Pagini

joi, 24 decembrie 2009

Miron Cristea - creştin adevărat (ortodox)

Să menţionăm aici câteva dintre faptele creştin-ortodoxe ale unui patriarh , precursor al preafericitului Teoctist (actualmente preafericit de decedat) şi al preafericitului Daniel Ciobotea, cel pe care îl preafericesc parteneriatele întru jaf şi îndoctrinare, încheiate între statul român şi Biserica Ortodoxă.

Preafericitul care este obiectul acestui articol se numeşte Miron Cristea, şi a deţinut funcţia de vrăjitor şef al Sfintei Biserici între anii 1925 şi 1939.

Dornic de reforme, acest preafericit, a introdus calendarul gregorian, cel care presupunea celebrarea Paştelui în aceeaşi zi în care era sărbătorit şi de credincioşii romano-catolici, lucru care nu a convins pe adepţii vechiului calendar. Vezi linkul. Patriarhul Miron a ordonat distrugerea toturor bisericilor schismatice (~40) şi întemniţarea tuturor clericilor cărora nu le plăcea calendarul pe stil nou. Aflăm că cel puţin 10 preoţi au fost ucişi sau au murit în închisoare, şi că vreo 5 mireni au fost căpătuiţi la mănăstirea Cucova. Ceea ce este amuzant este că în clipul asociat linkului, călugărul respectiv începe expunerea represiunii cu: "preoţii din sat au angrenat poporul şi autorităţile ca să vine să dărâme acest loc (mănăstirea Cucova)", şi termină dând vina pe evrei, masoni şi comunişti. Deci preoţii din sat erau preoţi evrei, masoni şi comunişti. Ha ha ha! Bine că nu erau preoţi atei.
Şeful mişcării, ieromonahul Glicherie Tănase, este arestat şi condamnat la moarte. Scapă de a doua, probabil în urma unor intervenţii provenite de la muntele Athos, sau în urma unei minuni de la Maica Domnului.

Mai apoi, preafericitul Miron Cristea dă dispoziţie unui pictor de biserici să-l picteze pe Nae Ionescu (alt habotnic) sub formă de drac, deoarece Nae se supărase că a fost invitat de către preafericit la o masă festivă cu curcani fripţi în chiar postul Crăciunului, şi ca atare scris un articol în consecinţă despre patriarhul BOR.
Nu numai că asta arată înalta factură spirituală şi onestitatea creştină a patriarhului degrabă mâncător de curcani fripţi în post, dar pe deasupra relevă şi umilinţa creştină a preafericitului ipocrit care a fost prins cu cioara vopsită, şi în loc să se căiască şi să se spovedească, preferă să-l vopsească pe turnătorul Nae Ionescu în drac, astfel vopsind vopsirea ciorii.

Pe 11 februarie 1938 ajunge prim ministru, şi în această calitate dă tot felul de decrete, legi şi declaraţii creştineşti cum ar fi:
-introducerea pedepsei cu moartea,
- denunţarea pluralismul politic,
- promite expulzarea evreilor,
- ia măsuri de represiune împotriva altor religii, interzicând performare serviciilor religioase în cadrul congregaţiilor care numără mai puţin de 100 de capi de familie (i.e. masculi).
- îşi arată iubirea creştinească pentru evrei declarând că:
"Datoria unui creştin este să se iubească mai întâi pe sine însuşi, şi să aibă grijă ca nevoile sale să fie satisfăcute. Doar atunci îşi poate el ajuta aproapele. . . . De ce să nu scăpăm de aceşti paraziţi (evreii) care sug sângele românesc creştin ? Este logic şi sfânt să reacţionezi împotriva lor".
(aici n-am înţeles cum de a avut creştinul tupeu să invoce de logica...doar este o creaţie a Satanei)
- îşi manifestă la modul activ poziţiile anti-semite, fasciste şi xenofobe care fac casă bună cu creştinismul.

Iar creştinii noştrii, susţin sus şi tare că ortodoxia nu a fost niciodată intolerantă, spre deosebire de catolici şi protestanţi. Că ortodocşii sunt curaţi ca lacrima. Curaţi ca dracul negru.

Ferească Dumnezeu să mai ajungă vreodată prim ministru vreun preafericit din ăsta.

3 comentarii:

  1. Panarama asta a fost si prim ministru? Tare.
    Boc vedete-as patriarh :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit multe carti ateiste -multe din perioada comunista- si am observat ca nu aveau nici cea mai mica baza teologica -cei ce au scris cartile- si spunea in cartea -Intrebari si raspunsuri la problemele de educatie ateista a teneretului - legat de rugaciune "Pentru orice s-ar ruga omul, se roaga pentru o minune, care se reduce la urmatoarele : Dumnezeule mare, fa ca de doua ori doi sa nu faca patru" dar nu stia ca exista si rugaciune de multumire, si pentru lume etc... Am scris acest pasaj ca o introducere la ceea ce vreau sa subliniez "Ferească Dumnezeu să mai ajungă vreodată prim ministru vreun preafericit din ăsta." Acest pasaj intareste ceea ce spunea Ioan Ianolide in cartea Intoarcerea la Hristos -Din drumul lor de zi cu zi, oamenii se abat si aprind o lumanare, apoi se pierd in mocirla cotidiana. Acesti oameni stiu foarte putin despre Dumnezeu, nu ai timp sa-I dedice, multi sunt confuzi, si totusi aprind o lumanare in biserica, expresie a luminii nevazute din ei insisi- si ca omul cand vrea sa se fereasca de ceva spune -Domane fereste!-, ori din reflex ori din orice...arata ca omul nu poate sa nu se raporteze la Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Teologia este o aberatie. La fel cum ar fi stiinta care studiaza obiceiurile lui Mos Craciun, zanologia sau teologia lui Thor.
    2. Imi pare rau daca n-ai simtul umorului. Aia cu "Fereasca Dumnezeu" e bascalie

    RăspundețiȘtergere