Pagini

joi, 22 septembrie 2011

Opera socială a bisericii

     Se întâmplă să tot apară prin discuţii ca argument pro religie faptul că biserica ar fi artizana unei opere sociale, mai exact că biserica ar depune activităţi pentru ajutorarea celor săraci. Şi pe undeva, te-ai aştepta ca o instituţie care se ocupă în mod tradiţional cu prezentarea unor minciuni gogonate pe post de adevăruri, o instituţie ce are drept istorie o lungă succesiune de eşecuri, la nivel filozofic, moral şi social, să conţină şi vreo parte pozitivă din moment ce încă mai stă în picioare. Dacă însă biserica are vreo parte pozitivă atunci aceasta cu siguranţă nu constă în aşa zisa ei operă socială care de fapt nu este operă ci o piesă de teatru absurd înscenată pentru deplina prostire a populaţiei.
    În primul şi în primul rând biserica nu poate ajuta material pe nimeni deoarece ea nu desfaşoară activitaţi productive. Defrişarea pădurilor ajunse în proprietatea ei prin donaţii din partea statului nu contează ca activitate productivă ci tot ca o formă de parazitism pe resursele ţării. Preoţii şi celelalte specii clericale nu muncesc defel şi ca atare toate resursele financiare de care dispun aceştia sunt provenite din munca altora; singura muncă pe care o depun clericii constă în activitatea neobosită de splălare a creierelor.
    Ceea ce face biserica s-ar numi act caritabil doar în momentul în care acei bani care ajung la nenorociţi ar fi produşi prin vânzarea legumelor şi fructelor produse în serele şi livezile muncite de popi, patriarhi şi episcopi, dar noi ştim că acele sere şi livezi nu există şi nu vor exista niciodată. Ceea ce face biserica s-ar putea numi act caritabil dacă acei bani care ajung la nenorociţi ar fi produşi din vânzarea tehnologiilor inventate de teologi şi apologişti religioşi în institutele de cercetare teologică, dar noi ştim că acele tehnologii nu există şi nici nu vor exista vreodată.
    Aşa zisa operă caritabilă a bisericii nu constă decât în acapararea continuă de fonduri de la stat şi de la populaţie, reţinerea celei mai mari părţi din ele întru exagerata umflare a burţii clerului şi folosirea restului pentru ajutorarea câtorva nenorociţi. Oare dacă aş solicita de la stat şi de la cetăţeni câteva miliarde de euro, aş păstra partea leului pentru mine, şi cu restul aş ajuta nişte săraci mi s-ar duce vestea de mare binefăcător? Ba, dimpotrivă, dacă s-ar întâmpla chiar să funcţioneze acest scenariu aş fi numit probabil şarlatanul secolului şi asta doar din cauză că şarlatania mea ar fi prizoniera unui secol, nu una întinsă pe parcursul mileniilor aşa cum e cazul bisericii.
    De fiecare dată când reprezentanţii bisericii apar prin mass media şi se laudă cu opera lor socială nu fac decât să expună gradul extrem de neruşinare, ipocrizie şi cinism la care pot să ajungă slujitorii lui Dumnezeu, în fapt slujitori ai unui stil parazit de viaţă.
    Tot aceştia militează împotriva planificării familiale şi a avortului, astfel militând pentru familii sărace dar cu copii mulţi şi numesc asta pro-life. Tot aceştia sunt responsabili de îndoctrinarea religioasă şi numesc această spălare pe creier educaţie morală. Tot aceştia dau pilde despre "virtutea" de-a fi sărac în timp ce îşi strâng averi de miliarde. Ei bine, această situaţie nu este deloc întâmplătoare având în vedere că instituţia pe care o reprezintă este fundamentată pe cea mai mare decepţie a umanităţii, aceea că există un dumnezeu.
   
    Vom trăi într-o lume mai bună doar atunci când aceşti specialişti ai decepţiei vor fi recunoscuţi ca ceea ce sunt, când nu vor mai fi trataţi ca repere morale şi când vor fi sfătuiţi prieteneşte să se apuce să facă ceva util şi să lase minciunile şi şmecheriile deoparte.

73 de comentarii:

  1. De acord cu tot ceea ce ai scris!
    Dar hai să discutăm puțin problema celor ,,nenorociți''. Pentru că m-am săturat de clișee, de faptul că cei ,,nenorociți''nu fac altceva decât să aștepte de la alții , să creadă că nu pot face nimic, că sunt niște nenorociți, că alții sunt responsabili pentru viața pe care o duc, pentru bețiile care le ghidează deciziile, pentru absența dorinței de a-și trăi viața conștient, de a fi interesați și de altceva decât de a face un copil după altul,de a ști tot ceea ce se întâmplă în curtea vecinului și de a-și da cu părerea, de a sta în fața televizorului cu orele, zilele,anii...
    După cum se vede , biserica are de unde alege.
    Dacă Dumnezeu exista, sigur nu exista biserica!

    Cezara(http://cartilibere.blogspot.com/2011/08/carti-libere-religia.html)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa abordez punctual si problema caritatii / a nenorocitilor; intentionam sa o fac in postarea de mai sus dar mi am dat seama ca s-ar fi labartat mult prea mult si prefer sa prezint cate o idee odata.

    Pe scurt, sunt impotriva intretinerii unei categorii sociale care depinde de mila alteia, dar o sa prefer sa scriu un articol intreg despre acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă aştept pe www.forumcrestin.com subiectul "Adevărul Creaţiei, Alternativă la religii..."

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai bine astepti un colectiv de doctori psihatri care sa-ti rezolve gravele probleme psihice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca tot vo despre crestinopati...ia d-acilea:
    http://matrimonialecrestine.com/BabyBee

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu fac comentarii!
    Spun ce ştiu pentru cei care sunt mai puţin proşti decât mine.
    Dacă voi credeţi că sunteţi deştepţi rămâneţi sănătoşi.
    Nu uitaţi! Numai proştii care nu ştiu că sunt proşti, cred!
    Cred în dumnezei, cred în liderii partidelor lor, cred în teoriile "ştiinţifice" lansate de jidani, cei care se consideră neamul ales pentru a conduce lumea, cred în paraziţii lumii. Cred în mărturii care pot fi în egală măsură adevăruri sau minciună. Credeţi pe mai departe, că nu eu sunt acela care să vă schimb credinţa. Nu vreau să fac un nou partid sau o nouă biserică. Proştii tot proşti rămân!

    RăspundețiȘtergere
  7. wtf?^^ asta ar trebui sa aibe mai multa grija cu anumite cuvinte: "cred" "credeti" si faptul ca el spune ce stie pentru cei care sunt mai putin prosti decat el, adica mai destepti ca el...nu-i vad sensul.

    A, da, el nu face comentarii, el ne face doar prosti. Stii cum e vorba aia cu prostul nu e prost destul daca nu e si crestin :))
    Vaya con dios, Traiane! Am auzit ca are un carbastan de zece picioare si 50.000 de cai putere.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand eram mic vroiam sa fiu ca dumnezeu ( cu "d" mic , fiindca nu exista , sariti cu injuraturile crestinopatilor) , acum cand sunt mare , vreau sa fiu ca Godless . In el cred mai mult si am si de ce

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca Traian asta sunt destui! Atat de siguri sunt pe "cunostintele" lor incat nimeni nu le poate sta in cale cu vreun argument, la absolut orice problema, orice natura ar avea, isi gaseste raspunsul in dogmatica pe care o freaca zi de zi. Pentru cei ca el, religa e scoala, e datorie, e mod de viata, e filozfie, stiinta, educatie.. e totul! Va mai mirati de efecte? Eu nu, dar raman consternat de cata orbie dau dovada..

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca te uiti pe profilul lui asta se crede nu stiu ce profet; deci e dus cu pluta de-a binelea, nu face parte din tiparul obisnuit al religiosului. De aia i-am recomandat direct psihiatria.

    RăspundețiȘtergere
  11. M-am uitat si inainte de a posta mai sus, iar ce am scris era valabil din punctul meu de vedere exceptand partea cu "Şilo", cam la toti. Astia ca el, adica martorii lui iehova, dar si alte culte de astea mai mici (sambetistii de ex)..
    Deci chiar nu ma mir ca exista oameni credinciosi, dar unii sunt teroare!! Nu numai ca sunt credinciosi, dar sunt atat de indoctrinati incat habar nu au pe ce lume traiesc si ce-i mai trist e ca nu au sanse sa afle! TOT ce invata si pe care pun realmente baza, invata din literatura lor de specialitate, care este extrem!!!!! de bine organizata, gandita, promovata, distribuita! Traiesc intr-o micro-societate, un club al lor, se intalnesc doar intre ei, fac "intruniri" cu "fratii", se duc la mini-fotbal doar tineretul clubului, se casatoresc doar in cadrul clubului, exceptiile sunt foarte rare si bineinteles, vazute rau! In ei exista o forta de coeziune bazata strict pe religie, traiesc ca stat in stat, respecta in general legile, dar la limita si nu se aliniaza poporului din care fac parte. Nu canta imnul statului, nu fac armata (ei is pasnici cica), nu voteaza, nu au VOIE sa aiba preferinte politice, totul pe ideea ca singura autoritate este iehova, el e "seful" poporului propriu, din care bineinteles fac parte doar cei care-s martori, sambetisti sau ce-or fi ei... Chiar daca-s asa mai linistiti de felul lor, in interiorul lor exista latent resurse de tot felul, care pot fi (parerea mea) "activate" oricand cand e cazul.

    Deci crede-ma Godless, de ceva vreme stiu destul de bine ce se intampla in cadrul acestor cluburi, nu vb. doar de iehovisti, ci si de alte "culte", m-am trezit oarecum in mijlocul lor..:)).. Asta este! Incerc sa inteleg cum gandesc, cum isi rationeaza existenta si care le sunt motivatiile reale, iar din cate am vazut pana acum, sun muult mai sinceri decat asa-zisi ortodocsi, catolici etc! Candva grupurile astea religioase erau secte, erau putini, nici acum nu-s foarte multi insa in ultimii ani si-au INZECIT randurile! Majoritatea noilor ovine sunt din turmele binecunoscute.

    RăspundețiȘtergere
  12. Salutare,
    Nu aveţi inteligenţa, mintea necesară să înţelegeţi că noi, toţi oamenii, suntem proşti. Contraziceţi-mă! Criticaţi-mă, cum am învăţat în socialismul victorios, când jidanii l-au omorât pe Ceauşescu. Contraziceţi-mă cu argumente verificabile nu cu credinţe prosteşti.
    Eu nu mă cred profet!
    Eu ştiu că sunt cel prorocit de patriarhul hoţ al evreilor Iacov! Nu trebuie să mă crezi ca prostul. Nu ţi-a cerut nimeni să crezi. Nu te chem alături de mine să fac un partid sau o religie. Nu-ţi cer bani şi nici nu-ţi promit viaţă veşnică. Nu te trezesc eu, dacă nu vrei să te trezeşti singur.
    Toţi imbecilii au impresia că sunt inteligenţi; dacă unul nu este de acord cu el îl timite la psihiatru, vezi doamne, că-i nebun.
    Cunoştinţele mele sunt într-adevăr puţine, adică sunt prost. Eu ştiu asta, pe când dv. nu ştiţi, iar dacă cineva vă spune că sunteţi proşti vă sare muştarul.
    Sunt inginer cu cunoştinţe limitate, dar suficiente pentru a fi util societăţii în care am trăit şi trăiesc.
    Nu suport credinţele niciunui parazit social cum sunt filosofii, teologii de tot felul, sociologii, savanţii credinţelor ştiinţifice (evoluţia speciilor, teoria relativităţii, încălzirea globală, găurile în stratul care nu-i strat de ozon, teoria big bangului şi alte „ştiinte” stabilite democratic prin mărturie) , istoricii religiilor, jidanii, bancherii, neamului ales de dumnezeu să conducă lumea şi multe alte asemenea specimene de oameni „inteligenţi”.
    Dumneavoastră faceţi parte dintre ei domnule godless.
    A nu crede în dumnezeu este la fel cu a crede în dumnezeu! Contraziceţi-mă! Aduceţi-mi argumente doveditoare, dacă aveţi. Nu mărturii prosteşti auzite la şcoală, ori cât de înaltă ar fi ea, şcoala, sau citite în cărţi mai mult sau mai puţin sfinte sau/şi ştiinţifice.
    Scrieţi frumos şi lucruri adevărate dar ce folos dacă nu ştiţi că sunteţi prost şi strecuraţi multe neadevăruri printe rânduri.

    RăspundețiȘtergere
  13. .. asadar, inca un "teleghidat".. prost, dar ia uite ce multe chestii stie.... phii drace!

    Cred ca Sam Haris are foarte mare dreptate cand pune accentul in dezbaterile lui, pe fanatismul religiei si nu neaparat pe fanaticii din randul anumitor religii. Aia se schimba una-doua, problema ramane totalitarismul, fundametalismul religiei in sine! Iar asta reprezinta un pericol social!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sam Harris spune asa: problema nu e fundamentalismul ci fundamentele religiei X. Da exemplu pe jainisti care cu cat sunt mai fundamentalisti cu atat sunt mai pasnici, infricosati sa nu omoare o bacterie. Ca si contraexemplu da islamul. Deci problema nu este fundamentalismul in sine ci fundamentele islamului, a crestinismului, etc. Daca fundamentele sunt violente, fundamentalistii vor fi violenti, daca fundamentele sunt pasnice, fundamentalistii sunt extra-pasnici.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Traian

    A nu crede în dumnezeu este la fel cu a crede în dumnezeu! Contraziceţi-mă!

    N-am cum sa te contrazic, ai facut-o singur.

    ce folos dacă nu ştiţi că sunteţi prost şi strecuraţi multe neadevăruri printe rânduri.

    Bine mai Traiane, oi fi eu prost dar ce te-a apucat sa ma educi chiar pe mine? De ce nu te duci sa-l educi pe Vadim Tudor de exemplu? Sunt convins ca voi doi ati gasi o cale de comunicare comuna.

    RăspundețiȘtergere
  16. .. asadar, inca un "teleghidat".. prost, dar ia uite ce multe chestii stie.... phii drace!

    Cred ca Sam Haris are foarte mare dreptate cand pune accentul in dezbaterile lui, pe fanatismul religiei si nu neaparat pe fanaticii din randul anumitor religii. Aia se schimba una-doua, problema ramane totalitarismul, fundametalismul religiei in sine! Iar asta reprezinta un pericol social!

    Eu nu-ţi vorbesc ţie, care vrei să crezi, eu vorbesc celor care sunt mai puţin proşti decât mine şi vor să ştie, care vor să-şi abandoneze credinţa, care vor să se trezească ca să ştie, nu să creadă!
    Ai înţeles prostovane atât tu cât şi Sam Harris al tău?
    Credinţa ta nu este mai brează decât a credincioşilor simpli, credincioşilor în dumnezei. Ai înţeles prostovane?
    Eu nu-ţi cer să mă crezi cum v-au cerut jidanii: ucigaşul Moise, mincinosul şi hoţul Iacov patriarh al evreilor, jidanul conspirator Isus Cristos cu complicii lui. Eu nu vă cer să credeţi în holocaust ca să plătiţi apoi daune poporului „ales” de dumnezeu.
    Eu nu vă cer să mă credeţi cum a cerut jidanca Susan Solomon să fie crezută că ozonul scoate din combinaţii florul şi clorul. Mulţimea de proşti care au crezut-o au format „ştiinţa” găurilor de ozon care a dus prostimea (omenirea) la stabilirea Protocolului de la Montreal.
    Eu nu vă cer ca Harris sau Richard Dawkins sau profesorii voştri; eu vă cer să nu mă credeţi, aşa cum mi-a spus profesoara mea de Chimie: Mă Ioan numai proştii cred

    RăspundețiȘtergere
  17. @Traian

    A nu crede în dumnezeu este la fel cu a crede în dumnezeu! Contraziceţi-mă!

    N-am cum sa te contrazic, ai facut-o singur.

    ce folos dacă nu ştiţi că sunteţi prost şi strecuraţi multe neadevăruri printe rânduri.

    Bine mai Traiane, oi fi eu prost dar ce te-a apucat sa ma educi chiar pe mine? De ce nu te duci sa-l educi pe Vadim Tudor de exemplu? Sunt convins ca voi doi ati gasi o cale de comunicare comuna.

    Vezi că nu înţelegi?
    Nu educ pe nimeni! Spun ce ştiu oamenilor care sunt mai puţin proşti decât mine. Am sperat şi am sperat bine ca tu să fii unul dintre cei mulţi care mă acceptă aşa prost cum sunt.
    Nici un „înţelept” nu acceptă să vorbească cu un prost care-şi recunoaşte prostia.
    Eu am descoperit, probabil că nu sunt singurul şi nici primul, că Pământul a fost Creat! Orice creaţie are la bază o inteligenţă.
    Am presupus că această Inteligenţă dacă există, a influenţat, a inspirat scriitorii biblici.
    Dar Biblia-i scrisă de oameni şi oamenii nu sunt perfecţi. Astfel că Biblia nu este perfectă, cum pretind, scriitorii şi păstorii să craedă oamenii!
    Scriitorii biblici jidanii (nu-i confundaţi cu evreii) au introdus după mintea lor prorociri privitoare la neamul, poporul ales de dumnezeu să conducă lumea. Acestea sunt prorociri făcute de oameni şi împlinite tot de acelaşi fel de oameni, care vor să împlinească cu orice preţ prorocirile biblice.
    Sunt însă, prorociri care se referă la viitorul omenirii, nu numai la poporului evreu. Prorocirile referitoare la omenire sunt împlinite de oameni Aleşi, fără voia oamenilor, fără ca aceştia să ştie că împlinesc o prorocire biblică.
    Vreţi să continuăm discuţia? Sau vă plictisesc şi nu mă mai suportaţi, cum mi-a scris şi Profesorul Ion Coja.

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu ştiu că sunt cel prorocit
    Prorocirile referitoare la omenire sunt împlinite de oameni Aleşi, fără voia oamenilor, fără ca aceştia să ştie că împlinesc o prorocire biblică.

    Deci nu stiu ca indeplinesc o prorocire dar stiu ca sunt cel prorocit. Eu daca as sti ca sunt cel prorocit, m-as astepta sa indeplinsec o prorocire, cel putin pe cea care m-a prorocit pe mine. Deci te contrazici.

    Pe mine ma plictisesti, esti mai contradictoriu si mai ilogic decat majoritatea crestinilor pe care i-am intalnit. Nici macar n-ai haz. Hai sa nu ne mai pierdem vremea unii altora, du-te predica unde esti dorit sau mai bine, pentru binele tuturor du-te predica pustiului.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Saturnine
    Degeaba scriu ce ştiu, adică, degeaba predic, că nu sunt auzit!
    Poţi înţelege?
    Mă auzi?
    Pot să te înjur să te trec apele şi nu mă poţi auzi, aşa cum s-a făcut auzit Isus Cristos.
    Ştiai, măcar, că jidanul conspirator Isus Cristos nu a lăsat nici măcar un rând scris de mâna lui?
    Ce ştiu eu nu trebuie crezut, domnişoară! Trebuie înţeles
    Dacă nu ai suficientă inteligenţă cere-i dumnezeului tău şi vei primi inteligenţă de la Sântio Creatorul Pământului şi a tot ce este sub soare.
    Oamenii s-au rugat dumnezeilor lor, icoanelor, statuilor aurite, vacilor, Sfintei Paraschiva, ştie mai bine decât mine cel care se ascunde sub numele conspirativ godless 1859, cui s-au şi se roagă oamenii.
    Dar tot ce au primit oamenii, au primit de la Sântio Creatorul, pentru ca aceştia să afle singuri ce este bine şi ce este rău, ce este util şi ce este inutil.
    Evreii au învăţat credinţa şi minciuna, pe care le practică şi vor să le menţină în funcţiune; au învăţat conspiraţia şi războaiele de care-i plină lumea.
    Predic în pustiu!
    Numai voi nu ştiţi, numai voi credincioşii de tot felul, nu auziţi şi nu înţelegeţi că aşa trebuie să nu mă auziţi.
    Nu poţi înţelege! N-ai materialul necesar!

    RăspundețiȘtergere
  20. Predic în pustiu!

    Eu as fi fost fericit sa predici in pustiu, eventual in Sahara; din pacate se intampla sa predici pe blogul meu. Si serios, singurul motiv pentru care te-am tolerat pana acum este faptul ca nu esti in deplinatatea facultatilor mintale si ca atare m-ai facut curios. Insa paranoia ta este una simpla si din cauza asta s-ar putea sa ma plictisesti cam repede. Uite, ceva ce ma intereseaza este urmatorul lucru: pentru unul ca tine exista chestii amuzante? Cand ai râs ultima vreme si din ce motiv?

    RăspundețiȘtergere
  21. "Ai înţeles prostovane?"

    Am inteles bolovane!! Ce n-o sa inteleg niciodata si sincer sa fiu nici nu-s foarte curios, este ce o fi in capul ala al tau. Sti cu cine cred ca semeni? Cu unu care-si zicea Isus, era tamplar, dar nu cred ca era mai prost ca tine, sunte-ti cam pe o minte, la fel de bolovani. Ce zici?.. Iti placu cu cinte te-am asemuit??.. :))).. Ti-ar place tie sa ajungi asa celebru ca tamplarul ala, numai ca cred ca ala era si mai sonat ca tine, s-a descurcat mai bine, iar aia carora le vorbea nu erau pe bloguri ci in colibe de paie. Avea cu cine, tu n-ai bolovane!

    RăspundețiȘtergere
  22. Re: Adevărul Creaţiei, Alternativă la religii...

    Predic în pustiu!
    Eu as fi fost fericit sa predici in pustiu, eventual in Sahara; din pacate se intampla sa predici pe blogul meu. Si serios, singurul motiv pentru care te-am tolerat pana acum este faptul ca nu esti in deplinatatea facultatilor mintale si ca atare m-ai facut curios. Insa paranoia ta este una simpla si din cauza asta s-ar putea sa ma plictisesti cam repede. Uite, ceva ce ma intereseaza este urmatorul lucru: pentru unul ca tine exista chestii amuzante? Cand ai râs ultima vreme si din ce motiv?


    Stai liniştit este ultima mea „predică” pe bleaga ta. Am predicat în acest pustiu pentru că te-ai dat „înţelept”, intelectual.
    Aveam nevoie şi din partea unuia ca tine de confirmare că sunt nebunul ridicat de Sântio împotriva credinţei şi minciunii lansate în lume de jidanii care se cred aleşii lui dumnezeu să conducă lumea.
    Eşti prea prost ca să înţelegi şi să faci diferenţa între dumnezeu şi Creator. Mult mai mulţi creştini, simpli credincioşi, cunosc diferenţa dintre idoli şi creatori, decât voi telectualii, „înţelepţii lu’ peşte”.
    Nu prea sunteţi duşi la biserică, adică şcoliţi (trebuie să-ţi explic că nu te duce mintea).
    Mă întrebi când am râs în ultima vreme!? Dacă ţi-ar funcţiona ochii minţii ai vedea cum râd şi acum de tine; dacă ai avea urechi ai putea auzi şi hohotele mele de râs.
    Postez aceste rânduri şi pe www.forumcrestin.com unde sunt câţiva credincioşi care se vor amuza copios văzând cât de proşti pot fi înţelepţii.
    În Biblie, cea mai veche constituţie în vigoare şi astăzi, este scris: Înţelepţii sunt daţi de ruşine, sunt uimiţi, sunt prinşi, căci au nesocotit cuvântul (DOMNULUI) Creatorului. Şi ce înţelepciune au ei? (Ieremia 8:9) Nu-i nevoie să credeţi. Aveţi puţintică răbdare.
    Salutare!

    RăspundețiȘtergere
  23. .. Traian cel batran si bolnav..

    Bufonul asta paranoic, are 73 de ani , un blog propriu, peste 1300 de posturi pe forumul ala crestin, dar nicaieri nu-i binevenit (poate la el pe blog), din postura de prostalau condus din spate de insusi "Sântio" (o specie noua de dumnezeu, nascuta in dovleac la el), ii porcaie pe toti, isi propaga grava boala mintala, ii termina pe bietii forumisti/bloghisti din toate colturile lumii, in frunte cu adminii lor cu tot. Mie chiar mila de ei.. Am incercat sa citesc cateva posturi d-ale lui, dar n-am nici vreme, nici rabdare (oricum mi-o pierd rapid), nici nu am ce.

    A mai scris si pe alte bloguri/forumuri dar si acolo a fost intrezis/ignorat! Oare de ce??..

    Singurul ADEVAR despre tine este ca esti bolnav..... grav bolnav...

    RăspundețiȘtergere
  24. Ăsta e un blog tare. Am să-l supun atenției. Însă după părerea mea informația singură nu este suficientă pentru prăbușirea creștinismului. După părerea mea, dacă vrem să distrugem creștinismul, putem face, dar este nevoie de ceva mai mult decât informare.

    RăspundețiȘtergere
  25. Au incercat altii sa desfiinteze crestinismul altfel decat cu informare si au dat cu oistea-n gard. Pur si simplu nu functioneaza.

    Tot cu informare / informatie o sa se rezolve problema insa ceea ce conteaza este forma in care este pusa informatia si aici comunitatea ateista / antiteista schioapata din greu, ca sa nu zic ca e handicapata de-a dreptu'.

    RăspundețiȘtergere
  26. Traian Ioan spunea:
    Bine ne-am regăsit remussatala.
    Eşti acelaşi prost ca pe vremea răposatului George Pruteanu. N-ai evoluat; nu ţi-a mai scăzut prostia.
    Între timp eu spre deosebire de voi toţi am aflat că sunt privilegiatul Creatorului Sântio; ştiu că sunt prost!
    Voi vreţi să desfiinţaţi creştinismul?
    Ce proşti sunteţi! Voi nici măcar nu ştiţi ce este Creştinismul şi vreţi să-l desfiinţaţi? Vreţi să desfiinţaţi Creştinismul în care au crezut marii noştri străbuni, Nicolae C. Paulescu, Corneliu Zelea Codreanu, Nae Ionescu, A.C.Cuza, Xenopol, Nicolae Iorga? Voi vreţi să desfiinţaţi credinţa celor care au înfiinţat „Liga Contra alcoolismului”?
    Mai ştiţi undeva prin lume o altă „Alianţă Universală Antisemitică”? Eu o ştiu numai pe cea înfiinţată ce Cuza şi Iorga; este adevărat că sunt prost şi foarte limitat în cunoştinţe.
    Dacă vreţi să faceţi o treabă pentru neamul românesc şi nu numai, încercaţi să desfiinţaţi credinţele de tot felul care distrug lumea, nu numai creştinismul neamului nostru.
    Am încercat pe tot felul de saituri să le deschid mintea proştilor, dar nici unul nu a realizat cât este de prost.
    Profesorul Universitar Ion Coja este atât de prost încât a scris şi o Constituţie Creştină. Acest profesor Universitar ca şi voi, de altfel, este atât de prost încât nu s-a gândit niciodată „De ce Sântio, Creatorul a întocmit paraziţii printre toate celelalte vietăţi utile?”
    Nu vă mai scriu pentru că tot proşti rămâneţi, adică (trebuie să vă explic ca să puteţi înţelege cât de cât) tot deştepţi vă credeţi. Credinţa a fost instituită în lume de Sântio, prin evreii cărora le-a băgat în cap că sunt poporul ales iar ei au crezut, au crezut că sunt deştepţi. Şi voi îi copiaţi pe jidanii care se cred deştepţii lumii. Vă credeţi deştepţi.
    Deşteaptă-te române!
    Veniţi pe www.forumcrestin.com ca să înţelegeţi „Adevărul Creaţiei, Alternativă la Religii...” veniţi să continuăm lupta împotriva credinţelor prosteşti, luptă iniţiată de înaintaşii noştri, unici în lume.

    RăspundețiȘtergere
  27. Bine ar fi Godless dacă nu ţi-ar fi frică că ţi se scoate în evidenţă prostia de către cei care sunt mai puţin proşti decât tine.
    N-am înţeles de ce nu-mi mai permiţi să scriu pe saitul tău sub numele meu real Train Ioan?
    Că eşti laş, se vede că te scunzi în spatele numelui conspirativ Godless; dar prostia tot ţi se vede.

    RăspundețiȘtergere
  28. Traiane, am si eu o curiozitate. Vreau sa stiu daca ai simtul umorului. Uite un banc scurt si sa-mi spui daca te-a umflat sau nu rasul:

    ----------

    Un inspector la spitalul de nebuni . Intra intr-o camera unde toti nebunii erau catarati pe pereti , crezandu-se frunze . Inspectorul spune :
    - A venit toamna ! Majoritatea nebunilor coboara de pe pereti in afara de vreo 2-3 care raman agatati.
    - Voi de ce nu cadeti ? intreaba inspectorul
    - Noi suntem de conifere !

    RăspundețiȘtergere
  29. Vă răspund pe www.forumcrestin.com
    Privitor la mine, ai doar o singură curiozitate? Nu mă surprinzi cu isteţimea ta!
    „Simţul humorului” îl au numai cei care cred că sunt deştepţi iar restul sunt proştii lumii.
    Numai acceptând ideea că cineva se poate căţăra pe pereţi şi sta agăţat de nu-ştiu-ce, ca frunzele-n copaci, îţi arată „inteligenţa”. Simţul humorului este caracteristic proştilor!
    Eu scriu ce ştiu!
    Cine crede că e mai puţin prost de cât mine, să-mi arate ce ştiu greşit pentru că vreau să mă corectez. Toţi imbecilii, toţi intelectual impotenţii, îmi spun cum mă percep ei fiind incapabili de un raţionament elementar.
    Nu-i nevoie să-mi spuneţi cum sunt, cum mă percepeţi pentru că mă cunosc foarte bine.
    Eu ştiu că sunt Şilo; cel prorocit (Geneza 49:10) de Iacov, Patriarhul hoţ al evreilor. Eu, Traian Ioan, spre deosebire de Jidanul conspirator Isus Cristos, vă spun să nu mă credeţi; în general să nu mai credeţi ce citiţi, auziţi şi vedeţi. Numai proştii cred!
    Credincioşii mi-au acceptat postarea cunoştinţelor pe saitul lor.
    Ateii şi antiteii nu sunteţi capabili să judecaţi, pentru a ajunge la Adevăr. Vă mulţumiţi cu credinţa voastră.
    În rest... Deşteaptă-te române!

    RăspundețiȘtergere
  30. @Taian Ioan
    Poate noi nu te surprindem, da tu pe noi...
    Maestre, vezi ca sunt multi care "stiu" ca sunt Napoleon sau chiar al de sus' Sunt pline sanatoriile de ei!

    Daca credinciosii ti-au acceptat postarile, unde scrie ca trebuie si proprietarul blogului asta sa iti accepte aberatiile?

    Mda, bine ca esti tu capabil sa judeci in locul nostru, adevaratu-le.

    Decat cu tine, mda, parca ma multumesc cu "credinta"!

    Noi ne-am desteptat, tu poti sa te culci la loc.

    RăspundețiȘtergere
  31. @ godless1859
    Creştinismul nu poate fi desfiinţat păstrând toate celelalte credinţe. Toate credinţele trebuiesc a fi desfiinţate inclusiv a ateilor sau antiteilor. Adoptaţi sistemul de a scrie numai ceea ce ştiţi şi cereţi, fără frică de ridiculizare, să vi se scrie ce ştiţi greşit pentru a vă corecta.
    Toţi oamenii ştiu câte ceva adevărat; tot ce este Adevăr, indiferent ce prost îl spune, îl scrie, trebuie să fie acceptat de toţi oamenii care sunt conştienţi de prostia lor.
    Vă dau un exemplu de prost care ştie multe şi ale cărui cunoştinţe pot fi folosite în folosul societăţii. Profesorul Ion Coja ştie multe dar ce folos că scrie o Constituţie creştină pentru români. Astfel anulează toate cunoştinţele sale.
    De ce face lucrul acesta Ion Coja?
    Pentru că vrea să strângă în jurul lui toţi credincioşii creştini, marea majoritate a prostimii române. Să formeze un partid (o religie, în fond) puternic bazat pe credinţă, pe prostie, pe o conspiraţie jidănească.
    Nu se poate domnule Coja!
    Nu se poate domnilor!
    Numai cine deţine Adevărul absolut va avea câştig de cauză!
    Creştinismul nu este un Adevăr absolut, dar cuprinde mult Adevăr; Adevăr de care omul mai puţin prost decât mine ţine seama de el, de acest Adevăr.
    De altfel toate religiile cu dumnezei cuprind adevăruri dar nu Adevărul absolut.
    A crede că big bangul este un adevăr, vă descalifică domnilor atei sau antitei.
    Susţinând că teoria evoluţiei speciilor este un adevăr, de asemeni vă descalificaţi.
    Susţinând descoperirile „savanţilor” evrei, care se pot demasca cu cunoştinţele actuale că sunt aberaţii stiinţifice, de asemenea vă discreditaţi în faţa oamenilor care ştiu.
    Teoriile „ştiinţifice”, cum este cea a jidanului Albert Einstein, teoria relativităţii, este ştiinţă stabilită democratic, prin mărturii false specifice evreilor.
    Teoria găurilor din statul de ozon (care nu-i strat) elaborată de jidanca Susan Solomon este recunoscută ca „teorie ştiinţifică”, de alţi martori paraziţi, care a condus la Convenţia restrictivă de la Montreal.
    Această imbecilă, Susan Solomon, împreună cu toţi ceilalţi martori deveniţi „oameni de ştiinţă” nu ştiu nici măcar metoda de analiză chimică a ozonului.
    Imbecilii numiţi, între ei, savanţi, nu ştiu că singurul halogen ce poate fi scos din combinaţiile lui, de către ozon, este Iodul, cel mai slab oxidant dintre halogeni.
    Aceşti imbecili au constatat apariţia găurilor de ozon deasupra polilor Pământului. Aceşti imbecili nu ştiu nici măcar că atmosfera de deasupra polilor nu este sub radiaţia solară – cea care produce ionizarea componentelor atmosferei rarefiate – în timpul iernii polare.
    Eu vă scriu ce ştiu, fără să am pretenţia prostească a conspiratorului Isus Cristos, de a vă cere să mă credeţi.
    Eu vă cer să judecaţi, să mă judecaţi, nu cum a cerut el proştilor: Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi;
    Eu, Traian Ioan, vă cer tuturor credincioşilor, indiferent de credinţa voastră, să mă judecaţi, nu să mă apreciaţi ca prost sau deştept, ca nebun sau intreg la minte.
    Arătaţi-mi bârna din ochiul meu pe care nu o pot vedea singur ci, numai cu ajutorul vostru care mă priviţi în ochi; arătaţi-mi-o cum vă arăt eu paiele din ochii voştri. Numai în felul acesta ne putem îndrepta, unii pe alţii, şi ajunge la Adevărul absolut.
    Nici un om nu este capabil să-şi vadă singur greşelile!
    @ rftghost
    Jidane,
    Că eşti laş se vede de la mare distanţă. Că eşti mult mai prost de cât mine de asemenea se vede; n-ai înţeles nimic din cele scrise de mine.
    Nu uita că eu scriu nu pentru tine sau cei ca tine, eu scriu pentru cei care sunt mai puţin proşti decât mine şi de care Ţara mea e plină!
    Jidane nu trebuie să mă crezi, aşa cum îl credeţi pe preotul vostru rasistul ucigaş Moise, care v-a băgat în cap că sunteţi poporul ales al dumnezeului vostru, Iehova.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi;

    RăspundețiȘtergere
  33. @Traian Ioan
    Ateismul nu e credinta... mai studiaza.
    In afara de adevarul stiintific (personal consider doar adevarul matematic), nu exista alte adevaruri. Scurt.
    Teoria big-bang e cea mai apropiata de realitate momentan. Tu, care nu intelegi metodologia stiintifica, nu realizezi ca o teorie sta in picioare atata timp cat explica cel mai bine un fenomen. Nu e adevarul, e doar o explicatie. Poate fi inexacta, de aia stiinta evolueaza, pe cand credinta stagneaza. Lipseste flexibilitatea.

    Teoriile stiintifice nu sunt adevaruri, sunt explicatii. Nu fi idiot, incearca sa gandesti. Nu are legatura cu aberatiile in care crezi, ci cu bunul simt. Daca nu ai incredere in teoriile stiintifice, atunci baga linistit mana in priza, ca poate teoria lui Ohm sau efectul Joules nu e adevarat, si scapi!

    Faptul ca Albert Einstein era sau nu evreu nu cred ca apare pe undeva prin teoria relativitatii. Si daca ar fi asa, ce problema ai cu asta? Apartinenta de un anumit popor da mai mare valoare de adevar unei teorii? Nu esti teapan la cap?

    Stiinta nu e credinta ca sa fie stabilita de niste decrepiti care se pisa pe ei in pat si le curge grisu din gura... teoriile stiintifice se bazeaza pe experimente.

    Chiar si tu (s-ar putea sa ma insel, nu cred ca te duce capu atata), poti sa verifici orice teorie, chiar si a relativitatii, acasa, cu instrumente simple.

    Omule, tu nu cred ca esti stabil la cap... Oxigenul nu e halogen, si deci nu "scoate" halogenii din compusi chimici. Ozonul e doar o molecula instabila de oxigen, care se descompune usor. Inteleg ca esti prost, da macar pune mana si citeste un pic de chimie.

    Din pacate, nu trebuie sa te judece nimeni, ci doar sa te trateze... sunt medici specialisti in ce suferi tu...

    Sa revenim la dedicatie:
    - nu sunt evreu, si nici nu mi s-ar parea jignitor daca as fi.
    - de unde ai dedus ca as fi las?
    - tu nu intelegi nimic din lumea care te inconjoara... incerci sa imi reprosezi mie ca nu iti inteleg aberatiile?
    - "Tara mea"... nu zi in public prea des, ca vin baietii cu halate cu maneci lungi...
    - din cate tin eu minte, ala de sus le-a bagat chestiile in cap, nu Moise... saracu Moise s-a coit cu bolovanii pe munte...
    - apropo, cine ti-a bagat nebunia tie in cap? Acelasi erou de sus? Sau e altu?

    RăspundețiȘtergere
  34. @ rftghost

    Mă văd obligat să repet pentru a nu ştiu câta oară: Eu scriu numai ceea ce ştiu! Scriu pentru toţi oamenii care vor să mă critice tovărăşeşte; să-mi arate ce ştiu greşit pentru că vreau să mă îndrept, să mă corectez. Nu am nevoie de aplauze şi nici de huiduieli, adică nu mă interesează aprecierile nimănui.
    Am întâlnit pe internet pe unul, Adrian Buzatu, care afirma că ce este ştiinţă astăzi mîine poate fi desfiinţat.
    Boul nu mi-a mai permis să postez pe saitul lui ca să-i arăt aşa cum îţi arăt ţie, acum, că eşti prost făcut grămadă. [b]Ce este ştiinţă, de la Sântio Creatorul, descoperită de oameni aleşi, rămâne ştiinţă în veac![/b] Ai înţeles prostovane?
    Legea Creatorului descoperită de Joule şi Lenz este lege în veac! Nu astăzi ştiinţă şi mâine credinţă cum credeţi voi proştii.
    A... de la credinţă prin cercetare şi studiu se ajunge la cunoaştere, la ştiinţă. Aşa au făcut Joule şi Lenz de au ajuns la legea Stabilită de Sântio Creatorul, lege care le poartă numele.
    Referitor la jidanul Albert Einstein şi la tine eu nu am spus că sunteţi evrei, că doar nu vă stă scris în frunte „evreu” eu v-am spus „jidani” pentru că aşa vă percep; vă percep ca mincinoşi, hoţi neprinşi (nedovediţi), laşi, oameni care vreţi să nu fiţi judecaţi sau să vi se arate racilele, defectele de gândire, lipsa de judecată.
    Dacă ai judeca puţin ai realiza singur, nu cu ajutorul vreunui „profesor”pe care să-l crezi, că ateismul este o amestecătură de credinţe, de dumnezei stabiliţi democratic, fapt pentru care ateii nu vor judecată, nu vor raţiune, pentru a nu fi deconspiraţi. Din acest punct de vedere se aseamănă, perfect cu jidanul conspirator Isus Cristos şi ucenicii lui cu care au înfiinţat biserica Creştină.
    De abia acum, într-un târziu, Sântio Creatorul Pământului şi a tot ce este sub soare, mi-a deschis mintea prin jidanul godless1859, că eu sunt un antiteu; nu suport dumnezeii de niciun fel, fie mistici, fie stabiliţi democratic, aşa zisele „teorii ştiinţifice”.
    Puţică, ascunsă în spatele numelui conspirativ, rftghost, „teoria ştiinţifică” este o credinţă dezvoltată frumos pentru a fi crezută de proşti ca tine, că proştii ca mine sau mai puţin proşti decât mine nu o pot crede fără să o judece pentru a afla dacă este Adevăr sau conspiraţie.
    Dacă eşti un băiat deştept spune-mi ce ştiu greşit ca să mă corectez; nu pentru mine, că eu mai am puţin de trăit, pentru voi copiii, că aveţi o viaţă de om în faţă.
    Era să uit!
    Vezi că m-ai călcat pe bătărura pe care am făcut-o în drum spre Şcoala medie tehnică de chimie, astăzi Ambasada SUA, şi în drum făcut spre Politehnica Bucureşteană, în fiecare seară timp de 6 ani de zile.

    RăspundețiȘtergere
  35. bai Puloaie stafidita, ascuns sub numele de Silo, deghizat apoi in bolnavul mintal Traian Ioan

    Ai impresia ca intimidezi pe cineva cu bataturile tale inutile si cu tampeniile tale crase?

    Omul ala si de fapt toti de pe aici si chiar si de pe forumul ala crestinopat, incearca sa te aduca putin cu capul la suprafata, iar tu te bagi rapid inapoi in kktul tau!! Presupunand (prin absurd) ca detii o umbra de logica, primul lucru care trebuia sa-l vezi e ca nu te vrea nimeni! Al doilea lucru pe care era extrem de usor sa-l vezi, si totusi nu-l vezi, este ca faptul ca deti un singur ADEVAR: esti prost!.. Sigur ca nu e vina ta, nu te poate acuza nimeni cu nimic, insa te rog frumos sa nu te superi cand vei fi tratat ca atare, iar cand te apuci de injurat fi pregatit sa-ti primesti si tu portia ta! Au incercat toti sa iti spuna cate ceva din ce stiu, iar tu, prostul dovedit si recunoscut, care afirmi ca vrei sa te corectezi, din nou confirmi prostia ta si respingi totul pur si simplu si in plus ii faci pe toti in fel si chip si apoi iaaarasi vi cu textele tale.

    Fa-ti un serviciu tie, ajuta-ne pe noi Silo (cre(s)tinii, ateii, anti-teii, intreaga suflare vie) si du-te invartindu-te unde vezi cu ochii, consoleazate cu gandul ca tu esti cea mai proasta creatura din lume! Du-te unde doar copacii sunt mai prosti ca tine (n-as baga totusi mana in foc pt. asta),ei in mod sigur nu vor comenta la "adevarurile" tale si cine stie?.. poate ei vor fi mai receptivi!


    ... ca esti inervat ca o insecta deja ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Fratilor lasati omul in pace ca reprezentarile lui despre realitate nu coincid cu ale noastre; de aia nu are nici un sens sa incerci sa-l convingi de vreo chestie. I-am lasat comentariile aici doar pentru ca sunt o mostra nesperata de psihoza religioasa.

    RăspundețiȘtergere
  37. .. puteam paria ca de asta-i tolerezi aberatiile, altfel n-avea nici un sens ;)..

    RăspundețiȘtergere
  38. @TI
    Superb,
    Totusi, marite, nu te supara si atrage asupra noastra abureala sfanta...

    Eu scriu numai ceea ce ştiu!
    Se pare ca ori stii prost, ori nu stii deloc.

    Am întâlnit pe internet pe unul, Adrian Buzatu, care afirma că ce este ştiinţă astăzi mîine poate fi desfiinţat.
    Omul avea perfecta dreptate. Este ceva in neregula cu afirmatia lui? Numai credinta este ceva fix. Stiinta este o perpetua incercare de a explica realitatea.

    Boul nu mi-a mai permis să postez pe saitul lui ca să-i arăt aşa cum îţi arăt ţie, acum, că eşti prost făcut grămadă.
    Mda, ma intreb oare de ce nu te-a lasat. Eu ma mai intreb si ce cauti tu in libertate si nu esti intr-o institutie specializata...

    Ce este ştiinţă, de la Sântio Creatorul, descoperită de oameni aleşi, rămâne ştiinţă în veac!
    Mda, o fi, numa cine decide care e aia lasata de la cine zici tu ca o fi, si care e doar dedusa?

    Ai înţeles prostovane?
    Marite, nu sunt demn de atributele tale. Mars sub piatra de unde ai iesit jivina!


    Legea Creatorului descoperită de Joule şi Lenz este lege în veac!
    Aha, si de unde ai dedus ca aia a lui Einstein sau a lui Darwin nu e tot asa?

    Nu astăzi ştiinţă şi mâine credinţă cum credeţi voi proştii.
    Bine ca ai venit sa ne luminezi, marite! Ce ne faceam fara prostia ta!


    A... de la credinţă prin cercetare şi studiu se ajunge la cunoaştere, la ştiinţă. Aşa au făcut Joule şi Lenz de au ajuns la legea Stabilită de Sântio Creatorul, lege care le poartă numele.

    Cine e Lenz? Apropo, hai sa ne uimesti si tu un pic cu credinta... Si cine draq e santio creatorul? Am auzit tot felu de nume pentru tot felu de entitati scoase de minti tulburate (nu ca a ta), da numele asta nu l-am mai intalnit...

    Referitor la jidanul Albert Einstein şi la tine eu nu am spus că sunteţi evrei, că doar nu vă stă scris în frunte „evreu”
    Pai Einstein era saracu... nici lui nu ii scria in frunte... da era.

    eu v-am spus „jidani” pentru că aşa vă percep; vă percep ca mincinoşi, hoţi neprinşi (nedovediţi), laşi, oameni care vreţi să nu fiţi judecaţi sau să vi se arate racilele, defectele de gândire, lipsa de judecată.
    Saracu' Einstein... eu iti multumesc ca am prilejul sa impartasesc macar jignirea cu el...
    Nu prea inteleg cu ce te-a mintit Einstein (ca sa nu mai vorbesc eu), da sigur exista o explicatie ascunsa acolo in capul tau gol.

    RăspundețiȘtergere
  39. @TI
    ateismul este o amestecătură de credinţe, de dumnezei stabiliţi democratic...
    M-ai convis totusi de ceva... nu intelegi ce inseamna conceptul de ateism. Nu e nimic, bine ca macar intelegi ca trebuie sa expiri si sa inspiri aer, si nu mori de prost ce esti.

    Din acest punct de vedere se aseamănă, perfect cu jidanul conspirator Isus Cristos...
    Trebuie sa admit, aici ai nimerit-o. Cu Einstein ma bucura categorisirea, da chiar cu ala de sus? Azi maine pun si eu de o religie!

    De abia acum, într-un târziu, Sântio Creatorul Pământului şi a tot ce este sub ...

    E bine, sper sa iti mai deschida si alti ochi... esti pe calea cea buna!

    Puţică, ascunsă în spatele numelui conspirativ, rftghost, „teoria ştiinţifică” este o credinţă...

    Bai urma de rahat pe strada, conspiratie e in capul tau... singurul tau neuron vrea sa se sinucida de singuratate... Eu nu te-am pus sa crezi teoriile stiintifice, ci sa le testezi. Poate nimeresti o cale rapida de inaltare la ce creator vrei tu.

    Dacă eşti un băiat deştept spune-mi ce ştiu greşit ...

    Pai ca sa facem asa ceva tre sa stabilim ce stii... si aparent nu stii nimic. Ai doar probleme la cap, si nu cred ca te putem ajuta noi. Sunt specialisti pentru asta.

    Vezi că m-ai călcat pe bătărura pe care am făcut-o în drum spre Şcoala medie tehnică de chimie, astăzi Ambasada SUA, şi în drum făcut spre Politehnica Bucureşteană, în fiecare seară timp de 6 ani de zile.

    Imi pare rau pentru batatura ta. Se pare ca e singurul lucru pe care l-ai facut in drum spre... Din cate am inteles, nu ai si ajuns pana acolo... era cumva ceva bar in zona Poli? Ca sigur nu mergeai la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  40. @ godless1859
    Atât postările mele cât şi a celorlalţi postaci sunt oglinzile fiecăruia; Toate oglinzile reflectă ceea ce au primit. Oglinda mea reflectă prostia de care sunt conştient şi cu care nu-mi este ruşine. Oglinzile voastre reflectă ce primesc de la voi.
    Ai meritul că laşi toate oglinzile murdare, neşterse, fără să le acoperi sau să le spargi, cum fac cei care se cred deşteţi dar sunt incapabili să răspundă atunci când li se spune că sunt proşti.
    Când vorbeşti de „psihoză religioasă” trebuie în primul rând să ştii definiţia corectă a cuvântului „religie”. Iată definiţia corectă:
    [b]Religie este ori ce credinţă exploatată ca fiind Adevăr![/b]
    Toate religiile au fost, sunt şi vor fi înfiinţate de oameni care se cred deştepţi şi vor să-i conducă pe ceilalţi proşti.
    Credinţele pot fi interpretate, pe când adevărurile, nu!
    Când eu vă scriu ce ştiu, făcând precizarea „să nu mă credeţi”, aceasta înseamnă că trebuie să judecaţi, nu să mă aprobaţi sau respinge, să mă aplaudaţi sau huidui.
    Nu vreau să fac un partid, religie sau simplă gaşcă ca să exploatez prostia oamenilor.
    Chiar nu se găseşte pe acest sait nici măcar unul mai puţin prost decât mine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, eu ma simt mai prost ca Dvs., desi am facut si eu Sc. Th. de Chim.(1959-1960).
      Nu inteleg, pentru ca sunt mai prost decat Dvs., de ce ii acuzati pe altii de credinta cand chiar Dvs. credeti in Santio Creatorul ?
      Cu respect,
      Radu Cristescu(nume real)
      PS-1. Inca nu am aflat cine este Santio Creatorul si nu stiu daca aceasta-i o pierdere sau nu pentru mine.
      PS-2. Dvs., fara suparare, daca injurati sau injuriati nu faceti decat sa-i indepartati pe oameni de la calea adevarului si sa se indrepte spre credinta, poate si numai din ambitzie de a nu va asculta cele spuse. Sau poate asta urmariti in realitate, ca noi sa ne indreptam spre credinta. Dar care ?
      PS-3. Oricum, sa aveti un an bun si multa intelegere fata de cei prosti ca mine.

      Ștergere
  41. Re: Adevărul Creaţiei, Alternativă la religii...

    Preastimate, cine-oi fi sub numele conspirativ Sido, godless1859 sau... altul,

    Eu sunt deosebit de toţi oamenii, nu numai de americani, cum vrei tu să ştii.
    În primul rând sunt deosebit de toţi ceilalţi oameni, prin Creaţie, aşa cum şi dumneata eşti unic, eşti deosebit de ceilalţi.
    În al doilea rând sunt privilegiat al Creatorului Sântio; ştiu că sunt prost!
    Acest privilegiu îmi uşurează observarea:
    1. – prostiei omului, comună tuturor indiferent că-i de neam ales de dumnezeu, cum sunt evrei şi ţiganii sau de neam prost, cum sunt românii şi americanii;
    2. – idioţeniei, caracteristică celor care se cred deştepţi susţinându-i pe escroci;
    3. – „inteligenţa” reală a celor aleşi de Creatorul Sântio pentru asigurarea progresului întregii Sale Creaţii.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ok, am inteles ca esti prost, doar ai spus-o de cateva zeci de ori. Acum dispari si lasa-ne.

    RăspundețiȘtergere
  43. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  44. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  45. Dar voi vă certați aici cam urât! Creștinismul este ușor de prăbușit împreună cu celelate religii și escrocherii. Esența oricărei escrocherii este să oferi ceva fără termeni de livrare cum sunt timpul și locul și să ceri în schimb ceva cu termeni exacți. Dacă vrei să se aleagă proaful de o escrocherie, tot ce ai de făcut este să pui presiune pentru termeni exacți de livrare pentru o ofertă sau un preț, dar într-un mod strategic și bine planificat. Escrocherie înseamnă lucruri tu termeni de livrare inexistenți, inexacți sau modificabili la schimb cu alte lucruri care să aibă termeni de livrare exacți, siguri și nemodificabili. E adevărat, escrocheria se bazează și pe trucuri, dar punctul slab al oricărei escrocherii sunt termenii de livrare. Diferența dintre realitate și imaginație este că în imaginație, în mintea noastră, suntem liberi să alegem timpul și spațiul pentru existența lucrurilor după cum ne place. Dacă vrem să discutăm despre realitate, trebuie să discutăm despre un timp și un spațiu exact. Este exact ca și cu trenul care există numai la locul exact și la ora exactă. Altfel trenul există doar în imaginație.

    Problema trucurilor în creștinism a fost abordată și detaliată cu succes și în mod eficient. Mai rămâne problema termenilor de livrare care a fost neglijată.

    Eu am un palan pentru această problemă a termenilor de livrare și acolo voi ataca năucitor. Însă mai e drum lung până acolo. Asta se va întâmpla abia la anul.

    E adevărat, trucurile și iluzionismulsunt importante, dar nu sunt condamnate de societate din punct de vedere moral. Discriminările în privința termenilor de livrare în relațiile de schimb este o problemă neglijată în moralitatea societății și asta este cu adevărat grav. Eu am un plan pentru asta, sunt sigur 100% că voi reuși, dar am de muncă.

    RăspundețiȘtergere
  46. As vrea sa fie asa cum spui tu insa religia e un fenomen mult prea complex ca sa poti spune ca il poti desfiinta printr-un anume tip de atac.

    Faptul ca putem renunta la o recompensa imediata pentru a avea acces la o recompensa mai indepartata in timp dar mai consistenta, este un mecanism cognitiv pe care-l speculeaza religia. De fapt doar unul dintre ele. Nu doar in cazul religiei amanam termenul de livrare ci in majoritatea cazurilor. Este adevarat ca religia duce in extrema acest mecanism insa nu e ca si cand daca ai semnaliza unui credincios acest lucru o sa-si dea o palma peste cap si o sa realizeze in ce eroare era.

    RăspundețiȘtergere
  47. Traian Ion, in adanc, foarte aproape de esenta adica, PARI SA INTELEGI CEVA FOARTE IMPORTANT. Si dai impresia ca ai spart toate oglinzile care pervertesc ADEVARUL. Iti citesc apoi (pe sarite, recunosc - esti mult prea "prolific") cascada de otrava. Si imi dau seama ca ceva nu "se leaga" in ceea ce te priveste. Adica... daca intr-adevar ai intelege, tocmai acea intelegere nu te-ar lasa sa fii atat de... agresiv (ca sa nu spun nociv). Asadar, hai, eu iti dau credit inca, adica te ascult (cu interes real), rezolva pentru inceput macar paradoxul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  48. Sirius,
    unele comentarii mi-au fost şterse de pe acest sait de către unul care se crede mai puţin prost decât mine.
    Mă găseşti pe saitul forumcrestin . com unde administratorul îmi acceptă inepţiile.
    Acolo îţi pot răspunde liber, fără teamă faţă de jidani.
    Acolo vei putea citi răspunsul meu la comentariul tău:[i] Traian Ion, in adanc, foarte aproape de esenta adica, PARI SA INTELEGI CEVA FOARTE IMPORTANT. Si dai impresia ca ai spart toate oglinzile care pervertesc ADEVARUL. Iti citesc apoi (pe sarite, recunosc - esti mult prea "prolific") cascada de otrava. Si imi dau seama ca ceva nu "se leaga" in ceea ce te priveste. Adica... daca intr-adevar ai intelege, tocmai acea intelegere nu te-ar lasa sa fii atat de... agresiv (ca sa nu spun nociv). Asadar, hai, eu iti dau credit inca, adica te ascult (cu interes real), rezolva pentru inceput macar paradoxul acesta.[/i]

    RăspundețiȘtergere
  49. "Defrişarea pădurilor ajunse în proprietatea ei prin donaţii din partea statului"
    Câte propietăţi a spoliat statul de la Biserică în perioada comunistă?
    Multe terenuri au fost retrocedate.
    Donaţia nu se mai poate revoca dacă nu e sub condiţie.
    În al doilea rând- e benevolă, nimeni nu a băgat mâna în buzunar donatorului.
    Nu văd care e treaba ta cu propietatea Bisericii.
    Dacă tu primeşti o donaţie legală, are voie cineva să intre la tine pe propietăţi să te întrebe ce ai făcut cu banii?
    Tot ceea ce s-a făcut în ultima perioadă cu aşa-zise donaţii blocate către Biserică, au fost acţiuni de decredibilizare.
    Degeaba se construiesc Biserici noi dacă nu au enoriaşi.
    În majoritatea zonelor unde s-au construit, s-au făcut cu ajutorul comunităţii care era majoritară unui cult.
    Fii liniştit că fiscul e cu ochii pe Biserică, şi orice nelegalitate este taxată de autorităţi.
    "cu restul aş ajuta nişte săraci"
    Nimic nu te opreşte să ajuţi şi acum din cât ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câte propietăţi a spoliat statul de la Biserică în perioada comunistă?

      Biserica e o clasa sociala parazita. Statul nu a spoliat nimic de la biserica ci a dat pamanturile celor care il muncesc de fapt.

      Donaţia nu se mai poate revoca dacă nu e sub condiţie.

      Ba se poate, prin lege. Asa cum a facut Cuza.

      În al doilea rând- e benevolă, nimeni nu a băgat mâna în buzunar donatorului.

      Donatorul bisericii au fost domnitorii sau boierii - care erau mana in mana cu biserica in cadrul unui sistem teocratic. Tu vrei sa ne intoarcem la epoca feudalo - teocrata? Dispari d'aici cu argumentele astea ca sunt hilare. De ce sa nu instituim iobagia si sclavagismul la loc? Acum donatorul principal este statul si acesta doneaza din banii mei, au bagat mana in buzunarul meu si au dat bisericii, cum nu au bagat mana in buzunatul donatorului?

      Dacă tu primeşti o donaţie legală, are voie cineva să intre la tine pe propietăţi să te întrebe ce ai făcut cu banii?

      Ca are sau ca n-are este discutabil insa eu n-am intrat pe proprietatea bisericii si daca vreau sa intreb, intreb pe oricine ce face cu banii ca doar intreb, nu dau in cap. Aceia pot foarte bine sa nu raspunda. Iar eu nu am intrebat nimic aici, am afirmat ca popii nu doar traiesc pe spinarea populatiei ci traiesc intr-un mod extrem de parazitar, ca nu fac nici un fel de opera sociala ci opera lor sociala este o fatada pentru parazitism.

      Fii liniştit că fiscul e cu ochii pe Biserică, şi orice nelegalitate este taxată de autorităţi.

      Ei, sta pe dracu', cum o sa stea cand ei sunt mana in mana cu statul si cu guvernul?

      Ștergere
    2. "Statul nu a spoliat nimic de la biserica ci a dat pamanturile celor care il muncesc de fapt"
      E vorba despre respectul faţă de propietate în statul de Drept.
      Cuza, a confiscat pământurile care reprezentau 25 % dar, nu s-a atins şi de spaţiul în care îşi desfăşurau activitatea clericală.
      Comuniştii în schimb au comis abuzuri, au dărâmat, mutat şi transformat în depozite Biserici, ilegal.
      La fel cum puteau intra la tine pe propietate să o confişte, pe motiv că eşti chiabur şi pământul tău trebuie împărţit la "oamenii muncii".
      Statul a dat înapoi propietăţile confiscate ilegal, la fel cum le-a înapoiat fiecărui cetăţean, nu cum zici tu că din defrişări ilegale, alea au fost confiscate de Cuza.
      "Acum donatorul principal este statul"
      Majoritatea lucrarilor au fost suportate de catre comunităţi nu doar de stat. Dacă membrii unei comunităţi nu doreau Biserică, nu strângeau bani şi nu solicitau fonduri.
      Fondurile de infrastructură nu se dau, dacă tu nu vii cu bani de acasă!
      Multe Biserici au fost construite de persoane din fonduri, independente de stat
      Să le confiscăm şi pe alea că nu-ţi convine ţie?
      Multe Mănăstiri sunt patrimonii UNESCO
      Să le dărâmăm şi pe alea că tu urăşti Biserica?
      Fiecare cetăţean are dreptul să creadă în ce vrea, e democraţie.
      Fiecare dă banii lui unde vrea.
      Cine eşti tu să trasezi linii de partid cine şi ce trebuie să facă?
      Să înţeleg că tu vrei să ne întoarcem la comunism?
      Dacă te simţi neîndreptăţit sau furat de stat cere-ţi dreptatea.
      Peste 80% din cetăţenii români, sunt creştini aşa că statul nu dă doar din banii tăi.
      „ei sunt mana in mana cu statul si cu guvernul „
      Fiscul are tot interesul să demareze proceduri de executare silită pentru recuperarea unui prejudiciu adus statului.
      Dacă, o persoană, are cea mai mică dovadă că un preot fură, se adresează organelor competente pentru demararea procedurilor de urmărire penală!

      Ștergere
    3. „sub supravegherea nimănui."
      Fiecare persoană juridică are obligaţia să depună veniturile la finalul fiecărui an fiscal.
      În caz de nereguli autorităţile competente se autosesizează.
      Până nu se dă o condamnare definitivă şi irevocabilă, pe fond şi pe apel.
      Tot ceea ce spui tu aici e o gargară ieftină d.p.d.v juridic, o propagandă comunistă reactualizată.

      Ștergere
    4. E vorba despre respectul faţă de propietate în statul de Drept

      Proprietatea, nene, este o conventie - la fel cum conventie este sa zici buna ziua. Biserica n-are de ce sa aiba proprietati deoarece este constituita dintr-o haita de mincinosi care de secole inseala oamenii. De ce sa aiba proprietati, ca sa le exploateze si sa investeasca si mai mult in opera se spalare a creierelor? Daca nu-i religia crestina e aia hindusa, daca nu-i aia hindusa este islam, daca nu-s astea e scientologie si dracul stie ce alte bazaconii - aceeasi marie cu alta palarie peste tot - niste nesimtiti care indobitocesc copii din frageda pruncie si apoi aceia raman prizonieri in cultul respectiv.

      Majoritatea lucrarilor au fost suportate de catre comunităţi nu doar de stat. Dacă membrii unei comunităţi nu doreau Biserică, nu strângeau bani şi nu solicitau fonduri

      Eu am sa termin cu campania aceasta impotriva religiei si bisericii atunci cand o sa fie libertate religioasa pe bune, adica atunci cand nimeni nu va ma fi indoctrinat intr-un cult religios. Si dupa ce o sa se faca asta atunci doar o sa vedem cu adevarat cati isi doresc biserica si cati ba. Cand fiecare parinte are sa-i explice copilului intr-un mod onest ce-i cu religiile si ce-i cu ateismul; atunci o sa vedem noi cati dintre membrii unei comunitati vor sa dea bani la biserici.

      Comuniştii în schimb au comis abuzuri, au dărâmat, mutat şi transformat în depozite Biserici, ilegal.

      Pui pariu ca a fost cat se poate de legal? La fel de legala a fost si desfiintarea bisericii greco catolice si trecerea bunurilor ei in proprietatea BOR; a fost legala conform legilor regimului din acea perioada. Orice guvern poate da legi dupa cum ii tuna si poate face unele activitati legale sau ba, dupa cum vrea.

      Multe Mănăstiri sunt patrimonii UNESCO. Să le dărâmăm şi pe alea că tu urăşti Biserica?

      Eu n-am scris pe nicaieri de cand ma stiu ca ar trebui sa daramam vreo biserica, ce tot aberezi aici?

      Fiecare cetăţean are dreptul să creadă în ce vrea, e democraţie.

      Bullshit! Bullshit! Bullshit! Nu alege nimeni sa creada ca porcul zboara chiar daca ar vrea sa creada. Credintele sunt derivate din contextul cultural incare traieste un om; daca traieste la hindusi de inchina la Ganesha si la Khali, daca traieste in Grecia antica se inchina la Zeus si Poseidon, sunt niste lucruri clare care determina ce crede un om si ce vrea. Asta e doar o abureala cu dreptul de-a crede.

      Ștergere
    5. Cine eşti tu să trasezi linii de partid cine şi ce trebuie să facă?

      Unde vezi tu ca am trasat linii de partid? Nici macar nu am vreo putere - singura mea putere este sa prezint argumente si sa-mi sustin pozitiile. La fel poti sa faci si tu, uite doar iti dau ocazia sa ma combati; crezi ca vreun popa m-ar lasa sa predic putin la enoriasi ceea ce am eu de predicat? Pai acu 3-400 de ani oamenii erau omorati nu pentru ce scriu eu aici ci pentru mult mai putin decat atata.

      Să înţeleg că tu vrei să ne întoarcem la comunism?

      Da tu de ce nu esti comunist? Nu scrie in Noul Testament "de la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi"? (Faptele Apostolilor 2.43-45)

      Dacă te simţi neîndreptăţit sau furat de stat cere-ţi dreptatea

      Vezi bine ca mi-am cerut-o, am si iesit si pe la proteste dar statul nu m-a bagat in seama. Asa ca deocamdata vreau sa conving mai multi oameni ca ceea ce spun eu este just si dup'aia mai vedem cum facem cu statul.

      Peste 80% din cetăţenii români, sunt creştini aşa că statul nu dă doar din banii tăi.

      Nu da doar din banii mei!!? Ceea ce face statul este propaganda religioasa pe banii ateilor, ia din banii ateilor si ii toarna in buzunarele bisericii. Tu care esti bisericos ce parere ai avea daca statul ar face propaganda ateista pe banii tai?

      Tot ceea ce spui tu aici e o gargară ieftină d.p.d.v juridic, o propagandă comunistă reactualizată.

      E propaganda antireligioasa, nu-i propaganda comunista actualizata. Mai devreme sau mai tarziu oamenii vor realiza ca popii au parazitat destul pe noi si atunci o sa fie secularizata biserica pana la piele.

      Ștergere
  50. Cât despre popi şi cei care profită de pe urma Bisericii pentru înnavuţire, vor da socoteală pentru tot şi pentru fiecare om care s-a smintit din vina lor şi a rătăcit.
    Biserica înseamnă şi viaţă monahală, înseamnă şi spitale construite de Biserică şi cantine, şi acţiuni de caritate şi azile de bătrâni şi orfelinate şi excursii şi burse de studiu pentru copii defavorizaţi.
    Nici eu nu sunt de acord cu trâmbiţarea faptelor bune, dar, dacă nu ar face acele emisiuni şi nu ar păstra ştatele de plată, ar fi acuzaţi de fisc pentru infracţiuni economico-financiare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât despre popi [...] vor da socoteală pentru tot şi pentru fiecare om care s-a smintit din vina lor şi a rătăcit.

      Am eu o solutie mai simpla, nu mai doneaza nimeni nimic la popi si asa nu o sa mai aiba cum sa pacatuiasca si de ce sa dea socoteala. Sa puna mana sa munceasca, nu sa stea pe spinarea altora.

      Biserica înseamnă şi viaţă monahală, înseamnă şi spitale construite de Biserică şi cantine, şi acţiuni de caritate şi azile de bătrâni şi orfelinate şi excursii şi burse de studiu pentru copii defavorizaţi

      Toate acestea trebuie sa fie facute de asistenti sociali sub supravegherea unor organe de control, nu de niste popi corupti si imbuibati sub supravegherea nimanui.

      dacă nu ar face acele emisiuni şi nu ar păstra ştatele de plată, ar fi acuzaţi de fisc pentru infracţiuni economico-financiare.

      Activitatea lor uzuala consta in parazitism, spala creierele oamenilor ca sa ii mulga de bani (direct sau prin intermediul statului) atunci cand ajung sa produca bani. Faptul ca aceasta activitate nu e calificata ca infractiune economico financiara este doar din cauza ca biserica e folosita de stat pentru a amorti creierul populatiei.

      Ștergere
    2. „biserica e folosita de stat pentru a amorti creierul populatiei."
      Comunismul e exemplu practic despre cum statul LAIC poate spăla creierul cetăţenilor, prin teroare şi prin dezrădăcinarea de valorile fundamentale, prin stergea conştiinţei de apartenenţă a individului la o valoare culturală şi materială.
      Rămas fără conştiinţă naţională şi spirituală, omul e forţat să-şi ghideze viaţa conform prescripţiilor rigide ale unui organ suprastatal – Internaţionala Comunistă dar, şi a unor directive de partid conform modeluli proletcultist, proslăvind cultul presonalităţii.

      „Am eu o soluţie mai simpla, nu mai doneaza nimeni nimic"
      Am eu o soluţie eficientă, dacă, tot eşti pus pe ajutorare, înscrie-te într-un ONG, dacă, nu ai încredere în acţiunile de caritate al Bisericii.

      Ștergere
    3. Comunismul e exemplu practic despre cum statul LAIC poate spăla creierul cetăţenilor, prin teroare şi prin dezrădăcinarea de valorile fundamentale, prin stergea conştiinţei de apartenenţă a individului la o valoare culturală şi materială

      Te mai intreb odata, tu de ce nu esti comunist? Presupun ca esti crestin. Nu scrie in Evanghelie ca trebuie sa fie unioformizate veniturile?
      2Corinteni 8:13-15:
      8:13 Aici nu este vorba ca alţii să fie uşuraţi, iar voi strâmtoraţi;
      8:14 ci este vorba de o potrivire: în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire;
      8:15 după cum este scris: "Cel ce strânsese mult, n-avea nimic de prisos, şi cel ce strânsese puţin, nu ducea lipsă."

      dezrădăcinarea de valorile fundamentale, prin stergea conştiinţei de apartenenţă a individului la o valoare culturală şi materială

      Asta se cheama evolutie culturala. La fel au facut si crestinii cand s-au impus in Europa, au dezradacinat romanii de la valorile lor si au impus altele; la fel s-a procedat si cu abolirea sclavagismului, au fost dezradacinate valorile fundamentale - sclavagiste si au fost inlocuite cu altele. Orice ideologie, organizata sau nu, face acest lucru - doreste sa inlocuiasca sistemul de valori.

      Rămas fără conştiinţă naţională şi spirituală

      Constiinta nationala este o inventie; oamenii habar n-aveau de asa ceva pana in sec 19-20. ceea ce spui tu este vorbarie goala imbracata in vorbe de lemn, nimic diferit de discursurile tov Nicolae Ceausescu.

      omul e forţat să-şi ghideze viaţa conform prescripţiilor rigide ale unui organ suprastatal – Internaţionala Comunistă dar, şi a unor directive de partid conform modeluli proletcultist, proslăvind cultul presonalităţii

      Bine ca omul nu e fortat sa-si ghideze viata conform prescriptiillor rigide ale unui organ suprastatal - Biserica Ortodoxa - dar si a unor directive ale ei, proslavind o fiinta imaginara care are drepturi absolute asupra individului. Ceea ce descrii tu aici nu este comunism; comunismul inseamna ce scrie acolo in biblie, sa se faca productie la comun si sa se imparta la toti dupa cum au nevoie; ceea ce descrii este un regim totalitar, iar in materie de regim totalitar, nimic, repet, nimic nu este mai totalitar decat cultul crestin unde exista stapan absolut si unde omul este sclavul absolut. Cultul personalitatii. Ha ha haaa!
      In crestinism nu-i cultul personalitatii? De ce dracu' trebuie sa stai in in genunchi in fata lui D-zeu, moare daca nu te vede in genunchi, face icter? Nu e cultul sfintilor, asta nu-i tot cult al personalitatii?

      Am eu o soluţie eficientă, dacă, tot eşti pus pe ajutorare, înscrie-te într-un ONG, dacă, nu ai încredere în acţiunile de caritate al Bisericii.

      Sunt inscris deja, mersi, dar uite ca mai am timp si sa scriu pe internet despre afacerile si impostura popilor.

      Ștergere
    4. În primul rând, să nu-mi iei în nume de rău aceste posturi, nu am nimic cu ateii.
      "Da tu de ce nu esti comunist?"
      Tocmai, pentru că, în comunism se foloseau idei religioase, răstălmacite în stil de sectar, pentru îndoctrinarea omului.
      Dacă, tot era stat Laic, era bine să nu aibă sursă de inspiraţie religia, şi să nu constrângă omul la nimic.
      Comunismul e adevăratul opiu al maselor, propovăduia egalitatea şi dreptate, iar, în fapt îl spolia material şi spiritual prin propagande inumane şi prin forţa coergitivă statală, tocmai, pentru a răsturna sistemul de valori antecesor.
      Tu îi spui "revoluţie culturală".
      Câţi intelectuali ruşi a masacrat Stalin pentru revoluţia lui?
      Clasa parazitară în comunism erau tocmai politrucii, turnătorii şi directorii de partid.
      Dacă, tot înlocuiau un sistem, era bine să nu promoveze în funcţii oameni de o pregătire intelectuală îndoielnică, puşi pe căpătuială.
      De ce nu comunism?
      Pentru că această doctrină a deschis calea răsăritenilor către un univers cosmopolit, un veritabil Babilon, care se va uni cu Vestul sub o comandă Ultra statală când vor veni ceasurile.
      Ideea e că orice sistem ai înlocui, mereu vor fi nişte trăgători de sfori, dacă tot era o "revoluție culturală", era bine să aibă inovaţie, nu să ne întoarcem la sistemul sclavagist în care Statul avea tot pământul şi omul era obligat să fie sclav pe plantaţie.
      Omul era sclavul muncii, până şi în zilele libere trebuia să organizeze parade.
      "Constiinta nationala este o invenție"
      Asta înseamnă că şi România e o invenţie.
      Cel mai bine era să rămână paşalâc turcesc, raion slav şi district maghiar.
      Atunci nu mai aveam nici o problemă azi, probabil nici n-am fi existat şi nici necreştinii nu ar fi avut drept de cetăţenie.
      Dacă, oamenii nu au conştiinţă naţională, de ce atunci multe comunităţi păstrează porturi, obiceiuri, tradiţii, cântece de o valoare spirituală unică pentru spaţiul respectiv?
      Biserica Ortodoxă a înapoiat mare parte din pământul Greco-Catolicilor, ca atare existenţa acestui cult în zilele noastre.
      Omul chiar nu e forţat să meargă la Biserică, în schimb securitatea, avea grijă să constrângă societatea.
      Eu nu am văzut BOR să bage pe cineva la puşcărie pentru că nu vine la Biserică.
      Nu vrei, nu te duci.
      Educaţia nu mai îndoctrinează, dovadă că majoritatea ateilor vin din familii de creştini şi din familii evreieşti.
      Dacă un om vrea să se închine la Dumnezeu, lasă-l să se închine.
      La fel cum şi tu ai dreptul să fi ateu.
      Vrei nu vrei, au fost oameni de o valoare culturală imensă care au fost băgaţi la rece nevinovaţi, tocmai pentru că au refuzat compromisul cu autorităţile comuniste.

      Ștergere
    5. Tocmai, pentru că, în comunism se foloseau idei religioase, răstălmacite în stil de sectar, pentru îndoctrinarea omului.

      Asta inseamna ca pe tine nu te deranjeaza comunismul in sine ci cei care folosesc idei religioase. Daca te deranjeaza ideile religioase militeaza impotriva lor caci si pe mine ma deranjeaza unele. De fapt ma deranjeaza toti cei care se ocupa cu deformarea adevarururilor. Acolo scrie ca oamenii trebuie sa-si puna bunurile la comun si sa le imparta dupa ce nevoi au. Asta daca vrei sa o pui in pracitca inseamna comunism. Inca odata te intreb, de ce nu esti comunist, daca tot esti crestin? Nu esti de acord sa facem cum a spus evanghelistul?

      Dacă, tot era stat Laic, era bine să nu aibă sursă de inspiraţie religia, şi să nu constrângă omul la nimic.

      Era bine, mie imi spui, chiar nu intelegi de ce imi spui mie asa ceva ca si cand ar fi un repros. Si eu sunt de parere ca statul trebuie sa fie laic insa in regimul "comunist" statul a colaborat cu biserica la greu si colaboreaza si acum.

      Comunismul e adevăratul opiu al maselor, propovăduia egalitatea şi dreptate

      Tu o tot dai aici cu comunismul, si o dai, si o dai si o dai...Anti-teismul si comunismul sunt doua lucruri separate. Motivul pentru care am scris eu articolul acesta si altele ca el nu reprezinta comunismul; n-are nici o legatura cu comunismul, ce-i asa de greu de priceput? Motivul pentru care detest religia si structurile asociate ei este acela ca religia e falsa. Daca era religia adevarata chiar nu aveam nici o problema cu ea. Exista comunisti crestini, exista atei comunisti, exista atei anticomunisti si crestini anticomunisti. Ma mai bati mult la cap cu comunismul?

      Clasa parazitară în comunism erau tocmai politrucii, turnătorii şi directorii de partid.

      Sunt de acord cu tine si mi-a displacut si mie acest lucru, precum si altele asemanatoare la regimul dinainte de 89. Mai ales faptul ca Ceausescu traia mai bine decat un monarh in timp ce o ardea ipocrit ca el e comunist. Dar tot nu inteleg de ce imi pvestesti mie aici lucrurile astea ca si cand ele ar exonera religia. Faptul ca cei care ne-au condus inainte de '89 au fost defecti nu dezvinovateste in nici un fel minciuna religioasa.

      Ștergere
    6. Cu sau fara comunisti, religia este tot falsa, popii niste sarlatani, si biserica o institutie arhaica care trebuie sa dispara. Clubul spalatorilor de creiere!

      era bine să aibă inovaţie, nu să ne întoarcem la sistemul sclavagist în care Statul avea tot pământul şi omul era obligat să fie sclav pe plantaţie.

      Da era bine sa aiba, si ce legatura are asta cu ceea ce am scris eu in articolul de mai sus?

      Asta înseamnă că şi România e o invenţie.

      Exact, este o inventie post 1848; atunci au luat fiinta statele europene de facto. La fel s-a intamplat in Italia, in Germania si altele. Inainte de-a fi roman esti om, esti locuitor pe planeta Terra. Asta ar trebuie sa-ti intre in cap in primul rand, si apoi tribul din care faci parte sau echipa locala de fotbal.

      Dacă, oamenii nu au conştiinţă naţională, de ce atunci multe comunităţi păstrează porturi, obiceiuri, tradiţii, cântece de o valoare spirituală unică pentru spaţiul respectiv?

      Din cauza unei mentalitati tribale si arhaice. Tu crezi ca traditiile bucovinenilor sunt mai smechere decat cele ale banatenilor? Eu nu am spus ca nu exista constiinta nationala; la cate tone de propaganda s-au facut normal ca exista.. Eu ti-am spus ca e o inventie. Si in prezent este o inventie anacronica. A servit in sec XIX; in sec XXI nu are la ce sa mai serveasca. Daca tu vrei sa intri in sec XXII cu valorile comunitatilor taranesti de la 1500 te rog sa parasesti internetul ACUM!

      Biserica Ortodoxă a înapoiat mare parte din pământul Greco-Catolicilor, ca atare existenţa acestui cult în zilele noastre.

      Trebuia sa-l inapoieze, vezi-bine, pe tot, nu doar o parte. Daca eu vin si iti dau cu ghioaga in cap ce faci, o sa te bucuri ca nu ti l-am strivit de tot si o sa zici ca sunt om bun - dovada faptul ca inca mai ai o falca intreaga?

      Omul chiar nu e forţat să meargă la Biserică, în schimb securitatea, avea grijă să constrângă societatea. Eu nu am văzut BOR să bage pe cineva la puşcărie pentru că nu vine la Biserică.

      Da, securitatea care era impestritata cu popi. probabil multi au infundat puscaria din cauza a ceea ce au turnat popii securisti insa acu; n-avem cum sa stim deoarece popii sunt imuni la lege!
      Omul este fortat sa mearga la biserica de catre parintii lui atunci cand e mic si nu gandeste, este obligat sa asculte aberatiile religioase la scoala; nu exista nici un fel de libertate religioasa.

      Educaţia nu mai îndoctrinează, dovadă că majoritatea ateilor vin din familii de creştini şi din familii evreieşti.

      Majoritatea ateilor vin din familii de crestini dovedeste ce?

      Dacă un om vrea să se închine la Dumnezeu, lasă-l să se închine.

      Iar daca nu vrea, lasa-l in pace, nu-l obliga, eu asta zic. Si sa nu-l obligi nici macar daca are 9 ani si nici daca are doar 5 sau 7 ani ca tot om este! Si nu-i spune minciuni despre realitate si despre viata caci este imoral sa-l minti; spune ca nu stii lucrurile pe care nu le stii, spune-i adevarul caci se va vedea pe la o vreme ca un copil la 6 ani are mai multa putere de-a accepta viata asa cum este decat are unul la 30 care a a fost crescut in cultul religios crestin.

      Vrei nu vrei, au fost oameni de o valoare culturală imensă care au fost băgaţi la rece nevinovaţi, tocmai pentru că au refuzat compromisul cu autorităţile comuniste.

      Exact, au fost bagati la rece pentru ca au refuzat compromisul cu autoritatile, nu penrtru ca au fost popi, nu pentru ca au fost crestini, ci pentru ca au fost antisistem. Si la fel au crapat comunistii cand au avut capitalistii puterea, la fel au murit si ereticii cand popii erau la putere.

      Ștergere
    7. Maestre, e ultimul post cu care te deranjez momentan.
      Am atacat comunismul tocmai pentru că, am văzut la tine argumentele care erau politică de stat în perioada comunistă, termenul de parazitism care e relativ deoarece, orice sistem s-ar face, mereu vor exista astfel de oameni tocmai de aceea NU trebuiesc confundaţi NUMAI cu preoţii cum încerci tu să induci.
      Ateismul era politică de stat în perioada comunistă.
      De pe această poziţie, Biserica a fost atacată continuu şi oameni cu har au fost daţi spre pieire, nevinovaţi.
      Oameni, care nici nu au căpătuit, nici nu au înşelat ci şi-au văzut de treabă.
      În timp ce unii neaveniţi, au intrat în Biserică pentru a-i sparge unitatea din interior şi pentru a o decredibiliza.
      Mă deranjează oamenii care folosesc dogme religioase pentru a se servi de propaganda lumească, laică şi pentru interese meschine.
      Nu toţi preoţii fac asta, şi mai ales există şi monahi care trăiesc în nevoinţe, şi nu strâng averi lumeşti, nici nu înşeală lumea cum spui.
      Din contră, ajută tinerii şi bătrânii căzuţi şi pe tot omul care apelează la ei.
      Tocmai de aceea lumea îi caută, nu pentru că sunt îndoctrinaţi de mici.
      Sunt perfect de acord că statul NU trebuie să aibă nici o amestecătură cu sarcerdoţii şi cu Bisericile.
      Dar, asta nu înseamnă să le desfiinţăm, ci să le lăsăm în societate, iar fiecare om să poată avea opţiunea de a apela la ea.
      "Trebuia sa-l inapoieze, vezi-bine, pe tot, nu doar o parte"
      Între BOR şi Greco-Catolici, reconcilierea a avut loc, când am spus aproape tot m-am referit la tot ceea ce Biserica Reunită cu Roma a revendicat de interes strategic, important.
      Majoritatea ateilor vin din familii de creștini dovedește ce? "
      Dovedeşte faptul că omul, deşi, e educat într-o credinţă are liberul arbitru.
      Un om botezat, care nu urmează Biserica, ateu se numeşte.
      "Tu crezi ca traditiile bucovinenilor sunt mai smechere"
      Nu despre asta e vorba.
      Daca tu vrei sa intri in sec XXII cu valorile comunitatilor taranesti de la 1500"
      Tocmai acest specific, arata faptul că omului nu i-a fost ştearsă identitatea.
      Aceste valori au ajutat comunităţile din Ardeal să supravieţuiască timpului.
      "te rog sa parasesti internetul ACUM!"
      Şi prin internet, tradiţiile rămân vii, tocmai de aceea momentan nu-l părăsesc.
      Apropo de fotbal, FIFA e tot expresia globalizării, urmăreşte obiectivele ei.
      "Inainte de-a fi roman ești om"
      Şi dacă eşti român nu poţi să fi om?
      Tocmai, românul autentic a fost mult prea bun cu jigodiile care i-au călcat pragul.
      Românul cu respect faţă de valori nu are nici o legătură cu parvenitul de secol XX-XXI promovat de comunism, elogiat în democraţie.
      Respectul faţă de valori, credinţă şi istorie ajută omul să nu fie o vită de consum în jugul globalizării, ci îl eliberează de propaganda vremii lui.
      Un om fără identitate, nu are respect faţă de nimic, gata oricând să parvină devine un orb care marşează către o zonă despre care nu ştie nimic, în care poate fi manipulat şi batjocorit de către stat şi media fără să-şi dea seama.
      Asta, tocmai, pentru că, "omul modern" ignoră/respinge trecutul şi nu urmăreşte firul lui istoric, din care să tragă învăţături despre anumite practici care s-au tot repetat în timp, începând cu secolul XIX servite desigur sub pretextul inovator al "revoluţiei culturale".

      Ștergere
    8. Am atacat comunismul tocmai pentru că am văzut la tine argumentele care erau politică de stat în perioada comunistă

      Aceasta operatie in sine este doar o tehnica marsava de propaganda. Daca vrei sa ataci argumentele, ataci argumentele direct, nu imi bagi in fata pe altii care le-au adus si care sunt actualmente calificati social intr-un mod negativ. E ca si cum ai crede ca desfiintezi argumentele pentru drepturile animalelor repetand ad nauseam ca nazistii au promovat drepturile animelor si ca nazistii au omorat oameni, etc. Este o incercare de "guilt by association" si este o tehnica de conversatie cel putin necinstita.

      Ateismul era politică de stat în perioada comunistă

      Aceeasi balarie. Daca comunistii au dat femeilor drept de vot vrei acum sa retragem dreptul de vot femeilor? Daca comunistii au facut protectie sociala si au alfabetizat analfabetii vrei acum sa renuntam la protectia sociala si sa scoatem iliterati pe banda rulanta? Ce voiai, ca comunistii sa bage religia in scoli sa se faca indoctrinare religioasa ca acum, sa toarne micniuni sfruntate in capul copiilor? Foarte bine ca n-au facut-o!

      Ateismul era politică de stat în perioada comunistă De pe această poziţie, Biserica a fost atacată continuu şi oameni cu har au fost daţi spre pieire, nevinovaţi.

      Au procedat gresit ca au omorat oameni. Insa morti sau vii, ateismul tot adevarat este iar religia mincinoasa, si pentru ca-i mincinoasa va sa dispara.

      Nu toţi preoţii fac asta, şi mai ales există şi monahi care trăiesc în nevoinţe, şi nu strâng averi lumeşti, nici nu înşeală lumea cum spui.

      Or fi. Insa chiar si aceia indruga aberatii despre dumnezei care nu exista si invata oamenii sa procedeze intr-un mod fundamental gresit atunci cand se lovesc de probleme in viata. N-am vazut decat unul, unul singur, care sa iasa in public si sa expuna coruptia si ipocrizia din sanul BOR. Unul din 17 000!? Lasa-ma frate... E ridicol. Religia in sine e o mare inselaciune, ocupatia lor de baza este inselaciunea.

      Între BOR şi Greco-Catolici, reconcilierea a avut loc

      Ei, a avut pe dracu; Atat cat a avut loc a avut loc doar bagand statul la inaintare, daca ar fi fost dupa BOR, greco catolicii n-ar fi primit nimic inapoi.

      Dovedeşte faptul că omul, deşi, e educat într-o credinţă are liberul arbitru.

      Esti hazliu; daca era asa de usor sa deminstrezi ca exista liber arbitru ai fi luat premiul Nobel. Majoritatea ateilor provin din familii crestine deoarece majoritatea ateilor provin din occident si occidentul e / a fost crestin. Despre cei care sunt indoctrinati in religia crestina si nu mia ies din acest cult infect ce mai spui, ca n-au liber arbitru?

      Ștergere
    9. Tocmai acest specific, arata faptul că omului nu i-a fost ştearsă identitatea.
      Aceste valori au ajutat comunităţile din Ardeal să supravieţuiască timpului


      Noi acum traim in secolul XXI. Indentitatea despre care vorbesti tu nu mai are cum sa ne ajute ci doar sa ne dauneze. Identitatea despre care vorbesti tu este una falsa, primitiva. Aceasta identitate nu ne face decat sa gandim ca niste microbi si sa ne comportam ca niste microbi imaginandu-ne ca suntem centrul Universului.

      Românul cu respect faţă de valori nu are nici o legătură cu parvenitul de secol XX-XXI promovat de comunism, elogiat în democraţie.

      Te rog sa citesti niste Caragiale si ai sa vezi acolo ca aceeasi situatie era si inainte de comunism, nu a inventat comunismul coruptia, minciuna si necinstea la romani, sunt metehne vechi si grele.

      Respectul faţă de valori, credinţă şi istorie ajută omul să nu fie o vită de consum în jugul globalizării, ci îl eliberează de propaganda vremii lui.

      Doar respectul pentru stiinta si pentru adevar te poate elibera de propaganda mincinoasa si nu alte tipuri de propaganda, la fel de mincinoase. Respectul fata de credinta fara dovezi este prin definitie o antivaloare si ne va face sa aratam in ochii generatiilor viitoare exact ca niste mascarici idioti.

      Un om fără identitate, nu are respect faţă de nimic, gata oricând să parvină devine un orb care marşează către o zonă despre care nu ştie nimic

      Iar un om cu o identitate falsa, care se crede ceea ce nu este, acela isi va gresi intreaga sa viata, o va trai inchinandu-se la zei falsi, crezand lucruri mincionoase ca fiind adevarate, crezand ca e deaspura vremurilor cand in fapt altii isi vor bate joc de el si il vor tine ca pe un sclav.

      omul modern" ignoră/respinge trecutul şi nu urmăreşte firul lui istoric

      Omul modern nu respinge nici trecutul si nici istoria, cu atat mai putin evolutia, omul modern intelege ca singura constanta de pe lumea asta este schimbarea si cei care nu inteleg lucrul asta si cauta sa-si gaseasca stabilitatea in sisteme de valori anacronice sunt trecuti la capitolul civilizatii apuse. Voi crestinii, sunteti o civilizatie apusa, poti sa te uiti pe statistici si o sa vezi ca asa este si altfel cum nici nu o sa fie. Religia voastra nu poate evolua, nu se poate schimba si din cauza asta va muri. Orice om inteligent cu un dram de viziune poate sa prevada acest lucru.

      Ștergere
    10. "Aceasta operatie in sine este doar o tehnică marsava de propaganda."
      Într-adevăr este o operaţiune mârşavă dacă are ca scop atacul la persoana respectivă.
      Nu asta a fost intenţia mea, ci o dialogare directă.
      Dar, într-adevăr am vorbit prea mult.
      Dacă ţi-am greşit cu ceva sau ţi-am adus atingere cu ceva, te rog să mă ierţi.

      Ștergere
    11. Într-adevăr este o operaţiune mârşavă dacă are ca scop atacul la persoana respectivă.

      Pai exact asta e scopul final, ca eu sa fiu asociat cu comunistii (despre care stim ca sunt rai) si astfel persoana mea sa fie discreditata, de unde si argumentele mele impotriva bisericii. Eu stiu ca voi le faceti inconstient iar asta e cu atat mai grav - inseamna ca s-a pus mielina pe neuroni atat de gros incat nici nu se mai constientizeaza cand se efectueaza aceasta operatie ilogica care nu reprezinta altceva decat o modalistate sofisticata de-a eluda adevarul despre anumite chestiuni. Si tu stii "inconstient" ca ma dreptate in ceea ce spun, ca daca nu, mi-ai fi atacat frontal argumentele fara sa imi mai aduci aminte de comunisti.

      Dacă ţi-am greşit cu ceva sau ţi-am adus atingere cu ceva, te rog să mă ierţi.

      Stai linistit ca nu sunt mimoza.

      Ștergere
  51. "Biserica înseamnă şi viaţă monahală, înseamnă şi spitale construite de Biserică şi cantine, şi acţiuni de caritate şi azile de bătrâni şi orfelinate şi excursii şi burse de studiu pentru copii defavorizaţi. "

    eee.. pe naiba!! Popii construiesc în primul rând biserici foarte bine dichisite, cu o mulţime de aşa numite opere de artă, adica tot felul de lucrări de o calitate îndoielnică, dar pe care aruncă bani cu nemiluita! Mai sunt şi cei care lucrează de pomană, pe care deci biserica îi exploatează de fapt, mai sunt şi "donatori" foarte interesaţi să fie bine văzuţi in comunitate, cazurile sincere fiind rare!
    Apoi popii îşi vad de bunul lor trai material, de o "linişte sufletească" legat de tot ce inseamnă bani şi muncă prin gospodărie, mai mereu sunt câţiva disponibili să lucre moka pt. popă. La fel, există excepţii, insă is rare şi uneori aparenţele de fapt înşeală amarnic!

    Băi nene, tu de pe ce planetă vi?? Că pe la noi toate lucrurile astea se văd cu ochiul liber!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E problemă lor cum cheltuie banii, că nici pe ei nu îi interesează dacă tu îți dai salariu la pod de exemplu.

      Ștergere
  52. Nu mă interesează nici pe mine ce fac ei cu banii, dar mă interesează foarte tare de unde procură banii, iar asta pentru că una din surse este exact buzunarul meu! Şi nu pentru ca vreau ci pentru ca sunt furat de biserica asta care se erijează în zâna măseluţă, când de fapt ea comite infracţinui, mână în mână cu guvernele astea aservite bisericii.

    Cum te-ai simţi dacă statul, guvernul, ar face o uriaşă sală regatului martorilor lui Iehova, folosind fondurile bugetare la care contribui şi tu? Furat cumva? Sau mă înşel?

    În afară de faptul că se aplică principiul acela foarte bun "ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face", se încalcă legi, drepturi, se fură efectiv, iar biserica şi statul sunt hoţii! O mare parte a discuţiilor de aici se constituie un protest pe faţă de aceste atitudini abuzive. Poţi inţelege aşa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  53. Re: Adevărul Creaţiei, Alternativă la religii...
    Voi doi, Anonim şi godless vă luptaţi în credinţe. Indiferent de cine este învingător rezultatul este tot o credinţă.
    O luptă utilă civilizaţiilor, naţiilor, este numai cea dusă între Omul care deţine Adevărul şi oricare alt om al zilelor noastre de judecată. Adevărul nu are nevoie de martori.
    Orice mărturie publică este mincinoasă!
    Aţi înţeles cretinilor, muslimilor, evreilor, ateilor, Prof. Ion Coja, Dr. Napoleon Săvescu, Pavel Coruţ?
    Omul care deţine Adevărul foloseşte Legile Creatorului, descoperite de Om în natura care a fost creată de un Creator. Legile Creatorului se aplică simplu, fără interpretare ca legile oamenilor. Legile dumnezeului inventat de evrei şi susţinut de jidani prin mărturii, prin bibliografie, nu conduc la o nouă creaţie ci tot la iluzii, la credinţe stupide şi paraziţi sociali.
    P.S. godless nu mai fi laş şi-mi şterge postările. Fii demn şi arată-mi ce ştiu greşit. Prin critică prietenească, tovărăşească se ajunge la Adevăr; nu prin aplauze sau huiduieli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "vă luptaţi în credinţe"
      Ateismul înseamnă lipsa credinţelor religioase, prezenţa unei concepţii total diferite de evaluare a realităţii, în comparaţie cu cei care se bazează în primul rând pe credinţe. Esti corijent la capitolul ăsta, deşi s-au chinuit să-ţi explice mulţi şi până nu faci un simbolic efort de a înţelege această esenţă, orice discuţie este inutilă, rezultatul va fi mereu acelaşi, ateii cu convingerile lor, iar tu cu credinţele şi psihozele de care dai dovadă.

      Ștergere