Pagini

marți, 12 iulie 2011

Reţetă pentru mâncare creştin-ortodoxă

    Pentru toţi credincioşii ortodocşi care vor să îşi satisfacă plăcerile culinare iată aici o reţetă pentru o mâncare ce poate fi realizată foarte uşor în orice biserică.

Ingrediente:
-  2 kg moaşte de sfânt
-  5 l apă sfinţită
-  200 ml ulei de mir
- 1 bucată anafură
- 1 porţie de sfântă cuminecătură

condimente:

- smirnă
- tămâie

     Într-o cristelniţă se introduc moaştele cu apa sfinţită şi se fierb uşor la focul câtorva lumânări. Se amestecă din 5 în 5 minute cu o cruce mai lungă, timp în care se spun nişte rugăciuni. După ce carnea de moaşte începe să se desprindă de pe oase, se toarnă în cristelniţă uleiul de mir şi anafura şi se dă în clocot la flăcările Iadului. Când apa sfinţită s-a evaporat în cea mai mare parte şi a mai rămas doar pe fundul cristelniţei, se adaugă la compoziţie şi sfânta cuminecătură (trupul şi sângele lui Hristos) şi se lasă la rumenit. În acest timp se ia o Biblie de pe undeva şi se face vânt cu ea pe deasupra mâncării ca să nu prindă miros de afumătură.
   Odată ce am ajuns aici, mâncarea noastră creştin-ortodoxă este aproape gata şi acum putem lua o cădelniţă pentru a împrăştia din belşug cu smirnă şi tămâie pentru aromă.
    Se serveşte lângă catapeteasmă cu colivă pe post de garnitură.
   Amin şi poftă bună!

19 comentarii:

  1. Ha, ha, ha! M-am spart de ras. Ai fost tare!
    Nomai ca virgula koliva fiind de post se orneaza cu masline:))
    Sara buna man!

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you.

    Sper totusi la cat de naivi sunt crestinii sa n-o ia de buna. Nu garantez ca moastele alea sunt comestibile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca moastele provoaca indigestie

    RăspundețiȘtergere
  4. "Cred ca moastele provoaca indigestie "

    asta in ipoteza ca ai ingera asa ceva... prefer niste mici si o bere.. va bagati?

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent exercitiu de desfrau imaginatico-gastronomic. Imi aminteste de parodiile ce le compuneam cand eram copil. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Man! Asta numesti tu simt al umorului? Cu chestii de astea nu faci deloc bine comunitatii ateiste.. O sa ajungi un fel de Corneliu Vadim Tudor - care are dreptate dar nu-l mai asculta nimeni din cauza modului penibil in care argumenteaza..

    RăspundețiȘtergere
  7. Unde dracu ai vazut tu argumentare aici? N-am argumentat nimic, era o blasfemie scurta. Daca nu-ti place blasfemia e problema ta.

    Oamenii cu tabu-uri sunt invariabil limitati. Iar daca tu crezi ca CVT are dreptate dar nu este ascultat din cauza ca argumenteaza penibil ... sincer imi sta pe limba un cuvant foarte dur. Hai sa nu-l spun. Insa pune mana si citeste de I L Caragiale - O scrisoare pierduta. CVT este un demagog de clasa si un animal lipsit de coloana vertebrala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Auzi, te-a durut asa rau sugestia mea incat a trebuit sa-mi raspunzi chiar asa de urat, sau ce... ? Daca te ajuta - afla ca suntem in aceeasi tabara - sunt "godless" de la jumatatea vietii mele.

    Intorcandu-ma la ideea de mai sus, vreau sa-ti spun ca te-am pus demult in RSS-Reader ca mi-a placut ca esti foarte bine documentat ( te citesc de la articolul cu inelele lui Saturn) si ai argumente solide (desi ma indoiesc de faptul ca pentru "ei" ar conta logica) totusi - in cate un articol de asta pari la fel ca ei, ca ii ataci pentru ca-i urasti si nu pentru ca vezi ceva gresit si vrei sa repari.

    RăspundețiȘtergere
  9. In fapt, am scris initial o replica mult mai dura, dar apoi m-am uitat pe ea si am mai indulcit-o. Mai dulce decat atat nu s-a putut.

    Nu ma astept ca o piesa umoristica sa amuze pe toata lumea insa probabil am sa scriu mai pe larg cand oi avea timp despre functia desacralizarii sau a blasfemiei. Si este o functie esentiala in ceea ce priveste reglarea statusului religiei in societate.

    In caz ca nu ti-a placut articolul, asta e, n-am ce-i face. Religia musai trebuie sa fie luata in deradere iar dar efectele ei luate in serios. Te-ai fi ofuscat daca as fi scris vreo reteta de mancare facuta din jucariile din sacul Mos Craciun? Nu cred. Trebuie sa se inteleaga ca obiectele de cult sunt doar obiecte si nu au nici un fel de calitate magica in ele.

    in cate un articol de asta pari la fel ca ei, ca ii ataci pentru ca-i urasti si nu pentru ca vezi ceva gresit si vrei sa repari.

    Am afirmat in repetate randuri ca urasc crestinismul insa ce legatura are asta cu crestinii? Din punctul meu de vedere crestinii sunt bolnavi de cancer iar eu urasc cancerul. Nu e ok asa? Nu cred ca poate cineva sa-i urasca pe oamenii cancerosi, mai ales avand in vedere ca li s-a dat cancerul cand erau copii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Godless are dreptate. In momentul in care incalci tabuul vezi ce se afla dedesubt. Iti dai seama de penibilitatea lucrurilor. Este interesant cum fara blasfemie poti sa critici la nivel ideatic anumite credinte, traditii, etc si totusi sa nu poti scapa de acel respect pe care ai fost indoctrinat sa il ai fata de ele. Blasfemia rezolva aceasta problema. Daca exista un mod mai putin ofensator de a o face, nu stiu dar stiu ca cel putin pentru mine, blasfemia si-a indeplinit scopul. De fapt blasfemia este orice gluma facuta pe seama a ceva sacru. Prin ea il desacralizezi si astfel te eliberezi de iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  11. .. eu de atunci am ramas tot pe bere.. voi tot nu va bagati??..

    @anonim
    cred si eu (mai nou) ca godless are dreptate sa fie mai dur, sa foloseasca acest limbaj care tranteste de pereti prostia umana in genereal, iar cea legata de religie in special.. in cazul de fata insa cred ca l-ai inervat mai tare cu comparatia cu CVT, care e un om bolnav, necesita ingrijire si atentie speciala, dar nu i-o da nimeni actualmente.. orice ar spune, din gura lui suna ca o mitraliera.. chiar nu ai ce compara..

    @saturnine
    sa ne bucuram totusi ca putem blasfemia fara consecintele pe care le stim din trecut! chiar daca atragi priviri furioase, in prezent poti sa tragi apa peste asemenea reactii, nu ai probleme in general.. iar in asta eu vad o evolutie semnificativa a gandirii umane fata de acele vremuri

    .. hmm.. s-a racorit pe afara, poate ca renunt o vreme la bere...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ateu, prin definitie, inseamna fara Dumnezeu. Voi sunteti constienti ca, in mediocritatea voastra, va luptati cu CEVA/CINEVA care nu exista? Or prin actiunile voastre Ii confirmati existenta! Deci, sunteti luptatori impotriva Lui. Nu puteti lovi cu piciorul in tepusa fara sa va raniti grav!
    Si sa va spun ceva ce poate suna cumva comercial(in sensul de comert cu constiinta), dar care are valoare de ultimatum: daca cred si nu exista, nu am pierdut nimic; daca nu cred si exista, am pierdut TOTUL!
    Si nu uitati: Dumnezeu a promis Imparatia, dar nu a promis nimanui ziua de maine!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonimul care vorbeste prostii
    "Voi sunteti constienti ca, in mediocritatea voastra, va luptati cu CEVA/CINEVA care nu exista?"
    Dzeu este un concept, o idee, iar unele idei fac mult rau. Dumnezeu nu exista, dar influenta acestei idei asupra oamenilor - oameni care apoi actioneaza in baza ideii asteia fara suport real - este cat se poate de reala si trebuie combatuta. Hai ca e simplu chiar si pentru clasele mici...

    "Or prin actiunile voastre Ii confirmati existenta! Deci, sunteti luptatori impotriva Lui. Nu puteti lovi cu piciorul in tepusa fara sa va raniti grav!"
    Asta e din putul gandirii, de acolo de unde apa este rece-rece. Mai citeste inainte sa postezi, mai vezi ce este gandirea magica. Ateul care lupta contra conceptelor daunatoare de natura mistica lupta atat impotriva lui Dzeu cat si a lui Allah sau Shiva. Vrei sa spui ca acest fapt demonstreaza ca Allah si Shiva coexista cu Dzeu?
    P.S. De ce sa dam cu piciorul? Dam cu ciocanul...

    P.P.S. Pariul lui Pascal e copilaresc. La cati zei te inchini tu ca sa fii sigur ca ai o sansa rezonabila sa nu ajungi in versiunea de iad intretinuta de zeul real, care exista (probbail Ctulhu, caz in care suntem cam toti terminati)? Daca mori si ajungi in fata lui Allah nu te vad prea bine - pe cand ateii nu ii stau la inima, dar macar nu ii starnesc mania...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pacat de mintea ta! Daca ai cobora-o putin in inima...

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonimul credincios

    daca cred si nu exista, nu am pierdut nimic; daca nu cred si exista, am pierdut TOTUL!

    Daca crezi si nu exista ai sa-ti pierzi viata intr-o deziluzie majora, ai sa iti consumi energia si banii aiurea, si ai sa pierzi sansa, unica sansa pe care o ai de-a intelege cum functioneaza Universul asta. Dupa aia o sa mori si o sa putrezesti exact cum moare si putrezeste un parameci, fara sa stie de unde a venit si unde se duce existenta lui, doar o colectie de molecule organizata in asa fel incat sa se poata reproduce.

    Ba mai mult, ti-ai rupt singur coloana vertebrala si ti-ai pierdut respectul fata de tine insuti, cunoscand faptul ca trebuie sa te minti pe tine insuti pentru a-ti mentine in continuare iluzia mincinoasa ca exista dumnezei si draci. Daca adevarul nu conteaza pe lumea asta atunci despre ce anume ai putea sa spui ca conteaza?

    Ia gandeste-te ce ai crede tu despre viata unui hindus care se inchina toata viata la cateva sute de zei (falsi in opinia ta) si a carui tablou despre lumea in care traieste si despre propria lui fiinta este fundamental gresit. Exact acelasi lucru este de gandit si despre tine, acela ca iti traiesti toata viata intr-o mare si gogonata minciuna. Iar asta nu este viata ci este o caricatura.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dupa ce am citit cateva zeci de articole scrise pe acest blog , am ajuns la concluzia personala ca urasc biserica si tot ceea ce reprezinta ea . Pe scurt imi bag p... in credinta voastra si in dumnezeul vostru .
    Acum astept replica vreunui cre(S)tin sa-mi raspunda , sa faca pe desteptul . Good job Godless1859

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru ca ai prezentat reteta asta probabil ca tu ai facut-o si ai gustat-o primul si a fost foarte buna ,nu? Cum te-ai descurcat sa faci rost de moaste ?Le-ai furat? Asta e de codul penal.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum era sa fur moaste cand este o piata intreaga dedicata acestor obiecte? Se vand ceva mai abitir decat castravetii primavara. De fapt chiar acum se intampla ca am pe la mine o bucata din coccisul lui Hristos. Cumperi?

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu vreau juma' de kil' de sf. petru

    RăspundețiȘtergere