartamentele tale, lucrul de care am nevoie este urmatorul: cind vine vorba de discutii in spatiul public, eu vreau ca parerile, dorintele si intentiile sa fie reprezentate proportional cu gradul lor de moralitate, si cu cantitatea de adevar pe care o contin si nu reprezentate proportional cu cantitatea de bani a celor care le emit. Deci adevarul si morala sa dicteze in lumea noastra si nu banii. Banii nu-s o masura a adevarului si nu-s o masura a calitatii morale a unui om. Dimpotriva.

      Ștergere
    16. Te inteleg ca esti ciudos pe aia care au deja o casa (sau mai multe), o masina (sau mai multe), un rost in viata, dar nu comunismul e solutia.

      Tataie, pe planeta asta tu si cu altii nu aveti mai multe drepturi decit mine, bagati bine in cap lucrul asta. Ca tu sau altii merita mai mult decit orice om de pe planeta, asta este concluzia sistemului tau ideologic tembel, care-i astfel construit incit aristocratii sa conduca pe ceilalti oameni inspre dezastru. Eu nu subscriu la sistemul tau ideologic fascist si ma pis pe el. Voi ca intotdeuna, va jucati cu focul, si nu pregetati sa uitati istoria, iritind si zgindarind pe comunisti. Mai bine te gandesti cum a sfarsit Hitler, ca sa stii ce soarta are ideologia ta puerila.

      nici nu luati actiune sa schimbati ceva, sau macar sa incercati ceva practic. Voi vreti sa vi se dea, voi "aveti drepturi", voi sunteti oprimatii, nedreptatitii

      Practic cea mai necesara actiune este la nivelul psihologiei oamenilor, care-s dezinformati in tara asta de propaganda mincinoasa a capitalistilor. Iar eu spun adevarul despre absurditatea sistemului capitalist caci mai multe deocamdata aici in Romania nu se pot face la momentul de fata. Insa nu stiu daca-ti amintesti cum s-a intamplat de Romania s-a trezit comunista dupa al doilea razboi, si nu stiu daca stii ca actualmente se poarta un altfel de razboi, intre Rusia, China & Co pe deoparte, si bancherii corporatisti din SUA in cealalta parte, al caror alianta se sufoca progresiv si este sortita pieirii. Imperiul capitalist e pe moarte iar eu nu-s decit un minuscul microb care-i ataca celula cu ce poate, si ma simt foarte bine facind lucrul asta.

      Uite, vad ca in ultima vreme te tot plangi de situatia actuala, de sclavia de la job, de societate, consumerism and shit. Deci esti tare nemultumit

      Cind vorbesc despre situatia actuala, ma refer la absurditatea sistemului, nu la experienta mea de la locul de munca sau de relatia mea cu consumerismul; din acest punct de vedere ma simt mult mai multumit si mai optimist decit ma simteam acum 7 ani sau 3 ani, deoarece lucrurile pe care le studiez si vreau sa le deprind, sint disciplina intelectuala, perseverenta si controlul asupra emotiilor si a constiintei, lucruri despre care am aflat ca sint esentiale pentru reusita in orice fel de activitate. Ma consider adus inapoi la scoala - pe post de elev, la scoala unde esti invatat lucruri pe care le vreau eu sa-mi foloseasca mie si nu lucruile pe care sistemul te pune sa le inveti, ca sa-i foloseasca lui. Fac nitica inginerie pe propriul creier. Uite, acum citesc cartea individului astuia; ar fi bine sa citesti si tu, poate inveti citeva chestii de acolo.

      Ștergere
    17. "Tu crezi ca de aia au iesit si inca ies la proteste, de aia si-au facut partid comunist si au luat conducerea in Rusia si China si in alte tari, din cauza ca le placea sa fie sclavi?"

      Oh da, si in comunism nu esti sclav deloc, nu?
      Ia da-mi si mie exemple de tara comunista in care oamenii chiar o duc bine. Da-mi exemplu de sistem comunist implementat la scara larga si care sa fi fost eficient. Ce-o sa-mi zici? Cuba? Ha, de aia pleaca aia de acolo pe capete in SUA. Tarile nordice? Pula! Cand oi vedea ca scrie Republica Socialista Suedeza/Norvegiana, atunci o sa ma conving. Ziceai tu ca tarile nordice au unele politici asa mai socaliste. Dar faptul ca au niste politici cu tenta socialista, nu le face sa fie state comuniste/socialiste.

      "cind sint mintiti ca o casa costa 50 000E, adica o suma care abia o cistiga intr-o viata un om cu salariul mediu pe economie"
      Depinde de job nene, depinde de job. Sunt oameni care chiar castiga bani si la care nu se pune problema locuintei, dar astia in general au avut coaie sa-si faca afacere, spre deosebire de tine care esti sclav la patron (corporatie), adica la unul dintre ei si depinzi de stapan. Asta e diferenta dintre unul care isi ia viata in propriile maini si ia propriile decizii si e independent, si altul care lucreaza la stapan, zi de zi, de la 9 la 5, facand aceleasi lucruri plictisitoare sau stresante si mereu cu morcovu in cur sa nu fie dat afara (cum este maria-ta).
      Daca patronul iti face vant maine, ai belit pula. Vezi tu, asta-i diferenta dintre oamenii realizati, care chiar au facut cevs in viata si tu, un simplu sclav obedient, care n-are curaj sa-si incerce norocul cu o afacere, de teama sa nu-si piarda locul aparent caldut si aparent confortabil de la birou. Se pare ca tie iti place sclavia mai mult decat mine.

      "Dar de ce e rau sa ai o cantina socialista, comunista, unde toti oamenii vin, mananca si pleaca cu burta plina, si nu isi scoate nimeni bani de acolo"
      Si cum s-ar plati apa, intretinerea, utilitatile la o astfel de cantina?

      "ci clientii platesc exact cit face mancarea si nu cit vrea patronul sa coste mancarea?"
      \Habar nu ai de orice tine de vanzari. Cum pizda masii vrei tu sa dai mancarea oamenilor cu exact pretul standard? Pai mancarea aia nu a fost transportata? Nu a fost depozitata undeva? Nu a fost refrigerata? Nu a fost pregatita/gatita? Toate astea costa bani.

      " Patronul sa fie platit cit bucatarul; Munca patronului nu pooate decit sa fie ulterioara muncii bucatarului"
      Bai tu citesti ceea ce scrii? Iti vezi propriile aberatii?

      Tu vrei ca ala care s-a spetit sa infiinteze o afacere, o firma sau ceva, sa ia la fel cu angajatul? Pe baza de ore lucrate? Pai daca-i pe asa, ia hai sa numaram noi orele in care patronul Cutarescu a alergat incoace si incolo pt hartii si autorizatii, pt munca pe care a facut-o ca sa-si ia fonduri UE, pt achizitionarea si transportul utilajelor si tot ce tine de infiintarea afacerii. In cazul unei pizzerii, patronul cumpara sau inchiriaza spatiul, cumpara sau inchiriaza utilaje, aragaze, cuptoare, frigidere, tocmeste muncitori si aranjeaza localul (gresie, faianta, parchet, zugraveala), cumpara sau inchiriaza mesele, utileaza complet bucataria si LA URMA DE TOT IL ANGAJEAZA PE BUCATAR. Bucatarul atunci cand a fost angajat a gasit totul aranjat si utilat, deci nu a facut nimic din muncile anterioare mentionate, iar tu ai tupeul sa pretinzi ca el sa ia la fel de multi bani ca si patronul? Pai ce, ei sunt cumva parteneri? Nu nene, ti-am zis, munca patronului a fost infinit mai mare decat cea a bucatarului.
      Si in plus, nu stiu de unde va vine voua ideea ca patronul sa munceasca cot la cot cu bucatarul. Patronul trebuie sa munceasca LA afacere, nu IN afacere.

      Ștergere
    18. "N-am nevoie de apartamentele tale, lucrul de care am nevoie este urmatorul: "
      N-ai nevoie, dar nici nu ti-ar strica, asa-i? Stii proverbul, vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca-s acri. Tu zici ca nu dai 2 bani pe posesiuni deoarece nici nu ai posesiuni. Esti sarac lipit ( ma refer din punct de vedere al proprietatilor), n-ai nimic pe numele tau, la 33-34 de ani sau cati ai tu stai cu chirie, sau cu parintii, ba n-ai nici macar o bucata de pizda, sa ai si tu ce fute (caci ce dracu de fata ar sta cu un bolsevic ca tine?). De asta ai tu toate ideile astea, ba chiar imi pun capul la bataie ca asa e cum zic eu.
      Ia sa vedem cum mai stai tu tare pe pozitii in cazul in care primesti vreo mostenire de niste zeci de mii de euro sau cateva apartamente de la vreo matusa sau unchi. Cred ca ti-ai baga pula de urgenta in comunismul tau.

      "cind vine vorba de discutii in spatiul public, eu vreau ca parerile, dorintele si intentiile sa fie reprezentate proportional cu gradul lor de moralitate"
      Ti-am mai spus ca ma cac in ea de "moralitate". E destul de simplu, ce dracu nu pricepi?

      "Tataie, pe planeta asta tu si cu altii nu aveti mai multe drepturi decit mine, bagati bine in cap lucrul asta"
      Sigur ca da, ai drepturi domle, trebuie sa ti se dea. Nu ai vrea sa ti se dea si femeie pt futut?

      Ștergere
    19. P.S.
      Godless si Adi
      M-am uitat pe video-ul ala si mi se pare poliloghie la o prima vedere (cam mananca cacat uneori mai abitir decat popii). Totusi, i-as mai da o sansa si m-as uita peste cartea sa, dar doar daca o aveti in format bun de citit.

      Pana una alta, daca tot a veit vorba de carti, va recomand si eu ceva sa va mai detensionati putin din inversunarea comunista:

      https://ro.scribd.com/doc/197020871/Marchizul-de-Sade-Cele-120-de-Zile-Ale-Sodomei-v-0-9-8

      Lectura placuta si spor la dat la laba :)

      Ștergere
    20. Ia da-mi si mie exemple de tara comunista in care oamenii chiar o duc bine.

      Pentru tine "bine" inseamna probabil sa ai mai multe apartamente sa te distrezi intr-o discoteca de lux si sa te expui in fata altora cu mai putine posibilitati decit tine astfel incat sa se cunoasca ca tu esti cumva deasupra lor... pentru alte societati umane bine inseamna sa te ai bine cu membrii tribului, sa dansezi noaptea in jurul focului mancind o friptura si intoxicindu-te cu niste plante psihoactive, in societate alui Ghenghis Han o duceai bine ca jefuitor si invadator al altor oameni, etc. In materie de calitate a experientei individuale societatile capitaliste sint mai jos decit cele comuniste deoarece oamenii sint in depresie, ei nefiind in stare sa implineasca dictatul culturii capitaliste, adica sa faca foarte multi bani, ei se simt intotdeuna neimpliniti, saraci, handicapati, incompleti. Este demonstrat ca in societatile egalitariste oamenii sint mai fericiti decit cele inegale, deoarece oamenii nu trebuie sa se simta tot timpul defecti si inferiori.

      Oh da, si in comunism nu esti sclav deloc, nu?

      Actualmente nu exista un sistem comunist pur; sistemele care exista sint socialiste si oamenii trebuie sa fie sclavi deoarece altfel nu se poate concura cu capitalistii care de-abia ar astepta niste tari sarace si fara armamaent si armate ca sa le invadeze si sa le disturga economic. De aceea comunistii sint obligati sa joace dupa regula capitalistilor si o sa le demontreze ca si la capitolul economic sint mai buni decit ei. Insa comunism nu insemna egalitate materiala intre membrii societatii, comunism inseamna ca ai privit cu mintea mai departe de posesiunile materiale si nu te mai intereseaza cit are unul si cat are altul, nu este o problema de rezolvat si nici o dema demna de discutat. comunistii spun ca oamenii trebuie sa se intreaca in alte doemnii, ceva mai intelectuale decit acumulare de proprietati, bani si putere.

      care nu se pune problema locuintei, dar astia in general au avut coaie sa-si faca afacere, spre deosebire de tine care esti sclav la patron

      Au avut relatii, nu coaie; esti cam pe dinafara. Micii intreprinzatori sint exterminati de marile corporatii si nu misca in fata lor; dintre cei care sint in topul bogatilor, 99% provin din familii care deja erau putred de bogate, nu sint tarani saraci peste care a napustit geniul financiar.

      Daca patronul iti face vant maine, ai belit pula. Vezi tu, asta-i diferenta dintre oamenii realizati, care chiar au facut cevs in viata si tu, un simplu sclav obedient, care n-are curaj sa-si incerce norocul cu o afacere, de teama sa nu-si piarda locul aparent caldut si aparent confortabil de la birou

      N-am belit nimic; nu moare nimeni de foame in tara asta, eu sint obisnuit sa traiesc material cu putine lucruri si am suficiente capacitati ca sa-mi pot castiga existenta in alte moduri, doar ca acum imi convine sa lucrez acolo unde lucrez si n-am de gind sa plec deoarece deocamdata imi convine situatia.

      Habar nu ai de orice tine de vanzari. Cum pizda masii vrei tu sa dai mancarea oamenilor cu exact pretul standard? Pai mancarea aia nu a fost transportata? Nu a fost depozitata undeva? Nu a fost refrigerata? Nu a fost pregatita/gatita?

      Toate cheltuielile sint incluse in pretul mancarii, insa pe deasupra acelui pret, patronul isi trage cat vrea el, umfla pretul cit vrea el si cat permite "sindicatul patronilor". Acela este profitul - niste costuri fictive pe care patronul le inventeaza si le cere de la client, exact ca un escroc ce este.

      Ștergere
    21. Pai daca-i pe asa, ia hai sa numaram noi orele in care patronul Cutarescu a alergat incoace si incolo pt hartii si autorizatii,


      Deci ii platim pe oameni la ore muncite? Pai daca-i platim la ore muncite patronul moare de foame, merita mai putin decit femeia de serviciu, il punem sa manance resturile culinare.


      pt munca pe care a facut-o ca sa-si ia fonduri UE, pt achizitionarea si transportul utilajelor si tot ce tine de infiintarea afacerii


      Ba al dracu de greu o fi sa semnezi niste acte, tu crezi ca eu n-am semnat acte, nu stiu cat de greu e sa freci pixul de o foaie? Te pomenesti ca a transportat utilajele in spate, si-a bagat butelia si o cratita in cur si le-a transportat la locatia restaurantului.


      cumpara sau inchiriaza utilaje, aragaze, cuptoare, frigidere,


      Daaaa, munca grea sa cumperi; te plimbi printre standuri uitandu-te la marfuri si alegi una dintre ele. Atunci eu cind m-am dus saptamana trecuta sa-mi iau tenisi de ce n-am fost platit, ca doar am muncit nu!? Nici platit n-am fost pentru munca de cumparare dar am mai dat si vreo 300 de lei pe ei...


      tocmeste muncitori si aranjeaza localul (gresie, faianta, parchet, zugraveala)


      Ahaaaa, tocmeste muncitori si aceia se ocupa de gresie, faianta, parchet si zugraveal, nu zugraveste patronu, nu pune faianta patronul, el se duce si vorbeste..atat face, vorbeste sa cumpere munca altora. Ia uite cum ti-a scapat adevarul printre dinti, un adevarat freudian slip; vezi poate ti s-o mai intampla si alta data.


      cumpara sau inchiriaza mesele, utileaza complet bucataria


      si eu care credeam ca se duce in parc, mananca niste coaja de plop si apoi se caca mese si scaune, iar apoi foloseste bagheta magica sa utileze bucataria cu lucruri pe care nu le-a inventat el, nu le-a produs el si nu le-a muncit el.


      Nu nene, ti-am zis, munca patronului a fost infinit mai mare decat cea a bucatarului.


      Prostii; munca patronului chiar dupa spusele tale consta in foarte multa vorba, vorbeste aici, vorbeste dincolo - uitat peste marfuri, uite-te acolo, uite-te dincolo si cateva plimbari - plimba-te in partea aia, plimba-te in cealalta. Pai asta-i munca? La tirnacop si la cazma sa faca putin conditie fizica. La curatat cartofi in bucatarie in caldura, sa transpire mestecind mamaliga la ceaun, sa vada si el cum e aia munca serioasa.


      Esti sarac lipit ( ma refer din punct de vedere al proprietatilor), n-ai nimic pe numele tau, la 33-34 de ani sau cati ai tu stai cu chirie, sau cu parintii, ba n-ai nici macar o bucata de pizda, sa ai si tu ce fute


      Clar, comunistii sint comunisti din cauza ca-s saraci si n-au ce fute, iar capitalistii sint capitalisti din cauza ca prin capitalismul se scurge adevarul etern si absolut al existentei omului si nu din cauza ca asta ii pune in pozitii de dominatie fata de ceilalti oameni si le da putere asupra lor, ca sa-i controleze cum vor ei.

      Pentru cunostinta ta, liderii si ideologii comunistilor nu au fost muncitori saraci de la uzina ci proveneau din mica sau inalta nobilime:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Bakunin

      https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Kropotkin


      Ti-am mai spus ca ma cac in ea de "moralitate". E destul de simplu, ce dracu nu pricepi?


      Pai eu pricep, stai linistit, doar imi place sa o scrii aici ca sa se vada.

      Ștergere
    22. ''hai sa numaram noi orele in care patronul Cutarescu a alergat incoace si incolo pt hartii si autorizatii' etc,
      Desi in pozitia mea anterioara am fost conciliant ca patronul merita un bonus pt amortizarea mijloacelor fixe investite...
      Argumentul tau e slab.
      Daca afacerea rezista cativa ani, munca de productie efectiva depaseste exponential in volum si calitate alergarea asta a patronului.
      O fi alergat el cateva zile sa inchirieze spatiu si mese (lol, ce mai speteala!)
      Dar bucatarul alearga ani de zile.
      Iar patronul suge munca de ani de zile a altora...pt cateva zile de alergat dupa autorizatii.
      Deci chiar din argumentul tau nu rezulta ca se cuvine, in toti ani aia de zile, patronul sa castige cu 1-2 ordine de marime peste angajatii executanti.

      asta-i diferenta dintre oamenii realizati, care chiar au facut cevs in viata si tu, un simplu sclav obedient, care n-are curaj sa-si incerce norocul cu o afacere, de teama sa nu-si piarda locul aparent caldut si aparent confortabil de la birou. Se pare ca tie iti place sclavia mai mult decat mine.

      ...asta e diferenta intre modul cum percep diferiti oameni realizarea...
      Eu, daca as dobandi brusc avere, instantaneu m-as retrage in India/Tibet... sa nu mai aud toata viata de capitalism si bani!
      Rezonez deplin cu mantra: comunism inseamna ca ai privit cu mintea mai departe de posesiunile materiale si nu te mai intereseaza cit are unul si cat are altul, nu este o problema de rezolvat si nici o dema demna de discutat. comunistii spun ca oamenii trebuie sa se intreaca in alte doemnii, ceva mai intelectuale decit acumulare de proprietati, bani si putere.

      '' vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca-s acri''
      Si mie imi place sa ma laud online. Insa cu idei geniale.
      Manelismul asta de a te lauda cu apartamente (nici macar masini:>), desi se preteaza la agatzat, nu vad ce urmareste pe bloguri unde se discuta idei.
      In fond, nu indica foarte multa minte sa risipesti atata timp sa faci misto de autorul blogului. Cu siguranta ai putea imagina lucruri mai satisfacatoare de facut... Pur si simplu nu este activitate productiva :)

      Ștergere
    23. 'lectura placuta' : https://www.facebook.com/adrian.ionescu.589/posts/977777335586673

      Ștergere
    24. @ bolsevicu godless

      "Daaaa, munca grea sa cumperi; te plimbi printre standuri uitandu-te la marfuri si alegi una dintre ele. "

      Asa e ca niciodata in viata ta nu ai alergat incoace si incolo pt a-ti utila, mobila si aranja casa? Asa e ca nu ti-ai cumparat nici macar o masina de spalat? Normal ca nu, ca doar tu nu ai casa, nu ai proprietate bai sarantocule si dea ia iti permiti sa vorbesti asa. Daca tu nu ti-ai aranjat nici macar propriul barlog, propria cocina, cum sa intelegi tu oare stresul si greutatea utilarii si aranjarii unui local? Pt tine munca patronului consta in vorbe si atat. Nesimtirea si tupeul tau sunt fara margini. Esti plin de URA, ca de altfel toti bolsevicii. '

      "Nici platit n-am fost pentru munca de cumparare dar am mai dat si vreo 300 de lei pe ei..."
      300 de lei? Wow, un comunist da atat de mult pe o pereche de tenesi? Precis erau din aia de firma gen Nike sau Adidas, adica marci produse de CAPITALISTI. De ce pula mea te folosesti de produsele capitalistilor? Ia-ti si tu unii din aia de taraba, la 30 de lei si restul de bani pune-l la comun. In loc sa practici ceea ce predici, esti ipocrit precum popii.

      "Ahaaaa, tocmeste muncitori si aceia se ocupa de gresie, faianta, parchet si zugraveal, nu zugraveste patronu, nu pune faianta patronul, el se duce si vorbeste..atat face, vorbeste sa cumpere munca altora. "

      Dar Ciungane, o cumpara din banii lui (adunati din muncile sau economiile sale anterioare), nu din ai bucatarului. Bucatarul daca vrea parte egala, trebuie sa sara cu banu' propriu. Plus ca odata infiintata afacerea patronul se ocupa de reclama si marketing, de atragerea clientilor, de admisnistrare si management si asa mai departe. Fara toate astea, bucatarul nu ar mai putea vinde mancarea si nu ar mai lua bani, sau, ma rog, ar vinde cu taraita si tot nu ar face cine stie ce bani.

      "bucatarul fara patron tot ar putea sa vinda mancarea pe care o face, gaseste el pe cineva, dar patronul fara bucatar nu poate sa vinda decit gogosi din alea imaginare"

      Fara reclama, manegementul si relatiile patronului, un simplu bucatar care nu stie sa faca altceva decat mancare nu va avea succes la vanzarea mancarii, nu va putea concura cu multitudinea de restaurante, fast-fooduri, oferte si promotii (gen meniul zilei). I se va strica mancarea si o va da la caini, dar de vandut, singur si fara ajutor nu o va vinde (sau va vinde doar foarte putin din ea).

      " uite-te dincolo si cateva plimbari - plimba-te in partea aia, plimba-te in cealalta. Pai asta-i munca? La tirnacop si la cazma sa faca putin conditie fizica."

      Parca scrisesei ceva in genul "la tirnacop, futu-i crucea si pastele masii" sau ceva asemanator, dar ai modificat. Ce pula mea, acum odata ce ai devenit si tu habotnic religios, ti-e teama sa nu-ti jignesti cumva colegii de habotnicie? De altfel sa stii ca nu ma mir deloc ca ai devenit bigot pt ca astfel de idei cretine numai religiosii le pot debita.
      Am o curiozitate, totusi: eu cred ca de la Adi te-ai molipsit de cacatul ala de secta budista sau ce drac o fi ea, cred ca el ti-a sucit mintile. E adevarat? (asa pt curiozitatea mea) . Bine, eu oricum nu dau doi bani pe religiile si ritualurile voastre de cacat, ba chiar ma pis pe ele, dar eram doar curios sa vad daca presupunerile mi-au fost adevarate.

      Ștergere
    25. @bolsevicu ciunganu (part 2)

      "Pentru cunostinta ta, liderii si ideologii comunistilor nu au fost muncitori saraci de la uzina ci proveneau din mica sau inalta nobilime:"
      Pai si ce, m-am luat eu de provenienta lor? Nici Lenin nu provenea din familie de tarani, puteai sa-l dai si pe el exemplu.

      "Pai eu pricep, stai linistit, doar imi place sa o scrii aici ca sa se vada."

      Aha, incerci sa ma discreditezi. Bai coaie, ti-am zis ca nu cred in "moralitate", ce pula mea nu intelegi?. Moralitatea (laic vorbind) este o conventie asupra careia oamenii si-au dat acordul ca ar reprezenta o colectie de reguli care promoveaza perpetuarea si "binele" oamenilor (ce-i ala "bine", nu se stie). Eu pot sa refuz conventia asta, doar pt ca asa vor muschii mei, fara vreo alta justificare , asa ca nu-s obligat s-o accept. Poate pt mine perpetuarea speciei nu e un lucru dezirabil, care-i problema? Ma pis pe oameni, care-i problema? Ma consideri psihopat? Foarte bine, insa sa stii ca nici tu nu esti prea sanatos, ba chair ai sanse sa fii mai futut la creier decat sunt eu.
      Ceea ce afirm eu este impotriva unor dictate ale biologiei? Dar care-i problema?
      Dictatele biologiei spun ca pizda e pentru futut, curul pt cacat, iar ggura pt mancat, ori eu daca vreau fut femeia si in gura si in cur, ba chiar si-n urechi. Biologia spune ca gatul e pt inghitit, dar daca mi se pune pata, ii dau un deepthroat ca-n filmele porno de-i ajunge sperma direct in stomac. De ce? Pai doar ca asa vreau eu, in cur ma doare pe mine ca spune biologia altceva. Nu cred in zeul biologiei si nici in vreun alt fel de zei, bai religiosul pulii care ai devenit tu. Nu toate "legile" biologiei trebuie respectate.

      Ștergere
    26. @ budistul Adi (cu ZEN la numarul de la masina)

      "'lectura placuta' : https://www.facebook.com/adrian.ionescu.589/posts/977777335586673"

      Bai Adi, vezi ca nu merge link-ul. Oricum presupun ca era in el o insulta sau o ironie sau altceva de genu'.

      Ștergere
    27. @ ciunganu
      Am zis in comentul de mai sus urmatorul lucru: "Poate pt mine perpetuarea speciei nu e un lucru dezirabil, care-i problema? Ma pis pe oameni, care-i problema?"

      Vreau sa completez, sa nu fiu cumva inteles gresit de catre voi religiosii care o ardeti pe aci. Vreau deci sa adaug faptul ca pt mine, perpetuarea tuturor indivizilor speciei nu-i un lucru dezirabil. Eu pot sa aduc la fileu conventia ce spune ca fiecare individ trebuie sa-si castige dreptul de acces la "bine" si nu sa i se dea doar pt ca l-a fatat ma'sa. Asta mi se pare mie "corect". Si ma doare-n pula ca tu si cu colegii tai din corul bisericii nu sunteti de acord cu ea, atata timp cat EU cred in ea.
      Tu ca om, doar asta poti sa faci: sa creezi conventii pe baza unor "legi", a unor "dictate" (in speta ale biologiei) si asa mai departe, insa eu pot sa ma pis pe conventiile tale si sa le inlocuiesc cu ale mele. Daca tu folosest un anumit criteriu in alegerea acelei conventii pe care eu nu-l accept, atunci tot ceea ce spui devine irelevant pt mine.
      Eu nu sunt Adi si nici vreun crestin obosit pe care sa-l impresionezi tu cu apelul la conventii, legi, dictate sau "moralitate".

      Ștergere
    28. ''fiecare individ trebuie sa-si castige dreptul de acces la "bine" si nu sa i se dea doar pt ca l-a fatat ma'sa. Asta mi se pare mie corect"

      Dar tot trebuie ca fiecarui individ sa i se dea posibilitatea sa castige dreptul respectiv, ceea ce tot presupune o societate eminamente egalitarista, solidara, nu una capitalista.

      Cum extinzi rationamentul tau de la 1 patron - 1 bucatar... la 1 patron, 1000 angajati?
      Managerul tot va avea mai multe ordine de marime de venit peste orice angajat, fara sa mai poti invoca ca munca sa in designul afacerii e preponderenta executiei.

      Nici pe mine nu ma impresioneaza apelul la legi, pt ca nu exista legi.

      Ștergere
    29. Daca tu nu ti-ai aranjat nici macar propriul barlog, propria cocina, cum sa intelegi tu oare stresul si greutatea utilarii si aranjarii unui local?

      Dar tu ai muncit ca zidar, ca electrician, ca chirurg, ca profesor, ca maturator de strada, ca salahor, ca pictor de biserici sau bucatar la restaurant? Nu, nu ai muncit, deci taci din gura si nu-ti mai da cu parerea despre ce nu cunosti.

      Precis erau din aia de firma gen Nike sau Adidas, adica marci produse de CAPITALISTI. De ce pula mea te folosesti de produsele capitalistilor? Ia-ti si tu unii din aia de taraba, la 30 de lei si restul de bani pune-l la comun. In loc sa practici ceea ce predici, esti ipocrit precum popii.

      Ba sint produsi de Republica Socialista a Vietnamului, aceea care a batut ditamai Imperiul Capitalist cu toata tehnologia si banii lui. Sint foarte rezistenti, ca un produs facut de comunisti, nu pentru pentru profit ci ca sa te serveasca si sa dureze in timp. Oricind voi plati bani ca sa sponsorizez economia fratilor comunisti din Vietnam stiind ca acestia oameni nu ma vor insela cu produsele lor, asa cum s-a intampat cind am cumparat de la capitalistii turci tenesi, si dupa o luna de purtat le crapase talpa.

      Dar Ciungane, o cumpara din banii lui (adunati din muncile sau economiile sale anterioare)

      Eu un argument circular; te invirti in cercuri incercind sa justifici ceea ce nu poate fi justificat. Economiile sale anterioare sint produse prin aceeasi metoda a escrocheriei, care este pusa in discutie. Tu pretinzi ca ai un valorimetru al muncii, ca stii tu care munca e mai valoroasa, si valorimetrul este in cap la patron, stie patronul cit face munca lui si cit face munca altora, iar ceilalti oameni nu cunosc cit face munca lor si nici a patronului - nu este evident ca-i sarlatanie si abureala pe fata? Tu crezi ca eu nu cunosc patroni, nu am rude patroni, nu stiu ce au in cap baietii astia? Sint oameni ca toti oamenii, cu aceeasi putere de munca si cu aceeasi putere intelectuala pe care natura a oferit-o speciei noastre de maimutoi coboriti din copaci.

      Plus ca odata infiintata afacerea patronul se ocupa de reclama si marketing, de atragerea clientilor, de admisnistrare si management si asa mai departe

      Nu conteaza de ce se ocupa, nu are 4 maini si nici doua creiere, nu poate sa lucreze fara sa doarma iar de reclama si marketing se ocupa muncitori specializati, care au facut studii specifice, nu se ocupa patronul decit daca are un restaurant la Poplaca si o arde prin sat pe la el sa le vinda consatenilor mincare. Tinerii astia pe care-i vad pe la gurile de metrou impartind fluturasi pentru dracu stie ce restaurant si sint platiti mizerabil, astia sint patroni mincinosule care esti?

      Ștergere
    30. I se va strica mancarea si o va da la caini, dar de vandut, singur si fara ajutor nu o va vinde (sau va vinde doar foarte putin din ea).


      Fara bucatar, patronul tau e degeaba, lasa abureala. El nu poate sa vanda decit minciuni.

      Poate pt mine perpetuarea speciei nu e un lucru dezirabil, care-i problema? Ma pis pe oameni, care-i problema? Ma consideri psihopat? Foarte bine, insa sa stii ca nici tu nu esti prea sanatos, ba chair ai sanse sa fii mai futut la creier decat sunt eu

      Tu avansezi aici un sistem social in care tu sa poti sa te pisi pe oameni (cel putin asa crezi; in realitate deocamdata se pisa altii pe tine) iar noi comunistii vrem un sistem in care oamenii sa se pise la veceu, in lanul de porumb, sau in ploaie, nu unii pe altii, si in care noi ne ocupam de niste lucruri ceva mai interesante decit pisatul pe cel de linga noi. Sigur, tu poti sa mergi inainte cu strategia ta de viata, insa iti spun ca vine o vreme cind din cauza ca oamenii nu se pisa la WC ci unii pe altii, societatea incepe sa puta pestilential, nu se mai poate suporta, nu se mai poate trai, iti dau lacrimile din cauza mirosului, si atunci trebuie sa facem curatenie si sa spalam bine locul in care traim.

      Biologia spune ca gatul e pt inghitit, dar daca mi se pune pata, ii dau un deepthroat ca-n filmele porno de-i ajunge sperma direct in stomac. De ce? Pai doar ca asa vreau eu, in cur ma doare pe mine ca spune biologia altceva

      Biologia prietene, spune ca oamenii nu tolereaza prea mult ca altii sa aiba control total asupra lor, mai ales daca acel control este unul abuziv - asta incearca sa implineasca acele perversiuni de care povestesti tu acolo - control total asupra trupului unei persoane. Tu vrei sa ai control total asupra trupului altor persoane, si poate ca iti merge cu acele femei de care povestesti tu; asa control total au vrut capitalistii (nazistii, fascistii) sa aiba asupra Uniunii Sovietice, iar cind Uniunea Sovietica a ajuns in Berlin, au luat toate femeile pe care le-au putut prinde si le-au violat in fata sotilor lor, cei care nu fusesera deja omoriti. Cind afirmarea vietii tale inseamna negarea vietii altora si cind esti suficient de idiot sa te spargi in figuri cu foarte sociale mult superioare tie, vei suferi consecintele dupa principiul actiunii si reactiunii, iar de manifestarea acestui principiu nu poate sa scape nimeni, fie ca crede in el, fie ca nu crede. Asa ca vezi cumva ca in setea ta de control asupra altora sa nu ajungi sa fii controlat de ei, vezi ca legile biologiei sint cazuri particulare ale legilor fizicii, iar daca tu nu crezi in gravitatie nu inseamna ca aruncindu-te de la etaj o sa supravietuiesti. Testeaza daca nu ma crezi.

      Ștergere
    31. @ Ciunganu

      "Ba al dracu de greu o fi sa semnezi niste acte, tu crezi ca eu n-am semnat acte (...) Daaaa, munca grea sa cumperi; te plimbi printre standuri uitandu-te la marfuri (...) uitat peste marfuri, uite-te acolo, uite-te dincolo si cateva plimbari"

      Bun!
      Pai daca patronul nu merita mai nimic pt datul cu pixul pe foi si plimbatul "pe teren" ca sa caute marfa, atunci nici tu nu-ti meriti salariul de la corporatie pt 2-3 ore de dat cu batul pe hartie si plimbatul cu hartiutele in mana dintr-un birou in altul. Nici tu, nici colegii tai, nici bugetarii din primarii sau alte institutii publice si nici cei ce lucreaza la birou la cutare firma. Daca-i sa aplicam gandirea ta, nici unii dintre voi nu meritati nici macar o flegma, ce sa mai vorbim de bani.

      "Ba sint produsi de Republica Socialista a Vietnamului, aceea care a batut ditamai Imperiul Capitalist"
      Mai tu ai impresia ca vorbesti aicea cu vreun religios pe care-l invartesti pe toate fetele dupa cum vrei tu? Si daca-s produsi in Republica Vietnam ce? Crezi ca eu n-am adidasi Nike pe care scrie made in China? Pai ce, asta inseamna ca Nike e marca comunista? E capitalista in toata regula nene; proiectul e capitalist, modelul e capitalist, brandul e capitalist. Faptul ca incaltamintea cutare e asamblata de mainile unor exemplare galbejite din specia Homo sapiens si in alta regiune geografica nu schimba situatia. Nu mai manca cacat si zi ce marca erau tenesii pulii, sa vedem cat de comunista-i marca.

      " Oricind voi plati bani ca sa sponsorizez economia fratilor comunisti din Vietnam stiind ca acestia oameni nu ma vor insela cu produsele lor"
      Da, si marmota invelea ciocolata in staniol. Da-i ma in mortii lor de galbejiti. Aia copiaza produsele capitaliste, le preiau, le sug pula capitalistilor si tu imi vorbesti de "frati"? Bai chiar ca te-ai dereglat de tot: acum vorbesti cu "frati", "surori", intocmai ca cre(s)tinii de la mine din cartier. Foarte bine, iti pavezi drumul catre corul biserici. Daca te-a prostit Adi cu secta lui budista sau ce drac o fi, cat mai ramane sa te prosteasca si ceilalti.

      "Economiile sale anterioare sint produse prin aceeasi metoda a escrocheriei, care este pusa in discutie. "

      Exact! Tocmai din acest motiv (asa cum ziceam si mai sus), si banii tai sunt castigati tot prin escrocherie. Pai ce munca faci tu sau colegii tai de la corporatie? "Munciti" cu mazgalitul cu pixul pe foi timp 2-3 ore pe zi (daca le "munciti" si pe alea), iar restul de 4-5 ore frecati menta pe net. Ia dati banii incoace bai sarlatanilor!
      Si il mai si injuri pe patron si zici ca nu de la el manaci painea, ci dupa propriile tale merite. Bai pulete, altii muncesc pe branci pt banii aia de ii castigi tu, iar tu dupa ce ca freci menta 60-70% din timp, tot nemultumit esti de patron si il injuri ca- capitalist. Nesimtire ca asta rar mi-e dat sa vad.

      "Tinerii astia pe care-i vad pe la gurile de metrou impartind fluturasi pentru dracu stie ce restaurant si sint platiti mizerabil, astia sint patroni mincinosule care esti?"
      Nu, nu-s patroni. Tocmai aici sta abilitatea patronului: faptul de a delega sarcini si de a coordona activitatea, intocmai ca si comandantul unei unitati. Desi intr-un razboi, comandantul nu pune mana pe lopata si nu sapa transee si nu merge la atac la baioneta cu toti muritorii de rand, rolul sau e totusi cel mai important, pt ca el coordoneaza. Dac-ti moare unul de da la lopata nu-i mare paguba, poti sa te si pisi pe mormantul lui, dar daca-ti moare generalul ai belit pula.

      Ștergere
    32. @ Ciunganu

      "Tu avansezi aici un sistem social in care tu sa poti sa te pisi pe oameni"

      Bai om de paie, nu ma pis pe TOTI oamenii, ci doar pe unii, baga bine la cap. Fiecare om trebuie sa-si castige drepturile la o viata buna. Ele nu vin pe tava doar pt ca l-a cacat ma'sa. Asta am zis.

      "biologia prietene, spune ca oamenii nu tolereaza prea mult ca altii sa aiba control total asupra lor"
      Depinde de oameni. Ce tot dai exemplul cu mine avand control asupra femeilor? Nu violez si n-am violat pe nimeni. Ca mai dau o palma din cand in cand uneia care face figuri si vrea doar sa se futa fara insa sa o si suga, e altceva. Eu recunosc lucrurile astea chiar si in fata altor femei, n-am nici o problema, nu mi-e rusine deloc. De fapt, ce-i aia "rusine"? La ce-i buna? La nimic.
      Dar sa extinzi de aici si sa zici ca eu controlez oamenii, e cale lunga. Comunistii s-au priceput mult mai bine la asta prin aparatele lor de propaganda.

      " iar cind Uniunea Sovietica a ajuns in Berlin, au luat toate femeile pe care le-au putut prinde si le-au violat in fata sotilor lor"

      Ti-am zis ca nu-s adeptul violului, dar totusi te intreb: si ce daca? Ce-i "gresit" in a fute o alta persoana in fata sotului? Ce-i "gresit" in a baga pula-n pizada? Zici ca n-a existat consimtamant si ca nu au avut argumente sa se poarte asa? Da' ce-i ala "consimtamant"? Ce-i ala "argument"? Daca eu o regulez pe sora'ta, ce rau ii fac? E doar o penetrare in vagin si atata tot. Ce-i asa mare chestie? Ce-i ala viol?
      Ce vreau sa spun? Pai nene, daca eu (sau oricine altcineva) iti resping criteriul in virtutea caruia tu ai facut alegerea acelei conventii ce reglementeaza "normele" morale si sociale, tu ramai in pula goala in fata mea. Nu mai ai nimic, nici o arma, nici un "argument" (ce-i ala argument?), nimic, nimic, nimic. Si eu pot sa fac asta foarte bine pt ca nu-s legat de legi, cutume, dogme, obiceiuri, dresaj social si altele de genul.
      Ce credeai tu, ca ti-ai gasit fraierul pe care sa-l aburesti cu incorsetari sociale si cacaturi din astea, asa cum faci cu prietenii tai crestinii? (ca am vazut ca esti si prieten cu ei pe bune)

      " legile biologiei sint cazuri particulare ale legilor fizicii, iar daca tu nu crezi in gravitatie nu inseamna ca aruncindu-te de la etaj o sa supravietuiesti."

      Nu-s nebun sa contest TOATE legile. Le contest doar pe unele. Sau poate e gresit spus ca le contest. Pur si simplu nu le respect (chiar daca stiu ca exista) pt ca asa imi pare mie ok. Vreo problema? Nu vrei tu sa vii sa-mi propovadiuesti platitudini despre cum ar trebui eu si cei ca mine sa plecam genunchii in fata "normelor" si a "legilor" de tot felul?

      Ștergere
    33. PS:
      Si te-am mai intrebat ceva: de ce iti modifici ma comentariile dupa ce deja le-ai postat?
      Parca scrisesei despre patronul ipoteticei pizzerii din exemplul nostru ceva in genul "la tirnacop, futu-i crucea si pastele masii" sau ceva asemanator, dar dupa aia ai modificat. Ce dracu bai, acum odata ce ai devenit si tu habotnic religios, ti-e teama sa nu-ti jignesti cumva colegii de habotnicie? Oops, am uitat ca ai fost "adus la credinta" si acum tu iti pavezi drumul catre corul bisericii.

      Ștergere
    34. Pai daca patronul nu merita mai nimic pt datul cu pixul pe foi si plimbatul "pe teren" ca sa caute marfa, atunci nici tu nu-ti meriti salariul de la corporatie pt 2-3 ore de dat cu batul pe hartie

      Sigur ca nu merit; teoria asta a meritului este complet deconectata de la realitate. Merita cineva sa moara calcat de masina? Merita cineva sa faca cancer? Merita cineva sa fie lovit de seceta sau sa-i fie distrusa casa de un uragan? Au meritat irakienii sa le fie distrusa tara de catre imperiul fascist al SUA?
      Sigur ca nu merita, si totusi aceste lucruri se intampla. Pe partea cealalta merita cineva sa aiba parte de tot ceea ce este frumos si bun in viata, merita sa aiba parte de soare, de privelistea muntilor si a padurilor, de mare, de pamant si de bogatiile lor? Doar nu a contribuit cu nimic ca sa le faca, le-a primit de-a gata si beneficiaza de ele. Sa zica mersi si sa nu-si mai aroge merite pentru lucruri pe care nu le-a facut si nici nu le poate comanda.
      De aceea eu am inlocuit aceasta teorie stupida a meritului cu una mult mai sanatoasa, mult mai umana si mai rationala: de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi.

      Crezi ca eu n-am adidasi Nike pe care scrie made in China? Pai ce, asta inseamna ca Nike e marca comunista? E capitalista in toata regula nene; proiectul e capitalist, modelul e capitalist, brandul e capitalist

      Asa a fost dintotdeuna; muncitorii comunisti sint cu munca iar afaceristii capitalistii sint cu brandul, propaganda si cu asumarea meritelor pentru ceea ce se produce. Insa ai dreptate, m-am uitat acum pe internet dupa marca si este o subdivizie a lui Nike.

      Da-i ma in mortii lor de galbejiti

      Stai calm ca si ei tot maimutoi coboriti din capac sint ca si tine, au au aceeasi arhitectura neuronala. Lucrurile care intr-adevar te deosebesc pe tine de altii sint ingimfarea si complexele de inferioritate mascate in complexe de superioritate.

      ? Bai chiar ca te-ai dereglat de tot: acum vorbesti cu "frati", "surori", intocmai ca cre(s)tinii de la mine din cartier. Foarte bine, iti pavezi drumul catre corul biserici

      Un celebru argument ateist zice asa: daca te-ai fi nascut in Grecia antica ai fi crezut in Zeus si Apollo, daca te-i fi nascut in Europa medievala ai fi crezut in Dumnezeu si Cristos, daca te-ai fi nascut in tara vikingilor ai fi crezit in Wotan si Thor, etc. Insa acelasi argument este valabil nu doar pentru religie ci si pentru cultura, pentru cultura dominanta a locului; religia fiind doar o latura specifica a culturii. Vad ca tu crezi intr-un mod fanatic in dictatele culturii care domina pe aici si care-ti spune ca tu esti bun, frumos, viteaz si destept, in timp ce galbejitii sint prosti, fricosi si uriti. Tu mai exact crezi in fascismul local occidental. Penibil - sa scapi de crestinism si sa fii spalat pe creieri de fascism - o adevarata saritura din lac in put.

      Bai pulete, altii muncesc pe branci pt banii aia de ii castigi tu, iar tu dupa ce ca freci menta 60-70% din timp, tot nemultumit esti de patron si il injuri ca- capitalist. Nesimtire ca asta rar mi-e dat sa vad.

      Acest sistem in mijlocul caruia traiesc, nu sta in picioare din dorinta mea si nici din voia mea. Eu sint prea mic ca sa-l pot schimba si din cauza asta trebuie sa traiesc in esenta o viata corupta. Insa vad ca tu esti din nou preocupat de salariul meu infim si minuscul si nu te incearca grija de zecile de miliarde de dolari ale bancherilor, ca un adevarat sclav spalat pe creier, prostit in a se crede destept si mintit in a se crede detinatorul adevarului. Aproape fiecare om crede ca el traieste in cultura cea mai bazata, cea mai corecta; caci a crede altfel produce un astfel de haos in creier incit nu poate fi suportat. Totusi daca e sa te uiti la toate culturile din toate timpurile si sa vezi cum fiecare om din fiecare cultura crede a alui este cea corecta, realizezi ca cel mai probabil este sa fii victima unei mari deceptii.

      Ștergere
    35. Desi intr-un razboi, comandantul nu pune mana pe lopata si nu sapa transee si nu merge la atac la baioneta cu toti muritorii de rand, rolul sau e totusi cel mai important, pt ca el coordoneaza

      Asa e...asa e, creierul are cel mai important rol deoarece el coordoneaza. Inima, ficatii, stomacul si plamanii sint aproape degeaba deoarece n-au functii de conducere. Ia fa urmatorul experiment - ia un cutit, scoate-ti inima si plamanii din tine, si apoi nu uita sa scrii pe o foaie daca gandesti bine, daca ai o stare psihologica buna si cam ce lucruri iti trec prin cap. Sa-mi dai si mie de veste.

      Bai om de paie, nu ma pis pe TOTI oamenii, ci doar pe unii, baga bine la cap. Fiecare om trebuie sa-si castige drepturile la o viata buna. Ele nu vin pe tava doar pt ca l-a cacat ma'sa

      Daca tu chiar crezi ca un CEO de corporatie si-a castigat dreptul de-a avea toti banii aia, si daca tu chiar crezi ca acei bani sint masura unei vieti bune, atunci pe cale de consecinta tu trebuie sa te simti ca un om pedepsit sa traiasca in trupul unui vierme abject care se tiraste prin cacat in cel mai nenorocit cosmar real pe care-l poate avea cineva. Nu mai spune lucruri din astea pe aici caci imi provoci mila, mai am putin si-mi dau lacrimile. Baga-ti mintile in cap - nici chiar tu nu esti atit de insignifiant si de netrebnic.

      Nu violez si n-am violat pe nimeni. Ca mai dau o palma din cand in cand uneia care face figuri si vrea doar sa se futa fara insa sa o si suga, e altceva

      Am inteles ca nu violezi, tie iti place doar sa te pisi pe alti oameni.

      E doar o penetrare in vagin si atata tot. Ce-i asa mare chestie? Ce-i ala viol?

      Pai, cineva ca tine care probabil a fost violat in frageda pruncie, ori futut in cur ori zdrobit in bataie sau molestat in alte moduri - care de care mai injositoare pentru o fiinta umana - e convins ca asta reprezinta o stare naturala a lucrurilor, ca asa trebuie sa arate relatiile dintre oameni. Si pentru alde Jack Spintecatorul, a taia niste femei in bucati si a intretine relatii de dragoste cu organele lor reprezenta probabil starea de normalitate si eu nu l-as acuza pe el pentru ceea ce crede, pentru ca eu sint convins ca un om ca Jack Spintecatorul nu poate aparea intr-un climat in care unei fiinte umane ii este respectata integritatea corporala si cea mentala. Totusi, daca te intereseaza subiectul sa stii ca exista foarte multa literatura pe marginea lui - in ceea ce se cheama psihanaliza. Pune mana pe google, cauta o carte buna despre perversiuni si grija sa nu fie una prea pseudostiintifica, fii sceptic si o sa afli niste chestii foarte interesante, mult mai interesante decit aberatiile marchizului de Sade. Cauta sa afli ce inseamna aceste lucruri, ori nu esti curios deloc?

      Nu vrei tu sa vii sa-mi propovadiuesti platitudini despre cum ar trebui eu si cei ca mine sa plecam genunchii in fata "normelor" si a "legilor" de tot felul?

      Legile trebuie discutate, criticate iar cei care le fac sint cel mai probabil departe de-a fi niste dumnezei ai adevarului. Eu iti spuneam ca acest sistem social in care o minoritate opreseaza majoritatea, precum si acela in care majoritatea opreseaza o minoritate nu are cum sa fie in echilibru... se strang frustrarile ca o punga de puroi si periodic explodeaza. Tu propovaduiesti un sistem bolnav cu niste legi mincinoase, si mai devreme sau mai tarziu vei fi dez-amagit.

      Ce dracu bai, acum odata ce ai devenit si tu habotnic religios, ti-e teama sa nu-ti jignesti cumva colegii de habotnicie?

      Eu sint scriitor amator, asa ca imi slefuiesc textele pana cind ajung la o forma care ma satisface. Este hobby-ul meu, nu vad de ce te agiti atat pentru o propozitie pentru care am modificat-o ca sa fie mai mult inspre hazliu si mai putin inspre sarcastic.

      Ștergere
    36. 'marca este o subdivizie a lui Nike'
      Sa iti fie rusine! Atatia bani... merita sa iei si tu Adidas, macar sunt europeni :)

      Ștergere
    37. "De aceea eu am inlocuit aceasta teorie stupida a meritului cu una mult mai sanatoasa, mult mai umana si mai rationala: de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi."

      Dar parca ti-am spus ca iti resping criteriul in virtutea caruia tu ai facut alegerea acelei conventii care reglementeaza "normele" morale si sociale. Ce nu ai inteles? Nu intelegi ca conventia pe care tu o bagi la inaintare nu poate cantari nici macar un gram in fata mea si a celor ca mine? Nu intelegi ca la mine si la cei ca mine, "legile" si "conventiile" sunt cacat in ploaie? Fa-ma nihilist, fa-ma cum iti vine la gura, eu tot nu accept conventiile.

      "sa aiba parte de soare, de privelistea muntilor si a padurilor, de mare, de pamant si de bogatiile lor? Doar nu a contribuit cu nimic ca sa le faca, le-a primit de-a gata si beneficiaza de ele."
      Perfect! Hai sa aplicam in mod practic si cat mai specific rationamentul asta al tau!
      Vezi ca mie imi trebuie pamantul de sub casa parintilor tai. Nu ma intereseaza ce faceti voi ca si familie si cum faceti si cum va descurcati, e cert ca nu l-ai produs nici tu si nici taicatau si nici maica'ta, asa ca eu vreau sa il iau in stapanirea mea. Ma pis si pe actele de proprietate, alea-s doar hartie igienica pt mine. Hai, da-l incoace!

      "Un celebru argument ateist zice asa: daca te-ai fi nascut in Grecia antica ai fi crezut in Zeus si Apollo, daca te-i fi nascut in Europa medievala ai fi crezut in Dumnezeu si Cristos, daca te-ai fi nascut in tara vikingilor ai fi crezit in Wotan si Thor, etc. Insa acelasi argument este valabil nu doar pentru religie ci si pentru cultura, pentru cultura dominanta a locului;"

      Te-ai molesit ca ateist, si nu ma mira, de aia iti scartaie si argumentele. Argumentul asta al lui Dawkins e intr-adevar bun pt a arata cum te determina locatia geografica sa crezi sau nu in ceva specific. Dar nu-ti spune si ca acel ceva specific in care crezi este eronat sau fals. Dar ce sa mai ceri de la un viitor credincios? Deja capeti alura de bigot, ba chiar de unul crestin.

      "Asa e...asa e, creierul are cel mai important rol deoarece el coordoneaza."

      Ia sa te fi intors tu in timp si sa-l fi inlaturat cumva pe Napoleon de la conducerea armatei, sa vedem daca mai era Franta superputere militara. Sa vedem ce victorii ar mai fi obtinut armata in acele razboaie napoleoniene fara el. Hai, ca-s curios tare de tot!

      "Daca tu chiar crezi ca un CEO de corporatie si-a castigat dreptul de-a avea toti banii aia, si daca tu chiar crezi ca acei bani sint masura unei vieti bune (...)"

      Pana la urma socialismul pur si capitalismul pur sunt cele doua fete ale aceleiasi monezi : aproape la fel de proaste amandoua, niste tzepe intinse prostimii. Eu sunt pentru libertate totala si nu pentru sisteme sclavagiste pregatite pentru noi, de catre stapanii de sclavi. Dar consider capitalismul mult mai putin sclavagist decat comunismul, caci in cazul astuia din urma i-am vazut efectele. Ia sa mergi azi prin tarile comuniste sau foste comuniste si sa le vezi nivelul (la orice).
      Umanitatea nu este condusa de oameni, iar asta se vede si in problemele expuse de tine ( profitul, una dintre ele ) : aia din varful piramidei sunt doar interfata, papusa de paie intre prostime si adevaratii conducatori ai omenirii.
      E doar o diversiune : arati maselor o mana de oameni din varful piramidei, ca sa exista niste tapi ispasitori ... intangibili. E doar o diversiune crasa si elementara, pentru ca masele sa nu inteleaga niciodata cine conduce omenirea, ci sa isi verse ura pe niste marionete ce detin banii acestei lumi si atat.
      Mie sincer mi se rupe pula de omenire si de ce va urma: mai am putin si plec ( nu am de gand sa traiesc ca Matusalem ) si nu ma mai revin niciodata aici. Din partea mea, nu au decat sa dea din colt in colt, mase de vite incaltate ce sunt ele.

      Ștergere
    38. "Pai, cineva ca tine care probabil a fost violat in frageda pruncie, ori futut in cur ori zdrobit in bataie sau molestat in alte moduri - care de care mai injositoare pentru o fiinta umana - e convins ca asta reprezinta o stare naturala a lucrurilor,"
      Mai nu ma mai duce cu vorba. Raspunde la ce te-am intrebat. Ce, ai vazut ca justificarile tale despre "legi" si "conventii" nu valoreaza nici doi lei si acuma dai vina pe mine? Zi odata ce-i ala viol, ce-i ala consimtamant, ce-i ala argument? Ce-i mare cacat in penetrarea in vagin? Te tragi pe cur acuma?

      "Totusi, daca te intereseaza subiectul sa stii ca exista foarte multa literatura pe marginea lui - in ceea ce se cheama psihanaliza. Pune mana pe google, cauta o carte buna despre perversiuni si grija sa nu fie una prea pseudostiintifica"

      Aham, psihanaliza. Auzi, tu ai trecut prin toate etapele de dezvoltare (orala, anala, falica, oedipiana) sau ai sarit peste una sau mai multe? Ca dereglarile tale parca-s mai mari decat ale mele. Ce o sa-mi recomanzi sa citesc? Freud? Ha! Ala care a declarat ca copiii is mici perversi? Da' chiar, daca tot a venit vorba de psihanaliza tu iti mai aduci ma aminte cand iti curgeau in copilarie balele dupa maicata? Ca eu nu-mi amintesc.
      Hai sa nu fiu rau, te las pe tine sa-mi recomanzi o carte, insa daca cumva nu e buna si mananca cacat (cum manca de altfel si Freud) si ma faci sa-mi pierd timpul de pomana cu ea, te leg si te duc la libertinii aia care practica ce practica marchizul ala si te las jumate de zi pe mana lor. Ce zici de aceasta perspectiva?
      Hai recomanda-mi cartea, te rog.

      "Eu sint scriitor amator, asa ca imi slefuiesc textele pana cind ajung la o forma care ma satisface."

      Ciungane, spune drept si fara ocolisuri: acum ca esti prieten cu multi dintre habotnici (inclusiv Adi), cam cat crezi ca o sa mai dureze pana sa ajungi si tu bigot pe bune si cu acte in regula? Caci eu cred ca in maxim 2-3 ani o sa te vad ori prin corul bisericii cantand psalmi, ori dimpotriva poate o sa te vad in pozele lui Adi de pe facebook in vreun pelerinaj la locurile "sfinte" ale budistilor sau dracu sa-i ia cu ce-or mai avea si aia pe acolo.

      Ștergere
    39. Fa-ma nihilist, fa-ma cum iti vine la gura, eu tot nu accept conventiile.

      Pai tu nu intelegi de ratiune fiule; argumentul tau fundamental este ca te doare-n pix de viata, de moarte, de violenta sau de abuz. N-avem ce sa discutam in modul asta.

      Ma pis si pe actele de proprietate, alea-s doar hartie igienica pt mine. Hai, da-l incoace!


      Eu iti zic ca mult mai bine este sa te duci dupa pamantul asta in Rusia. Rusia este cea mai mare tara din Europa si cea mai mare tara din Asia. Rusia este cea mai mare tara din lume. Are suprafata chiar mai mare decit aceea a planetei Pluto. Du-te in Rusia ca acolo este foarte mult pamant si in mod traditional fascistii se duc peste Rusia dupa pamant. N-are rost sa te complici cu suprafete minuscule.

      Ia sa te fi intors tu in timp si sa-l fi inlaturat cumva pe Napoleon de la conducerea armatei, sa vedem daca mai era Franta superputere militara

      Intr-adevar, razboinicii sint mari oameni, mai ales generalii. Cum sa devastezi continente intregi, sa distrugi infrastructura si natura si sa ucizi milioane de barbati tineri, zeci de milioane de civili, cum sa faci praf viata oamenilor de pe Pamant, cum sa reduci o societate avansata la ruine? Lasa-i pe generali ca se ocupa ei...Apoi ca tot vorbeam, si pe Napoleon l-a mincat in cur sa caute pamint prin Rusia si daca ar fi fost mai rasarit la minte s-ar fi abtinut. El totusi a tinut mortis sa se duca-n Rusia sa si-o ia pe coaja. Nu prea destept.

      Mie sincer mi se rupe pula de omenire si de ce va urma: mai am putin si plec ( nu am de gand sa traiesc ca Matusalem ) si nu ma mai revin niciodata aici.\

      Ce pot sa zic, mie imi place viata, eu vreau sa mai traiesc. Ti-ar placea si tie insa nu intelegi cum se face ca e plina lumea pe care tu ii vezi mai prosti decit tine, mai rai decit tine, si mai saraci decit tine si aceia traiesc binemersi iar tu esti in depresie si te simti ca un kkt distrus. E o problema generala a sistemului capitalist, ti-am spus - iti pretinde sa fii cineva sau ceva care tu nu poti sa fii. Nimeni nu poate sa fie, sistemul asta competitional iti interzice sa fii fiinta umana, promitindu-ti ca o sa fii superman. Este o forma de tortura psihologica - gen: daca faci ce zicem noi, vei ajunge in Rai, dar daca nu reusesti, vei arde in Iad pentru vecie...

      Hai recomanda-mi cartea, te rog.

      Foarte bine, uite aici, are un capitol pe la final unde se ocupa specific de sexualitate. Cauta un format mai lizibil pe torente si citeste-o pe asta, iar apoi ai putea sa citesti niste filozofie de aia existentialista, caci nu esti primul idiot care s-a lovit de problemele cu care te confrunti; sint probleme generale ale culturii noastre. Dup'aia mai vino si mai intreaba-ma de viata (daca vei mai avea chef) caci deja discutia devine la fel de absurda precum discutiile cu credinciosii despre D-zeu.

      acum ca esti prieten cu multi dintre habotnici (inclusiv Adi), cam cat crezi ca o sa mai dureze pana sa ajungi si tu bigot pe bune si cu acte in regula?

      Da, vrei sa-ti explic acum ca ai o mentalitate de turma "ateista"?
      Eu am depasit faza aia, si imi indrept privirea inspre alte cuceriri. Si apoi Adi este probabil la fel de ateist ca noi, doar ii place sa trolleze si nu pot sa-l acuz, caci si eu practic trollingul ocazional. Omu' trebuie sa se mai distreze.
      Pe tine te incearca grija de gruparile la care ma afiliez eu si de oamenii cu care vorbesc eu? Pai eu sint un nimeni mai nene, un nimeni care scrie pe internet, la fel ca si tine. Relaxeaza-te.

      Ștergere
    40. Adi nu subscrie la dihotomii artificiale, gen ateist-habotnic. Si nu doar din considerente legate de 'calea de mijloc'.
      Gasesc o observatie pur si simplu triviala: daca opinia personala nu ne ajuta in stiinta, mai mult ne incurca chiar in viata personala... de ce ar fi utila in materie de religie?
      Pretul pus pe a crede sau a nu crede este o prejudecata capitalista.
      De fapt, privind oamenii obisnuiti in general, as tinde sa prefer habotnicia ateismului, din exact aceleasi considerente extraordinar de generale, principiale pt care e de preferat socialismul capitalismului - si anume pt ca promoveaza valori, urmeaza idealuri.
      Desigur, imun la critica ca pot fi idealuri proaste, false sau daunatoare, as avea curajul sa spun ca tot e mai bine decat fara ideal!

      Ștergere
  3. Sincer sa fiu .... am citit toate comentariile... si m-am amuzat. Parca ati fi 2 copii retardati. Interlocutorul tau Anonim macar recunoaste ca nu are toate merele in pom , dar tu vi cu niste argumente jalnice. Eu ca patron de restaurant sa ii dau la bucatar jumate din profit ????? TU AI PROBLEME MARI. Sa nu mai zic ca am investit 22 000 euro, chiria pe luna este de 600 euro, curentul pentru cuptor si frigidere e in jur de 5 euro pe zi, apa , gunoi si sa nu mai vorbesc de incalzire pe timpul iernii. Are vreun stres bucataru pe tema asta??? il doare la pulica ca programul e de la 10:30 si la ora 11 duminica am avut 12 rezervari, el vine la 12:10 cu ochii rosii ca a fost la baute toata noaptea. Pe pulifrici astia merita sa-i exploatezi ca ei o cer. Eu ca parton daca am ,,omul potrivit la locul potrivit'' normal ca il stimulez material si il respect pentru ca ajuta sa ma mentin la nivelul care trebuie.
    Tu ai fost vreodata in postura de de sef si sa ai oameni in subordine ? Ma indoiesc altfel ai sti ce lichele si lingai sunt majoritatea, cum nu te uiti in directia lor se prefac ca muncesc, nu pierd nici un prilej sa te fure sau de invidie sa te duca la sapa de lemn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TU AI PROBLEME MARI. Sa nu mai zic ca am investit 22 000 euro, chiria pe luna este de 600 euro, curentul pentru cuptor si frigidere e in jur de 5 euro pe zi, apa , gunoi si sa nu mai vorbesc de incalzire pe timpul iernii

      Am inteles, trebuie sa platesti niste facturi. Crezi ca oamenii nu se pricep sa plateasca facturi? E mai usor decit o operatie pe creier. Aproape toti trebuie sa platim facturi; poate vrei sa imi explici in detaliu ce treaba grea este plata asta a facturilor, de numai un geniu poate s-o faca..Tre' sa urci muntii Himalaya, sa descoperi piatra filozofala a facturilor, ce tre' sa faci?

      Are vreun stres bucataru pe tema asta???

      Are alte stresuri, ca se arde mincarea si-l da patronu afara, ca e criza de timp, etc...cele mai stresante posturi sint la baza ierarhiei acolo la sclavii de rang jos, nu in virful ei la sclavetii de ordin superior.

      il doare la pulica ca programul e de la 10:30 si la ora 11 duminica am avut 12 rezervari, el vine la 12:10 cu ochii rosii ca a fost la baute toata noaptea

      A fost si el patron pentru o zi, n-ai de ce sa te-agiti.

      Ma indoiesc altfel ai sti ce lichele si lingai sunt majoritatea, cum nu te uiti in directia lor se prefac ca muncesc, nu pierd nici un prilej sa te fure sau de invidie sa te duca la sapa de lemn.

      Imediat cum vei obliga un om sa faca o activitate caruia pe care el o percepe in afara controlului sau si care nu-i aduce nici o satisfactie notabila, ci doar il tine pe linia de plutire, el va face tot ce-i sta in putinta sa scape fara sa faca acea munca. El se va simti ca o unealta, ca o masina si nu se va considera responsabil pentru rezultatele activitatii. Este o lege a psihologiei. Omului ca sa-i iasa ceva serios din maini trebuie sa-i placa ceea ce face; nu-i place, nu-i iese.

      Interlocutorul tau Anonim macar recunoaste ca nu are toate merele in pom , dar tu vi cu niste argumente jalnice

      Daca intr-adevar esti patron atunci este normal sa consideri jalnice argumentele care reduc importanta activitatii tale si o pun in rand cu celelalte, punindu-te si pe tin astfel in rind cu ceilalti oameni - doar un alt individ insignifiant din multime. La fel de jalnice considera crestinii argumentele ateiste sau la fel de jalnic ar considera un fotbalist profesionist argumentele care ar zice sa-si caute ceva mai serios de facut in viata. Oamenii isi simt amenintata intreaga fiinta cind le zici ca ceea ce fac ei timp de n ore pe zi nu are nici un fel de importanta speciala, devin fascisti si iti spun ca esti dus cu pluta sau retardat mintal.

      Ștergere
  4. Si fiul meu de 8 ani poate sa plateasca o factura!!!! Da aici ne e vorba de a plati factura e vorba cu ce. Crezi ca daca am restaurant, gata, m-am pricopsit. Nu ai habar ce stres ai cand nu ai clienti, mai ales ca se vinde mancare si aia se strica .... si imi racesc gura degeaba. Eu te inteleg ca urasti capitalismul si de aceea bat totul in aceiasi oala. Crezi ca eu sunt suparat pe politica firmelor mari, a concernelor ca de acolo pleaca tot raul in jos si mai primesc si subventii de la stat si fonduri de la EU si se duc tot in buzunarele managerilor si a politicienilor. Tu bagi tot in aceeasi oala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurul lucru bun la capitalism e ca-s femeile curve... si e placut sa mergi pe strada in centrul orasului vara.

      Corporatiile sunt, de fapt, un lucru cat de cat pozitiv: dau salarii mari, fac produse de calitate. Percep ca isi fac banii sugandu-se unele pe altele... si invartind. Din rotatia capitalului in mare parte. Autorul blogului sa comenteze asupra acestor remarci!
      Cel mai ticalos, nemernic si mizerabil e tocmai patronul de clasa de mijloc, care fura si exploateaza pe toata lumea, si se mai si lauda ca marele parvenit!

      Ștergere
    2. Cel mai ticalos, nemernic si mizerabil e tocmai patronul de clasa de mijloc, care fura si exploateaza pe toata lumea, si se mai si lauda ca marele parvenit!

      Ma faci sa rad. In primul rand ce fura ? Ca mai baga marfa la negru da, fenteaza sistemu, si pe care toata lumea exploateaza ?Patronul de ,,clasa de mijloc'' daca exista asa ceva are pana in 10 angajati. E cam mica lumea de care zici tu ! Gandeste inainte sa spui asemenea ineptii.

      Corporatiile sunt, de fapt, un lucru cat de cat pozitiv: dau salarii mari, fac produse de calitate. Percep ca isi fac banii sugandu-se unele pe altele...

      Io cred ca tu esti inca in clasa patra ! Sunt foarte putine firme mari care produc ceva , in rest ... sunt monstrii financiari ce iau dintr-o parte, pune adaos si da mai departe, sau cumpara ceva ieftin si vinde mai departe la pret dublu.

      Ștergere
    3. 'In primul rand ce fura ?'
      Munca oamenilor. Exploatarea e furtul cel mai mare, nu bisnita.

      'Patronul de ,,clasa de mijloc'' daca exista asa ceva are pana in 10 angajati. E cam mica lumea de care zici tu'
      Nu inteleg exact in ce consta critica ta. Am oferit un exemplu ideal de ticalos, nemernic si mizerabil: patronul. Evident ca in clasa de mijloc mai sunt si 'manageri', 'directori', 'sefi servicii', supraveghetor de raion etc :)

      'Sunt foarte putine firme mari care produc ceva'
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_companies_by_revenue
      Prima cea mai mare entitate financiara... am gasit-o pe locul 24:)

      'cumpara ceva ieftin si vinde mai departe la pret dublu.'
      Tu iei mai ieftin de la Carrefour... sau de la buticul de la scara blocului?

      Ștergere
    4. Esti retardat prietene ! Tu aduci argumente care te contrazic!
      ,,'Sunt foarte putine firme mari care produc ceva'
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_companies_by_revenue
      Prima cea mai mare entitate financiara... am gasit-o pe locul 24:)''

      Locu 1 e Wal-Mart , u sti ce e aia ? Mi-am luat drujba de acolo. E ceva magazin ca realu, care nu produce nimic.Celelante sunt companii petroliere. Si noi vorbim de Romania nu de USA,
      Si ce argumente ai cand spui ,,Am oferit un exemplu ideal de ticalos, nemernic si mizerabil: patronul.''. Ca asa zici tu! Ai clasificat 'manageri', 'directori', 'sefi servicii', supraveghetor de raion in clasa de mijloc! Dupa ce criteriu ? Asa a vrut coaiele tale si io tre sa o iau de buna!

      Ștergere
    5. @gheorghe
      Crezi ca daca am restaurant, gata, m-am pricopsit.

      Evident ca nu te-ai pricopsit; am cunoscut si eu niste patroni si traiau tot de pe o zi pe alta, diferenta era ca invirteau / rulau sume mai mari de bani, dar la sfarsitul zilei nu erau mult mai pricopsiti decit restul amarastenilor si tot a sclavie mirosea viata lor.

      Eu te inteleg ca urasti capitalismul si de aceea bat totul in aceiasi oala.

      Nu, nu bag, eu am scris de citeva ori pe aici ca toata lumea, inclusiv clasa mijlocie, ar trebui sa fie atenta la cei 1% care concentreaza o putere financiara imensa si care o folosesc la timpenii, violente, dominatie, razboi,etc. Insa capitalismul asa cum este el construit acum nu face decit sa mareasca distanta dintre clasa mijlocie si cei din top; tu devii din ce in ce mai sarac fata de cei din top, pe zi ce trece si in ciuda oricaror eforturi pe care le-ai face.

      Si fiul meu de 8 ani poate sa plateasca o factura!!!! Da aici ne e vorba de a plati factura e vorba cu ce

      Pot exista administratori mai buni si administratori mai prosti, insa eu am pus in discutie sistemul de valorificare a muncii in capitalism, care-i foarte usor de ridiculizat, fiind bazat pe pseudostiinta si minciuni. Orice munca poate fi usoara si plictisitoare pentru cineva care-i obisnuit cu ea, si poate fi extrem de grea pentru cineva care nu-i. Eu zic ca inainte de orice discutie despre valoarea muncii, trebuie sa fim oameni si sa recunoastem ca pana si omul care se ocupa de gunoi are nevoie sa traiasca decent si sa-i fie respectata munca, chiar daca ea nu este neaparat sofisticata, si ca mai trebuie sa recunoastem ca pentru toate fiintele umane sint suficiente cam aceleasi lucruri pentru a exista.

      Ștergere
    6. Ghe, sa te concentrezi si la mai mult decat strict ultimul raspuns :)

      A: Corporatiile sunt, de fapt, un lucru cat de cat pozitiv: dau salarii mari, fac produse de calitate.

      G: Sunt foarte putine firme mari care produc ceva , in rest ... sunt monstrii financiari

      A: 'cumpara ceva ieftin si vinde mai departe la pret dublu.'
      Tu iei mai ieftin de la Carrefour... sau de la buticul de la scara blocului?

      G: Wal-mart ceva magazin ca realu, care nu produce nimic.

      Puterea argumentului nu era daca corporatia functioneaza strict in domeniul productiei.
      Ci daca OFERA bunuri ieftine comparativ cu micii capitalisti.
      Cred ca faptul ca ai luat drujba de la wal-mart sugereaza ca si tu esti de aceeasi opinie :)

      Ștergere
    7. oke ai dreptate dar ne-am abatut de la subiect.
      Pana la urma tind sa dau dreptate si tie si lu godless. Restaurantu nu intra in categoria producatorilor ci a celor de prestari servicii. Restaurantu presteaza servicii proaste, manager prost ca si in fotbal ... pierde echipa, antrenoru e de vina.

      Ștergere
  5. ,,Eu zic ca inainte de orice discutie despre valoarea muncii, trebuie sa fim oameni si sa recunoastem ca pana si omul care se ocupa de gunoi are nevoie sa traiasca decent si sa-i fie respectata munca.''

    Eu sunt perfect de acord cu tine. Nu conteaza profesia, toti avem nevoie sa traim decent dar mai e si vorba aia : cum iti asterni asa dormi.
    Un interlocutor de al tau mai sus zicea ca tu singur alegi sa fi sclav lucrand la o firma, nu te forteaza nimeni sa semnezi contractul. Pai pana la urma ce optiuni avem ? Sa tragi ca sclavu si sa ai speranta ca o sa vina vremuri mai bune sau te duci in italia,anglia,germania unde macar esti platit mai bine ... muuuult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai e si vorba aia : cum iti asterni asa dormi.

      Pana cind un om ajunge sa poata sa aiba grija de el, foarte multe lucruri se intampla in viata lui; una este sa se nasca in familia Rockefeller si alta este sa se nasca in familia Flamandu'....oamenii care sint crescuti in medii precare pleaca cu niste handicapuri imense, atit emotionale cit si sociale; cum sa concureze in mod cinstit si onest un amarit care traieste de pe o zi pe alta cu altul care are parte de educatie la Harvard? Exista studii stiintifice care arata cum afecteaza penuria / saracia mintea unui om - ii descreste cu citeva puncte bune iq-ul deoarece organismul este bagat in stare de alerta... la revedere spirit de intiativa; omul e preocupat de ziua de mine si atat, de burta, si ideea este ca asta e psihologia umana, exact la fel se comporta orice om. Poti sa iei pe unul din asta cu educatie la Harvard, sa-l tii nemincat si nedormit vreo 2-3 zile sa vezi cit de dobitoc ajunge.
      Este clar ca aceasta competitie este o deceptie si ea este instrumentata in asa fel incit cei mai bogati sint avantajati sa ajunga si mai bogati , iar cei mai saraci - si mai saraci.

      Pai pana la urma ce optiuni avem ? Sa tragi ca sclavu si sa ai speranta ca o sa vina vremuri mai bune sau te duci in italia,anglia,germania unde macar esti platit mai bine ... muuuult mai bine.

      Eu sint impotriva sistemului deoarece nu vad care-i utilitatea acumularii de posesiuni materiale. Bine, ai casa, ai masa - e ok, dar apoi incep problemele ca n-ai sampon special pentru par sensibil, ca nu esti imbracat dupa ultima moda, ca nu mananci la un restaurant bengos, ca n-ai masina racnet, iar daca ai una, nu-i bine ca trebuie sa ai doua.. si asa ne pierdem viata, noi ca specie, urmarind niste lucruri despre care nici macar un singur filozof nu a spus ca sint bune de urmarit in viata. Nici nu au spus si nici nu au avut de ce, pur si simplu este o dementa colectiva iar oamenii sint instigati fara oprire sa tinda catre a avea mai mult, si mai mult, si mai mult, de parca am fi roboti teleghidati sa acumuleze bani.
      In lumea asta nu-ti trebuie niciodata mai multa minte, iti trebuie intotdeuna mai multi bani, si apoi ne miram cum de oameni cu mintea putina ajung sa detina foarte multi bani, adica foarte multa putere.
      Eu as zice ca odata ce ai casa, masa si mai ai si internet, ar fi cazul sa te ocupi de propasire spirituala, deoarece material esti mai propasit decit oricare din imparatii romani, decit sultanii turci sau regii aztecilor.

      Ștergere
    2. Eu sunt perfect de acord cu ce ai scris tu mai sus dar eu am intrebat altceva
      ,,Un interlocutor de al tau mai sus zicea ca tu singur alegi sa fi sclav lucrand la o firma, nu te forteaza nimeni sa semnezi contractul. Pai pana la urma ce optiuni avem ? ''

      Eu mi-am dat parerea si tu nu esti de acord cu,,utilitatea acumularii de posesiuni materiale''. Si zici ca trebuie sa ne ,,ocupam de propasire spirituala'' si pentru asta ne trebuie neaparat internet. Imi explici te rog ce ai vrut sa zici ca imi suna bine ,,propasire spirituala'' .

      Ștergere
    3. propasire spirituala inseamna desavarsirea fiintei umane, culmile fiintarii, desavarsirea esentei umane
      ...si alte sintagme constituind doar reformulari :)

      Desi nu sunt de acord cu piramida nevoilor, ar corespunde varfului varfului piramidei.
      Insa nu constituie o nevoie, ci ceea ce rezulta atunci cand nu mai exista nevoi.
      Dar 'nu mai exista nevoi' nu la modul cantitativ ... ca altfel ar insemna ce urmeaza dupa acumularea posesiunilor materiale :)

      Ci la modul calitativ, adica cand este armonie si echilibru intre om si context, intre vointa si putinta, intre microcosm si macrocosm:> etc.
      Asta strict dpdv social... pt ca in principal se poate face referire eminamente dpdv religios.

      Ștergere
    4. Te bagi ca musca ..... Daca vroiam definitia cautam io pe net , da io vreu sa imi zica godless ce a vrut el sa zica.

      Ștergere
    5. Alta megaidiotenie a capitalismului... sa condamne cu suspendare pt omor din culpa!!

      Ștergere
    6. @Gheorghe
      ,,Un interlocutor de al tau mai sus zicea ca tu singur alegi sa fi sclav lucrand la o firma, nu te forteaza nimeni sa semnezi contractul. Pai pana la urma ce optiuni avem ? ''


      Daca pui asa problema nu avem prea multe optiuni insa chiar si in cadrul acestor optiuni limitate exista un spatiu de manevra. Pana la urma, ceea ce incearca un om prin toate activitatile pe care le presteaza, este sa aiba pace, liniste si multumire de sine. Si in societatea noastra occidentala acest deziderat se vrea implinit in urma unor actiuni asupra exteriorului - iti iei o casa mai mare, niste haine mai smechere, urci o treapta in ierarhie la serviciu, faci profituri mai mari, etc.
      Ei bine, eu spun ca trebuie sa existe un echilibru intre actiunile intreprinse in exterior, in societate, si actiunile intreprinse in interiorul constiintei - sa zicem putin reflectare la scopul omului in viata, meditatie, introspectie, apreciere critica a dictatelor culturale, studiul filozofiei, eventual aplicarea unor cunostinte de psihologie pe propria piele, etc - in general lucruri cu care religia ar trebui sa se ocupe, dar nu o face din cauza ca a fost deturnata si transformata in instrument de control si opresiune a gindirii.
      Este demonstrat de exemplu ca de la un nivel incolo (nivel la care cineva care-si permite internet l-a ajuns deja si probabil si depasit) mai multi bani, mai multe masini, mai mult respect din partea comunitatii nu ridica semnificativ calitatea vietii, nici fizic si nici psihologic, dar ca o preocupare pentru calitatea experientei constiente si pentru modul in care sint percepute lucrurile in general, pot sa faca o diferenta imensa, nu doar in modul in care percepe omul viata dar si in modul in care si-o traieste.

      Ștergere
    7. ,,Ei bine, eu spun ca trebuie sa existe...''

      Ce urmeaza dupa puncte eu normal consider nul, ca spui tu ca trebuie, dar prin jungla asta de cuvinte academice : deziderat, introspectie, dictatelor culturale, eu am inteles unde bati. Trebuie sa evoluam spiritual .

      Ștergere
    8. Alea nu-s cuvinte academice insa o sa incerc sa explic si altfel.
      Cind la scoala se studiaza zeci de ore de matematica din cls I si pina in a XII si doar o singura ora de psihologie si o singura ora de filozofie, se produc pe banda rulanta excelenti tehnicieni si ingineri care sub aspect filozofic si psihologic sint intelectual retardati; si intentionat este sistemul astfel construit, pentru ca el sa poata dispune de oameni suficient de bine pregatiti ca sa poata construi bombe nucleare dar insuficient de bine pregatiti ca sa poata gindi independent si insuficient de bine pregatiti ca sa determine ca constructia de bombe nucleare este lipsita de etica. Tie nu ti se pare revoltator ca la scoala nu se studiaza etica sau morala, cum ii mai zice? Pai asta ar trebui sa fie principala noastra ocupatie. Iar filozofia invata ce au gindit cei mai intelepti oameni de pe planeta asta si care sint practicile unei gindiri corecte, si se face asta o ora in cls a XII-a atunci cind omul este atit de spalat pe creier incit este foarte dificil ca sa mai poata deprinde acele practici si sa intelega importanta lor.
      Apoi studiul acelor lucruri pe care le-am mentionat eu, nu face decit sa mute controlul si decizia din curtea institutiilor statului si a ideologiei dominante in societate, in curtea individului - si asta este precis motivul pentru care nu se face asa ceva. Sistemul nu vrea ginditori independenti, nici pe vremea "comunismului" n-a vrut si nici acum nu-i vrea - ci ii este frica de ei, asa cum i-a fost dintotdeuna.
      Daca te-ai apuca sa le explici oamenilor cum functioneaza reclama / advertisingul la nivelul psihologic, ei indata ar observa ca sint manipulati si facuti sa actioneze impotriva intereselor lor si probabil s-ar opune, cel putin ar fi la latitudinea lor sa decida daca cumpara sau nu cumpara un produs, nu ar mai fi victime fara aparare ale comerciantilor de piei de closca.
      Si de aceea consider ca in ziua de astazi omul ca individ va fi mult mai cistigat daca isi va analiza mai mult atit propria gindire cit si propriul comportament; odata cu el va cistiga si societatea in mare - si se poate face asta acum pentru ca exista acest internet; inainte de el era doar un lux pastrat pentru citiva indivizi care prindeau acces la aceste informatii pretioase. Daca tu nu esti stapinul propriei tale minti atunci cu singuranta altcineva este.

      Ștergere
    9. De comentat ... nu am, as avea de completat dar ma gandesc ca si tu ai sintetizat fiindca e cam mic spatiu pentru a argumenta complet o idee. Ai acolo o intrebare in care intrebi daca nu e revoltator ca nu se studiaza in scoala etica sau morala. Se studia asa ceva la ora de religie dar .... sa scos din pacate din programa.

      Ștergere
    10. MOARTE IN CHINURI RUSNEACILOR SI RUSOFILILOR BOLSEVICI!
      JOS COMUNISMUL!
      ZDROBITI JEGURILE ROSII DE LA RASARIT!

      Ștergere
    11. ai lasat aici mai multe comentarii pline de insulte, instigari, amenintari, injuraturi si propaganda nazista, legionara si fascista - desantata, iar argumente aproape zero. Drept pentru care s-au dus la cosul de gunoi. Vezi ca aici nu esti pe vreun forum public, aici vorbesti cit iti permit eu. Si din cauza ca esti cam necioplit, am pretentia de la tine sa vorbesti politicos (mai ales atunci cind vorbesti despre rusi). Ori vorbesti intr-un mod decent si relaxat ori nu vei vorbi deloc.

      Ștergere
    12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    13. Care e faza de tot reapar referiri la budism... absolutely off-topic? :)

      'in viata de toate zilele si in principiile bune la care subscria era mai ateu decat tine'
      Ma amuzam pana acum ca ateist a devenit ideologie... acum vad, si mai mult, ca a devenit chiar calificativ, daca nu chiar superlativ :)
      E comic sa ne reamintim ca termenul a aparut ca peiorativul superlativ!!

      Ștergere
    14. As dori sa critic autorul blogului pt partizanat. Si mie imi plac rusii... principalul si ultraprincipalul motiv fiind RUSOAICELE :)
      Imi plac si pt numeroase ratiuni culturale si politice, dar e demn de ferit a face din oameni altare... chiar nici despre cultura rusa, poporul rus etc... sau alte abstractizari
      Sunt de parere ca nici despre francezi n-ar trebui vorbit de rau, sau despre indieni, chinezi... si sunt numeroase popoare carora le datoram multe. Respectul ar trebui sa primeze, nu partizanatul.
      E si pragmatica abordarea asta... pt ca e absolut imposibil sa admiri pe cineva prea mult... care in cele din urma sa nu te dezamageasca. Fara ca macar sa fie vina lor pt aceasta dezamagire, ci a asteptarilor supradimensionate.

      Ștergere
    15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    17. Bai godless, de ce sula calului imu stergi ma comentariile? Pe cine dracu am injurat?

      Ștergere
    18. @uN rEbEl
      Sper sa nu-mi stergi comentariul si sa nu o iei ca pe o insulta, dar sunt sigur ca daca ti-as da pe mana timp de 1-2 luni o simpla cafenea de la colt de strada (adica sa fii patron), ai da faliment

      Prietene, iti sterg comentariile ca sa te descurajez sa mai postezi aici. Le sterg si le voi mai sterge si in viitor. Uite-te la acest video ca sa intelegi motivul pentru care nu sint dispus sa discut cu tine. Ai o perceptie foarte eronata legata de importanta discutiei dintre niste indivizi intr-un loc extrem de obscur de pe internet; ti se pare ca aceasta discutie ar avea o importanta esentiala, ca lumea sta in rezultatul acesti discutii, ca si cind s-ar uita toti sa vada cine cistiga. Ei bine, am noutati pentru tine, nu toti oamenii stau cu sufletul la gura si citesc ce scriem noi aici; 99,99999999% au alte ocupatii, poate sint vreo 2-3 care citesc. E frumos afara, maine - poimaine se racoreste, iesi cu prietena sau cu prietenii tai, cu familia, cu cine vrei tu si bucura-te de viata, uita de blogul asta nenorocit caci daca nu vei putea sa uiti, inseamna ca ai o problema grava la cap. Mai departe, discutia cu o persoana care este atit de tulburata de subiect precum esti tu, este complet inutila deoarece oamenii care sint in aceasta stare de tulburare nu sint vestiti pentru judecata la rece orice efort de persuasiune sau de apel la logica este sortit pieirii. Du-te calmeaza-te, si eventual vino peste vreo 3-4 luni cind ai o dipozitie mai linistita.

      Ștergere
    19. Vreau sa ii raspund interlocutorului, pt ca am anumite lucruri importante de spus si consider ca va fi benefic sa fie informat despre ele.

      In primul si primul rand, daca nu iti plac rusoaicele... cel mai probabil esti cam gay.
      Insist ca eu am fost mai impresionat de vizita mea la Moscova... chiar decat cea din Suedia. Si a fost toamna tarziu (adica cumplit de frig)

      'precum un habotnic practica ritualuri budiste. Si o mai si recunoaste public fara rusine.'
      Sunt tare curios despre ce ritualuri budiste este vb :) Sper ca nu se refera la meditatia transcendentala.
      Ar fi ca si cum ai zice ca mancatul oualor este ritual ortodox...

      'pe viitor o sa le ia fara sfiala apararea si cre(s)tinilor. Nu crezi?'
      Daca va considera ca au dreptate si ca sustin un lucru de valoare... e rational sa le 'ia apararea' spre o finalitate dezirabila. Echidistanta e foarte benefica.

      Revenind la vizita mea in Rusia... nu mi-au sarit in ochi aspectele pe care le semnalezi tu. E mult mai multa civilizatie decat in Romania.
      Deci intamplator nu gasesc lipsit de obiectivitate stergerea comentariului :)
      Cat despre 'temeinicia' exclamatilor cu moarte rusnacilor si rusofililor... poate se cuvenea sa iti lase comentariul nesters, sa ti-l stergi singur, cand te trezesti din nevroza/betie.

      Sincer, ma cac pe Basarabia si Bucovina. De fapt, pe intreaga Romanie. Orice persoana nascuta in aceasta tara, cu suficient cap pe umeri, va ajunge sa concluzioneze ca existenta acestui stat e un lucru indezirabil. Chiar pt proprii cetateni.
      Indeed, mai bine ne cotropeau germanii, rusii, ungurii sau turcii...decat sa existam ca stat independent!

      In alta ordine de idei, nationalismul imi pare a doua cea mai idioata ideologie dupa capitalism.

      'aproape tot neamul lor abject musteste de superstitia (aka religia) ortodoxa'
      Nici macar superstitia nu imi pare per se un lucru rau... daca ii face pe oameni mai buni (sau macar ii impiedica sa devina mai rai), atunci mai bine sa traiasca in superstitie...decat sa devina capitalisti!

      Altele:
      Si mie imi place Antonescu... insa pt motivul ca e originar din Pitesti, ca si mine :)
      Am retinut insa din istorie ca a condus independent guvernul si a limitat abuzurile Garzii de fier, nicidecum ca ar fi fost un exponent al fascismului.

      razboinicii sint mari oameni...e pur si simplu o afirmatie prea generala.
      Nu consider ca se aplica in egala masura lu Napoleon, Hitler, Octavian Augustus, sultanilor sau chiar poporului rus, pe care de asemenea il critici la apogeu tocmai pt a fi luptator.
      In unele contexte istorice a fi razboinic poate fi adecvat, caz in care pe unii de mai sus ii putem aprecia.
      Insa s-a vbit pe larg, pe acest blog, despre razboaiele americanilor...

      Ștergere
    20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
    22. @uN rEbEl
      @ Godless
      Nu ma intereseaza cati citesc comentariile mele si nici nu consider ca lumea saliveaza cu limba scoasa sa vada cine castiga discutia. Asta este oricum o falsa problema care n-are nici o legatura cu valoarea de adevar a discutiei. Incepand de acum, nu-ti mai raspund nimic, nu mai vorbesc o iota cu tine, ci tin doar sa-i raspund lui Adi. Ai inteles? Lui Adi, nu tie. Fa bine si nu te mai baga in discutia noastra ca musca in curul calului.


      Vezi ca Adi are siteul lui, da click pe nume si ajungi direct acolo, posteaza comentarii si discuta cu el cit poftesti. Nu esti binevenit sa comentezi aici la mine; nu ti-am demonstrat pina acum lucrul asta? Este plin internetul de bloguri, site-uri si forumuri unde poti sa te exprimi liber; poti sa-ti faci propriul blog unde critici comunismul si porcesti pe rusi (daca nu erau destule), cauta o metoda si scoateti din cap obsesia de-a posta aici comentarii, deoarece eu nu vreau ca ele sa apara aici. Noi, comunistii avem accesul interzis la TV, la radio, in presa scrisa si in aproape toate publicatiile online in limba romana - si nu ne inflamam in halul asta in care te inflamenzi tu. Racoreste-te ca sa nu arzi de tot, si cind vei fi racorit poate am sa fiu dispus sa te las sa scrii aici.

      Ștergere
    23. @uN rEbEl
      Absolut singura si unica marca a civilizatiei sunt femeile frumoase si barbatii inteligenti.
      Asta este de fapt definitia civilizatiei.
      Nu exista civilizatie fara aceste caracteristici, in aceasta ordine.

      Ștergere
  6. inchinati-va domnului !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lu' dom' primar ?Sau la ce domn te referi ?

      Ștergere
    2. @ Gheorghe
      @ Anonimul capitalist

      M-am uitat peste toate comentariile voastre si pot spune ca pe langa faptul ca m-ati cam plictisit cu mantrele voastre cliseistice, mai si supraestimati rolul patronului. Asa ca vreau sa fac cateva precizari.
      Ati dat mai sus exemplul specific al restaurantului si tot la el ma raportez si eu: acolo, principalele munci care sunt depuse pentru dezvoltarea si bunul mers al afacerii sunt facute de bucatar si chelneri. Daca ai un bucatar slab si niste chelneri neindemanatici, atunci slab va fi si profitul, caci aproape nimeni nu va mai calca pragul localului in asemenea conditii. Iar daca bucatarul e super bun si mancarea facuta de el e nemaipomenita, atunci va fi aflux de clienti. Simplu si la mintea cocosului. Patronul nu are niciun rol in astea.
      Bucatarul, daca-i om serios, isi poate practica meseria (adica sa faca manare) si fara prezenta patronului. Chelnerul se pricepe sa serveasca la masa si daca nu-i sufla patronul in ceafa.
      Patronul e un parazit care poate pleca si cate 3-4 saptamani in vacanta in Caraibe si nu se va intampla nimic, mai ales daca personalul e de buna credinta, insa daca bucatarul ar pleca numai cateva zile si deci nu ar mai produce mancare in acele zile, afacerea s-ar duce pe apa sambetei.
      Repet, e destul de simplu si la mintea cocosului: in cazul restaurantului patronul nu vinde decat ceea ce produce bucatarul. Parazitul de patron nu face altceva decat sa vanda munca bucatarului (aka mancarea). Fara mancare, ciuciu restaurant.
      Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca poti sa ai mancarea cea mai buna din lume, insa daca nu ai chelneri competenti, manierati si indemanatici, lumea tot nu va veni la tine sa manance.
      Dupa cum vezi, "patronul" (aka parazitul, profitorul, impostorul, sarlatanul etc) nu are niciun rol in serviciile specifice unui restaurant: mancare nu stie sa faca, nici la mese nu serveste si nici la curatenie nu se pricepe. Repet pana va plictisiti: patronul vinde munca altora.
      De ce atunci bucatarul sa nu aiba pretentia la un salariu mai mare sau la un program mai lejer, din momernt ce el produce mancarea? (mancarea fiind inima si sufletul unui restaurant, principala sa ratiune de a exista; ca doar de aia te duci la restaurant, sa bagi mancare la mat).
      De ce sa-si traga "patronul" grosul din afacere? De ce sa stabileasca "patronul" cat valoreaza munca bucatarului din moment ce patronul nu stie ce inseamna sa faci mancare si nici scoala de facut mancare nu are? De ce sa stabileasca patronul cat valoreaza munca unui chelner, desi el nu stie ce-i aia sa servesti la masa si nici scoala de ospatari nu are? De ce sa dea patronul verdicte in lucruri si domenii in care nu se pricepe?
      Asa cum remarca si Godless, voi credeti ca patronul e un fel de zeu, care numai el detine valorimetrul suprem al muncii; numai el stie cat valoreaza propria sa "munca", cea a chelnerului, cea a bucatarului, precum si cea a celorlalti "subalterni". Dupa voi, bucatarul si chelnerii sunt niste prosti care nu stiu cat face munca lor, ci au nevoie sa le spuna patronul. Asta e sarlatanie pe fata, iar voi sunteti plini de nesimtire. Parerea mea.

      Ștergere
    3. Bun. Sa luam alt exemplu ... Ovidius Naso e chelner la un restaurat si e asa de apreciat de patron ca ii da jumate din profit, plus ciubucu, plus prima de conced. In 9 luni se umple de bani si se hotaraste sa isi faca propria lui afacere ... si isi face un atelier de potcovit ! Angajaza pe Vasile Potcovar si ii lasa tot pe mana(afar de prima de conced), ii promite juma din castig si Ovidius Naso pleaca in conced. Spre satisfactia unora(Vasile Potcovar) la intoarcere Naso mai gaseste 2 carbuni fumegand pe locu atelierului. La birt numa de Naso se vorbeste ca e un parazit, sarlatan si a vrut sa profite de Vasile care facea toata treaba si a meritat ca sa ales fumu de afacerea lui.

      Ștergere
    4. @ Gheorghe

      Argumentul tau nu e fair. Tu aici aduci in discutie potentiala lipsa de onestitate a angajatului; spui ca in timp ce tu esti plecat, angajatul (fie el bucatar, potcovar, muncitor, sau ce-o mai fi el) te saboteaza si/sau iti fura bunurile; practic te lucreaza pe la spate, lucru care se poate intr-adevar intampla in unele cazuri. Insa ceea ce faci tu este o diversiune, caci nu discutam asta aici.
      E adevarat ca exista si oameni din astia, insa noi aici pe blog discutam principial, iar principial, patronul nu poate sa produca nici macar o ceapa degerata prin propriile puteri si fara sa apeleze la ceilalti oameni (asa cum sunt ei, cu defectele si calitatile lor).
      Patronul are nevoie de Vasile Potcovaru' (ca sa ma refer si la exemplul luat de tine in mod ironic), indiferent ca potcovarul e betiv, lenes, curvar sau hot, pt simplul motiv ca stie sa potcoveasca, spre deosebire de "patron" care habar nu are de acest mestesug. Caci daca patronul chiar nu ar avea nevoie de Vasile Potcovaru', i-ar da un sut in cur si s-ar apuca el insusi de potcovit. Dar vezi bine ca si daca l-ar da afara pe Vasile, tot ar trebui sa aduca pe altcineva in locul lui, cineva care sa stie sa potcoveasca, deoarece singur nu s-ar descurca, ba chiar nu ar supravietui. Patronul singur-singurel moare de foame; el nu ar fi in stare nici sa-si produca propriul cacat, daramite sa produca bunuri sau servicii pt altii.
      Vezi ca rationamentele tale si in general gandirea ta e biasata de faptul ca tu insuti esti patron (cel putin din cate am inteles). Prin urmare, pt mine este clar ca nu poti fi nepartinitor in aeasta chestiune (cel putin pe fata), insa, nu stiu cum sa-ti spun, probabil pe undeva printr-un colt ascuns al mintii tale cred ca stii si tu cine-i cu minciuna si cine-i cu adevarul.

      Ștergere
    5. @Gheorghe
      Ovidius Naso e chelner la un restaurat si e asa de apreciat de patron ca ii da jumate din profit, plus ciubucu, plus prima de conced

      Parerea generala despre comunism este ca vrea neaparat o distribuire egala a veniturilor, insa aceasta parere este inaintata de capitalisti. In fapt pe noi ne intereseaza modul in care este administrat capitalul firmei respective, si daca capitalul este cheltuit pe yahturi, droguri si prostituate in timp ce afacerea sufera, noi am vrea ca patronul sa nu mai administreze capitalul ci cineva mai priceput. Daca muncitorul are probleme la cap si isi da salariul pe jocuri de noroc si alcool iarasi nu-i bine, nu conteaza ca merita sa nu merita banii. Mai exact comunismul modern este restrcictiv cu libertatea tuturor oamenilor de-a dispune de bani cum le crapa lor mintea. Exista activitati morale, benefice vietii, exista activitati care-i invata pe oameni lucruri utile si sanatoase si exista activitati extrem de distructive care sint niste boli ale speciei noastre, si noi vrem ca investitiile in sanatate sa creasca iar cele in boala sa dispara, indiferent ca sint facute de patron, de muncitor, de ateist sau de religios, de alb sau de negru. Eu nu as fi deranjat de un individ care detine citeva milioane si le investeste in educatie corecta sau in agricultura rationala, insa sint foarte deranjat de unul care detine 10 lei si-i investste in razboi, exploatarea pana la devastare a pamantului sau mincaruri de categoria a VI-a. Din pacate miliardarii care fac investitii corecte sint foarte rari, mai ales in sfera Occidentului.

      @Ovidius
      Vezi ca rationamentele tale si in general gandirea ta e biasata de faptul ca tu insuti esti patron (cel putin din cate am inteles). Prin urmare, pt mine este clar ca nu poti fi nepartinitor in aeasta chestiune (cel putin pe fata)

      Se poate sa fie adevarat ce spui insa si el ne poate acuza ca sintem muncitori, proletari si suferim de aceeasi boala a biasului. Pana la urma trebuie tot la logica si la dovezi sa recurgem.

      Ștergere
    6. @ Godless

      "In fapt pe noi ne intereseaza modul in care este administrat capitalul firmei respective, si daca capitalul este cheltuit pe yahturi, droguri si prostituate in timp ce afacerea sufera, noi am vrea ca patronul sa nu mai administreze capitalul ci cineva mai priceput."

      Sunt de acord in principiu cu ce zici, anume cu administrarea inteleapta a capitalului, insa vreau sa completez ceva.
      In opinia mea, asta inseamna ca in multe cazuri trebuie sa ii luam patronului marea parte a productiei de capital al restaurantului, caci mai mult ca sigur ca multi dintre patroni vor da banii pe prostii: BMW-uri si Mercedesuri, vile, mobila de mahon, delicatesuri, haine "de firma", bijuterii si accesorii, pozitie in ierarhia sociala, garzi de corp, fala in fata altora cu posibilitati mai reduse etc, etc. Capitalistii astia abjecti si fara scrupule, aceste curve de oameni care calca pe cadavre, in foarte multe cazuri au ca hobby principal incultura si lipsa unei minime educatii. In afara de "afaceri" si de manipulatul cifrelor prin acte, nu prea se mai pricep la altceva. Multi dintre ei sunt niste vite incaltate care nu stiu decat de frica batului, a batei, nestiind de argumente si ratiune (aproape la fel ca Anonimul capitalist din comentariile de mai sus care injura in stanga si-n dreapta pe oricine nu era de acord cu capitalismul; ba chiar pot spune ca face to face, acest gen de indivizi sunt susceptibili de violenta fizica). Cu din astia n-ai ce dialog sa porti, n-ai ce argumente sa le aduci, caci ei nu stiu de asa ceva, ci pur si simplu le iei averea si gata si daca este nevoie, intri efectiv si cu mascatii peste ei in casa.
      Iar daca fac spume la gura de furie, nu-i nicio problema: chemam niste personal specializat de la Psihiatrie Obregia, le face niste injectii, ii imbraca in niste camasute frumoase si gata, i-am rezolvat.

      Ștergere
    7. ,,Argumentul tau nu e fair. Tu aici aduci in discutie potentiala lipsa de onestitate a angajatului; spui ca in timp ce tu esti plecat, angajatul (fie el bucatar, potcovar, muncitor, sau ce-o mai fi el) te saboteaza si/sau iti fura bunurile; practic te lucreaza pe la spate, lucru care se poate intr-adevar intampla in unele cazuri. Insa ceea ce faci tu este o diversiune, caci nu discutam asta aici."

      Da cum facem asta aici ? Discutam numa ce vrei tu ? Spui ca "patronul (aka parazitul, profitorul, impostorul, sarlatanul etc ) nu are niciun rol in serviciile specifice unui restaurant: mancare nu stie sa faca, nici la mese nu serveste si nici la curatenie nu se pricepe. Repet pana va plictisiti: patronul vinde munca altora." Pe ce te bazezi tu cand spui asta ? Ca asa vrea ... aia a ta ? Cred ca ai fost molestat de vreun patron de esti asa pornit pe ei.

      Exemplul ce l-am dat eu nu a fost deloc ironic, a fost un exemplu de contrast sa iti arat logica ta. Cum dumnezo ca un chelner sa-si deschida o ptcovarie ??? Intr-un domeniu in care nu are deloc habar. Sa isi lase toti bani castigati cu sudoarea fruntii in mana unui angajat. Deci pana la urma patronul ca sa isi asigure un profit investeste in domeniul in care se pricepe cel mai bine. Si la inceputul oricarei afaceri (exceptie in cazu in care banii vin de la tata sau bunica miliardara!) patronul face si pe angajatu si pe femeia de servici.

      ,,in opinia mea, asta inseamna ca in multe cazuri trebuie sa ii luam patronului marea parte a productiei de capital al restaurantului, caci mai mult ca sigur ca multi dintre patroni vor da banii pe prostii: BMW-uri si Mercedesuri, vile, mobila de mahon, delicatesuri, haine "de firma", bijuterii si accesorii ....

      Cu ce drept iei tu in vreun caz o ,,mare" parte de capital? Io nu stiu ce sa mai zic !!! Cred ca ai pile la Psihiatria .... Obregia, unde o mai fi si aia !

      Ștergere
    8. @Ovidius
      inseamna ca in multe cazuri trebuie sa ii luam patronului marea parte a productiei de capital al restaurantului, caci mai mult ca sigur ca multi dintre patroni vor da banii pe prostii

      Sigur, ai dreptate, prea multi bani il fac pe om sa-si piarda mintile si sa inceapa sa se creada buricul pamantului. Prea multi bani sau prea multa putere. Nici tovarasu' n-a fost imun la boala asta. Prea putini sint cei care scapa.

      Ștergere
  7. @ Gheorghe

    "Pe ce te bazezi tu cand spui asta ? "
    Pe simplul fapt ca fara productia de mancare si fara distribuirea ei la mese restaurantul nu poate exista. Patronul nu face nimic la aceste chestiuni. Ia zi-ne tu noua ce face patronul?
    Poate o sa zici ca se ocupa de aprovizionarea cu mancare si ca fara aprovizionare bucatarul n-ar utea s-o gateasca. Nici argumentul asta nu-i fair, caci de fapt aprovizionarea n-o face patronul insusi. Legumele, fructele si carnea nu sunt cacate pe anusul patronului, ci sunt cumparate de la altii care le-au produs. Nici nu le transporta el in spinare pana la restaurant, ci ii sunt aduse cu duba sau tirul de catre un sofer specializat (oarecum) in transport de marfa. Deci patronul cumpara ceea ce au produs altii, precum si serviciile altora (transport si aprovizionare). El nu creeaza nimic, nu produce nimic efectiv, nici macar un cacat in ploaie.
    Hai sa sapam si mai adanc: pe ce bani cumpara patronul aceste produse si servicii? Pe banii rezultati in urma prosperarii afacerii. Din capitalul produs de restaurant, in afara profitului personal si a platii salariilor, patronul aloca bani pt aprovizionare, marfuri, transport, lautari (daca restaurantul are si formatie), eventuale renovari etc, etc. Dar datorita cui este produsa marea parte din capitalul restaurantului si pe baza caruia se platesc toate aceste servicii? Pe baza patronului care sta pe margine si da cu gura intr-o parte si-n alta? Nicidecum, ci este produs de bucatar si chelneri. Datorita serviciilor acestora oamenii aleg sa vina sau sa nu vina intr-un local.
    Tu patroane Gheorghe, vorbesti in dreapta si-n stanga si negociezi sa cumperi munca, produsele si serviciile altora. Fara munca, serviciile si produsele altora, "patronul" moare de foame. Ce-i asa greu de priceput?

    "Deci pana la urma patronul ca sa isi asigure un profit investeste in domeniul in care se pricepe cel mai bine."

    Serios? Te pomenesti ca patronul e un fel de zeu care se pricepe atat la facutul mancarii, cat si la ospatarie, soferie (transport), muzica, facutul de curatenie, contabilitate, legi etc, etc.
    Pai daca patronu-i asa de smecher si de bazat de ce mai are nevoie de alti oameni ca sa-i mearga "afacerea"? De ce nu serveste el insusi la masa, de ce nu gateste el insusi mancarea, de ce nu face el insusi aprovizionarea, de ce nu face el insusi curat, de ce nu face el insusi pe lautarul si asa mai departe?
    Iar din faptul ca patronul s-a ocupat la un moment dat in trecut cu servitul la mese (cand inca afacerea era prea putin dezvoltata si nu-si permitea sa angajeze pe altii), nu rezulta si faptul ca se pricepe si la bucatarie, la curatenie, sau la soferie. Patronul sa faca bine si sa nu se mai considere unicul posesor al valorimetrului suprem al muncii.

    "Cu ce drept iei tu in vreun caz o ,,mare" parte de capital?"

    Cum cu ce drept? Dar tu ce drept ai asupra lucrurilor produse de altii (bucatari, chelneri, lautari, femei de serviciu etc)? Nu-i corect ca bogatia sa fie a acelora care o produce? Uite din motivul asta iti iau eu o mare parte din capital: faptul ca nu l-ai produs tu. Il iau de la tine (impiedicandu-te sa risipesti banii pe niste prostii hedoniste de care nu ai nevoie cu adevarat) si il dau celor care efectiv l-au produs. Ce nu este clar?
    Bineinteles, daca in loc sa arunci banii restaurantului pe prostii ,te-ai apuca in schimb sa faci ceva folositor pentru ceilalti oameni, probabil ca te-as lasa sa-ti tragi profitul mai departe, si in functie de moralitatea si utilitatea activitatii tale, poate chiar ti-as da sponsorizari suplimentare. Insa momentan, vad ca tu ridici in slavi pe sarlatani si profitori, ceea ce nu mi se pare o activitate morala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bai Robin Hood ai scris un comentariu stufos cu aberatii din imaginatia ta dar fara nici un argument logic. Pentru tine toti ,,patronii" sunt paraziti, profitori, impostori, sarlatani etc fiinca asa zici tu ?Daca tu zici ca pamantu e plat ca o placinta io tre sa o iau de buna? Dezvalueste-mi si mie secretul logicii tale ca eu nu i-am dat de cap. Pana si BMW-ul pentru tine e o prostie ... sunt curios, cum consideri tricicleta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Gheorge

      "Bai Robin Hood ai scris un comentariu stufos cu aberatii din imaginatia ta dar fara nici un argument logic"

      Atunci fii bun si arata punctual 2-3 exemple de asemenea "aberatii lipsite de logica" si tot punctual o sa-ti raspund si eu la ele.
      Insa in loc sa faci asta, tu apelezi la binecunoscuta tactica a generalizarii, folosita de majoritatea capitalistilor pt descurajarea si intimidarea partenerilor de discutie. Tu, in loc sa spui clar si concret cu ce afirmatii nu esti de acord, o dai pe generalizari gen "comentariu stufos'', "aberatii", "niciun argument logic" etc, fara sa arati clar si concret cateva exemple de asemenea "aberatii".
      Esti exact ca ceilalti patroni habotnici intru capitalism. Nimic nou sub soare, cum zice Ecclesiastul.

      Ștergere
    2. "Daca tu zici ca pamantu e plat ca o placinta io tre sa o iau de buna?"
      Si daca tu ca patron zici ca munca unui bucatar merita sa fie remunerata cu doar 1200 lei pe luna (restul bagandu-l in buzunarul propriu), trebuie ca eu sa o iau de buna? Dar cine va credeti voi patronii, niste zei posesori de valorimetre absolute? Ce-i cu nesimtirea asta?

      Ștergere
    3. In primul rand cred ca tie nu ti-e clar ce e ,,patronu" . Sa simplificam un pic situatia. Un om care are o suma de bani (de unde ii are asta e alta treaba) se hotaraste sa investeasca intr-o afacere cu scopul de a-si marii suma initiala. Odata intrat pe drumul asta se ridica la statutul de persoana juridica si actiunile lui viitoare sunt ghidate de o legislatie pe care trebuie sa o urmeze si sa o respecte.
      In concluzie ... tu ar trebui sa fi suparat pe cei ce au elaborat aceasta legislatie care are bube, nu pe investitori, care prin actiunile lor dau noi locuri de munca.

      Eu atat am avut de spus. Fiecare vede lucrurile din coltul sau altfel si daca nu scapam de prejudecati si de inversunare nu avem cum sa ajungem vreodata macar la un compromis.

      Ștergere
    4. @ Gheorghe
      Bun. Vrei sa inchei discutia, am inteles.
      Ti-am sugerat ceva mai sus insa n-ai binevoit sa dai curs. M-ai acuzat intr-un stil generalist ca scot pe gura aberatii, insa desi ti-am sugerat sa ataci punctual macar 2-3 exemple de asemenea "aberatii" (ca si eu sa-ti raspund tot punctual la obiectii), te-ai facut ca ploua la vecini.
      Din asemenea detalii se vede lipsa onestitatii intelectuale a categoriei voastre a "patronilor", se vede ca evitati sa discutati punctual si in profunzime unele chestiuni, preferand in schimb generalizarile (de teama sa nu vi se descopere subrezimea argumentelor).
      Cat despre ajungerea la un "compromis", asta se face prin discutii clare si la obiect si fara generalizari si tehnici retorice tipice "arsenalului" capitalist, adica exact ceea ce nu ai facut tu.
      Cum sa ajungem la un "compromis", cand voi efectiv refuzati discutiile?
      Atat am avut si eu de spus. Daca esti interesat de discutii clare, la obiect si pe argumente iti stau la dispozitie; daca insa intentionezi sa continui sa apelezi la mantre si generalizari abjecte pt descurajarea partenerului de discutie, atunci discutia noastra s-a incheiat, caci nu ti-ai gasit fraierul care sa puna botul la cliseele alea rasuflate.

      Ștergere
    5. ,,Daca esti interesat de discutii clare, la obiect si pe argumente iti stau la dispozitie"

      In primul tau comentariu ai spus :

      "patronul" = parazitul, profitorul, impostorul, sarlatanul etc

      Tu ai vorbit strict de ,,patronul" de restaurant sau de ,,patroni" in general ? Si pe ce te bazezi cand afirmi asta ?
      Vreau un raspuns la obiect si argumentat logic si nu pentru ca : asa vrei tu, ti se pare tie sau crezi tu ca asa trebuie sa fie.

      Ștergere
    6. Gheorghe, eu nu stiu efectiv ce este asa de greu de priceput. Pe bune ca nu imi dau seama.
      Da, am spus despre patron ca este parazit, profitor si toate celelalte, referindu-ma atat la modul general, cat si la exemplul particular al restaurantului. Deci faza cu patronul de restaurant vs bucatar era doar un exemplu concret si la obiect, o trecere de la niste idei generale la ceva particular. De altfel, pe principiul asta se fundamenteaza si deductia. Pur si simplu asta e procedeul deductiei: se porneste de la niste idei generale si se trag apoi concluzii particulare.Ce nu ti se pare in regula aici?

      Concret, pe ce ma bazez cand spun ceea ce spun? Pai ti-am zis, atat eu cat si Godless: pe faptul ca in general, patronul nu poate produce absolut nimic cu propriile sale puteri, ci are nevoie de serviciile si/sau produsele altor oameni (parteneri, subalterni, angajati, colaboratori, spune-le cum poftesti) ca afacerea sa-i mearga. Acesti oameni produc efectiv bogatia, din care "patronul" isi insuseste cea mai mare parte in mod imoral (chiar daca e acoperit de lege). Asta e un fapt ce poate fi constatat din plin in realitate si in viata cotidiana, o dovada factuala pe care nu poti sa o negi, spunand ca-i doar in mintea noastra. Nu crezi? Esti sceptic? Mergi pe teren si convinge-te.
      Ce anume gasesti in neregula la acest raspuns? Astept obiectiile tale. Si mai astept si argumentele tale pro patron (bineinteles, valide logic) prin care sa arati cum ai tu ca patron dreptul sa evaluezi munca altora si sa dispui de ea dupa bunul plac. Asteptam deci si noi acele divezi factuale si argumente valide logic. Suntem tare curiosi si nerabdatori!

      Ștergere
    7. A, si inca ceva Gherorghe, ceva foarte scurt si foarte concret:

      "Tu ai vorbit strict de ,,patronul" de restaurant sau de ,,patroni" in general ? Si pe ce te bazezi cand afirmi asta ?"

      Ma bazez pe principiul care spune ca bogatia sa apartina acelora care o produc (muncitori, bucatari, ingineri, doctori, agricultori etc), care este un principiu cat se poate de moral. Disputi moralitatea acestui principiu?

      Ștergere
    8. Bai Naso io cred ca ai creieru anesteziat ! Atat de ipotent mental esti.

      ,,Concret, pe ce ma bazez cand spun ceea ce spun? Pai ti-am zis, atat eu: pe faptul ca in general, patronul nu poate produce absolut nimic cu propriile sale puteri, ci are nevoie de serviciile si/sau produsele altor oameni (parteneri, subalterni, angajati, colaboratori, spune-le cum poftesti) ca afacerea sa-i mearga. Acesti oameni produc efectiv bogatia, din care "patronul" isi insuseste cea mai mare parte in mod imoral (chiar daca e acoperit de lege)."

      Mie mi se rupe de ce CREZI TU ca e imoral, moral sau alte valori ale tale.Pentru mine e irelevant. Din postu tau io am inteles ca :

      "patronul" este parazit, profitor, impostor, sarlatan ... etc deoarece face ceva imoral (raportat la scara ta de valori). Bravo!
      Asta da raspuns clar si la obiect.

      Si alta ineptie debitata de tine:

      ,,Ma bazez pe principiul care spune ca bogatia sa apartina acelora care o produc (muncitori, bucatari, ingineri, doctori, agricultori etc), care este un principiu cat se poate de moral"

      Muncitori, bucatari, ingineri, doctori, agricultori nu au venituri egale, bun, hai sa le egalam veniturile dupa pricipiul tau moral.
      Un doctor sa castige cat un agricultor, ba chear mai putin ca agricultorul produce! La inginer ii taiem juma de salar si ii dam la muncitor ca el munceste! Logic?!?!










      Ștergere
    9. Gheorghe, atunci cand am spus ca patronul traieste din munca altora nu a fost o credinta de-a mea sau o simpla opinie personala raportata la propria mea scara de valori, ci este pur si simplu o dovada factuala care poate fi constatata, verificata si reverificata de oricine. De ce este asa?
      Pai insasi existenta angajatilor intr-o intreprindere (fie ea fabrica, firma, restaurant s.a.m.d.) condusa de un patron oarecare este dovada factuala si de necontestat ca productia este realizata de catre acei angajati, caci altfel de ce ar mai avea nevoie patronul de ei? Acesta este un adevar care nu necesita sa fie demonstrat, fiind evident prin el insusi. E la fel de evident ca faptul care afirma ca "apa e uda" (daca-mi permiti un paralelism putin mai ironic).

      De asemenea, iti amintesc ca in ce priveste chestiunile laice nu exista o morala absoluta de pe pozitia careia cineva poate sa accepte sau sa infiereze ceva. Morala absoluta, adevarul absolut si alte lucruri de genul sunt apanajul religiei si sunt valabile pt cei ce subscriu la acea religie; nu este insa si cazul economiei, politicii, administratiei si a altor domenii ce tin de laicitate. Asa ca nici nu este nevoie de un adevar absolut economico-politic pt ca o persoana ca mine sa isi justifice pozitia anticapitalista in general si anti-patroni in particular.
      Principiile neegalitariste si distributia inegala a bogatiei creeaza dezechilibre in societate, discrepante intre clasa de sus si cea de jos, disparitia tot mai pronuntata a clasei de mijloc si inevitabil va favoriza aparitia lumpenproletariatului, iar aceste chestiuni vor afecta pe termen lung supravietuirea speciei noastre. Toate acestea pot fi evitate prin distributia echitabila si egalitarista a bogatiei, azffel incat TOTI oamenii sa aiba nevoile de baza satiscacute (ceea ce se si intampla deja de ceva timp in tarile nordice).
      Nu exista dovezi stiintifice in sprijinul ideii ca un singur om (adica patronu') poate munci cati alti 10, 100 sau 1000 de alti oameni la un loc (adica angajatii) sau ca ar fi de 10, 100 sau 1000 de ori mai destept sau mai potent intelectual decat angajatii. Nu exista dovezi stiintifice care sa ateste o asemenea inegalitate intre indivizii speciei umane si drept urmare, pozitia pe care si-o aroga patronul (aceea de varf al ierarhiei) este un lucru neconform cu realitatea si cu dovezile factuale.

      De asemenea, vezi ca imi impopotonezi spusele, aplicand tehnica retorica a omului de paie. Eu nu am sustinut nicaieri ca medicul sa aiba salariul egal cu agricultorul sau alte aberatii regurgitate de tine. Socialismul nu sustine ca toti oamenii sa aiba acelasi salariu sau ca chilotii trebuie sa fie proprietate comuna. Socialismul doreste sa extermine acele discrepante obscene dintre oameni, gen oameni cu talpi goale vs oameni cu avion personal, discrepante care sunt neconforme cu dovezile stiintifice despre capabilitatile speciei umane. Atata tot.

      Ștergere
    10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    11. ,,Pai insasi existenta angajatilor intr-o intreprindere (fie ea fabrica, firma, restaurant s.a.m.d.) condusa de un patron oarecare este dovada ,,factuala" si de ,,necontestat" ca productia este realizata de catre acei angajati"

      Bai Naso nu incetezi sa ma uimesti cu logica ta! Eu nu te-am contrazis in nici un comentariu, singura divergenta a fost ca TU zici ca ,,patronul vinde munca altora" fara vreun argument logic. Eu nu iti pot schimba tie convingerile (convingerile sunt ceea ce crezi şi ceea ce gandesti) Dar pot spune ca pana la urma ce crezi TU e irelevant.

      Omul sarac si cel din clasa de mijloc muncesc pentru bani. ,,PATRONII" pun banii sa munceasca pentru ei. deci traiesc pe spatele banilor lor nu pe al angajatilor.

      Si mai sti de pe la bunica expresii precum: “Doar cei care fura au multi bani!” sau “Nu am nevoie de multi bani, nu sunt buni!” O fi fost ia bogata si nu i-a placut ! Tu de ce muncesti ca sclavu si nu faci ceva ca pana la urma actiunile te duc la rezultate ? Da dar faci in pantaloni ca poti sa faci actiuni gresite care sa te duca la rezultate gresite.Ca sa poţi face acţiunile corecte pentru rezultatele dorite e nevoie să ai ABILITATI si COMPETENTE necesare. Aproape orice om poate sa sape, dar e nevoie de unul competent sa stie si unde sa sape. Si tine minte ca exista o diferenta intre a fi sarac si a fi lefter. a fi lefter e o situatie temporara, a fi sarac e o situatie vesnica!!!

      Ștergere
    12. "Dar pot spune ca pana la urma ce crezi TU e irelevant. "
      Pai exact la fel pot si eu sa spun despre ceea ce afirmi tu in tot comentariul pe care l-ai scris. Daca ma iei cu baliverne de genul asta, atunci toate discutiile si opiniile exprimate pe blogul asta precum si pe altele sunt degeaba.
      Daca-mi raspunzi ca ce credem eu sau tu nu are nici o relevanta, cum am putea sa mai avem o conversatie? Nu vrei sa-mi raspunzi la intrebari; ce facem, repetam de n-spe mii de ori ori aceeasi intrebare ca niste discuri zgariate?

      "Omul sarac si cel din clasa de mijloc muncesc pentru bani. ,,PATRONII" pun banii sa munceasca pentru ei. deci traiesc pe spatele banilor lor nu pe al angajatilor. "

      Ata e un cliseu capitalist si nu e ceea ce voiam de la tine. Ai mentionat mai inainte de argumente valide logic. Unde sunt argumentele tale (valide logic) pro patroni, precum si cele care sa sustina moralitatea actiunilor lui? Unde?

      Zici ca patronul pune banii sa munceasca pt el. Pai hai s-o luam logic, asa cum zici tu: de unde are patronul banii respectivi? Din productia si profitul anterior si/sau de la o "afacere" anterioara? Pai si acei bani nu cumva au fost obtinuti prin aportul (aproape total) al angajatilor sai de la momentul respectiv? Din acest simplu rationament decurge clar ca acei bani pe care zici tu ca-i pune patronul sa munceasca pt el, nu sunt de fapt banii lui, nu i se datoreaza lui, nu au fost produsi de manutele lui, ci au fost produsi de oamenii muncii. Deci rezulta ca patronul nu are drepturi asupra lor. E o concluzie logica, care decurge din premise.
      Premisele sunt:
      1. Personalul restaurantului X produce mancarea.
      2. Mancarea este vanduta (obtinandu-se bani pe ea)
      Concluzia:
      Banii sunt ai personalului (nicidecum ai patronului).

      In schimbm argumentul tau e un non-sequitur. Din faptul ca patronul infiinteaza o afacere, nu decurge faptul ca tot profitul sa intre in propriul buzunar.

      " Tu de ce muncesti ca sclavu si nu faci ceva ca pana la urma actiunile te duc la rezultate ?"
      Da' de unde stii tu ce muncesc eu, daca muncesc si cum imi castig eu existenta?

      "Ca sa poţi face acţiunile corecte pentru rezultatele dorite e nevoie să ai ABILITATI si COMPETENTE necesare."
      Da, da, sigur. Cum ar fi abilitatea de a calca peste cadavre; foarte importanta aceasta, fara ea, nu cred ca reusesti.

      " Aproape orice om poate sa sape, dar e nevoie de unul competent sa stie si unde sa sape. "
      Aha. Si patronu' este intotdeauna omul care stie unde trebuie sapat. El e un fel de stie-tot, un Dumnezeu pe pamant, e autoritatea suprema de care ceilalti trebuie sa asculte. Cum de printre laureatii premiului Nobel nu sunt si patronii de restaurante, pizzerii, hoteluri si mai stiu eu ce? De ce nu se face domle o categorie speciala, aceea a Premiului Nobel pt cel mai bun patron?

      Ștergere
    13. @Naso
      ,,Zici ca patronul pune banii sa munceasca pt el. Pai hai s-o luam logic, asa cum zici tu: de unde are patronul banii respectivi?"

      Banii ii are de la bunica milionara !!! Si logica ta sa dus pe p.... !

      Si pana la urma ... ce cred EU e relevant pentru mine si imi e de ajuns. Pace !

      Ștergere
    14. Logica mea nu s-a dus pe p...
      Bunica cum a ajuns milionara? De unde are ea banii aia multi? A mancat cumva hartie la masa de pranz si apoi a cacat bancnote pe anus?
      Bogatia aia a bunicii pe care o invoci pana la plictiseala trebuie sa provina de undeva, dintr-o "afacere" anterioara (ceea ce presupune existenta unor angajati sau parteneri) sau din faptul ca a fost sotie de baron/mosier sau ceva de genul. Si la mosieri se aplica acelasi principiu ca si la patron: nu mosierul presteaza muncile care produc bigatia, ci plebeii, taranii.
      Argumentul tau este deci unul circular. Te invarti in cerc ca sa demonztrezi ceea ce nu poate fi demonstrat.
      Dar de ce te comporti exact ca un sarlatan? Te-am rugat sa ne oferi tu insuti o mica mostra de argumente valide logic pro-patroni, precum si cateva care sustin moralitatea actiunilor patronului, dar te faci ca ploua. Te comporti de parca nu te-as fi intrebat deloc, parca nici n-ai fi auzit, parca intrebarile nici n-ar fi existat si o dai inainte cu tupeu de borfas ca un disc zgariat. Zi odata care-s argumentele alea valide logic si nu-mi mai irosi timpul sau incheiem discufia definitiv.

      Ștergere
    15. A, si inca ceva patroane Gheorghe. Ai zis ca: "ce cred EU e relevant pentru mine si imi e de ajuns"

      O fi relevant pt tine, dar din moment ce esti patron si tii in mana (oarecum) destinele altor oameni, oameni pe care ii folosesti ca sa-ti presteze muncile (munci care produc bogatia), nu mai e doar persoana ta in joc, ci sunt afectate si alte suflete pe langa tine. A sa ca pe noi socialistii ne doare fix in cur de ceea ce crezi TU ca-i relevant pt tine; poti sa crezi ceea ce poftesti atata timp cat "credintele" si actiunile tale nu se repercuteaza in mod direct asupra altora. Caci daca se repercuteaza (ceea ce este si cazul acum), atunci argumentul "e relevant pt mine" nu mai e de ajuns. O fi de ajuns pt tine, dar nu si pt restul oamenilor pe care ii folosesti si cu care tfaci pe patronu'.
      P.S.
      Hai odata cu argumentele alea logice pro patron pe care ti le-am tot cerut de vreo 3 comentarii incoace. Nu te mai trage pe cur ca un sarlatan si raspunde in mod clar la intrebare. Ti-am mai zis si ti-o repet pt ultima data: daca nu vii cu argumentele cerute, considera discutia noastra incheiata, caci nu stau sa-mi pierd timpul cu sarlatani si borfasi plini de tehnici retorice.

      Ștergere