Pagini

marți, 21 iulie 2009

Sunt popă, deci parazitez, partea a II -a

Cum poţi să te descurci în viaţă fără să ştii mecanică cuantică şi programare? E foarte simplu, ca să fii păstor trebuie să ai nişte oi la dispoziţie. Oile sunt cunoscute cel mai bine prin vestitul lor instinct de turmă, şi prin faptul că se lasă mulse fără să aibă ceva de obiectat. Din cele mai vechi timpuri , mulsul oilor este considerat o indeletnicire foarte productivă, iar bunul obţinut, poate fi stocat pentru perioade mai îndelungate sub formă de brânză, sau sub forma caşului, pe limba engleză cash. Un păstor specializat şi cu diplomă, ştie însă că producţia de lapte va exista doar dacă oile se reproduc.
V-aţi întrebat vreodată de ce preoţii mai sunt numiţi şi păstori? E foarte simplu, au şi ei turma lor (de credincioşi). Faţă de un păstor clasic, preotul reprezintă o metodă mult mai evoluată de exploatare a turmei, deoarece, spre deosebire de ovine, oamenii pot fi jecmăniţi pe tot parcursul vieţii şi chiar şi după moarte. Să ne gândim cum i-ar fi unui cioban, deţinător al unei turme în care lapte dau, şi mieii, şi berbecii, nu numai oile, şi în care oile nu numai că se pasc singure, dar mai găsesc şi altele (numite oi rătăcite) pe care le aduc în turmă. I-ar fi bine, nu-i aşa? Chiar atât de bine îi este.

Ia să realizăm împreună ce spun oamenii ăştia de fapt, în ceea ce priveşte a doua instanţă importantă din viaţa ta. Păi, spun asa: că doar ei ştiu când ai voie să faci sex, cu cine ai voie, şi , cum să-l faci, şi că până nu-ţi dau ei aprobarea (contra unei sume modice, bineînţeles) , nu ai voie defel. Nu de alta, dar e păcat, şi, cele mai mari şanse sunt să te prajeşti la foc mic întru eternitate. Mai pe limba română, ca să faci sex, trebuie să fii cununat religios, cu o persoană de sex opus, care trebuie neapărat să fie introdusă în acest cult al sclaviei psihice, iar modalitaţile de planificare familială sunt bineînţeles specificate de către sfânta biserică primitivă a specialiştilor în sexualitate. Aceste modalitaţi sunt ori: rabdă pană când o iei razna, sau, toarnă progenituri cu nemiluita, pentru ca vampirii să aibă de unde suge mai mult sânge pe viitor. Imaginează-ţi deci, că vine unul care nu te cunoaşte nici pe tine, nici pe persoana cu care vrei tu sa-ţi trăieşti viaţa şi-ţi spune: bă, sa ştii că persoana asta nu este bună pentru tine, dar, eu aş putea să zic că e bună, dacă mă plăteşti puţin, şi mai mult de asta, pot să-ţi spun când şi cum ai voie să întreţii relaţii sexuale cu ea - acesta fiind un bonus, ca nu cumva neştiutorul de tine să-şi obosească creierul stabilind aceste detalii insignifiante.

Oare cum se numeşte activitatea care constă în exploatarea sexualităţii pentru bani?
Nu-mi vin acum foarte multe în minte, dar aş putea enumera cateva: pornografie, sex-shopuri, prostituţie. Măcar ăştia îţi percep taxe fără să-ţi zică păcătos şi multe altele. Acesta este motivul din care nu pot introduce religia în sfera semantică a acestor activităţi respectabile, şi sunt mult mai respectabile, deoarece nu te culpabilizează, ameninţă sau obligă să cumperi acel serviciu. Dacă vrei bine, dacă nu, la fel de bine. Imaginaţi-va revista Playboy cu următoarea reclamă pe copertă: "If you don't buy it, you will burn in Hell forever, you bloody sinner".

Lăsând la o parte esenţa cununiei religioase, mai exact extorcarea prin ignoranţă, numai când vezi forma în care e prezentată te apucă durerea de cap, în cazul în care acel cap deţine neuroni.
Este ca o piesă de teatru absurd, la privirea căreia şi Kafka s-ar ruşina, invidios pe faptul că lui nu i-a trecut asemenea aberaţie prin minte. O succesiune de instanţe în care protagoniştii sunt trataţi ca nişte cretini, puşi să spună să facă şi să audă şi să vadă aceleaşi lucruri idioate de trei ori consecutiv, de instanţe în care mireasa, într-o zi în care ar trebui să fie complimentată, este tratată ca o fiintă inferioară, lipsită de creier, de puterea de-a lua decizii şi de propria-i demnitate umană, şi de sesiuni de dat limbi pe cruci şi icoane, mai mult ca sigur nişte focare de infecţie întreţinute fetide de către şleahta de babe înfricoşate de moarte care freacă biserica , crezând că astfel n-o să mai putrezească. Dacă vechii greci ar fi avut un zeu al imbecilismului, templul lui ar fi arătat exact ca o biserică ortodoxă.

Iar cei care cred sunt oameni, dar se comportă ca nişte oi, întreţin la nesfârşit aceste practici care i-ar face să se strice de râs şi pe cei mai retardaţi indivizi, dacă nu ar şti că toată lumea face aşa.

Be-he-he. Be-he. Be-he-hee! Înainte turma!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu