Pagini

marți, 27 aprilie 2010

Legătura dintre păcatul originar, muncă şi productivitate

Ca orice necredincios care se respectă am citit şi eu Biblia. Iată ce scrie acolo despre revoluţia agricolă:

Geneza 3:17
Omului i-a zis: Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale, şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: "Să nu mănânci deloc din el", blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;
Geneza 3:18
spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănânci iarba de pe câmp.
Geneza 3:19
În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea [...]

Care va să zică, din perspectiva ideologiei creştine, faptul că ne producem cele necesare vieţii prin muncă este urmarea unui păcat, este o pedeapsă survenită în urma dorinţei de cunoaştere.

Din perspectiva omului sănătos la cap, munca intelectuală sau cea fizică, este una dintre principalele caracteristici care ne deosebesc de animale, acelea care iau direct din natură lucrurile de care au nevoie.

Ştiinţa şi tehnologia sunt tot un produs al muncii susţinute, şi mai nou, observăm că pedeapsa divină nu se mai aplică decât ţărilor neindustrializate sau a celor retardat creştin ortodoxe gen România, în care încă mai există supuşi creştin-ortodocşi ai Domnului care chiar dau cu sapa şi transpiră pe ogor în lupta cu spinii şi pălămida. Prin celelalte ţări se folosesc ierbicide.

Există totuşi chiar şi în ţările civilizate o categorie socială fără carte de muncă. O categorie socială privilegiată, a cărei apartenenţi sunt acceptaţi în societate, chiar dacă detestă munca, ori din cauză că sunt nişte jigodii puturoase, ori pentru că nu au nici o capabilitate în vreun domeniu în care munca este necesară, ori pentru că ei ştiu că munca nu este decât pentru cei care au păcătuit în faţa lui Dumnezeu.

Care e acea categorie socială?

Popii odată!
Popii a doua oară...
Ultima strigare - tot popii.

Se adjudecă popilor. Paraziţi care nu creează nimic şi nu aduc nici o contribuţie utilă societăţii, ci dimpotrivă, duc un război etern cu ştiinţa şi tehnologia, acele produse al speciei umane care sunt create şi întreţinute prin muncă şi pe care le folosim deoarece în mod paradoxal ne oferă mai mult timp liber. Timp liber în care avem ocazia să ne informăm despre cum se poate ieşi de sub talpa antică a profitorilor de toate felurile, a căror unic scop este acela de-a ne ţine dezinformaţi şi naivi.

Doar dezinformarea şi naivitatea pot face apetisante pentru omul naiv minciunile religioase rezultate din parazitismul preoţesc. Doar astfel munca unui om poate ajunge în buzunarele unei caste de paraziţi care vând nişte servicii - nu inutile, ci profund nocive.

Opriţi această mişelie infectă. Voi cei care vă declaraţi atei şi tot luaţi parte la acest spectacol infam şi absurd, pe care nici Kafka nu l-ar înţelege, sunteţi de două ori vinovaţi, odată faţă de propria voastră conştiinţă, şi odată faţă de ceilalţi care sunt pe post de victime ale înşelăciunii în masă. Nu de alta, dar de la victime nu prea am pretenţii.

Fie ca cei care vor trăi prin secolul XXV să ne ierte pentru iresponsabilitatea noastră, aşa cum şi noi îi iertăm pe ăia din secolul XV.

Amin!

13 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere