Pagini

joi, 26 iulie 2012

De ce să nu te duci la referendum


    Probabil că mulţi oameni au despicat firul în patru în chestiunea referendumului şi deja se cunosc motivele pentru care trebuie sau nu să te duci să votezi. Pe deoparte că ar fi datoria ta de cetăţean, că Traian Băsescu e un tiran autoritarist şi trebuie de urgenţă dat jos, că PDL-iştii au furat destul, sau pe de cealaltă parte că USL-ul e o bandă de mafioţi flămânzi, că au încălcat Constituţia şi nu trebuie lăsaţi de capul lor în grădina cu legume ca să nu o devasteze de tot.
   Eu ideologic vorbind nu sunt chiar diametral opus politicilor susţinute de Traian Băsescu, adică nu sunt în opoziţie cu el într-un unghi de 180 de grade ci cam într-unul de 160. Sunt de acord cu unele lucruri iar cu altele ba. În schimb cu USL-ul coincid ideologic ceva mai mult, aş spune că atât de mult coincid încât sunt în opoziţie cu ei într-un unghi de doar 130 de grade, ceea ce înseamnă cu 30 grade mai puţin decât opoziţia faţă de Băsescu pe cercul meu politic.
    Şi aceste 30 grade nu sunt suficiente ca să scoată pârleala pentru nivelul extrem de destrăbălare politică pe care l-au arătat social-liberalii în răstimpul în care au ajuns la putere. Aceştia au fost scumpi la vedere cu partea lor socială şi cu cea liberală dar s-au lăudat pe unde-au apucat cu latura lor autoritaristă şi cea a setei de putere, ca să nu amintim de incompetenţa crasă în prezentarea unor oameni decenţi care să ocupe funcţiile de răspundere. Dacă tot sunt aşa de buni la plagiat să plagieze naibii nişte politică din ţările civilizate, nu pe aia din Pakistan că noi am văzut pe internet cum e acolo şi nu ne place.
    Avem acum de ales între situaţia în care ne conduc aceşti nesimţiţi la modul absolut şi situaţia în care tot ei ne conduc dar cu un Traian Băsescu în coaste. E clar care e soluţia, ba în condiţiile de faţă aş spune că ar trebui să scrie în Constituţie că cei care ne conduc să fie întotdeauna din grupuri de interese separate, să fie în antagonism, să fie aleşi pe criteriul că fac parte din grupuri diferite. Dacă de politici serioase n-avem parte, dacă de viziune economică coerentă n-avem parte, cel puţin de teatru să avem parte ca să spunem şi noi că suntem culţi din cauză că ne uităm nonstop la teatru, măcar în măsura în care stăpânii de la F.M.I. permit acest teatru.

    Şi acum putem să trecem la motive serioase pentru care nu trebuie să te duci la referendum. Păi cum să ieşi în căldura asta şi să stai la coadă ca la aprozar? Dacă te ia cu inima? Şi dacă plouă vrei să ieşi afară să te uzi? Nu stai mai bine în casă, te uiţi la un film sau citeşti o carte? Poate chiar ai treabă, poate trebuie să torni apă la flori, să murezi gogoşarii sau să dezgheţi frigiderul, cum să-ţi pierzi vremea aiurea cu demiterea lui Traian Băsescu? După cum se prezintă lucrurile o să avem de acum încolo lunar ocazia de-a-l demite. Să-l mai lăsăm puţin acolo dacă tot am stat cu el atâţia ani şi am supravieţuit. Şi nu vor USL-iştii să-l dea afară pe Băsescu din cauză că nu le-a promulgat legile care vizează restructurarea României şi nici din cauză că le-a criticat proiectele sociale. N-am văzut pe nimeni de la USL ahtiat după dorinţa de-a ridica nivelul intelectual şi cel economic al populaţiei sau vorbind macar despre aşa ceva; ei sunt ahtiaţi să-l coboare din funcţie pe Băsescu. 
   Apoi, chiar ridicând miza şi presupunând că o să fie vreme frumoasă afară te gândeşti că cel mai plăcut lucru pe care poţi sa-l faci într-o duminică de iulie este să-l demiţi pe Traian Băsescu? De ce să nu faci o plimbare în parc, de ce să nu te dai cu trotineta sau cu patinele cu rotile, de ce să nu mergi la biserică ca să vezi câţi proşti intră în ea şi cât de deştepţi ies de acolo?
    Clar este că orice om poate să găsescă pentru ziua de 29 iulie 2012 o întrebuinţare care să dea mai mult sens vieţii lui decât a vota pentru maximul de putere posibil acordat unui grup de persoane dubioase. 

32 de comentarii:

  1. Ar mai fi o variantă, in afară de DA sau NU, şi nu este vorba de NU ŞTIU ci un fel de .. răspuns evaziv: "ia mai mergeţi voi la dracu-n praznic!".
    Problema ar fi modul cum le transmiţi mesajul ăsta, iar eu mă gandeam la ceva de genul să ma duc la vot, sa umectez bine ştapiluţa aia şi apoi să ornez buletinul de vot cu vreo 50 de ştampliări oriunde, numai in pătratele cu DA sau cu NU să nu nimeresc.
    La cât îs de cerebrali conducătorii noştri iubiţi, e posibil să nu se prindă, însă un lucru e cert, o să intru intr-o statistică ce afectează un strop cifrele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este ca nu vad ei mesajul il vad cei care se ocupa cu numararea voturilor, la politicieni ajunge doar sub forma unui vot anulat.

      Sistemul asta in care traim este un altfel de sclavagism in care tu esti "liber" sa iti alegi stapanii. Ii zice democratie.

      Ștergere
  2. Eu cred ca ar trebui sa ne gandim in primul rand la ce ar urma in variantele posibile de dupa votul de duminica. Daca Basescu este demis, urmeaza alegeri prezidentiale anticipate in urmatoarele 3 luni (probabil cam in acelasi timp cu alegerile parlamentare), iar atunci vom avea ocazia sa alegem si un nou parlament si un nou presedinte (probabil vor candida MRU, Antonescu si Dan Diaconescu, ca 'principali').
    Daca Basescu nu este demis (in varianta invalidarii referendumului sau varianta majoritatii de 'Nu'), atunci apreciez ca urmeaza o lupta de gherila pe termen mult mai lung (poate chiar de inca 2 ani, pana la expirarea mandatului presedintelui). O lupta in care Basescu si PDL-ul vor incerca sa-si refaca majoritatea si sa numeasca un nou guverv (MRU 2 probabil). Insa pt ca nu au majoritatea in parlament, se va intampla la fel ca in 2009, cand Basescu tinea motis sa numeasca un guvern (Croitoru si nu mai stiu cine, ...desi ceilalti venisera cu o varianta care mie mi se parea ok - Klaus Johannis, sustinut de o majoritate) ...Si nimeni nu dadea inapoi, ...si n-am avut guvern decat abia dupa alegerile prezidentiale, cand Basescu a castigat si PDL-ul a reusit sa isi refaca majoritatea, prin dezertari de la ceilalti si aliante.
    Deci in varianta ramanerii lui Basescu, probabil ca guvernul Ponta va pica (ramanerea lui Basescu devine o 'invalidare' a lui Ponta), apoi posibil sa nu avem guvern pana la alegerile parlamentare din noiembrie. Iar in parlament cu siguranata vor fi lupte mari in incercarea PDL-ului de a-si reface majoritatea, sprijinit de Basescu (care nu va mai face un compromis cu majoritatea actuala, ...care, asa cum a zis, 'trebuie sa plateasca').
    In aceasta varianta probabil si dupa alegerile parlamentare din noiembrie situatia va fi neclara, pt ca USL-ul (daca va mai rezista alianta) probabil va obtine sub 50% (PDL-ul probabil va fi revigorat de un Basescu 'castigator', adica ramas presedinte, asa cum s-a intamplat dupa prezidentialele din 2009). Si chiar si dupa alegeri se vor da 'lupte' pt guvernare.
    Concluzia mea (care se doreste in mare parte 'rationala') este ca raul mai mic este ca Basescu sa plece (chiar daca mi se pare nejustificata legal initierea demiterii in acest moment si fortata; O consideram justificabila insa in momentul in care a refuzat sa-l numeasca pe Johannis ca premier, care era sustinut de o majoritate in acel moment, iar Basescu forta alte guverne, finalizand apoi cu Boc 4).
    ...Repet, mi se pare 'raul mai mic' plecarea lui Basescu si apoi, intr-o situatie ceva mai 'linistita', sa fie alegeri prezidentiale in care sa aleaga 'poporul' (votantii) intre MRU, Antonescu, DD etc si ulterior sau in acelasi timp sa aleaga parlamentul. Alegeri care, dupa caz, vor schimba sau pastra actuala majoritate si guvernul, probabil in functie si de ce va mai face pana in noiembrie. Probabil ca vor fi taxati si vor pica la randul lor daca nu fac nimic sau daca vor fi perceputi 'corupti' sau 'dictatori' etc, asa cum a picat si Nastase in 2004. Eu nu intrevad o dictatura gen Putin, Lukasenko, Milosevici etc, nici cu Basescu, nici cu USL-ul, cat timp vom fi in UE. Si vor putea fi dati jos la alegeri si taxati de urmatorii care vin, care le vor schimba si 'legile' si oamenii pusi de anteriorii. La noi e o lupta pe anumite 'sfere de influenta', de decizie si de putere/ bani, ...pe care au facut-o si Basescu si PDL-ul timp de multi ani, pe care o fac si astia acum (Basescu si-a numit oamnii in CCR si prin asta putea 'controla' parlamentul, astia au luat puterea CCR-ului; Basescu impusese (cu majoritatea PDL) o lege prin care putea fi demis doar daca votau 9 milioane de romani pentru demitere, astia au schimbat legea cu cea anterioara sau mai mult, vroiau sa o faca si mai favorabila lor. ...Si tot asa cu multe altele)
    Marea porcarie este ca avem de ales intre 'rele', ...nu avem variante 'bune'. Nu ma pot mandri nici cu unii, nici cu altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic sa fie lasati sa se certe o perioada si sa-si spele rufele in public. Pentru ca daca sunt lasati are sa iasa niste mizerie la iveala.

      (Basescu si-a numit oamnii in CCR si prin asta putea 'controla' parlamentul

      Nu cred ca poti sa dovedesti afirmatia asta si pe de alta parte CCR nu poate sa decida ca e drept tot ce ii trece ei prin cap. Cand Basescu / PDL a dispus micsorarea pensiilor CCR a decis ca nu-i constitutional - de exemplu.

      Daca pleaca Basescu atunci grupul pedelistilor care oricum sunt in mizerie dpdv politic o sa reprezinte o opozitie teribil de plapananda in fata gastii lui Dan Voiculescu, Hrebenciuc, Iliescu si altii care mai sunt pe acolo. Aici nu-i vorba de dictatura e vorba ca cea mai buna situatie pentru tara este accea in care aceste grupuri de fosti securisti si utecisti care ne conduc isi limiteaza reciproc puterea. Puterea de jupui ce-a mai ramas de jupuit pe aici ca nu mai sunt prea multe.

      Ștergere
    2. Da, ai dreptate, CCR nu i-a cantat intotdeauna in struna lui Basescu, a decis si impotriva, mai ales mai demult. Cu toate astea, acum, in ultima perioada, parea mai degraba un instrument ramas in mana lui Basescu, iar Basescu le acorda decoratii si onoruri (a se vedea acum cateva luni, in preajma momentului in care au decis ca Basescu trebuie sa mearga la Bruxelles). Eu unul mi-as dori un CCR total depolitizat, oamenii respectivi sa nu fie numiti politic, sa fie strict pe criterii profesionale (sa stie constitutia pe de rost etc), ...dar nu stiu cum se poate asta.
      Insa directia discutiei era alta, ...eu nu vad o varianta ok din punct de vedere politic-economic sa ramana Basescu acum, ...chiar daca nu imi convine modul si momentul in care se face suspendarea. Dar s-a pornit o harmalaie care va continua muuult timp daca Basescu ramane. Asta e, ...daca n-a reusit sa se inteleaga cu restul lumii vreme de 8 ani si nici nu a facut ceva cu adevarat notabil (eu l-am votat acum 8 ani si am votat impotriva suspendarii la anteriorul referendum), ...acum se duce naibii de rapa si cursul valutar si o oarecare stabilitate economica, daca pentru urmatoarele luni vor fi lupte in parlament si pt guvernare, cu un Basescu ramas si PDL-ul incercand sa refaca majoritatea... Ca e cat se poate de clar ca Basescu si cu Ponta-Antonescu nu se mai pot intelege de nicio culoare in conditiile astea...
      PS: eu pe Basescu nu l-am mai votat incepand din 2009, dupa ce a refuzat cu incapatanare sa-l numeasca pe Johannis premier, parca 'de-al dracului'. Atunci l-as fi suspendat si demis cu mare drag, ...acum votez pentru demitere pt ca o vad ca pe o varianta mai putin rea, ...mai stabila, ...dar nu-mi place cum e facuta.
      Iar Ponta copistul si Antonescu nu o sa faca nici ei multi purici daca nu fac nimic, ...iar roata se intoarce si pot pierde alegerile, asa cum le-a pierdut Nastase etc.
      Alianta asta in sine e foarte ciudata (comunist-socialisti cu liberali) si nu cred ca va rezista prea mult, ...dar cred ca vor fi conflicte ceva mai 'elegante', cu mai putin haos decat a avut Basescu cu oricine (inclusiv cu Tariceanu, ...impreuna cu care venise la putere in 2004, de altfel).
      ...Si inca ceva, pana acum, fie si de ochii lumii, masurile propuse in ultimele zile/ saptamani de alianta asta ciudata (socialist-liberala) sunt interesante si le-as dori aplicate (reducerea TVA la alimentele de baza, plata TVA la incasarea facturii, reducerea costului energiei pt irigatii etc). E foarte posibil sa fie promisiuni si vorbe in vant (cum au fost multe pana acum), ...dar nici nu vreau sa spuna ca nu au putut 'din cauza lui Basescu' ...Macar sa-i vedem de capul lor, ...ca la putere cu siguranta nu o sa stea la infinit si o sa poata chiar sa ajunga la puscarie mai tarziu, ca Nastase, la viitoare alegeri castigate de altii...

      Ștergere
    3. a se vedea acum cateva luni, in preajma momentului in care au decis ca Basescu trebuie sa mearga la Bruxelles

      Ei n-au decis ca Basescu trebuie sa mearga, au decis ca presedintele trebuie sa mearga la Bruxelles, oricare ar fi acela.

      ..dar nici nu vreau sa spuna ca nu au putut 'din cauza lui Basescu'

      Tocmai de aia vreau sa ramana in functie Basescu, pentru ca ei nu l-au criticat ca ar fi refuzat sa promulge legi care sa implementeze masuri economice. Daca le-ar fi pus bete in roate la o singura masura de genul asta as fi aflat pana acum de la mai multe televiziuni. Altceva este in joc, nu faptul ca nu se pot pune de acord cu ce masuri economice sa implementeze. Eu nu stiu exact ce este in joc si nici sa-mi dau seama, nu pot ca n-am informatii, insa trebuie sa fie ceva important daca se cearta in halul asta. Cu masurile economice propuse de USL sunt in mod clar mult mai de acord decat cu cele avansate de Basescu si PDL-isti.

      daca pentru urmatoarele luni vor fi lupte in parlament si pt guvernare

      Hai sa fim seriosi, cand Basescu l-a numit pe Ponta premier trebuiau sa se apuce de treaba nu sa se tina de demiterea lui Basescu. Luptele de acum sunt generate de USL, care in loc sa isi vada de ceea ce trebuia sa vada (economia tarii) s-au apucat sa-l desfiinteze pe Basescu.
      Gandeste-te si tu adanc acum, pentru ce crezi ca e desfasurarea asta de forte (destul de dura), crezi ca ea provine din dorinta sincera a USL-ului de-a rezolva problemele tarii sau e altceva la mijloc?

      Ca e cat se poate de clar ca Basescu si cu Ponta-Antonescu nu se mai pot intelege de nicio culoare in conditiile astea...

      Ponta ca om politic e mort. O sa se faca misto de el pe vecie. PSD-istii si cu liberalii ar trebui sa trimita in fata alte nume afara de acelea ale lui Ponta si Antonescu.

      vor fi lupte in parlament si pt guvernare, cu un Basescu ramas si PDL-ul incercand sa refaca majoritatea

      Linistea politica nu este un bine absolut. Uite, in Coreea de Nord e foarte liniste. Nu tipa nimeni acolo, nu se cearta nimeni. Iar indivizii de la USL in loc sa promoveze agenda economica pe care au promis-o se tin doar de bazaconii si de ascunderea petelor unor lideri de proasta calitate. Daca Ponta a plagiat trebuiau sa-l dea afara si sa puna altul in loc nu sa il tina pe individul asta si sa modifice niste institutii din invatamant ca sa spuna alea ca n-a plagiat. Chiar n-as fi avut nimic de reprosat daca ar fi procedat asa, sau macar daca Ponta ar fi recunoscut ca a gresit.

      Ștergere
    4. Hai sa fim seriosi, cand Basescu l-a numit pe Ponta premier trebuiau sa se apuce de treaba nu sa se tina de demiterea lui Basescu.
      Eu cred ca Basescu a acceptat sa-l numeasca pe Ponta premier (dupa ce cu ceva timp inainte spusese ca niciodata nu o sa-l accepte premier, iar mai apoi dimpotriva, facuse misto de el ca i-a propus sa fie premier dupa ce a demisionat Boc, pt ca apoi sa-l puna pe MRU), tocmai ca sa il santajeze ulterior cu lucrarea de doctorat (a se vedea iesirile lui Basescu cu 'dottore', inainte de a aparea efectiv scandalul cu plagiatul). Iar eu cred ca ceea ce a zis Ponta acum cateva luni, ...ca cca 75% din timp este nevoit sa il aloce pentru a se apara de atacurile lui Basescu, nu este departe de realitate.
      Eu nu cred ca este o lupta generata de USL pentru 'altceva' decat au fost toate luptele politice de pana acum, ...la fel cum a fost si lupta lui Basescu de acum 8 ani impotriva lui Nastase, la fel cum a fost si lupta de acum 3 ani de a-si numi propriul guvern si de a refuza cu orice pret numirea lui Johannis etc. Este o lupta clasica pt putere, ...iar din asta a facut parte inclusiv acceptarea numirii lui Ponta de catre Basescu, pentru ca apoi sa-l santajeze. Nu pot sa cred in Basescu ca avand buna credinta si in dorinta de a fi corect atunci cand l-a numit pe Ponta premier (parerea mea este ca au fost niste calcule politice pe care si le-a facut). Cu asta insa pot sa ma insel, ...si poate ca Basescu chiar a fost de buna credinta... Dar destul de clar pot sa intuiesc ca daca Basescu ramane acum va fi haos si luptele vor continua pentru multe, multe luni de zile. Timp in care instabilitatea economica si lipsa increderii in tara vor creste, cursul va creste, economia va scadea si nu se va intampla nimic bun...

      Tu ce crezi ca se va intampla din punct de vedere politic daca Basescu ramane? Crezi ca ii va lasa pe USL sa guverneze in continuare, crezi ca se va ajunge la un echilibru relativ intre presedinte si parlament si doar se vor 'controla' reciproc (asa cum iti doresti tu), ...sau crezi ca va forta demiterea guvernului si refacerea majoritatii PDL, iar asta va dura mult si bine, pt ca reintoarcerea 'tradadorilor' din PDL si refacerea aliantelor nu se pot face chiar peste noapte? Eu cred ca va fi a 2-a varianta... adica inca multe luni de haos. ...Asa ca prefer sa se transeze lupta asta cat mai repede, adica sa plece Basescu (chiar daca, idealist vorbind, mi-ar fi placut si mie partea cu 'controlul' reciproc)

      Ștergere
    5. Eu cred ca Basescu a acceptat sa-l numeasca pe Ponta premier tocmai ca sa il santajeze ulterior

      Pai Ponta a fost individul pe care alianta USL l-a inaintat pentru postul de premier. Ar fi putut sa puna pe altul, eventual fara doctorat. Nu se supara nimeni. Este posibil ca Basescu sa fi instrumentat aceasta afacere dar nu prea avem cum sa stim adevarul. Este clar ca oamenii politici se cauta unii pe altii si se purica cat de tare pot ca sa isi gaseasca puncte slabe. Ideal ar fi sa te asiguri ca n-ai astfel de puncte slabe.

      ca cca 75% din timp este nevoit sa il aloce pentru a se apara de atacurile lui Basescu

      Nu cred ca se poate spune ca Basescu si cu ai lui au fost menajati de catre ceilalti. Uite la treaba cu vila Dante. Nu doar ca Ponta in aceasta instanta nu s-a aparat de vreun atac al lui Basescu ci chiar el a atacat folosindu-si timpul sau de prim ministru pentru a se duce cu ziaristii la acea vila. Pai asta este treaba unui prim ministru?

      Nu pot sa cred in Basescu ca avand buna credinta si in dorinta de a fi corect atunci cand l-a numit pe Ponta premier (parerea mea este ca au fost niste calcule politice pe care si le-a facut)

      Probabil ca si-a facut niste calcule politice si probabil ca a avut in plan decredibilizarea USL insa cum poti sa decredibilizezi pe cineva daca acela nu face gafe asa cum a facut USL? Din pacate. Mi-as fi dorit sa puna de un cabinet de ministri ok nu ce-au facut ei acolo.

      si poate ca Basescu chiar a fost de buna credinta...

      improbabil insa asta tot nu e problema lui Basescu ci tot problema USL-istilor care ar fi trebuit sa faca in asa fel incat sa nu fie prinsi cu mata in sac. Mai ales daca stii ca e unul ca Basescu care are o grija speciala de-a te prinde astfel.


      Tu ce crezi ca se va intampla din punct de vedere politic daca Basescu ramane?


      Cred ca Basescu o sa stea tot in opozitie si o sa dea guvernarea pe mana USL in timp ce ii va decredibiliza si ataca continuu la orice gafa pe care o fac acestia. Daca Basescu ar mai sta la putere cu guvern condus practic tot de el, ar pierde popularitate in continuare si el si acel guvern si presupun ca stie ca in tara asta o forta politica isi construieste increderea pe neicrederea pe care o provoaca oponentii. PDL momentan este falimentat politic, nu mai conteaza - e randul celorlalti si sa roada la os si sa piarda din incredere prin simplul exercitiu al guvernarii. Basescu daca mai tine in prezent un guvern PDL-ist o sa aiba soarta PNTCD-ului, adica o sa fie ingropat de tot.

      Eu imi doresc ca la majoritatea puternica parlamentara pe care o are USL sa aiba parte de o opozitie puternica din partea lui Basescu ca presedinte, nu din partea PDL, caci aceia sunt terminati; cine mai asculta acum ce zice Emil Boc? Nici dracu'.

      Iti spun eu, cand esti condus de mafioti cel mai bine este ca puterea sa fie distribuita intr-un mod cat mai egal posibil.

      Ștergere
    6. "Cred ca Basescu o sa stea tot in opozitie si o sa dea guvernarea pe mana USL in timp ce ii va decredibiliza si ataca continuu la orice gafa pe care o fac acestia."
      "Nu doar ca Ponta in aceasta instanta nu s-a aparat de vreun atac al lui Basescu ci chiar el a atacat folosindu-si timpul sau de prim ministru pentru a se duce cu ziaristii la acea vila. Pai asta este treaba unui prim ministru?

      Daca e varianta pe care o spui tu, cu Basescu nefortand destramarea USL si lasandu-i la guvernare (desi mi-e greu sa cred ca o sa se intample asta, avand in vedere razboiul total din aceasta campanie si la amenintarile pe care si le-au facut reciproc), atunci tot va ramane varianta ca se vor ataca continuu, isi vor pune bete in roate si vor pierde timpul ducand ziaristii pe nu stiu unde in loc sa se ocupe de guvernare, respectiv de a fi presedinte...
      Nici asta nu e o varianta pe care sa o agreez (nici macar daca ar fi relatia care a fost intre Basescu si Tariceanu n-as mai agrea-o, ...mi-a displacut, ...dar acum cu siguranta 'razboiul rece' ar fi mai grav). Asa ca prefer sa am posibilitaea sa votez un nou presedinte, ...sper ca PSD-ul si PNL-ul se vor 'controla' reciproc, pt ca sunt oarecum in opozitie doctrinara (dar ca se vor controla ceva mai elegant si cu un presedinte 'mediator', lucru care ii lipseste cu desavarsire lui Basescu). Si sper ca daca devin (fie si doar in perceptia neconfirmata) doar niste 'corupti' sau 'dictatori', vor pica la urmatoarele alegeri si vor plati, asemenea lui Nastase.
      Iar Basescu sper sa revina la carma PDL si poate sa faca foarte bine opozitie si de acolo si sa pregateasca partidul pentru alegerile din toamna ...Dar sa-i lase pe astia sa guverneze (fie si de capul lor, o perioada) si sa nu mai existe varianta (sau sa fie mai mica) sa se acuze reciproc ca n-au facut nimic pt ca nu au fost lasati de ceilalti sau ca s-au batut ca chiorii intre ei...
      Varianta pe care ai zis-o cu mafiotii si puterea distribuita in mod uniform este valabila pentru limitarea coruptiei si controlul reciproc in asta, ...dar in schimb este nefasta atunci cand trebuie sa se construiasca ceva, sa se ia niste masuri si sa fie o 'liniste' si o majoritate stabila. Eu cred ca se vor controla unii pe altii oricum, si cu Basescu in opozitie (ca sef al PDL), ...iar la alegerile urmatoare poate iarasi sa ajunga opozitia la putere, iar ceilalti la inchisoare.

      Ștergere
    7. ...Ma astept ca maine sa fie show-ul show-urilor, ...acuzatii grave ca unii transporta milioane de oameni la vot cu forta sau ca 'produc' voturi din burta pe de-o-parte, ca dimpotriva, altii stau cu batele si rup picioarele celor care voteaza, ca-i ameninta in toate chipurile sau ca distrug buletine de vot, pe de alta parte...
      Daca ramane Basescu, show-ul asta va continua muuult timp, ...poate chiar inca 2 ani, pana ii expira mandatul. Sunt ca 2 bande de mafioti care au pornit un razboi total (acum deja ma intereseaza mai putin cine l-a pornit si cine nu lasa pe cine), ideea e ca noi picam ca prostii la mijloc. Sunt la fel de corupti, incompetenti, dictatori cu totii..., ma astept sa fie la fel de rau si cu unii si cu altii.
      ...Insa raul cel mai rau mi se pare ca razboiul asta si show-ul asta sa continue...

      Ștergere
    8. isi vor pune bete in roate si vor pierde timpul ducand ziaristii pe nu stiu unde in loc sa se ocupe de guvernare, respectiv de a fi presedinte...

      Dar ce, ti s-a parut ca atunci cand n-au putut sa-si puna bete in roate au facut treaba? Uite guvernarile trecute, la guvernarea CDR sau la cea PSD - Nastase..dezastru. Aici nu e vorba ca-si pun bete in roate e vorba sa isi desfiinteze unii altora elementele corupte.

      Nici asta nu e o varianta pe care sa o agreez

      Nene, dupa cum te stiu tu n-o sa agreezi niciodata varianta unor confruntari mai dure crezand ca linistea este singura cale de rezolvare a unor probleme. Poate ca unele se rezolva daca este liniste in societate dar sunt altele sunt niste echilibre la care nu se poate ajunge decat prin confruntare.

      (dar ca se vor controla ceva mai elegant si cu un presedinte 'mediator'

      Presedintele in Romania nu va fi niciodata un mediator ci un reprezentat al fortei politice care l-a impins in acea functie. Imi pare rau pentru tine daca nu recunosti acest adevar simplu. Vorbaria despre echidistanta este doar vorbarie, tin sa te asigur. Nimeni nu va fi echidistant in functia aia.

      daca devin (fie si doar in perceptia neconfirmata) doar niste 'corupti' sau 'dictatori', vor pica la urmatoarele alegeri

      Vor pica in favoarea cui? A PDL-ului? Tu iti dai seama ca noi practic tot sub totalitarism traim? Nu te mai duci sa votezi partidul unic ci te duci sa votezi pe una dintre cele doua factiuni ale partidului unic (FSN), factiuni care nu au in esenta nimic deosebit si a caror diferenta ideologica este mai mult o chestiune de afisaj.

      Dar sa-i lase pe astia sa guverneze (fie si de capul lor, o perioada) si sa nu mai existe varianta (sau sa fie mai mica) sa se acuze reciproc ca n-au facut nimic pt ca nu au fost lasati de ceilalti sau ca s-au batut ca chiorii intre e

      Faza ca se acuza reciproc de bete in roate este o tactica clasica de propaganda, n-au sa renunte la ea in vecii vecilor ca asa vrei tu sau ca asa speri tu. Tu nu intelegi ca capitalul de incredere al fortelor politice din tara asta se intemeiaza doar pe ura pentru factiunea adversa?

      ...Insa raul cel mai rau mi se pare ca razboiul asta si show-ul asta sa continue...

      Asta e un exemplu de calcul prost pe care-l faci. Daca ai doi hoti care te fura si ai de optat intre a-l lasa doar pe unul sa te fure iar celalat sa stea cu botul pe labe si intre situatia in care hotii nu pot fura - unul de frica celuilalt, alegerea e clara. Asta e miza, sa se tina in sah unii pe altii. Insa pe tine te deranjeaza razboiul in esenta ca forma de reglare a conturilor si ma deranjeaza si pe mine, in cazul de fata totusi alternativa razboiului intre factiuni este mult mai buna decat puterea absoluta data uneia dintre ele.

      Ștergere
    9. E important să se demită preşedintele deoarece ca efect apar alegeri. Alegeri ce pot fi o şansă de apariţie a unor candidaţi care să nu fie răul cel mai mic ci chiar bunicei, gen Cernea. Vreau să votez pentru un candidat care să vrea să fie ultimul... nu în sensul că vrea să devină conducătorul etern ci care militează pentru democraţie directă. Apropo, Cernea e împotriva subţierii parlamentului şi a legilor electorale restrictive, dar chiar despre democraţie directă l-aţi auzit vorbind?

      Ștergere
    10. http://remuscernea.ro/2010/02/remus-cernea-vs-traian-basescu-la-cncd/ :
      "Referendumul nu este recomandat într-o democraţie, fiind o formă de eludare a democraţiei reprezentative. Justificarea unui referendum, care este o formă de democraţie directă, este dată doar de situaţii într-adevăr excepţionale."

      Ștergere
    11. E important să se demită preşedintele deoarece ca efect apar alegeri

      Asta e un sofism. Alegerea nu este un bine absolut. Poata sa apara alegerea prezenta de 155 000 de ori si eu tot la fel am sa votez (mai bine zis n-am sa votez) in contextul acelorasi date pe care le am la dispozitie. Daca parvin alte date, desigur, am sa-mi reconsider alegerea insa la momentul actual Basescu ramane in functie din punctul meu de vedere.

      Alegeri ce pot fi o şansă de apariţie a unor candidaţi care să nu fie răul cel mai mic ci chiar bunicei, gen Cernea

      Am votat cu Cernea, mersi, si l-am sustinut chiar foarte puternic. Acum am constatat ca a ajuns la nivelul politicienilor cu care sunt obisnuiti romanii in genere. Poate nu chiar acolo dar nici prea departe. Imi pare rau si pentru el si pentru noi.

      Apropo, Cernea e împotriva subţierii parlamentului şi a legilor electorale restrictive, dar chiar despre democraţie directă l-aţi auzit vorbind?

      Da, l-am auzit vorbind, pana sa ajunga la putere, dupa ce-a ajuns la putere l-am auzit vorbind despre cum scopul scuza mijloacele. Imediat cum a ajuns la putere a uitat ca religia e tot predata in scoli, ca catedrala tot din bani publici se face ca sistemul electoral tot impotriva fortelor politice noi, este antidemocratic, si alte lucruri pe care le-a promovat de-a lungul timpului.
      Sa fi fost Cernea pe care l-am sustinut eu ar fi tipat ca din gura de sarpe ca USL-ul a incalcat constitutia sau ca Ponta a plagiat si ca vrea sa-si ascunda minciuna inlocuind anumite consilii.. etc. Dar nu mai este Cernea pe care l-am sustinut eu, este un alt Cernea pe care nu mai pot sa-l sustin.

      Ștergere
  3. Niciunul din ei nu e "usa de biserica" (daca imi permiti expresia pe acest gen de blog :)) ), dar parca vreau mai mult sa i-o intorc lui Basescu dupa astia 8 ani chiar daca stiu ca vine Antonescu dupa el de la care nu am cine stie ce asteptari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Retributia nu-i ok decat daca reuseste sa determine ulterior comportamentul. N-are nici un sens sa-l demiti pe Basescu doar ca sa i-o intorci; el oricum nu mai poate fi presedinte si crezi ca are sa invete ceva din faptul ca ar fi demis? N-are ce sa invete.

      PDL-ul si Basescu au fost sub asediu continuu al trusturilor de presa ale lui DanVoiculescu si Vantu. Nu poti spune ca n-a fost libertate; a fost libertate si au sters pe jos cu Basescu. Insa eu cand am vazut cum au procedat astia la faza cu plagiatul, sa desfiinteze un consiliu din asta ca sa-si puna sclavii lor si aceia sa decreteze ca Ponta n-a plagiat - ei asta e prea groasa. Daca e vorba de politica foarte bine, sa se tavaleasca in mocirla lor pana peste cap dar sa te apuci sa faci in asa fel incat ceea ce este evident fals sa fie decretat adevarat...E prea de tot.
      Problema mea cu astia este ca au facut asa ceva IN PUBLIC, adica nu pe ascuns. Puteau macar sa gaseasca o solutie sa musamalizeze scandalul altfel nu cu o astfel de manifestare ostentativa de durere in pix.
      Astia nici macar nu au rusine si exprima in mod deschis faptul ca n-au rusine.

      Ștergere
    2. E clar ca Ponta a copiat cu varf si indesat in lucrarea respectiva de doctorat. Posibil ca nici macar nu si-a scris-o el, ...a dat-o cuiva sa o scrie, cum am vazut de altfel si la altii (fosti sefi de-ai mei care vroiau si ei doctoratul, dar se duceau din an in paste la cursuri, ca erau ocupati cu 'afacerile' si 'rugau' pe cate unii sau altii sa le scrie lucrarile). Cam la fel se intampla si cu multi alti politicieni sau oameni in diverse functii (inclusiv cred ca si cu Blaga, pentru lucrarile preliminare pe care le-a facut in cadrul doctoratului -nefinalizat inca-, ...ca sincer nu cred ca a avut timp sa si le faca 'constincios' si nici macar sa se treaca pe-acolo; Cu Codruta Kovesi insa cred ca a fost mai constiicioasa, chiar daca si la ea au aparut suspiciuni)... Problema cu copiatul in lucrari (incepand de la referate si mergand pana la lucrari de diploma, de doctorat etc) cred ca este o problema cronica in Romania. Sincer sa fiu, cred ca si eu in lucrarea mea de diploma m-am inspirat si am copiat la greu din alte carti, ...ca n-am stat sa inventez de capul meu 100-150 de pagini, ...poate doar vreo jumatate sa le fi gandit ca lumea (recunosc, n-am fost prea constincios...)
      Cu toate astea, treaba asta cu comisia de etica este penibila, ...recunosc.

      N-as da pedeapsa cu inchisoarea pentru plagiat (asa cum as da pt deturnare de fonduri sau furt sau foloase necuvenite sau abuz de putere in interes personal evident - gen Nastase si probabil si Voiculescu, Hrebenciuc etc), ...dar de penibil ramane foarte penibil cazul de plagiat...

      Ștergere
  4. (1/2)
    "Asta e un exemplu de calcul prost pe care-l faci. Daca ai doi hoti care te fura si ai de optat intre a-l lasa doar pe unul sa te fure iar celalat sa stea cu botul pe labe si intre situatia in care hotii nu pot fura - unul de frica celuilalt, alegerea e clara."

    'Calculele' (previziunile) mele arata cam asa:
    Hotul X si cu hotul Y nu se mai pot intelege de nicio culoare si s-a depasit demult pragul in care doar sa se 'controleze' si sa se mentina in sah reciproc (hai sa zicem cum a fost Basescu - Tariceanu, desi, repet, nici atunci nu mi-a placut). Suntem in faza unui razboi total, cu lovituri directe, atacuri parsive, lovituri sub centura, ...mergand pana la 'artileria grea' (inclusiv amentintari ca celalalt 'va plati amarnic', 'va infunda puscaria' etc). Daca raman la putere impreuna (ca si presedintele si guvernul reprezinta 'puterea executiva', deci nu vorbim de o opozitie-putere atunci cand vorbim de presedentie- guvern), in conditiile acestui razboi total avantajele de care vorbesti tu (si pe care le inteleg si le vad si eu, deci nu le contest ca atare) sunt mult mai mici decat dezavantajele acestui razboi total.
    Si acum enumar dezavantajele razboiului total (care va continua probabil pana una din parti va castiga, asa cum reiese din amenintarile proferate si avand in vedere nivelul atins):
    - Instabilitate politica si economica accentuata, in contextul instabilitatii europene, deci cursul va creste in continuare, increderea investitorilor in tara se va reduce si mai mult;
    - Economia, si asa subreda (ca sa nu zic inexistenta) va pica si mai mult (va deveni si mai inexistenta). Asta in contextul in care e si un an extrem de secetos si contextul general e dezastruos.
    - Vor fi prea preocupati sa se lupte unii cu altii, incat si eventuale masuri bune vor fi atacate de celalat cu toate parghiile puterii detinute si se vor pune toate piedicile posibile numai ca celalalt sa nu reuseasca.
    - Se vor certa de fiecare data cand trebuie sa fie reprezentata Romania la vreo intalnire a vreunei comisii europene si probabil nu numai.
    - Posibil (si probabil) vor aparea convulsii politice destul de accentuate si pe termen destul de lung (luni de zile), plecari din USL, reveniri in PDL, noi aliante (posbil chiar destramarea USL); Posibil se vor schimba majoritatatile, vor aparea motiuni de cenzura, va pica guvernul, se va incerca formarea altor guverne (care vor trece sau nu); Deci in principiu pana la alegerile parlamentare nu va mai fi nicio guvernare, vor fi doar lupte si convulsii... De fapt asta eu o vad ca fiind varianta cea mai probabila in cazul in care Basescu ramane, in contextul actual, socotind realist urmarile in cazul in care USL-ul pierde lupta in incercarea de a-l demite pe Basescu ...Cu siguranta vor dezerta parlamentari in directia cealalta de data asta, vor pierde sustinatori in parlament de la alte partide, minoritati, vor fi mult slabiti (chiar fatal, adica pana la destramarea USL, dar asta e o varianta aparte).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (2/2)
      Avantajele de care zici (si pe care nu le contest, repet), par mult mai mici decat aceste dezavantaje. De asemenea, riscul de 'dictatura' (care este folosit ca un fel de bau-bau si de-o-parte si de cealalta) mi se pare relativ redus (toti vor putea fi schimbati la urmatoarele alegeri, asa cum a fost si Nastase, asa cum a fost schimbat si Iliescu, ...si nu va fi nici mai bine, nici mai rau din punct de vedere al dictaturii ca pe vremea acestora sau a lui Basescu).
      Deci eu contest balanta avantaje-dezavantaje a calculului tau, ci nu avantajele de care vorbesti. Dezavantajele mi se par mult mai mari, la fel ca si riscurile.
      Si pentru ca si eu imi doresc totusi sa se controleze unii pe altii, consider ca se vor putea controla si cu Basescu cu adevarat in opozitie (adica ca sef al PDL-ului), si, asa cum am mai zis, sper ca se vor controla oarecum reciproc si PNL-ul cu PSD-ul, ...pt ca nu imi imaginez ca vor sta prea mult timp impreuna, chiar daca vor ajunge la putere impreuna.

      PS: desi intr-adevar in general sunt adeptul 'linistii', in anumite conditii inteleg necesitatea 'razboiului' (conflictului/ chiar si violentei). Ca sa-ti dau un exemplu, bineinteles ca nu imi doream 'linistea' ramanerii lui Ceausescu la putere si bineinteles ca agreez (istoric vorbind) rasturnarea, fie si violenta (revolutie / lovitura de stat, ...ce-o fi fost). De asemenea cred ca decizia executarii lui Ceausescu in acele momente si rapiditatea realizarii acesteia a fost o decizie potrivita (desi inumana). Practic (fizic) a consimtit definitiv inlaturarea lui. Consider ca asta a salvat multe vieti, pt ca altfel este posibil ca diversi sustinatori ai lui Ceausescu sau cei care inca nu erau siguri daca va mai reveni sau nu la putere, sa mai continue violentele sau ar fi ramas o stare de incertitudine. De fapt, dupa inlaturarea fizica a lui Ceausescu a incetat sa se mai traga si sa mai moara oameni in Bucuresti.
      Asta ca exemplu ca nu sunt adeptul 'linistii' sau masurilor non-violente cu orice pret.

      Ștergere
  5. Deci eu contest balanta avantaje-dezavantaje a calculului tau, ci nu avantajele de care vorbesti. Dezavantajele mi se par mult mai mari, la fel ca si riscurile

    Om trai si om vedea. Evident, nu-s de acord cu ce spui tu pe acolo. Pe mediul de afaceri nu-l intereseaza instablitatea politica ci il intereseaza instabilitatea politica tradusa in legi. Faptul ca se cearta 2 factiuni nu e treaba afaceristilor, e treaba lor doar atunci cand din cearta asta rezulta un mediu economic instabil. Oricum noi traim din imprumuturi si economia noastra este sublima, etc...

    De asemenea cred ca decizia executarii lui Ceausescu in acele momente si rapiditatea realizarii acesteia a fost o decizie potrivita

    Eu nu. Pe Ceausescu l-au omorat ca sa nu-i toarne.

    De fapt, dupa inlaturarea fizica a lui Ceausescu a incetat sa se mai traga si sa mai moara oameni in Bucuresti.

    Si corelatia nu implica cauzalitate. Deci s-a incetat sa se traga nu neaparat din cauza ca a fost executat Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Om trai si om vedea. [...] Pe mediul de afaceri nu-l intereseaza instablitatea politica ci il intereseaza instabilitatea politica tradusa in legi. Faptul ca se cearta 2 factiuni nu e treaba afaceristilor, e treaba lor doar atunci cand din cearta asta rezulta un mediu economic instabil."
      Da, om trai si om vedea. Si chiar imi doresc sa ai dreptate cu un mediu economic care sa nu fie afectat (sau prea afectat) de "cearta" celor 2 factiuni, ...si imi doresc ca aceasta "cearta" sa fie mai degraba o tinere in sah reciproca, asa cum mizezi tu. Sper ca am fost prea pesimist si am exagerat cu dezavantajele si cu 'razboiul'.
      Dar asa am vazut eu lucrurile si 'calculul' meu dadea raul mai mic daca se termina lupta si pierdea indiscutabil unul din cei combatanti, ...decat ca fiecare sa se considere 'castigator'. [iar cei 2 combatanti mie mi se par la fel de rai sau buni, asemanarile dintre ei mi se par mult mai mari decat deosebirile, nu am o simpatie pt niciunul, ba dimpotriva].

      "Eu nu. Pe Ceausescu l-au omorat ca sa nu-i toarne.
      Probabil ca daca Ceausescu ar fi fost 'judecat' pentru timp mai indelungat sau ceva mai 'pe indelete', ar fi continuat discursul 'nationalist' cum a avut Milosevici la proces sau Saddam. Legat de 'turnarea' unora sau altora, ...probabil ca intr-adevar ar fi fost incomod pentru unii sau altii din cei care au preluat puterea, dar eu personal nu ma asteptam la mari 'dezvaluiri'. In principal cred ca ar fi continuat povestea cu 'marea tradare nationala', lovitura de stat, vanzarea tarii catre 'agenturile straine', ca el nu poate raspunde decat in fata marii adunari nationale, ca cei care au preluat puterea sunt niste tradatori etc.
      ...Dar cine stie, poate ca ai dreptate. Istoria contrafactuala nu avem cum s-o stim cu certitudine, putem doar sa 'prognozam'...

      "Si corelatia nu implica cauzalitate. Deci s-a incetat sa se traga nu neaparat din cauza ca a fost executat Ceausescu."
      Bineinteles ca n-am cum sa fac o corelatie indubitabila cauza-efect intre cele 2 evenimente (executarea lui Ceausescu si incetarea focului si luptelor de strada). Este iarasi o 'prognoza', o 'intuitie'. Dar nu este total lipsita de un rationament logic, este bazata pe extrapolari a unor relatii cauza-efect care pot fi intuite. Depinde, intr-adevar, de multe contexte si factori pe care nu ii stim, ...dar eu intuiesc ca ramanerea in viata a lui Ceausescu intretinea o stare de incertitudine a victoriei totale a revolutiei/loviturii de stat. Si e posibil ca Ceausescu sa mai fi avut sustinatori (in servicii secrete) care sa incerce inlaturarea celor care l-au rasturnat. Probabil in final tot cu inlaturarea lui Ceausescu s-ar fi finalizat, ...dar eu cred ca ar mai fi continuat sa se traga si ar mai fi fost lupte de strada si morti inca ceva timp.
      Dar, repet, nu avem cum sa stim cu siguranta, ...este istorie contrafactuala.

      Ștergere
  6. Bine atunci, spala-te pe cap cu Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Jos pălăria, stimabile! Pe sufletul meu articolul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  9. poate faci un articol despre dezavantajele de a fi ateu, ca este clar ca ateismul nu iti aduce nici macar un pic de fericire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru oamenii care au fost indoctrinati cu frica de Iad ateismul este intr-adevar o fericire deoarece inseamna ca au scapat de acea frica ce le tulbura linistea mintii.

      Insa ateismul nu este o viziune despre viata, nu este un sistem filozofic, el contine o singura propozitie - nu exista un d-zeu. Daca un om se uita la meciurile de fotbal si asta il face fericit tu ce faci, te duci la aia care nu-s microbisti si le povestesti ca nemicrobismul lor nu le aduce nici o fericire? Poate nu vor sa se uite la fotbal, poate nu le place si mie nu doar ca nu-mi place, eu detest religia, mi se pare un lucru dezgustator.

      Eu acum traiesc ca un rege din sec XVII, ba chiar mai bine, iar asta ma face fericit.
      De exemplu.

      Ștergere
  10. Sunt ARDELEANCA si n-am fost la referendum!
    Si ii condamn pe cei care au fost,aceiasi care de 22 de ani ne hotarasc soarta!
    Pentru ca va urasc si v-am uràt de 22 de ani!
    Eu dupa 22 de ani de atata prostie si incultura,mizerie fizica,sociala si morala,am ajuns la limita!Pur si simplu nu-i mai suport de nici un fel pe nici unul,pt ca sunt o masa amorfa,zombificata,grobiana si urat mirositoare,o masa in continua crestere,care se misca apocaliptic calcand cu bocancii de noroi in sufletul si-n viata oamenilor de bine din aceasta tara,o masa amorfa,de fomisti si puturosi,fara urma de umanitate si empatie pt semeni si pt tot ceea ce mai reprezinta bun si frumos aceasta tara greu incercata!Si ce e mai revoltator,ne murdaresc si pàngaresc cu ignoranta ostentata fara rezerve,si ne (re)gasim dupa 20 de ani ,datorita lor,intr-o continua lupta extenuanta cu prostia,ignoranta,grobianismul​,tzopàrlania si mitocania ridicate la rang de virtute!
    E timpul sa spunem basta,e timpul sa ne luam viata si tara inapoi,e timpul sa le astupam gura,daca nu cu pumnul cum ar merita,cel putin cu condeiul,cu orgoliul si demnitatea specifica oamenilor eruditi!
    Oricata toleranta am putea cere si avea,dupa 20 de ani,eu spun m-am saturat,nu va mai suport,nu va mai inghit,nu mai vreau sa va vad in societatea asta ciopartita si batjocorita,ce cu greu isi face loc in Europa,pe care incercati sa ne-o modelati dupa "idealurile" voastre meschine si materialiste.
    M-am saturat sa vad cum batjocoriti l romana,cum ridicati capul din tàràna inculturii personale,cum ostentati cele 7 clase neterminate,cum aveti pretentia sa stati in randul oamenilor educati si elevati socio-economic.Ne-am saturat sa votam cu speranta intr-o schimbare,de 20 de ani speram si ne luptam cu aceasta masà inculta,si de 20 de ani nu reusim sa-i batem si elimina,pt ca prostia e molipsitoare printre cei care o posedà cu mandrie,si m-am saturat sa mai astept,oricum timpul meu,al nostru l-ati furat,dar am sa lupt pànà mor sa nu-l furati si pe cel al copilului meu!!Ora basta!!
    Semnez eu,cetatean romàn,demisà si izolatà in propria tarà,posesoare de creier!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multa prostie a fost in tara asta de cand se stie ea, e normal sa o vedem si acum. mai citeste niste Caragiale sa vezi ca prostia si necinstea nu-s noutati pe aceste meleaguri. Si se vedea si pe vremea lui Ceausescu, acest "comunist" care comanda festivitati nationale pentru propria lui persoana. Cat de prost poti sa fii ca sa crezi ca tu meriti o festivitate nationala? Si indivizii de acum nu-s diferiti intr-un mod esential de Ceausescu.

      Trebuie sa dispara televizoarele, aceste mijloace de indobiticre a oamenilor si atunci vom pasi intr-o alta era a civilizatiei. Cu ajutorul mijloacelor de indoctrinare oamenii sunt indepartati de la a privi direct realitatea ca sa aprecieze singuri ceea este bun si ceea ce este rau, ei privesc realitatea prin oglinda stramba a deformatorilor de opinie care sunt niste oameni bolnavi la cap. Bolnavi de lacomie.

      Ștergere
  11. Parerea mea este ca esti un basist imputit

    RăspundețiȘtergere