Pagini

miercuri, 16 martie 2011

Propuneri pentru reforma creştinismului

    Iată aici o mică listă a unor idei care mi-au trecut prin cap în legătură cu reformarea religiei creştine, idei pe care le consider de bun simţ:
    1. Se ştie că Mântuitorul a suferit pe cruce pentru noi şi din cauza asta crucea este un sfânt obiect de cult. Se uită însă, că la suferinţa Mântuitorului au contribuit totodată biciul, cuiele, ciocanul şi coroana de spini. Propun deci ca şi acestea să fi declarate obiecte de cult, la fel de sfinte, şi să fie purtate de către credincioşi agăţate la gât de un lanţ. De asemeni, propun să fie construite şi câteva biserici cu ciocane în vârful turlelor.
    2. Credinţa creştină se propagă cel mai eficient speriindu-i şi ameninţându-i pe copii cu chinurile Iadului. Dar nu este singurul lucru cu care pot fi speriaţi copiii. Propun deci ca pe viitor, cei care nu vor să-l accepte pe Iisus Hristos ca mântuitor să fie ameninţaţi că nu li se va mai da voie afară să se joace mijita sau şotron, că vor fi trimişi la colţul de ruşine, că nu le mai dăm voie la calculator, că îi punem să strângă scamele de pe jos şi nu le mai cumpărăm Topi Top, vată de zahăr şi îngheţată. Dacă nici aşa nu merge putem să-i speriem cu Bau Bau, Omul Negru, sau le spunem că or sa-i fure ţiganii.
    3. Propun să fie canonizaţi de urgenţă următorii sfinţi şi următoarele sfinte pentru servicii incontestabile aduse promovării dreptei religii creştine: Sfânta Îndoctrinare Religioasă, Sfânta Naivitate, Sfânta Insecuritate Socială, Sfântul Bias Cognitiv, Sfânta Pareidolia, Sfânta Selecţie Observaţională, Sfânta Inchiziţie, Sfântul Stat Teocrat, Sfântul Intelligent Design, Sfintele Surori Superstiţia şi Gândirea Magică, şi nu în ultimul rând, Sfinţii mucenici Apelul la Ignoranţă şi Apelul la Turmă.
    4. Din întâmplare avem nişte prenume care desemnează faptul că purtătorul lor este un creştin; acestea sunt Cristian şi Cristina. Dar noi ştim că creştinismul este de mai multe feluri şi ca atare ne trebuie nume şi pentru denominaţiile specifice: Cristian Catolicul şi Cristina Baptista; Mormonel şi Mormoneea, Cristian după calendarul vechi şi Cristian după calendarul nou, Cristina Adventista şi Cristina Metodista, Ortodoxel, Reformel şi  Protestantu'.
    5. Preoţii creştini trebuie să cunoască învăţăturile din Sfintele Evanghelii, dar să nu uităm că Iisus Hristos s-a ocupat şi cu tâmplăria; propun deci ca popii să înveţe şi tâmplăria - nu ar fi rău pentru ei să cunoască o meserie.
    6. Biserica trebuie să stabilească mai devreme sau mai târziu dacă Sfânta Cuminecătură este de post sau nu, căci dacă e doar pâine atunci e de post, dar dacă e carnea şi sângele lui Hristos rezultă că e de dulce. Trebuie să ştim acest lucru ca nu cumva să mâncăm carne în post şi să păcătuim. De mult mă întreb cum se poate împărtăşi un vegetarian şi tot nu reuşesc să-mi explic.
    7. Că tot veni vorba de post. În timpul postului ne abţinem de la mâncare pentru a ne concentra mai mult pe spirit şi pentru a trece trupul într-un plan secund, refuzând satisfacerea acestei nevoi fiziologice. Mai există şi alte nevoi fiziologice de la care ne putem abţine pentru a intra în comuniune mai adâncă cu Dumnezeu. Propun deci să ţinem post şi de la a face pipi, iar atunci când ne vine să ne satisfacem această nevoie fiziologică să mai strângem puţin din picioare, mai topăim puţin prin cameră ca să mai amânăm momentul satisfacerii nevoii, exact aşa cum facem atunci când este ocupat la WC. Astfel, abţinându-ne de la pipi, ne vom controla mai bine pornirile trupului şi ne vom axa mai mult pe nevoile spirituale.
    8. De Paşte, ştim că Iisus a murit, apoi a înviat după trei zile şi de aceea de modificăm formula obişnuită de salut cu binecunoscutele "Hristos a înviat! / Adevărat c-a-nviat!" Propun deci ca în cele trei zile în care Mântuitorul a fost mort să schimbăm formula de salut într-un mod adecvat şi să ne spunem: "Hristos a decedat! / Adevărat c-a decedat!"
    9. În timpul slujbei pentru cununia religioasă de spune de 3 ori: "Se cunună robul lui Dumnezeu Florin cu roaba lui Dumnezeu Mirandolina...", dar este mai bine să spunem acest lucru de 333 de ori, deoarece 333 este un număr mult mai magic decât 3, având în componenţa lui pe 3 de exact 3 ori. Este de trei ori mai magic, adică magic de magic. Tot cu ocazia asta, miresei i se spune să se înmulţească ca Rahela, însă Rahela a avut doar doi copii, pe Iosif şi pe Beniamin. Mult mai bine ar fi dacă miresei i s-ar ura să se înmulţească ca iepurii sau ca ciupercile după ploaie.
    10. Cu ocazia ultimei plăgi venite asupra Egiptului, Dumnezeu a cerut israeliţilor să taie un miel şi să mânjească uşile caselor cu sângele acestuia pentru ca îngerul morţii să poată deosebi pe Israel de Egipt. De atunci a rămas obiceiul cu tăierea mielului de Paşte, însă noi în secolul XXI putem lăsa sângele în interiorul mielului şi putem folosi alte substanţe roşii pentru a ne mânji uşile de Paşti. Se pot utiliza cu succes salata de sfeclă roşie sau sucul de tomate, iar pentru carne se poate face un drum până la supermarket în vederea achiziţionării de găini congelate şi mezeluri Campofrio.
   11. Religia creştină spune că imediat ce este fecundat, ovulul are suflet. Ba, sunt unii care susţin că ovulul şi cu spermatozoidul sunt nişte semisuflete care devin unul în momentul concepţiei. Motto-ul unui adevărat creştin trebuie să fie: "nici un suflet nebotezat", fie el semisuflet sau întreg. În acest context ar fi de dorit ca femeile să vină la biserică în special în perioada menstruaţiei şi să lase tampoanele lângă cristelniţă pentru a fi botezate, deoarece pot conţine ovulul. Mult mai important este ca bărbaţii să aducă la sfânta biserică toţi spermatozoizii pe care îi produc, pentru a fi şi aceştia botezaţi şi binecuvântaţi de preot. Altfel ar fi o pierdere de miliarde de miliarde de suflete pentru religia creştină.
    12. Avem în această ţară o problemă cu artrita reumatoidă de care suferă foarte multe persoane, persoane care trebuie să meargă la biserică şi să se pună în genunchi în faţa preotului. Pentru a scuti aceste persoane de suferinţă şi pentru a satisface dorinţa preoţilor de-ai vedea pe toţi oamenii îngenuncheaţi am putea investi în cercetarea din domeniul opticii, pentru descoperirea unor ochelari care distorsionează imaginea în aşa mod încât, uitându-te prin ei, toţi oamenii să apară îngenuncheaţi. În caz că unii preoţi nu vor dori să poarte aceşti ochelari, putem face altă mişcare pentru a ne uita la ei de jos în sus, astfel încât să fie satisfăcuţi: ne întoarcem cu fundul la preot şi ne băgăm capul între picioare.
    Mă opresc la 12 deoarece 12 e număr magic, vezi cei 12 apostoli, cele 12 seminţii ale Israelului, cele 12 degete pe care le au cei cu polidactilie, cele 12 luni ale anului şi cele 12 ore împlinite de când n-am mai mâncat.

27 de comentarii:

  1. profet să te faci.

    mda, ştiai că 12 ăla face referinţă la zodii?

    cele 7 zile ale săptămânii, 7 arhangheli(acuma se recunosc doar 3), dragonul apocalipsei cu 7 capete, 7 planete(soare-saturn).

    creştinismul e o specie de ceea ce numesc religiosii neopaganism.

    paştele e solstiţiul de primăvară, ouăle reprezintă testicule, simbol al fertilităţii, pomul de crăciun e din mesopotamia, cozonacul tot ăia l-au inventat, îl distribuiau târfele clienţilor de solstiţiul de iarnă sau crăciun, se violau minori ( http://1.bp.blogspot.com/_4U7VpDmz7Pc/TPzXL9DAxMI/AAAAAAAAAFs/Jo1uy8Ikmkg/s1600/saint-nicholas-t8744.jpg sfântul nicolae) etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate face referinta la zodii sau la absolut orice alte 12 chestii; numerologia prin antichitate era pe post de religie separata. De fapt o vedem si astazi aratandu-si coltii. Lipsa crasa de gandire critica si cultura, si o frica turbata de dezordine / haos. Asa inteleg primitivii sa structureze lumea inconjuratoare; nu cunosc fizica, chimie si biologie asa ca isi inventeaza propriile legi (tembele) pentru a explica lumea si fac propriile inferente (gresite) despre structurile mediului inconjurator.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exercițiu de imaginație
    Dar dacă în loc de cruce, ar fi fost tras în țeapă ? Cum arăta semnul pe care creștinii trebuiau să-l facă ?
    Dar dacă ar fi fost spânzurat?
    Eu m-am distrat copios pe tema asta...vă doresc imaginație plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar nu stiu; dar probabil gaseau crestinii ceva; mai ales acestia ortodocsi, la care functia rituala a religiei e chiar mai importanta decat doctrinele. Important e sa faci cruce; ce inseamna aia nu-i musai sa stii.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cum arăta semnul pe care creștinii trebuiau să-l facă ?"
    Ei la asta nu m-am gandit. Parca-i vad pe credinciosi cand trec prin fata unei biserici...

    Numarul 12 este unul practic. Il poti imparti la 2 sau la 4. Numarul 10 nu are acesta proprietate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intrebare pusa catre o crestina:
    "Iisus isi facea cruce cand se ruga?"
    "Daaa, desigur!"
    "Pai cum, nu era evreu?"
    "Toti evreii pe care ii stiu isi fac cruce....."

    (Pentru mine e cel mai funny sa ma gandesc ce ar fi fost daca detineau romanii scaune electrice acum 2000 de ani)

    RăspundețiȘtergere
  7. pai crucea e defapt simbolul soarelui... ramane de investigat cine a inventat aia.

    dar cum multe civilizatii s-au pierdut in timp...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_cross

    RăspundețiȘtergere
  8. Era un banc...De ce n-a murit Iisus inecat? Ca nu sta apa pe biserica...(sau la gat, etc)

    RăspundețiȘtergere
  9. N-avea cum sa moara inecat ca doar stia sa mearga pe apa.

    RăspundețiȘtergere
  10. e la moda mersu' pe apa http://www.youtube.com/watch?v=Oe3St1GgoHQ :))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Cezara
    Raspunsul este simplu. Ridicarea degetului mijlociu ar fi fost pe post de cruce. Problema e ca in acest caz cred ca as fi ramas crestin. Pentru ca as ridica degetul spre cer in fiecare zi :)

    RăspundețiȘtergere
  12. pe tine chiar te obsedeaza biserica, dude.

    chiar, daca jesus era omorat prin viol in grup [legionarii romani etc] ce semn faceam azi?

    RăspundețiȘtergere
  13. 1. Daca pe mine ma obsedeaza biserica, atunci ce ai mai spune despre credinciosi? Si in acest caz ai spune ca suntem un popor de obsedati? (pleci de la premisa conform careia un om nereligios e automat neinteresat de subiect, si nu este corecta.)

    Fiecare individ cu hobby-ul lui; unul dintre hobby-urile mele este religia, si intamplator nu cred nici una dintre bazaconiile in care consta.

    Cea mai mare parte a populatiei e spalata pe creier cu aceasta religie, care mai e si falsa pe deasupra; ca atare, nu consider ca hobby-ul meu antireligios e mai prejos de fotbal sau de pasiunea unora pentru filme sau muzica.

    2. Daca Hristos ar fi fost omorat prin viol in grup, ar fi fost rezonabil ca credinciosii pentru a-si manifesta reverenta fata de zeitate, sa ia un popa si sa-l penetreze anal. Toti credinciosii din parohie.

    RăspundețiȘtergere
  14. cum am zis mai sus, minorii erau violati de catre popi, nu ar fi o surpriza.

    sa nu uitam insarcinarile divine, gen fecioara maria.

    un preot (egiptean?) a pacalit o pustana de 14 ca cica Zeul suprem i-a trimis o samanta si ea va da nastere unui copil a zeilor, culcandu-se cu ea.

    bine desigur, totul era fals, dar chestia aia se facea de secole.

    RăspundețiȘtergere
  15. http://revistainimaderoman.blogspot.com/2010/01/0210-pamflet-daunatorii-din-gradina.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Punctul 9:
    Sunt rugăciuni în care trebuie să repeți "Doamne miluiește" de 12, de 24 de ori.
    Dar Dumnezeu, care e atotputernic, nu pricepe din prima? De ce să nu repeți întregile rugăciuni de 24 de ori? Și când termini să constați că s-a făcut seară și să te apuci de vecernie. Tot de 24 de ori, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  17. Lasand gluma la o parte, ritualurile religioase reprezinta defularea nevoii de stabilitate a fiintei umane. Nimanui nu-i place nesiguranta, nu-i place sa se afle pe un teren miscator. Si executarea repetitiva a acestor miscari sau incantatii le ofera sentimentul de structura, stabilitate si siguranta. Desi ar putea intra foarte bine la capitolul tulburarilor obsesiv compulsive.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai uitat un punct: cel cu procrearea lui Isus.
    Deci, potrivit doctrinei trinitatii, dumnezeu nu e unul, ci 3. Tatal, fiul si duhul, care fiecare la randul lui e o persoana. Ca la orice religie monoteista care se respecta..
    Cum a fost zamislit in chip minunat Isus? Simplu: Dumnezeu si'a bagat Duhul in Sfanta Marie, care a ramas groasa. Doar ca Duhul era o Persoana ! In acest fel, Isus este fiul Duhului Sfant, in timp de Dumnezeu este unchiul lui. Si toate astea,in timp ce Sfanta Marie, Mama lui Dumnezeu, era concubina lui Iosif tamplarul. Iar Dumnezeu si prietenul sau, Duhul au ravnit la Maria, in ciuda poruncii dumnezeiesti " sa nu ravnesti la nevasta altuia". Complicata poveste.

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte buna teoria asta. Daca te nasteai acum vreo 1600 de ani si ajungeai popa smecher, teoria ar fi fost doctrina oficiala a BOR si o invatau copiii la scoala.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai eu m'am nascut mult mai tarziu, insa BOR a avut grija ca teoria mea sa fie totusi invatata la scoala...

    RăspundețiȘtergere
  22. @Escu
    Teoria ta? Ai drept de proprietate intelectuala asupra ei? Ai inregistrat-o la vreun birou ceva? Nu? Atunci fiule, am o veste proasta sa iti dau...

    RăspundețiȘtergere
  23. @ anonimule, faceam si io haz. Daca vrei, iti dau tie pe gratis toate drepturile, basca iti mai spun inca alte 15 tampenii doctrinare, numa' fii umanist si nu te inflama.

    RăspundețiȘtergere
  24. Cred ca mai degraba anonimul era un pirat, nu un umanist.

    RăspundețiȘtergere
  25. Sezi bland mizantropescule, ca si io fac haz de necaz. Sunt umanist si ma inflamez numai cand aud ca fac uni imisto de FSM...

    Godless1859, sunt kopimist, nu pirat. Oricum, ninja rulz, pirates suck :P

    RăspundețiȘtergere
  26. Iaca, daca n'aveti altceva mai bun de facut, puteti vizita saitul cu superpredici http://www.predici.cnet.ro/arhive/1065/ .
    Din care intelegem urmatoarele: ca dumnezeu a creeat cerurile si pamantul, vietuitoarele, si omul. Iar omul in infinita sa intelepciune i'a creeat lu' dumnezeu o mama, ca sa nu ramana orfan.

    RăspundețiȘtergere