Pagini

luni, 30 mai 2011

Dovezi pentru existenţa lui Dumnezeu

    Îşi mai aminteşte cineva cum este atunci când avem dovezi despre existenţa unui anumit fenomen şi ce presupune asta? De exemplu, dovezile pentru existenţa curentului electric pot fi consultate de către orice doritor. Mai mult, toţi cei care îşi permit, deţin nişte electrocasnice care funcţionează cu ajutorul curentului electric, şi toţi ştim ce se întâmplă dacă ne băgăm degetele în priză, iar daca există cineva care neagă existenţa curentului electric poate fi conectat la reţea pentru a constata pe propria piele cât de tare există acest curent electric. Tocmai pentru că avem dovezi că există, că se manifestă în anumite moduri şi cu anumite efecte, lumea este împânzită de cabluri, echipamente electrice, centrale atomoelectrice, hidrocentrale şi termocentrale şi altele din aceeaşi categorie.
   Oare în ce lume am trăi dacă ar exista dovezi că există dumnezeul creştin, exact aşa cum avem dovezi că există curent electric? Să ne gândim că am avea dovezi serioase că există o forţă supranaturală undeva prin cer sau peste tot, o forţă căreia chiar îi pasă de noi, ne iubeşte, dar ne va face să suferim crunt pentru eternitate în cazul în care nu-i luăm indicaţiile în serios.  Să ne gândim că orice om de pe această planetă ar putea consulta dovezile pentru existenţa dumnezeului creştin.
    Crede cineva că ar exista unul singur care să nu citească Biblia în această situaţie? Nu de alta dar ar fi fost puse în joc fericirea supremă şi suferinţa supremă. Eu aş spune că nu. Dacă ar exista cu adevărat dovezi pentru existenţa lui Dumnezeu toată lumea ar cunoaşte Biblia în amănunt. Cele mai multe departamente ştiinţifice ar fi fost ocupate cu cercetarea dorinţelor lui Dumnezeu şi cu studiul Bibliei, nu cu montat sateliţi pe orbită, privitul galaxiilor îndepărtate sau inginerie genetică. Corpul principal de studiu prin şcoli ar fi religia, cu cel puţin 10 materii, iar ştiinţele naturale şi literatura ar fi fost pe post de sport sau muzică. Majoritatea tabloidelor ar avea cel puţin 5 pagini ocupate doar de Dumnezeu, nu de pseudovedete autohtone iar la televizor ni s-ar fi servit creştinism pe pâine 24 de ore din 24, nu divertisment de prost gust. Pe scurt, religia creştină ar fi principala preocupare a speciei umane. Astfel ar fi arătat lumea dacă ar fi existat o singură dovadă serioasă pentru existenţa acestui Dumnezeu.
    Guvernele ar fi investit sume imense pentru descoperirea unor tehnologii care să faciliteze comunicarea cu Dumnezeu iar teocraţia ar fi fost considerată la nivel mondial forma perfectă de guvernământ. Majoritatea oamenilor de ştiinţă si majoritatea cetăţenilor din ţările nordice ar fi fost trataţi prin ospicii ca fiind paranoici sau schizofrenici şi nu ar mai fi existat hinduism, Islam sau budism ci doar creştinism. Aşa ar fi trebuit să arate lumea dacă ar fi existat o singură dovadă concludentă pentru existenţa dumnezeului creştin.
    Însă nu vedem că se întâmplă aceste lucruri, vedem că principala direcţie culturală a naţiunilor civilizate este constituită din ceea ce se numeşte ştiinţă şi nu din religie. Ar trebui să credem că deţinătorii de microscoape şi de telescoape au capacităţi de-a investiga realitatea inferioare capacităţilor unor popoare primitive care nu ştiau nici pe mâini să se spele? Ar trebui să credem că cei de acum 2000 de ani aveau tehnologii văzătoare de dumnezei şi draci la care noi nu putem avea acces? Sau ar trebui să tragem concluzia evidentă, aceea că erau teribil de ignoranţi în comparaţie cu noi şi că pretenţiile lor de cunoaştere ar trebui să ne stârnească cel mult râsul?
    Este clar - dovezile pentru existenţa lui Dumnezeu - nu există!
    Dacă ar fi existat una singură am fi aflat până acum de ea, aşa cum am aflat despre curent electric, despre atomi, molecule şi unde radio, despre germeni, bacterii şi virusuri, despre găuri negre, pulsari, supernove şi stele neutronice. În condiţiile în care secole de-a rândul biserica a dictat ceea ce se învaţa în şcoli şi a avut monopol total asupra culturii cred că ar fi rezonabil să considerăm că ar fi putut să popularizeze acele presupuse dovezi până acum. Nu a reuşit să o facă nu din cauză că nu ar fi avut puterea şi influenţa necesară ci din cauză că acele dovezi nu au putut fi produse.
    Nu există nici o ideologie care să îşi fi demonstrat falsul şi nocivitatea cu consecvenţa cu care a reuşit religia să o facă şi ar fi cazul ca în prezent cei ce au pretenţia de a dicta viaţa şi comportamentul altora pe baza unor afirmaţii să prezinte dovezi pentru acele afirmaţii. Oare cum ar fi dacă eu aş pretinde de la toţi cetăţenii să îngenuncheze în faţa mea şi să-mi doneze 10% din veniturile lor şi apoi aş solicita exact acelaşi tratament ca cel de care se bucură clericii? Aş fi cel mult luat în râs şi astfel trebuie să se întâmple cu orice individ care are pretenţii de tipul celor religioase. Societatea modernă nu are nici un motiv justificat de-a purta în continuare această trenă de primitivisme şi de fabulaţii ale unor oameni din vechime, căci este ca şi cum încă am avea în secolul XXI vrăjitoria instituţionalizată sau alchimia predată în şcoli. Nu este acceptabil aşa ceva.

263 de comentarii:

  1. Ai omis o chestie : avem tot atâtea şanse să găsim dovezi pentru existenţa lui Dumnezeu cât şi ca să găsim dovezi pentru existenţa unui Jkjopcsjdjvdkvl. Iar biserica, în ciuda secolelor de speculaţie halucinatorico-teologică nu a reuşit să-l facă consistent în aşa manieră în care să poată să fie măcar testat empiric.

    Christianity fail again ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei, e de ajuns sa combat pe dumnezeul crestin caci de acesta ne doare, nu de dumnezeii deisti sau panteisti. Nici macar nu m-as fi obosit sa scriu ceva despre astia din urma din moment ce credinta in ei nu presupune prostie generalizata, retard social si inselaciune la scara larga.

    Apoi daca mai omit cate unele am timp destul sa abordez subiectele cu alte ocazii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot o apă şi-un pământ sunt. Să nu uităm că atunci când le arăţi o contradicţie a zeului lor, creştinii îl abstractizează în mod voit pentru a anula contradicţia şi astfel îl fac la fel de abstract ca un zeu nonteist.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.metanoiafm.ro/emisiuni/vreau-sa-inteleg-ce-cred# . Este un set de vreo 23 predici cu privire la credinta crestina si nu numai. E adevarat ca nimeni nu poate simti sau decide in locul tau.
    Intotdeuna Scriptura provoaca, nelinisteste.. Fiecare a avut acel moment al framantarii. Multi l-au respins, multi au trecut peste.
    Intrebarea mea e, ce faci.. daca dincolo de orice lucru, orice teorie, se dovedeste a fi adevarat? Se intampla atatea lucruri, pentru care nu exista nicio explicatie logica, senzatii care sunt superioare asupra oricarei alteia.. Nu e doar un mit, doar o legenda. Sunt milioane de oameni schimbati, si ma refer la adevaratii crestini, care au lasat orice prejudecata, orice viciu si acum poti spune ca sunt persoane noi. Trebuie doar sa-l cauti cu o inima curata, sa lasi pentru un moment orice indoiala..

    "Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima. Ma voi lasa gasit de voi, zice Domnul."

    Si atunci vei vedea ca nimic nu se compara cu credinta crestina:). Sunt din ce in ce mai mult dovezi filozofice, stiintifice, care nu neaga Biblia ba mai mult; stiinta si Biblia se impletesc frumos. Cred ca este un bine si un rau, si mai mult decat atat, cred ca este un datator al acestor legi, cineva care ne-a ajutat sa facem diferenta. Nu suntem doar niste jucarii care au delimitat singuri raul de bine.


    "Nu am destula credinta ca sa fiu ateu."

    RăspundețiȘtergere
  5. Este un set de vreo 23 predici cu privire la credinta crestina si nu numai

    Apoi ca sa ascult acele predici la modul serios trebuie sa cred mai intai ca exista d-zeu. Tu ai asculta cum iti predica unul despre cum trebuie sa-i scrii scrisori lui Mos Craciun?

    Se intampla atatea lucruri, pentru care nu exista nicio explicatie logica

    Clasic argument prin ignoranta!. Nici pentru fulgere nu exista explicati logica si cei ca tine le puneau pe seama lui dzeu. Uite ca acuma exista explicatie logica.

    Nu e doar un mit, doar o legenda. Sunt milioane de oameni schimbati

    Pai si religia vechilor greci sau a vikingilor a schimbat pe multi oameni deoarece vechii greci si vikingii credeau in zeii lor asa cum crezi tu in ai tai si la fel i-au schimbat si pe ei religiile acelea desi sunt fara doar si poate mit si legenda.

    Sunt din ce in ce mai mult dovezi filozofice, stiintifice, care nu neaga Biblia

    Pai da exemplu de una singura macar, ori vrei sa te cred pe cuvant?

    stiinta si Biblia se impletesc frumos

    De exemplu la faza cu potopul nu stiu cat de frumos se impletesc deoarece nu exista nici un fel de dovezi ca ar fi avut loc acel potop. In fapt, fosilele gasite pe varfuri de munte sunt explicate prin dinamica placilor tectonice. Se invata la cls a V-a cum ajunge un fund de mare sa devina munte.

    Cred ca este un bine si un rau, si mai mult decat atat, cred ca este un datator al acestor legi

    Dap, foarte bune legi; bine ca esti femeie, ia spune-mi ce parere ai despre aceste legi date de d-zeu?

    Deuteronomul 25:11
    Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase,
    Deuteronomul 25:12
    să-i tai mâna: să n-ai nicio milă de ea.

    1 Timotei 2:11
    Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
    1 Timotei 2:12
    Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.

    Nu suntem doar niste jucarii care au delimitat singuri raul de bine.


    Sa inteleg ca daca nu ti-ar spune cineva ca e rau sa torturezi un copil si sa-l eviscerezi nu ti-ai da singura seama ca e rau?

    RăspundețiȘtergere
  6. Godless, a te inconjura cu aplaudaci si ironiza orice tentativa de argument, chiar si firava, nu'i un semn de teama ? Fiecare are frica lui. Tie de ce ti'e frica ?

    RăspundețiȘtergere
  7. a te inconjura cu aplaudaci

    Daca aplauda cineva ce scriu pe aici nu inseamna ca am scris acele lucruri din nevoia de-a fi aplaudat. (psychogenetic fallacy) Mie nu-mi place sa fiu aplaudat ci imi place sa conving; de fapt atat ma intereseaza. Daca aveam chef sa fiu aplaudat ma apucam de scris altceva, ceva pentru publicul larg.
    (AdrianS este un amic de-al meu, daca vrem sa ne aplaudam reciproc, o facem la bere)

    a [...] ironiza orice tentativa de argument, chiar si firava, nu'i un semn de teama ?

    Ceea ce a scris Laura nici macar tentativa de argument nu este, este o incercare de convertire a unui ateu prin predica. Nici macar nu a continuat discutia. A considerat ca si-a facut datoria crestina si s-a carat.
    Tu poti presupune ca faptul ca am ironizat-o deriva dintr-o frica a mea. O sa-ti explic cum e, sa zicem, la chestia cu moralitatea:

    Laura - Nu suntem doar niste jucarii care au delimitat singuri raul de bine.
    Eu - Sa inteleg ca daca nu ti-ar spune cineva ca e rau sa torturezi un copil si sa-l eviscerezi nu ti-ai da singura seama ca e rau?

    Intr-o sala de clasa, profesorul (autoritatea) le poate spune copiilor ca pot bea Coca Cola de fata cu el intr-un anumit moment. Probabil ca toti vor bea daca le este sete. Tot profesorul (autoritatea) le poate spune elevilor ca au voie sa sparga sticla de Coca cola in capul colegului de banca. Iar in aceasta instanta, copii sanatosi la cap nu o vor face, chiar daca au permisiune din partea autoritatii deoarece instinctul lor moral le spune ca aceasta actiune va produce suferinta colegului de banca. Insa copii cu risc de psihopatie o vor face; acestia fiind lipsiti de empatie nu pot percepe suferinta altora si cred ca regulile de comportament vin de la o autoritate. La fel si in cazul moralei crestine, daca dumnezeu le permite sa faca ceva ei considera ca e bine, daca nu le permite considera ca este rau, fara nici un fel de preocupare pentru eventuala suferinta produsa altor indivizi. Poate ca tie ti se pare acesta un fapt futil insa mie nu. A invata oamenii normali sa se comporte ca niste psihopati este o obscenitate, fara doar si poate. Tocmai de aceea am si contrat afirmatia Laurei, nu din nu stiu ce frica.

    Fiecare are frica lui. Tie de ce ti'e frica ?

    Vad ca tot incerci sa faci psihanaliza (pseudostiinta) si sa descoperi motivatii ascunse in actiunile oamenilor. Daca e sa frunzaresti blogul mai bine o sa vezi care e motivatia mea pentru a scrie impotriva crestinismului si nu e chiar deloc ascunsa. Ba, incerc sa o expun cat mai concludent posibil.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Escu : Argumentele stupide, ilogice şi iraţionale precum cel al Laurei nu merită decât să fie desfiinţate. Ştiu că voi creştinii propăvăduiţi tot ce este mai slab şi mai lipsit de valoare dar te rog, nu veni aici în blogosferă cu pretenţii să impui cultul kitsch-ului, nu de alta da' te vom taxa de fiece dată :)

    Apropo, aplaudac e mă-ta.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Godless, cand ai de gand sa vorbesti la un nivel de Doamne-ajuta, ma gasesti pe mizantropescu@gmail.com . Hai, ca io's plictisit de glume si glumeti.
    Daca te tine la modul serios, te invit la o poveste.
    Restul sunt spam.

    RăspundețiȘtergere
  10. Uite, Biserica Metanoia incearca sa aduca dovezi istorice extrabiblice ale existentei lui Isus (=Dumnezeu). Cu adresa: http://www.metanoiafm.ro/emisiuni/vreau-sa-inteleg-ce-cred# , sora noastra Laura incearca, si ea, sa ne ajute spre elucidarea acestui MARE mister. In predica 18 "Isus Om Al Istoriei" se mentioneaza doua texte scrise de doi mari istorici Josephus si Tacit.
    Mica problema e ca cele doua texte sunt doar niste insertii nerusinate si de tot rahatul ale crestinilor in operele celor doi istorici(vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret#Izvoare_extrabiblice)

    Rusine Metanoia! In concluzie: Religia voastra metaparanoica se bazeaza pe minciuni! (dar nu disperati caci pe minciuni e intemeiata orice religie/credinta in cai verzi pe pereti - o precizare: toate, dar toate, religiile vorbesc doar de cai verzi pe pereti!)

    Apropo, cat cotizati la biserica? 10% (zeciuiala) din venit? Dar aveti mare atentie sa declarati TOT TOT TOT ca sa nu patiti ca sfintii Anania si Safira:
    Faptele apostolilor 5:1 Dar un om, numit Anania, a vândut o moşioară, cu nevasta sa Safira,
    Faptele apostolilor 5:2 şi a oprit o parte din preţ, cu ştirea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă şi a pus-o la picioarele apostolilor.
    Faptele apostolilor 5:3 Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ţi-a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfânt şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?
    Faptele apostolilor 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Şi, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gând în inima ta? N-ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.”
    Faptele apostolilor 5:5 Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos şi şi-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toţi cei ce ascultau aceste lucruri.
    Faptele apostolilor 5:6 Flăcăii s-au sculat, l-au învelit, l-au scos afară şi l-au îngropat.
    Faptele apostolilor 5:7 Cam după trei ceasuri, a intrat şi nevasta sa, fără să ştie ce se întâmplase.
    Faptele apostolilor 5:8 Petru i-a zis: „Spune-mi, cu atât aţi vândut moşioara?” „Da”, a răspuns ea, „cu atâta.”
    Faptele apostolilor 5:9 Atunci Petru i-a zis: „Cum de v-aţi înţeles între voi să ispitiţi pe Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la uşă şi te vor lua şi pe tine.”
    Faptele apostolilor 5:10 Ea a căzut îndată la picioarele lui şi şi-a dat sufletul. Când au intrat flăcăii, au găsit-o moartă; au scos-o afară şi au îngropat-o lângă bărbatul ei.
    Faptele apostolilor 5:11 O mare frică a cuprins toată adunarea şi pe toţi cei ce au auzit aceste lucruri.

    O Meta observatie: zeciuiala inseamna 10% din VENIT si NU 10% din ce va ramane din venit dupa ce MANCATI si BETI ca PORCII! Si calculaturul ce-l intentionati (dar, inca, nu aveti bani) sa-l cumparati pentru copilul vostru, avid de informatii crestine, trebuie sa provina tot din cei 90% ramasi! Sa nu avem pardon!

    Ar trebui sa ai mari probleme la mansarda sa dai 10% din venit, ca prostu', daca, astia 10%, nu ar fi Taxa de Protectie Divina. Deci, indubitabil, Dumnezeu exista!!! Daca El n-ar exista atunci cei 10% se duc la... Dracu! (LOGIC)

    Morala: Daca vreti sa va mearga bine si sa nu aveti probleme cu Dumnezeu atunci dati in continuare 10% (caci El e avid de bani - sa nu dea dracu' sa va puneti intrebarea la ce Ii trebuie!). Nu fiti atat de orgoliosi si zgarciti! E chiar atat de mult 10% pentru cea mai sigura TAXA DE PROTECTIE?!

    P.S.: Alocatia pentru copii e tot un venit! In consecinta: renuntati urgent la 10% din alocatie...

    RăspundețiȘtergere
  11. Încă o dovadă a scuzelor jalnice pe care le scot creştinopaţii când li se cer explicaţii raţionale. Deşi ei cred că au scăpat de nevoia de argumentare, tot ce fac e să construiască nişte ad hominem-uri de toată splendoarea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Padre, ia de aici:
    http://www.everystudent.ro/a/Biblie.html
    De asemenea, tot pentru tine, afla ca in ortodoxie nu exista zeciuala, ci doar in celalate secte. Imi pare rau ca jumatate din comentariul tau inflacarat se bazeaza pe o asemenea practica straina de Biserica Adevarata.

    "Deuteronomul 25:11
    Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase,
    Deuteronomul 25:12
    să-i tai mâna: să n-ai nicio milă de ea."

    Sunt multe versete ca acestea in V.T. Dupa mintea mea, a scoate aceste versete din contextul istoric este o mare greseala. Caci nimeni nu poate lua niste legi de acum 5 mii de ani sa le aplice astazi. Care era contextul istoric? Pai pe de o parte, evreii tocmai ce primisera legea Talionului (ochi pentru ochi si dinte pentru dinte), adica un pas mare afara din salbaticie (de altfel chiar si scrie in VT ca inca existau oameni care lipaiau apa ca animalele). Pe de alta parte daca e sa citim tot din VT evreii erau un popor foarte indaratnic: cu toate ca au trecut prin mare, cu toate ca au mancat mana din cer, cu toate ca au baut apa din piatra, in timp ce Moise era pe muntele Sinai, evreii si-au cioplit un vitel din aur la care sa se inchine! Pentru elevi lenesi, nite reguli dure!

    "1 Timotei 2:11
    Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
    1 Timotei 2:12
    Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere."

    Pe vremea Sfantului Apostol Pavel, anumite femei incepusera sa-si asume rol de preoti. La asta se refera aceste versete, in a opri femeile sa invete pe altii in Biserica.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe vremea Sfantului Apostol Pavel, anumite femei incepusera sa-si asume rol de preoti. La asta se refera aceste versete, in a opri femeile sa invete pe altii in Biserica.

    Pai si ce-i in neregula cu femeile pe post de preoti? Eu as zice ca s-ar fi comportat mult mai bine decat masculii. E demonstrat stiintific ca nu sunt la fel de crude ca noi si ca nu suporta ca altii sa fi torturati. Numai in ceea ce priveste sfanta inchizitie si tot ar fi fost mai bine cu femei pe post de popa. Ca sa nu mai vorbim de alte capitole, ca nu sunt ahtiate dupa putere si avere in gradul in care sunt ahtiati masculii. Daca exista vreo reforma care ar schimba fata religiei si a bisericii atunci aceea ar consta in inlocuirea clerului masculin cu cler feminin.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Godless, sa inteleg ca nu te tin bretelele la o discutie ? Ti'am dat adresa mea de e-mail ! Pe privat nu facem nici pseudostiinta, nici show. Vorbim. Concret.
    Pe blog m'am uitat din mare si stiu cum gandesti. Dar sunt convins ca poti si mai mult. ;)

    Inca ceva: leaga'ti cainele, ca musca trecatorii...
    Vezi, iarasi s'a gasit un element agresiv care sa latre la luna. Ce atitudine iei in consecinta ? Imi stergi mie comment'urile ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Godless, sa inteleg ca nu te tin bretelele la o discutie ?[...]Pe blog m'am uitat din mare si stiu cum gandesti. Dar sunt convins ca poti si mai mult

    Nu obisnuiesc sa port discutii pe privat deoarece nu le vad relevanta. Consider ca sunt o pierdere de timp. Spune-mi care anume este capitolul la care crezi tu ca nu gandesc destul de mult si am sa-ti comunic daca are rost vreo discutie sau nu pe acea tema.

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci Godless, la tine soundtrack'ul este asa: cand vine vorba de religie nu ai ce discuta ( in mare parte subscriu ) , pt ca nu'i vezi relevanta, iar cand se face apel la psihologie cognitiva, mergand spre psihanaliza o treci la capitolul pseudostiinte. Sau intelegem gresit...posibil si asta. Io cred ca ti'e frica.
    Nu intentionez sa te atac, dar mi se pare patetic.
    D'aia te'am invitat la o discutie, intrucat cred ca daca ne scremem comentand pe blog pierdem esente.
    D'aia te intreb iarasi: ne taram pe blog in timp ce ne bazaie unii, sau povestim ?
    Hai, ca o astfel de invitatie la putini o fac. :) Pur si simplu cred ca te duce capul si vreau sa vad pana unde. Mai sincer de'atat cine ti'ar fi raspuns ? Prietenii tai ? :))

    RăspundețiȘtergere
  17. iar cand se face apel la psihologie cognitiva, mergand spre psihanaliza o treci la capitolul pseudostiinte

    Cand am spus ca psihanaliza este pseudostiinta n-am glumit. Ceea ce ai spus tu este echivalent cu a spune ca faci apel la astronomie mergand spre astrologie.

    Daca esti interesat in vreun fel sa discuti persoana mea, afla ca eu nu sunt. Nu sunt interesat sa discut nici persoana mea si nici pe a ta, in fapt pe a nimanui deoarece ma lasa rece. Creierul meu functioneaza doar abordand chestiuni generale, nu chestiuni particulare.
    Na, trimite un mail la godless1859@gmail.com scrie acolo ce ai de spus si am sa-ti raspund in limitele pe care le-am specificat mai sus. Abordezi ceva general, discutam, abordezi chestiuni particulare nu discutam.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Corneliu Axente
    In link-ul tau (http://www.everystudent.ro/a/Biblie.html) sunt aduse, ca dovezi ale existentei lui Iisus, tot "textele" lui Tacit si Josephus (ca la sectanti). Repet: operele celor doi istorici au fost falsificate cu nerusinare de catre niste crestini jalnici. Trebuie sa subliniez ca a-ti baza credinta pe falsuri istorice e de tot rahatul?!

    Cum vezi, Biserica voastra Ortodoxa (Adevarata Cale) nu e cu nimic mai deosebita de sectele pe care le ridicularizati (in schimb eu nu rad de voi ci va pun, pe toti, in aceeasi oala) caci asa cum am spus: toate religiile se bazeaza pe minciuni. Si se pare ca (cele crestine) pe aceleasi minciuni! :)

    P.S.: Nu exista nici o deosebire intre religii si secte in afara de numarul celor pe care i-a infectat...

    RăspundețiȘtergere
  21. @Padre
    1. "operele celor doi istorici au fost falsificate cu nerusinare de catre niste crestini jalnici"

    Demonstreaza afirmatia de mai sus.

    2. Citeste pana la capat link-ul si daca tot contiunui sa-ti afirmi parerea despre falsitatea Bibliei, demonteaza fiecare argument in parte de acolo.

    3."Biserica voastra Ortodoxa (Adevarata Cale) nu e cu nimic mai deosebita de sectele pe care le ridicularizati"

    Amicul goddless, ar numi ceea ce ai scris tu mai sus, "apel la ignoranta". Vrei sa fac si eu acelasi lucru?
    Daca exista vreun lucru din viata de zi cu zi, care si-a pastrat nealterata compozitia de a lungul mileniilor, atunci acela este Biserica Ortodoxa. Pe ce-mi bazez aceasta afirmatie? Pe istorie. Cauta oriunde pe net sau in orice biblioteca scolara/liceana/locala/municipala/judeteana/nationala despre istoria Bisericii si ai sa vezi care este cu adevarat singura Biserica.

    Apropo, sigur nu ai ajuns in josul paginii trimise de mine, dar te informez ca asa cum "Istoria" lui Herodot este privita ca un document autentic cu doar 8 copii, Noul Testament are 5366 de copii. Concluziile le tragi singur.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Corneliu Axente
    Hmm. In ce m-am bagat! Azi, sambata, am muncit ca un sclav si acum vad/aflu ca trebuie sa-ti raspund...

    Trebuie sa recunosc ca, initial, nu ti-am citit tot link-ul pentru ca am banuit din start (mai precis in momentul in care am dat de pasajul cu Tacitus si Josephus) ca e de toata jena (ca sa nu spun altfel...). Acum, dupa ce l-am citit tot, nu mai am nici un dubiu. Everystudent e doar unul din multele site-urile de indoctrinare/indobitocire crestina!

    Am sa-ti raspund (intr-o ordine arbitrara):

    1. "Noul Testament are 5366 de copii"
    Ei si?! Ce dovada e sa ai multe copii? Ce daca-s N-spe' mii de copii daca originalul e o facatura penibila a unei SECTE/religii primitive?

    2. "apel la ignoranta"
    Nu-i nici un "apel la ignoranta"! Dar daca vrei sa spui ca eu ignor Biserica Ortodoxa atunci ai dreptate. Eu ignor Biserica Ortodoxa caci se bazeaza doar pe mizerii. La fel si celelalte religii si SECTE sunt la fel de mizerabile!

    3. eu am afirmat: "operele celor doi istorici au fost falsificate cu nerusinare de catre niste crestini jalnici"
    si tu imi ceri: "Demonstreaza afirmatia de mai sus."
    Am afirmat, fara sa fiu istoric!, ca acele texte ale lui Tacit si Josephus sunt insertii nerusinate/scarboase ale unor crestini disperati. Am citit suficient de multe surse independente ca sa-mi fac o idee coerenta ca Tacitus si Josephus au fost falsificati. Am sa-ti dau cateva link-uri care sa te puna pe ganduri (adica sper ca te vor pune pe ganduri, caci speranta, nu-i asa, moare ultima...). Dar nu te opri la ele si cauta si alte surse - ca e plin Internetul! Cauta peste TOT si analizeaza/pune_in_balanta si fii critic/sceptic la tot ce citesti!!!!
    Deci, pentru inceput, citeste cu atentie (nu cum am citit eu initial din everystudent-ul prozelit!):
    a.) http://agnosticus.wordpress.com/2008/04/30/alte-dovezi-ale-existentei-fizice-1-talmudul/
    b.) http://agnosticus.wordpress.com/2008/05/01/alte-dovezi-2-tacitus/
    c.) http://agnosticus.wordpress.com/2008/05/01/alte-dovezi-3-suetonius-si-plinius-cel-tanar/
    d.) si mai vezi si: http://agnosticus.wordpress.com/2008/06/03/padre-pio-si-escrocheria-stigmatelor/ (acesta a fost motivul ca mi-am ales acest nickname)

    4. "Concluziile le tragi singur."
    Iarasi, concluziile trebuie sa le trag singur... pentru tine! Si sunt atat de obosit...

    RăspundețiȘtergere
  23. @Padre
    Un alt articol online despre existenta lui Iisus:
    http://www.almeea.com/cum-a-fost-posibila-constestarea-existentei-lui-iisus-hristos/#discussion

    RăspundețiȘtergere
  24. @Corneliu Axente
    Acum ce intentionezi? Sa insiri, aici, toate site-urile crestine care au pretentia ca demonstreaza existenta istorica a lui Isus prin aceleasi falsuri istorice? Nu vezi ca TOTI repeta aceleasi "documente" contrafacute! (concentreaza-te numai pe Tacitus si Josephus Flavius)

    De era asa de important omul Isus de ce apare mentionat doar in aceste documente controversate?! Ceva pute urat de tot in crestinism!

    RăspundețiȘtergere
  25. M-am uitat pe blogul tau si nu m-am convins ca documentele lui Tacistus si Flavius ar fi fost masluite de crestini. Chiar unul dintre tipii care a comentat acolo, a dat cateva argumente. In plus, nu vad cum ar fi putut sa faca asta crestinii din primele secole din moment ce:
    1. nu aveau forta suficienta
    2. ar fi contat prea putin pentru ei sa faca asta din moment ce aveau ca marturii cele 4 Evanghelii plus Epistolele Sfintilor Apostoli. A aminti in treacat in niste documente ale puterii vremii este mult mai putin decat marturia Invierii si a Inaltarii din cele 4 Evanghelii.
    3. poate nu vezi padurea din cauza copacilor, insa observ ca te te concentrezi enorm pe Tacitus si Flavius, insa cum ramane cu cele 4 Evanghelii? Ele tot falsuri sunt?

    Spui ca ceva pute rau de tot in crestinism, insa nu esti exact sigur ce... Ai tu o banuiala, insa cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  26. "M-am uitat pe blogul tau si nu m-am convins ca documentele lui Tacistus si Flavius ar fi fost masluite de crestini."
    Ti-am spus sa cauti si in alta parte si sa nu te opresti acolo: "Dar nu te opri la ele si cauta si alte surse - ca e plin Internetul! Cauta peste TOT si analizeaza/pune_in_balanta si fii critic/sceptic la tot ce citesti!!!!"

    "2. ar fi contat prea putin pentru ei sa faca asta din moment ce aveau ca marturii cele 4 Evanghelii plus Epistolele Sfintilor Apostoli. A aminti in treacat in niste documente ale puterii vremii este mult mai putin decat marturia Invierii si a Inaltarii din cele 4 Evanghelii."

    Esti dezarmant! De cand cele 4 Evanghelii (care nu sunt singurele evanghelii...) sunt documente? Ele sunt povesti, scrisori, propaganda sectanta/crestina sau orice altceva vrei tu. Dar nu-s dovezi ale existentei lui Isus cel facator de minuni!
    Daca, pentru crestini, nu-s atat de importante documentele extrabiblice atunci de ce atatea site-uri crestine tot citeaza din Josephus si Tacitus? Majoritatea site-urilor nici macar nu au bunul simt sa atentioneze cititorul ca acele texte sunt controversate si posibile falsuri (ce pretentii "absurde" mai am si eu de la niste crestini...). Aveti nevoie de confirmari ale NT si existentei lui Isus? Nu va ajunge credinta?!

    "3. poate nu vezi padurea din cauza copacilor, insa observ ca te te concentrezi enorm pe Tacitus si Flavius, insa cum ramane cu cele 4 Evanghelii? Ele tot falsuri sunt?"
    Poate ar fi o idee buna sa te concentrezi si tu pe cei doi si nu numai pe povestile biblice daca iti pasa de adevar! Povestile nu pot fi falsuri! Sunt pur si simplu povesti si trebuie luate ca atare!

    RăspundețiȘtergere
  27. Pentru orice om normal dumnezeu nu exista.Cum va puteti inchipui ca dumnezeu energie pozitiva absoluta a creat diavolul si draci cu care sa poarte batalii, din start e aiurea biblia.Daca ar fi existat si ar fi fost bun totul ar fi fost ok bun de la facerea lumii si pana in prezent si au fost numai orori si hazard si zeci de religii.
    Adevarul e ca omenirea a aparut asa cum au aparut toate speciile si ciudateniile de pe pamant(exemplu viermii intr-un mar nu au fost creati de niciun zeu dar daca ar fi gandit cu siguranta ar fi crezut ca i-a creat dumnezeu).:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Sfanta Treime-Dumnezeu Tatal,Fiul(Iisus Hristos) si Sfantul Duh exista si pentru a demonstra existenta Lui avem marturiile Sfintilor.
    Sfintii sunt oameni care au atins un grad special de sfintenie,oameni care au dus o viata desavarsita marturisind credinta in Sfanta Treime si facand minuni in numele Sfintei Treimi,vindecand bolnavi,ajutand saraci s.a.m.d.Ei sunt mijlocitorii nostri catre Dumnezeu,osemintele(moastele) lor se gasesc in Biserici si Manastiri,neputrezite,emanand un miros placut dupa ani si ani de zile si savarsind minuni.
    Daca citim vietile Sfintilor vom constata ca la inceput ei au fost necredinciosi cum sunt majoritatea oamenilor din ziua de azi,-cum au ajuns la o viata desavarsita,cititi despre Ei si veti vedea lucrarea lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  29. Treimea cea de o Fiinta-Tatal-Creator,Fiul-Man­tuitor,Sfantul Duh-Sfintitor.
    In Noul Testament,cu prilejul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos,s-au aratat toate cele trei persoane ale Sf. Treimi:Tatal,aratand lumii pe Fiul si binecuvantandu-L, Fiul primind botezul de la loan Botezatorul,iar Sf. Duh coborand asupra Fiului,in chip de porumbel.
    "Iar botezându-se Iisus, când ieşea din apă, îndată cerurile s-au deschis şi Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel şi venind peste El.Şi iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit".
    (Matei 3,16-17).
    Trimitind pe Sf. Apostoli la propovaduire,Mantuitorul le spune: "Drept aceea,mergand invatati toate neamurile,botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh". (Matei 28, 19).

    RăspundețiȘtergere
  30. "Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite,dovedirea lucrurilor celor nevăzute.Prin ea,cei din vechime au dat buna lor mărturie.Prin credinţă înţelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu,de s-au făcut din nimic cele ce se văd." Epistola catre evrei Sfântului Apostol Pavel,11,1-3.

    Credinta inseamna dragoste si curaj,este greu sa explici existenta lui Dumnezeu prin dovezi,prin logica.
    Insa este suficient sa privim in jurul nostru,se vede ca totul este gandit de cineva cu multa inteligenta si intelepciune,spre exemplu soarele stie cand trebuie sa apuna.Daca la scoala ne place biologia vom constata ca analiza unei plante este destul de complexa precum organismul nostru uman,la fel si studiul animalelor.Totul este gandit,toate au un rol si un rost pe pamant.
    Cand ceasornicul isi construieste un ceas,el are grija ca fiecare piesa sa fie plasata la locul ei,pentru buna functionare a ceasului.

    RăspundețiȘtergere
  31. In organismul uman fiecare organ indeplineste una sau mai multe functii importante,toate fiind create de cineva,nu de natura,pentru ca totul este gandit cu precizie.
    De ce Dumnezeu a creat diavolul?Sunt intrebari poate fara raspuns,dar se spune ca diavolul a fost creat de Dumnezeu si ca la inceput el a fost bun,a fost energie pozitiva,insa a devenit mandru si si-a dorit ca el sa fie peste Creatorul Lui si sa stapaneasca toata creatia lui Dumnezeu.Energia lui pozitiva s-a transformat in energie negativa,el incepand de atunci sa lucreze impotriva creatiei lui Dumnezeu.Si noi oamenii suntem energii pozitive dar in functie de faptele noastre noi ne putem transforma in energii negative.Dumnezeu ne-a dat libertatea sa alegem intre bine si rau.

    RăspundețiȘtergere
  32. Prin aceasta viata in care exista si raul(diavolul),El va putea sa separe oamenii buni de ce rai,pentru ca noi suntem liberi sa ne alegem calea,binele sau raul.
    Cat despre aparitia viermilor intr-un mar,daca nu ar fi existat acel fruct,daca nu ar fi existat resturile vegetale si animale,nici acei viermi nu ar fi existat.
    Si nasterea unui copil este o enigma,el nu apare din senin in burta mamei.
    Fiecare este liber sa creada in ce doreste,insa credinta in Dumnezeu nu face niciun rau nimanui,din contra te ajuta sa treci peste necazurile acestei vieti cu o speranta in suflet.
    Cu exceptia oamenilor care savarsesc fapte rele,crime, in numele lui Dumnezeu.Aceea nu este credinta.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu Dumnezeu este vinovat de razboaiele si ura din lume.Noi,oamenii suntem vinovati,intoleranta noastra fata de semenii nostri.

    Domnul Iisus Hristos cand a venit in lume ne-a spus sa ne iubim unii pe altii( "Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi"-Matei 22, 37-39).Aproapele nostru este orice om din lume şi nu avem dreptul să uram pe nimeni,căci toţi suntem creati de Dumnezeu,dupa chipul si asemanarea Lui.
    Domnul Iisus Hristos a aratat ca cea mai mare porunca este DRAGOSTEA.
    Crestinismul slaveste Treimea cea de o Fiinta. Eu cred in Sfanta  Treime...
    si mai cred in iubire si in pace.
    Datoria noastra este sa traim in dragoste desavarsita unii fata de altii indiferent de religie sau nationalitate,suntem toti oameni si avem libertatea de a ne alege credinta si drumul in viata.

    Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!Fie ca pacea,bucuria si iubirea bunului Dumnezeu sa va insoteasca pretutindeni!

    RăspundețiȘtergere
  34. Sfanta Treime-Dumnezeu Tatal,Fiul(Iisus Hristos) si Sfantul Duh exista si pentru a demonstra existenta Lui avem marturiile Sfintilor.

    Esti naiv daca tu crezi tot ceea ce spun oamenii. Daca o sa-ti marturiseasca unul ca l-a vazut pe Mos Craciun zburand cu sania trasa de reni ai sa-l crezi?

    osemintele(moastele) lor se gasesc in Biserici si Manastiri,neputrezite,emanand un miros placut dupa ani si ani de zile si savarsind minuni.

    Deci Dumnezeu isi foloseste puterile magice ca sa nu putrezeasca si sa nu puta niste hoituri in timp ce si le tine ascunde daca este vorba de niste copiii care mor de foame?

    Credinta inseamna dragoste si curaj,este greu sa explici existenta lui Dumnezeu prin dovezi,prin logica.

    La fel cum credinta in Allah si Mahomed tot dragoste si curaj este si la fel de greu este de explicat si existenta lui Allah prin dovezi si logica. Iar la mine + comunitatea stiintifica internationala daca n-ai dovezi si n-ai logica esti egal cu 0.

    Insa este suficient sa privim in jurul nostru,se vede ca totul este gandit de cineva cu multa inteligenta si intelepciune,spre exemplu soarele stie cand trebuie sa apuna

    Stie pe dracu' sa apuna. Stie sa-ti dea si cancer de piele? Daca stai destul de mult in soare are sa te arda pana cand te ucide. Ai auzit de miscarea de rotatie a Pamantului in jurul axei? Din cauza ei "apune" Soarele, nu din cauza vreunui dumnezeu.

    In organismul uman fiecare organ indeplineste una sau mai multe functii importante,toate fiind create de cineva,nu de natura,pentru ca totul este gandit cu precizie.

    Sa-mi spui la ce functie servesc apendicele si coccisul sau sa sa lasi balta discutia.

    Dumnezeu ne-a dat libertatea sa alegem intre bine si rau.

    Care este libertatea unui copuil care se naste in Arabia Saudita si ajunge musulman? care este libertatea unui copil care se naste in India si ajunge hindus? Evident, habar nu ai despre ce vorbesti.

    Fiecare este liber sa creada in ce doreste,insa credinta in Dumnezeu nu face niciun rau nimanui,din contra te ajuta sa treci peste necazurile acestei vieti cu o speranta in suflet.

    Tocmai de aceea credinta trebuie exterminata tocmai pentru ca te face sa accepti umilinta necazurile si nedreptatile cand nu ar trebui s-o faci.

    Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!Fie ca pacea,bucuria si iubirea bunului Dumnezeu sa va insoteasca pretutindeni!

    Fie ca religia crestina sa dispara cat mai repede si sa se duca la cosul de gunoi al istoriei, impreuna cu celelalte religii primitive.

    RăspundețiȘtergere
  35. godless1859 , ce legatura are libertatea omului de a alege intre bine si rau cu locul in care te nasti?Nimeni nu-si poate alege locul in care sa se nasca,dar faptul ca avem o viata si suntem liberi sa ne alegem calea pe care s-o urmam,este suficient.Eu din pacate,nu pot explica functiile organelor din organismul uman,nu sunt medic si nici profesoara de anatomie.Cat despre marturiile Sfintilor,ma refeream la credinta Lor in Sfanta Treime dar mai ales la minunile savarsite de Ei prin rugaciune in numele Tatalui,si al Fiului si al Sfantului Duh,minuni pe care le savarsesc si sfintele lor moaste in ziua de azi.S-au vindecat oameni paralizati,orbi,bolnavi de cancer si alte boli incurabile.Acesti oameni au raspandit credinta in Sfanta Treime,au savarsit minuni in numele Ei si savarsesc minuni si azi prin sfintele Lor moaste.Trupurile Lor au ramas neputrezite dupa ani si ani de zile.Tot ce tine de Dumnezeu este o minune,minunile nu pot fi explicate stiintific si nici credinta.
    Fiecare om este liber sa creada in ce vrea.
    Daca dispare orice religie de pe pamant,nu va fi pace.Va fi pace cand noi oamenii vom invata sa ne iubim mai mult si sa ne acceptam cu toate diferentele dintre noi.Nu Dumnezeu este vinovat de rautatea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  36. A ajuta un copilas sarac este datoria noastra,a ne ajuta unii pe altii este datoria noastra,a ne trai viata frumos in iubire,pace si intelegere este tot datoria noastra.

    RăspundețiȘtergere
  37. "Nu Dumnezeu este vinovat de rautatea noastra."

    Poate n-ar fi rau sa fie intai definita notiunea asta de "rautate", dar putem sa ne referim la un inteles cat de cat acceptat la scara larga.

    Sigur ca nu vreun zeu e vinovat de rautatea noastra, saracu nici macar nu exista, cum poate fi vinovat?
    Vinovati sunt oamenii care dred ca pamantul e plat, ca noi suntem centrul universului, ca in numele zeului poti tortura si chiar omora pe oricine, inclusiv copii nevinovati! Iar mataluta domnisoara/doamna esti complice la rautatea lumii asteia, chiar daca-ti suna absurd. Esti complice pentru ca exact pe cei pe care ar trebui sa-i re-educam, sa-i punem in fata crimelor facute de mii de ani incoace in numele credintelor lor criminale, pe aia ii consideri tu oameni sub influente sfinte, oameni buni si deosebiti, oamen de la care ai ce invata!

    Conditia necesara esentiala (poate nu si suficienta) pentru ca un om sa nu fie rau este sa fie educat corect, sa ii fie cultivate si apoi sa-si cultive singur instinctele umane de "bunatate" cu care se naste, e tot parcursul vietii si deloc in ultimul rand, sa se fereasca de a fi sclavul obedient al .. cuiva, oricine o fi!

    RăspundețiȘtergere
  38. @Anonim
    Hai sa ne referim punctual la o chestiune, nu de alta dar 90% din afirmatiile pe care le faci sunt gresite sau divortate de realitate.

    Spui odata:

    (1)In organismul uman fiecare organ indeplineste una sau mai multe functii importante,toate fiind create de cineva,nu de natura,pentru ca totul este gandit cu precizie.


    si apoi

    (2)Eu din pacate,nu pot explica functiile organelor din organismul uman,nu sunt medic si nici profesoara de anatomie

    Nu esti profesoara de anatomie dar stii ca fiecare organ este creat de cineva (ceea ce comunitatea stiintifica internationala dezminte intr-un mod irefutabil). Nu poti explica dar explici. Cum asa?
    Nu e nevoie sa fii nici profesoara si nici medic pentru a vedea ca te contrazici singura si astept de la tine sa spui in care dintre instante ai gresit, in prima in care spuneai ca organele au functii clare sau in a doua cand spui ca nu esti profesoara de anatomie?

    Abia apoi putem sa discutam despre celelalte.

    RăspundețiȘtergere
  39. Luke ,am mai spus-o si repet,fiecare este liber sa creada in ce vrea.Eu cand vorbesc de Sfinti,ma refer la Sfantul Dimitrie Basarabov,Sfantul Nectarie,Sfantul Vasile cel mare,Sfanta Paracheva,Sfanta Filofteia,Sfantul Nicolae si altii.Daca cititi vietile lor,veti intelege.

    godless1859 ,In organismul uman fiecare organ indeplineste una sau mai multe functii importante,toate fiind create de cineva,nu de natura,pentru ca totul este gandit cu precizie.Cred ca nu trebuie sa fii medic sau profesoara de anatomie pentru a intelege ca organismul uman este foarte complex si fiecare lucru ce ne inconjoara este o minune a lui Dumnezeu.Uitati-va la o floare,priviti frumusetea muntilor,analizati fiecare anotimp,admirati copacii cu frunzele lor,cerul,si tot ce ne inconjoara.Dumnezeu exista dar asa cum noi nu putem vedea ce lucruri frumoase a lasat pantru noi pe pamant tot asa nici pe el nu-L putem vedea.
    "Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite,dovedirea lucrurilor celor nevăzute.Prin ea,cei din vechime au dat buna lor mărturie.Prin credinţă înţelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu,de s-au făcut din nimic cele ce se văd." Epistola catre evrei Sfântului Apostol Pavel,11,1-3.

    Credinta inseamna dragoste si curaj,este greu sa explici existenta lui Dumnezeu prin dovezi,prin logica.
    Va doresc tot binele din lume .si mai multa iubire si pace pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cred ca nu trebuie sa fii medic sau profesoara de anatomie pentru a intelege ca organismul uman este foarte complex si fiecare lucru ce ne inconjoara este o minune a lui Dumnezeu

    That's like.... fucking bullshit! Stomacul foloseste pentru digestie, creierul pentru gandire, plamanii pentru repiratie, picioarele pentru locomotie, etc, spune-mi la ce folosesc apendicele si coccisul si nu-mi mai pierde vremea si rabdarea.

    Uitati-va la o floare,priviti frumusetea muntilor,analizati fiecare anotimp,admirati copacii cu frunzele lor,cerul,si tot ce ne inconjoara

    Ca o viata sa traiasca in acest ecosistem trebuie in mod necesar sa distuga alta viata si sa o transforme in cacat. Tu ca sa traiesti trebuie sa tranformi varza si cu raţa intr-un cacat. Daca asta e opera dumnezeului tau atunci e un dumnezeu retardat. Ia, pune mana si admira asta.

    Va doresc tot binele din lume .si mai multa iubire si pace pe pamant.

    Pai probabil la fel isi doreau oamenii si prin Evul Mediu insa la ciuma din 1350 a crapat 2/3 din populatia Europei. Nu exista om care sa nu aiba o mama, o sora, un frate sau un copil mort. Acum avem tetracicilina si avem tetraciclina din cauza stiintei, nu a religie sau a gandirii dezirative de genul:

    "Va doresc tot binele din lume .si mai multa iubire si pace pe pamant".

    RăspundețiȘtergere
  41. "Eu cand vorbesc de Sfinti,ma refer la..."

    O intrebare iubitorule de basme sadice: de unde ai dedus tu ca intereseaza pe cineva de aici la ce te referi tu?? Eu credeam ca se deduce suficient de clar contrariul, dar n-ar fi prima oara cand se intampla asemenea "deductii" din partea unora ca tine, care reprezinta (parerea mea, sper ca nu-s singurul) o injuratura adresata ratiunii, logicii, stiintei, porgresului etc.

    In rest, hai ca-s curios si eu ce raspuns ai tu in calitate de atotstiutor, la intrebarea simpla ce ti-a adresat-o godless

    RăspundețiȘtergere
  42. Mult timp s-a crezut că apendicele nu are nici o funcţie fiziologică şi că este în fapt un rest al evoluţiei fără nicio utilitate în prezent. Nici astăzi nu se ştie foarte clar care este importanţa apendicelui. Cu toate acestea, în urma cercetărilor recente din medicină au fost avansate o serie de ipoteze privind rolul apendicelui; aceste teorii afirmă rolul important al acestuia atât la fetus, cât şi la adult. La fetus, s-a descoperit că în a unsprezecea săptămână apar celule endocrine în apendice care produc compuşi chimici ce asigură stabilitatea şi controlul organismului.
    La adult, apendicele pare a fi parte din sistemul imunitar al al organismului uman. În primii ani după naştere apendicele funcţionează ca un organ limfoid ce are rol în maturizarea limfocitelor B şi în producerea anticorpilor imunoglobulinei A. De asemenea, apendicele produce molecule ce asigură mişcarea limfocitelor (oferă rezistenţă organismului la infecţii) către diferite zone ale corpului. Recent, apendicelui i s-a găsit o utilizare interesantă: aceea de a înlocui o uretră bolnavă (uretra leagă rinichii de vezica urinară).

    Apendicele este, de fapt, un organ in care bacteriile necesare digestiei sunt stocate. El are un rol vital atunci cand este vorba de repopularea intestinelor cu astfel de bacterii, mai ales in cazul unor boli ale sistemului digestiv

    coccis - Os triunghiular la extremitatea de jos a coloanei vertebrale.


    Este ultimul mesaj pe care il mai postez pe site-ul dumneavoastra.
    Mi-am spus si eu opinia si ati sarit in capul meu.:((
    Eu nu am nevoie sa discut cu oameni care cred ca detin adevarul absolut.Fiecare este liber sa creada in ce vrea,eu nu impun nimanui sa creada in Dumnezeu,pur si simplu mi-am spus si eu parerea.
    In mesajele anterioare am vorbit despre rautatea oamenilor,m-am referit in primul rand la intoleranta noastra fata de semenii nostri.Se pare ca unele persoane sunt incapabile sa traiasca intr-o societate in care unii oameni cred in Alah,altii cred in Budha,altii cred in Sfanta Treime,altii nu cred in nimic.Daca nu suntem capabili sa ne acceptam si sa traim impreuna cu diferentele dintre noi atunci niciodata nu va exista pace si iubire pe pamant,chiar daca nu mai exista nicio religie.Diferente intre oameni vor exista intotdeauna.
    Cat despre educarea unor oameni cum spunea cineva aici,cred ca in primul rand ca omul trebuie sa se autoeduce si apoi sa ii educe pe altii.De asemenea nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni.
    Persoanele care isi tortureaza semenii sau copiii in numele lui Dumnezeu sau pentru a-i face sa nu creada in Dumnezeu,pentru ca exista si reversul,nu au nicio scuza.Nimeni nu are dreptul sa-si impuna punctul de vedere prin forta,violenta,agresivitate si nimeni nu are dreptul sa impuna o dictatura,atata vreme cat fiecare are libertatea de a gandi si a face cu viata lui ce doreste.
    Toate relele si dezastrele si razboaiele din lume,sunt si vor fi mereu doar vina noastra,pentru ca nu am invatat sa ne acceptam unii pe altii cu toate diferentele dintre noi(nationalitate,religie,cultura etc.).Daca nu exista intelegere si iubire,totul este in zadar.
    Adevarata iubire inseamna sa te vezi pe tine insuti in locul celuilalt de langa tine,sa-l accepti,sa-l ajuti si sa-l intelegi.

    RăspundețiȘtergere
  43. http://www.despreisus.ro/Articles/ViewOne.aspx?ArticleId=22

    Nu toti oamenii de stiinta spun ca nu exista Dumnezeu,exista prea multe contradictii.

    RăspundețiȘtergere
  44. Apendicele este, de fapt, un organ in care bacteriile necesare digestiei sunt stocate. El are un rol vital atunci cand este vorba de repopularea intestinelor cu astfel de bacterii, mai ales in cazul unor boli ale sistemului digestiv

    Lol, m-ai facut la faza asta, sa-mi fie rusine. Am adus un argument prost. Trebuia sa vin cu nervul laringeal, cu dimensiunile craniului copilului si ale nenorociri. O sa-mi fie foarte greu sa gasesc ceva prin corpul uman care chiar nu foloseste la nimic, insa organele omului sunt departe de-a fi perfecte pentru ceea ce trebuie sa faca.
    Cum numesti tu atunci cand oamenii pot trai bine mersi fara acest apendice, si o sa dau ca exemplu pe unul care a facut operatie de apendicita. De ce a facut din asta? Ca s-a infectat apendicul (cu niste organisme create cica tot de d-zeu tau) si ar fi urmat peritonita, septicemie si moartea. De aici si pana la design inteligent e o cale teribil de lunga. Daca as fi fost dumezeu, si as fi creat omul, cu siguranta as fi facut in asa fel incat sa evit treaba cu defecatia. Eventual ii faceam pe toti verzi si-i lasam sa se alimenteze direct de la soare.

    Se pare ca unele persoane sunt incapabile sa traiasca intr-o societate in care unii oameni cred in Alah,altii cred in Budha,altii cred in Sfanta Treime,altii nu cred in nimic

    Imi pare rau dar eu sunt unul dinttre ei. Eu vreau sa traiesc intr-o societate in care avem toti aceleasi modalitati de-a estima adevarul sau falsul unei propozitii. Daca o sa avem modalitati diferite de-a o face atunci ceea ce e adevarata pentru unul o sa fie fals pentru altul si o sa ajungem sa ne dam in cap unii altora, invariabil, exact asa cum au facut baietii astia.

    De asemenea nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni.

    Asta e doar prostie imensa de sorginte crestina. Cui crezi tu ca-i serveste acest lucru afara de infractori si mafioti, hoti si criminali? Caci daca judeci pe un om corect dupa ce a facut el in viata nu ai cum sa-l acuzi de ceva. Daca nu e corect atunci trebuie sa suporte consecintele, altminteri nu are cum sa functioneze societatea deocamdata.

    Toate relele si dezastrele si razboaiele din lume,sunt si vor fi mereu doar vina noastra,pentru ca nu am invatat sa ne acceptam unii pe altii cu toate diferentele dintre noi(nationalitate,religie,cultura etc.)

    De exemplu, se mai intampla sa vina o seceta sa iasa recolta proasta si apoi sa nu existe de mancare. Iar cand nu exista de mancare oamenii incep sa se omoare unii pe altii ca sa supravietuiasca. A cui vina este aici a secetei sau a oamenilor?

    RăspundețiȘtergere
  45. http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou12.htm

    RăspundețiȘtergere
  46. De la inceput oamenilor li s-a dat posibilitatea sa distinga binele de rau,sa aleaga intre bine si rau.Din pacate majoritatea au ales raul(crime,violuri,invidie,ura,razboaie,nu numai religioase,razboaie pentru pamant,razboaie rasiale,etc).
    Bolile,seceta sunt o pedeapsa data de Dumnezeu,pentru orice om de pe pamant.
    Dumneavoastra nu credeti in Dumnezeu,nu aveti cum sa intelegeti.Daca cerurile se inchid si Dumnezeu nu ne mai da ploaie,noi oamenii nu putem face nimic,asa cum si in fata mortii suntem neputinciosi.Viata noastra este scurta,sa incercam sa traim impreuna acceptandu-ne cu diferentele existente intre noi.Daca religia nu va mai exista,nu inseamna o lume mai buna,diferente intre oameni vor exista intotdeauna.
    Va doriti sa traiti intr-o societate in care toti oamenii sa gandeasca la fel,dar asta nu se va intampla niciodata,nimeni nu poate fi obligat sa creada in Dumnezeu sau pur si simplu sa nu creada in nimic.De aici pornesc multe conflicte,certuri,oamenii nu mai vor dictaturi,vor sa fie liberi,suntem toti oameni si avem libertatea de a ne alege credinta si drumul in viata.
    Doar noi putem face o lume mai buna,prin iubire,pace,intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  47. "crime,violuri,invidie,ura,razboaie,nu numai religioase,razboaie pentru pamant,razboaie rasiale,etc"

    Cele mai numeroase au fost cele religioase.

    "Din pacate majoritatea au ales raul" .. "o pedeapsa data de Dumnezeu,pentru orice om"

    Deci si pentru cei care nu au ales raul?? Poate ne explici care este motivul pentru care acestia au primit exact aceeasi pedeapsa ca si cei care au ales raul! Poate ne spui in cazul acesta care este rostul de a alege intre rau si bine, pentru ca oricum o sa fie unu ce alege raul si vei fi la fel de pedepsit.

    "Va doriti sa traiti intr-o societate in care toti oamenii sa gandeasca la fel"

    Daca citeai mai atent/atenta ai fi vazut ca ai inteles o gogoasa! Era vorba de acelasi mod de a "estima adevarul sau falsul unei propozitii", si nu modul de a gandi orice! Exac asa cum la fizica, ca sa fie aflata viteza unui obiect in miscare, toata lumea trebuie sa calculeze la fel, altfel n-o sa iasa rezultatul corect. Sa fie variatie in gandire, dar nu fabulatie! Din acelasi motiv ai tu impresia ca daca "Dumneavoastra nu credeti in Dumnezeu" atunci "nu aveti cum sa intelegeti"! Pentru ca tu ai alte "adevaruri" decat godless si altii de pe aici, insa sa sti ca nici maca un mahomedan, care crede intr-un soi de dumnezeu, nu ar fi de acord cu tine!!

    "nimeni nu poate fi obligat sa creada" "De aici pornesc multe conflicte"

    Asa este, tie ti-ar placea sa crezi in mod obligatoriu in Budha? Sau in Alah? Sau eventual in Ra? Nu cred, si e bine ca nu exista obligativitatea asta absurda.

    "Doar noi putem face o lume mai buna,prin iubire,pace,intelegere" as adauga si putina logica in ce facem.

    Si asta e adevarat, dar nu cu ajutorul bibliei, in absolut nici un caz!
    Daca ai avut curiozitatea sa o citesti, daca ai avut curajul sa te plasezi in timpul si contextul, actiunilor, asa cum am facut eu de exemplu, ai fi trait clipe de teroare in care erau ucisi fara mila si discernamant femei si copii, fara nici macar o singura vina, nici macar nu au avut vreme sa inteleaga de ce au fost UCISI, clipe de educatie bolnava in care sclavele erau oferite spre prostitutie barbatilor foarte incantati de situatie, fiicele abandonate (si tentativa se pedepseste) in mainile violatorilor, distrugeri uriase pe intreaga planeta etc. Toate astea in numele unui zeu inchipuit, nedovedit decat de aceeasi carte, de altceva nimic. In biblie gasesti cam tot ce spuneai tu acolo de rau, doar ca de data asta in numele "binelui": crime,violuri,invidie,ura,razboaie nu numai (dar majoritar) religioase,razboaie pentru pamant,razboaie rasiale,etc

    Din cate am inteles si coranul spune cam aceleasi lucruri, diferentele fiind mici dar importante, in sensul ca-l fac si mai fundamentalist. Deci nici ala. Nu stiu exact ce spun alealalte religii "pagane" dar judecand dupa efecte, am impresia puternica ca nici una nu e ok.

    Deci?.. Ce facem? Credem sau pardon, "intelegem" basme? Sau adoptam cealalta varianta: cercetam obiectiv, suntem circumspecti si intrebatori acolo unde nu intelegem, il acceptam frumos pe "nu stiu" si apoi continuam sa cercetam?

    RăspundețiȘtergere
  48. Robotu' de serviciu1 noiembrie 2011 la 15:52

    @godless
    Nu te-a facut nimeni la faza asta (prea tare) - apendicele ESTE un organ vestigial. Asta nu inseamna ca nu are nici un rol, ci ca rolul sau nu mai este cel original (check the Wiki page, refs). Un om poate trai foarte bine fara apendice,dupa operatie sau daca se naste fara (parca cam 2% din oameni se nasc direct fara acesta si nu au probleme deosebite).
    @Anonim
    Legat de apendice - vezi ce inseamna organ vestigial. E drept ca Godless s-a repezit si a spus ca nu are nici o functie, dar asta nu il face ne-vestigial. Problema e transata si ingropata.
    Cat despre faptul ca se face deviatie a uretrei - asta nu are legatura cu vestigialitatea organului respectiv sau cu procesul evolutiv. Este vorba de o operatie facuta de om, deci fara efect cu privire la functia apendicelui.
    P.S. Nu exista adevar absolut. E o gogoritza pseudofilozofica.
    P.P.S. Cum a spus si Godless avem dreptul sa judecam pe altii. Discriminarea de altfel este un proces de baza in functionarea creierului fiecarui individ, proces prin care se poate analiza ceva. Discriminarea respectiva = judecarea altora. Fie ca judeci un om, fie ca judeci o piatra (atribute). Daca te referi la judecata morala AVEM dreptul sa o facem cata vreme avem cod moral si moralitate (daca nu le-am avea ar fi alta chestie). problema este cat de obiectv esti cand judeci...

    @Anonim
    Nu toti oamenii de stiinta spun ca nu exista Dumnezeu,exista prea multe contradictii.
    Exista oameni de stiinta care cred in zei, dar nu pentru ca exista contradictii (nu exista asemenea contradictii in lumea stiintifica). Pana acum nici unul nu a reusit sa introduca cu succes pe Dzeu in stiinta (vreo ecuatie, lege ceva), dovada ca credinta acelor savanti NU le afecteaza munca (cu alte cuvinte este pur personala, nu profesionala). Daca era o abordare profesionala ar fi trebuit introdus Dzeu in teoriile stiintifice pertinente. Deci chiar acei oameni de stiinta recunoasc ca e o credinta irationala (nedovedita)...

    RăspundețiȘtergere
  49. Robotu' de serviciu1 noiembrie 2011 la 17:32

    @Godless
    Intradevar, solutia cu fotosinteza ar fi fost cea mai umana. Si evident ca nu ar fi fost peste puterile lui Dzeu sa o faca...

    @Anonim
    Conform Bibliei, omului i s-a dat posibilitatea cunoasterii binelui si raului dupa ce a cazut in pacat; pana atunci traia in prostie fericita. Iar daca te uiti in istorie (in cea biblica) vezi ca Dzeu a indemnat la foarte multe violuri, crime, cuceriri, etc. Si stii tu... monkey see, monkey do. Daca Dzeu te valideaza, omori si cuceresti cu voiosie...

    RăspundețiȘtergere
  50. "Pe toata calea suferintei, Hristos a purtat Crucea cu barbatie si multa rabdare, de la pretoriul lui Pilat pana la inaltimea Golgotei, drum lung de aproape doua zile. Purtand Crucea pe umeri si urcand, la orice urcus mai greu apasa spre pamant Crucea impiedicandu-L si Domnul cadea in genunchi. Cu aceasta nu numai ca-si sporea chinul, dar adeseori cadea jos sub greutatea Crucii, insa nu-L pasuiau.
    Tu, abia de incepi sa faci vreun bine si indata ce dai peste cea mai mica suparare, ajunge un singur cuvant ispititor, ca sa te faca sa te intorci inapoi de pe cale. Aceasta iti este rabdarea?
    "Cel ce nu-şi ia Crucea şi nu-mi urmează mie, nu este vrednic de mine"
    "Cel ce va rabda pana in sfarsit acela se va mantui!" si pe apostolul, care-ti porunceste sa rabzi in vreme de necaz si sa te bucuri in nadejde: "Mangaiati-va cu nadejdea, in necazuri fiti rabdatori!" (Rom. 12, 12). Tu la Sfantul Botez, ai fagaduit sa porti Crucea Domnului, adica patimi si ispite si sa urmezi lui Hristos, nu numai o vreme drumul cel bun, ci in tot timpul vietii tale si pana la Golgota, adica pana la moarte de va fi nevoie. "





    De ce se imbolnavesc toti oamenii,de ce trebuie sa existe suferinta,de ce trebuie sa fie asa?Sunt intrebari pe care si eu mi le pun mereu,dar va pot spune insa ca un om ce are credinta in Dumnezeu,duce boala si necazurile mai usor.Acel om are o speranta,crede in ceva,se simte ajutat,are o alinare,o consolare,crede intr-o viata mai frumoasa,crede intr-o viata vesnica.Sunt oameni care s-au vindecat la moastele Sfintilor:exemplu Sfantul Necatarie http://www.sfantulnectarie.ro/HTML/BARA%20MENIURI/minunicititori.html

    Daca in biblie sunt multe lucruri false,nu inseamna ca toata biblia este falsa,si noi ca oameni ce avem posibilitatea sa distingem intre bine si rau,trebuie sa extragem de acolo numai lucrurile bune.
    Cred ca aceasta viata este asemenea uni test,un examen pe care trebuie sa-l treci fara ajutorul profesorului.Exista si binele,exista si raul.Prin aceasta viata Dumnezeu va putea sa-si aleaga oamenii buni,cei care reusesc sa invinga raul prin iubire si bunatate,sa-si iubeasca vrajmasii asa cum ii iubesc si pe cei dragi lor,sa rabde in necazuri si ispite,sa-si pastreze credinta si speranta,sa-i ajute pe cei saraci,sa faca fapte cat mai bune si pline de iubire si multe altele.
    Cand doi tineri se casatoresc,ei trebuie sa ramana impreuna si la bine si la rau,tot asa si noi trebuie sa ramanem langa Dumnezeu,indiferent ce ni se intampla in viata asta,bun sau rau,caci nu Dumnezeu ne paraseste pe noi,ci noi il parasim pe El.

    RăspundețiȘtergere
  51. Faptul ca un om poate trai si fara apendice,nu inseamna ca apendicele nu are nici un rol.Asa foarte bine omul poate trai si fara un rinichi.

    RăspundețiȘtergere
  52. Robotu' de serviciu2 noiembrie 2011 la 11:39

    @Anonim
    Nimeni nu a negat faptul ca credinta religioasa (nu crestinismul in particular) ofera consolare mentala. Dar aceasta o data nu este specifica doar credintei religioase si apoi nu este strict necesara fiecarui individ. Unii prefera sa ia viata in coarne, altii recurg la paleative (religie, vicii, cadru familial, consiliere, etc).

    Daca in Biblie sunt multe lucruri false Biblia isi pierde drepotul de a se sustine masura tuturor lucrurilor. Multa lume pretinde ca biblia este prin natura ei COMPLET adevarata. Si mai important, este greu de stabilit veracitatea anumitor lucruri importante. Daca X, Y si Z sunt adevarate, poate si caderea in pacat sau mantuirea hristica sunt false. Si in acest caz tot crestinismul se prabuseste (astea sunt bazele). Aceeasi problema apare si in cazul intrerpretarilor...
    Deci daca Biblia e o carte orientativa ar trebui sa o socotim ca atare. Din nefericire asta nu se intampla.

    P.S. Opinia mea este ca trebuie sa scoatem lucrurile bune din orice sursa -- fie ea Biblia, Coranul, Vedele sau "Capitalismul" lui Marx...

    P.P.S. Daca te referi la dumnezeul crestin biblic care ne da "test", acesta este perfect inutil. Ca entitate omniscienta acesta stie cu mult inainte sa ne nastem daca trecem sau nu testul. Un asememea zeu ar perpetua suferinta gratuita a miliarde de indivizi si sincer nu il vad cu ochi dpdv moral. Sau poate te referi la un alt dumnezeu, care incidental are acelasi nume cu cel biblic...

    @Anonim
    Nimeni nu a spus ca apendicele nu are nici un rol pentru ca omul poate trai si fara el. Asta e la fel de fals ca si afirmatia ca organul vestigial nu trebuie sa aiba nici un rol...

    RăspundețiȘtergere
  53. Domnule,Luke,nu va suparati pe mine,spuneti ca majoritatea razboaielor au fost religioase,la fel spune si creatorul acestui blog,ca religia ar fi nociva dar Hitler,spre exemplu,ce a fost pentru omenire?"Numai razboaie religioase a dus Hitler."O buba neagra in istoria omenirii?Cu ce drept smulgea el copiii bolnavi din bratele mamelor ca sa-i omoare,vrand sa creeze o societate compusa numai din oameni sanatosi,frumosi(dar numai frumusetea din viziunea lui bolnava),si culti?Cu ce drept cei care vor sa instaureze dictaturi se cred Dumnezeu,de ce vroia Hitler sa desfiinteze credinta intr-un Dumnezeu?Ca sa fie sigur ca nu exista un Dumnezeu in fata caruia sa raspunda pentru tot ce a facut,oare se credea si actiona el ca un Dumnezeu?Stiti ca Hitler este idolul multor persoane din ziua de azi?
    Religia este raul din lume,spuneti voi, dar ce parere aveti cand ascultati un buletin de stiri si mai aflati ce se intampla in lume,ceva de genul:Un tanar a fost legat cu sarma si incendiat,o batrana de 90 de ani a fost violata si a murit,o copila de 12 ani a fost violata de un barbat de 50 ani,o mama si-a aruncat copilul in ghena blocului,un copil de 10 ani a fost vandut pentru organe,o copila de 15 ani a fost vanduta in strainatate pentru prostitutie,un pisic a fost folosit pe post de minge de fotbal,un barbat si-a ucis sotia si copilul,etc.
    Sa nu-mi spuneti ca acesti oameni au citit biblia si s-au inspirat de acolo,sigur ca da,citesc din biblie in fiecare zi si in fiecare noapte acesti oameni.
    Eu cred ca religia are si ea rolul ei pozitiv in societate,mai educa putin oamenii pentru a nu o lua pe cai gresite.Sa va prezint pledoaria unui avocat,avocatul unui tanar de 18 ani acuzat de crima,anul 1910:
    "Domnilor,insarcinarea ce am primit-o este foarte usoara.Acuzatul isi recunoaste vina,prin urmare este putin de aparat la dansul.Totusi ma simt chemat sa spun cateva cuvinte.Inaintea mea si a judecatorilor vad pusa Crucea;se afla aici,in sala in care acuzatul va fi condamnat.Imi pun,insa intrebarea de ce nu se gaseste Sfanta Cruce si in scoli,in fiecare sala de invatamant,oriunde se afla si invata copiii.De ce condamnatul vede crucea abia astazi,aici,in sala de judecata,cand este prea tarziu?Daca i s-ar fi aratat inca de pe bancile scolii,sunt sigur ca astazi acest tanar nu ar fi fost aici,in postura de criminal.
    Domnilor,Dumneavoastra sunteti adevaratii vinovati!Pe voi va acuz!Prin Dumneavoastra se seamana in popor necredinta.Condamnati pe clientul meu,caci aceasta este meseria Dumneavoastra.Eu insa va acuz pe voi,caci aceasta este datoria mea!"


    Suntei liberi sa credeti in ce vreti sau sa nu credeti in nimic,este numai alegerea dumneavoastra,dar sa stiti ca numai noi oamenii putem face o lume mai buna,totul depinde de faptele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  54. Robotu' de serviciu-"Biblia e o carte orientativa ar trebui sa o socotim ca atare. Din nefericire asta nu se intampla.

    P.S. Opinia mea este ca trebuie sa scoatem lucrurile bune din orice sursa -- fie ea Biblia, Coranul,..."

    Asa este domnule,aveti dreptate,foarte frumos spus aici.Asta am incercat si eu sa spun referitor la biblie.Adevarul este ca Vechiul Testament da loc la multe interpretari gresite si contine multe neadevaruri.Este mai bun Noul Testament,dar vedeti dumneavoastra avem nevoie si de oameni care sa ne indrume,oameni care stiu cu adevarat ce este binele si ce este raul.

    Viata a devenit un test pentru oameni de cand exista si raul in lume.De ce trebuie sa fie asa?Dumnezeu stie mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  55. dar Hitler,spre exemplu,ce a fost pentru omenire?

    Pe centurile pe care le purtau nazistii scria Gott mit uns adica Dumnezeu e cu noi. Nu scria - nu exista nici un Dumnezeu, gandeste pentru tine insuti!

    Cu ce drept smulgea el copiii bolnavi din bratele mamelor ca sa-i omoare,vrand sa creeze o societate compusa numai din oameni sanatosi,frumosi(dar numai frumusetea din viziunea lui bolnava),si culti?

    Cu dreptul pe care l-a castigat prin mandatul pe care i l-a acordat poporul german, un popor credincios crestin.

    de ce vroia Hitler sa desfiinteze credinta intr-un Dumnezeu?

    Daca nu stii limba engleza, te rog sa ne anunti! Si o sa-ti traducem, sau te invatam sa traduci singura textul urmator ca sa nu crezi ca vrem noi, ateistii, inamicii civilizatiei sa te inducem in eroare.

    sa stiti ca numai noi oamenii putem face o lume mai buna,totul depinde de faptele noastre.

    Uite aici chiar suntem de acord. Depinde doar de noi sa traim intr-o lume mai buna. Cum facem in asa fel incat sa traim intr-o lumea mai buna, si daca depinde doar de noi atunci la ce mai foloseste acest dumnezeu?

    ---

    Am raspuns doar la cateva chestiuni insa nu la toate acelea pe care le-ai stipulat in comentariul tau. Sunt teribil de obosit si daca robotul de serviciu are dispozitia de-a completa i-as fi recunoscator.

    @Robotu
    -- cu comentariile. Unul dintre ale tale a intrat automat la spam. De ce... nu stiu. Daca se mentine taficul in halul asta probabil am sa fac ceva cu formularele de comentarii; chiar si mie mi-au dat erori peste erori, am pierdut comentarii, etc. Cel mai bine este ca daca ai de scris mult sa tii intr-un word ca sa fie acolo in caz ca blogger sau internetul dau erori. Eu asa fac. Poate in viitor o sa incerc un transfer al blogului pe alta platforma. Mersi oricum pentru contributia notabila.

    RăspundețiȘtergere
  56. NAZISTII- au fost ostili Ortodoxiei si Crestinismului, cautand sa inlocuiasca Crucea cu zvastica

    În februarie 1933, Hermann Goring a interzis toate ziarele catolice din Koln sub acuzaţia că toti credincioşii catolici erau angajaţi ilegal în politică. Interdicţia a fost curând ridicată, dar acesta a constituit un mesaj clar trimis catolicilor. Puţin timp după aceea, asasini din Sturmabteilung (SA) ("Cămăşile Brune") au năvălit într-o adunare a sindicatelor creştine şi a Partidului Catolic de Centru, brutalizându-i pe mulţi dintre cei care se aflau de faţă. În continuare, guvernul a interzis celelalte partide politice. Social-democraţii (SPD) au fost interzişi în iunie. La 5 iulie 1933, Partidul Catolic de Centru şi aliatul său, Partidul Poporului din Bavaria, s-au autodizolvat ca urmare a necontenitei politici naziste de intimidare şi a promisiunilor mincinoase făcute catolicilor privind libertatea educaţiei şi a grupurilor de tineret. La 14 iulie 1933, Germania a devenit în mod oficial stat cu un singur partid.
    Politica "de acoperire" a partidului nazist era descrisă cu termenul de Gleichschaltung şi se referea la efortul de a aduce toată cultura germană, practica religioasă, politica şi chiar şi viaţa de zi cu zi în strictă conformitate cu ideologia nazistă. Era o politică de control total al gândirii, credinţei şi practicării acesteia şi care avea drept consecinţă eradicarea sistematică a tuturor elementelor anti-naziste din ţară. Efortul de a controla Biserica era numit Kirchenkampf (războiul contra Bisericii), deşi catolicii nu erau atacaţi pe baza legală a catolicismului lor. Mai degrabă catolicii care se opuneau nazismului erau arestaţi şi asasinaţi pentru "crime" împotriva statului.

    http://www.lumeacredintei.com/sct_3/st_395/cum_a_vrut_hitler_sa_desfiinteze_crestinismul.htm


    Nu va suparati,
    dictatura ramane dictatura,sa trecem peste credinta lui Hitler,toata lumea stie ce lucruri "bune" a facut si cati copii bolnavi a omorat.

    RăspundețiȘtergere
  57. Robotu' de serviciu3 noiembrie 2011 la 10:53

    @Anonim
    Pai daca vreti sa trecem, trecem. Adevarul e ca nu credinta l-a motivat pe Hitler (sau nu intrutotul). Setea de putere si complexele care l-au facut sa doreasca sa modeleze lumea dupa viziunea lui. Dar religia a esuat lamentabil in a-l opri. Asta era si punctul principal: spuneti sa alegem ce e bun din religie, dar avem nevoie si de oameni care sa ne spuna ce sa facem, care cunoasc foarte bine raul si binele. Hitler a fost un asemenea om- cunoastea foarte bine cum arata binele si raul. Hitler nu a ajuns la coducere prin rasturnare de guvern - a ajuns prin vot popular. A fost un om charismatic, cu principii puternice. A fost un om educat crestineste - iar aceasta eductie nu l-a impiedicat sa faca ce a facut - sau chiar l-a stimulta in aceasta actiune.

    Nu avem nevoie de oameni care sa gandeasca pentru noi. Avem nevoie sa invatam sa gandim singuri. Din acest punct de vedere "Cartile Sfinte" (Biblia, Coranul) trebuie plivite de balast, de chestiile negative (VT e plin de asa ceva, indemnuri la omor, la intoleranta la ura). Dar pentru asta religia trebuie scoasa la vedere, sa se poata critica, analiza corect si cinstit. Iar 90% din credinciosi vor accepta aceasta numai morti fiind. Pentru ei religia este mai mult show care multumeste foamea de spectacol - zei care actioneaza, invatatori luminati, carje mentale, sentiment de multulire, etc. Marea majoritate a credinciosilor nu se gandeste la adevaratul sens al invataturilor morale, nobile, gasite in fiecare Carte Sfanta. Ei vad doar zei-miracole- literalism. Pentru 90% religia nu ii ajuta sa devina o fiinta mai buna, mai morala, mai nobila ci ii indobitoceste si ii strica. Ceilalti de 10% nu au nevoie de religie ci mai mult de o filozofie de viata - chestie la care forma actuala a Bibliei, Coranului sunt inadecvate pentru ca sustin sus si tare ca sunt mai importante basmele decat intelepciunea si moralitatea.

    Eu nu am ceva impotriva religiei per se ci impotriva religiei in forma actuala (si majoritatea pacatuiesc). Totusi un dinte as avea impotriva ipocriziei - cand jainistii si budistii sunt mai luminati si mai morali decat practicantii "religiei iubirii", acestia din urma au o problema - MARE.

    P.S. Citeste VT (daca nu ai facut-o). Vezi imoralitatea zeului descris acolo, indemnurile sale la omor (sau aprobarea pentru), genocid, viol, sclavie. Spune-mmi daca ti se pare intelept sa propovaduiesti acele invataturi unei populatii in care majoritatea iau de buna tot ce scrie acolo, in mod literal. Nu ti se pare cel putin imprudent daca nu iresponsabil?

    @godless1859
    Fiind un zapacit fara pereche am pe intreg HDD-ul fisiere de backup cu comentarii, fara sa stiu ce si cum. Acum folosesc pentru Chrome extensia Lazarus, care mentine in timp real loguri cu tot ce se tasteaza in forme. Super-folositoare cand crapa browserul sau uit sa fac copy-paste pe text...

    RăspundețiȘtergere
  58. @ Anonim, nu e tocmai indicat sa citezi un text scris de cineva care are interes in problema asta, adica, lumea credintei e clar partinitoare sau tu esti cand citezi doar o parte. In Germania erau catolici si protestanti. Din linkul dat de Godless de pe Wikipedia (care e site public si nu privat, unde toti sa poata denatura istoria cum vor ei, cum e cel dat de tine) reiese clar ca Hitler era anti atei, era credincios si prefera protestantismul. De acolo s-a ajuns la persecutia catolicilor dar si a protestantilor care nu se supuneau regimului.
    Ideea este ca Hitler nu a fost un tip cumsecade si asta posibil independent de religie dar cu certitudine nu a fost ateu si nu a fost anticrestin. La fel ca si regimul comunist ateist nu era anti-crestin ci anti disidenta. Si in comunism la noi, puteai fi credincios atata vreme cat te supuneai dictaturii ceausiste. Cat despre ortodoxie...n-o mai ridica in slavi ca si cand ar fi mai buna ca altele. Actualii conducatori ai BOR sunt fosti colaborationisti care au negociat cu statul roman actual sa le fie secretizate dosarele din timpul regimului comunist, sa nu se afle pe cati dreptcresdinciosi i-au turnat la securitate dupa ce acestia au venit la spovedanie. Deci ortodoxia asta nu ii face pe adepti sa se comporte mai onorabil decat cei apartinand altor culte.
    Religia nu ajuta la nimic si de multe ori ajuta sa justifice in ochii muritorilor de rand atrocitati comise de lideri. Asta pe langa faptul ca de cand exista s-a pus de-a curmezisul progresului de orice fel. Si m-am saturat sa aud ca toate oribilitatile din timpul inchizitiei s-au bazat pe o interpretare gresita si ca nu acela e adevaratul crestinism. Scuza-ma, dar daca ceva permite interpretari atat de halucinante, ceva e in neregula cu textul acela care se interpreteaza. Nu poti lua un text foarte pasnic si bun si sa scoti din el inchizitia. Pentru aia e nevoie de un text diabolic, cum ar fi textul biblic, atat cel vechi cat si cel nou.

    RăspundețiȘtergere
  59. Einstein ... un teoretician de geniu, cu o logica impecabila judecand dupa rezultatele cercetarilor sale a ajuns la concluzia ca exista o forta superioara noua ... sa inteleg ca si el face parte dintre "prostii" manipulati si cu mintea inchisa in timp ce adevaratele genii ale lumii s-au adunat aici pe acest site ... Stiu ca urmeaza sa sariti cu gura, unul mai tare ca altul, drept urmare vreau sa clarific inca de la inceput un aspect esential ... nu sunt un credincios fanatic insa pentru mine personal a nega existenta lui Dumnezeu ar insemna sa-mi mint propriul intelect si sa ma prefac a nu vedea ceea ce este in fata mea.

    RăspundețiȘtergere
  60. @ ultimul anonim
    1. Faptul ca Einstein era un geniu in fizica nu ii confera o autoritate in domeniul religios. Pe langa faptul ca credinta lui in dumnezeul personal (crestin) este discutabila, el fiind mai degraba deist, atata vreme cat dumnezeul nu este demonstrat, tine de credinta si nu de evidenta si deci este irelevant cat de genial e X intr-un domeniu. Atata vreme cat "crede in ceva" fara dovezi, opinia lui in acea sectiune e fix nula.
    2. Nu-ti cere nimeni sa-ti minti propriul intelect dar ia in considerare ca si ateii au aceeasi opinie fata de propriul intelect.

    RăspundețiȘtergere
  61. Tot eu sunt cel care a scris si commentul cu Einstein. Vreau ca fara sa jignesc pe nimeni sa mentionez ca toate teoriile adus in discutie aici, prezentate sau poate chiar elaborate de ceu de aici sunt simple supozitii ... trebuie sa dai dovada de o nemarginita aroganta sa pretinzi a fi un argument solid. Nu am putut trece cu vederea una din ideile lui godless si anume ca "acă ar fi existat una singură am fi aflat până acum de ea, aşa cum am aflat despre curent electric, despre atomi, molecule şi unde radio, despre germeni, bacterii şi virusuri, despre găuri negre, pulsari, supernove şi stele neutronice". Nu ma pot abtine sa nu intreb : Serios ? Godless aplica aici un rationament de genul: (1) avem N multimea TUTUROR notiunilor teoretice EXISTENTE din acest univers scrisa ca si N={x1,x2,x3 ... xn,x1...xn ∈ Q}. x reprezinta o notiune teoretica,n este un numar FINIT reprezentand numarul de elemente ce constituie multimea N iar Q reprezinta spectrul ce defineste natura notiunilor aferente ca si notiuni ce se incadreaza in capacitatea de intelegere umana (spre exemplu tridimensionala, finita, etc). Avem aici si multimea D "multimea lui Dumnezeu" scrisa ca si D={d,d ∈ Q} unde d este notiunea teoretica ce explica existenta divina la nivel intim. Ceea ce vrei tu sa spui este ca N ∩ D = {Φ} (2) iar din (1)+(2) => d nu exista ! Sincer nu ma pot abtine sa nu zambesc ironic. Nici nu stiu de unde sa incep ... In primul si in primul rand de unde stii tu ca ∑k=xn x <> infinit deci cum poti tu sa afirmi cu siguranta ca exista un numar finit de descoperiri, notiuni teoretice sau fenomene fizice explicate la nivel intim in acest univers si ca noi am ajuns deja la valoarea n ???!!! Sa inteleg ca oamenii au descoperit deja tot ceea ce era descoperit si ca ... stim TOT ? este aberant pe putin ... iar apoi iti amintesti cand doamna invatatoare ti-a explicat in clasa I (este imposibil sa nu o fi patit ... :) ) ca nu poti "sa aduni mere cu pere" ... ? Ceea ce vreau sa spun este ca nu ai de unde sa stii ca d ∈ Q in mod neaparat ceea ce face ca intreaga operatiune sa nu aiba sens deoarece va da un rezultat de multime vida ... fals ... intrucat nu ai cum sa realizezi operatiuni matematice de genul scadere sau adunare intre elemente de naturi diferite ... este ca si cum ai vre sa calculezi 1 - verde sau 3.1416 + becali. In limbaj mai pamantean ... nu ai de unde sa stii ca Dumnezeu reprezinta un fenomen fizic ce face parte din clasa unui alt fenomen ce poate fi obervat, masurat, studiat si inteles folosind mijloacele actuale de observatie, instrumentele actuale de masurare si unitatile de masura aferente si capabilitatile noastre cognitive actuale. In concluzie tu pornesti o teorie bazandu-te pe o afirmatie a carei veridicitate este INCERTA fiind astfel, matematic si logic, IMPOSIBIL sa ajungi la o concluzie CERTA !!!

    RăspundețiȘtergere
  62. @Anonim

    In comentariul tau tu nu ne-ai spus decat ce motive ai tu sa crezi in Dumnezeu dar nu ne-ai dat nici o dovada ca exista asa ceva.

    Daca exista un superman invizibil in cer numit Dumnezeu, caruia ii pasa cica de noi, atunci sa ne spui cum ajungem la el ca avem sa-i punem niste intrebari. Asa suntem noi mai, curiosi.

    RăspundețiȘtergere
  63. In acest caz si voi ateii "credeti in non-existenta lui Dumnezeu" fara sa aveti dovezi palbabile care sa indice acets lucru ... deci opinia voastra in acest domeniu este deasemenea fix ...NULA ! NU ?

    RăspundețiȘtergere
  64. Sincer nu doresc ca vorbele mele sa fie rastalmacite ... eu nu am dorit sa tin o pledoarie despre existenta lui Dumnezeu aducand argumente ... tot ceea ce am dorit sa subliniez este ca nici ateii nu detin o dovada concreta a non-existentei sale.

    RăspundețiȘtergere
  65. Dovada concrerta a inexistentei lui Dumnezeu sunt atributele sale contradictorii. Zeul biblic crestin nu exista indiferent de nivelul de cunoastinte al umanitatii. Si prin "Dumnezeu" eu inteleg acel zeu.

    Daca te referi la un dumnezeu generic, fara atribute (momentan), altul decat cel crestin, biblic, e alt aproblema. Iar ateii nu cred in zei in lipsa dovezilor. Este o pozitie oneste intelectual. Daca cineva face niste afirmatii extraordinare, nu te-ai astepta sa le dovedeasca? Daca spune ca au venit niste extraterestrii intr-o farfurie zburatoare si l-au dus pe Marte unde a explorat suprafata, ma indoiesc ca il vei crede in lipsa dovezilor. Asa ca de unde cerinta asta speciala numai pentru ateism?

    RăspundețiȘtergere
  66. Aceasta remarca merge tot catre Godless ... continuand expunerea de mai sus ... vorbesti despre cum oamenii au descoperit si inteles ... atomii, moleculele, electricitatea, stelele etc etc ... nu pot sa nu te intreb din nou ... SERIOS ? Tin sa te anunt ca adevarata natura a electricitatii si fenomenul care sta la baza mecanismului intim al producerii ramane ... imi pare rau sa-ti spun prietene ... NECUNOSCUT. Am creat masinarii deosebit de complexe care folosesc electricitatea fara a intelege insa pe delpin ce este ea ... tot ceea ce am reusit este exploatam, sa intelegm si sa cuantificam doar anumite MANIFESTARI ale ei ... nicidecum fenomenul pe deplin. Vorbesti despre atom ... nu stiu daca iti este cunoscut faptul ca si acesta ramane un mister chiar si astazi ba chiar mai mult decat atat ... pe masura ce descoperirile continua savantii sunt dn ce in ce mai bulversati descoperind proprietati atat de ciudate incat nu pot fi cuprinse de catre mintea noastra si nici nu pot fi explicat de catre legile fizicii care promit sa decapiteze religia ... din nou dupa cum a spus Einstein " pe masura ce cunoastem tot mai multe lucruri realizam tot mai mult cat de putine lucruri cunoastem" :)

    RăspundețiȘtergere
  67. Anonim ... citeste mai sus ... cred ca am explicat destul de clar ... nu am sustinut ca detin dovada ca Dumnezeu exista ... dar nici voi nu puteti afirma ca NU exista.

    RăspundețiȘtergere
  68. Iar asta cu "dovedeste ca nu exista"? Spune, daca eu inventez ceva care e invizibil, intangibil, pentru care nu am nici o dovada, dar spun ca cred in acel ceva, cum ar fi sa te fac pe tine in fel si chip pentru ca nu crezi in acel ceva si mai mult, sa te pun sa demonstrezi ca inventia mea nu exista?
    Nu poti demonstra ca nu exista dumnezeul acela, intelegi? Cel care spune ca X exista trebuie sa aduca dovezi. Nu cel care zice "nu te cred, dovedeste-mi", adica ateul. Ateul doar nu accepta afirmatiile credinciosilor deoarece acestia nu au adus dovezi.
    Ce incerci tu sa faci este un non-sens. Daca ceva este nedemonstrat, e in regula sa nu crezi, nu e nevoie de dovezi, este suficient absenta dovezilor din partea celor care afirma.
    Au mai incercat altii si se pare ca nu se invecheste placa asta cu "si ateii au credinta".
    Da, avem, la fel cum si tu ai credinta ca nu exista Marduk si ca e doar o inventie pagana.

    Repet: nu trebuie sa ai dovezi ca sa nu crezi. Tot ce trebuie e ca cel care face afirmatia "X este adevarat" sa nu aduca dovezi.
    Daca nu esti de acord cu asta, vezi ca ti-am bagat 10.000 de euro in cont.

    RăspundețiȘtergere
  69. apropo ... Zeul crestin biblic nu exista indiferent de nivelul de cunostiinte ale umanitatii ... dar unul generic ... poate ? cum asa ? cum poti sa te bati cu pumnul in piept si sa spui NU EXISTA PUNCT. ! Adevarul incomod pentru multi dintre voi este ca nu ai d eunde sa stii !. Asta este tot ceea ce doresc de la oamenii ca voi ... sa recunoasteti ca nu aveti de unde sa stiti .. si ca tot ceea ce aveti la indemana sunt supozitii ....

    RăspundețiȘtergere
  70. Incep sa inteleg adevarata natura a acestei discutii ... voi nu sunteti in cautarea adevarului ci vreti sa auziti varianta voastra ... ca si un om cu mintea deschisa ... poti sa spui NU CRED CA EXISTA nicidecum NU EXISTA ! Imi pare rau dar asta nu este gandire stiintifica ... asta face parte din capitolul ASA ESTE PENTRU CA ASA SPUNE EU !

    RăspundețiȘtergere
  71. Si apropo saturnine te contrazici ... folosesti sintagma "nu cred" si apoi "nu exista" care sunt doua lucruri total diferite. Sa inteleg ca daca tu , saturnine, nu crezi inseamna automat ca nu exista ... sa inteleg ca enistein nu constituia un punct de referinta dupa cum spuneai mai sus dar tu da

    RăspundețiȘtergere
  72. Razva, n-ai inteles. Repet: cel care afirma trebuie sa aduca dovezi. Daca Einstein spunea ca exista dumnezeu dar nu aducea dovezi, eu nu trebuie sa il cred doar pentru ca e Einstein cel care a spus ca exista.
    Daca eu spun ca nu il cred pe Enstein vis-a-vis de dumnezeu, eu nu trebuie sa demonstrez nimic.
    Doar pentru ca nu cred nu inseamna ca nu exista, evident, dar cata vreme nu sunt dovezi care sa certifice ceva, nu mi se pare rational sa-mi conduc viata dupa ceva ce poate foarte bine sa fie inventia cuiva.
    Mai clar de atat nu stiu daca pot sa explic.
    Totodata, nu vad unde am spus eu ca cu certitudine nu exista. Confunzi comentariile. Dar daca te roade, da, avand in vedere ceea ce stim pana acum, zeul crestin, tatal, yahveh, cel mai probabil nu exista deoarece descrierea lui este contradictorie. Na, daca vrei ceva contradictoriu, se gaseste la zeu nu la mine.
    Si daca vorbesti de lucruri pe care oamenii nu le stiu, etc, asta nu-ti permite sa spui ca orice visezi noaptea e real. Nu orice poti inventa in imaginatie e real. Caracatita cu 7000 de picioare si cap de babuin este imaginabila si totusi nu exista.
    Cum sa-ti explic...daca depaseste cunoasterea umana, implicit, atata vreme cat si tu esti om, o depaseste si pe a ta. Deci nu vad cum poate cineva sa spuna sincer ca el stie ca dumnezeul crestin exista, sa nu aduca dovezi si sa spuna ca cei ce nu-l cred sunt ignorantii. Daca-ti deschizi mintea prea mult, iti va cadea creierul afara.
    Noapte buna, am si alte treburi. Ia o wikipedia si incepe cu "the burden of proof".

    RăspundețiȘtergere
  73. @Razvan9

    Dar noi nu am cerut decat sa ne spui unde putem sa gasim aceasta creatura numita Dumnezeu ca sa putem vorbi cu ea.
    Daca noi iti spunem ca avem un aparat magic cu care putem sa cream energie din nimic, sa transformam apa in vin si sa despartim marea in doua, nu ai sa ne ceri sa ti aratam acest aparat magic, ci ai sa ne crezi pe cuvant ca-l avem?
    Eu cred ca ai sa ne ceri sa ti-l aratam.

    Si daca iti spunem ca exista o persoana careia ii pasa de tine si te iubeste, nu ai vrea macar sa-i vezi fata?
    Daca asa zici, ca ii pasa de noi, am dori macar sa facem cunostinta.

    Ei bine, de ce e atata deranj pentru tine sa ne spui cum putem sa-l contactam pe acest Dumnezeu?

    Si lasa tertipurile filozofice ca acelea nu ne impresioneaza. Ce, tu ai dovezi ale non-existentei aparatului meu magic care transforma apa in vin si despica marea in doua? Poate exista si nu l-am folosit decat ca sa transform apa in vin doar pentru mine ca un zgarcit ce sunt.

    RăspundețiȘtergere
  74. imi pare rau dar ... rapsundeti numai la ce va convine si ignorati ceea ce vreti sa evitati ... iar comnetariul tau este ,,, imi pare rau sa spun .. off topic.

    RăspundețiȘtergere
  75. oricum dilema asta nu va tine la nesfarsit ... in 60-70 de ani vom afla cam toti astia ce discutam acum daca exista sau nu :):)

    RăspundețiȘtergere
  76. Lipsa dovezilor e suficienta sa NU CREZI in zei. De ce e nevoie mai mult? "Burden of proof| este pe teisti sa demonstreze existenta zeilor. Ateul e un sceptic - sta pe margine si mananca popcorn urmarind spectacolul...

    RăspundețiȘtergere
  77. pai nu ... pe voi va impresineaza doar cei care repeta dupa voi ... NU EXISTA !

    RăspundețiȘtergere
  78. Ba, comentariul nu este off topic. Chiar despre ce dovezi sunt pentru existenta lui Dumnezeu era vorba. Iar tu nu vrei sa spui care sunt, dar vrei sa te credem.

    Oare cum ar fi daca noi ti-am spune ca avem in posesie sapte zmei si cinci vrajitoare care fac vraji pe bune, magie, tu ne-ai intreba unde sunt ca sa vezi si tu magia si vrajile iar noi nu am vrea sa ti le aratam? Nu te-ai supara pe noi? Cum ar fi ca pe deasupra noi sa ne suparam pe tine ca nu ne-ai crezut ca avem vreajitoare si zmei in posesie?

    RăspundețiȘtergere
  79. si apropo ... despre aparatul tau magic ... NU CRED CA EXISTA ... pentru ca suna a fi imposibil. Aici citez principiul lamei lui Occam date fiind doua posibilitati de a explica un fenomen, cele doua variante avand probabilitati relativ egale spre a fi valabile atunci explicatia cea mai simpla TINDE sa fie si cea adevarata. Deci cel mai simplu ar fi ca tu nu ai un asemenea dispozitiv ... iar adevarul TINDE spre aceasta dar nu este neaparat o CERTITUDINEiar atat timp cat nu am cum sa dovedesc 100% ca nu se poate trebuie sa recunosc ca exista o probabilitate de 1 la 1.e999 sa fie adevarat. O probabilitate infima ... dar NU 0. Hai sa-ti mai povestesc ceva ... cu 450 de ani inaintea erei noastre Democrit a afirmat existenta unei particule invizibile ce nu mai putea fidivizata sub nici o forma prin procedee chimice sau fizice (fizice la acea data) ... a putut demonstra acestea .. nu ... a fost un prost care visa noaptea atomi ce nu sunt reali ? (vezi saturnine) ... da ... si uita ca totusi dupa 2000 de ani stiinta a confirmat existenta acestei particule care teoretic ar fi trebuit sa nu existe deoarece candva nu a putut fi evidentiata.

    RăspundețiȘtergere
  80. m-ai inteles gresit prietene ... eu nu m-am suparat pe nimeni ... cel putin nu pe tine ... nu inteleg purtam aici o discutie stiintifica sau ne batem joc unii de altii ... si ajugem la jigniri cu perdea vezi saturnine cand ramanem fara argumente solide si nu reusim sa convingem ?

    RăspundețiȘtergere
  81. si mai mult decat atat uite ... in primul meu comment ti-am combatut ideea cu argumente solide ... clare ... si uite ce mi-ai raspuns tu ... cred ca asta spune tot ... daca ai fi citit cu atentie nu am adus NICI un argument ca dumnezeu exista ci am vrut sa-ti arat ca nu ai dreptate in teoria ta de a demonstra ca NU exista. Te rog sa-mi raspunzi la subiect si spune-mi ce parere ai despre primul meu comment ... ala cu multimile. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  82. Iar ne iei cu briciul lui Occam, cu probabilitati, cu Democrit si cu altele din astea pe care noi nu le-am cerut, ceea ce noi am cerut de la tine este sa ne spui unde putem sa-l contactam pe acest Dumnezeu ca sa discutam ceva cu el, nu sa pierdem vremea cu discutiile filozofice. Vom putea sa facem filozofie si dupa aceea ca doar nu e sfarsitul timpului.

    RăspundețiȘtergere
  83. eu nu stiu unde este dar ai cautat tu peste tot si nu l-ai gasit ?

    RăspundețiȘtergere
  84. observi diferenta de atitudine ? ... eu respect parerea voastra ... voi o ridiculizati pe a mea.

    RăspundețiȘtergere
  85. Pai poate nu stii acum unde este dar care este ultima data cand l-a vazut sau cand a vorbit cineva cu acest Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  86. si din nou observ ca nu esti in stare sa recunosti ca ai gresit ... si deasemenea refuzi cu indarjire sa raspunzi la toate intrebarile ... divaghezi de la subiect, schimband-ul cand nu-ti este pe plac, ridiculizezi ideile ce contravin crezurilor tale ... si te prefaci ca nu auzi atunci cand auzi ceea ce nu-ti place

    RăspundețiȘtergere
  87. nu-mi raspunde la o intrebare prin alta intrebare ... te-am intrebat ceva

    RăspundețiȘtergere
  88. Iar nu inteleg de ce te superi pe mine; eu nu am cerut decat sa ne spui unde putem contacta pe acest Dumnezeu, ai zis ca nu stii unde este. Dar spune-ne totusi cand si unde am putea sa-l gasim. Uite, daca e departe chiar o sa facem drumul pe cheltuiala noastra.

    RăspundețiȘtergere
  89. este deja ridicol ... dai dovada de puerilitate :)

    RăspundețiȘtergere
  90. Ba, puerilitate ar fi daca noi ti-am zice ca exista un batran cu barba alba care zboara intr-o sanie trasa de reni, nu ti l-am arata, ti-am zice ca nu stim unde este si ca nu poate fi gasit de nimeni si tu chiar ne-ai crede pe cuvant ca acela e real.

    RăspundețiȘtergere
  91. nu nu ... puerilitate prin faptul ca refuzi sa-mi raspunzi la intrebari cu orice pret ...

    RăspundețiȘtergere
  92. iar forta .. fie ea si verbala este in final argumentul omului slab

    RăspundețiȘtergere
  93. vreau un singur lucru de la tine ... citeste primul comment si spune-mi ESTE ADEVARAT ! AM GRESIT !

    RăspundețiȘtergere
  94. ... te-ai gandit ca poate aceasta problema are un raspuns mult mai complex decat "unde este dumnezeu sa mergem sa-l vedem" ? dai replici de copil de 5 ani sincer. este ca si cum ai cere ca si solutie o cifra de la o problema care are ca si rezultat un intreg interval numeric ... think outside the box ... prietene. daca toate acestea ti se par filozofeli si nonsensuri iar tot ceea ce poti spune este "unde este dumnezeu sa-l vizitam" inseamna ca ar trebui sa inchizi blogul asta pentru ca nu esti capabil sa porti o discutie rationala la nivel stiintific si deasemenea tinzi sa ironizezi o opinie care te depaseste ca si putere de intelegere. Ori am cu cine sa discut de la egal la egal ori ... mai astept si pe atii de pe aici sa vorbeasca fiindca cu tine m-am lamurit.

    RăspundețiȘtergere
  95. godless1859-Domnule nu va suparati,chiar nu mai are rost sa discutam despre Dumnezeu,eu cred in Dumnezeu,dumneavoastra nu credeti .Vreti de la mine dovezi ca Dumnezeu exista,dar cum a spus si domnul Razvan9,nici dumneavoastra nu puteti demonstra ca nu exista Dumnezeu.Vorbiti de oamenii de stiinta,dar oamenii de stiinta se impart in doua categorii,unii care demonstreaza existenta lui Dumnezeu si altii care demontreaza inexistenta lui Dumnezeu.In realitate nimeni nu stie nimic concret si omenirea mai are multe de descoperit.
    Parerea mea este ca Dumnezeu a creat iar oamenii de stiinta au analizat si inca mai analizeaza.
    Oare nu v-am vorbit de lucrurile ce ne inconjoara si de complexitatea organismului uman?V-am dat si un site cu dovezi ale existentei lui Dumnezeu dar probabil nu ati avut timp de el:

    http://www.despreisus.ro/Articles/ViewOne.aspx?ArticleId=22



    Robotu' de serviciu-Domnule,din pacate nu-mi pot da cu parerea despre alte carti religioase pentru ca nu le-am citit,eu sunt ortodoxa,am citit biblia,am incercat sa extrag de acolo doar lucrurile bune.Indemnurile negative le consider false pentru ca Dumnezeu reprezinta bunatatea,iubirea si binele absolut.Un Dumnezeu nu te poate indemna sa faci rau,un om care falsifica biblia sau orice alta carte religioasa,da.
    Din fiecare religie trebuie sa incercam sa luam doar lucrurile bune,avem capacitatea de a distinge binele de rau.


    Suntei liberi sa credeti in ce vreti sau sa nu credeti in nimic,este numai alegerea dumneavoastra,dar lasati loc indoielii in sufletele voastre si nu mai fiti siguri ca detineti doar adevarul pentru ca nimeni nu stie nimic sigur.

    RăspundețiȘtergere
  96. @Razvan9

    Ateu inseamna ca nu accepta ideile (nedovedibile) conform carora exista zeu/zei care fac si dreg, nu se alineaza din acest motiv vreunei doctrine si in plus, gandind din aceasta perspectiva (garantata de constitutie) observa cum efectele unei optiuni care ar trebui sa fie personala devine o problema foarte exterioara si-l atinge si pe el (lucru interzis de constitutie). Daca vrei, se poate spune ca aici e vorba si de un protest impotriva unei situatii ilegale. Si imorale.

    Apoi, este o mare diferenta intre a spune ca nu crezi ca exista ceva si a spune ca nu exista acel ceva! Asa ca nu baga toti atei in aceeasi oala ca gresesti din start.

    O alta chestie pe care nu o pricepi nicicum este ca daca se face o afirmatie, sarcina dovezii este a celui ce afirma, nu a celui care este sceptic legat de aceasta afirmatie. Tine de bun simt treaba asta si tu nepricepand nici macar asta, esti expus ridiculizarii, mai ales ca insisti.

    "think outside the box" si "sa porti o discutie rationala la nivel stiintific" nu au nimic in comun asa ca (nici eu) nu vad o discutie ce se poate purta in asemenea conditii. Ai convingerile tale, sa fii sanatos, e dreptul tau, nimeni nu are treaba cu tine atata vreme cat nu incerci sa impui altuia acele pareri, cat timp actiunile justificate de convingerile tale nu calca pe coada pe nimeni. Din partea mea si cred ca a oricui, poti crede in absolut ce vrei tu.

    Dar daca apari si faci o afirmatie pe care o tot lalai, pe un blog privat, unde se poarta discutii care nu-ti sunt in mod evident adresate, convingerile tale nu-ti permit sa computezi asemenea discutii, macar fi de bun simt si poarta-te civilizat, nu te isteriza, ca vorba aia nu te-a intrebat chiar nimeni nimic pana sa te bagi tu in seama.

    RăspundețiȘtergere
  97. @anonima

    M-am uitat eu pe site-ul ala cu "dovezi". Daca sistemul ala de logica este suficient pt. unii oameni inseamna ca suntem foarte in urma, Evul mediu este la el acasa.

    Ca sa fiu mai clar, as mentiona cateva din motivele pentru care rationamentele acelea sunt defecte:
    - se folosesc afirmatii filozofice fara suport logic, bazate (cum altfel?) pe interpretari subiective din biblie, cum ar fi:
    "Chiar existența universului însuși mărturisește faptul că Dumnezeu există."
    - argumentatii subiective prin definitie, care (din nou) nu pot fi tratate ca si acceptabile universal, cum ar fi:
    "Opțiunea a doua, aceea că universul s-a creat el însuși, este imposibil din punct de vedere filozofic"
    "Nu am suficientă credință să cred asta."
    - o tehnica foarte des folosita, aducerea in discutie a unor citate foarte vechi, a caror valabilitate este "expirata" de cele mai multe ori, sau au evoluat considerabil de la momentul aparitiei lor:
    "unul din cei mai zeloși sceptici ai creștinismului, a fost de acord cu faptul că ... În 1754 el a scris:"
    "Chiar și cel mai renumit Darwinist din toate timpurile a avut dificultăți " (adica acum peste 200 de ani, lucrurile s-au schimbat mult de atunci)
    ”500 de doctori în știință sceptici în ceea ce-l privește pe Darwin.” (vezi mai sus, teoriile lui sunt multe din ele depasite actual, dar raman baza)
    - exemple care fac apel la rationamente stupide, ca si alternativa la rationamente pe baza stiintifica, milioane-miliarde (cine poate stii?) de ore de studiu aprofundat, milioane de oameni implicati in cercetari extrem de serioase, inteligenta umana de o calitate exceptionala comparata cu un exemplu care ridiculeaza toate celelalte eforturi:
    "Imaginați-vă că v-ați decis să mergeți într-o croazieră de două săptămâni în Tahiti.... După vreo sută de metri pe plajă găsiți ceva ce arată ca un scris în nisip. Literele alcătuiesc o frază simplă: ”Ora de Plajă!” Uitându-vă la prietenul evoluționist, cu mintea deschisă, îl auziți spunând: ”Probabil că vântul și valurile au format acest aliniament al literelor.”"
    ca dupa aceea sa se ajunga spre concluzia suprema:
    "cu atât mai mult noi suntem justificați să credem că complexitatea din organismele vii arată spre un creator inteligent."
    ..........

    Comentand doar concluzia as zice asa: sa-ti justifici o credinta e una, sa dovedesti o afirmatie e alta!! una tine de credinta pura, subiectiva, alta de metoda logica crtitica, de metoda stiintifica de elaborare sau de gasire a dovezii.

    RăspundețiȘtergere
  98. din nou aceleasi predici sterile ... sa inteleg ca daca am alte convingeri mai nou nici macar nu am dreptul sa vorbesc pe acest forum ???? tu auzi ce spui ??? ma isterizez ??? frate uite putin la modul in care puneti problema .... raspundeti doar la ce va convine, argumentelor solide le cautati nod in papura si le ridiculizati iar in schimb voi veniti cu niste mizerii de argumente care jignesc ideea de logica care insa sunt SUPREME fiindca le-ati formulat voi.

    RăspundețiȘtergere
  99. plus de asta voi jonglati foarte dibace cu doua notiuni ... nu exista si nu cred ca exista. Problema voastra este ca v-ati obisnuit sa intalniti oameni neeeducati ... fara cunostiinte prea multe, evlaviosi la modul automat, fara a fi capabili sa-si explice existenta lui dumnezeu la nivel stiintific, gen babutze de la biserica pe care oameni ca voi cu mintea dibace le pot subjuga foarte usor intr-o disputa intelectuala daca ar fi cazul. Omului care nu se ridica la nivelul vostru intelectual vo ii veti spune ca NU EXISTA !!! Cand un se intampla sa dati peste cineva care stie cat decat despre ce vorbeste ... o intoraceti ... la NU CRED CA EXISTA ! CA ESTE POSIBIL SA EXISTE ! etc etc ...

    RăspundețiȘtergere
  100. anonimo plus de asta nu stiu cine se isterizeaza de fapt ... CUM POTI SA MA ACUZI PE MINE CA AM DORIT SA IMPUN PAREREA MEA ALTORA ??? Cam de cata ipocrizie si marsavie este nevoie ? Arata-mi cuvantul in care eu am incercat sa va conving pe voi ... cum poti sa spui asta ? in conditiile in care voi sunteti cei care impuneti pareri altora.

    RăspundețiȘtergere
  101. AICI NU ESTE O DISCUTIE ... AICI ESTE PROPAGANDA ANTI DUMNEZEU

    1. Dupa cum bine spunea mai sus cineva godless tie-ti place sa te inconjori de aplaudaci care sa-ti laude ineptiile ... ti-am dovedit matematic ca sunt niste ineptii dar nu ai avut decenta, demnitatea si bunul simt sa recunosti macar.

    2. Voi nu sunteti atei ... voi sunteti anti Dumnezeu iar intre aceste doua notiuni este o diferenta mare . Ateul este un om inteligent in cautarea adevarului pe care dovezile actuale nu l-au convins insa el este un om cu mintea deschisa receptiv orice notiune fie ea pro sau contra. Un ateu adevarat cu minte in cap spune NU CRED nu NU EXISTA. Voi nu va apropiati nici pe departe de aceasta descriere ... voi NU VRETI sa auziti nimic PRO ... si aici ajungem la cel mai important punct ...

    3. Voi NU VRETI ca Dumnezeu sa existe, va doriti sa NU EXISTE, nu este acelasi lucru cu a NU CREDE ca exista

    4. Demonstrati o mandrie prosteasca ... eu am ascultat punctul fiecaruia de vedere si nu am ridiculizat pe nimeni ... ori dupa cum am spus de nenumarate ori si ma repet ... voi nu sunteti IN STARE sa primiti un argument sau o idee ce contravine ideilor voastre deci dupa cum spuneam voi nu suneti in cautarea adevarului ci voi vreti sa dovediti altora ca sunt prosti crezand in dumnezeu ... iar asta pentru ca pe voi ve deranjeaza ideea de dumnezeu si NU VRETI ca el sa existe

    RăspundețiȘtergere
  102. Dand deoparte spoiala de logica, fizica, metafizica, matematica si alte prostii ... discutiile voastre si argumentele voastre nu au nimic in comun cu obiectivitatea ... sunt cat se poate de subiective, subiectivism provenit din propriile voastre intamplari de viata, deceptii, probleme cel putin in cazul tau godless se citeste usor printre randuri ura pe care o manifesti pentru acest subiect ... daca poate aici exista atei nu este si cazul tau ... tu nu esti un ateu ... tu pur si simplu il urasti pe dumnezeu ... si vrei sa negi existenta lui cu orice pret, folosind orice, jigniri, argumente de rahat, ridculizari ... orice numai sa dovedesti tu ca nu exista ...
    Saturnine spui ... ca voi nu trebuie sa doveiti ca nu exista ... ce convenabil. Stii cine este cel care trebuie sa justifice ... cel care vine primul si se bate cu pumnul in piept facand o afirmatie ... adica voi.

    SATURNINE: mi-ai spus ca fanteziile mele si chiar ale lui Enstein nu sunt un punct de referinta ...dar sa inteleg ca fabulatiile lui Scott Turow sunt nu ?

    Saturnine: nu incerca sa ma invarti pe mine cu dovezile tale si cu cine si cum trebuie sa dovedeasca ...hai sa-ti explic ceva ... aici nu este sistemul juridic, aici nu suntem in filme ... aici este viata. !!! CEL CARE TREBUIE SA DOVEDEASCA ESTE CEL CARE VINE PRIMUL FACAND O AFIRMATIE !!! in cazul acesta voi .... voi sunteti cei care ati deschis acest forum facand afirmatia clara ... si nu te mai ascunde in jurul degetului ... CA DUMNEZEU NU EXISTA !!!. Nu eu trebuie sa dovedesc ca exista ... voi trebuie sa dovediti ca nu exista deoarece voi ati spus asta primii in gura mare aici !. Ati facut o afirmatie ... dovediti-o !

    RăspundețiȘtergere
  103. !!! CONCLUZIA GENEREALA !!!

    Eu nu am venit aici sa ma bat cu pumnul in piept si sa va spun PROSTILOR DUMNEZEU EXISTA !!! tot ceea ce am dorit de la voi a fost sa-mi explicati cum anume puteti fi atat de siguri ca el nu exista ... CUM ??? si bineinteles ca pe facand abstractie de divagatiile multiple de la subiect ... NIMENI ... DAR NIMENI ... de aici nu mi-a putut da un raspuns in acest sens .

    RăspundețiȘtergere
  104. nu mai ocoliti fratilor ATAT subiectul cu tot felul de prostii sa-mi aratati cat de inteligenti sunteti ... vreau un raspuns scurt si la obiect, argumentat logic 100% ... CUMMMMM ???

    RăspundețiȘtergere
  105. Razvane!
    Ti-ai terminat isterizarea amice? Sau te mai lasam putin? Numai ca iti atragiam cat se poate de prieteneste ca esti pe domeniu privat si nu esti primul caruia i-a fost interzis accesul din lipsa de autocontrol verbal.

    "sa inteleg ca daca am alte convingeri mai nou nici macar nu am dreptul sa vorbesc pe acest forum ????"

    Nu pot si nici daca as putea nu ti-as taia macaroana pentru ce crezi, ci pentru modul obtuz in care te porti.
    In principiu se cauta sa se discute foarte civilizat pe aici sa sti si nu te flata cu ideea cum ca ai fi cel mai intelijent crestinopat ce a calcat pe aici, din ce vorbesti tu pana acum e falsa si poti chiar sa-ti dovedesti asta aruncand o privire pe blog. Asta in caz ca esti dispus sa-ti accepti conditia cu calm.

    Afirmatia stimabile, nu este "dunmnezeu nu exista" ci tocmai cea pe care o sustin crestinii ca tine de vreo 2000 de ani incoace, si anume ca "dumnezeu exista". Insusi cuvantul "ateu" nu ar exista daca nu ar exista "teologie". Mai ales ca sensul pe care l-ati inventat tot voi teistii este echivalent cu a-fotbalist, sau a-fierar, sau alege tu orice alceva si apoi spune ca cei care nu-s ca aia trebuie sa se numeasca a-"acel ceva"!

    As completa acolo cu propanganda, in loc de "anti dumnezeu" as pune "anti religii ilogice" ca a ta de exemplu. Ortodoxia este numa bine un crestinism ceva mai fundamentalist decat catolicismul de ex. al carui adepti is mai deschisi un pic la minte decat ortodoscii.

    Si da: aici vi cu dovezi sau te duci si-ti faci mataniile in continuare. Povestile sa stai sa le asculti la biserica sau sa le citesti de pe multitudinea de forumuri crestinopate.

    RăspundețiȘtergere
  106. Si da: aici vi cu dovezi sau te duci si-ti faci mataniile in continuare. Povestile sa stai sa le asculti la biserica sau sa le citesti de pe multitudinea de forumuri crestinopate.

    DISCUTIE CIVILIZATA DA ? NU PUTETI SA NU RIDICULIZATI !

    RăspundețiȘtergere
  107. Frate tot povesti aveti si voi ... aveti cumva argumente indubitabile ? ai tu cumva dovezi ma ? si eu nu am ? tot povesti ai si tu si toti ceilalti de aici ... deci ati putea foarte bine sa faceti si voi matanii ... dar la perete ... ca voi nu credeti in dzeu

    RăspundețiȘtergere
  108. Eu eram cel care pomenea de impunerea parerilor, dar stai linistit tie nu-ti reuseste deloc. Nici tie nu-ti impune nimeni nimic.

    "sa-mi explicati cum anume puteti fi atat de siguri ca el nu exista ... CUM ???"

    Nici cum, nu exista o asemenea argumentatie! Parerea unora tine un singur lucru: majoritatea "dovezilor" aduse in favoarea teorie ca ar exista dumnezeu, nu dovedesc de fapt nimic. Asta e tot! Ca tie nu-ti convine asta e problema ta, nu a altcuiva. Problema e cand vin popii si vor sa bage ideile alea in capul meu, al copiilor mei, iar eu nu-s de acord! Viata aia de care zici tu imi arata ca clerul isi baga mana in buzunarul meu ca sa isi finanteze propriile campanii de catehizarea a populatiei!! Faca ce vor cu banii dati de tine dar pe ai mei sa-i lase in pace. Capisci???

    RăspundețiȘtergere
  109. Poate cineva sa-mi raspunda la o SINGUR inrebare ... De ce nimeni de aici nu raspund ela intrebarile mele ... si raspundeti cu totii numai pe langa subiect ...

    RăspundețiȘtergere
  110. Am pus o serie intreaga de intrebari pe care in mod activ le ignorati ! De ce ?

    RăspundețiȘtergere
  111. Lasa frate popii ... ca multi sunt niste mafioti in care nici eu nu am incredere

    RăspundețiȘtergere
  112. repet ... nu sunt un credincios fanatic in asemenea maniera incat sa inghit orice ... dar cred in Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  113. No offece!

    Daca s-ar raspunde la toate aiurelile ar fi un dezastru, n-ai mai avea vreme sa spui ceva cum trebuie.

    Daca nu ti se raspunde in scris, asta e! Si tacerea poate oferi raspunsuri, dar poate chiar nu are omul chef, timp, dispozitie.. Nu te aprinde aiurea, ca nu ai sanse sa capeti un raspuns mai bun asa.

    RăspundețiȘtergere
  114. pervertirea bisericii si faptul ca oamenii ce slujesc acolo nu au nimic in comun cu ideea de dumnezeu este o alta discutie ... cu care apropo sunt intru totul de acord

    RăspundețiȘtergere
  115. Nu pot raspunde decat in numele meu, pot insa rapsunde si legat de probelmele adresate altora.. Mai mult, rabdare, calm.

    RăspundețiȘtergere
  116. cum oare la intrebarile importante va piere cheful ? oricum ai dreptate ...si tacerea este un raspuns ... si mi-ati oferit raspunsul pe care-l cautam

    RăspundețiȘtergere
  117. @R9
    Te-ai gandit poate ca la asa intrebari, nu meriti raspuns?
    "Frate", las-o mai moale cu agitatie, ca dai draq in apoplexie. Te tine cineva din batut matanii sau pupat moaste?

    De unde si pana unde TREBUIE noi sa iti demonstram tie ceva? Ai impresia cumva ca esti mai special?

    vreau un raspuns scurt si la obiect, argumentat logic 100%
    Hai uimeste-ne tu mai intai cu unu, la obiect si argumentat... dovedeste-ne ca exista. Dupa aia, vedem noi daca mai trebuie sau nu sa iti dovedim ceva. Mai stii, poate ne convertesti! Tot esti pus pe fapte mari, frate!

    RăspundețiȘtergere
  118. "cu care apropo sunt intru totul de acord"

    Cui sa-i convina asa ceva?? ar fi ciudat sa-ti convina sa fi furat pentru scopuri in care nu crezi! Sa sti ca, indiferent ce crezi tu sau nu cu sinceritate, biserica este masinaria care manipuleaza oamenii ca tine! Nu e nici un atac la persoana ta, este acelasi mod de gandire: majoritatea dovezilor ne facem sa credem asta. Fiind ateu, sper ca esti de acord ca implicatii emotionale fata de biserica nu am, iar asta poate fi un avantaj cand analizezi faptele si situatiile din interiorul bisericii ca institutie! O atitudine de protejare a bisericii, care incalca legi scrise pentru toti, nu numai pentru ortodocsi, este inacceptabila. Te face complice!!

    Nu vrea nimeni sa te convinga de nimic, convingerile sunt din nou atributia fiecarui individ in parte, fiecare trebuie sa-si clarifice acele convingeri! Nu suntem nici la scoala si nici pe strada, suntem pe un blog unde sustinatorii unor convingeri diferite decat ale tale incearca sa formuleze problemele pe care le vad vis-a-vis de religie in general dar mai ales fata de ortodoxismul local. Daca vrei sa dezaprobi ce e aici, fa-o, daca vrei sa combati o idee sau un argument, fa-o! Dar nu ne cere sa te aprobam asa fara nimic la mana, ca se vede treaba ca nu tine!

    RăspundețiȘtergere
  119. in primul rand ... cred ca m-ai inteles gresit. eu cred in dumnezeu nu in biserica. "cu care apropo sunt intru totul de acord" inseamna ca sunt de acord cu ideea ca multi dintre preoti sunt niste mafioti si nu au nici o legatura cu ideea de dumnezeu si tocmai de aceea eu cred in dumnezeu si nu in biserica care din pacate astazi sunt doua lucruri aproape distincte ...

    RăspundețiȘtergere
  120. uite ... dramatizam un pic si facem un scenariu ... tu nu vrei sa devii credincios fiindca eu nu-ti pot dovedi ca dumnezeu exista ... corect ?

    RăspundețiȘtergere
  121. @R9
    Pai uita-te ca incepi sa iti raspunzi la intrebari singur... Tu crezi in ceva zeu, noi nu.
    Noi trebuie sa iti demonstram tie ca zeu tau nu exista. Hai sa facem un mic exercitiu... presupunand ca zeu tau e cel din religia crestina.

    Demonstreaza-ne si noua, ca un mare filozof si "frate" ce ne esti, ca Awilix (sa te ajut: http://en.wikipedia.org/wiki/Awilix) nu exista.

    Daca suntem multumiti de explicatii, promit solemn ca macar eu sa iti explic de ce nu cred in existenta zeului tau.

    RăspundețiȘtergere
  122. pe mine nu ma intereseaza sa-mi explici de ce NU CREZI in existenta "zeului meu" ... pe mine ma intereseaza sa-mi explici de ce "zeul meu" NU EXISTA !

    RăspundețiȘtergere
  123. @R9
    Realizezi ca macar am avut bunu simt sa iti simplific munca, nu trebuie sa demonstrezi inexistenta unui zeu in fata unor credinciosi ai zeului respectiv... Imagineaza-ti daca te rugam sa intri pe un forum islamic sa le demonstrezi la aia ca nu exista zeul lor...

    A, si presupun ca nu vei deveni credincios lui Awilix daca nu poti sa ii demonstrezi inexistenta, nu? Nu as vrea sa reinvii cumva vreo religie demult moarta...

    RăspundețiȘtergere
  124. deci cu voi nu se poate ... fii atent .. vreau un singur raspuns ... DA sau NU . Poti sa-mi dovedesti ca zeul meu nu exista ? Da sau Nu ...

    RăspundețiȘtergere
  125. @R9
    Si mai simplu: zeul tau nu exista pentru ca nu are motive sa exista. Orice problema ai cu raspunsul asta, gandeste-te inainte de a comenta daca tu poti sa explici de ce Awilix nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  126. :))) cred ca glumesti nu ?

    RăspundețiȘtergere
  127. @R9
    DA, Pot. Din aceleasi motive din care nu exista si Awilix. Le stii si tu, din moment ce stii ca nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  128. Da sau Nu ? E simplu ... poti sau nu poti ?

    RăspundețiȘtergere
  129. @R9,
    Nu glumesc de loc cand e vorba de sufletul tau nemuritor, parca asa zicea prin documentatie...
    Daca incep sa glumesc o sa te prinzi...

    RăspundețiȘtergere
  130. te rog explica-mi cum ... cum poti tu sa-mi argumentezi ca dumnezeu nu exista ... fara sa folosesti supozitii, fara variabile doare date concrete ... poate castigi si premiul nobel azi

    RăspundețiȘtergere
  131. @R9
    Care parte din
    DA, Pot. Din aceleasi motive din care nu exista si Awilix. Le stii si tu, din moment ce stii ca nu exista. nu e clara? Sau simpla?

    RăspundețiȘtergere
  132. ascult cu deosebit interes ... si nu sunt ironic

    RăspundețiȘtergere
  133. asta este argumentatia ta ?

    RăspundețiȘtergere
  134. @R9,
    Nu cred ca intelegi problema. Nu am facut nici o supozitie, nu am folosit nimic variabil. Doar date concrete. Atat de concrete cat sa te faca pe tine sa crezi ca exista zeul tau si nu exista altii.

    Premiul Nobel, poate nu. Sa iti dovedesc tie ca esti doar fanatic religios si "crezi" fara sa intelegi, poate da...

    RăspundețiȘtergere
  135. explica-mi tu motivele din care nu exista Awilix

    RăspundețiȘtergere
  136. daca asta numesti tu date concrete .... sa ma scuzi

    RăspundețiȘtergere
  137. lasa povestile, lasa psihologia asta cu mine ... arata-mi ca 1+1=2 deci dumnezeu nu exista !

    RăspundețiȘtergere
  138. Razvan9
    "Problema voastra este ca v-ati obisnuit sa intalniti oameni neeeducati ... fara cunostiinte prea multe, evlaviosi la modul automat, fara a fi capabili sa-si explice existenta lui dumnezeu la nivel stiintific"
    Esti invitatul nostru sa ne explici existenta lui Dumnezeu la "nivel stiintific"

    Eu afirm ca Dumnezeu exista si este creat dupa chipul si asemanarea omului.

    Nu exista nici o dovada ca dzeu exista dar credinciosii au certitudinea ca exista. Au doar povesti vechi de mii de ani ce au fost repovestite/rescrise/modificate mii de ani si "revelatiile" unor samani/popi ce din asta isi castiga existenta. Iar trairile personale cu dzeu sunt asemanatoare cu cei "rapiti" de extraterestrii. Indoctrinare = hipnoza.

    RăspundețiȘtergere
  139. @R9,
    Nu, eu nu trebuie sa iti explic tie nimic. Aici gresesti maestre. Tu crezi in existenta unui zeu, si negi implicit existenta altor peste 30000 de zei (parca atatia erau ultima data).

    Pentru ca nimic nu te satisface ca si explicatie din cele spuse pe blog, mi se pare natural sa iti raspunzi singur la intrebari... ce te face pe tine sa il rejectezi pe Awilix, ma face si pe mine. Doar ca eu sunt cu un zeu mai mult la capitolul rejectati. Atat. Nici o filozofile, nimic special.

    RăspundețiȘtergere
  140. si apropo nici macar 1+1=2 nu este un argument concret ... pentru ca 1+1 nu este intotdeauna egal cu 2 daca stii putina matematica ... deci in cazul in care nici macar un lucru consacrat pe care-l stie toata lumea nu poate constitui un argumnent 100% valabil atunci cand este luat la bani marunti ... tu vrei sa-mi spui ca argumentul tau suprem este "dumnezeu nu exista pentru ca awilix nu exista si stii tu de ce " ... frate lasa-ma

    RăspundețiȘtergere
  141. adevarul pe care nu vrei sa-l recunosti este ca NU POTI ! poti doar sa crezi ca nu exista dar nu poti sa-mi dovedesti asta

    RăspundețiȘtergere
  142. iar ca sa spui ... EU POT sa dovedesc ca dumnezeu nu exista si apoi sa arunci o scuza de argument ... mi se pare o aroganta maxima din partea ta ... in sensul ca oameni cu IQ-ul meu + IQ-ul tau inmultit cu doi s-au straduit o viata se demonstreze asta si nu au reusit ... iar tu ai reusit astazi pe acest forum ... o sa contactez echipa premiului Nobel

    RăspundețiȘtergere
  143. @R9
    Mda, sper sa traiesti multi ani si sa fii sanatos cu revelatia asta.

    O sa rog autorul blogului sa ma lase sa printez dialogul nostru si sa scot niste postere despre inutilitatea discutiilor inteligente cu oamenii infectati de religie.

    Ce sa zic, poti sa crezi ca Awilix nu exista, da nu poti sa imi dovedesti ca nu exista!

    RăspundețiȘtergere
  144. @R9,
    Apropo de matematica, zic ca stiu un pic.. hai cu demonstratia cu 1+1!=2... sa ma luminez si eu un pic...

    RăspundețiȘtergere
  145. :) exact acesta este si raspunsul pe care-l asteptam :) multumesc. made my point

    RăspundețiȘtergere
  146. ai auzit vreodata de notiunea de grupuri matematice ?

    RăspundețiȘtergere
  147. cauta pe wikipedia si lamureste-te

    RăspundețiȘtergere
  148. @R9,
    Desigur, vreau sa imi demonstrezi ca tu ai un grup in care sa ai 0, 1, si 2 si neformal 1+1!=2.

    RăspundețiȘtergere
  149. ca sa nu mai spun ca 1 + 1 pot fi considerate valori logive de tip boolean iar atunci true + true egal true deci 1+1=1 sau puteam chiar considera aceasta adunare ca fiind efectuata in sistem binar iar atunci 1+1=10 :) sunt multe situatii chair in care 1+1 != 2

    RăspundețiȘtergere
  150. nu am 0 , 1 SI 2 am doar 0 si 1

    RăspundețiȘtergere
  151. cate face 1+1 intr-un grup cu 0 si 1 ?

    RăspundețiȘtergere
  152. @R9
    Complet gresit.
    Logica booleana, functioneaza dupa un set de simboluri {adevarat ,fals}. Entitatea 2 nu apartine logicii boleene. Ca fapt divers, in logica booleana, nu exista operatia +, sunt altele, da nu intram in detalii. E ca si cum ai zice produs vectorial dintre 1 si 2, nu are sens.

    In sistem binar, 10 convertit in sistem decimal e 2.

    Nimic nou, mai incearca (btw, am terminat mate-info, si am masteru' in teoria spatiilor liniare... baga mare).

    Ziceai ceva de grupuri si de wikipedia... hai ca m-ai facut chiar curios...

    RăspundețiȘtergere
  153. @R9
    nu am 0 , 1 SI 2 am doar 0 si 1
    Atunci nu stii matematica. Sau nu intelegi ideea. A demonstra ca 1+1!=2 implica o algebra (merge si o latice cred) in care sa exista 0, 1, 2 si sa aiba sens: operatia +, existenta simbolurilor formale macar, 0, 1, 2.
    Nu ti-am cerut sa imi demonstrezi ca 1$1!=pom. Ci doar 1+1!=2.

    RăspundețiȘtergere
  154. da padre pio ... dar fara a se preciza acest aspect si fara a sti in ce baza lucram si pe ce multime de numere ... multi ar fi tentati sa ia in considerare baza 10 da ... fiindca le este cunoscuta si familiara si comod de folost ... iar multi ar spune ca ceea ce am afirmat este un non-sens cand de fapt ... fara a sti baza este imposibil sa spui daca este sau nu corect ... si mai mult de atat ... exista o anumita baza pentru care ar putea chiar fi corect.

    RăspundețiȘtergere
  155. de ce 0, 1 si 2 ? ca sa-ti iasa tie calculele ?

    RăspundețiȘtergere
  156. eu ti-am dat niste date ... si ti-am demonstrat ca folosing un grup cu 0 si 1 afirmatia 1+1=2 este greista ... corect ?

    RăspundețiȘtergere
  157. @R9
    De pe wikipedia:
    Axioma închiderii:
    Oricare ar fi x și y din G, și rezultatul operației x*y face parte din G. Notam cu * operatia pe G.

    Nu, ca sa nu vorbesti tu prostii alta data. Macar cu atat sa reusesc sa te luminez.

    RăspundețiȘtergere
  158. altfel ... un grup cu 0 si 1 ... da ? cat face 1+1 ? spune-mi tu

    RăspundețiȘtergere
  159. axioma inchiderii nu are nici o legatura cu ceea ce ti-am spus eu. imi arunci informatii redundante

    RăspundețiȘtergere
  160. @R9
    Putem folosi orice baza de numere... sfatu meu e sa nu te hazardezi la numere, ca e cu mult cantec acolo (Peano, etc).
    Daca vrei sa ma amuzi un pic, stai prin zona grupurilor... mergi pe inele, sau macar un pic pe grupurile Lie (m-am indragostit de ele, au fost febletea mea, ele si teoria lui Galois).

    Lasa filozofia, matematica nu e religie. Acolo poti bate campii cat vrei, te pot ignora linistit. La mate, scoatem cartile din dulap si gandim...

    RăspundețiȘtergere
  161. 1+1 = ? in conditiile date de mine ... lasa vrajeala si raspunde la intrebare ...

    RăspundețiȘtergere
  162. @R9,
    Mda, mi-ai demonstrat ca nu stii matematica. Cu fizica cum stai? Sau cu chimia? Sunt disponibil sa povestim si despre inteligenta artificiale, retele Bayes, lanturi Marcov (ce polemici am face), biochimie moleculara (hobby), etc.

    RăspundețiȘtergere
  163. imi raspunzi sau nu ? spune-mi tu cat face daca eu nu stiu matematica

    RăspundețiȘtergere
  164. @R9
    In baza de numeratie 10, 1+1=2. In baza 2, fac 10.

    Ultima data tu incercai sa imi demonstrezi matematic ca 1+1!=2.

    Nu am prea vazut nimic care sa sememne a demonstratie (stii tu, daca ai facut liceu macar, chestia aia lunga si plictisitoare, care se termina cu q.e.d.) Cum spuneam, poti abera linistit sub piatra ta la religie, da la mate nu batem campii, ca e pacat.

    RăspundețiȘtergere
  165. Razvane, iei eram mai bine dispus si de aia te-am lasat sa aberezi si am intretinut aberatia. Insa astazi nu m-am trezit prea fericit.

    Spune-ne deci cum putem constata existenta fizica a acestui Dumnezeu, in modul in care putem constata existenta atomilor, undelor electromagnetice sau galaxiilor, sau daca nu poti (ceea ce e cazul, avand in vedere ca nici altii dinaintea ta n-au putut), atunci cara-te ca ne-ai facut destul sa radem. Eu unul totusi m-am plictisit.
    Insa te poftesc sa te duci pe forumul ateilor si sa le arati si alora de acolo ce matematici stii tu, ca pe mine m-ai impresionat. Ai putea sa postezi direct pe topicul "crestinii spun lucruri trasnite".

    RăspundețiȘtergere
  166. rtfghost revin cu demonstratia ... promit :) daca acest site este totusi populat cu oameni inteligenti ... godless nu este cazul tau. esti lipsit de imaginatie si as putea spune de perspectiva si inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  167. rtfghost mi-ar placea sa mai vb cu tine si in alta parte decat pe acest forum daca se poate :)

    RăspundețiȘtergere
  168. godless nu este cazul tau. esti lipsit de imaginatie si as putea spune de perspectiva si inteligenta.

    Iar tu esti un pedofil nenorocit. Du-te la psihiatru sa-ti trateze problema, nu mai viola minori ca venim cu politia peste tine.

    RăspundețiȘtergere
  169. te-a violat cumva un preot cand erai mic ... si de asta te-ai intors impotriva bisericii :))) sau ce-ti veni asa deodata cu pedofilii ... un sambure de adevar trebuie sa existe ... :)))

    RăspundețiȘtergere
  170. Cum adica ce-mi veni cu pedofilii, demonstreaza ca nu esti pedofil sau dispari de-aici ca ma plictisesti groaznic.

    RăspundețiȘtergere
  171. bineinteles ca te plictisesc groanzic .. daca nu-ti apalud tie cretiniile

    RăspundețiȘtergere
  172. si stiti ceva ... macar de-ati fi atei convinsi 100% ... eu spun ca fiecare dintre voi ati avut macar o data in viata un necaz mare care v-a facut sa plangeti si sa va rugati in sinea voastra sa dea Dumnezeu sa fie bine .... puteti sa-mi spuneti ce vreti voi. Macar o data in viata ati pishat ochii si v-ati rugat la dumnezeu sa fie bine ... toate-s bune si frumoase acum ... dar la greu ... apelati la dumnezeu ... chiar daca e numai un gand firav ... asa cu toate teoriile voastre avansate.

    RăspundețiȘtergere
  173. Demonstreaza ca nu esti pedofil sau lasa abureala. Eu nu vorbesc cu toti pedofilii. Marş la psihiatrie.

    RăspundețiȘtergere
  174. godless ... te caci pe tine sus si tare ... daca ai lua un cartus in stomac si sta 2-3 ore pana mori intr-un sant in agonie ... sunt curios cam pe unde te-ar purta gandul ... cand ai sa vezi ca moartea ta este iminenta ... iti spun eu c-or sa-ti sara toate porcariile astea din cap si te-ai ruga sa te salveze dumnezeu mai ceva ca o maicutza.

    RăspundețiȘtergere
  175. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  176. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  177. Mai spune-mi cum m-as converti eu la credinta dumnezeu daca m+as afla in nenorocire.

    RăspundețiȘtergere
  178. draga admine ... dar commentul lui gdoless nu-l stergi ... este in regula sa faci pedofil pe unul care crede in dumnezeu dar nu este sa faci lipsit de inteligenta pe unul care nu crede nu ?

    RăspundețiȘtergere
  179. godless intr-o zi te vei lamuri singur ... caci doar nu vei trai vesnic

    RăspundețiȘtergere
  180. acum esti inca tanar ... am sa te vad pe la 70-80 de ani ...

    RăspundețiȘtergere
  181. Ma ameninti, vrei sa mi se faca frica si sa ma convertesc. Ha ha ha!

    Ia spune , daca as sta cu un topor deasupra capului tau si te-as ameninta ca iti crap capul daca nu crezi ca ai in fata un dragon cu 7 capete, ai incepe s-o crezi?

    Fiule, ai o mare varza in creier. Varza. si nu-i vina ta, ce sa-ti spun, varza ti-au facut-o altii iar acum trebuie tu sa o descurci. Pune mana, studiaza Biblia, studiaza si niste teologie si niste filozofie, studiaza atent argumentele pentru existenta lui dzeu, argumentele pentru non existenta lui d-zeu, si abia dupa ce ai studiat un an, doi, abia atunci sa te mai prezinti pe aici.

    Si gata ca am glumit destul. Nu te mai obosi sa postezi comentarii ca am sa ti le sterg.

    RăspundețiȘtergere
  182. evident ca asa vei face ...

    RăspundețiȘtergere
  183. vreau sa-ti mai spun un lucru dupa care promit ca nu voi mai scrie niciodata pe forumul tau ... te las sa te balacaresti in propria ta mandrie. eu nu am nimic de pierdut prin faptul ca cred. daca nu exista viata dupa moarte inseamna ca voi trece in non-existenta si nici macar nu voi apuca sa fiu dezamagit sau sa-mi para rau fiindca ... eu ... nu voi mai avea sens ... eu nu voi mai exista insa daca va exista ceva ... atunci cu atat mai bine. In cazul meu pot doar sa castig ... cealalta varianta fiind practic inexistenta ... nu am cum sa mai pierd ceva atat timp cat nu exist insa tu ... ce vei face ? Tine cont eu nu am NIMIC de pierdut ... dar tu ... in cazul in care chiar exista ... ce vei face ? cat de mult vei pierde atunci ?

    RăspundețiȘtergere
  184. Vai de steaua noastra, Pariul lui Pascal. Ia, pune mana si da un search pe google dupa Pariul lui Pascal. Tu crezi ca este prima data cand am auzit bazaconia asta? Este cel putin a 50-a oara cand mi s-a pus in fata prostia asta si nu m-a impresionat nici in precedentele dati, la fel cum nici acum nu ma impresioneaza.

    Eu ti-am zis sa studiezi sistematic problema iar tu vii cu un alt argument prin frica. Vad ca ai fost indoctrinat intr-unul dintre cele mai barbare moduri, prin amenintari repetate, si crezi ca daca a functionat la tine o sa functioneze si la mine?
    Daca te-ai fi nascut in Arabia Saudita ai fi tremurat acum de frica lui Allah nu a dumnezeului crestin. Pune mana si gandeste-te la asta.

    RăspundețiȘtergere
  185. am promis si o promisiune este o promisiune. o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  186. Credeam ca am lamurit aspectul cu aspectul..:)).. dar n-am avut cu cine. Asta este..

    "Tine cont eu nu am NIMIC de pierdut"

    Eu zic ca pierzi enorm, pierzi cam tot peisajul, pierzi spectacolul la care ai avut norocul sa participi. Accepti singur sa ti se puna niste ochelari si sa vezi doar ce ti se spune ca ai voie sa vezi, nu cumva sa te sochezi prea tare.. si e asa de mult de vazut, trebuie doar putina minte sa nu te sochezi, sa intelgi si sa te bucuri de urmatoarul "pachet" de cunostinte deosebite. Pierzi demnitatea ta de om, accepti calitatea de sclav. Sa fi sanatos baiete!

    RăspundețiȘtergere
  187. Nu pot sa ma minunez de ce aberatii puteti sa scoateti din voi iar colac peste pupaza le imbracati si in straie stiintifice sa para mai credibile cand de fapt sunt niste povesti de adormit copiii.
    Bravo Razvane !!! un om cu adevarat destupat la minte si care apropo site mai bine decat voi sa "asiste la spectacolul vietii" cu toate ca ati sarit pe el ca niste caini.
    Cereti mereu dovezi, mergeti la Ierusalim in noaptea de invierea si va garantez ca veti cadea in genunchi acolo veti gasi dovada suprema a existentei lui Dumnezeu.
    Stiu ce veti spune acum : eu nu dau banii pe asemenea prostii ! dar hai sa va spun eu adevarul: Nici daca ati avea toti banii din lumea nu v-ati duce ! De ce ? fiindca sunteti niste lasi care traiesc in propria lor ignoranta deoarece asa este comod ... nu veti indrazni niciodata sa mergeti acolo deoarece va este frica ca nu cumva sa fie adevarat asa ca prefereati sa va mintiti singuri.

    RăspundețiȘtergere
  188. va garantez ca veti cadea in genunchi acolo veti gasi dovada suprema a existentei lui Dumnezeu.

    Nu mersi, in Ierusalim traiesc o groaza de musulmani si o groaza de evrei. Daca pe aia nu i-a convins, eu n-am de ce sa merg pana acolo.
    Nici pe catolici nu i-a convins. Mai intai sa-i convingeti pe astia, care cred tot in dumnezeul vostru turbat pe nume Yahve, si apoi poate aveti succes si la atei.

    Tu ai citit ce am scris in articolul asta? Crezi ca nu ar fi interesati toti sefii de state si toata comunitatea stiitifica sa vada minunea (saralatania) de la Ierusalim? Crezi ca e prima data cand aud de parascovenia asta?

    Dumnezeu isi foloseste puterile magice sa aprinda lumanarile credinciosilor intr-o biserica din Ierusalim da nu poate opri un cutremur sau o epidemie. Un dumnezeu de cacat.

    RăspundețiȘtergere
  189. "Nu pot sa ma minunez de ce aberatii puteti sa scoateti din voi iar colac peste pupaza le imbracati si in straie stiintifice sa para mai credibile cand de fapt sunt niste povesti de adormit copiii."

    Poe? :)

    RăspundețiȘtergere
  190. Pentru Saturnine- Nu pot trece peste unul din mesajele Domnisoarei/Doamnei si as vrea sa-i raspund.Nu va suparati,dumneavoasta spuneti ca Adolf Hitler era crestin catolic,ca a ar fi crescut in legile crestine si ca ar fi fost ales de un popor crestin.Nu va suparati,faptul ca s-a nascut in religia catolica,o religie crestina nu inseamna ca a fost un adevarat crestin,poate doar in vorbe,discursuri,ca orice politician care una spune si alta face.El vorbea de Dumnezeu pentru a face acel popor crestin sa creada in el dar in realitate el era un ateu convins,pentru ca Hitler si regimul nazist nu aveau cum sa creada intr-un Dumnezeu crestin atata vreme cat biblia este scrisa de evrei si Domnul Iisus Hristos s-a nascut la evrei.Cum putea Hitler sa fie crestin cand el omora evreii?Din care biblie si dupa care legi,a trait Hitler?Spuneti ca a fost ales de un popr crestin,dar oare acei crestini aveau de unde sa stie pe cine aleg?Cand au vazut pe cine au ales,s-au opus regimului nazist impus de Hitler si au avut de suferit.Crestinii nu i-au aprobat faptele abominabile si tocmai din cauza asta au avut de suferit.Este sau nu este adevarat?Hitler,de asemenea a cerut inlocuirea crucii crestine cu zvastica.Credeti ca daca s-a nascut in religia crestina,a fost cu adevarat crestin?Nu,nu a fost si ar fi putut sa se nasca in oricare alta religie,si tot la fel ar fi fost.
    Mai vorbiti dumneavoastra de regimul comunist,de preotii care au fost in regimul comunist.Poate erau de frica,din lasitate.Doar nu credeti ca oamenii ii compuneau poezii lui Ceausescu de dragul lui.Ia intrebati-va parintii despre "crestinismul" regimului comunist.Oare cand poporul roman crestin l-a ales pe Ceausescu,stia pe cine alege?Nu,dar cand au realizat pe cine au ales si adevaratii crestini s-au opus regimului lui Ceausescu si pentru asta si-au petrecut viata in puscarii,unii au murit in chinuri groaznice in inchisorile comuniste.Stiti cati preoti si calugarite au fost inchisi pentru credinta lor in Dumnezeu,stiti cate biserici si manastiri a daramat Ceausescu?Stiti ca oamenii isi faceau cruce cu limba de frica sa nu fie vazuti si omorati de comunisti?

    Unde era crestinismul lui Ceausescu si al lui Hitler?
    Oare nu stiti ce vorbiti?

    RăspundețiȘtergere
  191. godless habar nu ai ce vorbesti. sefule de ate raspunde-mi la urmatoarea intrebare: esti tata de copil. copilul tau sa imbolnaveste (doamne fereste si sper sa te apere dumnezeu asta in care nu crezi tu de asa ceva) de o boala incurabila. L-ai crescut timp de 15 ani si este totul pentru tine iar un medic iti da un verdict nemilos cancer in faza avasata, metastaze ganglionare, pulmonare, hepatice si tot tacamul. Meidcul iti spune : Nu poate nimeni sa-l mai salveze iar in maxim 2 luni va muri. Spune-mi te rog ce vei gandi atunci ? Unde va fi logica ta rece si rationala si atee atunci ? Vei spune "aaah nah copilul meu este doar o un sistem mecanic care nah s-a defectat si se va opri insemnand ca pur si simplu nu va ma exista intocmai ca si un procesor ars" ? eu cred ca in mod automat iti vei pune speranta intr-un miracol care sa-l salveze. Gandeste-te ca atunci va veni la tine unul la fel ca tine si-ti va spune: Esti un prost ! Dumnezeu nu exista ! Copilul tau este ca si mort iar faptul ca speri la ceva supranatural sa-l salveze te face slab, indoctrinat, crestinopat si idiot. Impaca-te cu ideea ! Va muri obligatoriu indiferente de orice ai face tu ! Cam ce ai spune atunci acestui om ? Daca ai decenta sa raspunzi sincer te ascult daca tii neaparat sa vorbesti prostii doar pentru a te da tu mare si tare in fata celor de pe aici ... poti sa ignori commentul meu.

    RăspundețiȘtergere
  192. Domnule Luke,a crede intr-un Dumnezeu si a spune o rugaciune din cand in cand,si a vorbi cu Dumnezeu cum vorbesti cu un Tata ceresc,si a cere sanatate si ajutor pentru dumneavoastra si pentru cei dragi pentru ca viata noastra este scurta,daca asta pentru dumneavoastra inseamna sclavie,inseamna ca sunteti un om plin de mandrie care niciodata nu va cere ajutorul nimanui,nici macar pentru cei dragi.Voi nu acceptati existenta unui Dumnezeu pentru ca mandria nu va lasa.Nu stiu cum va simtiti voi cand sunteti bolnavi sau cand cei dragi voua sunt bolnavi,atata vreme cat voi nu credeti in Dumnezeu si traiti in propria voastra singuratate si fara speranta.Stiti cati oameni s-au vindecat la moastele sfintilor,acei sfinti care credeau in Dumnezeu Tatal,Fiul si Sfantul Duh si vindecau oamenii in numele lui Dumnezeu?Ce dovada mai buna ca exista Dumnezeu,vreti?Unde sunt oamenii de stiinta care spun ca Dumnezeu nu exista,atunci cand aveti nevoie de ajutor?Insusi medicii pe care i-am cunoscut mi-au spus:Noi facem ce putem dar noi nu suntem Dumnezeu.
    Oamenii de stiinta sa spuna ca nu exista Dumnezeu cand vor descoperi nemurirea,pana atunci mai au multe de descoperit si de invatat.
    Voi nu aveti dovezi ca nu exista Dumnezeu,voi spuneti ca nu exista,pentru ca asa vreti voi.Nu cred ca poti trai o viata fara Dumnezeu,pentru ca nimeni nu a aparut din senin si viata asta este scurta.

    RăspundețiȘtergere
  193. aham. sa inteleg ca o groaza de oameni care-ti spun ca dumnezeu exista sunt niste prosti care nu merita crezuti sau luati in seama fiindca nu au dovezi dar o sleahta de arabetzi si evrei care spun ei ca nu exista tu poti sa-i crezi pe cuvant fara nici un fel de dovada nu ? dupa cum bine spunea cineva candva : "credem ceea ce vrem sa credem". Sa inteleg ca daca cineva iti da un argument solid pro va fi imediat bagatelizat fiindca tie nu-ti vor ajunge dovezile dar cineva care este pur si simplu contra va fi crezut instant de catre tine fara a prezenta macar un argument. Esti cat se poate de subiectiv. Tu nu stragni argumente din ambele parti si sa le pui in balanta pentru a trage o concluzie tu vrei doar sa auzi ca dumnezeu nu exista cu orice chip cat despre Ierusalim ti-am spus, nu ai merge pentru ca ti-e teama ca ar putea fi adevarat iar micul tau castel de nisip ar putea disparea instant. Despre jalnicul tau argument cum ca "de ce oamenii de stiinta si guvernele nu publica asa ceva" cred ca nu gandesti ce spui. Nu stiu cine este maipulat si indoctrinat aici. Cred ca nu ai habar in ce lume traiesti. Tu realizezi ce ar insemna existenta clara si indubitabila a lui dumnezeu ? dezastru pentru toti cei care ne mulg zilnic de bani si ne exploateaza. In aceasta lume nu trebuie sa existe decat un singur zeu si anume BANUL. Acestuia trebuie sa i te inchini lucru ce tu-l faci deja cu brio ! Vorbesti de sclavie ? esti mai sclav decat o sa-ti poti imagina vreodata. Esti sclavul unui sistem corupt, imoral si inuman care te trateaza ca pe o bucata de carne, te va exploata la maxim atat timp cat vei putea aduce beneficii iar apoi poti sa mori cat mai repede pentrua nu se avea grija de tine prea mult cand vei fi batran.

    RăspundețiȘtergere
  194. ia aminte stimabile godless "somnul ratiunii naste monstri"

    RăspundețiȘtergere
  195. ""creierul meu functioneaza doar abordand chestiuni generale, nu chestiuni particulare"" deci tu incerci sa explici lucruri de o profunzime iesita din comun, cu implicatii de tot felul: filozofice, matematice, fizice, comsologice, logice, metafizice, biologice etc etc doar asa "la modul general" ??? aberezi frate de nu se poate lasa etnobotanicele. Daca eu ti-as spune ca-ti fac o injectie cu o substanta ce omoara doar 1 din 5 subiecti de test sa inteleg ca tu ai face-o fara sa stai pe ganduri pentru ca pe tine te intereseaza doar cadrul general iar particularitatile nu au nici o importanta. Ai o logica varza omule. Daca pe toti ne-ar fi interesat doar aspectele generale astazi am fi fost inca in epoca de piatra dar una peste alta stii de ce te intereseaza doar generalitatile ? pentru ca acolo se pot spune povestile ! acolo poti sa aberezi tu cat vrei fara sa dai socoteala. Atunci cand vine vorba de particularitati te pierzi fiindca nu ai argumente. Serios termin-o fiindca o arzi aiurea tare omule !

    si apropo daca esti asa de tare si ai raspuns la toate raspunde-i te rog lui archangel

    RăspundețiȘtergere