Pagini

miercuri, 4 august 2010

Soluţia finală pentru ieşirea din criză - Die Endlösung

Văd că în ultima vreme tot felul de oameni lipsiţi de imaginaţie îşi dau cu părerea despre eventualele soluţii de-a scoate ţara din criza economică. Lipsa de imaginaţie însă nu este un argument. Daţi-mi voie să vă prezint o soluţie pe cât de pragmatică, pe atât de raţională pentru prezervarea poporului român şi pentru împiedicarea aducerii sale la extincţie, mai întâi intelectuală şi apoi fizică de către el însuşi.

Trebuie să avem în vedere unicitatea poporului român în cadrul Europei, unicitate manifestată prin următoarele caracteristici:
- cel mai mare număr de temple închinate zeilor, raportat la numărul de locuitori, număr care creşte pe zi ce trece, în detrimentul investiţiilor în ştiinţă, tehnologie şi infrastructură.
- unul dintre cele mai reduse niveluri de cunoaştere stiinţifică din Europa
- dominaţia credinţelor în dumnezei, draci, viaţă după moarte, strigoi, deochi, astrologie, pisici negre, numere norocoase, geocentrism şi alte superstiţii
- lumea satului românesc, o lume cu care ne mândrim şi care în afară de apariţia televiziunii prin cablu, dădătoare de OTV şi ProTV, a rămas ca acum 2000 de ani.
- sistemul teocrat de guvernământ care prin desfiinţarea progresivă a şcolilor urmăreşte readucerea învăţământului în cadrul bisericilor şi transformarea lui în învăţământ de factură religioasă, deziderat care deocamdată s-a materializat doar prin predarea creştinismului în şcoli.
- nivelul foarte scăzut de trai, acela care este esenţial pentru menţinerea credinţelor în supranatural.

În acest context, singura soluţie care ne poate asigura supravieţuirea ca popor, este transformarea ţării într-un muzeu. La vămile prin care se face accesul în ţară, în loc de "Bine aţi venit în România!" trebuie să scrie "Welcome to the Dark Ages museum!" Vizitatorilor din ţările civilizate şi ateiste ca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Olanda, Franţa, Cehia, Germania sau Marea Britanie li se va percepe o taxă, ca orice taxă percepută pentru vizionarea unui muzeu, taxă care va fi folosită pentru prezervarea florei şi faunei ev-medievale din muzeul-rezervaţie. Oameni de ştiinţă, antropologi şi istorici vor putea să viziteze această ţară fosilă pentru a lărgi cunoaşterea vremurilor demult apuse prin observaţie directă. Aceştia vor trebui totuşi să respecte prima directivă şi să nu interfereze cu viaţa si valorile unei civilizaţii de care îi despart aproximativ 500 de ani.
Totodată, pentru o mai bună prezervare a nivelului de civilizaţie din ţara fosilă, ateii, raţionaliştii şi cei care promovează logica şi cunoaşterea ştiinţifică trebuie deportaţi în ţările civilizate, mai sus amintite. Altminteri aceştia ar fi foarte repede spânzuraţi sau arşi pe rug. Drept urmare, îi sfătuiesc pe colegii de blogosferă să iniţieze pe la forurile europene acordarea unui nou drept de azil: azilul intelectual, cel care urmăreşte să te salveze din mijlocul inculţilor, ignoranţilor şi retrograzilor.

Eu unul însă, n-am de gând să cer azil. Nu îmi stă în fire. Odată ce m-am apucat de un lucru este impetuos necesar să-l şi termin, în ciuda tuturor obstacolelor. Ori eu termin ce am de făcut ori obstacolele mă termină pe mine. Găsesc că acest mod de gândire, care pare cumva dezavantajos, a fost totuşi  principalul motor  al cunoaşterii şi progresului, nu atitudinile defetiste şi evazioniste care sunt promovate de religia creştină şi care i-au adus pe aceia pe care i-au adus în bezna intelectuală în care se află.
Orice om trebuie să realizeze pe la o vreme că nici una din ţările civilizate nu s-a trezit civilizată. Totul s-a făcut prin muncă şi pe viitor la fel se va face. De exemplu, acest studiu a  mai adus pe câţiva cu picioarele pe pământ. Iar orice efort care este depus în sprijinul unei cauze este considerabil mai util decât lipsa lui totală.

11 comentarii:

  1. "Orice om trebuie să realizeze pe la o vreme că nici una din ţările civilizate nu s-a trezit civilizată."

    Wiser words have seldom been spoken.

    RăspundețiȘtergere
  2. Genial! acesta este adevaratul "brand" romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Statisticile acelea cu 90% dintre romani sunt crestini ne baga putin in eroare. Chiar daca ideea de spiritualitate e prezenta in numar mare si in alte state mai civilizate, la ei e mult mai moderata, e un fel de hobby de duminica. Pe cand la noi jumatate din populatia tarii (zonele rurale) se invart in jurul bisericii.

    Interesanta remarca unei partenere de afaceri din Olanda cand a vazut un sat darapanat cu o biserica mare si frumoasa in mijlocul ei "Now we know where their priorities are".

    RăspundețiȘtergere
  6. @Tudi - Romanii sunt niste oameni lipsiti de integritate care se declara crestini doar asa ca sa nu-si supere vecinii. Asta vorbind de aia care nu sunt crestini. De la crestini oricum nu am pretentii prea multe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca la sate crestinii sunt sinceri in religia lor. Sau cel putin mai sinceri decat "crestinii moderati" pe care ii vezi prin mediul urban. Stii tu, aia cu "cred in Dumnezeu, dar nu si in Biblie". A doua situatie e, paradoxal, mult mai grava pentru ca implica faptul ca persoana aia a luat Biblia, s-a uitat peste ea, a decis ca sunt povesti si totusi crede in personajul ei principal. *shrugs*

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe la sate e un fel de amestec ciudat de crestinism si superstitii de toate felurile. Poti sa spui ca sunt sinceri in incultura si prostia lor.

    Statisticile alea sunt umflate foarte rau de femei de toate varstele care nu au citit biblia nu au habar ce scrie acolo, au facut facultate (asa cum se face in Romania) si se declara crestine, spunand ca ele cred ca exista o forta care le protejeaza. Care le protejeaza ca in 1Timotei 2:9-15, in pana mea de ignorante care sunt. Asta vorbind de orase. Am mai multe colege care sunt pe pozitia asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere