Pagini

duminică, 16 august 2009

Dovezi de iubire - telenovelă biblică

Cum? Dumnezeu ne iubeşte atât de mult, încât şi-a sacrificat pe singurul său fiu pentru eradicarea păcatelor noastre, şi pe noi ne doare în cot? Cum am putea fi atât de ignoranţi şi de lipsiţi de sentimente? Doar este dovada supremă de iubire.
Să nu uităm totuşi că această relaţie, şi prezentarea dovezilor de iubire, funcţionează în ambele sensuri: Iată:

Geneza 22:1 După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam, şi i-a zis: "Avraame!" "Iată-mă", a răspuns el.
Geneza 22:2 Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria, şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune."

Parcă mi-l imaginez pe Dumnezeu, plimbandu-se prin rai, rupând petalele unei flori şi întrebându-se: Mă iubeşte, nu ma iubeşte, mă iubeşte, nu mă iubeşte... După cum ştim toţi, până la urmă, Avraam a ridicat cuţitul ca să ucidă pe fiul său Isaac, şi abia atunci a scăpat Dumnezeu de insecuritate emoţională, când a avut dovada că Avraam ar fi fost gata să-şi ucidă propriul copil pentru el.

Acuma, având in vedere că Avraam şi-a torturat psihic pruncul, pentru a da dovada de credinţă, Dumnezeu, ca să nu rămână dator faţă de specia umană, a făcut şi el un prunc, pe care l-a numit Iisus Hristos, şi care a fost creat, special pentru a fi torturat - fizic de data asta, astfel Dumnezeu manifestându-şi sentimentele faţă de oameni.

Ia să vedem acum, care este esenţa acestor comportamente. Fernando şi cu Francesca, au fiecare câte un copil, din căsătorii anterioare, şi ca în orice telenovelă, se îndrăgostesc unul de altul şi îşi jură credinţă eternă. Dar cum nici unul dintre ei nu este foarte convins de jurăminte, recurg la următarele lucruri: Fernando îi transmite Francescăi că dacă nu taie gâtul copilului ei, şi apoi îl arde în aşa fel încât să poată mirosi carnea încinsă, o va părăsi. Doar după ce o vede pe aceasta cu cuţitul ridicat, gata să comită crima, se linişteşte, spune că a glumit, şi aduce o găină de la supermarket, pentru a se face friptură din ea. Ca să nu rămână dator cu dovezile de iubire, Fernando, îl ia pe fiu-so' îl pune pe masă şi-i bate mâinile şi picioarele în cuie, după care o cheamă pe Francesca, îi arată isprava şi-i zice: Vezi ce mult te iubesc eu pe tine? Atât de mult încât mi-am bătut în cuie propriul fiu, doar pentru tine. Nu cred că se poate imagina o telenovelă mai sinistră decât asta, şi, în fapt, Biblia nu este decât o poveste sinistră despre entităţi foarte grav bolnave psihic. Să contruim câteva fabrici de medicamente pentru cei care cred că este altceva decât o lungă colecţie de anecdote horror.

Deci după cum am văzut, Sfânta Scriptură nu prea propovăduieşte oferirea de flori, bomboane şi de cadouri, decât în cazul în care cadoul reprezintă un copil torturat sau ucis. Şi aceasta "pildă" este dată de către creştini ca fiind una bună de urmat, copiilor de clasa a II-a. Astfel, acelor nefericiţi li se implementează din fragedă pruncie ideea că e corect să fi violat psihic, că este moral ca autoritatea să îţi ceară să-ţi sacrifici copiii, pentru ca apoi statul să-i abuzeze mental şi financiar prin toate modalităţile posibile şi imposibile. Religia la şcoală == fabrică de sclavi!

2 comentarii:

  1. Ca să nu rămână dator cu dovezile de iubire, Fernando, îl ia pe fiu-so' îl pune pe masă şi-i bate mâinile şi picioarele în cuie, după care o cheamă pe Francesca, îi arată isprava şi-i zice: Vezi ce mult te iubesc eu pe tine?

    hillarious, daca n-am ras cateva minute....ma dor obrajii, pfiu ce fain o fost !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca schimbi numele personajelor striga toti crestinii ca asa ceva face doar un om fara Dumnezeu.....Fernando&Francesca made my day.

    RăspundețiȘtergere