Pagini

luni, 3 august 2009

Matematică creştin - ortodoxă pentru clasa I

  • 1 + 2 = 4. Crede şi nu cerceta!
  • Ca să afli cât face 2 + 3, trebuie sa-ţi deschizi sufletul, să crezi cu toată puterea că face 9, să te rogi cu ardoare şi să fi sincer, şi atunci, 9 ţi se va revela ca fiind suma dintre 2 şi 3.
  • Conform ipse dixit, teoria evoluţiei e greşită, rezultă că 5 + 2 = 1.
  • Odată aşteptam autobuzul, şi pentru că nu venea, am început să mă rog ca 1 şi cu 2 să facă 4. Ghici ce!? Am mai stat puţin şi a venit autobuzul. Rezultă că 1 + 2 = 4.
  • 1 + 2 = 3 ... Erezie!!! Apostazie!!! Luaţi-l de aici şi omorâţi-l cu pietre sau ardeţi-l pe rug.
  • Sunt 50% şanse ca 2 + 2 să facă 8 şi 50% şanse să nu facă 8. În orice caz, noi ştim că dacă 2 + 2 face într-adevăr 8 şi tu nu crezi că face atâta, vei fi torturat pentru eternitate. Prin urmare este mult mai avantajos să crezi că 2 + 2 = 8 deoarece astfel poţi scăpa de eventuala tortură eternă.
  • În Biblie scrie că 6 + 2 = 3, înseamnă deci că e adevărat.
  • Majoritatea oamenilor cred că 3 + 3 face 2, ţie de ce iţi e greu s-o crezi?
  • Avem că 1 + 2 = 4. Dacă scădem 2 din ambii membri rezultă că 1 + 0 = 2. Acum adunăm 3 la ambii membri şi ne dă că 1 + 3 = 5, din care scădem 1 tot din ambele părţi şi ajungem la rezultatul conform căruia 1+ 2 = 4. quod erat demonstradum!
  • Tu nu poţi să-mi demonstrezi că 1 + 1 nu este egal cu 3; rezultă în mod logic că 1 + 1 = 3.
  • Dacă nu vrei să crezi ca noi că 5 + 1 = 2, ne supărăm şi nu mai vorbim cu tine!
  • Am avut o experienţă mistică în care mi s-au arătat 4 şi cu 7. Cei doi împreună făceau 3.
Stau, mă uit la aceste schimonosiri ale circuitelor neuronale, şi mă întreb de ce puse în forma asta mă amuză iar cînd le văd performate de credincioşi live, nu mi se pare amuzant deloc. Asemenea inepţii provoacă râsul în absolut orice situaţie în afară de aceea în care e vorba de religie. Probabil că nimeni nu s-ar alarma dacă 3% din populaţie le-ar comite ocazional; în momentul în care majoritatea populaţiei se scaldă în mocirla iraţionalităţii este ceva grav; cred că din cauza asta amuzamentul se transformă în frustrare. Şi mai gravă este toleranţa faţă de ele a celor care le sesizează, dar nu spun nimic. Cum să te uiţi impasibil la un om care are creierul şlefuit în aşa fel încât să se abereze în asemnea hal şi să ţi se pară că e ok? Nu e ok. Să le recomandăm călduros nişte ajutor profesionist ori de câte ori o comit. Altminteri cine ştie cum o să ajungă preşedinte arhanghelul Mihail, iar pe post de guvern cei 12 apostoli. De la Vadim şi Gigi parlamentari europeni şi până la ce-am spus eu nu e vreo mare distanţă.

9 comentarii:

  1. Dovada mirobolant de epanuisantei intelighentii a blogerului superficial cramponat in epoca post ev-medievala: "În Biblie scrie că 6 + 2 = 3, înseamnă deci că e adevărat." Ce surpriza va avea blogerul nostru in clasa a XII-a, la orele de aritmetica, daca va calca pe la dnsele, sa afle ca intr-adevar 6+2=3 este o operatie perfect valabila! Ghiceste, caci nu putem intinde coarda si solicita mai mult, excesiv de rationalul nostru bloger in ce conditii este valabila operatiunea respectiva?

    RăspundețiȘtergere
  2. "Ca sa afli cat face 2+3, tebuie sa iti deschizi sufletul, sa crezi cu toata puterea ca face 9, sa te rogi cu ardoare si sa fi (sic!) sincer, si atunci, 9 ti se va revela ca fiind suma dintre 2 si 3." Oho, sa vada dlul bloger, in clasa a XII-a, deci cand va mai creste oleaca, ce nadufuri il vor trece la estemporalele de la aritmetica daca nu va preciza cum treba inelul in care calculeste operatiile!

    RăspundețiȘtergere
  3. La fel, despre grandioasele perle ale logicii blogerului nostru: "Majoritatea oamenilor cred că 3 + 3 face 2, ţie de ce iţi e greu s-o crezi?", "Dacă nu vrei să crezi ca noi că 5 + 1 = 2, ne supărăm şi nu mai vorbim cu tine!" sau "Am avut o experienţă mistică în care mi s-au arătat 4 şi cu 7. Cei doi împreună făceau 3." Ete, d-aia m-as lupta pentru introducerea studierii logicii in toti anii de scoala preuniversitara, dar mai cu seama la facultatile de filosofie - asa cum era odata - si la snspa-u!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nenea "godless1859", din doua macar una: ori pui mana pe burta pe care o pui pe carte, ori iti schimbi "numele" in "mindlessxyzt" - xyzt fa-l si talica un an mai d-amu, ca s-au mai petrecut cestiuni de la mos darwin incoa! S-apoi, 1859 prea te face o mumie post-medievala ...

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. 6+2=3 nu este corect decat daca semnul ala + este bagat intr-un cerculet. In N o sa fie fals intotdeauna. Din moment ce nu am specificat ca operatiile se executa pe Zn si nu am mentionat cuvantul "modulo", se intelege exact ceea ce trebuie sa se inteleaga, ca adunarea si scaderea sunt definite pe N nici pe Zn, nici pe B sau prin alte multimi.

    2. Tu nu ti-ai dat seama ca articolul asta este o bascalie la adresa ilogicii crestine? Probabil ca ori esti lipsit de simtul umorului, ori nu te duce deloc capul...

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari, mirificule "godless1859", pentru atrocele travaliu intelectual depus in vederea elucidarii cestiei nazdravanelor calculele! Avea cineva vreun dubiu cum ca debordant de rationalul bloger nu va profera irefutabil de abisala ineptie: "probabil ca ori esti lipsit de simtul umorului, ori nu te duce capul..." ?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa iti place tie sa crezi, ca am depus acum vreun travaliu ca sa elucidez misterul replicilor tale.
    Chestiile alea le-am invatat prin liceu adica acum vreo 11 ani. Asteapta tu sa ajungi la facultate (aia de matematica), sa bagi analiza complexa, ecuatii diferentiale si topologie si nu te vei mai crede stapanul universului.

    Ia zi, esti crestin sau ce ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow, sunt coplesit, Stralucitorul "godless1859" a facut facultate! (Ma minunez ca proasta-n balci! Pai, ce, ma asteptam ca ditamai Magnificul neurostientist, aprig critic al celor cu "neuronii incrucisati", sa fie un mate-fripte sau coate-goale?!) Sunt, insa, bulversat de apoftegma dansului: "asteapta tu sa ajungi la facultate (aia de matematica), sa bagi analiza complexa, ecuatii diferentiale si topologie si nu te vei mai crede stapanul universului". Pe vremuri - hehe, ou sont les temps d'autrefois?! - cele enumerate de Gloriosul "godless1859", alaturi de ecuatiile cu derivate partiale, analiza functionala si analiza/algebra/calculul numeric, reprezentau sarea si piperul materiilor de la respectiva facultate, respectiv, in acelasi timp, deliciul oricarui student al ei, nu un bau-bau oripilant, cum le prezinta sau ar lasa sa se interpreteze relatarile Slavitului "godless1859" ...
    P.S. Cu apoteotica zicere "Ia zi, esti crestin sau ce?" - buna, buna asta! -, ultra-rationalul nostru bloger parca ar fi, pe invers, milica, catindatul la prezidentiale de acu' 13 ani, cand, cu celebra interogatiune, l-a bagat in corzile talk-showului pe liber-cugetatorimea sa nelu fost-cotrocelu'...

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce-ar fi sa raspunzi la intrebarea pe care ti-am pus-o?

    RăspundețiȘtergere