Pagini

luni, 24 august 2009

Poezie

Somnoroase creierele

de Mihai Ateiescu


Somnoroase creierele
Prin biserici se adună,
S-aşază pe scăunele -
Noapte bună!

Doar credinţele suspină,
Pe când logica lor tace;
Dorm şi neuronii-n tihnă -
Dorm în pace!

Trece preotul la strană
Credincioşii să îi culce,
Iar icoanele imprimă -
Somnul dulce!

Peste-a minţii anestezie
Se ridică o minciună,
Totu-i vis si nerozie -
Noapte bună!

21 de comentarii:

  1. Cum se zice: "N-o sa gandesc la tine in biserica daca tu nu te rogi la mine in scoala."

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul vede.....vede tot...si a vazut si asta....JUDECATA E A LUI!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat graiesti credincioaso! Domnul tau o sa ma trimita in Iad si acolo o sa-mi sfaraie carnea in smoala pentru eternitate. Problema e ca n-am ce sa fac. Blasfemia e singurul pacat care nu se iarta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Amuzanta si taioasa deopotriva. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai Ateiescu asta mare dreptate are.. Foarte adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  6. mega tare poezia asta. pe bune. am ajuns sa rid la ora asta in hohote de una singura. foarte faina. felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersi, mersi, dar ar trebui sa impart meritele cu Eminescu din moment ce e o parodie. Vezi ca mai am una, numita "Desteapta-te crestine"

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper sa mergi in iad, ateu afurisit ce esti (cu a mic pentru ca nu meriti respect), stiinta asta de doi bani care pana la urma nu poate explica nici macar de ce exista acele legi ale fizicii pe care prostii ca stephen hawking le considera responsabile pentru existenta noastra. Stiinta va transforma in satanisti. Cum era vorba aia "da-i prostului iluzia ca stie tot si se va crede zeu", cred ca pana la urma Satan e destul de destept, va dat iluzia ca fantezia aia numita evolutia e pe bune si voi imediat ati pus botul, l-ati respins pe Dumnezeu pentru ca va este lene sa faceti ce spune sfanta Biblie si pentru ca savanti aia prosti la care va uitati ca la niste zei va mint pentru ca sunt Satanisti sau sunt controlati de Iluminati, asta se intampla cand nu ai destula credinta, o sa ma rog ca savantii sa vada lumina in speranta ca daca necredinciosii nu asculta de Biblie macar sa asculte de acei savanti prosti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa mergi in iad, ateu afurisit ce esti

      Inca nu sunt afurist (excomunicat), B.O.R. nu m-a anuntat de asa ceva, probabil prin catastifele lor tot crestin ortodox apar. Deci sunt ateu neafurisit.


      Ștergere
    2. Troll. Refuz sa cred ca exista oameni ca tine. ( daca nu esti troll )

      Ștergere
    3. @Flying Spaghetti Monster24 octombrie 2012, 12:24
      Nu e gluma, majoritatea savantilor sunt prosti datorita faptului ca sunt orbiti de aroganta care vine din faptul ca se cred superiori, unul dintre cei mai aroganti este Stephen Hawking. M-am uitat pe ieri pe Youtube la un documentar numit "Curiosity with Stephen Hawking, Did God Create the Universe?" in care prostul sustine ca datorita legilor fizicii un univers de o varietate aproape infinita se poate crea singur din nimic, chiar daca asta ar fi adevarat (ceea ce nu e, adica sa fim seriosi, ateilor le lipseste acel "common sense" vorba englezilor) Hawking tot nu a explicat de ce exista legile fizicii, daca ele existau inainte de big bang si in mod evident dupa BB, cine/ce a creat legile fizicii si de ce sunt perfecte (ex: apa fierbe la exact 1000*C intotdeauna)? Daca Hawking nu poate raspunde la asta mai bine s-ar ruga la Dumnezeu sa-l ierte pentru ca a indepartat atatea minti sanatoase de la Dumnezeu si le-a facut sa creada bazaconiile comunitatii stiintifice. Iar daca Hawking are dreptate si nu exista Dumnezeu atunci nu se intapla nimic dupa moarte, deci cea mai logica optiune ar fi ca el si voi sa va inghititi mandria si sa va rugati ca nimic rau nu va veni din asta pe cand credinta in zei falsi/religii false ca Islam, Budism, Hinduism si sa nu uitam religia stiintei cunoscuta ca ateism va poate aduce iadul voua cat si pedepse pentru cei de pe pamant, cum voi il testati pe Dumnezeu si el va testeaza, iar voi desi ati picat testul aveti o viata intreaga sa va schimbati, asa ca respingeti minciunile diavolului si acceptati-l pe Isus ca salvator pana nu e prea tarziu.

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. @Flying Spaghetti Monster24 octombrie 2012, 22:34
      Nu ai raspuns la intrebarile mele asa ca ma acuzi ca va i-au la misto? Eram sigur ca nici unul dintre voi nu o sa raspunda la intrebarile despre existenta si perfectiunea fizicii. Uitati-va la acest video poate invatati ceva http://www.youtube.com/watch?v=FdgWkeObuMQ&list=PL8EC37957F939D7C4&index=1&feature=plpp_video

      Ștergere
    2. Nu te-a acuzat nimeni ca ne iei la misto ci ca nu vorbesti serios. Nu credem ca pot exista crestini chiar atat de ţicniţi.

      Ștergere
    3. @godless1859
      "Nu te-a acuzat nimeni ca ne iei la misto"
      Tipul cu FSM a spus "troll", am cautat rapid si am vazut ca e o fata alba care ranjeste.

      "Nu credem ca pot exista crestini chiar atat de ţicniţi"
      Daca prin ticniti intelegi oameni cu intrebari firesti atunci suntem multe studente dar majoritatea nu isi pierd timpul cu atei pentru ca ii considera indoctrinati de occident, o cauza pierduta.

      Ștergere
    4. Daca prin ticniti intelegi oameni cu intrebari firesti atunci suntem multe studente dar majoritatea nu isi pierd timpul cu atei

      Bine, te cred. Acum du-te, linisteste-te si mediteaza putin la scopul vietii tale.

      Ștergere
  10. " aroganta care vine din faptul ca se cred superiori"

    Tu vrei sa pui egal intre un astrofizician si un gigel oarecare care doar consuma oxigen ?

    Cu toate ca nu prea am vazut multi cercetatori care sa se creada "superiori", ar cam avea motive sa o faca. :)

    "Hawking tot nu a explicat de ce exista legile fizicii, daca ele existau inainte de big bang si in mod evident dupa BB, cine/ce a creat legile fizicii si de ce sunt perfecte(ex: apa fierbe la exact 1000*C intotdeauna)"

    Daca stiiinta/Hawking nu au inca raspunsuri la intrebarile de mai sus => dumnezeu exista ?

    Chiar sunt curios cum ai ajuns tu la concluzia asta.

    P.S. Asa, ca fapt divers, apa nu fierbe la FIX 1000 grade Celsius. La presiunea de 1 atm ( aproximativ ~101300 de pascali ), punctul de fierbere este ~100 grade Celsius. Atunci cand presiunea creste, creste si punctul de fierbere si reciproca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Flying Spaghetti Monster25 octombrie 2012, 23:00
      "Daca stiiinta/Hawking nu au inca raspunsuri la intrebarile de mai sus => dumnezeu exista ?"

      Cum am spus, nu ti se pare totul prea...complex, ca sa se fi creat spontan? Asta nu insemna neaparat ca Dumnezeul Biblic a creat tot, deci as intelege de ce un deist/agnostic crede ce crede, dar ateii au trecut la nebunie sustinand de peste 2000 de ani ca nu exista/avem nevoie de un Dumnezeu fara ca macar sa stie totul despre legile fizicii. De aceea cred ca agnosticii/deistii sunt mai maturi decat ateii.


      "apa nu fierbe la FIX 1000 grade Celsius"

      Vroiam sa scriu 100*C.

      Ștergere
    2. De aici te-ai "informat" ? =))

      http://www.youtube.com/watch?v=N4kMwQtlrqo&feature=fvwrel

      Ștergere
    3. Robotu' de serviciu3 noiembrie 2012 la 18:08

      @Anonim
      "Cum am spus, nu ti se pare totul prea...complex, ca sa se fi creat spontan?"
      Nu ti se pare ca o entitate capabila sa creeze un univers si viata este cam prea... complexa ca s fi aparut spontan?

      Ce treaba are cunoscutul tuturor legilor fizicii (incindetal facute de om) cu nevoia de Dumnezeu? Unde apare nebunia?

      Ștergere