Pagini

sâmbătă, 10 octombrie 2009

Taina canibalismului vampirist metaforic

Dragii mei concetăţeni, o să discutăm astăzi despre ceea ce creştinii numesc taina sfântă a împărtăşaniei. Mai exact, şamanul de serviciu numit în literatura populară preot, acest vajnic vrăjitor degrabă adunător de bani din buzunarul populaţiei, bolboroseşte abracadabric în limbajul creştin ortodox câteva arhaisme din care noi ateii nu înţelegem nimic, astfel transformând o bucată de pâine în hoitul lui Hristos şi un pahar de vin în sângele aceluiaşi Hristos.
După care pâinea respectivă se înmoaie în vin şi i se dă credinciosului să deguste, în traducere să canibalizeze pe cadavrul cristosului îmbibat în propriul sânge.

Acest ritual stă ca o dovadă, împotriva vremurilor şi a ştiinţei moderne, a puterilor magice rezidente întru Hristos şi slujitorii lui. Dacă Hristos abracadabrează transformând apa în vin, iată că urmaşii lui prin acelaşi procedeu transformă vinul în sânge desăvârşind astfel opera de mântuire prin acest ritual barbar de consumare metaforică de carne de om. Şi de ingerarea de sânge de om, ca să nu uit.

Consumarea de carne de om este metaforică doar din punctul de vedere al legilor fizicii, pentru că, să fim serioşi cine altcineva în afară de creştini îşi imaginează că pâinea se poate transforma în carne iar vinul în sânge, doar aşa, prin hocus pocus! Că vinul intră în sânge şi apoi se urcă la cap, făcându-l pe om să se comporte ca un creştin, asta se mai poate.

Dar iată ce susţin aceşti creştini:

Sfânta Euharistie este Taina în care, sub chipul pâinii şi al vinului, se împărtăşeşte credincioşilor însuşi Trupul şi Sângele lui Hristos, spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci, infăţişându-se real şi nesângeros jertfa de pe Cruce a Mântuitorului, prin prefacerea pâinii şi a vinului în insuşi Trupul şi Sângele Mântuitorului, cu puterea Duhului Sfânt invo­cată de episcop sau preot. Despre prefacerea lor în mod real în insuşi Trupul şi Sângele Său ne asigură Hristos însuşi când zice apostolilor la Cina cea de Taină : "Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu" şi "Beţi dintru acesta toţi, că acesta este sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor"

După cum vedeţi nu e nimic metaforic - episcopul / preotul, chiar îl invocă pe Sfântul Duh care cu puterea lui nemarginită transformă la modul propriu pâinea şi vinul în Hristos. De fapt nici nu ar trebui să ne mire având în vedere că din pământ Dumnezeu l-a făcut pe Adam, deci de ce nu ar putea să-l facă pe fiu-so' din pâine şi vin. Stăm totuşi şi ne întrebăm de ce nu l-a făcut şi prima data tot din pâine şi vin şi a avut nevoie de Fecioara Maria, dar nu avem cum să ne răspundem pentru că nu-i aşa, multe şi îmbârligate sunt cărările Domnului.

Atât de îmbârligate sunt, încât acest dumnezeu inventează defecte creaţiei sale perfecte, pentru ca mai apoi să-şi reperfecţioneze creaţia imperfectă prin consumarea cărnii şi sângelui unei alte creaţii de-a lui. Eu credeam că nu mai există canibalism, dar iată că din nou, creştinii vin în întâmpinarea mea arătându-mi că de fapt mai există, aşa cum o fac dealtfel şi în cazul sclavagismului, rasismului, tribalismului, xenofobiei, superstiţiei, homofobiei, masochismului, idioţeniei şi vrăjitoriei.

Creştinismul este moartea raţiunii şi a ideii de decenţă. Până nu o să scăpăm de el, o sa fim nişte iraţionali indecenţi, iar cei ce vor veni după noi, vor încerca un sentiment identic relativ la epoca noastră cu acela pe care-l încercăm noi când privim înspre epoca bronzului.

9 comentarii:

  1. Stai breee că-i cu schepsis. Dacă nu te supui canibalismului șamanistic de bună-voie, înseamnă că ți-ai refuzat biletu' către rai.

    Se explică (cred) în evanghelia după Ioan, capitolul VI. Scuze pentru citatul cam lung, dar este... ăăă... edificator (?):

    50. Pâinea care se coboară din cer este aceea din care, dacă mănâncă cineva, nu moare.
    51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viaţa lumii este trupul Meu.
    52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
    53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
    54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
    55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
    56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
    57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
    58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinţii voştri mana şi au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.

    Fragmentul ăsta ar trebui să adreseze și nelămurirea ta referitoare la motivul pentru care nu a fost direct trimis Isus ca pachet de pîine plus vin: că astea-s chestii adresate ăăă spiritului, și nu trupului.

    De ce pînă la urmă recurge creatorul la ritualuri canibalistice îmi depășește capacitatea de înțelegere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai parca trupul era trup si spiritul spirit. Cum poate sa suga spiritul credinciosului o bucata din spiritul lui cristos mancandu-i carnea?

    Si inca ma intreb, in momentul in care crestinii il halesc pe Cristos, oare se intreaba caruia dintre ei ii revine sfantul penis, si caruia sfantul testicul...

    Raman la conceptia ca e mai bine sa mananci creveti, desi este o abominatie (Leviticul 11:9-12) deci pedepsibila prin vestita pedeapsa cu pietruirea

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, huh, bizar fragmentul ăla cu creveții. (Eu nu-i mănînc că nu pot să-i sufăr, de fapt.)

    Mi-ar plăcea să aud o „părere avizată”, de la un teolog cu acte-n regulă, să-mi explice și mie ce-i așa de mirobolant (pardon, sfîntă taină) în înfruptarea metaforică din ciolanu' lu' Hristos și mai ales de ce n-ai cale liberă spre rai dacă nu participi la acest ritual. (Presupunînd aici că nu vor recunoaște că sfintele taine îi sînt de fapt mai utile clerului decît norodului, că, deh, se plătesc, nu?)

    RăspundețiȘtergere
  4. http://en.wikipedia.org/wiki/Transubstantiation

    freakin' morons!

    RăspundețiȘtergere
  5. Partea draguta este ca religia crestina este foarte departe de a fi monoteista, desi asa se proclama uneori. Dumnezeu este UNUL! Cu exceptia momentelor cand vorbim si de Iisus care este si el dumnezeu. Aaaa, pardon! si a sfantului duh, care este si el de origine divina. Si mai este si sfanta fecioara, care si ea a devenit divina dupa ce a fost violata de dumnezeu si i-a dat nastere lui Gizas.
    Ufff, nu se hotaresc nicicum crestinii astia! Acum aflu ca la Iasi mai este o cuvioasa pentru care sute de mii de oameni sunt gata sa jure ca este si ea divina...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine, cuvioasa Paraschieva?

    Uite-o aici cat de divina este:

    http://sclavii.blogspot.com/2009/08/cadavrele-umblatoare-si-puterile-lor.html

    RăspundețiȘtergere
  7. religia este mai rea decat orice drog sau parazit pe care il cunoaste omul.. s-a folosit de fricile omului si de infantilitatea lui si a ajuns sa porneasca razboaie si sa arda pe rug pe cei care nu erau ca ei sau care vedeau pur si simplu altfel lucrurile.
    de ce nu se publica o biblie cu toate evangheliile originale, nu cu bullshit-u' dupa care predica acum, pe care l-au modificat si reinterpretat dupa cum au vrut ei?
    hai sa nu mai traim cu ce se presupune ca a fost acum 2000 de ani si sa vedem ce facem de acum incolo?

    RăspundețiȘtergere
  8. Religia nu se foloseste doar de fricile si infantilitatea omului, ci are un rol foarte activ in implementarea lor. Pe un om care nu se considera pacatos (defect / incomplet) il ameninti degeaba cu tortura eterna.
    Iata totusi cum gaseste Dumnezeu sa ameninte pe cei care nu-i vor respecta imbecilele porunci:
    Deuteronomul 28:56 Femeia cea mai gingaşă şi cea mai miloasă dintre voi, care, de gingaşă şi miloasă ce era, nu ştia să calce mai uşor cu piciorul pe pământ, va privi fără milă pe bărbatul care se odihneşte la sânul ei, pe fiul şi pe fiica ei:
    Deuteronomul 28:57 nu le va da nimic din pieliţa noului născut, pieliţă ieşită dintre picioarele ei şi din copiii pe care-i va naşte, căci, ducând lipsă de toate, îi va mânca în ascuns, din pricina strâmtorării şi necazului în care te va aduce vrăjmaşul tău în cetăţile tale.

    Deci tu, ateista pacatoasa, o sa ti mananci copiii cu placenta cu tot. Ai grija!

    RăspundețiȘtergere
  9. multe mamifere isi mananca placenta pt a isi declansa lactatia; si astazi din placente se extrag diverse minuni...de catree marile firme farmaceutice...care nu stiu de catre cine sunt detinute....in fine, am citit in deuteronom 28, acolo era vorba de niste blesteme date de Dumnezeul iudaic catre cei ce nu l-ar asculta...

    RăspundețiȘtergere