Pagini

miercuri, 27 iunie 2012

Dumnezeu este un troll

    Conform religiei creştine, Dumnezeu este cel care a orchestrat cu bună ştiinţă scenariul în care oamenii din secolul XXI sunt îndreptaţi să creadă că el există şi că îi iubeşte, cu toate că nu poate fi găsit pe nicăieri. Oricât de mult şi-a extins specia umană orizontul percepţiei şi oricât şi-a perfecţionat instrumentele de investigare a realităţii, nici un fel de dumnezeu n-a apărut pe vreun monitor, în vreo poză, sau rezultând din vreo ecuaţie. Într-adevăr, dumnezeul creştin n-a fost descoperit nici printre particulele subatomice, nici în spuma cuantică şi nici în imensitatea sutelor de  miliarde de galaxii care au fost observate cu telescoapele pe care le-am construit.
    Conform religiei creştine, Dumnezeu a orchestrat scenariul în care cei mai proşti şi mai inculţi dintre oameni sunt şi cei mai credincioşi - cu cât mai proşti, cu atât mai credincioşi; scenariul în care cu cât oamenii cunosc mai multe despre religie şi despre lume, cu atât mai mult este probabil să nu creadă că el există. A orchestrat scenariul în care cartea pe care el ar fi lăsat-o oamenilor nu conţine nici măcar o singură propoziţie care nu ar fi putut să fie scrisă de nişte barbari de acum 2500 de ani. Şi cu toate astea, Dumnezeu se aşteaptă să crezi că el există.
   Tot acest Dumnezeu, a lăsat această carte pe post de ghid de moralitate astfel încât noi să citim în ea despre el şi despre faptele lui, fapte care îl prezintă ca fiind cel mai imoral personaj existent în istoria reală şi în cea fictivă, un psihopat dezaxat, turbat şi sadic, şi se aşteaptă ca noi să-l slăvim şi să-l iubim. A lăsat aceeaşi carte pe post de explicaţie pentru existenţa noastră laolaltă cu tone de dovezi care atestă într-un mod indubitabil faptul că nu am fost creaţi de nici un dumnezeu ci am evoluat timp de aproape patru miliarde de ani prin selecţie naturală. A lăsat această carte plină de ipoteze demonstrabil ţicnite, de cruzimi îngrozitoare şi de povestiri ridicole pe post de carte de căpătâi a adepţilor săi şi se aşteaptă ca noi să credem că e cartea lui.
    Ar trebui să credem că Dumnezeu există, că este interesat de soarta noastră şi că este un dumnezeu bun, în timp ce cunoaştem faptul că la o singură epidemie de ciumă a murit în chinuri groaznice aproape jumătate din populaţia Europei, o epidemie care nu reprezintă decât o picătură de apă în oceanul suferinţei umane şi care actualmente s-ar trata foarte uşor cu tetraciclină.
   Totodată, Dumnezeu este artizanul scenariului în care aşa zişii mesageri ai săi pe Pământ, preoţii, s-au ocupat în mod susţinut timp de secole cu minciuna şi s-au luptat peren cu adevărurile ştiinţifice, deci cu adevărurile demonstrabile. Timp de sute de ani oamenii au găsit ca motiv principal de-a ucide şi de-a extermina pe semenii lor faptul că nu aveau religia corectă, iar Dumnezeu ne-a lăsat cică în această situaţie în care nu se putea determina care anume este religia corectă. Ne-a lăsat să ne omorâm pentru el deşi ar fi putut să facă un semn pe cer poate, şi atunci toţi am fi avut aceeaşi religie, religia adevărată.
   Dacă Dumnezeu există, atunci este clar că a făcut tot ceea ce este dumnezeieşte posibil ca o persoană raţională să nu poată crede că el există. A înlăturat orice dovadă a existenţei sale, ne-a lăsat o carte cel puţin caraghioasă pentru a crede că aceasta este inspirată de la un dumnezeu şi a menţinut un departament de relaţii cu publicul format peste măsură din mincinoşi, pedofili, avari şi ipocriţi de meserie. Acesta este un comportament de troll, un troll divin care se joacă de-a v-aţi ascunselea cu noi, face pe prostu', pe indiferentu', pe nevăzutul şi pe inexistentul, şi o face atât de bine încât cel puţin pe mine m-a convins. Desigur, mai există şi posibilitatea că nu există defel şi că realitatea nu trimite la ideea că existenţei unui dumnezeu din cauză că nu există nici unul.
    Oricum, creştinii acceptă ideea că există, dar este un dumnezeu şugubăţ şi se face că nu există. Mai apare câteodată pe vreun fund de tigaie sub forma chipului lui Iisus şi când credeai că ţi-a dat un motiv suficient să crezi că există, chiar atunci afli de vreun cutremur care a ucis câteva zeci de mii de oameni şi intri din nou în starea de necredinţă. Universul religiei creştine este un Univers comandat de un troll omnipotent, omniscient, omnibenevolent şi logic imposibil, iar creştinismul reprezintă în fapt o formă de luare în derâdere a vieţii, viaţă care este trăită ca şi când ar fi o farsă cosmică instrumentată de trollul suprem - Dumnezeu.

169 de comentarii:

  1. tot io
    mda, acceptam ideea ca D-zeu exista, altfel nimic nu are sens. te nasti din intamplare, traiesti din intamplare, mori din intamplare, dupa moarte omul se intoarce acolo de unde a venit este ceea ce fusese inainte de a se fi nascut...sinuciderea devine un accident al vietii, ceva prezumat, ceva obisnuit la care oamenii se gandesc, chiar care este recomandat, noaptea vine dupa zi, vara aduce toamna, iarna primavara, totu trece ca sa revina..praf de stele..bla bla bleah..morala neantului.

    RăspundețiȘtergere
  2. acceptam ideea ca D-zeu exista, altfel nimic nu are sens

    1. Ce sens are existenta lui D-zeu? Ce scop? Care este finalitatea existentei lui? De ce exista un D-zeu in loc sa nu existe nimic?
    A raspunde la orice intrebare de genul asta cu "D-zeu" inseamna doar a da un pseudoraspuns, a muta intrebarea cativa metri mai incolo. Te-o fi satisfacand pe tine asa raspuns, pe mine nu.

    2. Tu spui ca nu iti place ideea de lipsa de sens a existntei si ca de asta exista D-zeu? Lucrurile nu exista dupa cum vrei tu sau nu sa existe. Chiar daca unele exista si tie nu-ti face placere iar unele nu exista si esti nefericit din cauza ca nu exista nu i sa le infiintezi tu in existenta repetand la nesfarsit vreo mantra religioasa.

    3. Presupunand ca existenta noastra nu are sens, crezi ca prinde mai mult sens daca te inchini la o halucinatie? Existenta mea macar, cu sau fara sens, este autentica. A voastra este o farsa trista, o deceptie sinistra.

    te nasti din intamplare, traiesti din intamplare, mori din intamplare

    Presupun ca tu ai vrea sa stii cu precizie absoluta cand si cum o sa te nasti, cand, cat si cum o sa traiesti, si exact unde si cum ai sa mori. Uite ca eu ma descurc si fara aceste cunostinte, ba, pot sa spun ca abia face viata mai interesanta. Daca as sti dinainte toate cele, nu stiu, parca n-ar mai fi la fel de funny.

    dupa moarte omul se intoarce acolo de unde a venit este ceea ce fusese inainte de a se fi nascut

    Ce este omul? Omul a fost ceva inainte de-a se naste? Ia s-auzim, ce-a fost omul inainte de-a se naste...

    sinuciderea devine un accident al vietii, ceva prezumat, ceva obisnuit la care oamenii se gandesc, chiar care este recomandat, noaptea vine dupa zi, vara aduce toamna, iarna primavara

    Macar in ateism poti sa te sinucizi si sa intrerupi filmul, in crestinism esti condamnat la viata vesnica. Daca te plictisesti de moarte, ce dracu' mai faci?
    asta ca sa nu spun ca concluzia logica a crestinismului este sinuciderea - abia termini cu viata asta care vad ca iti displace si ajungi la D-zeu, unde o sa bei non stop lapte si u sa te lingi pe degete de miere.

    totu trece ca sa revina..praf de stele..bla bla bleah..morala neantului

    Praf de stele, praf de stele. Mult mai beton decat sclavul etern al lui Dz-eu. Sa stai sa te inchini ca un sclav toata ziua sa-i lingi picioarele transcendente lui D-zeu - de o astfel de viata, eterna sau nu, m-as lipsi de urgenta.

    Problemele metafizice pe care ti le pui tu reprezinta niste defectiuni ale aparatului cognitiv. Noi oamenii suntem o colectie de manifestari ale legilor fizicii. Legile fizicii n-au scop, sens finalitate, etc... Ele se intampla pur si simplu. Intampla-te si tu, despre asta-i vorba in viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu exista un Creator atunci cum au aparut toate creatile ce ne inconjoara pe noi tot o creatie?
      Daca nu ar exista Dumnezeu atunci nu ar exista nici iubire.

      Ștergere
    2. Daca nu exista un Creator atunci cum au aparut toate creatile ce ne inconjoara pe noi tot o creatie?

      Faptul ca tu nu cunosti modul in care se dezvolta si evolueaza realitatea nu e dovada ca aceasta ar fi creata de un supraom magic. Teoria ta cu supraomul magic trebuie dovedita si ideea este ca nu s-a putut dovedi nimic, mai ales ca supraomul cu pricina nu-i de gasit pe nicaieri. Nu doar ca nu exista dovezi care sa confirme o astfel de teorie dar pe deasupra ea ca teorie nu reuseste sa explice nimic, este extrem de imbecila si incurca lucrurile si mai mult.

      Daca nu ar exista Dumnezeu atunci nu ar exista nici iubire.

      Daca ai avea mai multa logica ai intelege de ce propozitia pe care ai afirmat-o este una stupida. Practic tu cand spui asa ceva pretinzi omniscienta. Cel mai probabil este ca esti destul de departe de a fi omniscienta. Ca sa spui ca singura sursa a iubirii poate fi doar un supraom magic inseamna ca ai luat tu la verificat toate celelalte posibile teorii despre aparitia iubirii si ai ajuns la concluzia ca sunt false. Nu numai ca n-ai cum sa stii care pot fi toate posibilele cai prin care in Univers poate sa apara un fenomen ca iubirea dar pe deasupra ai descalificat din start si explicatia adevarata a acestui fenomen.

      Ștergere
  3. Anonim- acceptam ideea ca D-zeu exista, altfel nimic nu are sens
    1 de ce nu accepti ma idea ca exista zeus ,horus tocmai zeul ala evreu exista din 2700 , totul are sens cand gandesti rational

    te nasti din intamplare, traiesti din intamplare, mori din intamplare,

    2 nu e chiar o intamplare gandeste ca doar un spermatioz fecundeaza ovulul e o minune putem spune dar minune naturala din nou la fel cu traierea si moartea nu sunt intamplarii

    dupa moarte omul se intoarce acolo de unde a venit


    ai fost tu acolo acuma ne comunici noua?


    sinuciderea devine un accident al vietii, ceva prezumat, ceva obisnuit la care oamenii se gandesc, chiar care este recomandat, noaptea vine dupa zi, vara aduce toamna, iarna primavara, totu trece ca sa revina..praf de stele..bla bla bleah..morala neantului.

    fiecare face ce vrea cu viata lui pt mine i o lasitate

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand o sa ajungi in fata creatorului, o sa regreti fiecare blastfemie pe care ai spus-o tu aici si, vei vrea sa te pocaiesti de pacatele tale, dar atunci va fi prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi sa nu regreti tu faptul ca iti traiesti viata inchinandu-te la fantasme ale imaginatiei tale.

      Ștergere
    2. iar cu amenitariile omule ,bine ca tu ajungi in rai si noi in iad , asa poti ucide milioane de persoane doar sa fi crestin si intri in rai ,si ateu daca esti bun vei arde vesnic da asa bun e evreul ala barbos zeul pl mele

      Ștergere
    3. Eu tot il sustin pe "Anonim" ,credinta in Dumnezeu e vesnica,daca voi nu credeti,nu este problema noastra,dar nu mai comentati la toata lumea despre prostiile voastre.Nimeni nu stie exact daca exista sau nu,eu unul cred in el,in puteri si in multe alte chestii magice(spirite),am si trairi personale care voi nu le credeti,asa cum nici eu nu cred in ceea ce spune-ti voi;) ,vom vedea abea dupa moarte,pana atunci nimeni nu stie;)

      Ștergere
    4. daca voi nu credeti,nu este problema noastra,dar nu mai comentati la toata lumea despre prostiile voastre

      Si daca comentam ce o sa faceti, ne ardeti pe rug?

      Nimeni nu stie exact daca exista sau nu, ,eu unul cred in el

      Si daca nu stii exact daca exista atunci de ce crezi in el? Daca n-ai sti exact daca te inseala sau nu partenerul(a) asta ar fi un motiv bun sa crezi ca te inseala?

      in puteri si in multe alte chestii magice(spirite)

      Ce coincidenta, crezi exact ceea ce credeau oamenii ignoranti care traiau in epoca primitiva...

      vom vedea abea dupa moarte,pana atunci nimeni nu stie

      Vorbeste pentru tine atunci cand spui ca nu stii, nu pentru mine. Eu stiu cat se poate de bine ca religia ta e falsa iar Dumnezeu un personaj fictiv.

      Ștergere
  5. Creatorul tau nu are altceva de facut? Nu are supernove ,gauri negre ,galaxii, molecule, atomi,entropie si altele de gestionat, ci se va ocupa cu pedepsirea lui godless! Dar,am uitat ca el este atotputarnic si atotcuprinzator,deci se va ocupa si de acest lucru ,punand neuronii vinovatului in mod perpetuu pe jar. Nobila preocupare !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu va inteleg oameni buni, in lumea asta sunt probleme mai mari decat credintele nemuritoare a unor semeni de-ai nostrii. De ce nu criticati politicul de exemplu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Pentru ca politicul este criticat de catre intreaga mass media. Despre aceasta minciuna religioasa nu caraie nici un cuvant pe nicaieri nici un ziarist si nici vreo alta vedeta. Chiar daca mai sunt criticati catodata popii cu afacerile lor, religia nu e criticata niciodata. Aici, pe internet, mai echilibram putin situatia.
      2. Credintele semenilor nostri reprezinta probleme foarte mari. Religia ii ajuta pe oameni sa tolereze nedreptatea, sa asculte de autoritati si pseudoautoritati, sa fie obedienti si ignoranti, si sa nu intretina un spirit sceptic. Astea sunt niste probleme esentiale ale societatii noastre.
      3. Presupun ca esti crestin. Daca toti cetatenii acestei tari ar crede in zeii hindusi si ar contrui temple pentru ei din bani publici, tu ca necredincios in aceste parascovenii nu te-ai sesiza?
      4. Religia crestina este pur si simplu falsa. Asta este o justificare suficienta ca sa o critic, nu-mi mai trebuie altceva. O critic doar asa, pentru ca e falsa.
      5. Propaganda religioasa in mod traditional demonizeaza ateismul, acuza ateii de imoralitate si de tot felul de lucruri neadevarate si denigratoare. Drept urmare eu n-am sa stau cu mainile in san si n-am sa asptept ca religiosii sa spuna la nesfarsit minciuni despre mine, ci am sa spun si eu adevarul despre religia lor stupida si primitiva.

      Ștergere
    2. pentru ca si politicul se foloseste de religie la alegerile electorale asa ca eu unu critic si religia ta in care pupi oase mumificate sperand ca isi cade un os cu carne in mancare , religia este otrava omenirii

      Ștergere
    3. "credintele nemuritoare"
      Nu ştiu cum evaluezi tu nemurirea asta, dar din câte ştiu eu aceste credinţe se nasc, au viaţa lor, apoi mor. Odată cu oamenii care le susţin sau pe măsură ce se dovedesc iraţionale şi periculoase.

      În plus, o parte importantă a marilor probleme de care vorbeşti este datorată acestor credinţe iraţionale, a amestecului credinţelor în bunul mers al vieţii reale. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti...

      Ștergere
  7. unde nu e, nici Dumnezeu nu cere...
    Poate o sa te destepti cand o sa fi putin mai maricel.

    RăspundețiȘtergere
  8. saracul de tine! duci un razboi ridicol cu o Entitate care te depaseste total. in plus chiar crezi ca Entitatea asta e legata indisolubil de povestile din Vechiul Testament, manipularile unor popi sau progresul stiintei (atat de incet din cauza preocuparilor noastre "progresiste" de a lovi unii in altii), ceea ce te deviaza mult in cautarile tale. ceea ce debitezi tu si cei ca tine nu face decat sa ma intristeze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. duci un razboi ridicol cu o Entitate care te depaseste total

      Fiule, nu exista nici un dumnezeu, chiar si tu stii asta. Tu vrei sa existe un Dumnezeu pentru ca fara sa te ametesti cu ideea asta te cam apuca frica de unele si de altele. Eu nu duc razboi cu Dumnezeu ci cu ideologia religioasa. Dumnezeu face parte din aceeasi categorie cu Greuceanu, Muma Padurii si cei 7 pitici.

      in plus chiar crezi ca Entitatea asta e legata indisolubil de povestile din Vechiul Testament, manipularile unor popi sau progresul stiintei

      Ca iti convine sau nu, dumnezeul crestin e legat de Biblie, de popi si progresul stiintei va fi mormantul lui din mai multe puncte de vedere. Nu numai ca progresul stiintific desfiinteaza ideea de dumnezeu la modul rational dar o desfiinteaza si la modul emotional si instinctual prin intermediul progresului tehnologic. Faptul ca astazi oamenii o duc de 50 de ori mai bine decat in Evul Mediu ii face sa apeleze din ce in ce mai putin la ideea de d-zeu si de viata dupa moarte.

      ceea ce debitezi tu si cei ca tine nu face decat sa ma intristeze...

      Intristarea e reciproca; si pe mine ma intristeaza faptul ca oamenii isi pierd vremea aiurea incinandu-se la fantasme si conducandu-si vietile dupa idei fantasmagorice.

      Ștergere
    2. ,,Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj.
      Ion Creanga

      Ștergere
  9. sec si sarac si previzibil raspunsul tau. frica (de necunoscut) e o explicatie ridicola pentru credinta. dealtfel discutia in sine e ridicola (imi cer scuze pentru ea), e treaba ta ce faci cu viata ta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. frica (de necunoscut) e o explicatie ridicola pentru credinta.

      Este doar una dintre explicatii. Mai e vorba desigur si de indoctrinare religioasa / spalare pe creieri si multe altele.

      treaba ta ce faci cu viata ta

      As vrea eu ca toti religiosii sa fie asa ca tine, sa-i lase pe oameni in treaba lor. Incepand cu copiii naivi care n au nevoie de bazaconii sa le umple capetele, trecand prin femeile care vor sa avorteze si e treaba lor ce fac cu trupul lor si terminand cu ateii despre care s-ar spune ca e treaba lor ce fac cu banii lor.

      Iar cu banii lor daca nu s-ar face catedrale pentru crestini ar fi aproape perfect.

      Ștergere
    2. "sec si sarac si previzibil"
      Şi al tău răspuns este la fel, dar nu asta e ideea.
      Voiam doar să îţi atrag atenţia asupra unei posibile erori ce poţi să o faci, anume a banaliza şi lua în băşcălie argumentele ştiinţei. Ştiinţa nu spune "nu exista Dumenzeu" ci doar vine cu puterea dovezii şi argumentului acolo unde există afirmaţii ce le contrazic. Nu spune decât că acest fapt nu este aşa cum este prezentat în unele documente precum biblia, ci punctual, contrazic anumite aspecte esenţiale pentru unii.
      Ce spun savanţi ştiinţei e o părere proprie, subiectivă dacă vrei, însă pregătirea şi inteligenţa lor ar trebui să fie nişte argumente care să pună semne de intrebare cel puţin. Unii subscriu şi apelând la autoritatea ce o insufla acele personalităţi, dar bine ar fi ca fiecare să încerce să se lămurească cât mai mult cu putinţă. Metoda ştiinţifică de lucru, care ştim că funcţionează foarte bine în foarte multe domenlii, pare la acest moment cel mai performat de descoperire şi de aproximare a adevărurilor realităţii înconjurătoare, lucru la care abordările religioase şi religia în esenţa ei, este corijentă.

      Ștergere
    3. "pare la acest moment cel mai performat ....."
      pare la acest moment cel mai performat INSTRUMENT

      Ștergere
  10. Sunt atat de mandra ca sunt programata pentru cazanul cu smoala! =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, o mandrie sa fii atee in Romania. Sa speram ca in scurt timp va deveni cea mai obscura banalitate.

      Ștergere
    2. Pedeapsa suprema in iad nu este cazanul cu smoala de care tot ziceti ci este singuratea si intunericul care cuprinde orice suflet ajuns in iad si il devoreaza usor.

      Ștergere
    3. Asa cum noi ateii traim acum fara niciun fel de dumnezeu, nu ne simtitm nici singuri si nici in bezna, te asigur ca ne-am descurca si dupa moarte.
      Apoi exista oameni care chiar se simt bine singuri si carora nu le este frica de intuneric.

      Ștergere
  11. Ni inteleg care este problema ta ca eu cred intr-o divinitate. Ma ajuta sa trec peste moentele dificile si imi da o speranta in viata si un scop. Daca e minciuna sau adevar, pentru mine nu mai conteaza, desi sunt sigur ca este adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg care este problema ta ca eu cred intr-o divinitate

      Dupa modul in care ma percep eu pe mine insumi problema mea este nu doar ce crezi tu dar ceea ce cred oamenii in general. De fapt pe fiecare dintre noi ar trebui sa fie interesat de ceea ce cred ceilalti deoarece traim in societate si ne influentam unii pe altii, nu suntem separati, izolati. Suntem dependenti unii de altii si inca intr-un grad nemaintalnit la vreo alta vietuitoare de pe planeta asta.
      Eu spun ca ceea ce cred oamenii ma afecteaza pe mine in mod direct. Totodata, sustin ca pe termen lung intotdeuna este avantajos sa crezi lucrurile care sunt adevarate si dezavantajos sa crezi ca adevarate lucruri care sunt false. Ca sa poti sa traiesti viata asta intr-un mod corect eu spun ca trebuie sa ai o imagine a realitatii care coincide cu realitatea cat mai mult. Cu cat mai mult cu atat mai bine.

      Ma ajuta sa trec peste moentele dificile

      Te ajuta intr-un mod specific sa treci peste momentele dificile. Iar modul prin care credinta in d-zeu ii ajuta pe oameni sa "depaseasca" momentele dificile este fundamental gresit si nu duce decat la perpetuarea acelor momente dificile. Daca te lovesti de o anumita situatie - de exemplu aia ca viata nu-i dreapta - credinta in d-zeu nu te motiveaza sa indrepti lumea ci sa accepti nedreptatea, sa o rationalizezi, sa o justifici cu ajutorul divinitatii. Asta e doar un exemplu dar la modul general atunci cand te lovesti de o problema nu te faci ca nu exista, ca problema tot acolo va fi. Trebuie sa o rezolvi, iar religia un rezolva nimic, ci dimpotriva.

      imi da o speranta in viata si un scop

      Eu zic ca ar trebuie sa fii cu ochii in patru in ceea ce priveste scopul si speranta pe care ti-o da religia. Pentru ca daca scopul e un scop futil si speranta ta este deşarta atunci ai facut un mare terci din viata ta si alta sansa sa face ceva mai bun n-ai sa ai.
      Te-ai gandit tu adanc si ai ajuns la concluzia ca speranta pe care ti-o da religia este singurul motiv pentru care viata merita traita? Chiar nu exista nici un altul? Ia cauta mai bine, cine stie, poate ai sa gasesti sa te agati de ceva afara de religie. Uite, nu-i nevoie sa renunti la religie ca sa te gandesti ce altceva e bun la viata asta.

      Daca e minciuna sau adevar, pentru mine nu mai conteaza

      Da, e foarte trist ce scrii aici. Pentru mine tot ceea ce conteaza este daca viziunea mea despre viata este adevarata sau falsa si cat de apropiata este de adevar. Nu exista nimic altceva care sa conteze mai mult decat asta. Zici ca nu exista nici o diferenta intre fantezie si realitate? De ce nu te apuci de droguri? Poti sa stai drogat de dimineata pana seara...Nu-i acelasi lucru?
      si eu am fantezii, chiar destule, ca am o imaginatie bogata, insa nu fac niciodata confuzie intre ele si realitate.

      desi sunt sigur ca este adevarat

      Asta nu e decat o mantra religioasa pe care o repeti ca si cand daca spui de n-spe ori ca-i adevarat o sa devina adevarat. Nu devine. Nici macar nu te cred ca esti sigur; sper totusi ca te-ai lamurit macar partial de ce scriu aici impotriva religiei.

      Ștergere
    2. Fie ca as crede sau nu in Dumnezeu, eu tot la fel mi-as face datoria fata de societate, deci credinta mea nu te poate afecta pe tine in nici un mod.
      Cineva a spus ca atunci cand nu-ti mai ramene nimic decat Dumnezeu, iti vei da seama ca Dumnezeu iti este de ajuns.
      Si care este diferenta din perspectiva ateista, daca eu traiesc in minciuna sau in adevar? Nu este tot una avand in vedere ca omul nu inseamna nimic, nu valoreaza nimic? Ce esti tu defapt in comparatie cu macrouniversul? Un micorb ar fi prea mult spus. Tot ce faci, tot ce zici este intuil, deoarece totul moare,toate drumurile duc spre moarte, pe cand un Dumnezeu iti da nemurirea, deci un scop real pentru care merita sa traiesti, iar daca te-ai inselat nici nu mai conteaza, chiar nu ai pierdut nimic, ba din conra ai avut o viata mult mai frumoasa.

      Mi-ai spus de dorguri, dar nu putem compara drogurile cu credinta. Drogurile iti distrug viata cu totul, pe cand credinta in Dumnezeu ti-o reface, ba chiar te ajuta sa ai o viata mult mai frumoasa, iti da incredere ca vei reusii sa faci ceea ce ti-ai propus.
      Si sunt cateva studii care arata ca omul care crede in supranatural, are sanse mai mari de supravietuire. In trecut credinta in supranatural ne-a ajutat foarte mult sa scapam de pradatori sa mai avem o speranta ca ziua de maine va fi mai productiva si sa nu ne demoralizam, iar daca nu am fi avut credinta nu am fi ajuns pana aici.

      Ștergere
    3. Fie ca as crede sau nu in Dumnezeu, eu tot la fel mi-as face datoria fata de societate

      Da-mi voie sa constat ca efectele credintelor religioase in societate nu sunt nule. Chiar daca ceea ce sustii tu poate fi adevarat in cazul tau desi este extrem de improbabil, cu siguranta nu va fi improbabil in cazul celorlalti credinciosi. Doar obedienta care vine la pachet cu credinta religioasa handicapeaza intr-un mod extrem de grav pe oamenii religiosi si a produs zeci de milioane de victime. Credintele religioase sunt in mod demonstrabil nocive societatii noastre. Chiar daca tie ti se pare inocenta credinta ta personala , la modul general oamenii religiosi sunt folositi, sunt uzitati de catre popi si politicieni pentru scopurile lor - adesea imorale.

      deci credinta mea nu te poate afecta pe tine in nici un mod.

      Ba, ma afecteaza indiferent ca imi spui tu ca nu ma afecteaza. Pe mine m-au afectat si ma afecteaza ceea ce au crezut oameni care au trait acum cateva sute de ani, care sunt oase si ulcele si pe care nu i-am cunoscut niciodata. Rezultatele credintelor lor mi-au dictat mie viata. Tu traiesti inca si discut cu tine, cum sa nu ma afecteze?

      Vad ca deocamdata ai acces la internet deci vad ca si si altceva in afara de D-zeu. In fapt ai acces la aproape intreaga cunoastere a speciei umane si toti regii si imparatii care au trait cel putin pana in 1800 si dintre care unii s-au autointitulat stapani ai lumii si-ar fi vandut imperiile ca sa aiba acces la ceea ce ai tu, doar cu 30 de lei pe luna.
      Aceia au trait o viata intreaga fara sa poata cunoaste imensitatea cosmosului si nici creaturile abisurilor oceanice. Esti o fiinta privilegiata insa contextul religios, acela din care privesti lucrurile, te impiedica sa realizezi de ce esti o fiinta privilegiata. Foarte privilegiata.

      Si care este diferenta din perspectiva ateista, daca eu traiesc in minciuna sau in adevar? Nu este tot una avand in vedere ca omul nu inseamna nimic, nu valoreaza nimic?

      Nimic in Univers nu valoreaza ceva. O suta de galaxii nu valoreaza nimic. A aplica valoare unor obiecte sau colectii de obiecte este ceva specific uman insa daca e specific uman nu inseamna ca este si corect intotdeauna la fel cum nu este corect sa intrebi care este mirosul luminii. Din perspectiva nu ateista ci a unei fiinte care traieste pe aceasta lume diferenta intr minciuna si adevar este difertenta intre nebunie si sanatate mintala.

      Ce esti tu defapt in comparatie cu macrouniversul? Un micorb ar fi prea mult spus

      Un microb este intr-adevar foarte mic in comparatie cu macrouniversul insa exista probabil galaxii care se intind pe distante de zeci de mii de ani lumina si in care nu se gaseste nici un obiect care sa ajunga macar la o sutime de miime din gradul de complexitate al unui microb. Acele galaxii sunt relativ la gradul de complexitate niste microbi fata de microbul nostru. Iar noi suntem microbii care am facut ochi si urechi si le-am scos in afara atmosferei unei planete ca sa studiem Universul. Suntem niste microbi foarte speciali.

      Ștergere
    4. Tot ce faci, tot ce zici este intuil, deoarece totul moare,toate drumurile duc spre moarte

      Unde duc toate drumurile inca nu stie nimeni. Moartea biologica este clar pe bune si nu exista viata dupa moarte in sensul biologic, dar un om este mult mai mult decat biologia, decat suma atomilor sai. Un om este mai degraba ceea ce face, este suma actiunilor sale, nu este doar un trup si totodata este o colectie a actiunilor altor entitati. Vine din trecut si se duce in viitor. Unde se duce nu stim insa crezi ca te-ai reconcilia cu faptul ca ai stii exact unde te duci si care va fi traseul vietii tale? Eu gasesc ca e un lucru foarte greu de suportat - sa stii precis la ce esti condamnat, fie ca e vorba de fericire eterna sau de altceva - tot o condamnare irevocabila este.

      pe cand un Dumnezeu iti da nemurirea, deci un scop real pentru care merita sa traiesti

      Nu, nu iti da nici un scop real! Iti da iluzia ca ai un scop real. Iar intre realitate si iluzie exista o diferenta esentiala si tu stii lucrul asta.

      iar daca te-ai inselat nici nu mai conteaza, chiar nu ai pierdut nimic

      Prezenta sau lipsa credintei in divinitate te obliga sa iti gandesti locul in Univers in functie de context. Ai pierdut cel putin o anumita pespectiva asupra vietii daca nu chiar mai multe. Iar perspectiva religioasa este perspectiva unor oameni primitivi si conform ei ai sa-ti traiesti viata apreciind lucruri pe care nu trebuia sa le apreciezi si devalorizand altele pe care trebuia sa le valorezi. Imi pare o pierdere destul de mare.

      Drogurile iti distrug viata cu totul

      Daca il intrebi pe veun drogat ai sa vezi ca el spune ca de fapt nu-i asa ci ca drogurile sunt bune si ca dau sens vietii lui, ca nu poate trai fara ele, etc. Noi stim ca adictia si irealitatea ii distruge viata si la fel apareti voi religiosii din perspectiva ateista - cu viata distrusa.

      Si sunt cateva studii care arata ca omul care crede in supranatural, are sanse mai mari de supravietuire

      Poate sunt studii care arata ca omul care e biasat sa faca falsuri pozitive are sanse mai mari de supravietuire si ca falsurile pozitive predispun la credinta in supranatural. Chiar sa fi fost avantajoasa credinta in supranatural in trecut, este irelevant. Conteaza daca mai este avantajoasa aici si acum si dupa cat se vede nu e deloc avantajoasa ci dimpotriva.

      mai avem o speranta ca ziua de maine va fi mai productiva si sa nu ne demoralizam, iar daca nu am fi avut credinta nu am fi ajuns pana aici

      Daca nu am fi avut credinta poate ca n-am mai fi ucis semeni de-ai nostri cu sutele de mii pentru crime imaginare. Ce parere ai despre asta? Ce parere ai de faptul ca in tarile civilizate oamenii au speranta si sunt optimisti fara sa aiba credinta in d-zeu? Ce parere ai despre mine, crezi ca sunt vreun superman sau ce? Sunt un om la fel ca si tine numai ca parintii mei nu m-au invatat din copilarie sa percep si sa tratez existenta din perspectiva intunecata si depresiva a religiei. Pentru mine simpla existenta este indeajuns de fascinanta ca sa faca viata sa merite, si asta include si instantele de suferinta si neplacerile care apar - si acelea sunt tot niste experiente - viata este un experiment continuu.

      Ștergere
    5. N-aş vrea să mă considere cei care văd comentariul ăsta un aplaudaci, însă nici nu mă pot abţine să tac, de parcă ar fi vorba de o discuţie banală, neimportantă. Dacă voi fi etichetat aşa, asta e, nu e mare bai.
      Anonimul nostru (păcat că nu-i putem zice altcumva) este (cred) reprezentativ pentru că este sincer şi are convingerile clasice în ce priveşte religia şi religiozitatea, iar tu godless ai expus o mulţime de idei din filozofia şi sistemul de convingeri ale ateului cel puţin la fel de sincer ca Anonimul.
      Vreau doar să subliniez că aceste idei mi se par cele mai raţionale lucruri pe care le-am auzit vreodată, cele mai concentrate expuneri care se mulează foarte frumos pe propriile mele convingeri, asta fără a încerca să-l ofensez pe omul din spatele anonimatului, ci doar ca să-mi manifest RĂSPICAT susţinerea ideilor excelent formulate aici.

      Ștergere
  12. Nu esti tocmai cinstit. Adica compari drogurile, ceva care stim cu totii ca au un efect distructiv asupra persoanei in cauza, cu credinta in Dumnezeu, care de cele mai multe ori are un efect benefic.
    Nu am vazut pe nici un om aflat intr-o situatie disperata care apeland la droguri si-a imbunatatit viata, pe cand un om care a apelat la Dumnezeu a avut puterea sa se ridice de jos si sa faca ceva util cu viata lui.

    Cat despre biserica si stat sunt de acord ca nu ar trebui ca biserica sa implice in treburile "lumesti". “Dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim
      Adica compari drogurile, ceva care stim cu totii ca au un efect distructiv asupra persoanei in cauza, cu credinta in Dumnezeu

      Exista droguri care nu au efect distructiv asupra consumatorului ci dimpotriva. Uite, in engleza la medicamente le zice tot "drugs". Insa in spatiul cultural romanesc eticheta de drogat desemneaza un om care este sub actiunea unei substante psihotrope adica una care-i altereaza perceptiile, senzatiile, una care distorsioneaza realitatea. Si mai include si ideea de dependenta. Eu cand iti spun ca religia e un drog ma refer la faptul ca iti distorsioneaza realitatea si o face in mod continuu, nu doar episodic. Daca religia ar fi ca betia alcoolica atunci macar ai putea sa prinzi oamenii "pe sec" si sa poti discuta serios ceva cu ei insa religia nu-i ca betia alcoolica, nu te trezesti dupa 6 ore ci te tine cate-o viata.
      Daca ai avea cunostinta de un drog complet inofensiv la nivel fizic si daca acela te-ar face sa halucinezi cele mai frumoase halucinatii care se pot halucina dar pe care odata ce l-ai luat nu ai mai putea sa scapi decat cu eforturi foarte mari de el si sa zicem ca efectul ar dura 25 ani, ce-ai face, l-ai lua?

      care de cele mai multe ori are un efect benefic

      Vezi sa nu. Chiar admitand ca ar avea in cele mai multe cazuri un efect benefic tu vrei sa-mi spui ca cea mai buna cale prin care noi oamenii putem sa avem o viata implinita consta in negarea realitatii, in autoinducerea unor halucinatii? Este imposibil de acceptat asa ceva.

      Nu am vazut pe nici un om aflat intr-o situatie disperata care apeland la droguri si-a imbunatatit viata

      Ce vorbesti, majoritatea medicamentelor prescrise pe psihiatri sunt substante psihotrope extrem de puternice, altereaza perceptia realitatii, sunt evident alternativa la religie, dau dependenta intr-un grad mai mic sau mai mare si ii ajuta pe oameni sa depaseasca situatiile disperate.
      Stii care-i diferenta? Si acelea distorsioneaza realitatea insa nici un medicament din acesta nu-i face pe cei care-l iau sa se comporte ca oamenii religiosi. Cei care iau medicamente de la psihiatru nu au pretentia ca si copii lor sa ia aceleasi medicamente, nu se apuca sa duca lupte grele cu stiinta, nu se apuca sa-i persecute pe cei care poate ca iau un alt fel de medicament pentru o alta afectiune psihica si nu devin usor manipulabili si obedienti si cauza acelor medicamente, nici nu au pretantia sa dicteze care tip de sex e normal si nici cine trebuie sa traisca si cine trebuie sa moara.
      Eu am mai zis, daca oamenii au probeleme de depresie sa ia seroxat sau ce mai e pe piata nu sa se duca la şaman (popa).

      Ștergere
    2. @Anonim : mie mi se imbunatateste viata datorita antidepresivelor si tot droguri sunt...

      Ștergere
  13. Comparaţia ţi se pare necinstită pentru că nu ai observat că acea comparare se reducea doar la nivelul efectelor mentale, nu şi cele fizice. Drogurile te distrug şi mental şi fizic, pe când credinţele iraţionale au ca efect similar cu drogurile în distrugerea unei vieţi normale din punct de vedere mental, iar pe planul sănătaţii corporale acele credinţe au efect practic zero.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vorbesti prostii, sunt oameni care au avut o sanatete mintala foarte precara, iar datorita credintei in Dumnezeu au devenit oameni normali. Sunt foarte multe cazuri si de copii abuzati, nedoriti, batuti, care au reusit sa treaca peste toate acestea dotrita credintei lor in Dumnezeu, un drog nu cred ca ar fi facut altceva decat sa ii distruga cu totul.

      Ștergere
    2. "o sanatete mintala foarte precara, iar datorita credintei in Dumnezeu au devenit oameni normali"

      Ok, tu poţi să crezi ce doreşti, însă un om cu o sănătate mentală precară are nevoie în primul rând de ajutor medical, iar un popă, sau nişte oameni care cred în lucruri nedemonstrabile nu fac decât sa-i transforme lipsurile şi derapajele mentale în alte lipsuri şi un alt fel de derapaj mental. Că cei din jur îi ofera sprijin emoţional, empatizează cu problemele lui, este foarte bine, fiecare om are nevoie de ajutor de acest fel în asemenea situaţii! Însă tu vrei mie să-mi explici că mersul la vrăjitoare e mai indicat decât mersul la medic. Iar eu vorbesc prostii!... Acei mulţi oameni care au suferit traume psihice grave au nevoie de ajutor medical, nu de indoctrinare religioasă, de înregimentare la "crezuri", boala psihică cea mai gravă a omenirii. A "crede" este TOTAL diferit cu a "şti"... Ştiai?

      Ștergere
  14. @godless: get a life,loooser

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Replica asta nu va face parte din antologia de insulte si atacuri la persoana pe care le-am primit pe parcursul timpului de la religiosi. E prea imbecila si prea anosta, ca sa nu spun ca e un plagiat.

      Ștergere
  15. De aia d-alde tine erau cu mii de ani inainte de Hristos,scrie si in Psalmi de ei:
    "Zis-a cel ,nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au oamenii şi urâţi s-au făcut întru îndeletnicirile lor"
    Nu esti original ,e fumata de mult prostia cu ateismul si tu crezi c-ai descoperit America ? Carne de tun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "De aia d-alde tine erau cu mii de ani inainte de Hristos"
      Să vezi acum câţi sunt şi ce mi se pare interesant este că numărul e îmtr-o constantă creştere. Psalmii ăia habar nu au ce muţi sunt de fapt.

      "Nu esti original ,e fumata de mult prostia cu ateismul "
      Eu nu fumez, poate-mi explici cine a fumat-o, de unde ai scos tu informaţia asta, sau măcar pe ce anume te bazezi când comiţi o afirmaţie!

      Ștergere
    2. @aka
      Nu esti original ,e fumata de mult prostia cu ateismul si tu crezi c-ai descoperit America ? Carne de tun.

      Si crestinismul tau e original? Nene, pe tine te-au spalat parintii si societatea pe creieri cu religia asta, te-au invatat din copilarie ca Hristos e calea adevarul si viata fara ca tu sa ai vreun cuvant de spus si tu vii acum sa-mi dai mie lectii de originalitate? Esti caraghios.
      Eu nu sustin ateismul ca sa fiu original ci il sustin pentru ca e adevarat.
      Ce-ai sa spui unuia care zice ca 1+1=2, ca nu e original daca zice ca e egal cu 2 si ca ar fi mai original daca ar zice ca e egal cu 5? Macar daca insulti pe cineva fa-o mai cu cap ca nici de atat lucru vad ca nu esti in stare...

      Ștergere
  16. Cautati continuu dovezi ale existentei lui Dumnezeu,dar de ce dovezi aveti nevoie?Desi vedeti,voi sunteti orbi.
    Oare Dumnezeu nu a raspuns omului ce i se roaga,ajutandu-l in necazurile lui?
    Oare Dumnezeu nu l-a trmis pe Fiul Sau Iisus Hristos in lume pentru a le propavadui cuvantul Sau?Oare Dumnezeu nu a facut atatea minuni prin Fiul Sau IIsus in lumea aceasta?IIsus Hristos a vindecat orbi,invalizi,...a inviat morti,a lasat pentru om cea mai mare porunca dragostea aproapelui,acesta fiind orice om din lume,chiar si vrajmas de iti este.Iisus Hristos a facut atatea minuni pentru ca omul sa-l cunoasca pe cel ce l-a trimis,acesta fiind Dumnezeu Tatal nostru ceresc.Domnul Iisus nu a avut pacate si om fara pacat nu exista.Tot Domnul Iisus Hristos ne-a invatat cum sa ne rugam,lasandu-ne rugaciunea Tatal nostru...
    Tot Domnul Iisus Hristos i-a trimis pe sfintii apostoli in lume sa propavaduiasca credinta in Dumnezeu Tatal,Fiul si Sfantul Duh si sa vindece oamenii in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.Si de aici au aparut si numerosi sfinti precum Sfantul Nectarie,Sfantul Nicolae,Sfantul Dimitrie Basarabov,Sfantul Ioan Rusul,Sfanta Filofteia,Sfanta Parascheva si altii,toti acestia avand in comun credinta in Dumnezeu Tatal,Fiul si Sfantul Duh,propavaduind aceasta credinta si vindecand oameni bolnavi in numele Tatalui,si al Fiului si al Sfantului Duh.Toti acesti sfinti au moastele neputrezite si frumos mirositoare dupa ani si ani de zile si savarsesc minuni,vindecand oameni carora medicii cu toata stiinta lor,nu le mai dau nicio sansa.Un om caruia i se spune ca este bolnav de cancer in ultima faza nu i se mai da nicio speranta,insa moastele Sfantului Nectarie a vindecat zeci de mii de oameni bolnavi de cancer.Sfintii sunt mijlocitorii nostri in fata lui Dumnezeu,ei nu sunt Dumnezeu.Sfintii au vindecat oamenii bolnavi in numele Domnului Hristos,deci oamenii care se roaga sfintilor si sunt vindecati miraculos,sunt vindecati de Domnul Iisus Hristos prin rugaciunile sfantului respectiv.Oare voi cum explicati toate aceste minuni?Cum si de ce se vindeca un om grav bolnav la moastele unui sfant,un om caruia medicii nu-i mai dau nicio sansa de supravietuire?Oare Dumnezeu nu-si face simtita prezenta,savarsind atatea minuni pe care voi ori nu le vedeti,ori va prefaceti ca nu le vedeti,pentru ca nu vreti sa acceptati existenta Lui?Oare voi v-ati rugat vreodata la moastele unui sfant,sfantul Nectarie,spre exemplu,pentru un bebelus grav bolnav asa cum a facut o mama in disperarea ei pentru a nu-si pierde singurul copil?Oare cum s-a vindecat acel copilas caruia doctorii nu-i mai dadeau nicio sansa?S-a vindecat pentru ca s-a rugat el,bebelus fiind sau pentru ca s-a rugat mama lui unui sfant ca sa mijloceasca pentru copilul ei in fata lui Dumnezeu?Oare voi cum explicati aceste minuni,sunteti oare orbi desi spuneti ca vedeti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare Dumnezeu nu a raspuns omului ce i se roaga,ajutandu-l in necazurile lui?

      Milioane de oameni s-au rugat sa-i scape de moarte sau sa le scape copii de moarte si nu i-a ajutat nici un fel de dumnezeu. Rugaciunea nu functioneaza si n-a functionat niciodata. Ceea ce scrii tu aici nu poate impresiona decat pe oamenii slabi la minte.

      IIsus Hristos a vindecat orbi,invalizi,...a inviat morti

      Foarte tare, D-zeu l-a trimis pe Iius sa invie 2-3 morti in timp ce ai sai crestini au comis genocid un Americi si au adus niste virusuri care au desfiintat populatia indigena; milioane au murit. Milioane. Cand la un tsunami mor oameni cu zecile de mii tu vii si-mi spui de 2 oribi si trei ologi ope care i-a vindecat cica Iisus? Nici macar nu sunteti in stare sa realizati viziunea despre viata complet sinistra pe care o avansati cu religia voastra.

      Tot Domnul Iisus Hristos ne-a invatat cum sa ne rugam,lasandu-ne rugaciunea Tatal nostru...

      Te caci pe ea de rugaciune, nu este buna la nimic - daca ar fi lasat tetracicilina si un microscop ar fi folosit sa salveze viata catorva sute de milioane nenorociti; rugaciunea nu este decat o ofensa adusa umanitatii, reprezinta omul ingenucheat in fata naturii rugandu-se la creaturi inexistente sa-l ajute acolo unde doar el se poate ajuta.

      Toti acesti sfinti au moastele neputrezite si frumos mirositoare dupa ani si ani de zile si savarsesc minuni

      Da, in timp ca in Africa aia mor de foame si de sete pe capete Dumnezeu e prea ocupat sa-si foloseasca puterile magice ca sa tina hoiturile unora frumos mirositoare.

      vindecand oameni carora medicii cu toata stiinta lor nu le mai dau nicio sansa

      Ce pastele ma-tii cauti pe internet? Nu este internetul opera oamenilor de stiinta? De ce nu te rogi la dumnezeu sa imprastie prostiile pe care le scrii aici cu eficienta cu care internetul o poate face? De ce nu-i vindeca Dumnezeu pe cei cu picioarele amputate?

      Oare cum s-a vindecat acel copilas caruia doctorii nu-i mai dadeau nicio sansa?

      Tanti, tu vii dintr-o alta lume, intelegi, din lumea Evului Mediu. Intelectual vorbind esti ramasa in urma cu vreo 500 de ani si esti adepta a ceea ce se numeste "traditie orala". Ceea ce indrugi tu pe aici sunt povesti, intelegi, povesti pentru adormit copiii. Nu am cum sa pun lucrurile astea fara sa jignesc si ar fi si cazul sa fii jignita de propria situatie - aia ca ai ramas in urma intelctual cu vreo 500 de ani.

      Oare voi cum explicati aceste minuni,sunteti oare orbi desi spuneti ca vedeti?

      Cand un copil bolnav de cancer scapa cu viata atunci voi intrepretati ca asta este un act divin, dar cand altii cu zecile de mii crapa in chinuri groaznice atunci dumnezeu e misterios. Acest mod de gandire in sine este o boala psihica, o disfunctie cognitiva.

      Ștergere
    2. Am ras isteric la felul in care i-ai raspuns prea-credincioasei... Bravo, ma, ce ma bucur ca am descoperit blogul asta, e o delectare intelectuala extraordinara.

      Ștergere
    3. De acord cu Anonim. Godless rulez!

      Ștergere
  17. Oare cum explicati voi faptul ca mii de oameni din lumea intreaga au avut moarte clinica si le-au descris apoi medicilor exact ce se intampla in salon in momentul respectiv,cum si-au vazut trupurile,cum au vazut manevrele de resuscitare facute de medici,cum i-au vazut pe cei dragi plangand,cum au trecut printr-un tunel,cum au vazut iadul,raiul,cum l-au vazut pe Dumnezeu Tatal,caracterizandu-l ca fiind o lumina puternica precum soarele,cum l-au vazut pe Domnul Iisus Hristos si pe Maica Domnului?Oare toti acesti oameni pentru voi sunt nebuni?De ce?Pentru ca aduc dovezi ale existentei lui Dumnezeu si voi nu vreti sa le acceptati?Sunt atat de multi atei care au avut moarte clinica si apoi au ajuns la adevarata credinta,oare se va intampla la fel si cu voi,ma intreb si eu uneori?Ce ar trebui sa vi se intample ca sa credeti in Dumnezeu?Oare viata voastra este asa de frumoasa,asa de usoara incat nu aveti nevoie de Dumnezeu?Oare cum puteti trai o viata fara Dumnezeu?Oare daca v-ati afla intr-o situatie critica,daca ati avea un accident si ati ramane orbi sau invalizi,oare nu ati incerca sa va rugati la Dumnezeu sa va ajute,oare nu ati alerga la moastele tuturor sfintilor sa va vindecati?Unii oameni prin necazurile din viata lor au ajuns sa creada in Dumnezeu si nu fiind indoctrinati cum spuneti voi.Viata nu este usoara si mereu vom simti nevoia sa ne rugam si vom simti atunci ajutorul lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cum explicati voi faptul ca mii de oameni din lumea intreaga [...]cum l-au vazut pe Dumnezeu Tatal

      Dar tu cum iti explici ca seci de milioane de oameni din lumea intreaga se inchina la Shiva, la zeita cu 6 brate si la Ganesha, la zeul cu trompa? Crezi ca sunt toti nebuni sau sunt spalati pe creier, asa ca si tine?

      Oare daca v-ati afla intr-o situatie critica,daca ati avea un accident si ati ramane orbi sau invalizi,oare nu ati incerca sa va rugati la Dumnezeu sa va ajute,oare nu ati alerga la moastele tuturor sfintilor

      Nu, eu daca sunt intr-o situatie critica ma rog la un caţel de pluş pe care-l am pe dulap si alerg d-aiurea printr-un parc in loc sa alerg la moaste. Daca ai imaginatie destula ca sa-ti imaginezi un D-zeu atunci imagineaza-ti ca exista oameni care nu se duc la moaste atunci cand au dificultati in viata si nici nu se roaga la craturi imaginare. E plina lumea civilizata de ei.

      Viata nu este usoara si mereu vom simti nevoia sa ne rugam si vom simti atunci ajutorul lui Dumnezeu.

      Viata intr-adevar nu-i usoara, dar logica, aia e si mai grea, ce sa mai spunem de cultura la modul general, atat de greu e sa inveti niste lucruri incat eu inteleg ca tu simti nevoia de Dumnezeu. Insa asta este una si a iti impune ignoranta in fata altora ca expertiza este altceva. Ca nu vrei tu sa inveti logica, istorie, astronomie, fizica, chimie si biologie, treaba ta. Insa daca tot nu vrei sa inveti fa ciocul mic si recunoste-ti limitarile. Tu iti dai seama ca cu ce ai scris tu aici in cateva randuri ai putea sa castigi cel putin 10 premii Nobel pentru medicina in cazul in care ar fi altceva decat minciuni sfruntate si povestiri fantastice?
      Daca tot te plangi de viata grea dar cunosti tu niste moaste care vindeca omaenii de cancer du-te frate la comitetul de decernare al premiului Noble si te faci cu 500 000 de E din start. Gandeste-te macar cati oameni ai scapa de suferinta daca metoda asta chiar functioneaza si ditamai comunitatea stiintifica nu o cunoste.

      Ștergere
  18. Dumnezeu exista si si-a facut simtita prezenta intotdeauna prin minuni pe care voi nu vreti sa le vedeti si nu le acceptati.Dumnezeu este intotdeauna langa cel care il cheama si-i cere ajutorul,El nu paraseste omul niciodata ci noi il parasim pe El.Dumnezeu ne-a dat aceasta viata ca un dar si in acelasi timp ca un test,lasandu-ne libertatea si posibilitatea sa alegem intre bine si rau.Daca noi majoritatea am ales raul,acest rau a patruns in intreaga Lui creatie.Este numai vina noastra ca nu traim intr-o lume perfecta,in niciun caz vina lui Dumnezeu.
    Oare voi nu aveti decat certitudini,niciodata indoieli?Sunteti asa de convinsi ca ce spuneti voi este adevarat?Dar ce spuneti voi?Voi folositi un limbaj academic in asa fel incat sa nu inteleaga orice om de rand dar in realitate nu spuneti nimic si nu demonstrati in niciun fel ca Dumnezeu nu exista .Va bazati pe oamenii de stiinta care se contrazic de la o zi la alta si se impart in doua categorii atei si credinciosi?Oare aceasta impartire a lor nu va face sa va indoiti de ateismul vostru si teoria evolutionismului din care avem cifrele 1,2, si 3 si din aceste cifre ies combinatii 123,321,12,32 dar niciodata n-o sa iasa cifra 9?
    Omul cat traieste invata iar oamenii de stiinta mai au multe de invatat si multe lucruri sa descopere.Oare cand veti ajunge pe patul de moarte va veti impaca cu gandul ca nu veti mai exista sau poate atunci va veti gandi la acel Dumnezeu pe care acum il negati?Nu uitati oameni buni ca viata noastra este scurta.
    "Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!"-Sfânta Evanghelie după Ioan,capitol 20, verset29.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu ne-a dat aceasta viata ca un dar si in acelasi timp ca un test,lasandu-ne libertatea si posibilitatea sa alegem intre bine si rau

      Prostii peste prostii peste prostii. Cum i-a dat libertatea de-a alege intre bine si rau unui copil care moare de foame de la 4 ani? cum i-a dat libertatea de-a alege intre bine si rau unui om care a murit ucis de un meteorit, adica unuia caruia i-a picat in cap o piatra venita din patiul cosmic si l-a omorat?

      Este numai vina noastra ca nu traim intr-o lume perfecta,in niciun caz vina lui Dumnezeu.

      Normal ca nu-i vina lui ca doar nu exista.

      Voi folositi un limbaj academic in asa fel incat sa nu inteleaga orice om de rand dar in realitate nu spuneti nimic si nu demonstrati in niciun fel ca Dumnezeu nu exista

      Unde vezi mai ca am folosit limbaj academic? Unde sunt ecuatiile diferentiale, unde sunt spatiile vectoriale si tensorii, unde vezi tu pe aici prezentat structura ADN-ului, elemente de teoria logicii ori alte nenorociri din astea? Sunt numai cuvinte simple din vocabularul comun al limbii romane.

      Va bazati pe oamenii de stiinta care se contrazic de la o zi la alta

      Inca odata, inainte de a-i terfeli pe oamenii de stiinta, cei datorita carora functioneaza acest internet, marş in biserica si critica-i de acolo. Nici macar nu esti in stare sa-ti imaginezi cat de ofennsator ar fi sa apuci sa injuri un doctor care tocmai te-a facut sa vorbesti pentru ca exact asta faci. Nu exista nesimtire mai mare. Renunta la orice cucerire a stiintei si apoi sa critic stiinta la modul la care o faci fiinta ipocrita ce esti!

      teoria evolutionismului din care avem cifrele 1,2, si 3 si din aceste cifre ies combinatii 123,321,12,32 dar niciodata n-o sa iasa cifra 9?

      Asta cu 123, 312 e un om de paie la adresa evolutionismului, pune mana si citeste o carte despre evolutionism daca vrei sa ai habar de stiinta asta, si nu mai critica (cu nesimtire) lucruri e care nu le cunosti. Bine ca explica teoria creationista mai bine faptul ca barbatii au sfarcuri. Dumnezeu a facut barbatul i-a dat sfarcuri, care erau inutile, si abia apoi a facut femeia in care sfarcurile chiar au o utilitate, paradoxal, exact aceeasi utilitate pe care o au in cazul tuturor mamiferelor de pe planeta asta. Sunteti caraghiosi iar dumnezeul propus de voi e chiar mai caraghios decat voi.

      Oare cand veti ajunge pe patul de moarte va veti impaca cu gandul ca nu veti mai exista

      Spre deosebire de tine eu o sa fiu impacat cu faptul ca am facut ceea ce trebuie cat timp am trait, ca am crezut ceea ce-i adevarat si ca am trait o viata autentica nu o minciuna. Tu vei fi trait o minciuna si probabil ai sa si mori tot in minciuna aia.

      Ștergere
  19. Viata este un test,un examen dat de Dumnezeu omului.Omului i se da libertatea de a alege intre bine si rau.In functie de felul in care isi traieste aceasta viata,omul isi va castiga dreptul de a avea sau nu viata vesnica.
    Probabil acel cer nou si acel pamant nou va fi pentru acei oameni pe care Dumnezeu ii va alege,acei oameni care vor trece de acest test-aceasta viata,ducandu-si Crucea precum Domnul nostru Iisus Hristos,infruntand necazurile vietii si biruind raul prin rugaciune.Pana la acel cer nou si acel pamant nou exista Raiul si Iadul unde sufletele oamenilor se vor duce dupa moarte,fiecare unde merita.Sunt oameni care au avut moarte clinica,unii au vazut frumusetea raiului,altii au vazut iadul si chinurile cumplite ale celor de acolo.
    Daca omul alege raul-diavolul,atunci pentru el nu va mai exista decat aceasta viata,in care probabil,diavolul ii va da putere peste altii dar in schimb ii va cere sufletul,care dupa moarte va ajunge in iad,chinuindu-se acolo pana la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos,cand va judeca viii si mortii si cand raul-diavolul,impreuna cu oamenii care i-au slujit vor avea parte de moartea a doua,adica cea a sufletului si nu vor mai exista.Atunci va fi acel cer nou si acel pamant nou si acolo raul nu va mai exista,va fi acea lume frumoasa si buna care trebuia sa fie de la inceput si nu a fost din cauza existentei raului care a pus stapanire pe creatia lui Dumnezeu.
    Dumnezeu stie mai bine ce va fi...
    Se spune ca cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca el nu exista si daca el nu exista nici Dumnezeu nu exista.Inlaturandu-l pe Dumnezeu din viata omului,raul poate avea putere deplina asupra creatiei lui Dumnezeu.Nu se poate trai o viata fara Dumnezeu.Cand veti ajunge pe patul de moarte poate va veti gandi la acel Dumnezeu pe care acum il negati sau poate va va fericiti gandul ca nu veti mai exista.
    Exista binele,exista si raul-exista Dumnezeu,exista si diavolul,este lumea in care traim.Alegeti-va calea caci sunteti liberi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ducandu-si Crucea precum Domnul nostru Iisus Hristos,infruntand necazurile vietii si biruind raul prin rugaciune

      Oamenii ca tine, care sunt convinsi ca or sa biruie raul prin rugaciune sunt sclavi. Raul nu poate fi biruit decat prin actiune fizica, nu prin rugaciune. Voi sunteti invatati de stapanii vostri sa va imaginati ca faceti ceva util pentru eliminarea raului din societate in timp ce voi nu faceti nimic. Rugaciunea n-a indeplinit niciodata nimic. De aceea religia voastra este o religie imorala.

      Daca omul alege raul-diavolul,atunci pentru el nu va mai exista decat aceasta viata,in care probabil,diavolul ii va da putere peste altii dar in schimb ii va cere sufletul

      Voi sunteti normai la cap? Ce fel de logica are un Dumnezeu care il lasa pe un inger al raului sa-si faca de cap cu oamenii? Tu daca ai avea un caine turbat i-ai da drumul in curte sa-ti muste copii si sa ti-i omoare? La psihiatru cu voi fratilor...Poate doar aceia au sa va scoata diavolii din cap.

      Inlaturandu-l pe Dumnezeu din viata omului,raul poate avea putere deplina asupra creatiei lui Dumnezeu

      Cu cat o societate umana este mia ateista cu atat numarul de violente de razboaie de acte antisociale este mai mic si cu cat este mai religioasa cu atat numarul acestora creste. O tara biolnava este o tara religioasa. De aceea trebuie sa fie prioritate pentru toti oamenii eliminare acestui flagel religios.

      Alegeti-va calea caci sunteti liberi...

      Daca te nasteai in Arabia Saudita erai "libera" sa crezi doar in Mahomed si in stapanul tau Allah. Tu te-ai nascut in Romania si ai putut fi libera doar sa crezi in Yahwe si in fiu-so Hristos.

      Ștergere
  20. Mi-a plăcut articolul, dar poate era mai bine dacă nu lăsai și posibilitatea de a răspunde. E o vorbă pe care am citit-o undeva, că să discuți despre religie cu un credincios e ca și cum ai juca șah cu un porumbel: tu poți fi kasparov, poți muta genial, el o să se fâțîie pe tabla de joc, o să ciugulească o piesă, o să se găinățeze la D6, după care o să se uite mândru la tine cu capul lăsat pe-o parte.

    glugluglu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "E o vorbă pe care am citit-o undeva..."

      :) Si eu am citit o vorba pe undeva :ca ateismul este doar o eroare logica.Si chiar se demonstreaza usor-> http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14934 . Mult prea usor . :)

      Ștergere
    2. :D

      Da, și eu sunt sigur că ateismul este o eroare logică, și o să-ți spun și de ce. Mai întâi însă vreau să te avertizez că domnul care a deschis discuția pe care ai pomenit-o mai sus e pilaf cu logica, și nici despre naturalism nu pare să înțeleagă mare lucru. Deși nu e complicat. În plus, pare cam în urmă cu...hmm...două-trei sute de ani, cam așea, în privința științei.

      Deci, să-l ignorăm elegant, și te rog să-mi urmezi sfatul de a nu-ți mai irosi Credința cu blasfemii de astea. Eu am chiftea directă la Monstrul de Spaghete, și dacă sorbi doar o gură din Sosul Său Divin (di vin roșu, merge cel mai bine) o să se instaleze în tine simplu și cuprinzător atât o cufureală cât și axioma că ateismul e o eroare (chiar o oroare) logică.

      Epifanie, frate.

      Ștergere
    3. @rreugen
      Mi-a plăcut articolul, dar poate era mai bine dacă nu lăsai și posibilitatea de a răspunde. că să discuți despre religie cu un credincios e ca și cum ai juca șah cu un porumbel

      Ba, e bine sa o lasam caci aceste scrieri sunt pentru persoane terte care sunt interesate de subiectele religioase. Acelea vor judeca cine are dreptate in jocul asta si cine se ocupa cu fente si miscari interzise.

      @benny
      Si eu am citit o vorba pe undeva :ca ateismul este doar o eroare logica.Si chiar se demonstreaza

      Da, si demonstratie e gresita din primele cuvinte. Naturalismul nu e baza ateismului. Unii dintre budisti cred in reincarnare dar nu cred in vreun umnezeu. Sunt atei dar nu sunt naturalisti, cred in supranatural.
      Eventual vino cu o demonstratie care sa nu fie demonstrata falsa la al 3-lea cuvant din ea.

      Ștergere
  21. "Exista binele,exista si raul-exista Dumnezeu,exista si diavolul,este lumea in care traim.Alegeti-va calea caci sunteti liberi..."

    Te superi dacă îmi permit să aleg o altă cale decât a ta?... Te deranjează dacă o să le dau peste bot celor care încearcă să-mi indoctrineze copii? ... Dacă nu ai nimic împotrivă, am să fac foarte urât când o să constat că tu şi fraţii tăi într-u minunata voastră credinţă, vă băgaţi cu cea mai josnică stare umană, mâna în buzunarul meu, ca să vă faceţi catedralele ce imi jignesc inteligenţa. Bine draga mea Elisa?

    Cu multă simpatie, Luke!

    RăspundețiȘtergere
  22. "Naturalismul nu e baza ateismului."


    Care e baza ateismului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ateu esti daca vine cineva si spune ca exista unul sau mai multi dumnezei iar tu ii spui ca manaca rahat. Iar ca sa-i spui asta poti s-o faci din mai multe motive, din cauza ca crezi ca respectivul e mincinos de profesie, din cauza ca consideri ca conceptul d-zeu nu este suficient de bine definit sau este o contradictie logic, din cauza ca ai trait in religia budista si aia de acolo n-au dumnezeu, din cauza ca esti neturalist dpdv metafizic, etc.
      Nu exista o baza a ateismului. Poti sa respingi existenta unui d-zeu din mai multe motive, ba chiar si din motive irationale, sa zici ca nu-ti place fata lui D-zeu si de aia nici nu exista.

      Ștergere
    2. "ba chiar si din motive irationale, sa zici ca nu-ti place fata lui D-zeu si de aia nici nu exista."

      Apreciez sinceritatea ta ,de aceea nu mai afirma ca ateii sunt rationali sau logici .

      Ștergere
    3. Vezi ca propozitia mea afirma ca este un motiv irational sa spui ca d-zeu nu exista din cauza ca nu-ti place fata lui. Iar asta nu ma face irational ci chiar foarte rational in chestiunea de fata.

      Apoi eu nu am spus ca teii sunt omnirationali sau atoatelogici, am afirmat ca pozitia ateista este rationala, logica, ateii pot foarte bine sa se insele asupra mai multor lucruri. Se intampla ca nu se inseala in afacerea cu religiile.

      Ștergere
  23. Dmnule Luke,faptul ca unii preoti au facut afaceri din ridicarea unor biserici,NU ESTE UN ARGUMENT CA NU EXISTA DUMNEZEU,insusi Domnul nostru Iisus Hristos a spus:"Ridicaţi acestea de aici, şi nu faceţi din casa Tatălui Meu o casă de negustorie."( Ioan 2:16).Si nu toti preotii sunt la fel,sunt multi preoti de la care ai ce invata si care au o credinta adevarata in Dumnezeu demonstrata si prin fapte.Un copil nu poate sa invete ceva rau intr-o biserica.
    Drogurile spre exemplu,... sunt atat de multe lucruri care strica societatea si nu bisericile si nu vreau sa dau exemple de atat de multe constructii din lumea asta care strica societatea si nu deranjeaza pe nimeni.
    Nu va baga nimeni mana in buzunar,contribuie cine vrea la ridicarea unei biserici.
    Spuneti ca le veti da peste bot celor care vor incerca sa va indoctrineze copiii,asta o include si pe sotia dumneavoastra?Ati spus odata aici ca aveti o sotie credincioasa si ca o respectatiOare daca unul din copiii dumneavoastra o va lua pe calea credintei va va deranja?Oare nu este fiecare liber sa-si traiasca viata in lumea asta cum vrea?Sau trebuie indoctrinati copiii sa nu creada in Dumnezeu pentru ca asa vrea unul din parinti?Indoctrinare religioasa sau ateica?Pentru ca si ateismul tot o indoctrinare este.Liberatate sau dictatura?Nu va suparati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va baga nimeni mana in buzunar,contribuie cine vrea la ridicarea unei biserici.


      Tanti, banii statului sunt banii tuturor cetatenilor, iar acolo sunt inclusi si banii ateilor si sunt folositi in folosul religiosilor, dar banii religiosilor nu sunt folositi in folosul ateilor.

      Drogurile spre exemplu,... sunt atat de multe lucruri care strica societatea

      Da, unul dintre cele mai nenorocite droguri este religia. Oamenii care sunt drogati cu religie lasa viata sa treaca pe langa ei si in loc sa actioneze ca sa rezolve problemele lor sau ale societatii, se roaga la niste halucinatii ale mintilor lor care au fost create de acest drog religios.

      Ștergere
    2. "NU ESTE UN ARGUMENT CA NU EXISTA DUMNEZEU"
      Aşa este, dar dacă aţi pomenit, asta demonstrează că nici măcar cei care zic că au, de fapt n-au nici un dumnezeu... De fapt demonstrează foarte multe.

      "Ati spus odata aici ca aveti o sotie credincioasa si ca o respectati"
      E o promisiune care mi-am facut-o mie, dar şi ei, verbal, o dau şi în scris dacă e nevoie. Asta nu înseamnă că i-am dat acordul de a îndoctrina copii noştrii, ci doar că n-am nimic cu convingerile ei. Copiii mei vor avea parte de alegere liberă, iar convingerile mamei lor vor fi egal cunoscute ca şi cele ale tatălui lor. Însă NU IMPUSE. Vor religie, aşa să fie, voi respecta alegerea lor exact cum o respect pe a mamei lor. Preocuparea mea nu este să le bag în cap cu tolcerul cum că trebuie să fie atei, ci să le ofer condiţii cât mai echitabile de informare, de raţionare cu propriul cap din dotare, de evitare a unor tehnici pe care le consider improprii. Şi încă ceva: ateii nu au o doctrină, deci nu au cum să îndoctrineze pe cineva, nici dacă ar vrea!

      "sunt atat de multe lucruri care strica societatea si nu bisericile"
      Vedeţi d-nă Elisa, aici suntem într-un dezacord, eu consider că MAI ALES bisericile strică societatea, pentru că promovează religiile şi filozofiile defecte ale acestora, în loc să fie promovată cultura, cunoaşterea, o morală universală (nu arondată pe lângă vreun cult), frumuseţea vieţii şi capacităţile imense ale omului. Iar asta mă deranjează, voi milita mereu împotriva oricărei manifestări bazate pe iraţional.

      Ștergere
    3. Şi încă ceva d-nă Elisa: eu nu vreau să vă demonstrez că dumnezeul de care ne tot povestiţi nu există, dar ar fi frumos să ne dovediţi dumneavoastră că există, într-un mod în care să pricepem şi noi ăştia care nu înghiţim orice găluşcă doar pentru că scrie într-o carte veche, sau pentru că există aşa mulţi care cred pur şi simplu fără vre-o dovadă aşa ceva. Altfel o să mă apuc eu să debitez nişte afirmaţii mi se "arată" dintr-o "inspiraţie divină", pe care dvs. n-aveţi cum să o înţelegeţi, nu sunteţi suficient de credulă poate, sau cine ştie?

      Ștergere
  24. Medicii spun ca oamenii care au moarte clinica viseaza pentru ca le mai functioneaza creierul pentru cateva minute.Dar cum pot mai multi oameni sa aiba acelasi vis si cum pot acesti oameni sa descrie ce s-a intamplat cu trupurile lor dupa ce au fost declarati morti?Sunt intrebari fara raspuns dar care voua ateilor nu va dau de gandit,voi aveti numai certitudini.
    Majoritatea oamenilor care au avut moarte clinica au descris un tunel la capatul caruia se afla o lumina puternica,spunand ca acea lumina este Dumnezeu.Ei au simtit acea lumina plina de iubire si caldura.Acela este Dumnezeu Tatal conform crestinilor iar pentru musulmani este Allah,cuvantul Allah insemnand Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cum pot mai multi oameni sa aiba acelasi vis si cum pot acesti oameni sa descrie ce s-a intamplat cu trupurile lor dupa ce au fost declarati morti?

      Daca iti demonstrez negru pe alb ca mai multi oameni pot sa aiba acelasi vis ce faci, maine te convertesti la ateism? Asta e argumentul tau, ca mai multi oameni au acelasi vis? Daca se intampla ca maine 100 de oameni sa viseze ca nu exista D-zeu ce o sa faci? Daca Se afla ca 1500 de oameni au visat ca le-au crescut aripi si au zburat ce o sa faci, o sa crezi ca oamenilor le cresc aripi si zboara?

      Majoritatea oamenilor care au avut moarte clinica au descris un tunel la capatul caruia se afla o lumina puternica,spunand ca acea lumina este Dumnezeu.Acela este Dumnezeu Tatal conform crestinilor iar pentru musulmani este Allah,cuvantul Allah insemnand Dumnezeu

      Povesti nemuritoare. Chiar sa fi vazut nu o lumina ci 40 tot nu inseamn ca l-au vazut pe DZ-eu. Daca D-zeu e o lumina atunci eu ce fac cand aprind intrerupatorul, il creez pe Dumnezeu?

      Ștergere
    2. "Povesti nemuritoare. Chiar sa fi vazut nu o lumina ci 40 tot nu inseamn ca l-au vazut pe DZ-eu. Daca D-zeu e o lumina atunci eu ce fac cand aprind intrerupatorul, il creez pe Dumnezeu?"

      Pai daca dzeu este o lumina pun pariu ca se supara atunci cand stingi becu` :)) :))))))

      Ștergere
  25. Altii l-au vazut pe Dumnezeu Fiul Iisus Hristos si pe Sfanta Fecioara Maria,inconjurati de o lumina orbitoare.Altii au vazut Sfinti.Majoritatea oamenilor care au avut moarte clinica au trecut prin acel tunel,unii au vazut la capatul acelui tunel rudele lor decedate,altii au vazut raiul,altii au vazut iadul s.a.m.d.Aceste experiente se repeta si cum spuneam nu pot visa toti acelasi vis,cu atat mai mult nu pot descrie exact ce s-a intamplat in jurul lor dupa ce au fost declarati morti,asa cum s-a intamplat in cele mai multe cazuri.
    Si eu am avut in familie o experienta de moarte clinica.
    Mama mea la varsta de 21 de ani a fost operata de apendicita.I-a scazut tensiunea foarte mult si a avut moarte clinica.Le-a spus medicilor ca ultimul lucru pe care l-a auzit a fost:I-a scazut tensiunea la sase apoi s-a dus intr-un tunel rostogolindu-se ca un copilas,la capatul caruia se afla o lumina puternica si dinspre acea lumina s-a auzit o voce care i-a spus:"Intoarce-te,nu s-a terminat menirea ta pe pamant."
    Sunt mii de experiente de moarte clinica chiar si ale unor copii si copiii nu mint si nici nu au prea multe cunostiinte despre viata si moarte.Studiati-le...
    Cei mai multi care au vazut raiul sunt copii.O fetita de 9 ani a avut un accident de masina si era impreuna cu mama si sora ei mai mare.Fetita a fost dusa la spital in stare grava,mama a scapat cu cateva rani usoare dar sora ei a murit.Fetita a fost operata iar in timpul operatiei a avut moarte clinica.A fost salvata in cele din urma de medici.Cand si-a revenit complet le-a povestit medicilor ca a vazut cum incercau sa o readuca la viata,apoi a trecut printr-un tunel la capatul caruia se afla sora ei iar mai departe acea lumina orbitoare.Sora fetei i-a spus:"Scumpa mea surioara sa nu plangeti,eu sunt bine,insa trebuie sa ma duc langa Dumnezeu.Tu trebuie sa te intorci inapoi pe pamant langa mama si tata.La varsta de 23 de ani te vei casatori si vei avea doi copii minunati.Spune-i lui mami si lui tati ca ii iubesc enorm cum te iubesc si pe tine si va astept aici cand va sosi vremea voastra"Apoi s-a dus catre lumina intr-o gradina frumoasa.Lucrurile s-au intamplat mai apoi precum i s-a spus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altii l-au vazut pe Dumnezeu Fiul Iisus Hristos si pe Sfanta Fecioara Maria,inconjurati de o lumina orbitoare.Altii au vazut Sfinti

      Da pe aia care au vazut cai verzi pe pereti de ce nu-i pui la socoteala? Ce-i daca au vazut cai verzi sau stele verzi inseamna ca exista asa ceva?

      Mama mea la varsta de 21 de ani a fost operata de apendicita.[...]Intoarce-te,nu s-a terminat menirea ta pe pamant.

      Mare este lucrarea lui D-zeu; i-a dat maica-tii apendicita ca sa poata sa-i zica pe patul de moarte ca nu i s-a terminat menirea. Tot asa, altora le-a dat cancer, sida, sifilis, TBC si pneumonie, holera, dizenterie, guta si septicemie tot ca ajunga pe patul de moarte dar sa nu moara de tot, ci doar clinic pentru ca apoi sa revina la viata si sa povesteasca despre lumini albe.
      Da nu putea Dumnezeu sa i se arate lui maica-ta cand era sanatoasa? Trebuia musai sa aiba apendicita? Tu intelegi mai femeie ca oamenii bolnavi halucineaza adeseori si ca in moartea clinica circulatia sangelui la creier poate fi afectata?
      Eu care sunt in stare perfecta de functionare nu sunt luat in seama atunci cand zic ca nu se vede nici un D-zeu pe nicaieri, nici stiinta nu-i luata in seama atunci cand investigheaza realitatea cu cele mai sofisticate aparaturi si nu gaseste nici un dumnezeu pe nicaieri dar sunt luati in sala cei mai bolnavi oameni cei carora este cel mai probabil sa le functioneze creierul aiurea. Ei ce poti sa mai spui. Tu iti dai seama ca spitalul de nebuni e plin de credinciosi? De aia de ce nu-mi spui ca il vad pe Dumnezeu?

      O fetita de 9 ani a avut un accident de masina si era impreuna cu mama si sora ei mai mare.Fetita a fost dusa la spital in stare grava,mama a scapat cu cateva rani usoare dar sora ei a murit

      Doar din perspectiva religioasa faptul ca o finta umana a murit intr-un mod stupid admite astfel de rationalizari. Atunci cand crestinii au sa dispara vom descoperi ca fetitele ucise in accidente de masina nu se duc la D-zeu ci se duc nicaieri. Si poate ca atunci ne vom trezi sa cautam solutii serioase pentru a elimina accidentele rutiere.

      La varsta de 23 de ani te vei casatori si vei avea doi copii minunati

      Dintre care unul va fi strivit de o masina iar altul violat si omorat de un psihopat. De ce? Pentru ca Dumnezeu ii vrea acolo sus la el si trebuie musai sa-i omoare ca sa-i poata avea.

      .. daca ar exista vreun D-zeu pe bune s-ar cutremura de dezgust cand ar vedea ce fel de religie sinistra au reusit sa inventeze oamenii.

      Ștergere
  26. Nu uitati ca nu suntem nemuritori si toti avem o menire pe pamant,un anumit numar de ani si propriul destin pe care uneori ni-l cream singuri in functie de faptele noastre.
    Nu va creati o lume a voastra in care sa aveti doar certitudini,si cei mai mari oameni de stiinta au indoieli si nu gasesc raspunsuri in fata unor experiente de moarte clinica ori vindecari miraculoase la moastele unor sfinti.
    Exista binele,exista si raul-exista Dumnezeu,exista si diavolul,este lumea in care traim.Alegeti-va calea caci sunteti liberi...
    Voi ateii acceptati doar aceasta viata dar nu puteti stii sigur ce este dincolo de ea.Omul nu va afla niciodata mai mult decat vrea Dumnezeu.Intrebari fara raspunsuri sunt multe si de-o parte si de cealalta parte dar toate la timpul lor...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cei mai mari oameni de stiinta au indoieli si nu gasesc raspunsuri in fata unor experiente de moarte clinica ori vindecari miraculoase.

      Minti de ingheata apele. Cei mai mari oameni de stiinta nici nu se sinchisesc de parascoveniile religioase si de povestirile care circula prin mijlocul vostru. Daca ar fi fost vreun graunte de adevar in ipoteza ca exista viata dupa moarte pai toate guvernele ar fi investit masiv in cercetare in domeniul asta - ar fi fost oameni cobai care s-ar fi oferit sa fie trimisi in moarte clinica ca sa-l vada si ei pe D-zeu insa daca te uiti nici dracul impielitat nu vrea sa fie in moarte clinica.

      vindecari miraculoase la moastele unor sfinti

      Ceea ce este clar de la distanta este ca moastele nu vindeca prostia.

      Omul nu va afla niciodata mai mult decat vrea Dumnezeu

      Cum Dumnezeu este o halucinatie din capul tau tu aici ne expui de fapt mecanismul psihologic al carei prizoniera esti. Religia iti spune ca nu ai voie sa stii mai mult decat vrea ea sa stii, iar tu te supui. Asta se numeste un sistem ideologic inchis, unul care este imun la orice fel de atacuri venite din partea realitatii. De aia oamenii trebuie sa fie cel putin avertizati asupra acestor strategii psihologice prin care pot fi controlati de catre altii.

      Ștergere
  27. @godless1859-Daca ati fi citit cu atentie mesajele anterioare ati fi inteles ca v-am raspuns la mesajele pe care le-ati postat acum.Variatiuni pe aceeasi tema,nu spuneti nimic prin care sa demonstrati ca nu exista Dumnezeu ci doar nemultumirea voastra fata de aceasta lume.Viata asa cum este ea,este un dar de la Dumnezeu si cel ce invinge raul din lume prin bine,adica prin iubire,rabdare si bunatate va avea parte de acea viata vesnica si de acel Dumnezeu in care a crezut.Ca pot visa sau nu toti acelasi lucru,pana la urma nici nu conteaza decat ca aceste experiente de moarte clinica exista si nu sunt minciuni,nici halucinatii, si numai cei care le-au trait,acestia fiind si atei,le-au inteles si si-au schimbat viata.

    "Da nu putea Dumnezeu sa i se arate lui maica-ta cand era sanatoasa?"-Sunt mii de oameni carora Domnul Iisus Hristos sau Sfanta Fecioara Maria li s-a aratat cand erau sanatosi dar bineinteles ca pentru voi sunt tot minciuni si halucinatii si tot ce demonstreaza existenta unui Dumnezeu pentru voi sunt minciuni si halucinatii.Nu are rost sa va mai dau exemple.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Godless1859
    "Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci - dornici să-şi desfăteze auzul - îşi vor grămădi învăţători după poftele lor,Şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme. "4;3-4Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel.

    "...inainte de a-i terfeli pe oamenii de stiinta, cei datorita carora functioneaza acest internet,..."- Stiinta n-a descoperit doar internetul,a creat si armele folosite acum pentru distrugerea populatiei.
    "Cu cat o societate umana este mia ateista cu atat numarul de violente de razboaie de acte antisociale este mai mic"-Da,da asa este oamenii sunt rai din cauza lui Dumnezeu sau ma rog cum spuneti voi,a religiei.Omul este liber si daca el vrea sa faca rau va face si fara existenta unei invataturi religioase.Religia nu te invata sa faci rau,unii oameni au interpretat-o gresit,pentru ca raul isi spune cuvantul aici pe pamant.Din contra religia a schimbat multi oameni rai in oameni buni.A crede intr-un Dumnezeu inseamna a demonstra asta prin fapte bune,prin iubire fata de cei din jur.Cand o sa dispara religia,oamenii vor fi si mai rai,o sa constatati asta pe propria voastra piele.Dar cum iti asterni asa dormi.Sa nu va mirati cand oamenii vor deveni din ce in ce mai rai si ai vostri copii vor creste mari in invataturile voastre si va vor spune ca au o singura viata si trebuie traita cu droguri,cu alcool.cu sex cat mai mult cu oricine le iese in cale ca iubirea nu va mai conta,sau cand oamenii vor spune ca ei fac ceea ce simt si daca vor sa omoare vor omora,daca vor sa violeze vor viola,daca vor sa urasca vor ura,daca vor sa batjocoreasca vor batjocori,caci nu-i asa o viata au.Si atunci religia care te invata ca totusi anumite lucruri nu trebuie sa le faci pentru ca nu este bine,va fi cautata.Veti dori sa inventati un Dumnezeu care sa opreasca raul din lume.
    O sa spuneti dar ce noi avem nevoie de vreun Dumnezeu sau mai bine zis de religie ca sa fim buni?Ce noi nu stim ce trebuie sa facem?Da,unii au nevoie pentru ca religia,credinta in Dumnezeu a schimbat multi oameni rai in oameni buni iar pe pamant exista si raul,exista si binele.Nu poti invata ceva rau intr-o biserica,raul este in afara ei.Va veti lovi de propria voastra prostie,cum spuneam in mesajele anterioare,inlaturandu-l pe Dumnezeu din viata voastra,raul va stapani pamantul.
    Acelasi rau care a existat si inaintea scrierilor biblice sau a crearii religiilor.Veti desfiinta singurul lucru care a mai schimbat rautatea omului in bunatate.
    Dovezi ale existentei lui Dumnezeu exista destule dar voi nu le acceptati,desi vedeti voi sunteti orbi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci - dornici să-şi desfăteze auzul - îşi vor grămădi învăţători după poftele lor 4;3-4Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel

      11 Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
      12 Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere!!!!!!!!!!!!!
      Prima epistola catre Timotei a Sfantului Apostol Pavel! (2.11-12)

      stiinta n-a descoperit doar internetul,a creat si armele folosite acum pentru distrugerea populatiei

      Tocmai de aceea te somez sa nu mai fii ipocrita, si sa nu mai denigrezi oamenii de stiinta in timp ce tu te folosesti de ceea ce produc ei, fie ca ar fi internet, fie ca ar fi medicamente sau arme de distrugere in masa. Armele de distrugere in masa sunt comandate de politicieni care sunt votati de cetatenii ţarilor. Cetatenii tarilor comada oamenilor de stiinta crearea acestor arme prin intermediul politicienilor. Vorbeste cu cetatenii sa nu mai voteze politicieni razboinici si atunci nu vor mai exista acele arme.

      Religia nu te invata sa faci rau,unii oameni au interpretat-o gresit

      Exod 22.18 - 18 Pe vrăjitoare să n-o laşi să trăiască.
      Crezi ca cei care au omorat vrajitoare atata amar de vreme au interpretat gresit ce scrie mai sus? Minti de ingheata apele si esti mincinoasa din cauza religiei tale, religia te invata sa fii mincinoasa, sa minti in numele ei si pentru ea. Faptul ca religia adeseori te invata sa faci rau este incontestabil.

      A crede intr-un Dumnezeu inseamna a demonstra asta prin fapte bune,prin iubire fata de cei din jur.

      1. Mai crestinilor dar cine mama dracu' v-a impiedicat sa va demonstrati credinta astfel? Pana prin 1800 nu era picior de ateu in Europa. Stii de ce nu era? Pentru ca daca-i prindeau, erau omorati, erau torturati si arsi prin pietele publice. In decursul Europei crestine oamenii de pe acest continent au comis atrocitati unii impotriva altora cu o dexteritate care i-ar face pe salbatici sa se rusineze.
      2. Daca tu nu poti sa faci fapte bune si sa-i iubesti pe cei din jur fara sa crezi in D-zeu? Daca afli maine ca D-zeu nu exista, ce faci, iesi pe strada sa dai in cap la oameni?
      Minti din nou si aici pentru ca noi stim ca n-ai omori pe nimeni. Asa cum eu nu am omorat si nu cred in omu' invizibil din cer, nici tu n-ai omori daca n-ai mai crede.

      Ștergere
    2. ai vostri copii vor creste mari in invataturile voastre si va vor spune ca au o singura viata si trebuie traita [...] cu sex cat mai mult cu oricine le iese in cale

      Dar ce-are ma sexul? Lasa mai oamenii in pace, daca le place sa faca sex sa-l faca! Cine te-a angajat pe tine si pe popii tai sa dicteze care cu cine se fute? Vedeti-va de treaba voastra, daca voi nu vreti nu mai indoctrinati oamenii ca ar fi ceva rau ca nu-i nimic rau in asta (atat timp cat li se face educatie sexuala de mici). Voi vreti sa dictati politicile de reproducere pentru ca vreti sa aveti ferma de oameni asta este adevarul si oamenii in scurt timp vor inceta sa mai fie animalele voastre de ferma.

      cand oamenii vor spune ca ei fac ceea ce simt si daca vor sa omoare vor omora,daca vor sa violeze vor viola [...]caci nu-i asa o viata au

      Uite in Danemarca, in Cehia sau in Suedia, nu-i nimeni interesat sa omaore si sa violeze pe nimeni, sunt societati ateiste care o duc mult mai bine decat noi; religia voastra infecta este o plaga a specie umane, doar cand va fi exterminata, ea si codul ei moral punitiv, doar atunci vom putea sa traim bine si sa ne experimentam propria umanitate in intregimea ei.

      Da,unii au nevoie pentru ca religia,credinta in Dumnezeu a schimbat multi oameni rai in oameni buni iar pe pamant exista si raul,exista si binele

      Daca exista oameni care nu se pot abtine de la a ucide si de la a viola fara sa creada in Dumnezeu atunci trebuie sa fie incarcerati nu trebuie sa minti ca exista vreun Dumnezeu deoarece oameni care altfel n-ar fi facut nici unu fel de rau se apuca si fac genocid, ucid pe altii cu milioanele crezand ca un dumnezeu le-a comandat asta.

      Ștergere
  29. @Luke
    In biserica se spune "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta",in afara ei copiii invata din anturajul lor:Lasa-l pe bosorogul de tactu si pe baba de mata si vino cu noi sa-ti dam niste bomboane"
    In biserica se spune:"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti"in afara ei se spune"calca pe cadavre sa ai cat mai multi bani ca o viata ai,important este sa-ti fie tie bine!"Nu slujiti unui Dumnezeu dar slujiti zilnic banului.
    In biserica se vorbeste de taina sfintei cununii,de iubirea curata si frumoasa pe care Dumnezeu a lasat-o intre un barbat si o femeie.In afara ei acea iubire poate nici nu mai exista.
    In biserica se spune sa nu furi,in afara ei se vor gasi intotdeauna oameni care te vor indemna sa furi.
    In biserica se spune sa nu ucizi,in afara ei se vor gasi intotdeauna oameni care te vor indemna sa ucizi.
    In biserica se spun multe dar voi probabil nu ati calcat vreodata intr-o biserica dar va dati aici lupi moralisti.
    Fara Biserica, viata sociala se va limita doar la egocentrism si placeri ale trupului. Daca nu ar fi Biserica sa spuna: „Se poate si altfel!” multi dintre oameni s-ar lasa condusi de instinctele lor animalice si nu de ratiune!
    Daca invatatura lui Hristos pastrata in Biserica ar fi fost doar o poveste, nu ar fi durat atat de multi ani (2000 de ani).
    Voi vedeti doar lucruri rele dar nu aveti habar cati oameni rai si-au schimbat viata calcand intr-o biserica si crezand intr-un Dumnezeu.Vedeti numai ce vreti voi.
    Viata asta este scurta,nu uitati ca stiinta nu a descoperit nemurirea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In biserica se spune "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta"

      Asta e o invatatura imbecila si extrem de daunatoare. Nu ar trebui sa cinstesti niste oameni ci niste principii. Daca taica-tu e un alcoolic si maica-ta e o nemernica ce nu are grija de copii ei trebuie sa-i cinstesti oricum? Daca parintii tai sustin ca sunt adevarate lucruri pe care nu le pot demonstra ca sunt adevarate nu trebuie cinstiti sub nici o forma, trebuie sa li se replice ca e cazul sa fie responsabili fata de ceea ce afirma. Cele mai multe disfunctii ale societatii se propaga de la o generatie la cealalta din cauza ca unii parinti au pretentia de-a fi cinstiti de catre copii fara ca ei sa merite aceasta cinste.
      Cinsteste compasiunea, cinsteste onestitatea si mai presus de toate cinsteste adevarul. Si in masura in care niste oameni practica aceste principii exact in acea masura sa-i cinstesti si pe ei, nu conteaza daca sunt sau nu rude cu tine.

      Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti

      Alta mostra de cretinism. Sentimentele nu se supun vointei nu pot fi dictate de vointa. Chiar sa vrei sa iubesti pe cineva si nu vei reusi sa o faci. Poti cel mult sa te comporti ca si cand ai iubi aproapele tau.

      Nu slujiti unui Dumnezeu dar slujiti zilnic banului

      Mai bine te uiti la popii crestini care sunt niste paraziti putred de bogati, care fura prin instrumentatii politice chiar si de la atei si sa le tii lor o teorie despre cine slujeste banilor, sa nu mi-o tii mie caci nu ma cunosti si nu stii daca ma inchin sau nu banului.

      In biserica se spune sa nu furi

      Iar popii fura cu nerusinare din banii mei ca sa faca acele biserici in care predica cinstea, ei fura si furati si voi tot de la mine ca sa va faceti biserici si sa va masturbati in ele cat de morali sunteti voi, futu-va pastele si biserica dumnescrisilor vostri de nerusinati si de nesimtiti.

      In biserica se spune sa nu ucizi,in afara ei se vor gasi intotdeauna oameni care te vor indemna sa ucizi.

      http://www.gandul.info/news/femeia-din-brasov-care-si-a-ucis-bebelusul-a-spus-ca-l-a-oferit-jertfa-lui-dumnezeu-procuror-9343501
      De ce preotii vostri binecuvanteaza armatele? Nu sunt aceia oameni angajati sa ucida alti oameni? Ipocriti de la inceput si pana la sfarsit!

      Daca invatatura lui Hristos pastrata in Biserica ar fi fost doar o poveste, nu ar fi durat atat de multi ani (2000 de ani

      Tanti, exista religii pe care le practica sute de milioane de oameni si care sunt mult mai vechi decat crestinismul tau caraghios. Crestinismul in epoca moderna este o ofensa adusa umanitatii. Este o insulta. Religia ta ma insulta spunandu-mi ca eu sunt atat de rau incat nu pot avea nici un alt motiv de-a nu ucide alti oameni afara de frica de tortura eterna. Pe o astfel de religie nu merita decat sa scuipi.

      dar nu aveti habar cati oameni rai si-au schimbat viata calcand intr-o biserica si crezand intr-un Dumnezeu

      Habar n-ai tu cati oameni rai si-au schimbat viata calcand nu intr-o biserica ci intr-un cacat. Au calcat intr-un cacat, au prins noroc, au gasit o femeie buna si s-au asezat la casa lor.

      Viata asta este scurta

      Da, este scurta iar tu ti-o pierzi halucinand irealitati alternative si universuri paralele.

      Ștergere
  30. @Godless1959
    Si nu am spus ca nu exista oameni care sa aiba acelasi vis.Dar culmea in aceleasi circumstante cum ar fi moartea clinica toti au aceleasi "halucinatii".Credeti ce vreti!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar culmea in aceleasi circumstante cum ar fi moartea clinica toti au aceleasi "halucinatii"

      E un raspuns neurofiziologic al creierul care e in starea aia; oamenii de stiinta au reprodus experiente celor aflati in moarte clinica cu ajutorul unor droguri sau a altor tehnici.
      Ti-am mai zis, du-te la comitetul de decernare al Premiului Nobel si spune-le ca l-ai descoperit pe Dumnezeu la oamenii in moarte clinica si ai sa ajungi mare sfanta crestina si mare celebritate, nu mai freca menta pe site-ul meu complet anticrestin dar din pacate prea obscur ca n-ai sa prmiesti nici un premiu aici pentru prostiile pe care le debitezi, ci doar insulte asa cum se si impune sa fie tratate asemenea poveti stupide.

      Ștergere
  31. @Luke
    Si ateismul este tot o doctrina,este credinta ca nu exista niciun Dumnezeu si credinta in lucurile vazute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nici o doctrina, imediat cum o sa se prezinte acest D-zeu sa discute cu mine am sa cred ca exista dar la crestinism tot n-am sa ma convertesc si nici n-am sa ma supun lui.

      si credinta in lucurile vazute

      Spre deosebire de credinta in lucrurile nevazute: Mos Craciun, Alba ca Zapada, Apollo, Greuceanu, Baba Cloanta si dragonul-zebra.

      Ștergere
    2. si tu ai o credinta in zeus atunci daca ateismul e o doctrina ,dumnezeu nu exista da mare credinta am cand spun asta

      Ștergere
  32. @Godless1959
    Si inca ceva ca sa vedeti ca nici macar nu sunteti atenti la ce va scriu.
    Si faptul ca cei care au avut moarte clinica le-au descris exact medicilor ce s-a intamplat cu trupurile lor dupa ce au fost declarati morti,este tot o halucinatie?Si faptul ca unora li s-a spus ce se va intampla in viitor si s-a intamplat intocmai,este tot o halucinatie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si faptul ca cei care au avut moarte clinica le-au descris exact medicilor ce s-a intamplat cu trupurile lor dupa ce au fost declarati morti,este tot o halucinatie?

      De unde stii? Care este sursa informatiei tale? cine a fost in moarte clinica, cand, unde si ce a declarat medicilor ca s-a intamplat cu trupul lui?

      Si faptul ca unora li s-a spus ce se va intampla in viitor si s-a intamplat intocmai,este tot o halucinatie?

      Ca sa aduci dovezi ca exista un D-zeu trebuie sa vii cu ceva foarte tare. Trebuie sa vii cu ceva pe care orice om sa-l poata constata intr-un fel, sa-l poata simti, sa-l poata experimenta, nu vii cu povesti mia frate, cu ce-a spus unul si cu ce-a spus altul. E vorba de Dumnezeu, nu de numarul tau la pantofi, nu de existenta unui purece gigant. Faptul ca exista flori ca exista lumina, caldura si microorganisme poate fi experimentat de fiecare dintre noi. Daca vrei sa vii cu dovezi ca exista d-zeu ne spui cum putem sa-i simtim existenta nu cu povesti.
      Iar tu nu vii cu astea, ne iei de prosti, de naivi si apoi te astepti sa nu te insultam si sa nu facem misto de tine. Nu se poate asa ceva.

      Ștergere
    2. asa zisele treziri din betie pardon moarte naturala adica coma mai rational ?

      Ștergere
  33. "Si inca ceva ca sa vedeti ca nici macar nu sunteti atenti la ce va scriu."

    ... eu unul am încercat să fiu atent la ce ai scris, dar e dificil sa discerni o idee lucidă în noianul de texte pe care-l înşiri... problema este că tu Elisa nu poţi să fi atentă la ce îţi scriu alţii, nici la gândeşti, iar eu prefer să îmi văd de treaba mea..

    O concluzie şi o părere personală: eşti atât de îndoctrinată şi banală, încât mă plictiseşte treaba asta...

    Nu eşti nici prima, nici ultima şi nici singura victimă a halucinaţiilor induse prin idei şi basme religioase, aşa că îţi vei găsi susţinere, nu fi tristă... doar că nu aici!!

    RăspundețiȘtergere
  34. @Godless1859
    Domnule,nu am nevoie sa luati fiecare porunca in parte(Sa nu ucizi,cinsteste pe tatal tau si pe mama tasi,sa nu furi, ...)sa o analizati.Au fost doar niste exemple,prin care eu am vrut doar sa va demonstrez ca nu aveti dreptate,ca biserica,preotii,religia nu au un rol negativ in societate.In biserica niciodata un copil nu va invata ceva rau.N-am fost destul de clara sau va faceti ca nu intelegeti ca de obicei?
    Si nu mai criticati atat preotii ca nu sunt toti la fel si pana la urma din ceva trebuie sa traiasca si ei,muncesc si ei si macar ei fac ceva bun pentru societate,au si ei dreptul sa-si castige painea,ca nu le dati dumneavoastra sa manance.
    Mai bine uitati-va la conducatorii unei tari,la politicienii lumii care isi cumpara vile la pret de garsoniere si au atat de multe masini ca nu mai au unde sa le tina.Si sa nu indrazniti sa-mi spuneti ca sunt oameni credinciosi,ei doar se folosesc de Dumnezeu pentru a avea credibilitate si pentru a-si crea o imagine publica impecabila in fata popurului.Nu oricine spune ca are credinta in Dumnezeu inseamna ca si are.Credinta intr-un Dumnezeu bun se demonstreaza prin fapte bune si iubire.
    Trebuie sa stiti ca o moneda are doua fete si trebuie sa le cunoasteti pe amandoua inainte de a vorbi.Daca exista lucruri care sunt scrise in biblie si nu va plac,atunci daca sunteti in cautarea adevarului,luati biblia si duceti-va la un preot batran cu experienta si intrebati-l: "Mai omule pe ce se bazeaza credinta ta si de ce scrie in felul acesta in biblie?".Si el va va raspunde.Ascultati si versiunea lui ca nu detineti dumneavoastra adevarul absolut.Nu mai rasfoiti biblia ca o "mata" care se uita in calendar si nu intelege nimic.Intrebati un preot macar din curiozitate si el va va talmaci biblia,caci acesta este rolul preotilor.Biblia trebuie talmacita pentru a nu fi interpretata gresit,asta este rolul preotului.Nu oricine o intelege.
    Si nu mai spuneti ca sunt indoctrinata,nimeni nu te poate invata sa crezi in Dumnezeu decat viata grea si raul de pe pamant.Sa stiti ca majoritatea oamenilor care au comis fapte abominabile nu au nicio treaba cu Dumnezeu sau cu religia.Sunt cazuri rare de oameni care nu sunt indeplinatatea facultatilor mintale sau oameni care pur si simplu se folosesc de un Dumnezeu pentru a avea o imagine buna in societate sau pentru a justifica faptele lor.
    Cat despre religia islamica,eu nu sunt in masura sa vorbesc ci doar un preot musulman.
    Eu v-am spus punctul meu de vedere,ei nu cred in Fiul lui Dumnezeu si in Duhul Sfant dar cred in Dumnezeu,Tatal Ceresc,cuvantul Allah insemnand Dumnezeu.
    Exemple de oameni care au avut moarte clinica nu mai are rost sa va dau.V-am spus si despre experienta de moarte clinica din familia mea si multe altele si tot nu credeti.Cei care au avut moarte clinica l-au vazut pe Domnul IIsus Hristos dar nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu Tatal,decat ca o lumina puternica.Ce vreti,sa vi-l aduc eu pe Dumnezeu sa-l vedeti?
    Nu am cum,nici eu,nici voi,nici cei ce vor veni nu vor sti mai mult decat au stiut cei dinaintea noastra.Credeti nu credeti,este viata voastra.Dar ce va deranjeaza pe voi credinta altora?Pe mine ma ajuta,pe multi ii ajuta, si mii de oameni care au crezut au fost vindecati de boli incurabile la moastele sfintilor si mii de oameni rai si-au schimbat viata in bine intrand intr-o biserica si crezand in Dumnezeu.
    Sa se desfiinteze religia si biserica si veti vedea pe propria voastra piele ce va fi.
    "...Domnul domnilor singurul care are nemurirea, care locuieşte într-o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care nici un om nu L-a văzut, nici nu-L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea veşnică! Amin...păzeşte,fereste-te de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel, pe care au mărturisit-o unii şi au rătăcit cu privire la credinţă."6-16-20Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel.
    Nu va mai scriu nimic,chiar nu mai are rost.Credeti ce vreti!Ma intristeaza modul vostru de a gandi dar oricum nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am nevoie sa luati fiecare porunca in parte sa o analizati

      Tu n-ai nevoie, tu poti sa inghiti poruncile pe nemestecate, eu am nevoie sa le analizez si orice om care are judecata proprie le analizeaza; doar cei aserviti mental nu o fac.

      In biserica niciodata un copil nu va invata ceva rau

      Va invata sa fie obedient, adica sa asculte de autoritati fara sa gandeasca cu capul lui. Va invata sa fie sclav, asa cum ai invatat si tu. Credul si obedient - ce poate fi mai rau decat asta? Un instrument in mainile altora nu un om.

      Si nu mai criticati atat preotii ca nu sunt toti la fel

      Ocupatia lor principala este aceea de-a vinde gogosi. Gogosi din antichitate in epoca moderna... eu zic ca gogosile alea s-au cam stricat de atunci si pana acum, le-a trecut termenul de garantie. Sa se lase de popie si n-am sa-i mai critic.

      au si ei dreptul sa-si castige painea,ca nu le dati dumneavoastra sa manance

      Ba, sunt platiti si din banii mei ca eu platesc impozite la stat.

      Mai bine uitati-va la conducatorii unei tari

      Popii sunt un fel de politicieni mai desteapto. Politicieni cu multi bani cu multa putere si cu un aparat imens de propaganda din care faci parte si tu.

      luati biblia si duceti-va la un preot batran cu experienta si intrebati-l. Ascultati si versiunea lui ca nu detineti dumneavoastra adevarul absolut

      Am ascultat si popi, tineri sau batrani mai multi decat ai ascultat tu. Mint toti de ingheata apele, mananca cacat cu lopata si numesc "apologetica" toata treaba asta.

      Intrebati un preot macar din curiozitate si el va va talmaci biblia,caci acesta este rolul preotilor

      Ba da tu crezi ca eu sunt prost, crezi ca n-am invatat sa citesc la scoala? Tu crezi ca am nevoie sa-mi talmaceasca cineva povestile nemuritoare, Legendele Olimpului sau Biblia?

      Si nu mai spuneti ca sunt indoctrinata

      Este adevarul, esti indoctrinata, gandeste-te cat de tare te consuma pe tine faptul ca nu crezi in Ganesha, in Quetzalcoatl, Poseidon, Thor, Isis sau Osiris, ce crezi tu despre oamenii care s-au inchinat o viata la acesti zei si abia atunci ai sa ma intelegi si pe mine cand iti spune ca esti spalata pe creieri, desi daca vrei s-o indulcesti poti sa spui ca esti determinata cultural.

      Ștergere
    2. majoritatea oamenilor care au comis fapte abominabile nu au nicio treaba cu Dumnezeu sau cu religia

      Samuel a zis lui Saul: „Pe mine m-a trimis Domnul să te ung împărat peste poporul Lui, peste Israel: ascultă, dar, ce zice Domnul.
      2 Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „Mi-aduc aminte de ceea ce a făcut Amalec lui Israel, când i-a astupat drumul la ieşirea lui din Egipt.
      3 Du-te acum, bate pe Amalec şi nimiceşte cu desăvârşire tot ce-i al lui; să nu-i cruţi, şi să omori bărbaţii şi femeile, copiii şi pruncii, cămilele şi măgarii, boii şi oile.”

      Presupun ca astia din Biblie erau tot atei a!? Bai femeie nu mai minti ma in halul asta, oamenii au fost religiosi si au crezut in Dumnezeu in cea mai mare parte a istoriei, ateismul la scara larga e un fenomen de acum 200 de ani - cea mai mare parte a atrocitatilor umane au fost comise de oameni religiosi si credinciosi in Dumnezeu.

      Ce vreti,sa vi-l aduc eu pe Dumnezeu sa-l vedeti?

      Adu-l sa vedem sau nu ne mai spune ca asa ceva este credibil, ca eu nu am venit sa-ti spun ca stiu de un dragon gigantic care sufla flacari pe nas si care se caca vectori si care ar exista aici pe planeta asta dar nu pot sa ti-l arat ca e un dragon rusinos. Eu nu am venit sa-ti spun ca e justificat sa crezi in dragonul asta din cauza ca mi-au spus mie ca exista alti oameni care nu pot fi contactati sub nici o forma. Lasa prostiile astea ca nu tin la noi. Daca exista vreun d-zeu nu-ti dai seama ca pana acu n-ar mai fi fost piciorus de ateu pe planeta asta?

      Dar ce va deranjeaza pe voi credinta altora?

      Ma deranjeaza credinta voastra pentru ca e falsa, e mincinoasa si eu nu am incredere in ideologiile mincinoase si ma mai deranjeaza ca le impuiati capul copiilor cu aceste prostii. Tineti-va aberatiile in voi, nu le mai dati in afara si nu o sa mai avem probleme.

      mii de oameni care au crezut au fost vindecati de boli incurabile la moastele sfintilor

      Da moastele astea au vindecat vreodata pe unul de prostie? Daca da atunci probabil ca n-ai fost tu la moastele la care trebuia.

      Sa se desfiinteze religia si biserica si veti vedea pe propria voastra piele ce va fi

      Am stat 5000+ de ani cu religie, cu temple, am murit de foame, de ciuma, ne-am torturat si ne-am omorat unii pe altii si am persecutat femeile. Cred ca a venit vremea sa incercam si fara religie, fara biserici, fara temple.

      Ștergere
  35. In Vechiul Testament faptele pãcãtoase ale oamenilor sunt scrise, dar nu sunt niciodatã aprobate,cat despre acel verset,cu siguranta Dumnezeu nu a spus asa ceva intrucat Dumnezeu a dat porunca SA NU UCIZI.Mai scutiti-ma cu falsurile din Vechiul Testament care nici macar nu se citesc in Biserica.Domnul Iisus Hristos a adus adevaratul cuvant al lui Dumnezeu,legea noua,noul testament.Hristos a spus:38 Aţi auzit că s-a zis,nu Dumnezeu a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.”39 Dar Eu vă spun: să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt."...21„Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii.”-Matei 5.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Vechiul Testament faptele pãcãtoase ale oamenilor sunt scrise, dar nu sunt niciodatã aprobate,

      Minti. Dumnezeu comanda in continuarea celor 10 porunci uciderea homosexualilor, a vrajitoarelor, a falsilor profeti, a copiilor neascultatori, a blasfemiatorilor, a celor de alte religii, a femeilor care comit adulter, el insusi ucide oamenii cu sutele de mii si milioanele, intreaga specie umana o ineaca intr-un potop pentru motive care de care mai stupide. De ce esti nesimtita si nu-ti citesti cartea sfanta? Pune mana si citeste-o si apoi sa vii sa-mi predici mie.

      Domnul Iisus Hristos a adus adevaratul cuvant al lui Dumnezeu

      Pai daca Noul testament e cuvantul adevarat inseamna ca Vechiul test este cuvantul fals al lui D-zeu. Deci Dumnezeu e un mincinos? N-ar fi greu de crezut avand in vedere ca voi crestinii aveti ca scop ultim in viata deceptionarea propriei persoane precum si a altora.

      Ștergere
    2. "Mai scutiti-ma cu falsurile din Vechiul Testament care nici macar nu se citesc in Biserica."

      Mata esti proasta, doamna Elisa sau doar te prefaci?
      De ce plm intri aici? Auzi, mai "scutiti-ma" , vorbesti de parca cineva te obliga pe tine sa citesti ce scrie godless1859.
      Si cu plm sa nu conteze in religia crestina ce scrie in VT? "Falsuri"? Cine spune ca sunt falsuri?
      De ce citesti din prostia ta de carte, biblia, doar ce iti convine si cand iti convine?
      Pai nu in VT scrie ca dzeu a creat oamenii, pestii, stelele, etc.? Si daca este fals de ce mama voastra mai construiti biserci?

      Ștergere
  36. Despre ucidere.
    21"Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii.”
    Ex 20.13; Deut 5.17; 1Ioan 3.15;
    22 Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!” va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule!” va cădea sub pedeapsa focului gheenei.
    Iac 2.20;
    23 Aşa că, dacă îţi aduci darul la altar, şi acolo îţi aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta,
    Mat 8.4-23.19;
    24 lasă-ţi darul acolo înaintea altarului şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino de adu-ţi darul.
    Iov 42.8; Mat 18.19; 1Tim 2.8; 1Pet 3.7;
    25 Caută de te împacă degrabă cu pârâşul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum; ca nu cumva pârâşul să te dea pe mâna judecătorului, judecătorul să te dea pe mâna temnicerului, şi să fii aruncat în temniţă.
    Prov 25.8; Luc 12.58-59; Ps 32.6; Isa 55.6;
    26 Adevărat îţi spun că nu vei ieşi de acolo până nu vei plăti cel din urmă bănuţ.
    43 Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.”
    44 Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc...Matei 5.

    Dumneavoastra cititi numai ce va place dar nici asa nu aduceti niciun argument ca Dumnezeu nu exista.In Vechiul Testament se da porunca SA NU UCIZI,printre cele 10 porunci.Aia ati citit-o?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc.

      Deci tu-l iubesti pe diavol?

      umneavoastra cititi numai ce va place dar nici asa nu aduceti niciun argument ca Dumnezeu nu exista

      Pretentia ta ca toate lucrurile de care avem noi nevoie sunt continute intr-o carte de acum 2000 de ani este imbecila. Aia care au scris-o habar n-aveau pe ce lume traiesc la fel cum nici tu n-ai. Eu stiu ce e scris in biblie si stiu ca unele sunt bune (foarte putine) si altele ba (majoritatea). Tu vrei sa-mi spui ca o sa alegi tu sau popii din cartea aia ce sa execut eu si ce sa nu execut iar raspunsul meu este sa va duceti toti la dracu' cu cartea voastra cu tot ca nu ma intereseaza parerile si interpretarile voastre.

      In Vechiul Testament se da porunca SA NU UCIZI,printre cele 10 porunci.Aia ati citit-o?

      Bai frate, chiar m-ai obosit cu porunca asta; mi-ai repetat-o pana cand m-a luat duererea de cap si o zici ca si cand ar fi una dintre cele mai mari realizari morale ale speciei umane. A vorbit Dumnezeu cu Moise si i-a zis:
      - Bai Moise, sa nu ucizi mai, ca nu-i bine...
      Iar oamenii din toate culturile si chiar din culturi care au existat cu 1000 de ani inaintea presupusului Moise si-au dat seama de lucrul asta fara nici un fel de table ale legii si fara nici un fel de Moise. Tu iti dai seama ca "sa nu ucizi" este cel mai elementar lucru care trebuie stabilit ca orice trib sa functioneze? Este ca si cand mi-ai spune ca D-zeu s-a coborat din Universurile paralele in care exista sa-i lase lui Moise tabla adunarii pana la 5.

      Ștergere
  37. @Godless1859
    "Ma deranjeaza credinta voastra pentru ca e falsa, e mincinoasa si eu nu am incredere in ideologiile mincinoase si ma mai deranjeaza ca le impuiati capul copiilor cu aceste prostii. Tineti-va aberatiile in voi, nu le mai dati in afara si nu o sa mai avem probleme...Cred ca a venit vremea sa incercam si fara religie, fara biserici, fara temple."



    Cu ce drept spuneti dumneavoastra ca este falsa credinta?Ati fost dumneavoastra si oamenii de stiinta cand s-a format planeta Pamant?Cu ce drept faceti afirmatii peste afirmatii pe care nici macar nu le puteti dovedi?Am mai spus-o si repet,oamenii de stiinta pacalesc printr-un limbaj academic dar nu dovedesc nimic.De ce nu se formeaza viata si pe celelalte planete?De ce nu apar alte specii si rase dar nu din cele existente?Si daca vin oameni sa va spuna despre experienta mortii clinice,de vindecarile miraculoase ori de anumite vedenii,nici nu le ascultati.Spuneti ca sunt halucinatii si tot ce demonstreaza existenta unui Dumnezeu pentru voi este minciuna.Minciuni spuneti voi si va mintiti pe voi insiva fara sa va dati seama.Si nici macar nu dati dovada de toleranta si vreti sa le impuneti oamenilor sa nu mai creada in Dumnezeu si sa dispara religia si bisericile pentru ca asa vreti voi,va deranjeaza.Macar vedeti-va de viata voastra si lasati omului libertatea de a alege sa creada sau nu in Dumnezeu.Este libertate nu dictatura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce drept spuneti dumneavoastra ca este falsa credinta?

      Cu acelasi drept cu care spun ca credinta in Mos Craciun e falsa. Ce, ai vreo problema cu asta?

      Ati fost dumneavoastra si oamenii de stiinta cand s-a format planeta Pamant?

      Da, am fost, am acasa un aparat magic cu care ma transport inapoi in timp si am vazut ca nu era nici un Dumnezeu pe acolo. Ba, am facut chiar si filmaricu ocazia evenimentului.

      Am mai spus-o si repet,oamenii de stiinta pacalesc printr-un limbaj academic dar nu dovedesc nimic

      Stiinta functioneaza, religia nu. In rest, parerile tale despre ce spun oamenii de stiinta n-au nici o legatura cu realitatea.

      De ce nu se formeaza viata si pe celelalte planete?De ce nu apar alte specii si rase dar nu din cele existente?

      Lipsa ta de cunostinte dintr-un domeniu sau altul nu e dovada ca exista D-zeu. Daca era asa atunci ai fi putut arata cu degetul un idiot si ai fi demonstrat ca exista, ai fi spus:
      Iata, acesta nu stie tabla inmultirii, deci exista un D-zeu.
      Nu merge.

      Si nici macar nu dati dovada de toleranta si vreti sa le impuneti oamenilor sa nu mai creada in Dumnezeu

      Cel mai bine ar fi ca voi religiosii sa va sponsorizati din banii vostri, nu din banii ateilor si abia atunci vom putea incepe sa vorbim de toleranta, dupa ce vom termina discutia despre hotie si nesimtire. Cat despre impus oamenilor ce sa creada... eu sunt un individ care scrie texte pe internet. Vrei sa citesti - bine, daca nu vrei - eu nu vin sa-ti bag cu forta in cap ce scriu p-aici.

      lasati omului libertatea de a alege sa creada sau nu in Dumnezeu.Este libertate nu dictatura

      Uite aici chiar suntem de acord. Oamenii trebuie sa aiba libertatea de-a alege sa creada sau intr-un dumnezeu si corect este sa incepeti voi sa oferiti aceasta libertate copiilor scotand religia din scoli si terminand cu propaganda si cu opera de indoctrinare. Daca exista vreun Dumnezeu au sa-l gaseasca ei si fara sa-i spalati voi pe creieri, fiti fara grija.

      Ștergere
  38. Pai unde este libertatea dictatorule daca spuneti:"sa incepeti voi sa oferiti aceasta libertate copiilor scotand religia din scoli si terminand cu propaganda si cu opera de indoctrinare."
    Cu ce drept vreti sa fiti stapan pe vietile altora?Cu ce drept imi impuneti voi sa nu mai cred in Dumnezeu?Imi cunoasteti mie viata,stiti voi ce m-a facut pe mine sa cred in Dumnezeu?Nu stiti nimic,dar vorbiti numai prostii.V-am dat destule dovezi dar va prefaceti ca nu le intelegeti.
    Mai bine terminati voi cu minciunile oamenilor de stiinta cu care sunteti mintiti voi insiva.Daca spuneti ca eu sunt indoctrinata,voi sunteti "imbuibati" cu minciunile oamenilor de stiinta.Eu vreau sa va fac bine nu rau.
    Vreti sa va scriu cateva afirmatii de ras ale oamenilor de stiinta ca sa vedeti in ce credeti?
    "Oamenii de stiinta rusi au hotarat sa demoleze luna,spunand ca aceasta nu are niciun rol."Dupa un timp si-au dat seama ca poate au baut prea multa vodka si totusi luna are un rol important pentru planeta Pamant,pe care n-o sa vi-l explic eu.
    Cat despre versetul luat din Vechiul Testament "Samuel a zis lui Saul...,deci se vede clar ca nu Dumnezeu a zis,este o afirmatie falsa ce nu se poate dovedi.Daca maine vine cineva si spune ca Dumnezeu a zis nu stiu ce,nu inseamna ca este adevarat.In Vechiul Testament sunt prezentate faptele pacatosilor dar NU SUNT NICIODATA APROBATE.
    Dumneavoastra mintiti cu nerusinare,nu eu,pentru ca niciodata nu ati intrebat un preot si nu ati calcat in biserica,altfel ati fi inteles biblia.Dupa dumneavoastra Dumnezeu te indeamna sa ucizi si tot ce nu va place este scris de Dumnezeu dar porunca SA NU UCIZI,nu mai este spusa de Dumnezeu-"A vorbit Dumnezeu cu Moise si i-a zis:- Bai Moise, sa nu ucizi mai, ca nu-i bine..."
    Nu vedeti ca va contraziceti de la o fraza la alta?
    Dar ati citit vreodata cuvintele Domnului Hristos din Noul Testament?Legea noua combate legea veghe.Credinta fara fapte bune este ca un porumbel cu o singura aripa,la fel si faptele bune fara credinta.Repet Domnul Iisus a spus:"Ati au auzit ca s-a spus celor din vechime...",nu Dumnezeu a zis.El a spus ca adevaratul cavant al lui Dumnezeu este El.Cat despre iubirea vrajmasilor sau orice alta porunca,fiecare respecta in functie de puterea lui.Este lupta dintre rau si bine de pe pamant.Inlaturandu-L pe Dumnezeu din viata voastra,nu veti mai putea invinge raul.Nici nu o sa va dati seama de schimbarea voastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce drept vreti sa fiti stapan pe vietile altora?

      Voi, religiosii, v-ati impus ideologia asupra oamenilor, ati indoctrinat copii, ati ucis pe oricine n-a fost de acord cu voi, milioane de eretici au fost torturati si arsi pe rug si acum in sec XXI cand exista drepturile omului si justitie seculara veniti cu limba mieroasa sa faceti acelasi lucru, sa comandati oamenii. S-a terminat cu voi si trebuie sa intelegeti asta.

      Cu ce drept imi impuneti voi sa nu mai cred in Dumnezeu?

      Esti dusa cu pluta, n-am impus nimanui sa nu mai creada in d-zeu, nici n-am cum sa o fac, fizic vorbind. Eu ti-am spus ca e irational sa crezi si am explicat de ce este irational.

      V-am dat destule dovezi dar va prefaceti ca nu le intelegeti

      Mi-ai dat destule dovezi ca nu esti in stare sa exprimi o idee care sa fie logic coerenta. Daca ai folosi peste tot criteriile de apreciere ale realitatii pe care le folosesti tu in cazul religiei ai muri in cateva ore. In afara de naivitate extrema, incultura crasa si lipsa generala de coerenta si consistenta psihica n-ai dovedit nimic.

      Mai bine terminati voi cu minciunile oamenilor de stiinta cu care sunteti mintiti voi insiva

      Ti-am mai spus de cateva ori, daca stiinta e mincinoasa nu te mai folosi de realizarile ei. Lasa internetul in pace, du-te la biserica si linge moaşte. Roaga-te la D-zeul tau sa ma omoare sau sa ma converteasca la crestinism.

      Oamenii de stiinta rusi au hotarat sa demoleze luna,spunand ca aceasta nu are niciun rol

      De unde stii asta? Ti-au soptit-o duhurile la ureche? Cum ii cheama pe oamenii aia de stiinta si cu ce stiinta se ocupa? Spune cum ii cheama ca daca nu spui am sa-ti tai dreptul de-a mai comenta aici.

      Cat despre versetul luat din Vechiul Testament "Samuel a zis lui Saul

      Samuel este profet a lui D-zeu mai desteapto. Nu vezi ca are 2 carti intregi in cadrul Bibliei?

      Nu vedeti ca va contraziceti de la o fraza la alta?

      Nu, nu eu ma contrazic ci personajul fictiv din Biblie numit D-zeu. Odata zice sa nu ucizi si apoi cateva pagini mai dup-aia comanda omorarea unei intregi liste de oameni. Care nu-i nici un mare lucru, doar el insusi i-a ucis pe toti copii nascuti primii ai egiptenilor, ba chiar si pe puii nascuti primii ai animalelor egiptenilor.

      Dar ati citit vreodata cuvintele Domnului Hristos din Noul Testament?

      Da mai, le-am citit si n-au la ce sa ne foloseaca in sec XXI. Nu le-au folosit nici popilor nici oamenilor din Evul Mediu, n-au adus fericire pe pamant, oamenii s-au ocupat in ciuda acestor cuvinte cu tot felul de atrocitati. Nu functioneaza.

      Cat despre iubirea vrajmasilor sau orice alta porunca,fiecare respecta in functie de puterea lui

      Si la aia cu "sa nu ucizi" tot asa e, fiecare respecta in functie de puterea lui?

      Ștergere
  39. Uitati-va cum ma jigniti,cum imi vorbiti dumneavoastra si cum va vorbesc eu.Sunt oameni sensibili care chiar sufera si nu va dati seama ca faceti rau,acesta este primul pas spre rau.
    A vorbi cu un om ca dumneavoastra de Dumnezeu,este ca si cum as vorbi cu un leu care racneste cu toata puterea lui la mine si eu ii vorbesc de Dumnezeu.
    Vorbiti fara sa cunoasteti.
    Si nu-mi mai aruncati mie fapte din trecut in care adevarul s-a aflat undeva la mijloc,tocmai pentru ca existau oameni ca dumneata care nu aveau toleranta si respect fata de cei din jur,de aceea se omorau ateii si crestinii intre ei,pentru ca morti au fost in ambele parti dar voi vedeti numai ce vreti voi.A existat asa numita prigoana a crestinilor si apoi au fost cruciadele.
    Eu respect pe toata lumea si nu oblig pe nimeni sa creada in Dumnezeu dar voi vreti sa fie desfiintate religia si bisericile,ca va stau voua in cap.Voi vreti dictatura,vreti sa impuneti oamenilor vointa voastra.Fiecare este liber sa creada in ce vrea.
    Si daca vedeti mai bine ce se intampla in prezent o sa va dati seama ca majoritatea oamenilor care comit fapte abominabile nu au nicio legatura cu Dumnezeu si sunt foarte multi oameni pe care religia si credinta in Dumnezeu i-a schimbat in bine,dar din nou va prefaceti ca nu vedeti si nu intelegeti.Trist...
    Si teoria voastra stupida a evolutionismului care spune ca omul se trage din maimuta,de ce ar trebui crezuta?Se iau doua maimute,se pun intr-o cusca si se asteapta milioane de ani,poate iese un om de acolo.Nu vedeti ca este penibilia?Poate maine,poimaine se va spune ca omul se trage din porc sau poate din urs.Si de ce nu poate va fi un "sfant" Big-Bang si pe planeta Marte,si se va forma ce s-a format aici.
    Si va rog frumos,nu-mi mai raspundeti,luand anumite fraze din mesajele mele la care puteti raspunde.Daca raspundeti,raspundeti la tot ce am scris.Si chiar nu mai scriu pentru ca nu are niciun rost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uitati-va cum ma jigniti,cum imi vorbiti dumneavoastra si cum va vorbesc eu

      Pai jignirile si insultele exista in vocabular deoarece au o anumita functie, servesc unui scop. Etichetele idiot, cretin, imbecil, nesimtit si nerusinat exista in vocabular pentru a desemna persoanele ca tine care dupa ce ca sunt proaste mai sunt si ingamfate si tafnoase si se mai si cred mari genii. Unul limitat intelectual care isi cunoaste limitele si care nu isi da cu parerea in afara acestor limite este un om demn de respect. Cei ca tine care sunt prosti de bubuie dar care se cred mai destepti decat decat Richard Feynman sau Alan Turing nu trebuie decat sa fie insultati pana cand or sa se retraga rusinati in prostia lor si n-or s-o mai afiseze ca pe un mare trofeu al existentei lor.

      Si nu-mi mai aruncati mie fapte din trecut in care adevarul s-a aflat undeva la mijloc,tocmai pentru ca existau oameni ca dumneata care nu aveau toleranta si respect fata de cei din jur

      Imi tot faci gargara pe aici ca religia ii face pe oameni morali. Pai cum sa nu-ti arunc atrocitatile religioase?

      Fiecare este liber sa creada in ce vrea

      Da tu esti libera sa crezi ca porcul zboara? asta-i a doua intrebare la care trebuie sa raspunzi, pe langa aia cu oamenii de stiinta rusi. Raspunde la acestea ori am terminat discutia.

      Se iau doua maimute,se pun intr-o cusca si se asteapta milioane de ani,poate iese un om de acolo

      Femeie, cam cat de probabil crezi ca e ca tu sa fii proasta? Crezi macar ca este posibil? Crezi ca este posibil ca tu sa nu stii ce-i aia evolutionism?

      Daca raspundeti,raspundeti la tot ce am scris.Si chiar nu mai scriu pentru ca nu are niciun rost.

      N-am timp si nici dispozitie sa-ti raspund la suvoiul de prostii pe care l-ai turnat si nici nu te-am rugat eu sa comentezi aici ceva. Decat sa comentezi pe bolgul asta mai bine iti folosesti timpul intr-un mod util si rezolvi un test de inteligenta si altul de cultura generala, asa, ca sa vezi cam pe unde te afli.

      Ștergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era vorba sa raspunzi la niste intrebari nu sa bagi alte aberatii.

      Ștergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. Era vorba sa ne spui cum ii cheama pe oamenii de stiinta rusi care vor sa distruga luna si sa ne mai spui daca esti libera sa crezi ca porcul zboara, nu era vorba sa mai postezi alte prostii. Raspunzi la astea sau nu mai raspunzi nimic.

    RăspundețiȘtergere
  44. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  45. Răspunsuri
    1. Nimeni nu contesta realizarile oamenilor de stiinta si imi cer scuze inca o data daca asta s-a inteles.Toti ne folosim de realizarile lor.
      Eu nu am cultura lor si nu o voi avea niciodata,dar oamenii de stiinta sunt si ei oameni si nu-i pot pune mai presus de Dumnezeu.Insusi medicii spun atunci cand le moare un pacient:"Am facut tot ce-am putut dar noi nu suntem Dumnezeu."
      Lucrurile mai presus de fire, pot fi înţelese prin credinţa.
      Stiinta nu vede si nu cunoaste cu certitudine ce este dincolo de moarte si nu poate explica adevaratele miracole.
      Credinta in Dumnezeu este mai presus de mintea omului,ea nu poate fi dovedita.

      Godless1859-"Era vorba sa ne spui cum ii cheama pe oamenii de stiinta rusi care vor sa distruga luna

      Nu stiu cum ii cheama,nu imi aduc aminte dar acel articol a existat acum sase sau sapte ani in presa.Nu va mint.

      Godless1859-"si sa ne mai spui daca esti libera sa crezi ca porcul zboara,..."

      Sunt la fel de libera precum sunt sa cred ca porcul nu zboara,asta inseamna libertatea.

      Godless1859-"Crezi ca este posibil ca tu sa nu stii ce-i aia evolutionism?"

      Faptul ca exista evolutia speciilor nu inseamna ca nu exista Dumnezeu.Cel putin pentru mine.

      Godless1859-"Roaga-te la D-zeul tau sa ma omoare sau sa ma converteasca la crestinism."

      Credeti ca eu va vreau raul doar pentru ca v-am vorbit de credinta in Dumnezeu,doar pentru ca avem puncte de vedere total diferite?
      Sper ca intr-o buna zi sa ma intelegeti,sa scoateti acea piatra din inima dumneavoastra si sa vedeti dincolo de nevazut.
      Si sufletul omului sta ascuns intr-un trup si nimeni nu-l cunoaste si nu-l vede.
      Si soarele exista pe cer in timpul furtunii chiar daca noi uneori nu-l putem vedea pentru ca este acoperit de nori.
      Pentru mine Dumnezeu exista si am motivele mele sa cred.
      Iertati-ma daca v-am jignit cu ceva.

      Ștergere
    2. dar oamenii de stiinta sunt si ei oameni si nu-i pot pune mai presus de Dumnezeu

      Dar tu nu faci asta, tu te pui mai presus de oamenii de stiinta si de metoda cunoasterii stiintifice, metoda care n-a demonstrat niciodata ca exista vreun d-zeu si n-a gasit nici un fel de dovada ca ar exista. Te pui pe tine mai presus de comunitatea stiintifica nu il pui pe dumnezeu.

      Lucrurile mai presus de fire, pot fi înţelese prin credinţa

      Credinta fara dovezi nu reprezinta vreun procedeu de intelegere. Da-mi exemplu d eun singur avand in cunoasterea umana care a fost facut prin credinta.

      Stiinta nu vede si nu cunoaste cu certitudine ce este dincolo de moarte si nu poate explica adevaratele miracole.

      N-ai nevoie de stiinta ca sa vezi ce e dincolo de moarte ca se vede cu ochiul liber. De aia nici voi, credinciosii nu sariti in sus de bucurie cand moare cineva, pentru ca stiti ca s-a dus de tot si nu s-a dus la D-zeu. Daca se ducea la D-zeu ar fi trebuit sa va bucurati dar voi bociti cu spor. Pana si un credincios stie ca nu exista viata dupa moarte. Iar miracolele despre care vorbesti tu sunt explicate cat se poate de bine de stiinta. De psihologie in cea mai mare parte si d emodul in crae creierul uman da rateuri.

      Nu stiu cum ii cheama,nu imi aduc aminte dar acel articol a existat acum sase sau sapte ani in presa.Nu va mint

      Odata ca si eu care nu sunt om de stiinta stiu ca daca ar disparea luna deoadata din orbita ar avea consecinte dezastruoase asupra vietii pe Pamant. Ori aceia nu erau oameni de stiinta ori articolul era unul mincinos, lucrul cel mai probabil.

      Sunt la fel de libera precum sunt sa cred ca porcul nu zboara,asta inseamna libertatea

      Nu, nu asta te-am intrebat. Te-am intrebat daca tu poti sa faci in asa fel incat sa crezi ca porcul poate zbura. Ai capacitatea de-a crede orice? Poti sa crezi ca ai 6 maini daca vrei tu sa crezi asta? Credintele tale nu sunt constranse de ceea ce e real si de ceea ce nu-i?

      Sper ca intr-o buna zi sa ma intelegeti,sa scoateti acea piatra din inima dumneavoastra si sa vedeti dincolo de nevazut

      Eu te inteleg ca tie iti foloseste credinta ca sa iti rezolvi niste probleme emotionale insa de aici si pana la afirma ca e o credinta adevarata este o cale lunga. Eu asta vreau sa rezolv cu voi, sa incetati a mai sustine ca sunt adevarate ipoteze despre realitate care pur si simplu sunt mincinoase. Eu n-am nici o piatra pe inima si nu gandesc cu inima, gandesc cu creierul.

      Iertati-ma daca v-am jignit cu ceva

      Pai ma jignesti afirmand implicit ca as fi idiot sau handicapat. Adica acest D-zeu a lasat dovezi pe care tu poti sa le vezi ca ai tu niste capacitati extrasenzoriale, iar eu si cu altii de am studiat chestiunile astea, am citit zeci, sute de carti si am cheltuit o groaza de timp cu subiectul asta nu putem sa-l vedem ca avem un handicap, pe care vezi bine tu nu-l ai.
      Ia imagineaza-ti ca vin eu si-ti spun ca exista chiar in fata ta o comoara imensa pe care eu pot sa o vad iar tu nu si ca sustin ca comoara e acolo cand tu nu vezi absolut nimic. Ai sa spui ca sunt ori nebun ori ca fac misto de tine ori ca sunt nesimtit. Cam asa apareti voi din perspectiva unui ateu atunci cand pretindeti ca voi stiti lucruri pe care comunistatea stiintifica nu le stie si pe care el nu le pot sti si care nu pot fi testate in nici un fel.

      Ștergere
  46. Nu ma pun pe mine mai presus de oamenii de stiinta,mai presus de stiinta.Cine sunt eu?Un nimeni.Stiu ca stiinta a evoluat foarte mult si nu contest realizarile unor oameni culti,de care ma folosesc si eu si toata lumea.Eu nu ma voi ridica niciodata la nivelul lor.Ei merita tot respectul pentru tot ce au realizat pana acum.
    Dar sunt unele lucruri ce nu pot fi explicate,asa este si credinta in Dumnezeu.Eu stiu ca dumneavoastra ati citit multe carti referitor la teoria evolutionista,dar eu una nu pot accepta ca totul s-a format in urma unor reactii chimice,in urma Big Bang-ului.Eu cred ca exista un Dumnezeu,o inteligenta superioara care a creat acest pamant.Nu pot sa-i pun pe oamenii de stiinta mai presus de Dumnezeu.
    Numim viata ceea ce este un drum catre moarte.In sprijinul credintei mele poate nu sunt atat de multe dovezi,dar totusi exista oameni care au trait experiente ce nu pot fi explicate cu ajutorul stiintei.
    Eu am crescut crezand intr-un Dumnezeu si tot ducandu-ma prin biserici am cunoscut oameni care mi-au povestit experientele lor.Nu pot fi toti mincinosi.Un batran mi-a povestit ca el niciodata nu a crezut in Dumnezeu,dar a avut un accident in urma caruia a ramas orb iar medicii i-au spus ca asa isi va trai viata de acum incolo.A fost sfatuit de cineva sa mearga la o biserica unde sunt moastele mai multor sfinti.El nu a crezut,dar nu avea nimic de pierdut asa ca s-a dus de cateva ori si dupa cateva saptamani i-a revenit vederea si de atunci a fost nelipsit de la biserica.Sunt multe experiente de genul acesta dar nu vreau sa va suparati pe mine ca vi le scriu aici.Stiu ca nu ma puteti intelege si nici nu ma credeti.Am citit si eu experientele multor oameni,precum si cele de moarte clinica,pe care nu le acceptati.Exista si cartea lui Raymond Moody "La vie après la vie" sau "Life after life".
    Nu am capacitatea sa cred orice dar eu prefer sa cred in Dumnezeu,in viata dupa moarte,in oamenii care au adus dovezi din viata lor in sprijinul credintei.Pe mine credinta ma ajuta in necazurile vietii.
    In momentele de indoiala,m-am simtit extrem de singura.
    Atunci cand moare cineva drag,pierzi o parte din tine,se rupe ceva din sufletul tau.Desi noi credinciosii speram in viata de dincolo,plangem pentru ca asta simte inima in acele momente.Ne despartim de cei pe care ii iubim,chiar mai mult decat pe noi insine.Si plangem,dar speranta intr-o alta viata si credinta in Dumnezeu ne da putin curaj sa mergem mai departe.Ar fi mai rau daca ne-am gandi ca ei nu mai exista deloc.
    Prefer sa gandesc mai mult din inima decat cu creierul,prefer sa am o speranta pe care sa nu mi-o ia nimeni,prefer sa cred ca uneori si stiinta greseste pentru ca este lasata tot de oameni,prefer sa cred in oamenii care imi spun ca Dumnezeu exista.
    Iertati-ma,eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni,nici pe dumneavoastra,nici pe oamenii de stiinta,eu nu vreau sa fac rau nimanui dar asta este credinta mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar sunt unele lucruri ce nu pot fi explicate,asa este si credinta in Dumnezeu

      Ba, credinta in D-zeu este cat se poate de explicata, din punct de vedere psihologic, antropologic, evolutionist, istoric, social si ce mai vrei tu.

      dar eu una nu pot accepta ca totul s-a format in urma unor reactii chimice,in urma Big Bang-ului

      Ce legatura are realitatea cu ce vrei tu sa accepti? Realitatea nu se modifica dupa cum vrei tu sau dupa ce poti tu sa accepti. Acele reactii chimice si legi fizice sunt demonstrate si rasdemonstrate deci ceea ce crezi tu despre ele este irelevant. Iar reactiile chimice nu necesita nici un fel de D-zeu ca sa se intample.
      Pe de alta parte chiar daca n-am avea habar despre inceputul Universului si despre evolutie tot nu ar rezulta de aici ca exista un D-zeu. Chiar daca ai reusi sa demonstrezi ca evolutia e o stiinta falsa asta nu insemna ca teoria ta cu omul invizibil din cer devine adevarata.

      Eu cred ca exista un Dumnezeu,o inteligenta superioara care a creat acest pamant

      Credinta fara dovezi se numeste naivitate.

      Nu pot sa-i pun pe oamenii de stiinta mai presus de Dumnezeu

      Nu, tu nu-i pui pe oamenii de stiinta mai presus de D-zeu te pui pe tine mai presus decat ei si te pui pe tine mai presus decat ei doar in chestiunea religiei, nu in celelalte. Asta este doar expresia unui tupeu extrem si a lipsei de onestitate intelectuala pe care majoritatea credinciosilor o manifesta pentru ca apoi sa abereze cu acelasi tupeu despre cat de umili sunt ei.

      In sprijinul credintei mele poate nu sunt atat de multe dovezi,dar totusi exista oameni care au trait experiente ce nu pot fi explicate cu ajutorul stiintei

      Credinta ta nu este intemeiata pe dovezi sau de teorii coerente ea este intemeiata pe frica si ignoranta. Chiar aici iti demonstrezi ignoranta facand ceea ce se numeste un apel la ignoranta. Iar ignoranta ta nu reprezinta dovada ca exista vreun d-zeu ci reprezinta dovada ca esti ignoranta.

      Nu pot fi toti mincinosi

      Toti oamenii au crezut pe la o vreme in vrajitorie. Ce crezi erau toti mincinosi?

      Un batran mi-a povestit [...]

      Povestile unui batran nu sunt dovada ca exista vreun d-zeu ci sunt doar niste povesti. Eu daca-ti povestesc acum Harap-Alb ce faci, ma crezi ca am incalecat pe o sea si am potcovit purecele cu 99 de oca de fier la un picior?

      Sunt multe experiente de genul acesta dar nu vreau sa va suparati pe mine ca vi le scriu aici

      Experientele de genul asta nu reprezinta dovada ca exista un D-zeu. Daca un orb caruia ii revine vederea e deovada ca exista D-zeu atunci un orb caruia nu-i revine vederea e dovada ca nu exista D-zeu?

      Am citit si eu experientele multor oameni

      Nici povestile si nici cartile nu reprezinta dovada ca exista un d-zeu. Noi in existenta microbilor un credem pentru ca scrie intr-o carte ci pentru ca putem sa ne uitam la ei prin microscop si sa le constatam existenta in alte moduri.

      Ștergere
    2. eu prefer sa cred in Dumnezeu,in viata dupa moarte,in oamenii care au adus dovezi din viata lor in sprijinul credintei

      Da, se numeste "wishful thinking". Tu preferi sa crezi in D-zeu si sa-i iei in seama pe cei care iti confirma credintele iar eu prefer sa cred ceea ce-i adevarat.

      Pe mine credinta ma ajuta in necazurile vietii

      Si alcoolistii spun la fel, ca pe ei alcoolul ii ajuta sa treaca peste necazurile vietii. Nimic mai fals, betia nu a rezolvat niciodata vreun necaz, vreo problema, vreo situatie. Ba, pe langa faptul ca nu rezolva nici o problema mai si creeaza altele si ii toaca omului banii. Betia alcoolica, la fel precum betia religioasa nu rezolva probleme ci ii ajuta pe oameni sa nu se mai gandeasca la ele. Iar problemele la care nu te gandesti nu dispar doar pentru ca nu te mai gandesti tu la ele. Diferenta dintre religie si alcool este aceea ca din betie te trezesti mult mai repede.

      In momentele de indoiala,m-am simtit extrem de singura

      E bine macar ca la capitolul asta esti sincera. Daca vrei tu sa-ti imaginezi ca exista cineva acolo si te face sa te simti bine lucrul asta... problema ta. Si mie imi place sa-mi imaginez tot felul de chestii dar nu ma apuc sa declar ca fructele imaginatiei mele exista in realitate si din cauza asta o sa intram inevitabil in conflict.

      Si plangem,dar speranta intr-o alta viata si credinta in Dumnezeu ne da putin curaj sa mergem mai departe

      Pare-se ca nu va da curaj prea mult daca tot plangeti. Putem sa ne investim eforturile si capitalul emotional produs de suferinta ca sa avem aici o viata cat mai buna si mai lunga sau putem sa investim acest capital in popi, ritualuri religioase si tehnici primitive de-a aborda viata. Stai tu calma ca n-au murit prea multi oameni plangand la moartea altora si asa cum sute de milioane de atei reusesc sa depaseasca faptul mortii la fel au sa reuseasca si ceilalti.

      Ar fi mai rau daca ne-am gandi ca ei nu mai exista deloc

      Inca odata, tu esti libera sa-ti imaginezi ce poftesti, sa visezi cu ochii deschisi ca acele persoane nu au murit de tot dar alta este sa vii in societate si sa pretinzi ca este adevarat ceea ce-i evident fals. Imagineaza-ti ca exista oameni care iubesc adevarul mai mult decat iti iubesti tu fanteziile religioase si atunci ai sa ma intelegi si pe mine.

      prefer sa cred ca uneori si stiinta greseste pentru ca este lasata tot de oameni

      Stiinta se poate sa greseasca insa anumite fapte sunt stabilite cu cel mai mare grad de certitudine posibil. Si nu exista actualmente in stiinta nici o teorie serioasa care sa-l necesite pe dumnezeul crestin si n-a fost observat pe nicaieri vreun solz sau vreo unghie de dumnezei, crestini sau necrestini.

      eu nu am vrut sa jignesc pe nimeni,nici pe dumneavoastra,nici pe oamenii de stiinta,eu nu vreau sa fac rau nimanui dar asta este credinta mea

      Pai credinta ta este o insulta la adresa capacitatilor noastre intelectuale. Daca eu am dreptate atunci voi, religiosii, sunteti spalati pe creier. Daca tu ai dreptate inseamna ca comunitatea stiintifica e o adunatura de orbi, surzi si de prosti iar eu sunt unul care n-are habar pe ce lume traieste. Una peste alta este foarte simplu ca un vazator sa demonstreze unui nevazator faptul ca el are aceasta capacitatea de-a vedea lucrurile si voi religiosii n-ati demonstrat in x000 de ani nici un fel de capacitate superioara de-a observa realitatea. Exact dimpotriva. Ca sa fim impacati trebuie sa renunti la pretentia ca credinta ta e adevarata.

      Ștergere
  47. "Stiu ca nu ma puteti intelege si nici nu ma credeti"

    Nu ţi-a pus nimeni la îndoială sinceritatea în ceea ce crezi! Însă ceea ce tu şi alţi credincioşi (oricare o fi credinţa lor) nu înţelegeţi, este că nu e suficientă sinceritatea, chiar dacă acele experienţe de care vorbeşti PAR să fie suficiente. Nu sunt pentru că ştiinţa spune că nu poate fi aşa, pentru că gândirea critică respinge interpretări supranaturale explicate prin emoţii, dar fără nici o dovadă.

    "Pe mine credinta ma ajuta in necazurile vietii.".. "Ar fi mai rau daca ne-am gandi ca ei nu mai exista deloc.".. "prefer sa am o speranta pe care sa nu mi-o ia nimeni"

    Se ştie asta, dar sunt doar amăgiri... E alegerea ta să le pui la temelia gândirii tale, însă asta nu îţi dă nici drepturi suplimentare, nici dreptate, nici autoritate în vreun domeniu!

    "eu nu vreau sa fac rau nimanui dar asta este credinta mea."

    Chiar şi asta sunt convins că nu vrei, însă nu pot să bag mâna în foc că va rămâne mereu aşa! Pentru că în momentul când te laşi condusă mental de oameni de o slabă calitate intelectuală (imensa majoritate a popilor), nu îmi poate nimic garanta că tu sau alţii vei rămâne paşnică şi îmi vei respecta drepturile, aşa cum eu am ales să ţi le respect pe ale tale indiferent ce crezi!
    De fapt biserica şi popii pe care îi aperi prin credinţele tale religioase, deja îmi incalcă mie şi altora ca mine, dar chiar şi unor credincioşi de alte confesiuni, drepturi garantate de constituţie... ştiai? În momentul ăsta există CLAR un conflict de interese între stat şi biserica ortodoxă română pe de-o parte, şi un grup de indivizi (cu exact aceleaşi drepturi ca şi ortodocşii) pe altă parte.

    Deci Elisa, la nivel declarativ tu eşti o fiinţă blajină care n-ar face rău altora.... Însă la nivelul faptelor lucrurile se schimbă, pentru că atitudinea ta sprijină o mişcare care este rău intenţionată, vrea să-mi facă rău!! Ce facem??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Luke
      Nu stiu ce sa va spun,imi cer scuze...
      Nu apar o institutie,imi apar credinta mea,eu cred in Dumnezeu,cred in miracolele credintei si cred in viata de dupa moarte.Nu cred ca sunt doar amagiri,mai mare amagire este aceasta viata,care este foarte scurta.Nu va suparati pe mine,nu vreau sa fac rau cuiva prin credinta mea.
      Dumneavoastra sunteti ateu si nu vedeti nici rostul bisericii,dar pentru oamenii cu credinta in Dumnezeu si in viata de dupa moarte,biserica ocupa totusi un rol important.Noi intram in biserici,mai ascultam o slujba,mai aprindem o lumanare sau facem pomeni pentru cei adormiti,mai ascultam predicile preotilor,ne mai inchinam la moaste unde s-au vindecat foarte multe persoane,mai facem o rugaciune,mai avem o speranta...s.a.m.d.
      Eu ma simt bine intr-o biserica,este liniste,pace si nu se poate invata ceva rau de acolo.
      Daca nu ar exista biserica,unde am face toate acestea?
      Stiti ca orice gradina are uscaciunile ei,nu trebuie niciodata sa generalizam.Nu sunt toti preotii buni dar nici nu sunt toti preotii rai.Stiu ca unii a facut afaceri mari din biserici dar sunt oameni si oameni.Nu trebuie sa generalizam.
      Unii dintre ei sunt foarte intelepti si cu mare credinta in Dumnezeu,iar nivelul lor intelectual nu este redus,sunt oameni chiar foarte culti,cu mult peste nivelul meu, oameni cititi,care au facultatea de teologie,care vorbesc mai multe limbi straine,care isi tin cate o predica la sfarsitul slujbelor si vorbesc liber,iar cei care-i asculta au ce invata.Cu siguranta un preot ar putea raspunde si la intrebarile unui ateu,nu ca mine.
      Nu va faceti o idee gresita ca oamenii credinciosi ar fi doar cei inculti.Pe internet o sa gasiti foarte multe citate despre credinta in Dumnezeu lasate de oameni culti:scriitori,poeti,actori,sportivi,cantareti,chiar si unii oameni de stiinta.
      Sunt si foarte multe vedete care au credinta in Dumnezeu si in ziua de azi,tot la fel, poeti,scriitori,actori,cantareti,fotbalisti(am fost placut surprinsa sa vad la campionatul european de fotbal,ca majoritatea jucatorilor isi faceau semnul sfintei Cruci inainte de a intra pe teren)si multi altii.Oameni care au realizat ceva frumos in viata lor si nu l-au exclus pe Dumnezeu,ba chiar ii multumesc pentru toate realizarile lor.
      Nu toti sunt de acord cu teoria evolutionista,dar asta nu inseamna ca nu recunoastem meritele de pana acum ale stiintei.
      Cat despre conflictul dintre religii,asta ma deranjeaza si pe mine si nu inteleg.Daca ar exista toleranta,daca am trai intr-o lume in care fiecare sa fie cu adevarat liber sa creada sau sa nu creada in ce vrea,poate lucrurile ar fi altfel.

      @godless1859
      iertati-ma,asta este credinta mea,eu nu vreau sa intru in conflict cu nimeni,nici sa va fac vreun rau.Mai sunt oameni ca mine,nu sunt eu singura.Daca eu sunt un nimeni,totusi exista milioane de oameni care sunt cunoscuti,sunt persoane importante care au realizat ceva frumos in viata,au un nivel de cultura ridicat si sunt credinciosi.Nu toti sunt de acord cu teoria evolutionista,dar asta nu inseamna ca nu se recunosc meritele de pana acum ale stiintei.

      Ștergere
    2. "nu vedeti nici rostul bisericii"
      Ba îl văd, dar sigur nu aşa cum îl vezi tu. Biserica are un rol foarte clar, manipularea şi disciplinarea maselor credule, pentru ca apoi să fie exploatate corespunzător în interesul unui grup restrâns de oameni. Comparând cu capitalismul asta sălbatic şi inuman, nu e practic nici o diferenţă.

      "Daca nu ar exista biserica,unde am face toate acestea?"
      NU TREBUIE să faci aşa ceva, nu-ţi ajută cu nimic! Ai nevoie de introspecţie, de o analiză interioară a gândurilor, al trăirilor şi emoţiilor, însă interpretărle religioase imature, false şi manipulante nu îţi sunt de folos, dimpotrivă. Tu crezi cumva că unul ca mine nu face ce spuneam? Păi să şti că o fac din ce în ce mai des, principalul criteriu este sinceritatea şi respectul faţă de propria-mi persoană, asta nefiind în nici un caz aroganţă!

      "Cu siguranta un preot ar putea raspunde si la intrebarile unui ateu,nu ca mine."
      Preotul NU POATE răspunde unui ateu, pentru că el invocă o bază a raţionamentelor lui pe care întâi ar trebui să o dovedească (faptul că Dumnezeu există) şi încă nimeni nu a reuşit să o facă nici măcar pe aproape! Cum deci atunci poate să mai pretindă raţionalitatea ideilor lui, element esenţial pentru a argumenta unui ateu ceva. În plus, ateul nu a pus nici o întrebare, ci doar şi-a permis să conteste informaţii care nu avea motive concrete să le creadă. El afirmă că ceea ce unii CRED, nu e neapărat real, iar daca unii pretind că este, atunci ateul cere dovada. Atât.

      "Nu va faceti o idee gresita ca oamenii credinciosi ar fi doar cei inculti"
      Am pomenit doar de preoţi, iar acolo precizam "imensa majoritate", pentru că e evident că există şi excepţii. Însă regula e clară şi foarte normală, atâta vreme cât aceşti "intelectuali" refuză pur şi simplu să se cultive în domenii foarte înalte din punct de vedere al raţiunii, doar pentru că ei nu CRED! Asta e politica struţului şi nu e o scuză pentru nimeni. A nu cunoaşte, a fi ignorant (intenţionat sau nu) nu e o scuză.

      Ștergere
    3. "Sunt si foarte multe vedete care au credinta in Dumnezeu"
      Nu te supăra, dar ăsta nu e un argument! Se numeşte "instinct de turmă" sau "apel la majoritate", n-are nici o treabă cu logica. Sunt milioane de oameni care cred în OZN-uri, dar asta nu face să devină un adevăr afirmaţia "există OZN-uri!", e nevoie de muuult mai mult.

      "Nu toti sunt de acord cu teoria evolutionista,dar asta nu inseamna ca nu recunoastem meritele de pana acum ale stiintei."
      Asta e o ipocrizie cât viitoarea catedrala a minţirii neamului, la un loc cu casa poporului şi vreo 10 miliarde de galaxii!! Să fie foarte clar!! Deci adicătălea dacă nu te afectează direct teoria evoluţiei, dar hopa!! contravine capitolului "Facerii" - e bai!! Însă faptul că tu scri un mesaj pe un calculator extrem de performant, un "miracol" al ştiinţei şi tehnologiei (gândeşte-te puţin: DOAR procesorul principal conţine câteva SUTE DE MILIOANE de tranzistori!!), aia e deja o chestie eventual "inspirată divin", este un merit de recunoscut al ştiinţei, mulţam fain pentru jucărioară. Ăsta este aşa numitul "dublu-standard" , o formă foarte elegantă şi convenabilă de a fi ipocrit, dar un lucru pe care ştiinţele îl resping din primul moment, gândirea critică îl respinge ferm, iar raţiunea dispare cu totul când e folosit.

      "fiecare sa fie cu adevarat liber sa creada sau sa nu creada in ce vrea"
      Simţi dumneata că n-ai fi liberă să crezi ce vrei? Exact aşa e şi cu musulmanul, doar că el consideră că dumneata crezi tâmpenii şi că o soluţie bună să te convingă că e aAŞA, este să-ţi ia beregata, sau să-ţi arunce în aer autocarul unde eşti turistă, eventual să doboare blocul în care tu locuieşti împreună cu copiii tăi. Noţiunea de lui de toleranţă se aplică mai ales pe veşnicele plaiuri ale vânătorii....
      Nu toleranţa e problema, nu trebuie să fi tolerant cu credinţele iraţionale, ci să ai o atitudine care să scoată clar în evidenţă pericolele pe care le reprezintă, pericole care mai nou ies ele singure în evidenţă cel puţin în ce-i priveşte pe islamişti. Nu poţi fi tolerant cu fundamentalismele unor asemenea idei, pentru că ideile sunt problema .. nu oamenii care cred în ele. Că sunt oameni cu credinţe de-a dreptul inofensive, care dacă ar deveni fundamentalişti în credinţa lor, putem să fim extrem de liniştiţi în ce-i priveşte.

      Ștergere
    4. @Elisa
      iertati-ma,asta este credinta mea,eu nu vreau sa intru in conflict cu nimeni,nici sa va fac vreun rau.

      Exact asa spuneau si crestinii de acum cateva sute de ani cand ardeau femei pe rug pentru crima numita vrajitorie, o crima inexistenta. Le torturau si le ardeau pe rug ca sa le salveze sufletul. Ba, erau convinsi ca le fac cel mai mare bine posibil. Lasa abureala, eu ti-am spus ce trebuie sa faci ca sa nu mai faci nici un rau si ca sa nu mia fim in conflict, sa renunti la pretentia ca credinta ta religioasa e adevarata pentru ca pur si simplu nu-i. Si faptul in sine de-a promova in societate minciuni la nivelul la care promovati voi, religiosii, este unul dintre cele mai rele lucruri care se pot face. Minciuni si dezinformare, minciuni si dezinformare, asa functioneaza toate regimurile totalitare.

      Daca eu sunt un nimeni,totusi exista milioane de oameni care sunt cunoscuti,sunt persoane importante care au realizat ceva frumos in viata,au un nivel de cultura ridicat si sunt credinciosi

      Daca ai fi putut sa-ti demonstrezi credinta nu mi-ai mai fi povestit acum de faptul ca mai sunt si altii ca tine. Galileo Galilei n-a avut nevoie sa le spuna popilor ca mai sunt si altii ca el care cred ca Jupiter are 4 sateliti iar biserica, aceasta organizatie criminala si mafiota, l-a amenintat cu moartea si l-a bagat in arest la domiciliu pentru restul vietii pentru faptul de-a spune adevarul. Pentru faptul de-a spune adevarul!!!

      Ștergere
  48. Credinta sau necredinta sunt alegeri libere si nu lucruri ce le puteti impune cuiva, nici macar copiilor vostri-"La oameni lucrul e cu neputinţă, dar nu la Dumnezeu. Căci la Dumnezeu toate sunt cu putinţă"
    Nu este ipocrizie,va rog sa ma credeti,va respect pe voi,respect orice religie,ii respect pe oamenii de stiinta si toate realizarile lor de pana acum,insa am puterea sa recunosc ca sunt si ei oameni si de multe ori au si gresit,lucru pe care voi nu vreti sa-l recunoasteti.Pentru mine ei sunt oameni si nu ii pot pune mai presus de Dumnezeu.De asemenea v-am mai spus ca si oamenii de stiinta se impart in doua categorii:credinciosi si atei,nu sunt toti atei cum spuneti dumneavoastra.
    V-am spus parerea mea despre Vechiul Testament.In Vechiul Testament s-a amestecat cuvantul omului cu cuvantul lui Dumnezeu,intrucat Dumnezeu iti da porunca sa nu ucizi printre cele zece porunci,deci nu are cum sa te indemne apoi la ucidere.
    Nu poate un Dumnezeu care te indeamna sa-ti iubesti si vrajmasii,sa te indemne la ucidere.
    Pentru mine Dumnezeu inseamna iubire,iertare si bunatate.Pentru mine adevaratul cuvant al lui Dumnezeu a fost transmis de Domnul Iisus Hristos,care ne indeamna:sa ne iubim si vrajmasii,(-Luca 6- 35. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine"), sa intoarcem si celalalt obraz,(-Matei capitol 5 -Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt.") , iar toate cele zece porunci ale Vechiului Testament le rezuma la doar doua:Matei capitolul 6-"36. Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?37. El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.38. Aceasta este marea şi întâia poruncă.39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii."
    Doua porunci ne-a lasat Dumnezeu iar daca omenirea le-ar fi respectat,nu ar fi fost lumea de azi.
    Atrocitatile oamenilor,nu au nicio legarura cu Dumnezeu. -Matei capitol 7-"21Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri."Nu se poate face rau in numele unui Dumnezeu,nu se ucid oamenii crezand ca Dumnezeu vrea asta.NU!!!
    A avea cu adevarat credinta in Dumnezeu,inseamna a avea fapte bune sau a face tot posibilul sa ai fapte bune.-"Dupa faptele lor ii veti cunoaste".
    Dumnezeu inseamna iubire,iertare si bunatate,altfel acela nu este Dumnezeu.

    Imi cer scuze inca o data daca va simtiti jigniti de credinta mea,stiu ca voi vreti dovezi clare si vizibile,dar minunile si experientele traite de unele persoane pentru mine sunt dovezi suficiente.Cu sau fara dovezi,pentru mine,Dumnezeu exista.Viata mi-a demonstrat asta.
    -"A avea credinta inseamna a crede in ceea ce nu vezi, iar rasplata pentru aceasta credinta va fi sa vezi ceea ce crezi.” Sfantul Augustin."
    Eu vad aceasta viata trecatoare ca pe un test in care omul este liber sa-si aleaga calea.
    Nu va suparati pe mine.
    Si eu sunt libera si voi sunteti liberi.
    Nu vreau sa va mai deranjez cu mesajele mele pe acest blog,va inteleg,va respect dar eu am credinta si speranta mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robotu' de Serviciu25 iulie 2012 la 11:37

      @Elisa
      Credinta sau necredinta sunt alegeri libere si nu lucruri ce le puteti impune cuiva, nici macar copiilor vostri-"La oameni lucrul e cu neputinţă, dar nu la Dumnezeu. Căci la Dumnezeu toate sunt cu putinţă"
      Nu e adevarat. De exemplu, tu ai putea alege sa crezi in Mos Craciun (exemplu naiv, dar clasic) printr-un efort de vointa?
      Da, Dzeu ar putea sa te faca asa (conform mitologiei crestine el este omnipotent), dar ar incalca liberul arbitru (desi aceasta regula a fost uitata - convenabil - in cazul faraonului). Dar, din nou, asta depinde de existenta acestei entitati....

      Nu este ipocrizie,va rog sa ma credeti,va respect pe voi,respect orice religie,ii respect pe oamenii de stiinta si toate realizarile lor de pana acum,insa am puterea sa recunosc ca sunt si ei oameni si de multe ori au si gresit,lucru pe care voi nu vreti sa-l recunoasteti.
      Este o forma de ipocrizie! Sunt convins ca tu nu vezi asa lucrurile, pentru ca ai fost "programata" de mediul in care esti sa crezi ca tot ce tine de crestinism e roz. Sau nu poti privi obiectiv problema (din alte motive).
      Da, oamenii de stiinta gresesc de multe ori (nu cred ca exista persoana care sa stie asta, din moment ce exista numeroase exemple). De aceea stiinta nu se bazeaza pe autoritatea lor, ci pe ceea ce pot dovedi (exact invers ca in credinta). Deci justificarea ta este gresita...

      De asemenea v-am mai spus ca si oamenii de stiinta se impart in doua categorii:credinciosi si atei,nu sunt toti atei cum spuneti dumneavoastra.
      Ce este important de notata e ca nici unul dintre acestia (ma refer la cei credinciosi) nu a justificat ceva stiintific pe baza credintei lor. Si nu stiu daca vreunul are vreo justificare stiintifica pentru credinta lui (tine de partea emotionala). La urma urmei si oamenii de stiinta pot fi irationali in anumite aspecte chiar stiintifice (vezi Luc Montagnier), asa ca in cele emotionale este si mai usor sa "investesti". Dar chestia interesanta e ca nici unul din acestia nu a putut dovedi stiintific cele sustinute (cum am spus, autoritatea cuiva nu tine de dovada aici).

      V-am spus parerea mea despre Vechiul Testament.In Vechiul Testament s-a amestecat cuvantul omului cu cuvantul lui Dumnezeu,intrucat Dumnezeu iti da porunca sa nu ucizi printre cele zece porunci,deci nu are cum sa te indemne apoi la ucidere.
      Parere proprie, nesustinuta de dogma SI de Biblie. Daca in VT s-a amestecat cuvantul omului, poate ca si in NT s-a amestecat! Poate ipoteza pacatului originar din VT este o asemenea interventie/inventie (si daca accepti ca interventia este posibila si nu ai un criteriu valid si consistent de a o detecta... este chiar posibila! ca asa spun eu...). Poate geneza nu s-a petrecut chiar asa cum este scris acolo (interventia umana corupand informatiile) ci asa, mai... abiogenetic-evolutiv.
      Cat despre Dzeu... spuneai anterior ca poate... adica nu are voie sa se razgandeasca? Cui ii da el/ea raportul? De unde isi are moralitatea? Daca din exterior, el/ea nu e TOTUL, mai exista si altceva decat el/ea, ceva ce il precede. Daca din interior, codul lui moral este arbitrar si poate sa il modifice oricand doreste...

      Ștergere
    2. Robotu' de Serviciu25 iulie 2012 la 11:39

      @Elisa
      Nu poate un Dumnezeu care te indeamna sa-ti iubesti si vrajmasii,sa te indemne la ucidere.
      Bun. Ia Biblia si smulge paginile blasfemice ale VT (prima parte a Bibliei). Te duce la pierzanie (mai ales ca nu stii ce e fals si adevarat acolo).

      Atrocitatile oamenilor,nu au nicio legarura cu Dumnezeu.
      Biblia te contrazice. Sau trecem la aia reformata, fara VT?

      A avea cu adevarat credinta in Dumnezeu,inseamna a avea fapte bune sau a face tot posibilul sa ai fapte bune.-"Dupa faptele lor ii veti cunoaste".
      Intreaga tagma preoteasca te contrazice.

      Dumnezeu inseamna iubire,iertare si bunatate,altfel acela nu este Dumnezeu.
      Nu. Iubirea, iertarea si bunatatea inseamna iubire, iertare si bunatate. Entitatea numita Dzeu are si alte aspecte.

      Eu vad aceasta viata trecatoare ca pe un test in care omul este liber sa-si aleaga calea.
      Daca este un test nu poti sa "iti alegi calea" liber pentru ca scopul unui test este mereu evaluarea si acest lucru iti afecteaza comportamentul. Esti constrans de parametrii testului (mandatoriu, de altfel).

      /OT
      Care este tagul pentru citat? "blockquote" nu este recunoscut...

      Ștergere
    3. Robotu' de Serviciu25 iulie 2012 la 11:41

      @Elisa

      O intrebare rapida: care este pozitia ta fata de homosexualitate - crezi ca e un pacat? Daca da - de ce?

      Ștergere
    4. @Elisa
      Cu sau fara dovezi,pentru mine,Dumnezeu exista.

      Si ce Pastele ma-tii n-ai spus asa de la inceput si ai mintit cateva pagini despre dovezile respective daca pe tine tot nu te intereseaza?

      va inteleg,va respect dar eu am credinta si speranta mea.

      Respecti pe dracu, esti una dintre cele mai lipsite de respect persoane cu care am conversat; tu nu esti in stare sa respecti principiile logicii si cele ale onstitatii, nu esti in stare sa respecti ceea ce e constatabil in realitate, nu vrei sa respecti adevarul, cum ai putea sa respecti vreun om vreodata? Singurul tau respect este pentru credinta ta patologica, pentru ceea ce vrei tu sa crezi si atunci cand zici ca nu vrei sa superi pe nimeni si ca-i respecti pe oameni nu sunt decat tactici mincinoase de manipulare.

      Nu vreau sa va mai deranjez cu mesajele mele pe acest blog

      Foarte bine, du-te si deranjeaza mai bine niste doctori psihiatri pe la vreun spital.

      Ștergere
  49. "insa am puterea sa recunosc ca sunt si ei oameni si de multe ori au si gresit"
    Ce puternică eşti!! Ai recunoscut tu că EI au greşit, dar Ei oare ce au de zis?

    "Pentru mine Dumnezeu inseamna iubire,iertare si bunatate."
    Din nou dublul standard, în senul că dacă e spusă vreo vorbă bună pe acolo UIŢI complet că toate sunt într-un context în care CRIMELE, AMENINŢERILE cu suferinţa veşnică, îndemnurile la crimă, la uciderea unor semeni de-ai tăi sunt bazate pe simplul fapt că nu sunt de aceeaşi părere cu tine, context în care sclavagismul şi moralitatea de 2 bani prezentă în acele texte, se simt minunat! Astea sunt răstălmăcite să devină şi ele "iubire, iertare şi bunătate"!

    "iar toate cele zece porunci ale Vechiului Testament le rezuma la doar doua:Matei capitolul 6-"36. Învăţătorule, care poruncă este mai mare în Lege?37. El i-a răspuns: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.38. Aceasta este marea şi întâia poruncă.39"
    Am inţeles.. Mie "îmi place" foarte mult Deuteronomul, o să-şi spicuiesc câteva lucruri simpatice!
    Deci doar trebuie să-l iubeşti pe el... că altfel?? iacătălea nişte consecinţe drăguţe, astea în afara faptului că-s reamintite mereu "marile fapte" de la eliberarea poporului evreu, ca şi o posibilă pedeapsă pentru cine nu ascultă:
    Deuteronomul 6.
    14. Să nu mergeţi după alţi dumnezei, după dumnezeii popoarelor, care se vor afla împrejurul vostru; 15. Ca să nu se aprindă mânia Domnului Dumnezeului tău asupra ta şi să nu te piardă de pe faţa pământului, că Domnul Dumnezeul tău, Care se află în mijlocul tău, este Dumnezeu zelos.
    Deuteronomul 8. 19. Iar dacă vei uita pe Domnul Dumnezeul tău şi vei merge după dumnezeii altora, vei sluji acelora şi te vei închina lor, vă mărturisesc astăzi pe cer şi pe pământ că veţi pieri. 20. Cum pier popoarele, pe care Domnul Dumnezeu le pierde dinaintea voastră, aşa veţi pieri şi voi, de nu veţi asculta glasul Domnului Dumnezeului vostru!"
    Deuteronomul 9. 19. Că eu (Moise) am fost îngrozit de mânia şi de iuţimea cu care Se mâniase Domnul pe voi, voind să vă piardă. (era vorba de nişte sacrificări de animale)
    Deuteronomul 11.17. Că atunci se va aprinde mânia Domnului asupra voastră, va închide cerul şi nu va fi ploaie şi pământul nu-şi va da roadele sale; iar voi veţi pieri curând de pe pământul cel bun pe care Domnul vi-l dă. ...27. Binecuvântare veţi avea dacă veţi asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi; iar blestem, dacă nu veţi asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru..

    RăspundețiȘtergere
  50. ". Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.40. În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii."
    Aha.... şi cu textele de mai jos cum rămâne?? Acolo e vorba de uciderea a tot ce mişcă, care au vina că nu gândesc ca TINE ELISA!!.. Aşadar, dovezi de iubire a omului, dar şi sfaturi pe care ai grijă: trebuie să le urmezi şi tu, sunt scrise in biblia ta!!!!!!!
    Deuteronomul 3.3. Domnul Dumnezeul nostru a dat în mâinile noastre şi pe Og, regele Vasanului, cu tot poporul lui, şi noi l-am bătut, încât nimeni de la ei n-a rămas viu... 6. Şi le-am nimicit, cum făcusem şi cu Sihon, regele Heşbonului, pierzând fiecare cetate cu bărbaţi, femei şi copii.
    Deuteronomul 7. 5. Ci să faceţi cu ele aşa: jertfelnicile lor să le stricaţi, stâlpii lor să-i dărâmaţi, dumbrăvile lor să le tăiaţi şi idolii dumnezeilor lor să-i ardeţi cu foc... 25. Idolii dumnezeilor lor să-i ardeţi cu foc; să nu doreşti a lua argintul sau aurul de pe ei, ca să nu-ţi fie aceasta cursă, că urâciune sunt aceştia înaintea Domnului Dumnezeului tău..
    Deuteronomul 12. 2. Să pustiiţi toate locurile în care popoarele ce le veţi supune au slujit dumnezeilor lor, cele din munţii înalţi, cele de pe dealuri şi cele de sub orice copac umbros. 3. Să dărâmaţi jertfelnicele lor, să stricaţi stâlpii lor, să arderi cu foc copacii lor, să sfărâmaţi idolii dumnezeilor lor şi să ştergeţi numele lor din locurile acelea.
    Deuteronomul 13. 5. Iar pe proorocul acela sau pe văzătorul acela de vise să-l daţi morţii, pentru că v-a sfătuit să vă abateţi de la Domnul Dumnezeul vostru, Cel ce v-a scos din pământul Egiptului şi v-a izbăvit din casa robiei, dorind să te abată de la calea pe care ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să mergi; pierde dar răul din mijlocul tău.
    Deuteronomul 13. 6. De te va îndemna în taină fratele tău, fiul tatălui tău, sau fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau femeia de la sânul tău, sau prietenul tău care este pentru tine ca sufletul tău, zicând: Haidem să slujim altor dumnezei, pe care tu şi părinţii tăi nu i-aţi ştiut, 7. Dumnezeilor acelor popoare, care locuiesc împrejurul tău, aproape sau departe de tine, de la un capăt până la celălalt al pământului, 8. Să nu te învoieşti cu ei, nici să-i asculţi; să nu-i cruţe ochii tăi, să nu-ţi fie milă de ei, nici să-i ascunzi; 9. Ci ucide-i; mâna ta să fie înaintea tuturor asupra lor, ca să-i ucidă, şi apoi să urmeze mâinile a tot poporul. 10. Să-i ucizi cu pietre până la moarte, că au încercat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău.

    Deci Elisa!!! Despre ce naiba povesteşti tu?? Că eu unul nu pricep o iotă!

    RăspundețiȘtergere
  51. @Luke
    Puteti sa-mi scrieti aici tot Vechiul Testament.Eu v-am spus,in Vechiul Testament s-a amestecat cuvantul omului cu cuvantul lui Dumnezeu.Nu este o parere proprie chiar asa se intampla,au spus-o si unii preoti batrani.In Vechiul Testament Dumnezeu vorbeste omului prin prooroci iar in Noul Testament,El insusi.Domnul Iisus Hristos preia si poruncile Vechiului Testament, zicand: "Ati auzit ca este scris asa si asa, dar Eu spun voua.." - ,(in niciun caz nu spune Dumnezeu a zis),si da dimensiunea adevarata a poruncii Vechiului Testament.I-a dat omului la inceput, in Vechiul Testament,sa zicem,un cod etic ,prin cele Zece Porunci. Si prin aceasta omul invata sa nu minta, sa nu fure,sa nu ucida si altele, adica invata ca Dumnezeu nu ne vrea mincinosi, ucigasi si altele,fiindca Dumnezeu insusi nu este mincinos,Dumnezeu nu este hot,Dumnezeu nu este ucigas.In Vechiul Testament vorbesc proorocii si nu Dumnezeu insusi,iar proorocii sunt oameni ca si noi,de aceea sunt multe greseli.
    Acele legi referitoare la uciderea anumitor persoane pentru necredinta,pentru vrajitorie,pentru adulter,pentru defranare,...sunt date de prooroci si nu de Dumnezeu,intrucat Dumnezeu nu se poate contrazice dand porunca sa nu ucizi si apoi sa te indemne la ucidere.In Noul Testament Hristos aduce adevaratul cuvant al lui Dumnezeu ce contrazice legea veche.
    Matei capitol 5--"21.Aţi auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.22.Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă;"
    Matei capitol 5--"43. Aţi auzit că s-a zis: "Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău".44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,45.Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. "
    -Matei capitol 7--"1.Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
    Daca omenirea ar fi respectat cele 10 porunci din Vechiul Testament sau cele doua porunci date de Domnul Iisus,in Noul Testament(Matei 6-36-40),nu ar fi fost lumea de azi.

    @Robotu' de Serviciu
    Stiti pana la urma Mos Craciun poate fi orice om din lume pentru un copil...
    Sunt libera sa cred in Dumnezeu cum si voi sunteti liberi sa nu credeti,pentru ca nu gasiti dovezi.Nu am nimic de pierdut.
    De ce nu cititi si Noul Testament?Poate intr-o buna zi o sa ma intelegeti.

    Nu sunt in masura sa vorbesc despre homosexualitate,nu stiu ce sa va spun,fiecare este liber sa-si traiasca viata cum vrea,parerea mea.Omul este liber precum pasarile cerului,Dumnezeu ne-a lasat libertatea,iar cine ii judeca sa fie judecat de Dumnezeu cum spune Domnul Hristos pentru ca nu avem dreptul sa-i judecam pe altii intrucat toti suntem pacatosi-"Cel fara de pacat dintre voi sa arunce primul cu piatra" Ioan capitol8,--7.Daca este pacat sau nu,numai Dumnezeu stie,in niciun caz eu sau orice om din lume.

    @Godless1859
    Daca dumneavoastra considerati ca nu v-am dat nicio dovada,asta e...
    Repet,nu va suparati pe mine,eu am credinta mea si nu am nimic de pierdut,nici nu fac rau cuiva.Nu inteleg de ce va suparati asa,pana la urma nimeni nu detine adevarul absolut.
    Sper sa nu ma mai intrebe nimeni nimic,pentru ca nu mai vreau sa scriu pe blogul dumneavoastra.Va multumesc ca m-ati lasat sa scriu aici.Poate intr-o zi o sa ma intelegeti.Uneori viata iti demonstreaza ca Dumnezeu exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dumneavoastra considerati ca nu v-am dat nicio dovada,asta e..

      Se pare ca nu sunt un naiv. Asta e...

      Nu inteleg de ce va suparati asa

      Nu ma supar, eu te insult ca sa-ti arat toata politetea ta pe care o afisezi ma lasa rece, tot la fel de rece cum ma lasa si limba mieroasa a popilor. Eu n-am nevoie sa am limba mieroasa si sa fiu politicos cand afirm ceea ce afirm pentru ca ceea ce afirm eu e sustinut de alte lucruri decat limba mieroasa si tehnicile retorice de politete. Astea sunt tehnici de manipulare emotionale si linvistice invatate; acolo la seminar chiar ii invata pe viitorii popi cum sa vorbeasca cu aceea tonalitate care simbolizeaza umilinta - si cu acea tonalitate de om umil popii stau calare pe mormane de bani si ii invata pe altii cum sa li se supuna lor si cum sa faca parte din turma si fermele lor de oameni. Cu o voce umila si supusa popii au condus lumea timp de secole iar tu vii cu o exprimare politicoasa si cu un discurs al iubirii si al nonviolentei sa ne transmiti practic faptul ca suntem handicapati si ca tu ne esti superioara noua si ai acces la o cunoastere superioara pe care noi suntem prea prosti ca sa o intelegem si ca sa o detinem. Daca m-ai fi jignit pe mine poate ca nu ti-as fi raspuns dur insa tu jignesti niste principii, principiile stiintei. Astfel de oameni nu merita tratati decat cu insulte.

      pana la urma nimeni nu detine adevarul absolut

      Imagineaza-ti ca nici tu. Cat de greu o fi?

      Sper sa nu ma mai intrebe nimeni nimic,pentru ca nu mai vreau sa scriu pe blogul dumneavoastra

      Daca nu vrei nu mai scrie, ca nu te obliga nimeni sa ai ultimul cuvant in discutia asta de un nivel intelectual extrem de scazut. Sa stii ca nu o sa planga nimeni daca nu raspunzi la intrebari ca oricum ceea ce raspunzi este doar o logoree crestinopata care poarta denumirea generica de predica. Repeti lozincile pe care le ai tu in cap fara sa dai atentie la ceea ce argumenteaza interolucutorul ca si cand acela ar fi un copil imbecil iar tu un dumnezeu atoatestiutor.

      Va multumesc ca m-ati lasat sa scriu aici

      Cu multa neplacere!

      Uneori viata iti demonstreaza ca Dumnezeu exista

      Cand o sa demonstreze cineva ca exista D-zeu la fel cum exista o floare, o galaxie, un atom, lumina sau gravitatie, atunci o sa se cheme ca s-a demonstrat ceva. Pana atunci spalati-va copii pe creieri cu nerusinare, caci doar mintile necoapte care pot sa creada intr-un Mos Craciun pot crede si in dumnezeul crestin; oamenii maturi nu pot accepta asemenea aberatii iar eu nici nu le pot tolera.

      Ștergere
    2. @Elisa
      Nu e nevoie să-mi răspunzi, iţi fac doar nişte observaţii de care să ţi cont doar dacă crezi că merită.

      Păi tocmai ai descoperit principalul argument împotriva religiei creştine, a filozofiei creştine în general, dar şi unul valabil în TOATE religiile lumii: nu are consecvenţă, e plină de contradicţii flagrante! Păi tu vrei să nu ne legăm de Vechiul, să-l luăm de bun doar pe Noul... iar aşa ceva nu se poate şi degeaba pretinzi tu de la noi aşa ceva, pentru că nu numai noi nu putem să ignorăm o parte a ACELEIAŞI cărţi, ci şi cei care o susţin. Părerea ta este irelevantă atâta vreme cât realitaţile cotidiene vizibile şi demonstrabile te contrazic la tot pasul. Faptul ca eşti credincioasă ar trebui să facă din tine un om moral, dar crede-mă că deşi eşti sinceră şi chiar îţi doreşti asta, eşti destul de departe de ce-ţi doreşti!! Sunt oameni cărora le jigneşti inteligenţa, eforturile intense intelectuale, chiar eşi complice cu cei ce-i fură şi-i abuzează (psihic, fizic)!
      Faptul că tu-ţi afişezi credinţa ţi se pare probabil înalţător şi o consideri chiar o datorie, altfel nu te băgai în seamă pe aici, insă ia gândeşte-te la situaţia în care vine cineva în faţa ta şi susţine sus şi tare o tâmpenie cât casa! Cum o să îl priveşti pe acela? O să râzi de el în sinea ta, dar n-o să-l judeci că aşa scrie nu ştiu unde?? O să-l laşi în pace eventual şi te retragi, dar mai insistă în scenariul ăsta şi închipuieţi că se apucă şi începe şi-şi adune adepţi cam de aceeaşi minte cu el, se apucă şi-şi construieşte temple, te inebuneşte toată ziua cu nişte clopote imense, urlă cât îl ţin bojocii că eşti TU dusă cu pluta, îţi recită texte aberante (deci consideră tu orice texte vrei, dar să sune aberant) şi te mai şi fură cu o găină două, intră în şcoala copilului tău şi încearcă să-i bage pe gât (ameninţândul cumplit) aberaţiile lui. Cum ţi se pare acest scenariu?

      Pentru multi semeni de-ai tăi pe care tu afirmi (dar minţi de fapt, te minţi pe tine în primul rând) că-i "iubeşti" (o să-mi permit să reduc asta doar la faptul că consideri că nu le faci rău), să şti că acest scenariu fictiv în cazl tău, este o realitate cotidiană pentru ei. Iar perspectivele se anunţă chiar mai dure, mai rele decât sunt acum, tocmai pentru că oamenii sunt atât de spălaţi pe creiere încât ei FAC RĂU convinşi că fac cel mai mare bine de pe planetă!

      Think about!

      Ștergere
    3. Robotu' de Serviciu26 iulie 2012 la 12:29

      @Elisa
      Puteti sa-mi scrieti aici tot Vechiul Testament.Eu v-am spus,in Vechiul Testament s-a amestecat cuvantul omului cu cuvantul lui Dumnezeu.Nu este o parere proprie chiar asa se intampla,au spus-o si unii preoti batrani.
      ESTE o parere proprie pentru ca dogma oficiala ortodoxa te contrazice.
      Tine cont ca VT este intim legat de NT in Biblie. Acum faci Biblia mincinoasa?
      De unde stii ca doar VT a fost "corupt" de oameni? De ce nu si NT? Chiar daca Iisus este cel care "vorbeste" in NT, vorbele lui sunt documentate de apostoli (tot... oameni), care ii pot perverti spusele, pot elimina anumite lucruri sau introduce anumite lucruri. Nu ai o solutie "buletproof" aici. Tie iti CONVINE sa crezi ca VT a fost alterat de oameni (pentru a reconcilia dilemele morale ridicate de Biblie), deci o crezi. Asta te face un om decent, dar un crestin mediocru!

      Din VT ce a mai fost corupt de oameni? Pacatul originar... care poate nu a fost? Cele 12 porunci (2 "pierdute" de oameni)? Tine cont ca 12 este un numar cu semnificatii mai profunde in mitologie decat 10..

      Spui ca Dzeu nu poate porunci omoruri, ca are un anume cod moral... dar ce a avut cu primii nascuti ai Egiptului? El personal a trimis Ingerul Mortii (hitman-ul sau) sa ii omoare. Potopul? Cati oameni au murit acolo in urma actiunilor DIRECTE ale lui Dzeu. Sodoma si Gomora - alta victima a "hitmanilor" lui Dzeu (desi aici putem spune macar ca a fost vorba de o pedeapsa aplicata din pozitia unui conducator, lucru care nu ofera justificare in primele 2 cazuri in care au murit persoane inocente)? Asta sa nu mai aduc aminte de profetul Elisha si cei 42 de copii omorati de urs... chestie pe care Elisha nu ar fi putut sa o faca singur FARA ACORD DE SUS!

      Daca omenirea ar fi respectat cele 10 porunci din Vechiul Testament sau cele doua porunci date de Domnul Iisus,in Noul Testament(Matei 6-36-40),nu ar fi fost lumea de azi.
      Acelasi lucru se poate spune si daca Dzeu nu ar fi creat lumea, sau ar fi creat-o mai bine (de exemplu sa nu gafeze cu copacul ala din mijlocul Edenului - stii tu care...), sau daca ar fi creat omul cu o capacitate de analiza mai ridicata sau cu biologie modificata, sau daca ar fi oferit mai multe dovezi despre existenta sa (cam ca in VT) tuturor si nu doar celor care credeau si nu mai aveau nevoie de dovezi, etc.

      Ștergere
  52. Robotu' de Serviciu26 iulie 2012 la 12:30

    @Elisa
    ! Matei, 7:1-3
    Crestinii judeca foarte repede. Cu cat mai devotat, cu atat judeca mai mult.

    Stiti pana la urma Mos Craciun poate fi orice om din lume pentru un copil...
    Mos Craciun este un exemplu, poti sa il inlocuiesti cu ce chestie absurda vrei. Poftim, crede in dragonul roz...

    Sunt libera sa cred in Dumnezeu cum si voi sunteti liberi sa nu credeti,pentru ca nu gasiti dovezi.Nu am nimic de pierdut.
    Da, esti "libera" (poate atat vreme cat credinta ta nu te determina sa faci fapte abominabile, desi si atunci, fara o actiune directa...). Bineinteles, nu e libertate ca in "liberul arbitru"...
    Si ai MULT de pierdut. Viata...

    De ce nu cititi si Noul Testament?Poate intr-o buna zi o sa ma intelegeti.
    L-am citit. Si ce e cu asta? NT si VT sunt integrate in Biblie. Daca iei ce vrei din Biblie...

    Nu sunt in masura sa vorbesc despre homosexualitate,nu stiu ce sa va spun,fiecare este liber sa-si traiasca viata cum vrea,parerea mea.
    Atitudine nebiblica, dar decenta. Si necrestina...

    Daca este pacat sau nu,numai Dumnezeu stie,in niciun caz eu sau orice om din lume.
    1. Daca Dzeu stie si nu ne spune (ca sa evitam) e cam aiurea, nu crezi?
    2. Dar Dzeu ne-a spus asta... in VT. Si trebuie omorati oamenii in cauza. Evident, daca asta este o "interventie umana"... ar trebui sa o spui si crestinilor...

    Daca dumneavoastra considerati ca nu v-am dat nicio dovada,asta e...
    Nu e considerarea lui, ci e tristul adevar ca nu ai adus adus. Nici macar argumente...

    Sper sa nu ma mai intrebe nimeni nimic,pentru ca nu mai vreau sa scriu pe blogul dumneavoastra.
    Postarea aici este complet optionala!

    Uneori viata iti demonstreaza ca Dumnezeu exista.
    Cred ca nu stii ce inseamna "a dovedi"...

    RăspundețiȘtergere
  53. De unde stiti voi ca acea explozie miraculoasa numita Big-Bang nu a creat si cele doua entitati numite Dumnezeu si diavol,care,ambele,ar putea avea creatii pe pamant?Nu aveti de unde sa stiti cu certitudine ce anume a creat acea explozie si ce s-a intamplat cu adevarat.Nu erati acolo,deci nu ati vazut.Pe pamant exista binele si raul.Asa s-ar explica si teoria oamenilor de stiinta,precum si aparitiile divinitatii povestite de unii oameni,scrierea bibliei,vindecarile miraculoase ori fenomenul de moarte clinica.Voua va este usor sa respingeti orice dovada a existentei unor entitati numindu-le un fel de "halucinatii colective".Vi se pare ca voi ganditi corect?Niciun om de stiinta nu a demonstrat ca Dumnezeu nu exista ci doar o teorie a creatiei si a evolutiei.Nimeni nu-i jigneste pe oamenii de stiinta,nu mai vorbiti voi in numele lor.Exista oameni de stiinta care cred in Dumnezeu si oameni de stiinta care nu cred in Dumnezeu.
    Nici macar faptul ca religiile nu au consecventa nu demonstreaza ca nu exista nicio entitate.
    Daca voi ateii credeti doar in ceea ce vedeti,ma intreb,oare vedeti totul cu ochiul liber?Ia mai ganditi-va.
    Nimeni nu este atotstiutor,nici credinciosul,nici ateul.Sunt multe intrebari fara raspuns,mai ganditi-va si nu mai fiti asa de siguri pe voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu aveti de unde sa stiti cu certitudine ce anume a creat acea explozie si ce s-a intamplat cu adevarat

      Dar tu ai cum sa stii cu certitudine ca nu esti spalat pe creier? Daca s-a intamplat ca parintii tai sau societatea sa te indoctrineze cu aceasta credinta in supranatural, ce crezi este sau nu posibil? Esti dispus sa-ti pui capul la bataie ca nu esti indoctrinat religios?

      Nu erati acolo,deci nu ati vazut

      Bine ca l-ati vazut voi pe Hristos inviind. Daca tu n-ai fost la nasterea lui tac'tu inseamna ca nu stii prin ce proces a intrat in existenta tac'tu?

      Voua va este usor sa respingeti orice dovada a existentei unor entitati numindu-le un fel de "halucinatii colective"

      Si tu faci acest lucru exact la fel ca noi. Respingi orice dovada a mahomedanismului, a hinduismului, a credintei in Ra, Isis, Tiamat, etc... pe baza argumentului prin halucinatie colectiva.

      Niciun om de stiinta nu a demonstrat ca Dumnezeu nu exista

      Si nici un om de stiinta nu a demonstrat ca tu nu esti un psihopat turbat care iese noaptea prin oras, violeaza si ucide cersetori iar apoi le taie trupurile in bucati si le arunca la canalizare.

      Exista oameni de stiinta care cred in Dumnezeu si oameni de stiinta care nu cred in Dumnezeu

      Si nu exista absolut nici o disciplina stiintifica care sa fi demonstrat vreodata existenta unui D-zeu.

      Daca voi ateii credeti doar in ceea ce vedeti,ma intreb,oare vedeti totul cu ochiul liber?Ia mai ganditi-va.

      Mai bine te gandesti tu de ce nu crezi in fantome si atunci ai sa afli de ce nu cred eu in d-zeu.

      Sunt multe intrebari fara raspuns,mai ganditi-va si nu mai fiti asa de siguri pe voi.

      Faptul ca nu stim cate ciori zboara in momentul asta si cate ţopaie nu reprezinta dovada ca exista vreun dzeu. La fel si pentru celelalte intrebari fara raspuns.

      Ștergere
  54. Va salut! Am urmarit discutia dv, si am fost intrigat sa ma alatur si eu!
    Ok, in primul rand vreu sa ma prezint, eu ma numesc Claudiu, am 18 ani si cred in Dumnezeu.
    In al doelea rand, am observat ca: domnule godless sunteti o persoana rationala si cu o gandire logica(si voi incerca sa va raspund in aceeasi maniera), iar ca nivel de cunostinte ma depasiti prin faptul ca sunteti mai citit decat mine(pentru acestea doua va respect).
    Dar inainte de asta am sa va spun cateva chestii la care nu cer o replica neaparat.
    Sunt persoane care nu cred ca exista Dumnezeu, altele care cred ca exista, iar altele care stiu ca exista(de la a crede in existenta Sa pana la a sti este doar un mic pas foarte important), dar cei printre care nu de foarte mult timp ma numar si eu sunt persoanele care cred in Dumnezeu(CARE CRED IN EL nu in existenta Sa). Numai acestia din pot vedea slava lui Dumnezeu si simti prezenta Lui, de ce? Simplu pentru ca doar ei sunt aceea care il iubesc cu adevarat. Sa va dau un verset din biblie care sustinea ideea mea: Sfanta Evanghelie Dupa Ioan 14:21 "Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui." si in 14:19 "Încă puţin timp şi lumea nu Mă va mai vedea; voi însă Mă veţi vedea, pentru că Eu sunt viu şi voi veţi fi vii.". Iar existenta Lui este ca si gravitatia, ea se simte dar nu se poate vedea. Dar dv nu doriti sa credeti ca gravitatia se datoreaza planetei pe care locuiti si spuneti ca este o aberatie, ca este o minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  55. (pentru acestea doua va respect)

    Cel mai bine este sa respecti niste principii nu niste oameni. Oamenii sunt supusi erorilor.

    Numai acestia din pot vedea slava lui Dumnezeu si simti prezenta Lui, de ce? Simplu pentru ca doar ei sunt aceea care il iubesc cu adevarat

    Daca am lua de bune argumentul asta ar trebui sa golim ospiciile si spitalele de nebuni si sa le dam drumul celor care le populeaza.

    Sa va dau un verset din biblie care sustinea ideea mea

    11 Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase,
    12 să-i tai mâna: să n-ai nicio milă de ea.

    -----

    Faptul ca un text e scris in Biblie il face automat adevarat?

    Iar existenta Lui este ca si gravitatia, ea se simte dar nu se poate vedea

    Efectele gravitatiei pot fi vazute si constatate nonstop. Efectele lui D-zeu sunt sunt inexistente. Mai citeste odata articolul.

    RăspundețiȘtergere
  56. Dv spuneti ca doar principiile trebuiesc respectate pentru ca oamenii sunt supusi erorilor. Atunci principiile in care credeti sunt gresite pentru ca sunt facute de oameni. Ale mele sunt scrise de oameni dar nu sunt facute de ei, sunt facute de Dumnezeu.

    Continua te rog ideea cu ospiciile.

    "11 Când doi oameni se vor certa unul cu altul, şi nevasta unuia se va apropia să scoată pe bărbatul său din mâna celui ce-l loveşte, dacă întinde mâna şi apucă pe acesta din urmă de părţile ruşinoase,
    12 să-i tai mâna: să n-ai nicio milă de ea."

    In VT sunt porunci care sunt contrazise intr-un mod sau altul de Domnul Isus Hristos. Sf Evanghelie dupa Ioan 15:12 "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.". Precum ne-a iubit El nu cum era in VT ca pe noi insine. Din aceasta va puteti da seama ca noi trebuie sa le facem tuturor celor de langa noi aceleasi lucruri pe care le-am face Domnului, adica sa ne iertam semenii cand gresesc si sa ne iubim.
    Si ca sa complectez ideea Sf Evanghelie dupa Matei 7:1 "Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi." Iar eu nu trebuie(dar daca eu vreau, pot, nu sunt obligat, am liber arbitru) sa judec, nici pe vrajitoare, nici pe huluitor, etc... caci pe ei ii va judeca Domnul. 7:2 "Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura." aici nu voi mai argumenta, va las pe dv sa trageti concluzii.

    Iar biblia nu este mai putin adevarata decat o carte de istorie si cele srise in ea.

    Efectele gravitatiei pot fi simtite nu vazute. La fel este si Dumnezeu. Sa fac o comparatie, noi aceia care credem ca gravitatia exista, suntem constienti de ea, dar si pe voi va afecteaza numai ca voi nu vreti sa ii recunoasteti existenta.

    Undeva mai sus dv va contrazicea-ti cu Eliza in legatura cu porunca "Sa nu ucizi.", eu as dori acum sa va exemplific. In acelasi fel ca si cu gravitatia, unul dintre voi(care nu credeti) se duce sa sara de pe marginea unei prapastii zicand "Daca eu sar, nu am sa cad, am sa zbor." si acesta moare, voi vedeti efectul si luati la cunostinta fapta acestuia si consecintele, dar tot spuneti ca gravitatia nu exista chiar daca nu faceti acel lucru. Si voi astfel spuneti ca oricine stie ca nu trebuie sa sara de pe marginea unei prapastii dar tot negati cu vehementa ca gravitatia exista si ca datorita efectelor ei a murit acea persoana.(Indiferent ca ma veti contrazice sau nu asa este.)

    Ceea ce ii priveste pe fii Domnului. Cei care sunt cu adevarat ai Domnlul nu au sa va persecute, nu au sa va judece pentru credintele voaste, nu au sa va fure, nu au sa va oblige sa credeti in domnul, ei vor doar sa va faca bine, dar rau nici o data.
    "13.Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
    14.Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
    15.Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
    16.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?

    -- 17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. --

    18.Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
    19.Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
    20.De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.

    -- 21.Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.-- "

    Meditati putin la 17. Iar la 21 vreau sa va clarific ca nu toti aceia care merg la biserica nici chiar preotii, aceia care pretind ca il slujesc pe Domnul nu inseamna ca sunt ai lui. Asemeni unu pom caruia ii legi cu ata mere de crengi, de la distanta cand ai sa il vezi vei crede ca este mar, dar pe masura ce te vei apropia de el iti vei da seama ca de fapt nu este un mar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dv spuneti ca doar principiile trebuiesc respectate pentru ca oamenii sunt supusi erorilor. Atunci principiile in care credeti sunt gresite pentru ca sunt facute de oameni

      Un astfel de principiu din asta este onestitatea. Spui ca onestitatea este un principiu gresit din cauza ca-i facut de oameni? In cazul asta cred ca am terminat orice discutie, n-avem de ce sa mai discutam ceva.

      Continua te rog ideea cu ospiciile

      Ideea ca doar credinciosii il vad pe D-zeu este demna de cei stocati la ospicii. La fel spune orice individ de acolo despre propria lui halucinatie.

      Iar biblia nu este mai putin adevarata decat o carte de istorie si cele srise in ea.

      Zici ca intamplarea cu Arca lui Noe este un adevar istoric?

      dar tot negati cu vehementa ca gravitatia exista

      Unde ai vazut tu ateist care sa nege gravitatia? Eu n-am vazut nici macar unul pana in ziua de azi, habar n-ai ce vorbesti.

      Meditati putin la 17

      Stiam mai multe decat toti indivizii care au scris Biblia atunci cand aveam doar 6 ani. Acu' am peste 30 si stiu de cateva sute de ori mai mult decat ceea ce e scris in 10 biblii, nu intr-una. Tu vrei sa ma impresionezi cu cartea vostra de fabule , povestiri fantastice si serpi vorbitori?
      Gaseste-mi acolo un singur rand, o singura bucata de text care nu ar fi putut sa fie scrisa de un om ordinar de acum 2000 de ani ci doar de cineva care sa manifeste macar un nivel de cunoastere superior epocii respective. Gaseste-mi randul acela si o sa incep sa consider ca Biblia e mai mult dect o carte orecare de mituri si povesti.

      Ștergere
  57. "noi aceia care credem ca gravitatia exista, suntem constienti de ea, dar si pe voi va afecteaza numai ca voi nu vreti sa ii recunoasteti existenta."

    Gravitaţia nu este o chestiune de credinţă, e o chestiune de ştiut, e dovedit că există, se poate măsura şi se pot găsi chiar de către tine o mulţime de aplicaţii controlate pentru ea, funcţionează de fiecare dată ireproşabil. La fel se întâmplă şi cu electromagnetismul. Cu zeii nu e aşa deloc, iar sfatul meu este ca înainte de a face o comparaţie din asta după ureche, să te gândeşti mai atent, evită să mai faci comparaţie între credinţă şi ştiinţă, nu de alta dar sunt 2 cuvinte diferite, comparaţiile sunt inutile.

    Atâta timp cât VT vine la pachet cu NT, iar NT contrazice ce scrie în VT, se cheamă că voi aveţi o problemă pe care ar trebui să v-o clarificaţi. Nu noua trebuie să ne clarifici ceva, că pentru noi este suficent de clar: credinţele iraţionale precum creştinismul tău, islamismul sau budhismul sau ce o mai fi la alţii sunt bull shit (trebuie să-ţi traduc?).

    "-- 17.Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. --"
    Bla-bla de doi lei vechi... Ce pentru noi sunt roade rele, pentru alte animale pot esenţiale.. deci egoismul creştin defineşte ce e "bun" şi "rău", iar aici vorbim de foarte multe aspecte de-a dreptul idioate!

    RăspundețiȘtergere
  58. Ok, nu voi mai comenta cu nimic. Am sa caut un documentar pe care l-am vazut de curand in legatura cu stiinta asta, care nu spun ca este o prostie sau ca nu o aprob doar ca nu sunt toate adevaruri, dar daca voi ati crede ca Dumnezeu a creeat toate cele care exista o sa va dati seama ca pana si "marile inventii" ale omenirii, ma refer aici la tot de la masini la avioane, de la pastile la siropuri sau eu mai stiu ce chestii, care sunt facute cu lucrurile date de la Dumnezeu. Si eu va zic voua spre final ceea ce spune si acel om de stiinta care era evolutionist dar a inceput sa creada in creationizm, datorita studiilor lui si a altor oameni a ajuns la concluzia ca tot ceea ce exista este rezultatul creationizmului nu evolutionizmului. Si cum omul sau alta fiinta, planta sau insecta nu poate evolua din nimic, mai mult decat ar evolua dintr-un simplu metal o bicicleta sau o masina, prin selectia aceasta a voastra aleatorie sau naturala cum ii spuneti.
    Si sunt multe religii, nu neg ca exista sau ca nu sunt adevarate, doar ca voi nu stiti anumite chestii. De exemplu, probabil ati auzit de vrajitoarele albe si negre sau de satanisti. Ei bine sa va lamuresc macar aici cu ceva. Satanizmul se inchina acelui care este cunoscut sub numele de Anti-Hrist, toata credinta lor este opusa credintei noastre, poruncile lor sunt inverse decat celor ale noastre, ei au anumite ritualuri, sacrifica animale uneori si oameni si intretin relatii sexuale(orgii) ei fac adevaratul rau. Sau vrejitoarele negre, se aseamana satanistilor doar ca au altfel de ritualuri si obiceiuri, dar fac farmece si blesteama. Si sa va mai dau un exemplu de credinta falsa care foloseste jumatade de adevar din biblia crestina si sunt invatate sa ghiceasca in carti sa vindece oamenii cu ajutorul unor plante sau insecte, asemeni vracilor, acestea sunt vrajitoarele albe. Sunt multe astfel de religii. Satanistii sunt slujitorii directi ai Satanei si anume al lui Anti-Hrist, cei mai rai dintre toti, iar aceia incepand de la satanisti pana la crestini sunt rai sau mai putin rai, dar toate acele religii isi iau puterile din fundul Iadului. Chiar daca nu credeti asa este.
    Care dintre noi greseste o sa ne dam seama cand o sa ne sune ceasu.
    Imi imaginez deja ca ma credeti nebun, nu este nici o problema, este doar parerea duneavoastra.
    As putea sa va sugerez sa faceti ceva sa va convingeti ca ceea ce spun eu este adevarat, dar daca o fac nu imi respect credinta si voi face un pacat. Asa ca va spun, documentativa pe spuse de mine mai sus.
    Gata din acest puncat nu voi mai zice nimic, am sa mai postez doar acel documentar daca il gasesc.
    Va urez toate cele bune si fie ca Domnul sa va lumineze mintea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am sa caut un documentar pe care l-am vazut de curand in legatura cu stiinta asta, care nu spun ca este o prostie sau ca nu o aprob

      Tu cauti informatii care sa-ti confirme ceea ce deja crezi?
      Procedeaza in continuare asa si sansele sunt ca daca acum crezi ceva fals sa nu afli niciodata si sa mori crezand acea falsitate. Metoda stiintifica e unica in aceste sens deoarece ea cauta in mod intentionat sa infirme teoriile propuse de X si de Y, nu sa le confirme.
      Daca vrei sa afli adevarul despre vreo chestie asculti ambele parti nu doar una dintre ele. Ceva imi face impresia ca tu nu doar ca acum ai ascultat doar pe religiosi, dar nici nu esti dispus sa apleci urechea la ce spun ceilalti.

      Si eu va zic voua spre final ceea ce spune si acel om de stiinta care era evolutionist dar a inceput sa creada in creationizm

      Ce parere ai despre sutele de milioane de oameni care au fost indoctrinati sa creada in creationism si apoi s-au razgandit si au spus ca evolutionismul e adevarat, astia nu conteaza? Conteaza doar individul ala care probabil e dus cu pluta?

      Si cum omul sau alta fiinta, planta sau insecta nu poate evolua din nimic

      Habar n-ai de teoria evolutiei. Pune mana si vizioneaza documentarele de aici ca sa stii macar despre ce vorbesti. Doar eu m-am obosit sa citesc biblia si sa-i ascult pe popi si pe apologistii religiosi, voi de ce nu vobositi sa aflati ce sustin oamenii de stiinta?

      poruncile lor sunt inverse decat celor ale noastre, ei au anumite ritualuri

      Te-a mintit cineva de ti-au sarit capacele. Citeste frate de pe wikipedia; cat de greu e sa cauti pe internet ceva daca tot ai acces la el si sa nu inghiti pe nemestecate ce-ti spune oricine? Daca eu iti spun acu; sa te arunci in fanata ca gasesti o comoara la fundul ei ce faci, te arunci?

      sacrifica animale uneori

      Si crestinii ce fac de Pasti si Craciun? Se joaca cu pisica, plimba cainele, ce fac? Vezi ca ai incurcat cultele, crestinii sacrifica animale si religia crestina este bazata pe sacrificiul unui om, Cristos e sacrificat pentru pacatele altora.

      intretin relatii sexuale(orgii) ei fac adevaratul rau.

      Daca e asa ma convetesc si eu. Ia explica-ti tu cum pot face cuiva rau 5 oameni care vor sa faca sex in grup. Lasa-i ma sa faca ce treaba ai tu? Iti fac ceva tie? Cui ii fac mai rau daca fac ei sex? Sunteti dusi cu pluta. Adevaratul rau il fac popii crestini tinand niste oameni in ignoranta ca sa-i suga de bani.

      au vrejitoarele negre, se aseamana satanistilor doar ca au altfel de ritualuri si obiceiuri, dar fac farmece si blesteama

      Nene suntem in sec XXI, nu mai sunt la moda vrajitoarele.

      Imi imaginez deja ca ma credeti nebun

      Esti spalat pe creier, indoctrinat. Nu mai e scapare pentru tine, asa ai sa mori cu stupizeniile astea in cap. Daca tu ai ajuns la 18 ani si crezi in vrajitoare n-o sa mai scoata nimeni ceva din tine, esti doar o alta victima a religiosilor un alt robot programat sa execute programul popilor.

      Ștergere
    2. http://www.horoscop-astrologie.ro/confesiunile-unui-satanist-pocait.html
      Ia cititi articolul de mai sus.
      Bine faceti,acum aparati legile sataniste,habar nu aveti cati oameni au fost omorati in ritualuri satanice,sacrificati in numele lui satan.Si mai vorbiti de atrocitati religioase dar de crimele satanistilor nu ati auzit.Legile lor sunt invers crestinismului,exact cum a spus Claudiu,un baiat de 18 ani,practic un copil,care este cu zece capete peste dumneavoastra ca mod de gandire.Ceea ce scriu ei si spun ei,nu respecta nicidecum,este doar o forma de racolare a naivilor.Aveti 32 de ani si Dumnezeu sa va lumineze mintea,sper,intr-o buna zi.
      Crestinii mananca intr-adevar carne de animal dar Dumnezeu nu a lasat asa,si nu are rost sa dezvolt subiectul,ca vorbesc degeaba.
      Cat despre cei care fac sex in grup,aveti dreptate,ei nu fac rau nimanui pana la urma,doar lor insisi,pentru ca nu vor cunoaste niciodata adevarata IUBIRE lasata de Dumnezeu,ci doar placerea trupului,nicidecum a sufletului si bineinteles singuratatea le va fi cel mai bun prieten.
      Cei ca mine fac parte dintre prostii care inca mai cred in iubire si adevarata semnificatie a ei.Nu-i nimic,asta e...Dumneavoastra tineti-o tot asa.
      Va rog din suflet,nu-mi raspundeti ca mi se face rau si nu ma pot abtine sa nu plang,sincer.
      Mai bine schimbati-va viata,nu o sa va cer sa credeti in Dumnezeu,dar nu va distrugeti viata si sufletul,orice s-ar fi intamplat in viata dumneavoastra pana acum.
      Dumnezeu sa va lumineze mintea.

      Ștergere
    3. Aveti 32 de ani si Dumnezeu sa va lumineze mintea,sper,intr-o buna zi

      Dumnezeu sa-mi faca o felatie, e singurul lucru pe care poate sa-l faca pentru mine. Daca exista asta trebuie sa faca. El si cu Fecioara Maria.

      Crestinii mananca intr-adevar carne de animal dar Dumnezeu nu a lasat asa,si nu are rost sa dezvolt subiectul,ca vorbesc degeaba

      Exod 29:
      1 Iată ce vei face pentru ca să-i sfinţeşti şi să-Mi împlinească slujba de preoţi: Ia un viţel şi doi berbeci fără cusur.
      [..]
      10 Să aduci viţelul înaintea Cortului întâlnirii, şi Aaron şi fiii lui să-şi pună mâinile pe capul viţelului.
      11 Să înjunghii viţelul înaintea Domnului, la uşa Cortului întâlnirii.
      12 Să iei cu degetul tău din sângele viţelului, să pui pe coarnele altarului, iar celălalt sânge să-l verşi la picioarele altarului.

      Geneza 22
      1 După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam şi i-a zis: „Avraame!” „Iată-mă!”, a răspuns el.
      2 Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.” [...]
      10. Apoi Avraam a întins mâna şi a luat cuţitul ca să înjunghie pe fiul său.

      Leviticul 4
      3 Dacă a păcătuit preotul care a primit ungerea, şi prin aceasta a adus vina asupra poporului, să aducă Domnului un viţel fără cusur, ca jertfă de ispăşire pentru păcatul pe care l-a făcut.
      4 Să aducă viţelul la uşa Cortului întâlnirii înaintea Domnului, să-şi pună mâna pe capul viţelului şi să-l înjunghie înaintea Domnului.

      nu vor cunoaste niciodata adevarata IUBIRE lasata de Dumnezeu

      Deuteronom 28
      22 Domnul te va lovi cu lingoare, cu friguri, cu obrinteală, cu căldură arzătoare, cu secetă, cu rugină în grâu şi cu tăciune, care te vor urmări până vei pieri.
      28 Domnul te va lovi cu nebunie, cu orbire, cu rătăcire a minţii,
      53 În strâmtorarea şi necazul în care te va duce vrăjmaşul tău, vei mânca rodul trupului tău, carnea fiilor şi fiicelor tale, pe care ţi-i va da Domnul Dumnezeul tău.

      Deci Dumnezeul tau spune ca daca nu ma inchin la el o sa ma faca sa-mi mananc proprii copii. Asta e adevarata iubire a dumnezeului evreu. Noroc ca este doar un mit.

      Va rog din suflet,nu-mi raspundeti ca mi se face rau si nu ma pot abtine sa nu plang,sincer.

      Nu te obliga nimeni sa comentezi aici si nici sa te uiti pe ce iti raspund eu. Marş in Pastele ma-tii si inchina-te la psihopatul crud din Biblie n-o mai arde pe aici degeaba. Du-te si inhina-te la ala care cere sacrificii umane si animale. Sa ma fut pe religia voastra infecta si pe dumnezeul vostru de cacat.

      Ștergere
    4. în Geneza 1:29-30 "Dumnezeu a zis: ,,Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră." Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor cari se mişcă pe pământ, cari au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde." Şi aşa a fost".

      Omul şi animalele au fost creaţi vegetarieni.

      Ștergere
    5. Trebuia sa luati lucrurile bune din orice religie si din biblie,si acelea v-ar fi demonstrat ca Dumnezeu exista.Acele contradictii exista doar in Vechiul Testament,unde vorbesc proorocii si nu Dumnezeu insusi cum se intampla in Noul Testament,ce nu poate fi contestat niciodata.Dar faptul ca exista si o parte buna,un Dumnezeu desavarsit,trebuia sa va demonstreze ca El exista,altfel in biblie nu s-ar fi gasit nimic bun.Dar lucrurile bune nu le cititi si nu va intereseaza.

      Ștergere
    6. "religia crestina este bazata pe sacrificiul unui om, Cristos e sacrificat pentru pacatele altora."

      Spuneti ca religia crestina te obliga la sacrificii,intrucat Domnul Iisus Hristos a fost rastignit.Ce inseamna sacrificiul,oameni buni?Inseamna iubire.Cine nu iubeste nu stie ce inseamna sacrificiu.Domnul Iisus Hristos spune:-Ioan capitol 10--30: “Eu şi Tatăl una suntem."El isi da viata pentru noi care suntem copiii Lui.
      Cati dintre voi nu ar fi capabili sa isi dea viata pentru copiii lor sau pentru fiintele dragi?Ganditi-va...Cine iubeste stie ce inseamna si sacrificiul,si-l face din adancul inimii,pentru ca asta simte.
      Ioan capitol 3--16 "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică."
      Religia crestina nu te invata sa faci sacrificii,sacrificiul il face un om din prea multa iubire,nu pentru ca i s-ar spune sau l-ar obliga cineva.
      Atat va mai spun si va las...

      Ștergere
    7. Omul şi animalele au fost creaţi vegetarieni.

      Mai fratilor voi sunteti dusi cu pluta. La ce crezi ca folosesc coltii unui leu, la mestecat iarba? La ce crezi ca foloseste veninul unui sarpe, la inveninat flori de musetel? La ce crezi ca folosesc randurile de colti ale unui rechin si ale unui crocodil, la pascut? Bai, prostia voastra depaseste orice fel de imaginatie.
      La ce credeti ca folosesc maxilarele mobile ale unui piton, la inghitit fân? Tu macar iti dai seama ca toate animalele care sunt exclusiv carnivore nu pot digera fructe si iarba? E ca si cand ti-as da tie sa mananci nisip.

      Spune-mi acum ca sa terminam discutia asta imbecila, ce vrei de la mine, ce doresti de la mine, ce vrei sa obtii de la mine si pentru ce mama dracu postezi comentarii aici?
      Spune-mi ce vrei de la mine ca sa terminam mai repede.

      Ștergere
  59. Nu am gasit clipul, cautati dv: Incredible creatures that defy evolution.

    "Va urez toate cele bune si fie ca Domnul sa va lumineze mintea."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine iti urezi tie sa-ti lumineze internetul mintea caci tare intunecata iti este de religie.

      Ștergere
  60. Degeaba incercati sa explicati logic cum sta treaba cu religia, un crestin imbecilizat de credinta lui, nu poate vedea logica nici daca viata lui depinde de asta, mi-e cu adevarat scarba de discutiile in contradictoriu cu "specimenele religioase".
    Religia fuge de adevar, biserica il ascunde iar prostu crede in continuare in bazaconii si prost.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altfel decat logic nu stim sa explicam.
      Daca specia umana a reusit (prin unele parti) sa elimine complet credinta in vrajitorie vom reusi sa facem acest lucru si cu religia.

      Cat despre prostii care cred in bazaconii, foarte bine, sa creada, dar sa-si tina credintele pentru ei si daca si le exprima in public sa se astepte sa fie insultati ori ridiculizati exact asa cum se intampla in cazul oricaror bazaconii. Asta e problema societatii noastre, aceea ca religia nu este privita intr-un mod corect iar oamenii care isi arata religiozitatea sunt chiar respectati pentru asta in loc sa fie tratati cum ar fi tratati cei care isi exprima credinta in functionalitatea vrajitoriei sau a alchimiei.

      Ștergere
    2. Robotu' de serviciu24 august 2012 la 15:07

      @godless1859
      Sam Harris a spus foarte bine: daca religia ar fi penalizata la fel ca si credinta in ca Elvis inca traieste (penalizarea fiind luarea in ras), religia ar dispare. Dar cata vreme ne permitem sa radem de un om care crede pe bune ca Regele n-a murit dar luam pozitie de drepti cand cineva crede in zei nedemonstrabili, religia isi va pastra puterea asupra individului...

      Ștergere
    3. "sa creada, dar sa-si tina credintele pentru ei si daca si le exprima in public sa se astepte sa fie insultati ori ridiculizati exact asa cum se intampla in cazul oricaror bazaconii."

      Prietene, indiferent de adevarul sau falsitatea credintei unei persoane, nici tu si nici nimeni altcineva nu are dreptul sa insulte sau sa ridiculizeze pe cineva in spatiul public. Spatiul public nu e tarlaua ta proprie si nici a lu' maicata si nici a lu' tactu. Cineva daca vrea, poate sa creada si in cocotieri facatori de minuni si sa se prosterneze cand trece pe langa ei, tu nu ai niciun drept sa-l insulti in public pe acel om. Nu esti tu legiuitor nici in tara asta si nici in vreo alta tara asa ca vezi-ti de lungul nasului.

      Ștergere
    4. Nu intelegi, oamenii care fac afirmatii religioase imi insulta in mod continuu inteligenta, atunci cand spun ca exista un D-zeu si eu nu-l vad, cand spun ca ei cunosc mai multe decat se poate cunoaste prin stiinta despre inceputul Universului si cand cunosc ce pozitii sexuale sunt permise si care nu. Astea la mine sunt insulte mult mai grave decat "esti un idiot" iar in sfera sociala minciunile individuale sau colective sunt mult mai daunatoare decat insultele si trebuie sa fie incriminate.

      Apoi poate ca as fi deschis la a elimina insulta ca procedura insa eu am spus ceea ce am spus din cauza ca religia este tratata diferentiat fata de alte bazaconii si nu e cazul sa fie. Ceea ce cer eu nu este neaparat insulte ci sa se faca dreptate religiei si sa fie tratata la fel cum sunt tratate toate celelalte tampenii si forme de retard mental colectiv, oricare ar fi acel tratament.

      Ștergere
    5. "Nu intelegi, oamenii care fac afirmatii religioase imi insulta in mod continuu inteligenta, atunci cand spun ca exista un D-zeu si eu nu-l vad, cand spun ca ei cunosc mai multe decat se poate cunoaste prin stiinta "

      Prietene, omul respectiv care trece si se inchina pe strada n-are nicio treaba cu tine, nu sta el sa-ti tina prelegeri despre religie vs stiinta sau sa aiba vreun dialog cu tine. El doar se inchina si atat. Intra in biserica si atat. Daca nu-ti convine, asta e, nu ai niciun drept asupra lui.

      "Apoi poate ca as fi deschis la a elimina insulta ca procedura"
      Omule, crestinii nu stau dupa tine, dupa ce esti tu dispus sa faci sau nu. Vezi-ti de treaba si sa stii ca libertatea de constiinta e un "must have" in orice tara. Nu vii tu sa-mi spui mie in spatiul public ce am voie sa fac si ce nu. Ma doare fix in cot ca te deranjeaza pe tine faptul ca ma inchin sau ca fac orice alt gest (bineinteles, neobscen). Repet: spatiul public nu este proprietatea ta, daca nu iti place, cumpara-ti o bucata de strada sau o bucata de parc, ingradeste-o sa nu intre niciun crestin si fa un club al ateilor unde sa va intalniti si sa socializati face to face, sa va cuplati, sa jucati sah sau alte chestii.

      Ștergere
    6. Si in plus, sa zicem ca trec pe strada si ma injuri pt ca ma inchin sau pt ca port un dialog cu cineva despre religie...Pai tu crezi ca eu dau 2 bani pe injuriile tale? Chiar crezi ca ma afecteaza in vreun fel parerea ta despre persoana mea? Sincer acuma, chiar crezi asta?

      Ștergere
    7. Prietene, omul respectiv care trece si se inchina pe strada n-are nicio treaba cu tine, nu sta el sa-ti tina prelegeri despre religie vs stiinta sau sa aiba vreun dialog cu tine

      El se duce sa se inchine intr-o institutie care isi construieste biserici pe banii mei si care imprastie minciuni nerusinate in societate, in capul copiilor nestiutori; am tot dreptul sa-l abordez si sa-i spun ca e spalat pe creier si ca are un comportament imoral. Nici macar n-am facut-o din cauza ca ar fi prea multi pe care sa-i abordez si nu as sti pe care, ii abordez doar pe aceia care imi pica la mana si ii mananca pielea sa deschida subiectul.

      Vezi-ti de treaba si sa stii ca libertatea de constiinta e un "must have" in orice tara

      Libertate de constiinta in sensul in care este ea inteleasa de societate acum nu poate fi implinita cand religia este predata confesional in scoli si parintii le umplu capul pruncilor lor cu tampenii din epoca fierului. Daca constiinta ta iti spune sa-ti speli pe creieri progenitura atunci cum afecteaza libertatea lui de constiinta acest fapt?

      Ma doare fix in cot ca te deranjeaza pe tine faptul ca ma inchin sau ca fac orice alt gest (bineinteles, neobscen)

      Nu ai inteles, eu nu pot sa te oblig sa nu te inchini si nu te-as obliga nici daca as putea. Am sa te ridiculizez totusi. Ca tot veni vorba - de ce este nevoie sa te pui in pozitia de sclav? Nu e de ajuns ca dupa moarte iti va scrie pe cruce "robul" (sclavul) lui D-zeu? Faci repetitie pentru sclavagism de acum? Da de ce nu te pui in genunghi si in fata politicienilor caci sclav esti si fata de aceia nu doar de popi. Asta e discriminare si altceva nu. De ce nu te inchini si la Baba Cloanta ca e la fel de imaginara ca d-zeul crestin?

      Repet: spatiul public nu este proprietatea ta, daca nu iti place, cumpara-ti o bucata de strada sau o bucata de parc

      Internetul este de exemplu un spatiu public si in acest spatiul public minciunile religioase sunt desfiintate in mod sistematic, aici n-au unde sa se ascunda. Tu crezi ca ma intereseaza pe mine bisericile voastre? N-aveti decat sa va duceti sa va inchinati pana nu mai puteti caci si asa sunt cam goale. Acelea sunt niste locasuri ale totalitarismului, ale opresiunii intelectuale. Internetul in schimb tine orice si ceea ce nu pricepeti voi este ca pe internet nu doar ca aveti drepturi egale cu mine in conversatie; nu mai esti in biserica si nici in grupul de 15 crestini calare pe un singur ateu; cel mai probabil esti in minoritate.

      ingradeste-o sa nu intre niciun crestin

      Eu am o vorba care zice asa: "Lasati crestinii sa vina la mine". Nu ma deranjeaza si daca te uiti este plin pe blogul asta de comentarii postate de crestini, nu le sterg decat daca sunt mult prea nerusinate.

      Ștergere
    8. Si in plus, sa zicem ca trec pe strada si ma injuri pt ca ma inchin sau pt ca port un dialog cu cineva despre religie...Pai tu crezi ca eu dau 2 bani pe injuriile tale?

      Fii serios, n-am sa injur pe cineva pentru ca se inchina. Poate e chior si si-a pierdut ceva pe jos sau poate il doare rau de tot stomacul, mai stii?

      Ștergere
    9. " Da de ce nu te pui in genunghi si in fata politicienilor caci sclav esti si fata de aceia nu doar de popi."

      Multi politicieni romani de azi sunt niste dejectii, niste fiinte abjecte si nici eu si nici altcineva nu ma voi putea "prosterna' niciodata in fata unor astfel de gunoaie. Mai bine rob al Lui Dumnezeu, decat rob al politicienilor. Politicienii sunt oameni si gresesc, nu divinitati.
      Noi in primul rand suntem supusi Divinitatii si abia apoi conducatorului/conducatorilor.
      Cand spun "supunere" fata de conducator, nu ma refer la relatia dintre stapan si sclav ci la o relatie intre oameni maturi; este normal ca cel cu un nivel al expertizei mai mare sa ocupe functie de conducere fata de unul care nu e la acelasi nivel al expertizei, insa asta nu inseamna ca cel "mic" sa-l slugareasca pe cel "mare".
      Si apostolul Pavel spune sa-ti respecti conducatorii. Bineinteles, el spunea si ca slugile sa fie supusi stapanului, dar si ca stapanul sa respecte pe sluga. Dar acum nu mai exista stapani si slugi in sensul acela din caea perioada. Apostolul Pavel avea dreptate in sensul de a fi o armonie intre oameni, sa fie respect reciproc. Sf Pavel nu incuraja nicaieri ca supusii sa fie tratati cu bestialitate ci cu respect.
      Asa ca intr-o societate normala ar trebui sa existe acel respect si consideratie reciproca intre clasa conducatoare si restul deoarece nu noi suntem in slujba politicienilor, ci ei sunt in slujba noastra.

      Ștergere
    10. este normal ca cel cu un nivel al expertizei mai mare sa ocupe functie de conducere fata de unul care nu e la acelasi nivel al expertizei

      Si politicienii au expertiza constatata cum? Prin vot? Pai asta inseamna ca singurul domeniu in care este certificat ca au expertiza este acela in a determina pe oameni sa ii voteze, nu in domeniul administrarii treburilor unui stat. Ce dracu' pana si un sofer trebuie sa dea un examen, si inca cateva teste iar ca sa fii politician este suficient sa stii sa aburesti cel mai bine. Astia nici teste psihologice nu dau, asa ajungi sa il alegi pe Hitler in mod cat se poate de democratic. Oamenii de stiinta ca sa fie considerati experti trebuie sa publice carti, studii si sa fie revizuite de catre altii, acolo nu merge doar cu abureala.

      Dar acum nu mai exista stapani si slugi in sensul acela din caea perioada

      Da, pai si e bine ca exista in alt sens? Tu chiar crezi ca un om este atat de destept si de muncitor fata de altul incat societatea trebuie sa-l recompenseze material de 100 000 de ori mai mult?

      deoarece nu noi suntem in slujba politicienilor, ci ei sunt in slujba noastra.

      Daca ar fi fost adevarata asta ai fi putut sa-i concediezi cand ar fi vrut muschiul tau insa nu se poate, si nu se poate deoarece au folosit puterea ca sa faca cat mai dificil posibil sa fie concediati. Mai ales aici in Romania ar fi fost concediati de urgenta si inlocuiti de urgenta cu niste functionari din strainatate dar vezi bine, nu se poate.

      Ștergere
    11. Pai si daca la politicieni le dai reject total (nici eu nu ii sufar deloc), atunci cine e competent sa conduca? Prin ce teste crezi tu ar trebui sa treaca un om ca sa fie politician, in afara de insusirea artei retoricii? Ce forma de guvernamant crezi tu ca ar fi buna?
      Totusi, cea mai buna forma de guveramant poate ca ar fi, cred eu monarhia constitutionala. Nu vezi ca tarile ce au rege o duc bine? Dar si aici e o problema: ce te faci daca regele se transforma in tiran?

      Ștergere
    12. atunci cine e competent sa conduca? Prin ce teste crezi tu ar trebui sa treaca un om ca sa fie politician, in afara de insusirea artei retoricii? Ce forma de guvernamant crezi tu ca ar fi buna?

      Examen psihologic - necesar, un test de inteligenta, test de cultura generala si ceva cunostinte despre teoria sistemelor sa spunem. As avansa o forma de guvernamant care este bazata pe metoda stiintifica; Deciziile luate de niste oameni pentru alte grupuri foarte largi de oameni sunt teribil de biasate. Nu e ca si cum ar fi pe cat de rai apar politicienii, pur si simplu creierul uman nu a evoluat sa lucreze cu sisteme atat de complexe, la fel cum nu a evoluat sa lucreze cu notiunile biochimiei moleculare.

      Dar si aici e o problema: ce te faci daca regele se transforma in tiran?

      Tocmai, trebuie sa ne intrebam de ce stiinta functioneaza asta de bine iar politica atat de prost. Si stiinta functioneaza atat de bine pentru ca are in ea integrati algoritmi de autocorectie, puterea ei sta in metoda in in cat de corect este respectata metoda; imaginatia umana intervine foarte rar in proces in timp ce in politic este lasat totul la latitudinea unor oameni care pe langa ca sunt maniaci ai puterii vor face inevitabil niste judecati deosebit de proaste si vor lua decizii catastrofale fara sa fie opriti de vreun regulament serios. Regulamentele din politica nu se refera nici unele la calitatea deciziei ci la cum sa se stabileasca care este cel ce va lua decizia.

      Ștergere
  61. bai nerusinatule ma refer la creatorul acestui blog mihai bravu, nu ai cei sapte de acasa se vede, citeste BIBLIA acolo sunt toate adevarurile, totul a fost creat de dumnezeu ceia, dati seama de ce faci vei ajunge in iad pentru o vesnicie aici pe pamint poti trai sa zicem 80-90 ani asta in cel mai fericit caz
    de ex: sa zicem cai adevarat ce zici tu ca dumnezeu nu exista atunci eu nu pierd nimic prin faptul ca miam trait viata frumos
    dar daca exista? tu pierzi totul o vesnicie in iad asa ca intoarcete cit nui tirziu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha ha ha! Ma insulti ca sa ma intimiedezi iar apoi vrei sa ma determini sa imi schimb pozitia amenintandu-ma direct cu eventuale dureri de care o sa am parte. Ti-am facut impresia cumva ca imi este frica de dumnezeul tau cacacios si ridicol? Aduceti dovezi ca exista aceasta bazaconie crestina lasati amenintarile si insultele caci acestea la mine nu merg. Evidence or GTFO!

      Ștergere
    2. "Marş in Pastele ma-tii si inchina-te la psihopatul crud din Biblie n-o mai arde pe aici degeaba. Du-te si inhina-te la ala care cere sacrificii umane si animale. Sa ma fut pe religia voastra infecta si pe dumnezeul vostru de cacat."

      Mai godless, tu chiar crezi ca noi crestinii dam doi bani pe insultele tale si pe ateismul tau de cacat? Chiar crezi ca ne afecteaza in vreun fel parerea ta despre noi?
      Daca injuriile astea reflecta nivelul tau si daca doar atata poti, da-i inainte ca dai bine. Vai, nu o sa mai putem dormi noaptea ca nu ai tu o parere buna despre noi!
      In loc sa stai pe blog si sa scrii comentarii, mai bine te duci in mediul academic si-ti publici acolo articolele in fata unei comisii care sa le evalueze. Dupa ce o sa procedezi astfel si teoriile tale vor fi verificate sau validate, poate ca atunci vor conta. O sa faci tu asta? Bineinteles ca nu si stii tu bine de ce nu o s-o faci. Pt ca daca te-ai afisa cu asemenea scrieri acolo, ar rade aia si cu fundul de tine.
      Zici ca muncesti si nu ai timp de facultati si de medii academice? Bullshit si iar bullshit. Acum in zilele noastre se pot gasi oricand solutii, chiar si cu facultatile la distanta, fara frecventa sau frecventa redusa, facultati private etc.
      Dupa cum vezi, sunt tot felul de posibilitati pt ca tu sa te duci sa-ti afisezi teoriile in mediul academic in fata unei comisii, insa bineinteles ca nu vei face tu asa ceva, din motivele pe care le-am enumerat mai sus. Asa sa filozofam pe blog, e usor...

      Ștergere

    3. Daca injuriile astea reflecta nivelul tau si daca doar atata poti, da-i inainte ca dai bine.


      Nu te obliga nimeni sa citesti ce scriu eu. De insult mai insult, mai folosesc si cuvinte considerate obscene si o fac pentru ca imi permit. Daca observi totusi, insultele nu-s directionate de obicei catre persoana ci catre religie si catre anumite concepte. Nu-s chiar atat de nervos pe oameni ci pe ideologie. Apoi eu imi permit sa insulta deoarece am si altceva in afara de insulte, am idei corecte sustinute de dovezi si logica.

      Zici ca muncesti si nu ai timp de facultati si de medii academice? Bullshit si iar bullshit

      Ca sa fiu sincer nu consider ca am nevoie de vreo diploma, ma simt bine si fara ea si pot sa-mi justific afirmatiile cu lucruri mult mai tari decat faptul ca as fi facut vreo facultate.

      Dupa cum vezi, sunt tot felul de posibilitati pt ca tu sa te duci sa-ti afisezi teoriile in mediul academic in fata unei comisii

      Mediul academic se ocupa cu lucrurile care exista, nu cu cele care nu exista. De aceea nu poti sa publici in jurnale stiintifice o teza cum ca nu exista D-zeu. Nu poti publica nici teze ca nu exista viata dupa moarte, Apollo, Thor sau Bigfoot. Daca te intereseaza subiectul religiei sunt mii de articole pe care ai sa le gasesti prin revistele de psihologie in care ti se explica cu lux de amanunte cum se dezvolta credintele religioase, cum si de ce iau nastere ele sau alte credinte irationale. Apoi vezi ca sistemele dezvotate de oameni nu sunt perfecte, ele pot doar sa evolueze si asta e valabil si pentru mediul academic. De exemplu prin unele tari teologia este considerata o disciplina de studiu din cauza trecutului, din cauza istoriei, insa nu exista dovezi nici pentru d-zeu si nici pentru faptul ca teologia ar fi altceva decat un fel de schizofrenie organizata.

      Ștergere
    4. Daca traiesti cu credinta ca Dumnezeu exista dar defapt el nu exista, nu ai pierdut nimic. Dar daca crezi toata viata ca Dumnezeu nu exista dar el exista , ai pierdut TOTUL.

      Ștergere
    5. Nu poti sa alegi ce sa crezi la modul asta, oamenii nu pot sa aleaga sa creada ca 1+1 = 5 sau sa aleaga sa creada ca au in fata un dragon invizibil, chiar daca ar vrea sa o creada. Daca ar putea sa aleaga ceea ce cred, ei ar putea sa aleaga sa creada ca nici o ruda de-a lor nu va muri, ca ei nu vor muri, ca nu exista nici o problema pe lumea asta si asa mai departe. Nu poti sa decizi sa crezi ca farfuria nu s-a spart odata ce ai vazut cioburile, doar fa acest exercitiu si vei vedea cum credinta nu este un subiect al vointei, cum nu poti sa comanzi sa crezi ceea ce vrei sa crezi.

      In fapt o astfel de replica nu transmite decat mesajul ca la cel mai fundamental nivel nici tu nu crezi in D-zeu, ci doar ca ti s-ar parea avantajos sa o faci, ca te-ai simti bine daca ai crede-o si ca faci eforturi sa o crezi probabil din cauza ca daca nu ti-ai mai spune ca crezi, te-ai trezi dezvelita in fata unei tone de probleme existentiale, unele de-a dreptul infricosatoare.

      Budistii, alti indivizi care nu cred in d-zeu, au dezvoltat niste practici psihologice care nu se ocupa cu rezolvarea teorii existentiale (pentru ce traim?, de ce?) ci se ocupa de relatia noastra cu propria experienta si cu propriile sentimente. Una dintre practici se numeste "vipassana" si in particular te invata ca neplacerea, dar si frica, cat si teroarea sint doar niste experiente, niste stari de spirit pe care poti invata sa le tolerezi mult mai bine decat ti-ai imagina. E doar o chestiune de obisnuinta.
      Bine, practicarea meditatiei e ceva mai dificila decat credinta in D-zeu dar si beneficiile sint pe masura deoarece ele afecteaza cum te raportezi la toate planurile vietii, si mai presus de asta nu trebuie sa-ti spui tie sau altora nici un lucru care nu-i adevarat - ceva absolut necesar pentru linistea sufleteasca.

      Ștergere