Pagini

luni, 9 august 2010

Creştinii - dovada ultimă împotriva designului inteligent

Dacă există vreo dovadă care să desfiinţeze complet ideea conform căreia noi, oamenii, am fost creaţi de vreo mare inteligenţă, atunci aceea este existenţa creştinilor. Chiar şi eu, care nu mă consider o mare inteligenţă aş fi putut crea fără mare oboseală nişte fiinţe care s-ar fi tăvălit pe jos de râs la vederea stupizeniei ideilor creştine.
Iată cum se manifestă acestea prin intermediul pseudoteoriei numite "intelligent design":
Uitaţi-vă la copaci, la cer, la păsărele, la flori, la animale, la banane şi la popi, cât de complicaţi sunt, de bunăseamă că nu ar fi putut să apară aşa, dintr-o întâmplare. Este clar că o inteligenţă superioară i-a creat. Să spui că au apărut aşa, din întâmplare, este ca şi cum ai spune că a trecut o tornadă printr-un cimitir de maşini şi a asamblat un Boeing 747.

Acum să aplicăm acest tip de masochism intelectual pe Dumnezeu:
Uitaţi-vă la Dumnezeu, cât de complicat e, cât de omniscient, omnipotent şi omniprezent e, uitaţi-vă cum a exterminat el toată specia umană cu un potop pe care l-a produs prin magie, cum a bubuit Sodoma şi Gomora cu foc şi pucioasă din ceruri, şi cum a produs el un tufiş arzător de s-a speriat chiar şi Moise. Uitaţi-vă ce porunci morale a lăsat el, acelea care îţi spun cum sa-ţi ucizi copiii neascultători cu pietre, cum să tai mâinile femeilor care vor să-şi apere bărbaţii, cum să violezi o femeie şi apoi să o iei de nevastă şi cum să te duci peste un trib vecin şi să ucizi toţi bărbaţii, toate animalele, şi toate femeile care nu sunt virgine. Iar pe acelea virgine să le faci sclave sexuale. Este clar că acest dumnezeu a fost creat de către o inteligenţă superioară. Una malefică prin excelenţă, un adevărat principiu al răului, al psihopatiei şi al sadismului. Să spui că un asemenea dumnezeu a apărut aşa, la întâmplare, este ca şi cum ai zice că a trecut o furtună solară prin vid şi a asamblat o flotă de navete spaţiale, trei sute de butoaie de bere, un stol de crocoraţe şi cinci cristoşi gata crucificaţi.
Ei bine, noi nu putem şti cu exactitate care este acea inteligenţă malefică care a dat naştere acestui dumnezeu, dar o putem numi Satana. Deci Dumnezeu este creaţia Satanei. Aşa rezultă din pseudoteoria designului inteligent, asta spune această pseudoteorie.

Sau poate vor exista doritori care vor dori să accepte teoria mult mai plauzibilă a evoluţiei, aceea care spune că creştinii au fost la început nişte copii naivi şi au avut nenorocul de-a fi în grija altor naivi care nu s-au priceput să-i înveţe nişte lucruri care ţin de bunul simţ şi de ceea ce înseamnă decenţă intelectuală. Poate vor dori să accepte faptul că creierele lor exersate în logică la fel de mult cât e al meu exersat în vizionarea de telenovele vor da inevitabil rateuri şi că ar fi cazul să mai lucreze la acest capitol.
Nu numai că ideea de design inteligent este propria ei critică din moment ce contrazice exact ceea ce susţine, dar la nivelul realităţii, cei mai mari inamici ai ei sunt chiar cei care o promovează, care arată că sunt departe de-a fi inteligenţi şi că dacă ei sunt creaţia vreunui dumnezeu, atunci acela e un dumnezeu stupid. Să mai inveţe câte ceva sau să se abţină de la a se autoridiculiza.

21 de comentarii:

  1. Logica nu se opreste la satana! Iti dai seama ce inteligenta mega-malefica l-a creat pe satana care l-a creat pe dumnezeu? pfuuii... greu de imaginat, dar demonstrabil cu teoria design-ului inteligent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, o dai in regresie la infinit vrand nevrand. Dar parca nu se stia asta. Eu am vrut sa arat cat de bazat e crestinul care se mira de complexitatea unei bacterii, de de complexitatea lui Dumnezeu ba. Trebuie sa fii lobotomizat rau la cap.

    RăspundețiȘtergere
  3. Maxim lobotomizati; cred ca mintea romaneasca e teren fertil pentru asa idei, daca mai este loc. La noi uluirea este o traditie direct din fibra poporului. Stema nationala ar trebui sa fie o baba cu batic stand gura casca, uluindu-se la ceva in distanta. E o situatie care imi aminteste de o secventa narata din Hitchhicker's Guide to the Galaxy (volum So long and thanks for all the fish, cred), foarte vizuala:

    The night seemed like an alive thing to him at this moment, the dark earth around him a being in which he was rooted.

    He could feel like a tingle on distant nerve ends the flood of a far river, the roll of invisible hills, the knot of heavy rainclouds parked somewhere away to the south.

    He could sense, too, the thrill of being a tree, which was something he hadn't expected. He knew that it felt good to curl your toes in the earth, but he'd never realized it could feel quite as good as that. He could sense an almost unseemly wave of pleasure reaching out to him all the way from the New Forest. He must try this summer, he thought, and see what having leaves felt like.

    From another direction he felt the sensation of being a sheep startled by a flying saucer, but it was virtually indistinguishable from the feeling of being a sheep startled by anything else it ever encountered, for they were creatures who learned very little on their journey through life, and would be startled to see the sun rising in the morning, and astonished by all the green stuff in the fields.

    He was surprised to find he could feel the sheep being startled by the sun that morning, and the morning before, and being startled by a clump of trees the day before that. He could go further and further back, but it got dull because all it consisted of was sheep being startled by things they'd been startled by the day before.


    Se poate citi aici: http://flag.blackened.net/dinsdale/dna/book4.html (dar e cartea a 4-a din serie)

    RăspundețiȘtergere
  4. E vorba de un vis al personajului principal, Arthur Dent

    RăspundețiȘtergere
  5. existenta crestinilor e si o dovada clara a faptului ca maimutele evolueaza si in prezent

    RăspundețiȘtergere
  6. limitarea e dovada miscarii tale

    RăspundețiȘtergere
  7. "labagiu oligofren insignifiant"

    PWND :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. ... labagiu oligfren insignifiant, dovada clasica impotriva designului inteligent

    RăspundețiȘtergere
  9. Ba cat m-am ras cand am vazut cum ai aplicat "acest tip de masochism intelectual" pe menzeu.....
    Bravo pentru articol

    RăspundețiȘtergere
  10. Seara buna godless1859.
    Ce parere ai de http://tainacasatoriei.files.wordpress.com/2010/01/bcrestin.jpg

    Daniel

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare o pictura din epoca comunista. Acum chiar nu stiu, epoca comunista a carui stat?

    RăspundețiȘtergere
  12. :))E distractiv sa fii zeflemist dar hai sa fim seriosi.

    Biblia contine si indrumari constructive, bune nu numai paragrafe ce instiga la sclavie si sadism iar tu le exploatezi doar pe ultimele.

    Sunt de acord ca biblia este o fictiune infantila dar e bine sa punem pe masa toate cartile.

    Daniel

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonimule, du-te la o biblioteca si cauta rafturile cu carti de basme. Basme romanesti, dar si basme europene. Si acestea contin SI indrumari constructive, chiar unele foarte bune, dar nu merita nici un respect in plus dincolo de faptul ca sunt carti de basme.

    Cand oameni se lasa prostiti si iau in serios tot felul de mituri si minciuni, devin prosti si periculosi... nu doar ca element haotic, ci ca masa de oameni usor de manipulat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Comentariul de mai sus este pentru Daniel

    RăspundețiȘtergere
  15. @Daniel
    Biblia contine si indrumari constructive, bune nu numai paragrafe ce instiga la sclavie si sadism iar tu le exploatezi doar pe ultimele

    Adevarat. Crestinii sa faca bine sa taie din biblie tot ceea ce este imoral si tot ceea ce este mincinos. Stii ce o sa ramana de acolo? Mai nimic. La fel sa faca si cu doctrina crestina.
    E ca si cum as zice eu ca razboiul a avut si parti bune deoarece a stimulat cunoasterea stiintifica, in cadrul cursei inarmarii. Hai sa ne razboim, asa pentru ca aduce cunoastere stiintifica - ca si cum n-am putea gasi alte motive pentru care sa facem cercetari in domeniul fizii sau chimiei. Sper ca ai inteles care e problema.
    Metoda stiintifica de exemplu e o metoda care elimina tot ceea ce e fals si nu functioneaza si lasa doar ceea ce e adevarat si functioneaza. As vrea sa vad momentul in care religiile se vor comporta la fel.

    RăspundețiȘtergere
  16. http://www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mihailandrei - daca stii sa zici ceva cu cuvintele tale zi, daca nu nu te mai obosi sa dai linkuri cu videoclipuri pe care nu le pricepi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Argumentele sunt interesante, și presupun că sunt suficient de valide pentru a le justifica însemnătatea. Problema este că există oameni care cred într-un Dumnezeu ce nu are nimic în comun cu cel biblic și care nu își trăiesc viața după biblie ci după propriile lor seturi de principii și moravuri. Pentru acei oameni argumentele aduse aici nu mai au valoare, căci ele dezbat, în mod excelent, un singur aspect: acela al umanității lui Dumnezeu.

    Dealtfel cred că ateismul reprezintă refuzul omului de a accepta că Dumnezeu este la fel de uman(prin urmare susceptibil greșelii) ca și el însuși.
    Vezi tu, creierul omului este conceput într-o așa manieră, de către o forță misterioasă, fie ea evoluție sau orice altceva, încât omul să poată să creadă. Nu e neapărat nevoie să creadă în Dumnezeu sau într-o altă divinitate singulară sau pluriformă, ci este suficient să creadă. Omul are nevoie să creadă în ceva. Nu mai știu în ce articol de știință am citit că atunci când omul are o credință interioară puternică (obiectul credinței era irelevant) se activează o zonă anume a creierului său (una din zonele acelui misterios ~90% al potențialului cerebral). Omul cu credință va fi întotdeauna mai puternic decât omul fără credință. Că omul cu credință poate fi manipulat de către oameni cu pretenții morale dubioase asta e altă problemă și nu face obiectul discuției în cauză.

    Cu toate astea, totuși, cele exprimate anterior reprezintă doar o umilă părere ce nu are pretenția și nici resursele necesare de a refuta opinia pe care ai înaintat-o în această însemnare și pe care, dealtfel, o respect.

    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Andrei S, noi vorbim de Dumnezeul popular al religiilor monoteiste, nu de Dumnezeul deistilor sau al altor religii. Daca tu faci confuzie... e problema ta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Problema este că există oameni care cred într-un Dumnezeu ce nu are nimic în comun cu cel biblic și care nu își trăiesc viața după biblie ci după propriile lor seturi de principii și moravuri
    Daca nu are nimic in comun cu cel biblic sa nu-i ma zica Dumnezeu, sa-i zica altfel. Numele de Dumnezeu e rezervat pentru acel individ.


    Dealtfel cred că ateismul reprezintă refuzul omului de a accepta că Dumnezeu este la fel de uman(prin urmare susceptibil greșelii) ca și el însuși

    Nu, nu e corect ce spui, ateismul reprezinta lipsa de credinta in dumnezei si draci. Asta e definitia.

    Vezi tu, creierul omului este conceput într-o așa manieră, de către o forță misterioasă, fie ea evoluție sau orice altceva, încât omul să poată să creadă
    Nu neg faptul ca poate sa creada. De crezut, poate si sa creada ca daca-si taie un picior o sa castige la loto. Intrebarea este daca e bine sau nu sa creada astfel de lucruri.

    Omul are nevoie să creadă în ceva
    Da, uite, eu cred ca specia umana are destule modalitati de-a separa adevarul de fals si realitatea de fictiune si ca ar fi cazul ca in secolul XXI sa traisca mai mult in realitate si sa constientizeze ce inseamna o fantezie.

    Omul cu credință va fi întotdeauna mai puternic decât omul fără credință.
    Crede-ma ca imi asum parerile cu aceeasi determinare cu care face un credincios in Dumnezeu, ba chiar mai mult. Pe aceia daca ii intrebi ce ar face in caz ca s-ar prezenta Dumnezeu si le-ar cere sa-si omoare copilul, in cep sa o dea in diverse. Ideea e ca exista tari civilizate, cu un nivel de trai ridicat, care au fost la fel de religioase ca Romania, nu foarte mult timp in urma. Eu cred ca putem ajunge si noi acolo mai devreme sau mai tarziu. De aceea ma si ostenesc pe acest blog, poate o sa conving 2-3 indivizi.

    RăspundețiȘtergere
  21. " Omul cu credință va fi întotdeauna mai puternic decât omul fără credință."

    O mica obiectie, Andrei S. Dupa parerea mea un ateu crede in ateism pe baza informatiilor pe care le-a considerat rationale si logice, prin urmare practic crede in ceva . Consider ca ateul poate dezvolta o forta vitala mult mai mare decat un crestin prin simplul fapt ca gandirea sa nu este ingradita de nimic. In plus, in unele situatii limita in care credinciosul se roaga si spera un miracol divin, ateul este realist si isi pune cortexul in miscare.

    RăspundețiȘtergere