Pagini

luni, 24 mai 2010

Fabrica de sclavi

Religia creştină acţionează în creierul uman mecanismele psihice necesare pentru dobândirea unei mentalităţi de sclav, numai bun de abrutizat. Iată cum funcţionează această oroare ce se petrece în şcolile româneşti, pe banii noştri:

Faza I - studiul Vechiului Testament:

a) Se începe bineînţeles cu Geneza, unde Dumnezeu îi pedepseşte pe oameni, pentru că au încălcat o poruncă pe care oricum nu aveau cum s-o înţeleagă, deoarece nu aveau cunoştinţa binelui şi a răului, şi coincidental, sunt pedepsiţi pentru faptul că au dorit cunoaştere. Elevii fragezi bagă la cap faptul că autoritatea are voie să te pedepsească fără să se justifice în vreun fel, precum şi faptul că obţinerea cunoaşterii este un lucru de care mai bine te lipseşti. Ignoranţa este adusă la rang de valoare.

b) Pilda lui Avraam şi Isaac în care copilul este învăţat că este moral să-ţi ucizi copilul dacă Dumnezeu (autoritatea, stăpânul) ţi-o cere. Uciderea propriului copil este bineînţeles o metaforă pentru un lucru imposibil, un lucru pe care care nici o persoană normală nu l-ar face. De aici copiii români învaţă că dacă autoritatea (stăpânul) îţi cere ceva, atunci acel lucru trebuie neapărat făcut, în ciuda absurdităţii sau a cruzimii lui extreme.

c) Pilda potopului, unde Dumnezeu (autoritatea, stăpânul) ucide întreaga specie umană, fără ca aceasta să aibă drept de apel. Existenţa unui stăpân absolut implică existenţa sclavului absolut. De aici, pruncul naiv învaţă cum că stăpânul are drepturi absolute asupra lui.

Faza a II-a - studiul Noului Testament

După ce elevul cel fraged la minte a fost traumatizat psihic cu o frică paroxistă faţă de autoritate şi cu un respect imens pentru stăpânul care îl sclaveşte cu ajutorul religiei iudaice, e rândul să fie imbecilizat într-un mod crud cu religia creştină, pentru a-i înăbuşi chiar şi ultimele instincte reacţionare pe care le-ar mai putea avea. De aceea este băgat la studiul Noului Testament şi învăţat că următoarele tipare comportamentale sunt o virtute:

a) faceţi bine celor ce vă fac rău

Bineînţeles că normal este să-l pedepseşti pe cel care-ţi face rău nu să-i faci vreun bine. În situaţia în care avem un stăpîn de sclavi şi un sclav care are această mentalitate, nu numai că stăpânul îl va abuza în perpetuitate, dar pe deasupra, cu cât îl va abuza ma mult pe sclav, cu atât mai mult îi va place şi sclavului masochist, şi stăpânului sadic. Reţeta perfectă pentru un sclavagism perfect şi absolut - ceea ce tiranii nu au reuşit, a reuşit Cristos cu ideologia lui defectă. Aceasta sinistru principiu urmăreşte să modifice comportamentul individului la nivel decizional.

b) binecuvântează pe cel ce te blestemă

O învăţătură obscenă, care atacă viitorul sclav la nivel emoţional, îi comandă să-şi înăbuşească emoţiile şi sentimentele, acelea evoluate prin selecţie naturală, care sunt esenţiale în manifestarea corectă a funcţiei de relaţie a omului cu exteriorul. Practic eşti învăţat să-i iubeşti pe cei care te urăsc, eşti învăţat să suferi de sindromul Stockholm, adică să fii psihotic.

c) celui ce te loveşte peste obraz întoarce-i-l şi pe celălalt

Acest îndemn antiuman care se referă la un abuz fizic direct, spre deosebire de celelalte două, este menit a sterge din creierul uman la cel mai fundamental nivel instinctul natural de apărare al individului, de a-i compromite complet sistemul imunitar şi de-a-l lăsa fără nici o modalitate de apărare în faţa paraziţilor.

Deci statul ia bani de la populaţie prin taxele percepute, şi foloseşte aceşti bani pentru a le transforma copiii într-o armată de sclavi ignoranţi, lipsiţi de respect faţă de sine şi de capacitatea de-a reacţiona corect în faţa abuzurilor, o armată de cristoşi gata să-şi ducă crucile toată viaţa, să suporte fără să crâcnescă loviturile de bici şi coroanele de spini cu care acest sistem defect îi torturează, să moară şi apoi să nu mai învie.

Dacă nu vom scăpa mai repede de această plagă nenorocită numită creştinism, nu putem spera că o să fim vreodată civilizaţi, că putem avea un nivel de trai decent, că societatea va reacţiona corect în faţa şarlatanilor, a impostorilor şi a manipulatorilor, şi vom trăi într-un sclavagism perfect şi perpetuu.

Dracul să ne ajute! Că de la dumnezeul biblic în mod clar nu mă aştept la aşa ceva.

70 de comentarii:

  1. La cate monstruozitati si technici de spalare pe creier sunt in Biblie ai putea jura ca e opera unei zeitati malefice... daca exista o zeitate pe post de autor.
    Am spus si eu ca crestinii slujesc Satanei (in sensul de Esenta Raului) pentru ca asculta de biblie
    http://www.logosfera.ro/2008/10/crestinii-isi-vand-sufletul-lui-satan/

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Logosfera - astea sunt doar asa, de gust. Exista o gramada de pilde in biblie, pe care teologii malformand sensul cuvintelor si inversand valorile le-au transformat in chestiuni care cica ar fi morale. Si asa sunt inregistrate in cultura in ziua de azi.

    @ Anonim - Vai dar ce urat vorbesti anonime. De unde ai invatat de la Cristos sau de la vreun sfant parinte?

    RăspundețiȘtergere
  5. Întîi, ai omis în prima fază să menționezi încă ceva foarte-foarte important: pilda lu' Iov. Și cum că fiecare bun creștin trebuie să fie dispus la orice sacrificii i-ar cere creatorul. Mda. Țin încă minte că eram într-o clasă mică de tot (pînă într-a patra) și că profesoara de religie ne povestea într-un acces orgasmic de pățaniile lui Iov (i se părea o învățătură biblică înălțătoare, mă înțelegi?!), și mai țin și minte că dacă nu se termina ora mai repede m-ar fi dat afară din clasă pentru că am cutezat să pun în discuție justețea și, ei bine, lipsa de orice moralitate pozitivă a acestei istorioare, indignîndu-mă că nu așa ar trebui să facă un dumnezeu bun, care parcă ar fi trebuit să ne iubească pe toți.

    În al doilea rînd, după ce cugeți un pic la toate astea pe care le-ai scris aici, mai poți să tăgăduiești că Europa e creștină în cel mai adevărat sens? Hahahahaha! Învățăturile noului testament au facilitat politicile multiculturalismului. Iacă ce bine ne șade.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Nu cred ca va putea cineva vreodata sa abordeze intr-un articol de blog toate invataturile inaltatoare ale crestinismului. Asta e un rezumat la rezumat si urmareste sa puna in fata un punct de vedere.

    2. Sper ca glumeai. Inavaturile noului testament au facilitat crusadele , arderea si uciderea ereticilor in fel si chip timp de 1300 de ani, sclavagismul si discriminarea femeilor, razboaie religioase, pogromuri si alte nenorociri. Multiculturalismul a fost facilitat de iluminism, renastere si umanism. Din prostie si ignoranta nu rezulta decat mai multa prostie si mai multa ignoranta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma da tu nu te mai plictisesti? Comentariile tale nu au alt efect in afara de faptul ca-mi faci trafic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  13. De câte ori mă uit, ...., mă mir.. Adică, pe articolul ăsta al tău sunt mai multe comentarii şterse decât aprobate. Şi mă mir că nu se opresc. Adică ei luptă să apere, să susţină, să ceva, nu ştiu. Când ar putea pur şi simplu sa te ierte pentru ce scrii, dacă se simt cumva atacaţi sau neîndreptăţiţi. Că până la urmă asta e o valoare creţtină. Să ierţi! :|

    RăspundețiȘtergere
  14. Comentariile sterse sunt ale unui crestin care injura si ameninta. Afara de ad hominem nu a spus ceva care sa se refere la articol.
    Oamenii astia nu au nici un fel de toleranta la critica. Mai devreme sau mai tarziu vor trebui sa se obisnuiasca cu faptul ca ideologiile lor pot fi criticate, si mai mult , ca trebuie criticate, altfel nu au cum sa evolueze.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu te supara, dar trebuie sa-ti spun ca dumneata, creatorul acestul blog esti gandesti absolut irational, cum poti sa crezi ca nu exista Dumnezeu? o personalitate (nu tin minte care) a zis odata ca omul crede in ce vrea sa creada (deci nu neaparat in adevar, iar tu nu crezi in Dumnezeu probabil fiindca nu vrei sa crezi ca omul ajunge in iad din cauza pacatelor sale); oricum in Biblie este mentionat ca sunt oameni care il tagaduiesc pe Dumnezeu; daca esti ateu atunci ce, crezi ca un universul cu miliardele de stele si galaxii a fost creat din nimic, e ca si cum ai crede ca o carte a fost creata din nimic, cand vezi un obiect ratiunea iti spune ca cineva l-a facut, dar daca cineva ti-ar spune ca o carte sau o masa s-a creat singura n-ai crede ca omul respectiv e cumva nu prea normal la cap? cand vezi urme de pasi ratiunea iti spune ca cineva a trecut pe acolo nu-ti trece prin gand ca s-au creat singure, deci uite dovezi ca ateismul e o falsitate; de asemenea toate moleculele, atomii, toate aranjate atat de bine crezi ca s-au creat singure?; evolutia de asemenea e o falsitate si am si aici dovezi: despre omul de Neanderthal care se spune ca a fost gasit in 1856, doi anatomisti, Dr. W: Atraus si Dr. A. J. Cave au analizat omul de Nearderthal si au scris ca daca acest om „ar putea fi reinsufletit, imbaiat, barbierit si imbracat” nu ar atrage mai multa atentie decat altii, alte cazuri cu minciuni evolutioniste de asemenea a fost descoperite; minciuni evolutioniste sunt clare si prin faptul ca dau perioade atat de lungi ca nu le poti verifica, de exemplu evolutionistii spun ca molustele au peste jumatate miliard de ani, si spune tu, daca in atata timp molustele n-au evolutat cat iti trebuie ca acestea sa evolueze; chiar un evolutionist, Sir Arthur Keith, a zis „Evolutia nu este dovedita si nu poate fi dovedită. Noi o credem fiindca singura alternativa este creatia speciala si aceea e de neconceput”. Afirmatii asemanatoare au fost facute si de alti evolutionisti.

    Mai ai nevoie de alte dovezi? Iti recomand urmatoarele link-uri:
    http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/19/documentare-celebre-%E2%80%9Eincredibile-creaturi-ce-sfideaza-evolutia%E2%80%9D-subtitrare-in-limba-romana/

    http://www.youtube.com/watch?v=6bvQ0SvYuiM
    http://www.youtube.com/watch?v=CakP6TXJUqM
    http://www.youtube.com/watch?v=6ne-Ado63No
    http://www.youtube.com/watch?v=6Qv9WA7hqdc
    http://www.youtube.com/watch?v=62yhSkaAbJc


    0
    0
    Rate This

    Quantcast

    apropo, sa stii ca sunt dovezi ca si Biblia e veridica, s-au descoperit urmele carelor egiptenilor care s-au inecat in Marea Rosie, marea dand peste ei, eveniment biblic, de asemenea si Arca lui Noe a fost descoperita

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Anonim (acela cu linkurile).

    Nene, esti atat de dezinformat si crezi atat de multe lucruri false ca fiind adevarate incat nu are rost sa ma obosesc sa-ti raspund la modul serios. Pana una alta sunt platitor de taxe deci statul imi ia din bani chipurile sa ii invete pe cetateni sa gandeasca. Iar acele lucruri despre care vorbesti tu ar fi trebuit sa le inveti la scoala. M-as obosi sa te invat doar daca as fi platit sa o fac. Cu bani grei.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  24. Hmmm, daca ar exista un dumnezeu si s-ar intampla sa stea fata in fata cu mine, eu personal l-as plesni de i-as roti fata la ceafa!

    Pasajul din biblie care spune ca "e pretutindeni si totusi nicaieri" este un mare bullshit.
    Undeva isi are locsorul... poate nu am puterea fizica eu sa ii tin piept, but at least I try;)

    RăspundețiȘtergere
  25. Voi astia, crestinii , alde Adi si cu roabele cretinismului, care in loc sa evoluati ati fost creati de un dumnezeu impotent si retardat, dintr-un pumn de noroi, inca n-ati invatat ca o sa va sterg toate comentariile infecte si primitive si nu o sa ramana nici unul?

    Rugati-va la dumnezeu sa va dea mai multi neuroni, cine stie poate o sa mai si functioneze.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bun articol, astept de mult un articol despre oamenii mai slabi (de inger :) ) care "isi intorc fata spre Dumnezeu" dupa ce moare o persoana apropriata, sau cum religia profita de pe urma traumelor psihice ale celor mai slabi dotati sau indoctrinati sistematic. Spor.

    RăspundețiȘtergere
  27. homosexualule .... esti homosexual diokless , de ce nu recunosti????

    RăspundețiȘtergere
  28. Ma da voi crestinii aveti o adevarata paranoia cu homosexualitatea asta. Pe mine pur si simplu nu ma intereseaza subiectul. Decat daca sunt doua femei care fac sex.

    Eu cred ca de fapt voi sunteti niste homosexuali refulati, vreti sa va iubiti cu domnu iisus cristos, care nu exista, si din cauza asta sunteti foarte frustrati. Mai bine mergeti la un psihiatru.

    Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  29. Voua, crestinilor va place sa scrieti comentarii care oricum vor fi sterse?

    Pai daca va place puteti sa faceti asta mult mai eficient pe blogurile voastre personale (ca sa nu-mi mai faceti mie trafic).

    Scrieti un comentariu, si apoi il stergeti, mai scrieti inca unul si il stergeti si pe acela. E ca si cum ati posta comentarii pe sclavii lui dumnezeu.

    Si pe de alta parte ma scapati de onoarea de-a avea ca comentatori pe blog niste crestini imbecilizati de religie.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  31. Hai noroc.

    Mi se pare că viziunea ta legată de sadici şi masochişti e uşor deformată.

    Ceea ce mulţi oameni nu înţeleg e că sadicii nu sunt deloc compatibili cu masochiştii.

    Masochistul are nevoie de un dominator care să-i provoace într-un cadru controlat un anumit tip de suferinţă, umilire etc. Plăcerea masochismului constă tocmai în controlul pe care "victima" îl are asupra dominatorului. Nu seamănă deloc cu mentalitatea creştinului de turmă.

    Pe de altă parte, sadicul simte plăcere doar atunci când terorizează şi teroarea pe care o provoacă e autentică. Trebuie ca victima să fie înspăimântată, să vrea să se opună, să lupte, dar să fie neputincioasă. Groaza e cea mai importantă şi se prelungeşte cât mai mult posibil. Sadicul nu simte nici o plăcere atunci când are de-a face cu victime "creştine" blegi, docile şi resemnate.

    Cel mai potrivit exemplu de relaţie de tip creştin e între soţul beţiv şi violent şi soţia mereu vânătă la ochi care nu se îndură să-l părăsească pentru că "el de fapt o iubeşte".

    Scopul îndobitocirii creştine e mult mai simplu şi mai pragmatic: oamenii sunt transformaţi în oi ca să nu facă scandal atunci când sunt tunşi şi mulşi şi să se lase omorâţi atunci când stăpânul are chef de tochitură.

    Din alte puncte de vedere ai dreptate şi e bine să muncim să ne reumanizăm. Îmi place blogul tău.

    Cheers!

    RăspundețiȘtergere
  32. In legatura cu sadismul si masochismul - asa cum nu exista crestin adevarat, la fel nici sadic sau masochist adevarat, de aia am abordat si ideea cu sindromul Stockholm, care este ceea despre care tu vorbesti. Eu zic ca oricum iti trebuie o doza de sadism sa escrochezi oamenii in halul asta, si sa-i ameninti cu tortura eterna, stiind foarte bine cat de terorizati o sa fie de treaba asta si cum vei putea profita de ei toata viata pe tema asta. La fel propovaduirea suferintei ca virtute e o chestiune cel putin partial masochista.

    Problema la crestinism e mai complexa deoarece Dumnezeu e un sadic schizofrenic - Yahweh te bate (de aici zicala - te bate Dumnezeu) iar Hristos te iubeste, desi noi stim ca Yahweh si cu Hristos sunt unul si acelasi. E un sado-masochism schizofrenic gasit doar la crestinism. Si mai e si Sfantul Duh al carui rol nu prea l-am inteles in ecuatie - probabil e bagat acolo sa zboare pur si simplu de aiurea, facea-mi-as o ciulama din mama lui de porumbel.

    RăspundețiȘtergere
  33. Dumnezeu e perfect şi în psihoze. Faza cu dumnezeu care se jertfeşte pe sine lui însuşi pentru că altfel nu mă poate ierta pe mine pentru ceva ce a făcut altcineva e o operă de artă, trebuie să recunoaştem.

    RăspundețiȘtergere
  34. 1. Ma gandeam odata sa-i fac profilul psihologic, dar ar fi o intreprindere foarte grea - cred ca ar merge mai rapid prin selectarea psihozelor si complexelor patologice pe care nu le are, nu prin prezentarea alora pe care le are.

    2. De fiecare data cand aud Ioan 3.16 ma umfla rasul - Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică - al dracu' dumnezeu, alta solutie n-a gasit!

    RăspundețiȘtergere
  35. Legile din Noul Testament, pe care le criticati, reprezinta unele din cele mai inalte principii morale. Acestea nu apartin numai crestinismului. Marii filosofi (Platon, Socrate, Seneca) le-au promovat de asemenea. Si chiar daca aceste principii nu ar fi bune, de ce va deranjeaza? Oricum nu le aplica nimeni.
    Spuneti ca vreti sa scapati de crestinism, eu il astept sa vina. Cand in lume va domni fraternitatea, abia atunci vom putea vorbi de crestinism.

    RăspundețiȘtergere
  36. Cele mai înalte principii morale? Ale cui, ale lumii alcătuite din Europa de Vest și America de Nord? Hah.

    Nu, cînd în lume va domni fraternitatea se va putea vorbi de umanitate, nu de creștinism. De ce încerci să îndeși o dihanie burtoasă în niște nădragi de anorexic (să ajustezi un concept străin ca să se plieze pe năzuințele dumitale)?

    RăspundețiȘtergere
  37. Dumnezeu nu se lasa batjocorit.... Sunt sigura(CRED!) ca esti facut din pantecele mamei tale pentru pierzare....pacat...doar esti parca om! Stii de ce e mai bine sa fii crestin decat ateu? Daca exista Dumnezeu, crestinul va trai fericit chiar si in necazuri, va avea pace si se va duce in RAI, ateul in IAD, in cazul in care nu exista Dumnezeu, nici unul din ei nu vor afla adevarul. De ce sa risti??? Nu incercati sa demonstrati inexistenta Domnului, esti un trecator pe acest pamant, doar pe vre-o 70 de ani(in cel mai fericit caz)

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu zic sa credem in toti, de ce sa riscam, daca tot avem o viata de cacat? In Dumnezeul evreiesc, in Mithras, in Zalmoxis, in Quetzalcoatl si in vecinul de la 2, care are fata de zeu de cand si-a lasat barba.

    RăspundețiȘtergere
  39. Stii de ce e mai bine sa fi ateu decat crestin?

    De aia, din cauza ca dupa ce crapi te mananca viermii asa cum a fost demonstrat din cele mai vechi timpuri, si daca tot traiesti, macar sa nu traiesti o mare minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  40. Saracu de tine, cate conflicte interne traiesti, "dupa ce crapi"...ia auzi... Sa vreau sa fiu ca tine, ar trebui sa te invidiez, sa vad ca esti bun si echilibrat, fericit si sigur... Eu, insa te vad in dusmanie cu toata lumea, incercand sa demonstrezi ceea ce n-a putut nimeni sa demonstreze... poate unii oameni "crapa" cei proveniti din maimuta, cei ce au o relatie personala cu Dumnezeu doar adorm... Ai crezut vre-o data in Mos Craciun? E marea minciuna! Copilului tau sunt sigura ca-i vei spune ca exista, doar nu-i vei spune ca nu, dupa care ii vei mai spune ca va "crapa"?

    RăspundețiȘtergere
  41. Dumnezeu nu are nu e nici ortodox, nici catolic, si nici musulman... El locuieste in imimile noastre facand sa avem coloana vertebrala.... Cei ce sunteti atei, uitati-va la vietile voastre pline de conflicte, frustrari si rautate! Stiti ceva? Dumnezeu, fiecarui om de pe pamant i-a pus in inima un dor nestavelit de El, in cazul cand acest gol nu e umplut de EL, omul se ocupa cu tot felul de prostii sa se echilibreze....si nu reuseste niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  42. "Anonim
    1. O crestina ca tine nu poate sa inteleaga ca pe un ateist ca mine fericit il face adevarul, nu minciunile, oricat de frumoase ar fi. As vrea sa fiu inconjurat acuma de femei dezbracate sau sa castig la 6 din 49, dar ghici ce, doar faptul ca vreau astea nu le face sa fie adevarate.
    2. N-am de gand sa-mi mint copiii - ai mei parinti au incercat cu mine si nu a functionat.
    3. Sa am un dor nestavilit de a avea stapan inseamna sa vreau sa fiu sclav. Nu, mersi, prefer sa fiu om liber.
    4. Daca vrei sa ma convingi de ceva incearca sa o faci fara apel la sentimente, deoarece ma lasa complet rece. Cam la fel de rece pe cum te lasa pe tine apelurile la rationamente logice - asa vad.
    5. Argumentul tau este egal cu argumentul omului drogat sau beat care e fericit in halucinatiile lui. Din betie insa te trezesti destul de repede; din religie mai greu.

    RăspundețiȘtergere
  43. Adevarat spui!!!! Religie!!! Religia intr-adevar te face sclav, credinta - nu!!!! Dumnezeu nu este religie, religia dobitoceste, insa DRAGOSTEA de oameni si CREDINTA intr-un Dumnezeu iubitor,intelegator si atat de cald -inalta. Ma uit ca multa minte n-ai daca tanjesti dupa femei goale si bani "de-a moaca"... Dreptatea ta e muta, surda si calica... Nu vreau sa am starea ta de spirit... esti plictisitor, neinteresant...si gol...Dumnezeu ne vrea LIBERI, ai cunostinte minime despre Dumnezeul adevarat...Uite tu, sigur nu esti liber, crede-ma...Libertatea nu inseamna sa faci ce vrei, ci sa-l suporti pe cel de langa tine sa faca ce vrea, IUBIND-UL sau macar agreand-ul. Tu, insa lupti cu toata lumea...zicand ca esti liber...Daca esti dependent de femei, bere, tigari, de orice, de-acu nu esti liber... Libertatea piciorului tau e sa stea in pantof! Daca ai umbla descult, ai aduce in locuinta ta mii de virusi si microbi, ca sa nu mai zic de alte pericole.
    Deci, nu m-ai convins ca esti liber, ba dimpotriva cel mai mare ROB!
    Scuze, sper sa nu te dezechilibreze prea tare mesajul meu. Succes in meditatii nu in RELIGIE!

    RăspundețiȘtergere
  44. 1. Credinta in dumnezei si draci fara nici un fel de justificari te face frate cu cei de la spitalul 9.
    2. Eu iti sugerez sa-ti gasesti un barbat iubitor, intelegator si cald care sa-ti satisfaca aceste nevoi. Nu de alta dar halucinatiile nu sunt niciodata ca chestia reala, la fel cum masturbarea nu e ca sexul.
    3. Am destui bani iar de femei goale pot sa ma inconjur daca ma duc pe la vama veche, insa nu-mi place caldura si aglomeratia - iar ceea ce n-ai tu este simtul umorului.
    4. Te-ai trezit tu cu cunostinte despre dumnezeul adevarat - a vorbit cu tine sau ce?
    5. Libertatea e sa-l suporti pe ala de langa tine daca nu te enerveaza si nu iti impune lucruri pe care nu vrei sa le faci, aia e.
    6. Probabil ca iti imaginezi ca esti atat de persuasiva incat o sa ma sinucid maine poimaine - nu esti nici pe departe prima crestina care a trecut pe aici, si drept sa-ti spun sunt cam plictisit de genul asta de discurs. Ceva logic ai la mână sau doar halucinatii despre cum o sa ma dezechilibrezi psihic?
    Convinge-ma ca exista un dumnezeu si atunci o sa cred ca exista; spunandu-mi doar ca e bine sa crezi n-are nici un efect la mine. cum ti-am mai zis - e bine si sa fii beat dar asta nu inseamna ca alcoolul e ceva neaparat bun.

    RăspundețiȘtergere
  45. Logic? Esti, sper, atat de inteligent incat sa-ti dai seama ca nu esti sufecient de inteligent. Si-apoi este un act de mare trufie sa vrei sa-ti demonstreze logic cineva existenta lui Dumnezeu. Iarasi se evidentiaza ROBIA ta! Omul liber nu e trufas si nici orgolios! Dumnezeu a creat logica, inclusiv si logica ta!
    Apropo, sa stii sigur, Dumnezeu alege, in nici un caz oamenii pe El, deci CREDINTA e un DAR...
    Vrei sa-ti spun ceva? NU ESTI ATEU! Efectiv esti un tanar cu potential puternic(ai putea deveni un Sf. Pavel), insa suparat pe viata, rebel, fara multi prieteni, nu prea chipes, mic de statura, agresiv, complexat si care vrea sa fie auzit... pretinzand ca are simtul umorului...Interesat,iti vine sa razi doar de Dumnezeu, ori te mai amuza si altceva?

    RăspundețiȘtergere
  46. 1. Din moment ce eu spun ca Dumnezeu e o fiinta imaginara, la fel ca Mos Craciun, zanele sau crocobaurii, iti dai seama cat de tare m-ai impresionat spunandu-mi ca fac un act de mare trufie dorind sa mi se demonstreze ca exista acest dumnezeu. Cam la fel de trufas ca atunci cand as cere sa mi se demonstreze existenta unicornilor invizibli ca sa cred ca exista.

    2. Daca presupui ca Dumnezeu a creat logica, in cazul asta chiar nu poti afirma nimic despre acest Dumnezeu. De exemplu: Daca eu blasfemiez, si lui Dumnezeu nu-i place, ar trebui sa rezulte ca Dumnezeu o sa ma pedepseasca, dar nu rezulta din cauza ca am presupus ca Dumnezeu nu se conformeaza legilor logicii. Daca Dumnezeu ar fi in afara logicii ar putea sa spuna in Biblie minciuni adevarate, adevaruri mincinoase si sa faca cercuri patrate si dreptunghiuri triunghiulare. Totodata afirmatia ta implica faptul ca Dumnezeu poate sa existe si sa nu existe in acelasi timp. Mai mult, daca Dumnezeu ar opera in afara legilor logicii, nu ar fi nici o conexiune logica intre ceea ce spune, ceea ce vrea si ceea ce o sa faca. Ar putea foarte bine sa te trimita pe tine in Iad si pe mine in Rai. Am zis eu ca nu ai simtul umorului, dar uite ca m-am inselat.

    3. Daca Dumnezeu alege si nu oamenii pe el, atunci inseamna ca pe mine nu m-a ales - deci de ce sa ma sinchisesc.

    4. Ultima parte a comentariului tau este un adhominem, si ca si cum ti-as zice eu: esti proasta si urata deci nu exista Dumnezeu.

    5. Te asigur ca sunt ateu, suparat pe viata, cu foarte multi prieteni (dar nu din aia virtuali pe facebook, mie imi plac aia reali, spre deosebire de tine) sunt si agresiv, complexat ca m-am nascut in secolul XX, si nu in sec. XV cand credintele mistice vor dispare si vreau sa fiu auzit deoarece dupa cum vezi chiar pun umarul la disparitia lor impreuna cu colegii mei de blogosfera.

    6. Ma amuza si alte lucruri afara de religie; uite un exemplu:
    http://www.youtube.com/watch?v=fokC72dZMNs

    RăspundețiȘtergere
  47. Amice...
    1. Vad ca ai facut din lupta impotriva religiei un scop in viata, o cruciada personala! Adica e uimitor cat timp ai la dispozitie (sau iti faci, gen ora 01:04) sa scrii si sa combati cu vehementa toate comentariile! Tu nu muncesti? Bine, inteleg ca faci bani pe net, site-uri, adsense si altele (ca doar esti om dashtept si dascurcaretz) dar..totusi..nu crezi ca ar trebui sa vizitezi si tu un psiholog? :P

    2. Esti doar un pseudo-intelectual (parerea mea, no hard feelings..) caruia ii place sa se dea mare cu inteligenta, cunostintele, gandirea libera, cautarea cunoasterii, superioritatea sa. O minte deschisa ar trebui sa accepte orice posibilitati/dovezi. Nu poti descoperi ceva ce refuzi sa crezi ca exista, nu?

    3. E ingnoranta si aroganta sa crezi ca nu exista divinitatea doar pentru ca ti se pare ca are proprietatea de a fi invizibil, intangibil, incolor, inodor, insipid etc. etc. :P

    4. Relaxeaza-te, respira, iesi la o plimbare, agata o domnisoara, viata e frumoasa, nu mai fi asa inversunat! :P Bine...preferabil sa eviti marijuana, betii, orgii in vama si altele...
    Si directioneaza-ti energia in ceva mai constructiv/util pentru familia, comunitatea si tara ta(inseamna ceva pentru tine cuvintele astea?).

    5. Nu ma intereseaza daca imi stergi sau nu comentariul, sau daca imi raspunzi sau nu, ti-am transmis doar un mesaj..

    RăspundețiȘtergere
  48. 1. a) Eu dorm ziua - invariabil. Pe la mine ora 01.04 e un fel de dup-amiaza. Pe la 4:30 am luat "cina" iar la 7 m-am culcat.
    b) Am timp destul insa vreau si mai mult, iar de muncit muncesc ca toti oamenii si am un serviciu la care stau 7 ore pe zi (spre deosebire de popi, vedea-i-as si pe aia muncind odata), iar ca sa scoti bani de pe internet cu site-uri, adsense si altele trebuie sa te dedici in totalitate, ceea ce nu am chef sa fac. Cat despre psiholog, daca cred ca am probleme, ma duc direct la psihiatru sa-mi dea medicamente sa ma calmez, nu ma ma incurc cu psihologul - e foarte posibil sa stiu mai multe psihologie decat el. Pana una alta important este sa-ti placa ceea ce faci iar mie imi place la nebunie sa fac bascalie de religia crestina. De cum ma scol din somn incep sa ma gandesc la moduri care de care mai diferite de-a o desfiinta.

    2. a) Ca spui tu ca sunt pseudo-intelectual ma lasa rece. Ar trebui mai intai sa-mi spui cum faci diferenta intre un intelectual autentic si un pseudo-intelectual. Iar tu habar nu ai ce stiu si ce nu stiu eu.
    b) Daca o minte deschisa trebuie sa accepte orice posibilitati, inclusiv posibilitatea de-a exista cercuri patrate, mos craciuni care intra pe hornul de la soba, si creatori ai universului pe care-i interesaza ce fac oamenii in pat, prefer sa fiu inchis la minte.
    c)Uite stiinta a descoperit 170 de miliarde de galaxii, microbi, atomi, supernove, curent electric, microparticule despre care nimeni nu credea ca exista. Deci poti descoperi ceva ce refuzi sa crezi ca exista. Tu insa poti sa iti imaginezi ca exista niste cimpanzei cu picioare de cal in centrul planetei Jupiter, si chiar te rog sa te apuci sa cercetezi, mai stii poate sunt pe acolo, ii descoperi si iei premiul Nobel.

    3. Eu nu cred despre divintate ca e intangibila, incolora, inodora, etc, eu cred ca e un mit din epoca primitiva, demn de rasul curcilor, si care este folosit de clasa conducatoare si de catre popi pentru a-i tine pe oameni creduli, dezinformati si pentru a-i minti cu bunastare in viata de dupa moarte, in timp ce ei au bunastare in viata asta.

    4. Viata ar fi foarte frumoasa daca oamenii ar gandi mai rational si nu s-ar comporta ca-n epoca primitiva. Cand o sa se intample asta o sa fiu mai putin inversunat. Dar nu o sa se intample in timpul meu.
    Ceea ce fac este foarte util pentru familia, comunitatea si tara mea, dar nu intelegi tu.

    5. Nu sterg comentariile daca nu contin injuraturi.

    RăspundețiȘtergere
  49. cat ma bucur sa vad ca exista si oameni care gandesc!!!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Thumbs up autorului .Keep up the good work . Imi face placere sa citesc articolele si replicile tale .

    RăspundețiȘtergere
  51. A, si sti de ce ? Pe langa faptul ca sunt inteligente si amuzante, sunt si complete, adica, citind multe comentarii ale altora, imi vine sa le dau replica, dar esti atat de constiincios in a o face tu, incat nu mai imi ramane mare lucru de spus . Gandim la fel, cel putin din cate am citit :)

    RăspundețiȘtergere
  52. dar esti atat de constiincios in a o face tu, incat nu mai imi ramane mare lucru de spus

    E usor si distractiv sa dezbati astfel cu crestinii, mai ales ca se baga in discutie fiind teribil de nepregatiti. Pe de alta parte nici ideile sinistre si ticnite pe care le sustin nu-i ajuta prea mult. Daca vrei si tu sa te distrezi astfel cu unul vaneaza un comentariu de la recent comments si da replica. Daca vad ca discuta doi indivizi la mine pe blog, de regula nu ma bag. (decat daca am ceva de completat)

    In rest mersi pentru aprecieri, dar este loc de mai bine. Intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  53. Eu cred ca intr-adevar "God Hates Us All" (Slayer - titlu album 2001). Cuprins de remuscari la un moment dat, cutremurat el insusi de ticalosia de care a dat dovada cand a incheiat contractul (aditionalul daca vreti) cu Diavolul prin care l-a pus pe om la cheremul lor (God + Satan), Dumnezeu a dat "unda verde" pentru scrierea Bibliei. Biblia e 100% adevarata...si e de fapt un Rechizitoriu la adresa lui Dumnezeu. Il arata in toata cruzimea si marsavia lui, indreptate exclusiv impotriva omului (rar asa ticalos care sa-si urasca in halul asta propria creatie) - stimati crestini, Dumnezeu n-are nimic cu Diavolul, dupa cum v-am spus sunt "blat" de la inceput. Asta e, nu sunt ateu (mai bine eram!), sunt convins ca exista Dumnezeu. Numai ca-i doar un batran ranchiunos si orgolios ( e la fel ca Zeus fata de Prometeu).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Explicatia mai culta, este ca inainte de monoteism fiecare zeu reprezenta o forta a naturii, forte care noua nu ne sint nici prietene si nici dusmani ci poate ambele. Odata cu monoteismul, toti zeii au intr-unul singur, adica toate fortele naturii, si cele prietene atunci cind sint prietene si cele dusmane, atunci cind sint dusmane. Asa ne-am trezit cu un dumnezeu cu desavarsire schizofrenic si sociopat, dumnezeul din Biblie.

      Ștergere
    2. Apreciez k urmeaza sa renunti...macar la a2a parte a art.

      Ștergere
    3. O sa-l las scris asa cum este, desi intre timp am am invatat niste lucruri noi si am modificat citeva conceptii. Poate am sa pun un disclaimer in care subliniez ca nici eu nu m-am nascut invatat, si nu pot sa procedez decit prin eliminarea treptata a erorilor.

      Ștergere
  54. si chiar si prima... avand in vedere 'roadele' egoismului cultivat de capitalism!
    Indeed, sadismul fata de propria suferinta si acceptarea conditiei de sclav... pot duce, in cazuri extreme, la o conditie superioara. Care nu poate fi atinsa decat prin sacrificiu.
    Si avand in vedere ca apreciezi aceasta conditie superioara, cel putin pe cei care au nazuit catre ea (eg Nietzsche)... atunci vei concluziona ca se justifica sacrificiul.

    RăspundețiȘtergere
  55. Obedientul perfect...cum arata ?
    Obedientul perfect este doar un robot care asculta comenzile stapanului sau.
    Nu are dreptul de a decide...ci doar executa.Suntem o specie de sclavi conceputa de catre o rasa extraterestra pentru exploatarea minereurilor.Alaturi de rasa umanoida lucrau si uriasii...construiti prin manipulare genetica.Cei mici se strecurau prin crapaturi...cei mari (uriasii) carau bolovanii mari de la intrarea in cariera.Oamenii au fost strict conceputi pentru munca.De aceea in caracterul uman sta sfanta gena a ascultarii fata de stapan...executarea ordinelor.Pentru a nu crea un haos prea mare...inainte sa plece...initiaza prin ordin cativa oameni...conferindu-le statut de conducatori.Acesti conducatori umanoizi slaveau in fiecare zi pe stapanii lor ceresti prin sacrifici umane.Omul nu are valoare cosmica...regretabil.Acest chin psihologic si morfologic al omenirii poatea avea un viitor macabru.Mori...crezand ca o inchipuire te va salva..si iti va da viata eterna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .Suntem o specie de sclavi conceputa de catre o rasa extraterestra pentru exploatarea minereurilor

      Poti construi roboti mult mai simpli decit oamenii, mult mai eficienti, mai fezabili si mai rezistenti, cu mult mai putine resurse si intr-un timp mai scurt, care iti aduna minereurile fara sa piarda vremea cu sex, contemplatie, jocuri sau filozofie.

      Sa construiesti o creatura umana asa cum este ea acuma doar pentru extractia de minereuri este ca si cum ai construi un computer ca sa-l folosesti drept combina muzicala.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. http://vezi-online.com/episod/ancient-aliens-s01e03-the-mission#sursa1

      Ștergere
    4. Salut,sunt nou pe aici, la ora actuala putem face diferite scenarii(speculatii)pe marginea subiectului ce ar putea fi reale desi cu ceva timp in urma pareau a fi si-fi (asta se intampla normal in "judecata" noastra pe masura ce acumulam noi cunostinte )
      Parerea mea este ca daca am face comparatie intre "om organism" = "masina robot" lucrurile n-ar fi asa de diferite in anumite conditii de prezentare -ce vreau sa spun este ca modelul robot biologic este superior celui anorganic in cazul in care nu este o cerinta primara raportata la timp.
      Ipoteza unei civilaztii intergalactice inteligente cu mult mai vechi si avansate cu "asteptare temporara" sa zic asa mult mai dilatata comparativ cu timpul la care ne raportam noi si bazata pe exploatarea la "limita imposibilului" a materiei in forma biologica a existentei sale , ar putea putea incerca un experiment de genul pansperimiei dirijate ( avand in vedere distantele cosmice ),aceastea n-ar putea trimite roboti si tehnologie pe asemenea distante interstelare dar material organic da care "ancorat" in planeta destinatie si evolund in timp sa ajunga sa se comporte asemenea "robotilor" (acestia nu vor avea nevoie de energie , reparatie,dezvoltare in "termenii clasici" ci isi vor procura singuri energia vor supravetui,reproduce si evolua pe baza codului genetic specific speciei) .Rezultatul ,cred eu ,este observabil incepand cu zilelele noastre si in secolele urmatoare vom produce mai mult decat decat ne este necesar cu tendinta de eliminare a celor subproductivi sau neproductivi asemenea selectiei naturale.De aici trag concluzia ,cel putin deocamdata ,ca specia umana este un experiment (lipsit de scrupule raportat la "nivel" individ)- sclavi in propria lor existenta la nivel universal si poate intr-un viitor mai indepartat sclavi si a altor forme de inteligenta diferite de noi.

      Ștergere
    5. Ipoteza unei civilaztii intergalactice inteligente cu mult mai vechi si avansate [...] ar putea putea incerca un experiment de genul pansperimiei dirijate.

      Pe de alta parte apa si aminoacizii (caramizile vietii) sint substante destul de comune in Univers, de ce sa postulezi aceasta ipoteza (care incalca briciul lui Occam) pentru a explica existenta unor substante chimice complexe, perfect permise de catre distributia elementelor din scoarta terestra si de catre conditiile de mediu de pe planeta asta?

      Este ca si cum ai gasi o buruiana crescind undeva si ai zice ca e posibil sa fi fost plantata de cineva acolo. O fi posibil insa pe noi ne-ar interesa sa stim ce s-a intimplat de fapt, caci posibilitati sint multe.

      Unde sint dovezile care ar putea confirma ipoteza ta? Pina acum in ADN nu s-a gasit nici o dovada ca ar fi fost construit cumva de vreo civilizatie extraterestra. POti sa-mi spui ce dovada ar putea confirma sau infirma ipoteza asta pe care o propui? Caci daca nu poate fi confirmata sau infirmata, atunci e o ipoteza asemnatoare cu d-zeu, nu ne foloseste la nimic din punct de vedere al cunoasterii in problema originii vietii.

      Ștergere
  56. Totusi am fost creati.De ce traim pe Terra doar printre animale ?
    Intr-un mediu salbatic...plin de pericole.Suntem animale inteligente in urma unui experiment ?...eu cred ca DA !!!
    Caninii,parul de pe noi,organele sexuale se regasesc si la alte animale de pe pamant.Subliniez..."la animale".
    Oare suntem inteligenti?...sau asa credem noi ?
    Exista si macrointeligenta ?
    Cat de vulnerabila este mintea umana ?
    Putem fi pacaliti, manipulati si hipnotizati foarte usor. Mintea noastra are nevoie de mult timp sa recunoasca care informatie este adevarata...si care este falsa.Ii trebuie saci de informatie sa se convinga de un lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putem fi pacaliti, manipulati si hipnotizati foarte usor

      Exact. Si putem fi pacaliti foarte usor de explicatii simple pentru fenomene complexe sau pentru probleme dificil de investigat. Este cunoscut de exemplu in psihologie ca mintea umana este construita in asa fel incit sa caute echilibrul emotional inaintea adevarului, si din cauza asta oamenii prefera sa accepte orice fel de explicatii fantasmagorice pentru lucrurile care le produc cel mai mare dezechilibru emotional, in genere acelea legate de moartea nostra, de originea noastra animala, de izolarea noastra in spatiu si altele din acestea.

      A spune ca am fost aici pusi de niste aliens cu scopul X, te scapa de la raspunde la clasica intrebare "why are we here?", care apare natural intr-o minte ginditoare si provoaca mare anxietate existentiala. Iar adevarul este greu de tolerat; sintem aici degeaba, fara nici un scop, existenta nosatra este absurda, la fel ca intreaga existenta. Noi existam la fel cum exista un electron si se "roteste" in jurul protonului fara nici un scop, doar din necesitatea provocata de structura sa, conforma cu legile fizicii. Absurda sau nu, viata este oricum din cale afara de interesanta.

      Dovezile invocate pentru a inainta teza asta cu extraterestrii sint predicate de obicei pe existenta unor constructii sau tehnologii din vechime despre care se zice ca nu admit explicatii consistente cu istoria mainstream. Vreu sa-ti spun ca daca ai inteles ca stramosii nostri de acum 6-15 mii de ani erau mia prosti decit noi, atunci ai inteles gresit. Ba inca din cercetarile efectuate ar rezulta ca erau chiar mai inteligenti decit noi, cu capacitatea craniana superioara in raport cu dimensiunile trupului, si ca omul modern este ceva mai prost din cauza tehnologiei, care devine o inteligenta exterioara ce ne ajuta sa vietuim, impiedicind astfel inteligenta creierului sa se dezvolte. Stramosii nostri erau foarte inteligenti, se pricepeau de minune la tehnologie, la geometrie la arhitectura si metalurgie, si din cauza asta inca exista citeva lucruri pe care noi nu intelegem cum au reusit sa le faca. Si asta este explicatia - noi nu reusim sa intelegem cum au reusit ei sa faca x sau y, nu-i vorba ca i-au invatat extraterestrii cum sa puna trei pietroaie de citeva tone una peste alta.

      Ștergere
    2. Ai dreptate 100 % la tot ce ai spus mai sus.Dar involutie creata de cei care stiu cei evolutia.Daca azi ies pe strada cu un joben rosu pe cap si cu un singur crac la pantalon...lumea ar spune ca sunt nebun.Dar daca maine la televizor apare imaginea ca noua moda "cool" este jobenul rosu si cracul rupt...atunci esti vazuta ca o persoana moderna,smecher si tare...(:
      Sistemul te imbraca,te spala pe dinti,iti da sa mananci,te sterge la cur...etc
      Imi place ce a zis un general de armata american..."Copiilor le trebuie mult sa invete "
      Ce sa invete ?....prostia implementata de ei prin legi,razboaie,revolutii securiste...etc

      Ștergere
    3. Totusi, sistemul de minciuni este departe de-a fi perfect, din cauza ca minciunile au obiceiul de-a nu se pupa cu realitatea, si cine este interesat de adevar poate sa-l desluseasca destul de bine daca este perseverent.
      In cazul jobenului rosu si al jumatatii de pantalon, este suficienta o scurta cercetare a istoriei modei, a istoriei modei din mai multe culturi ca sa realzezi ceea ce este de realizat despre moda in care s-a intimplat tu sa te nasti, fie ca e moda de haine, moda religioasa sau politica.

      Ștergere
    4. Da...ne dau senzatia ca mergem inainte.. ca evoluam...schimband hainele, gustu mancarii...fetisurilor lui Karl Marx.Daca scoti toata materia din univers...sa vezi ca nu mai exista timp..si nici macar prezentul. Trecutul,prezentul si viitorul sunt o iluzie.

      Ștergere
  57. Sa sti ca Mr.Cristofor Columb s-a inselat cand a spus ca pamantul este rotun.Eu zic ca are forma de piramida.Iluzia este tot un drog.In fiecare zi bem cu paiul cate un pahar (cocktail) cu iluzii care au gustul unor fructe tropicale.

    RăspundețiȘtergere