Pagini

sâmbătă, 1 august 2009

Copiii învaţă lucruri trăsnite

Într-o anume declaraţie, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Dna Andronescu a spus că dogma religioasă trebuie predată în şcoli, deoarece D-ei nu vrea să scoată de pe băncile şcolii - "barbari şcoliţi". Chiar, serios vorbind acum, ce rost are ca un sistem educaţional să producă nişte barbari mai mult sau mai puţin şcoliţi, de genul lui Mihai Eminescu, Albert Einstein, Charles Darwin, Niels Bohr sau Steven Weinberg?
Mult mai bine este să-l ai pe Adolf Hitler, al cărui antisemitism este doar doctrina preasfinţiei sale Martin Luther, sau pe tovarăşul Stalin, şcolit în mod civilizat la seminarul teologic.

Şi acum iată cu ce mostre de civilizaţie ne vor delecta actualii elevi şi viitorii votanţi ai scumpei noastre ţări în vreo 10-15 ani:

Scrie la Genesa cap 2 ver 7 ca Omul a fost facut din tarana si D-zeu i-a dat suflare de viata... ce e asa greu de crezut?
----
Toate animalele au fost ierbivore dupa care unele dintre ele aud evenit carnivore in urma pacatului stramosesc!
----
Societatea civiliazata de astazi se datoreasa in exclusivitate invataturilor Noului Testament boule
----
Exista atomi, celule, microbi?
Eu cred ca nu. În cartea Facerii nu e nimic despre acest lucru.
Asa-zisele descoperiri ale stiintei sunt mai degraba minunile mincinoase ale proorocului mincinos din Cartea Apocalipsei
----
Ori crezi in spermatozoizi ori in Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, nu are nevoie de orgasme ca sa faca spermatozoizii sa inainteze.
----
Ehh...daca ai fi putin mai destept si ai studia Biblia si genetica ai vedea ca pacatele parintilor se transmit copiilor pana la al saptelea neam ! E o chestia documentata stiintific , se transmite prin ADN,etc...
----
Tu nu întelegi ca noi nu trebuie sa credem în Dumnezeu ci sa ajungem sa-L cunoastem si credintele false, inclusiv cea în stiinta/medicina, sunt o piedica.
----
Părinte, cum se face epilepsia?
- Unele femei care o duc rău cu bărbaţii lor au prostul obicei să spună: "al dracului să fie copilul pe care l-oi naşte". Intră diavolul în copil după cum a spus mama şi se naşte epileptic. Epilepsia este o boală drăcească, mai este cunoscută în popor de "boala copilului"
----
Logica si bunul simt ne spun ca exista viata dupa moarte. Altfel de ce ar exista moartea?
----
Voi, cei care aparati stiinta, sunteti apostoli ai lui Antihrist.

şi lista continuă aici:

Vi se pare amuzant? E amuzant pe dracu! Ia gândiţi-vă că unul dintre ăştia e copilul vostru, să vedeţi ce repede vă dipare rânjetul de pe buze. Da, ştiu ce o să spuneţi... copilului meu nu o să i se întâmple asta. Gândiţi-vă atunci că ai voştri copii ateişti o să fie excluşi din grupul majoritarilor spălaţi pe creier. Gândiţi-vă că în câţiva ani, aceşti indivizi o să ajungă majori şi o să ia decizii în viaţa socială şi politică pe care voi va trebui să le respectaţi. Şi nu în ultimul rând trebuie să vă gândiţi că zilnic, nişte copii nevinovaţi sunt minţiţi cu neruşinare şi îndoctrinaţi cu imbecilisme din epoca bronzului, pe cheltuiala voastră. Ceea ce este imoral, şi sunt imorali toţi cei care nu iau poziţie faţă de această situaţie nefericită.

Măcar semnaţi şi voi scrisoarea asta


16 comentarii:

  1. Stiu ca ai postat de un an si articolul acesta, dar am zis ca iti voi citi si articolele mai vechi . Inevitabil cand aud de copii, imi pun intrebarea ce as putea face mai mult decat sa il retrag pe al meu de la ora de religie (cand va veni momentul) si sa il educ sa nu fie susceptibil la bullshit ? SI de asemenea ma gandesc ce fac oare alti ateisti in acest sens .

    Daca tu ai copii sau daca ai avea, ce ai face ? Si crezi ca o femeie are mai multe sanse sa fie luata in ras decat un barbat , adica un barbat care se pune impotriva imbecilizarii are mai multe sanse sa accomplish something ?

    P.S. Vezi ca linkul la scrisoare nu functioneaza . Am semnat si eu la ASUR cu statul secular, nu cred ca a expirat scrisoarea, poate s-a mutat .

    RăspundețiȘtergere
  2. Inevitabil cand aud de copii, imi pun intrebarea ce as putea face mai mult decat sa il retrag pe al meu de la ora de religie (cand va veni momentul) si sa il educ sa nu fie susceptibil la bullshit ?

    Iti dau din nou ceva de vizionat, despre disputa "nurture versus nature". Ideea este ca nu prea conteaza "parentingul" prea mult. Mai mult societatea si materialul genetic. Insa poti oricand sa-i explici copilului si sa-i arati de ce nu este bine sa fie naiv.

    Eu unul l-as lasa la religie si apoi as intenta proces statului ca mi-a abuzat copilul, cam in stilul Madalyn Murray O'Hair, insa nu te-as sfatui sa faci tu asta.

    Si crezi ca o femeie are mai multe sanse sa fie luata in ras decat un barbat , adica un barbat care se pune impotriva imbecilizarii are mai multe sanse sa accomplish something ?

    Ateul meu "preferat" este de fapt o ateista. Asculta sa vezi ce are de spus!

    AUR-ul nu prea mai functioneaza de cand a intrat Remus in politica. Raman cei de la ASUR sa sustina secularismul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am apucat sa ascult toata povestea si inteleg de ce spui ca nu m-ai sfatui :) La asta ma refeream, intuitiv, ca ceea ce doresc este bine, dar cum pot sa fac sa nu sufere copilul ?

    In cazul ei, copilul a mers la scoala privata si cand a dat de religia organizata in scoala, era deja mai mare si a decis pentru sine . Dar cum spunea si Murray, ca ea a gresit cand si-a pastrat opiinile pentru sine . Bun, copii ei au iesit ca ea, dar ea considera ca nu ar fi gresit daca le-ar fi spus oricum, dimpotriva, a fost acuzata de ipocrizie de catre copil .

    Mai ales ca legea noastra e si fuzzy pe tema asta. I know, trebuie schimbata legea :D si implementata .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "dar cum pot sa fac sa nu sufere copilul ?"

      Simplu, sa nu faci copii. Pentru ca din moment ce existi suferinta e inevitabila.

      Ștergere
  4. dar cum pot sa fac sa nu sufere copilul

    Din cauza religiei?
    Asa cum sunt destui care si-au retras pruncii de la religie poti sa o faci si tu. Sau poti gasi o scoala in care nu se face. Sau ii povestesti la culcare povesti si incluzi si cateva din alea biblice printre ele? Nu stiu de crezi ca eu sunt mai competent decat tine sa spun cum poti sa faci in asa fel incat sa nu-ti sufere copilul. Eu zic ca nu-s. Mai bine te-ar sfatui o ateista care a avut copii la scoala si s-a lovit de problema cu religia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sa nu sufere din cauza religiei, cred ca am postat la alt articol, ca sa nu sufere din cauza separarii de colegii care fac religie . Ca in cazul lui Murray .

    Sau ii povestesti la culcare povesti si incluzi si cateva din alea biblice printre ele?

    Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta .

    Pai eu nu stiu cat de competent esti sau nu . Eu pun o intrebare la care fie ai un raspuns sa nu .

    in primul post am spus: Daca tu ai copii sau daca ai avea, ce ai face ? Nu ai raspuns daca ai copii , caz in care poate ai fi fost competent, si daca nu ai, devine o situatie ipotetica, la care poti accepta provocarea de a-ti imagina sau nu .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sa nu sufere din cauza religiei, cred ca am postat la alt articol, ca sa nu sufere din cauza separarii de colegii care fac religie

    Sunt prea multe variabile aici (ce caracter o sa aiba fiica-ta, cine or sa fie acei colegi, daca or sa mai fie altii care nu or sa vrea sa faca religie etc). Nu-mi place sa-mi dau cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosc.

    Nu inteleg ce vrei sa spui cu asta

    Ceva de genul asta.

    Daca tu ai copii sau daca ai avea, ce ai face ?

    N-am copii. Daca as avea, le-as explica care-i treaba cu religia, pe intelesul lor (la 6-7 ani trebuie sa priceapa) si i-as intreba daca vor sa participe sau ba. In caz ca ar raspunde da, i-as intreba dupa ora de religie ce-au invatat si le-as face educatie sceptica cu ocazia asta. Daca ar zice nu, ... le-as da totusi ca tema sa citeasca niste povesti si mitologie de urgenta, inclusiv biblia; nu se poate sa fii copil si sa nu citesti niste povesti. Pe scurt, as arunca decizia in capul lor - vor sa stea cu ceilalati colegi au ba. Simplu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, wise choice, avand in vedere ca ei in general vor sa faca ce la interzici :P .

    Dar totusi, nu sunt de acord sa citeasca biblia un copil, avand in vedere anumite lucruri ce sunt scrise acolo, care cred ca impovareaza inutil mintea unui copilas , poate cand e adolescent :D Adica eu nu as recomanda. Nu sunt de acord nici sa inlocuiasca biblia cu biblia pentru copii care este really watered down .

    Eu ti-am mai spus ca nu am citit biblia, nu m-a indemnat nimeni, si aveam carti mai atractive de citit :D Deci nu e necesar sa o citesti cap coada ca sa fi ateist . Dar poate ajuta , nu ? Biblia e cel mai mare argument impotriva lui dumnezeu :D

    Am citit articolul, inteleg acum, dar nu stiu daca mi-as bate capul cu povestile bibliei , poate doar daca ar fi un pas absolut necesar , si spun asta deoarece a trecut atata timp de cand nu m-am mai preocupat de subiect incat efectiv nu imi amintesc aceste povesti, decat fragmentar , deci ar trebui sa le recapitulez eu ca sa le reproduc >:

    RăspundețiȘtergere
  8. Problema cu credintele religioase este ca sunt scoase din context. Prin indoctrinare religioasa se face o separatie in mintea individului intre o poveste si celelalte povesti, despre care copii stiu foarte bine ca sunt povesti. Incadrata in contextul corect, biblia / crestinismul nu este decat o alta poveste. Iar pe baza atrocitatilor prezentate acolo poti sa faci o educatie morala excelenta. Tocmai la asta folosesc povestile, fabulele, miturile si legendele. Inca asta e o forma usoara de-a face educatie morala. Realitatea este mult mai cruda decat legendele si miturile. Nimeni nu se gandeste serios sa-i faca educatie morala copilului cu niste documentare despre Auschwitz care pot sa-l lase cu traume psihice; tocmai de aia se folosesc situatii despre care se stie ca sunt ipotetice.

    Parerea mea este ca e mai bine sa-ti expui copilul la religie intr-un cadru asupra caruia ai un oarecare control decat sa lasi balta treaba si sa afle acele lucruri de la altii sub niste forme. Valabil nu doar in cazul religiei ci in cazul a tot felul de chestii care sunt periculoase. Ideea e ca daca bagi capul in pamant si nu-i explici nimic despre religie, de ce trebuie sau nu trebuie sa stea la ora aia, aia sanse destul de mari ca in ignoranta lui, pruncul sa ia plasa, la fel cum au luat cateva miliarde bune de oameni. Religia a evoluat sa infecteze mintile ignorantilor (aici se includ si pruncii, asta-i adevarul) si o face foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi pare rau ca asta s-a inteles . Nu am spus ca nu as aduce vorba de subiect, am spus ca nu as recomanda unui copil mic sa citeasca biblia . Nici nu cred ca e posibil, pentru ca nu are poze, si cei mici nu sunt capabili sa-si pastreze concentrarea pe o carte ca biblia .

    Mai bine discuti cu el despre religie in general, si cum functioneaza, si cum ar trebui sa ia povestile din biblie la care va fi expus, si ca unii oameni cred ca sunt reale , dar ca nu sunt. Nu cred ca e neaparat sa intri in detalii si sa ii spui povestile cu maria virgina si sculatul din morti etc. decat daca se iveste ocazia . Nu am nimic cu mitologia, si chiar daca si asta e mitologie, am eu un dezgust fata de povestile bibliei si nu imi place sa le spun si nici sa ma gandesc la ele, deoarece imi evoca modul in care am fost eu invatata religie, hai sa ne concentram pe parile frumoase, si sa le cosmetizam pe alea urate, si voila, religia e buna, si jesus e dragut si miracolele exista si daca te rogi la greu, o sa se implineasca .

    Besides, de pericolele lumii mai bine il avertizezi efectiv, decat sa incepi cu povesti horror . Ca asta ii faza, daca ii spui povestile biblice adaptate copiilor, se cam exclud atrocitatile si cruzmea, daca le spui cum sunt de fapt, mi se pare cam dur pentru o poveste . Asca ca de aceea spun, mai bine invatat de pericolele reale din start, lucruri folositoare . Sau sa citeasca pisicile aristocrate, ca si acolo apare personaj negativ :D and nobody gets raped ! By the holy ghost or otherwise .

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca asta ii faza, daca ii spui povestile biblice adaptate copiilor, se cam exclud atrocitatile si cruzmea, daca le spui cum sunt de fapt, mi se pare cam dur pentru o poveste

    Pai cum crezi tu ca este posibil ca oamenii sa ajunga crestini? Crezi ca cei care fac prozelistism vin sa colinde cu leviticul, deuteronomul, uciderea pruncilor, incest, viol si ce mai e pe acolo? Nu, n-ar avea nici o sansa de reusita. Vin cu biblia cherry-picked si cu dogmele la fel, ca sa prinda. Eu as spune ca asta e total nerecomandabil. Intrebarea este simpla - cum si in ce fel o sa faca cunostinta pruncul cu religia. Iar asta trebuie sa decizi tu. Eu ti-am spus ce as face eu. Acum, mai stiu si destula mitologie si as putea sa-i povestesc despre vreo 5-6 cosmologii din astea mitologice, care de care mai aberanta. Daca e sa iei legendele olimpului, si acolo este prezent potopul(extinctia intregii specii), incest, viol, mutilari, supliciu nesfarsit (prometeu) insa ... sunt legende.

    RăspundețiȘtergere
  11. De acord, toate legendele , inclusiv cea curenta, sunt pline de atrocitati, in primul rand pentru ca sunt opera oamenilor si al doilea rand pentru ca sunt opera unor oameni ce traiau alte vremuri , cum iti place tie sa spui, epoca de bronz .

    Nu as invata copilul ca in lume sunt multe rele apeland la aceste atrocitati, ci treptat, prin reguli generale . Nu e nevoie sa sti ce anume poti sa patesti la mana unor oameni,in detaliu, e suficient sa sti ca poti patii ceva si cum sa te feresti . Si ca sa respingi religia, poti sa o faci pe baza bibliei, dar o poti face si pe alte principii, de natura logica, asa cum am facut-o eu . Nu pentru lucruri cum ai prezentat tu in "cum sa-ti faci femeie", ci efectiv pe lacunele logice prezente in acele povesti cosmetizate .

    Stiu ca un copil trebuie prevenit, dar de asemenea, nu sunt de acord ca unui copil poti sa ii spui chiar orice la orice varsta, pur si simplu la 6 ani de ex. nu cred ca un copil ar trebui sa auda efectiv de oribilitati.E prea influentabil, si in incercarea de a-l feri de o cherie poti cadea in a-l marca cu alta chestie .

    RăspundețiȘtergere
  12. Oricum, concluzia logica ar fi scoaterea religiei din scoli datorita faptului ca nota le religie se ia in calcul, si cum de obicei se iau note mari, cei ce participa sunt avantajati, iar astfel se face presiune ca sa participe si cei ce nu vor, doar ca sa poata beneficia si ei de o nota mare in plus, ceea ce incalca dreptul la constiinta .

    RăspundețiȘtergere
  13. 1. Chiar daca "pruncul" tau e o fetita o sa-ti recomand o carte pe care am citi-o eu (prima) si care m-a marcat. Aventurile lui Habarnam. E superba, cred ca am citit-o de 20 de ori, odata chiar cand eram trecut bine de 18 ani. singura problema este ca personajul principal este un "prichindel" si nu o "princhinduta" insa cartea asta este educatie mascata pentru rationalism. Cred ca poti sa o citesti intr-o ora si tu si eventual sa vezi cum faci ca sa gasesti altele de genul asta.

    2. In rest ... eu tot sustin ca daca o figura autoritara (parintele) iti spune "citeste legendele astea" atunci o sa le iei ca legende si ca atare atrocitatile nu pot fi decat mituri. Apoi, adevarat este ca pana sa ajung la biblie am bagat tot ceea ce era poveste sau mitologie prin biblioteca, si stiam sa fac singur diferenta intre poveste si realitate. Iar situatia nu poate sa fie prea dificila daca plecam de la premisa ca nu o sa-ti indoctrineze nimeni copilul. Ai grija cu cine sta, cu cine se joaca nu prea conteaza ca pruncilor li se falfie de religie daca nu sunt spalati pe creier de "figurile autoritare".

    RăspundețiȘtergere
  14. Oricum, concluzia logica ar fi scoaterea religiei

    Curat logica. Pentru asta insa poti sa te inscrii in ASUR sau sa faci alte chestii, cu sanse mai mari sau mai mici de reusita.

    RăspundețiȘtergere
  15. Merci pentru linkuri :) si da, figurile autoritare conteaza :D

    RăspundețiȘtergere