Pagini

luni, 15 februarie 2010

Ateiştii în vizită la mormoni

Duminica proaspăt trecută, m-am înhăitat cu ateistul ce are ca nume de cod "zergu" şi am făcut o vizită la biserica mormonească din Bucureşti.

Am stat la slujbă şi am ajuns teribil de stupefiat la concluzia că religia practicată de ăia este mai de bun simţ decât creştinismul ortodox. (admiţând că ar exista vreo religie de bun simţ). Să nu uităm că ăştia cred că triburile americane indigene sunt de fapt triburi pierdute de-a Israelului.

Aşa cum zice Sam Harris, există un motiv întemeiat pentru care mormonismul este mai puţin posibil să fie adevărat decât creştinismul, deoarece mormonismul este creştinism + încă câteva chestiuni foarte stupide. Spre onoarea lor epistemologică, măcar Joseph Smith ăsta, în mod clar a existat (spre deosebire de Cristos).

Mi-a plăcut că nu aveau cruci (instrumente de tortură) pe toţi pereţii (de fapt nu aveau nici una), la ritualul ăla în care se mănâncă pâine şi vin (dracu' ştie de ce) vinul era înlocuit cu apă, ca să nu intre pruncii în stare de ebrietate, iar biserica era construită într-un stil modern, şi dotată şi cu bude. De asemeni, în congregaţia lor au voie şi femeile şi copiii să cuvânte de la amvon, ceea ce le face cinste în comparaţie cu ritul ev-medieval creştin ortodox.

Chiar dacă le-am explicat la fraţii mormoni că suntem atei, că am venit doar din curiozitate ateistă, ce înseamnă alea dovezi, de ce avem probleme cu faptul că în biblie scrie că ateii trebuie omorâţi cu pietre, şi că creatorul Universului, dacă ar exista, nu ar alege un popor al lui preferat, pe care l-ar instiga şi l-ar ajuta să ucidă tot ce-i stă în cale (afară de virgine), precum şi altele din tagma asta în chiar biserica lor, oamenii nu au părut a avea vreo problemă cu asta. Ei voiau doar să ne convertescă şi nu cu toporu'.

Dacă însă am fi încercat schema asta într-o biserică cristo-fascistă, probabil creştinii ne-ar fi călcat în picioarele lor ortodoxe instantaneu, ar fi recuperat de pe pereţii bisericii două crucioaie şi ne-ar fi ţintuit pe ele ca pe nişte cristoşi ateişti ce suntem.

Pe la o vreme însă, ne-a umflat râsul şi pe mine şi pe zergu deoarece unul dintre predicatori s-a scapat şi l-a băgat la înaintare pe:
Ioan 3:16 - Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Dacă vrei să faci un ateu să râdă fără să vrea, nu-i nevoie de mai mult de Ioan 3:16, e o glumă mult prea clasică şi prea tare, mai ales din cauză că e genul de platitudine pe care creştinii o repetă ad nauseam, fără să îşi de seama de gradul de imbecilism deosebit de ridicat al acestui verset.

Ceea ce totuşi am observat, este că religia lor era golită de conţinut şi sacrificat tot acel conţinut în folosul profesării coeziunii grupului. Sunt ceva mai tolerant cu mormonii ăştia deoarece sunt doar o sectă obscură fără un impact social notabil. Pot cel mult să te amuze, mai ales că dogma e atât de iraţională încât trebuie să-ţi imaginezi neapărat că indivizii sunt ţicniţi rău de tot. Ideea este că nu prea iau foarte tare în consideraţie dogma aia. Cum am spus, coeziunea grupului e prioritară.

Iar creştinii ortodocşi ar avea destule lucruri de învăţat de la ei. De fapt creştinii ortodocşi care performează un rit prin excelenţă retardat, ar avea de învăţat nişte lucruri bune, de la scientologi, vrăjitoare, ghicitoare în cafea, şi orice alt tip de idioţi. Ortodocşii cred că practicile religioase sunt ca vinul - cu cât mai vechi cu atât mai bune.
Inutil să spun că asta este celaltă chestie pe care au greşit-o.

46 de comentarii:

  1. Frati intru credinta ortodoxa,incepe postul Sfintelor Pasti!Pocaiti-va,deci,si nu cumva sa nu-l tineti,ca-i mare pacat!Ce bine ca noi,ortodocsii avem posturile ,de folos spre curatirea sufletului si a trupului,si pe care acei sectari de mormoni nu le au,nefericitii de ei!
    http://bataiosu.wordpress.com/2010/02/15/azi-incepe-postul-mare/

    RăspundețiȘtergere
  2. Jale. As fi curios sa merg si eu la aia, asa in vizta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să nu uităm că prin imnurile lor am găsit și niște lucruri la fel de înfiorătoare sau stupide ca în doctrina clasică creștină: referirea la trimiterea lui cristos să fie omorât pentru vina omenirii drept „soluție înțeleaptă”, formulări de genul „să ne bucurăm de sângele mântuitorului”, o precizare că „dumnezeu a trimis războiul asupra unui grup favorabil lui” și apoi se vorbește de „iubirea lui”.

    Exact cum le-am spus și mormonilor înainte de plecare: în afară de componenta socială, care există, cu siguranță, nu am văzut nimic altceva.

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  4. @mon pays de kko
    Am citit postul lui bataiosu. Post de la "untdelemn" sa tina ma-sa, nu io. Cine dracu' mai zice in secolul XXI untdelemn in loc de ulei?
    Cum ar fi dupa o betie sa zici ca ai luat-o pe untdelemn? Doar crestinii ortodocsi au asemenea arhaisme prin testele lor credincioase.

    @danny
    Daca ai bafta iti faci rost si de un harem.

    @ zergu
    Aia cu solutia inteleapta (Ioan 3:16) a fost tare. Bine ca nu i-au zis solutia finala - Die Endlösung.

    RăspundețiȘtergere
  5. dan puric e ascultat de 1000000000000 de oameni pesntru ca reprezinta o valoare . tu esti un nimeni , mortii ma-tii de prsot

    RăspundețiȘtergere
  6. sa moara ma-ta dak nu iti ard hardurile , saracule!

    RăspundețiȘtergere
  7. al dracu labagiu ! Blogul lu' labagiuuuuuu .

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha ha ha!

    Ori Dan Puric e ascultat de idioti pentru ca e o valoare, ori din cauza ca este doar un pseudocult care pare o valoare in ochii subcultilor ca tine.

    Du-te, sinucide-te si scapa specia de inca un prost. Ia-l si pe Purec cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. dan puric are conferinta in ase miercuri si e bataie pe invitatii . hai toata lumea . m-am gandit ca e locul potrivit pentru a-i face publicitate

    RăspundețiȘtergere
  10. tu crezi papagaglule in teoria evolutionista ,ca oamenii au iesi din maimute ; asadar tu esti o maimuta ,nu papagal . "din ceas dedus adancul acestei calme creste"
    ia zi cultule de unde e , ce inseamna pusa in relatie cu filosofia lui Platon ? hai ca esti destept

    RăspundețiȘtergere
  11. sare sangele in tine ? asa sa sara , dracule

    RăspundețiȘtergere
  12. n-am nimic ca sunteti voi atei , din partea mea sa muriti si sa ramaneti cenusa . nu inteleg de ce va luati de Dumnezeu ? . cand dati voi la laba , de ce ii instigati si pe altii impotriva religiei?

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine, daca Puric are conferinta, du-te bate-te pe invitatii si nu-ti mai pierde vremea pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  14. a raspuns labagiuuu ! labagiule , pe tine te deranjeaza cand e vorba de Dumnezeu , ASTA E MARTURIA EXISTENTEI LUI DUMNEZEU, ca sariti cand e vorba de Dumnezeu .

    RăspundețiȘtergere
  15. Cel mai cunoscut labagiu din istoria mitica este Cristos, care a murit virgin. Tu ce crezi ca facea el singur prin desert p'acolo? Si-o lua la mana, evident. Si voi, care sunteti discipolii lui, la fel faceti, fizic sau psihic.

    Iar pe noi ne deranjeaza cand vine vorba de Dumnezeu deoarece religia produce retardati ca tine pe banda rulanta.

    RăspundețiȘtergere
  16. EU SUNT SCLAVUL LUI DUMNEZEU ! ASTA SUNT! tu esti un labagiu . ce sa-ti fac dak te dau de gol : sari cand zic Dumnezeu , sari cand zic labagiu ,pentru ca esti un labagiu , akum sare zamrtul pe monitor?
    Iisus reprezinta sacralitatea , metafora metafizica a spriritualitatii pure . Ia mai date-n pula mea . ca daca se intampla sa te prind ( tata e directorul directiei antidrog pe Bucuresti) , nu mai mananci 2 zile. sau ai luat etnobotanice?

    RăspundețiȘtergere
  17. Iisus e un cacat distrus sodomizat de catre toti apostolii lui si de catre toti ateii.

    Metafora metafizica a onaniei pure.

    De fapt pe cruce nu l-au batut pe Cristos, ci au luat crucea si au manjit-o cu kkt.

    RăspundețiȘtergere
  18. aaaaaaaaa. cum sa zic . am ip-ul tau , deci adresa ta

    RăspundețiȘtergere
  19. ca sa vad daca mai esti asa tare in gura

    RăspundețiȘtergere
  20. deci ideea e ca esti un labagiu.

    RăspundețiȘtergere
  21. Din moment ce nu mi-e frica de dumnezeul tau criminal de ce crezi ca mi-ar fi frica de un adolescent imberb ca tine?

    Singura frica pe care o am este ca incepi sa ma plictisesti. Si ca atare o sa-ti sterg comentariile imbecile.

    Du-te si manifesta-te pe www.tlp.ro, acolo poate gasesti pe altii care au timp sa-ti citeasca tampeniile puriciste.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  24. 2 intrebari pentru sclavul anonim
    1. daca nu iti este frica de nimeni de ce nu te prezinti?
    2. cum se explica limbajul tau spurcat din punct de vedere crestin ortodox?

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai daca asta inseamna sa fii crestin ortodox si sa postezi comentariile pe care le-a postat saracul(ca sa nu-i zic altfel)de mai sus,care n-a avut nici macar curajul sa iasa din anonimat,dar se da mare ca ta-su nu stiu ce scula e pe nu stiu unde,ma face sa nu mai am(uneori)regrete ca postez sub pseudonimul de mai sus,si-mi confirma ca alegerea acestui pseudonim a fost potrivita!
    Si,ca o ironie,chiar nu sunt ateu!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Cel mai trist ar fi fost sa nu fi mintit cand a zis ca ta-su e sef la politie. Daca ar fi asa, si un om care-si creste pruncul in asemenea hal e platit din banii mei sa ma protejeze de infractori, m-as simti mai jefuit decat atunci cand ma jefuieste statul si le da bani la popi.

    RăspundețiȘtergere
  27. Corect.Si asta vine tot in sprijinul a ce am scris mai sus-chestia cu pseudonimul ...

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut!
    In legatura cu vizita la biserica mormona... si eu am avut o impresie similara cand am fost la martorii lui Iehova; partea legata de coeziunea grupului e un punct pozitiv real; puteti sa dati cu piatra, dar cam fac parte si eu dintre cei care cred ca si noi ar trebui sa gasim un motiv bun sa ne intalnim duminica...
    In alta ordine de idei, mai baieti, sa va obisnuiti sa reactionez si sa va corectez oridecateori folositi aluzii sexuale pentru a exprima insulte sau pentru a marca relatii de putere! :) asta e un lucru pe care nu il inteleg la barbati! ce puii mei tot aveti cu masturbarea si cu sodomia de le folositi cand vreti sa va insultati unu pe altu !!!??? sunt lucruri NORMALE si BUNE ! (cu ironia de rigoare, vorbesc serios). Fiecare isi freaca ce are si gandeste cu ce poate. ..Iar cele doua activitati (de obicei) nu interactioneaza. :))

    RăspundețiȘtergere
  29. 1. Motiv bun sa ne intalnim nu trebuie sa-l cautam cu lumanarea ca doar exista. Conform statisticilor suntem mai minoritari decat gayii. Eu am de gand sa racolez niste atei pentru o intalnire sambata asta.

    2. Nu stiu altii cum sunt, dar eu folosesc aluziile sexuale (pe blog) doar pentru a defaima religia, nu interlocutorul. Daca vreau sa jignesc interlocutorul ii spun ca e retardat, idiot, sau, cel mai adesea - crestin.
    Si n-are nici un fel de legatura cu vreo relatie de putere, este blasfemie pura, sau mai exact desacralizare a "valorilor si simbolurilor religioase, lucru care este necesar. Vezi si sloganul meu.

    3. Este statistic empiric confirmat faptul ca sintagma de "cristos impotent" produce mult mai multa oroare in randul crestinilor decat "cristos idiot".

    RăspundețiȘtergere
  30. Stiu, stiu...mi-am dat seama ca le folosesti ca si blasfemie; iar "colegul" tau de dialog a fost cel care a inceput, folosind sintagma "labagiu" :)); dar, mai in gluma, mai in serios(mai mult in gluma) eu tot o sa continui sa ma sesizez, pentru ca, pe undeva, chiar mi se pare nociva tendinta asta de a face aluzii sexuale pe post de injuraturi sau in scop de defaimare. La "relatie de putere" m-a dus cu gandul comentariul ca isus a fost sodomizat de discipolii sai, sau, asa ceva- ca si cum, daca ar fi fost adevarat, ar fi fost ceva umilitor pentru el...bine, bine...stiu ca ai vrut sa enervezi...

    Trebuie sa recunosc, insa, ca nu inteleg de ce provoaca o reactie atat de puternica orice aluzie referitoare la sexualitatea lui Isus, indiferent daca este defaimatoare sau nu. Spre exemplu, potretul lui Isus prezentat in Codul lui DaVinci sau in Ultima ispita...poate fi unul blasfemiator, dar nu cred ca este defaimator deloc- nu il denigreaza cu nimic ca persoana. Si totusi, provoaca reactii la fel de puternice ca si comentariile tale, care se doresc din start defaimatoare.

    As veni si eu sambata, dar sunt din provincie...Nu stiu ce oficiati pe post de liturghie, dar, oricum la capitolul cantece de slava recomand calduros clipurile din seria "symphony of science" :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Ma , acum ei nu-s tocma secta. I-as baga la capitolul miscare religioasa/religie. Misionariatul de doi ani e parte din ''formarea lor'', mai ales a celor ce vor sa slujeasca in templu la un punct.

    Si mie imi pare ilara religia organizata, dar ramane o chestie de confort psihologic pentru multi. Acum, ca tot veni vorba de Dan Puric, discursul ''surorii Margaret'' (o blonda care venea sa propavaduiasca din cartea lui Mormon in zona mea) e mult mai putin violent decat al actorului devenit profet. Unde mai pui ca sora Margaret era americana si mai aveam putin si-i luam si numarul de telefon :D

    RăspundețiȘtergere
  32. N-am inteles de ce Ioan 3:16 e hilar. Ca maxime din astea sunt prin toate religiile.

    RăspundețiȘtergere
  33. @krossfire
    Mda, surorile mormonesti sunt in mod clar mai bune decat Dan Puric - si la discurs si la altele.

    @wpolitica
    Ioan 3.16 e hilar pentru ca Dumnezeu si-a trimis singurul sau fiu sa moara pentru ca noi sa avem viata vesnica. Da-o dracu' da, alta solutie nu avea? Nu putea sa ne dea viata vesnica fara sa-l trimita pe ala sa fie torturat? E prea absurd!

    http://www.youtube.com/watch?v=mFXVa-NvWUw

    RăspundețiȘtergere
  34. Altfel nu ne putea capta atentia... stii tu, in Evul Mediu decapitarile erau un eveniment social, iti aduceai copiii mici de acasa ca sa vada :)). In conditiile astea imagineaza-ti ce audienta ar fi facut tortura fiului lui Dumnezeu...

    Trebuia sa sufere ala ca sa apreciem gestul lui Dumnezeu altfel ne durea in cot si acuma faceam toti orgii si traiam in dezmat... cred ca asta ar fi logica... daca exista vreuna.

    Hai ca nu mai pisez pe subiect, dar vreau sa zic ca nu-l gasesc neaparat hilar. Poate doar daca ar incerca cineva sa ma converteasca cu el...

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu prea cred ca era cazul de audienta. Conform miturilor inca in vigoare acest Cristos a fost omorat pentru blasfemie si false profetii, asa cum sta scris in VT. Deci pe vremea aia, in caz ca s-ar fi intamplat ar fi fost doar executia unui blasfemiator de rand, nu a fiului lui dumnezeu.

    Cat despre subiect - ar fi foarte hilar daca nu ar fi luat in serios de ditamai haita de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  36. Am fost și eu nu de mult la penticostali. Ăștia sunt de-ăia ciudați rău, care cred în miracole și vorbesc în limbi necunoscute. Totuși, biserica era de o curățenie exemplară, fără icoane, cruci și alte zorzoane pe pereți, totul modern, parcă era o sală de cursuri la Universitate. Oamenii liniștiți, nimeni nu s-a legat de mine, deși am fost prezentat de la început de vorbitor ca fiind un „frate ateu” LOL.
    Per ansamblu, văd de ce le tremură izmenele ortodocșilor de frica „sectanților” - par a fi mai civilizați, chiar dacă cred niște nebunii la fel de mari sau mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  37. Prin darwinism sunteti mostenitorii de drept ai celor mai tari macelari,ATEO-bolsevicii.

    Ideea evolutionista" CONFLICTUL permanent duce la evolutie" si eliminarea indiviziilor slabi a fost cu desavarsire aplicata in ATEO-comunism.
    Darwin si-a cladit intreaga teorie evolutionista pe conceptul "LUPTEI pentru supravietuire".

    Conform teoriei lui, o lupta sangeroasa domina lumea naturii ,cel puternic castiga intotdeauna in fata celui slab, asigurandu-si astfel supravietuirea si dezvoltarea.

    El sustinea ca acest CONFLICT exista si in cazul raselor umane si chiar si-a folosit conceptele pentru a explica progresul societatii. Indignat de grija pe care oamenii o aratau fata de bolnavi, a afirmat ca "oricine s-a ocupat de reproducerea animalelor domestice stie, fara doar si poate, cat poate fi de daunatoare rasei umane aceasta perpetuare a fiintelor debile."

    Filosofi germani: Karl Marx si Frederich Engels, fondatorii ATEO-comunismului ,au incercat sa explice filosofia Materialista prin: Dialectica, adica teoria ca toate progresele din Univers sunt o consecinta a COMPETITIEI "conflictelor de interese" intre forte opuse.

    Marx si Engels foloseau Dialectica pentru a explica intreaga istorie a lumii ca bazata pe un CONFLICT perpetuu intre clase sociale, respectiv, in vremea lor, intre proletariat si burghezie.

    Marx a prezis ca muncitorii vor realiza ca singura lor sansa este sa se uneasca pentru a declansa o revolutie.

    ATEI declarati, amandoi filosofii nutreau o ura profunda impotriva religiei, sustinand eradicarea ei ca fiind absolut necesara pentru asigurarea succesului ATEO-comunismului.

    Aceasta teorie a lui Darwin nu a adus nici un beneficiu omenirii, aducand numai crime si atrocitati.
    Se estimeaza ca din cauza ATEO-comunismului (cel mai mare aplicator al teoriei evolutioniste) au murit aproape 100 de milioane de oameniin toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  38. Prin darwinism sunteti mostenitorii de drept

    1. Draga vita crestina, evolutionismul nu se numeste darwinism, la fel cum teoria gravitatiei nu se numeste newtonism, iar relativitatea nu se numeste einsteinism.
    2. Prin evolutionism nu suntem decat mostenitorii de drept ai parintilor si bunicilor nostri, si nu a altora.

    ai celor mai tari macelari,ATEO-bolsevicii

    Asa crezi tu ca toti bolsevicii erau atei? A dracu rusi, cum erau ei in 1920 ditamai tara ateista si eu nu stiam. Bolsevicii aia erau in marea lor majoritate crestini la fel ca si tine.

    Ideea evolutionista" CONFLICTUL permanent duce la evolutie"

    Ideea asta este o prostie din capul tau de crestin, nu ceva care tine de evolutionism. Conflictul permanent poate sa aiba tot felul de implicatii; de la extinctia toata a speciilor combatante pana la selectarea indivizilor mai rezistenti.

    eliminarea indiviziilor slabi a fost cu desavarsire aplicata in ATEO-comunism

    A fost pe dracu. Daca era sa fie asa n-ai mai fi apucat sa traiesti, la cat de prost esti. Nu indivizii tari ii elimina pe cei slabi tembelule ci mediul in care traiesc face selectia. Odata, ca selectia naturala opereaza la nivelul materialului genetic si la cel al speciei, nu la nivelul individului. Inca odata, in cadrul unui grup de animale sociale, asa cum sunt oamenii, colaborarea este mai avantajoasa decat anihilarea altor indivizi. Mai toate mamaiferele sociale se ajuta intre ele. Exista chiar specii care traiesc in simbioza si nu pot una fara celalata, si la animale si la plante.

    Darwin si-a cladit intreaga teorie evolutionista pe conceptul "LUPTEI pentru supravietuire".

    Asta arata cat stii tu despre evolutionism - nimic. Pune mana si invata, lasa crestinismul deoparte ca dauneaza grav sanatatii (mintale).

    Conform teoriei lui, o lupta sangeroasa domina lumea naturii ,cel puternic castiga intotdeauna in fata celui slab, asigurandu-si astfel supravietuirea si dezvoltarea.

    Si, ai aruncat tu un ochi in natura si ai vazut cum antilopa bolnava manaca leul? Sau cum hiena cu un picior rupt vaneaza mai bine decat aia care e sanatoasa? Tot evolutionismul spune ca animalele sociale au evoluat in asa fel incat sa functioneze doar ca grup si de aceea un maimutoi ca tine daca este lasat singur in padure o sa moara cat se poate de repede.

    Filosofi germani: Karl Marx si Frederich Engels, fondatorii ATEO-comunismului ,au incercat sa explice filosofia Materialista prin: Dialectica, adica teoria ca toate progresele din Univers sunt o consecinta a COMPETITIEI "conflictelor de interese" intre forte opuse.

    Eu cred ca s-au inspirat din crestinism, unde dumnezeu si satana se tot razboiesc

    ATEI declarati, amandoi filosofii nutreau o ura profunda impotriva religiei, sustinand eradicarea ei ca fiind absolut necesara pentru asigurarea succesului ATEO-comunismului.

    Eradicarea religiei este absolut necesara pentru viitorul speciei, deoarece sclavii lui dumnezeu, ai bisericii si ai statului or sa militeze intotdeauna impotriva adevarului si or sa spuna minciunile pe cae le spun de 2000 de ani.

    Aceasta teorie a lui Darwin nu a adus nici un beneficiu omenirii, aducand numai crime si atrocitati.

    Nu serios, chiar daca nu ar fi adus vreun beneficiu, mintea ta de crestin este incapabila sa inteleaga ca lucrurile ori sunt adevarate ori false, iar adevarul sau falsul lor nu este influentat de faptul ca adevarul cutare este vreunul dureros. Aplica prostia pe care ai spus-o la crestinism, care a adus si el doar retard stiintific si tehnologic, crime cu toptanul si atrocitati de toate felurile. Ce o sa rezulte de aici ca e fals crestinismul?
    Nu, nu rezulta de aici, ci din alte parti.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ma pseudoateule, Ortodoxia chiar a suferit, marturie sunt miile de victime din randul clerului si al laicilor.

    Merita gloante la ceafa mizerabilii care incercau prin anii 50 sa "armonizeze" pe Hristos cu materialismul dialectic.

    O sa vina si vremea socotelilor, nu cumva sa-ti faci griji.

    Ortodoxia a suferit in perioada ATEO-comunista, exista liste cu clericii executati, deportati etc.

    Inainte de "revoluţia" ATEO-bosevica- 1971, in Rusia existau aproximativ 54.000 de parohii şi peste 150 de episcopi.

    Prin 1939 mai existau mai puţin de 100 de parohii în funcţiune, doar patru episcopi şi 4 arhierei-vicari, care au continuat să-şi deşfăşoare activităţile religioase în clandestinitate.

    Arestările clericilor, episcopilor şi măsurile represive luate contra Bisericii s-au intensificat mai ales prin 1935, în perioada 1937-1939 a fost nimicit aproape tot corpul episcopal al Bisericii Ortodoxe Ruse.

    Constituţia sovietică din 1938 prevedea, în privinţa religiei, doar "libertatea cultului şi a propagandei antireligioase".

    Noua schizofrenie ATEO-marxistă urmărea să "revoluţioneze" omeni­rea bazându-se pe minciună, furt, delaţiune, crimă, toate viciile de des­trămare a societăţii, fără ca acestea să fie sancţionate pe pământ, comunismul a început lupta pe viată si pe moarte împotriva clasei vechi conducătoare, împotriva intelectualităţii si împotriva Bisericii.

    Oamenii au ajuns sclavi si flămânzi, o turma condusa de cei ce aveau bata in mana.

    In infernul ATEO-bolsevic au fost exterminaţi 25% din populaţia prinsă ostatică, adică circa 50 de milioane de fiinţe umane.
    Dintre aceştia 200.000 au fost preoţii ruşi care propăvăduiau dragos­tea între semeni.

    Mai citeste ,ai multe de recuperat.

    Nimeni n-a scăpat de ura si furia lui Stalin.URSS-ul devenise un mare abator ATEO-darwinist.

    Numai în 1937 au fost arestaţi 136.000 de clerici din­tre care 85.000 de mii au fost exterminaţi.
    In această vărsare de sânge creştin au pierit peste 40 de episcopi, dintre ei amintesc pe: Mitropolitii Procopie (de Kerson), Serafim (de Bakinsk), Sofronie (de Irkutsk), Andrei (de Tomsk), Stefan (de Vologda), Inochentiu (Klin), si o mică parte dintre episcopi: Teofan (de Nijni-Novgorod), Ambrozie (de Petrograd), Iuvenal (de Kursk), Paul (de Serdobsk), Petre (de la mă­năstirea Simonov), Amfilochie (de Ienisei), Gleb (de Perm) si mulţi alţii.
    Peste 60 călugărite de la mănăstirea Pokrov de lângă Kiev au fost deportate tocmai pe una din insulele oceanului Pacific, din apropri­erea peninsulei Kamceatca, de unde li s-a pierdut urma.

    Niste criminali ordinari,nimic mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  40. Ma pseudoateule, Ortodoxia chiar a suferit, marturie sunt miile de victime din randul clerului si al laicilor

    Suferinta este de la dumnezeu, caci scrie in scriptura:
    Matei 5:10 -12
    Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
    Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!
    Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voastră.
    2 Timotei 3:12
    De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi.

    Conform teologiei crestine n-ai de ce sa te plangi din cauza ca Stalin a trimis pe niste crestini mai rapid in imparatia cerurilor.

    Merita gloante la ceafa mizerabilii care incercau prin anii 50 sa "armonizeze" pe Hristos cu materialismul dialectic.


    Presupun ca ai iesi primul cu pusca sa imparti acele gloante, nu-i asa?

    Stalin a omorat tot ce i-a stat in cale dupa cum i-a convenit, probabil a invatat cum se face treaba de pe vremea cand citea Biblia la seminar.

    Sa spui ca a omorat crestini este ca si cum ai zice ca Stalin a omorat oameni cu doi ochi, nu de alta dar pe vremea aia nici nu prea existau atei. Ca sa omoare cateva milioane, trebuie sa ii ia dintre aceia care erau crestini. Mai apoi a vazut ca nu o scoate la capat cu ei asa ca si-a aservit biserica. Cat despre preotii exterminati - niste sarlatani si niste paraziti nemernici. Eu unul nu i-as fi omorat de nici un fel, ar fi fost o pedeapsa prea usoara. I-as fi pus sa faca cursuri de calificare intr-o meserie, iar daca nu s-ar fi priceput sa invete cum se munceste i-as fi lasat sa se descurce singuri fara ajutorul aparatului de spalat creiere al statului teocrat. Sa traisca exact asa cum a trait si Cristos. De aceea sunt de acord ca Stalin a fost un mare idiot.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Vad ca ai o placa pe care o invarti in continuu. Oricum acesta este un blog anticrestin, deci nu pot sa te las sa-ti promovezi propaganda ta antiateista pe aici.
    Ca sa ai pretentia ca discutam, trebuie sa raspunzi la obiectiile pe care le aduc eu chestiunilor pe care le afirmi, iar tu in loc sa faci asta, bagi copy paste cu drafturile tale propagandistice antiateiste care nu au nici o logica. Nu ai decat sa faci propaganda din asta la tine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  43. ”Joseph Smith ăsta, în mod clar a existat (spre deosebire de Cristos)”

    I-auzi, Hristos nu a existat. Să înțeleg că lista ta de lecturi din istorie coincide cu lista lui Lenin și altor bravi liber-cugetători?

    Existența lui Hristos ca personaj istoric e confirmată de ceva vreme. Cele mai credibile surse fiind scrisorile căpeteniilor unor romani din acele vremuri, dar și a unor filosofi neoplatonici.

    Varză rău blogul. Vă auto-induceți fel și fel de stupefacții ce ar putea fi șterse lejer printr-o informare făcută cum trebuie. Din păcate, colcăie ignoranța aici.

    V-am lăsat, să nu mă acuzați și pe mine că atentez la doctrina ateista, că fac ”propagandă antiateistă”. Ce spirite religioase perfecte sunteți cu doctrina voastră înverșunată despre Adevăr. Faptul că nu vă dați seama de asta sporește hazul pseudo-culturii caricaturale a celor care scriu aici. Simpatici foc :))

    Nu vă obosiți să răspundeți, nu revin în găuri negre. Sau, obosiți-vă, mi-e totuna :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Si daca tot nu vrei sa conversezi, ce pastele ma-tii ai scris comentariul; ca sa te aflii in treaba?
    Vezi ca alea de le crezi tu dovezi pentru Cristos sunt dovedite ca fiind false.

    RăspundețiȘtergere