Pagini

joi, 7 iulie 2011

Preoţi pedofili, acum şi la noi

    Încrederea populaţiei în Biserica Catolică a scăzut drastic în urma multiplelor scandaluri de pedofilie din perioada recentă. În urma colectării statisticilor s-a ajuns la concluzia că un preot catolic are probabilitatea de-a abuza sexual copii de 20 pana la 200 de ori mai mare decat un individ aparţinând altor categorii sociale.
    Dimensiunile prostiei umane se relevă într-adevar a fi de necuprins atunci când luam în calcul faptul că este nevoie de preoţi pedofili pentru a descreşte încrederea populaţiei în Biserica Catolică, având în vedere istoria acestei organizaţii criminale.
    Diagnosticul de abuz este impartit in mare între pedofilie si efebofilie, mai exact între abuzul copiilor şi cel al adolescenţilor. Iată că nici România nu este scutită de existenţa acestei categorii de oameni ţicniţi, şi aflăm despre nişte popi de-ai noştri care, în rând cu alţi clienţi ai unei reţele de proxeneţi au făcut exact ceea ce colegii lor catolici au demonstrat că ştiu face foarte bine. Se pare totuşi că ai noştri sunt mai pricepuţi la negocieri:

"Preot : Eee! Şi... mie mi-a zis c-a vorbit cu voi că cereţi prea mult... 2 milioane e prea mult
Ştefan: A zis că-i mult două milioane?
Preot: Da! Da, da... nu ţi-am zis şi ţie şi prima dată? Să lăsaţi şi voi mai ieftin, măi!
Ştefan: Păi dacă i se pare doi inşi 2 milioane mult?!!
Preot: Aa, amândoi? Nu ştiu, poate... (n.n. se aude soneria unui telefon)
Ştefan:Hai că, uite, mă sună pe ăstălalt nişte părinţi! Mai vorbim, da?
Hai...hai că... te-am pupat!"

    2 milioane pentru doi băieţi care au fost racolaţi de către proxeneţi exact din acel mediu în care biserica susţine că-şi desfăşoară opera socială. Cum şi-a desfăşurat preotul opera socială în cazul adolescenţilor proveniţi dintr-un mediu defavorizat? I-a futut în cur -  ori pe banii enoriaşilor ori pe banii statului - care astfel au ajuns în mâna proxeneţilor. Poate în viziunea tovarăşului popă, a fute în cur reprezintă operă socială. Iar în caz că s-a ofilit careva din cauză că am folosit sintagma "futut în cur" în loc de "întreţinut relaţii sexuale cu un minor" poate să se veştejească şi apoi să se usuce din punctul meu de vedere. În anumite contexte folosirea cuvintelor dure este justificată, altminteri acestea nu ar mai fi existat în vocabular şi exact acesta este unul din contextele în care nu pot fi folosite eufemisme de genul "a întreţinut relaţii sexuale". I-a futut în cur, sper că e clar.
    Acum, există ceva în neregulă cu situaţia asta, în afară de ceea ce este evident în neregulă. Poţi auzi că un electrician sau un şofer au abuzat copii sexual, poţi auzi că un director comercial a făcut acelaşi lucru sau poţi să auzi că un borfaş de strada mare s-a pretat la aceeaşi nemernicie şi parcă e o diferenţă faţă de cazul în care auzi de popă. Electricianul, şoferul, directorul comercial sau borfaşul, au luxul de-a nu fi obligaţi de natura ocupaţiei lor să dea lecţii în continuu altora despre ce este moral şi ce nu, aceştia nu au pretenţia că instituţia din care fac parte îi ajută pe nenorociţi sau că ei ar avea vreo conduită  morală superioară. Popii da. Gradul de ipocrizie pe care trebuie să-l deţină un popă pedofil este mult mai mare decât cel pe care l-ar deţine un borfaş pedofil, şi poate că borfaşul chiar ar avea suficiente procese de conştiinţă încât măcar să nu mai dea altora lecţii de moralitate. La popă nu s-a întâmplat. 
     Acesta este unul dintre oamenii care vine şi le explică enoriaşilor că nu e frumos ca femeile să vină rujate la biserică, că homosexualitatea e un păcat, că ateii sunt sursa de imoralitate din societate, că trebuie să te abţii de la poftele sexuale iar dacă înjuri o să te audă Dumnezeu şi o să te pedepsească.
    Nu e ca şi cum în momentul acesta s-ar fi descoperit că popii mustesc de ipocrizie, acest fapt este înscris în zicala "Să faci ce zice popa, nu ce face popa", o mostră de înţelepciune populară şi de prostie în acelaşi timp. Dacă ştim toţi că popii sunt ipocriţi atunci de ce ne comportăm ca şi când n-ar fi?

47 de comentarii:

  1. I-a futut în cur - ori pe banii enoriaşilor ori pe banii statului

    Trebuie sa demonstrezi ca e rau sa futi in cur sau sa furi . Tu parca esti ateu,nu? Atunci de ce folosesti concepte de rau si bine? De unde le-ai luat? care e baza lor atata timp cat tu esti o aparitie intamplatoare pe un fir de praf in acest univers. Tu crezi ca exista rau si bine ? Eu zic ca daca esti ateu n-ai cum sa-ti dai seama ca exista rau si bine caci intamplarea care te-a nascut pe tine nu da reguli si moralitate in concluzie nimic nu e rau sau bine pe lumea asta aparuta intamplator ,uciderile ,pedofiliile ,minciunile astea-s lucruri nici rele nici bune sunt doar alte intamplari in cadrul umanitatii aparuta intamplator .

    Tu esti un credincios ,mult mai credincios decat un crestin pentru ca ala are explicatia rationala de ce crede ca exista rau sau bine (pentru ca exista un scop ,o directie data de Creator iar devierea e numita rau iar implinirea e numita bine) dar tu nici macar nu ai justificarea rationala de ce crezi ca exista rau sau bine .

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa demonstrezi ca e rau sa futi in cur sau sa furi

    Da ce, dumnezeul tau a demonstrat ca e rau sa iti faci chip cioplit sau sa lucrezi duminica? A demonstrat din parti. Roaga-te la el sa-ti arate cum suna demonstratia in cazul poruncii cu sabatul si dupa ce-ti raspunde sa-mi spui si mie ce si cum. A demonstrat dumnezeul tau ca este rau sa ucizi fara motiv? Crezi ca ar putea cineva sa demonstreze opusul, sa demonstreze ca e bine sa ucizi fara motiv?

    Tu parca esti ateu,nu? Atunci de ce folosesti concepte de rau si bine? De unde le-ai luat?

    Avem noi ateii o carte in care scrie ce-i rau si ce-i bine. Dar e o carte secreta. De acolo stiu eu ce-i rau si ce-i bine. Insa fiind o carte secreta nu pot sa-ti spun care este. Decat daca apuci calea cea dreapta a ateismului.

    care e baza lor atata timp cat tu esti o aparitie intamplatoare pe un fir de praf in acest univers. Tu crezi ca exista rau si bine ?

    Am explicat aici cum este cu moralitatea. Aceasta trebuie neaparat sa contina o preocupare pentru modul in care poti elinia suferinta umana.

    Eu zic ca daca esti ateu n-ai cum sa-ti dai seama ca exista rau si bine caci intamplarea care te-a nascut pe tine nu da reguli si moralitate

    Tot din intamplare realitatea contrazice ceea ce spui tu. Statisticile arata ca ateii sunt mai morali decat religiosii. Obisnuieste-te cu lucrul asta.

    Tu esti un credincios ,mult mai credincios decat un crestin pentru ca ala are explicatia rationala de ce crede ca exista rau sau bine

    Are explicatie pe dracu. Singura explicatie pe care o are un crestin este aceea dictata in biblie, iar acolo nu este explicat absolut nimic ci este impus. Daca dumnezeu zice ca e bine sa-ti ucizi copilul atunci tu crezi ca e bine, daca zice ca e rau sa lucrezi duminica atunci tu crezi ca e rau. Unde este explicat de ce nu este bine sa ucizi? Eu n-am vazut pe nicaieri si am citit toata Biblia. Scrie acolo sa nu ucizi dar nu este explicat pe nicaieri de ce nu e bine.

    Ia spune, daca ti s-ar arata dumnezeu si ti-ar spune sa-ti ucizi copilul ce ai face?

    dar tu nici macar nu ai justificarea rationala de ce crezi ca exista rau sau bine .

    Ba, am justificare rationala. Conceptele de rau si bine apar in mod natural odata cu existenta constiintei; de exemplu nu poti spune despre ceea ce se intampla pe planeta Jupiter ca ar fi bine sau rau deoarece nu exista nici o constiinta acolo. In schimb despre ceea ce se intampla pe planeta noastra poti spune ca e rau sau bine in momentul in care este implicata o constiinta in respectivul proces.

    Exact asa cum am destule justificari pentru a afirma ca stiu ce inseamna un om bolnav, asa am si destule justificari pentru a afirma ca stiu ce inseamna o societate bolnava iar o societate bolnava este una care functioneaza dupa niste reguli imorale. Daca voi crestinii stiti ce este bine si ce este rau, atunci de ce nu ati aplicat aceste lucruri in practica? Ati avut la dispozitie 1500 de ani, timp in care toti europenii erau crestini si se ocupau cu torturatul ereticilor si ateilor in loc sa creeze o lume mai buna. Eu zic ca ati avut destul timp la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. @godless

    Exact asa cum am destule justificari pentru a afirma ca stiu ce inseamna un om bolnav, stiu ce inseamna o societate bolnava care functioneaza dupa niste reguli imorale.

    n-ai nici o justificare logica ,daca te tragi dintr-o bacterie,urmareste lantul cauzal :intamplare->bacterie->...->....->godless

    daca e adevarat asta atunci orice afirmi tu ,nu e altceva decat o "inventie" a mintii tale ,ca atunci cand se stabileste o cupa a scolii la fotbal. Cupa aia nu are nici o valoare obiectiva e doar o inventie umana subiectiva,la fel e si Champions league banii si interesul nu o face mai valoroasa decat cupa din curtea scolii si cupa din curtea scolii nu e mai valoroasa decat o balega de urs din muntii Retezat pe care n-a vazut-o nimeni niciodata inainte de a se descompune. Viata si tot ce crede ateul (daca intr-adevar a aparut din intamplare) e egal cu 0 barat. Nu acelasi lucru se poate spune de crestin care are un scop logic si obiectiv stabilit de cel care a facut universul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Care e acel scop, al crestinului, logic si obiectiv? De a se inchina unui zeu psihopat?!
    Faceti pe voi din cauza zeului vostru tembel!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Padre: Ai grija ca asemenea limbaj era folosit de tortionarii atei comunisti in inchisorile politice. Te identifici cu acestia?
    Scopul crestinului este mantuirea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Robotu' de serviciu11 iulie 2011 la 15:42

    @Corneliu Axente
    Care limbaj? Ala care foloseste cuvinte precum "care e acel scop logic si obiectiv?" (cu accente pe "logic" si "obiectiv", care mantuirea nu este)?

    P.S. Crezi ca asemanarile superficiale transfera atribute intre 2 clase separate. Stalin stia sa socoteasca (sunt destul de sigur de asta), deci daca stai si socotesti, te identifici cu acesta? Daca tortionarii respectivi erau excesiv de politicosi cand torturau oameni (este si asta o metoda sa iti bati joc de oameni), un om politicos s-ar identifica cu respectivii tortionari?

    RăspundețiȘtergere
  8. @audi
    daca e adevarat asta atunci orice afirmi tu ,nu e altceva decat o "inventie" a mintii tale ,ca atunci cand se stabileste o cupa a scolii la fotbal. Cupa aia nu are nici o valoare obiectiva e doar o inventie umana subiectiva

    Deci daca spun ca ar fi rau daca toti oamenii si-ar manca copiii la nastere, pentru tine inseamna ca este o inventie a mintii mele fara nici un fel de valoare obiectiva? Iar daca spune dumnezeul tau ca trebuie sa tai maininle femeilor daca vor sa-si apere barbatul atunci asta este o regula obiectiva si trebuie luata de buna?

    Viata si tot ce crede ateul (daca intr-adevar a aparut din intamplare) e egal cu 0 barat

    Nici macar nu conteaza cum am aparut. Cert este ca exist iar viata mea are mai multa valoare decat ar avea daca as fi in coma de exemplu. Valoarea o dam noi atunci cand facem judecata; intr-un Univers lipsit de orice fel de constiinta nu poti sapune ca ceva este mai de valoare decat altceva.

    Nu acelasi lucru se poate spune de crestin care are un scop logic si obiectiv stabilit de cel care a facut universul.

    Ia zi care-i scopul ala logic si obiectiv ca m-ai facut curios.

    @Corneliu

    asemenea limbaj era folosit de tortionarii atei comunisti

    Dar tu de ce nu esti un activist comunist? Ca doar daca accepti crestinismul de bun ajungi invariabil la comunism.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Robotul de serviciu: lol, ai subliniat dupa aceea cuvintele "logic si obiectiv" pentru a distrage atentia de la restul exprimarii lui Padre Pio. Asemenea artificii sunt la nivel de gradinita. Nici nu ma mai obosesc sa-ti raspund, odata pentru ca ar fi superflua explicatia mea si a doua oara pentru ca nu meriti efortul... Ce-am avut de spus, am spus, este clar pentru oricare tert!

    @godless: Nu-mi trimite link-uri catre propriile tale definitii despre comunism. Acelea sunt de asemenea artificii bazate pe versete scoase din context si talmacite dupa mintea ta. Nu merge sa ma convingi cu din astea. Ia mai degraba un esantion de oameni de 100 de insi care au trait in comunism sa-ti formezi o opinie despre ce a insemnat decat sa inventezi dogme proprii fara nicio valoare obiectiva.

    Offtopic: oare cand voi vitejilor o sa va dati pe fata identitatile? Vad ca va tot ascundeti in urma unor id-uri si poze interesante de altfel, dar puerile. Cand o sa aveti si voi curajul lui Remus Cernea? Barem acela e suficient de curaj sa-si arate fata... Dar voi? Voi, ce sunteti? Filosofi de garaj care vreti sa schimbati intreaga lume? Daca stau sa ma gandesc un pic, acest lucru ma bucura. Ma bucura lasitatea voastra, pentru ca in felul asta, ecoul ineptiilor voastre se opreste la zgomotul tastaturii voastre din camera.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Corneliu Axente

    tu, ca si ceilalti crestini sau alti religiosi nu pricepeti o treaba relativ simpla: un ateu considera ideile religioase in general (nu doar ale crestinilor) niste ineptii! asa cum probabil tu consideri ideile un ateu la fel, lucru numit de obicei "diferenta de opinie", lucru normal si garantat de legi la care trebuie sa te supui si tu

    daca erai asa de intelijent si cult cum vrei tu sa dai impresia ca ai fi, ai fi facut bine si iti vedeai de treaba ta, nu te-ai fi bagat in polemici pe care nu ai cum sa le sustii, dintr-o lipsa de bun simt strans legata de obtuzitatea formata in mintea ta relativ la orice alta parere decat a ta.. daca nu-ti convin conceptele prezentate aici, te zgandare la neuron o parere total opusa de a ta, fa-te dom'le mai incolo si nu-ti mai da aere!!

    daca vrei sa spui ceva, spune-o, adu argumentele care consideri ca sustin parerea ta, tine cont ca ai de argumentat in fata unor oameni care-ti contesta din start ideea de zeu atotputernic si vezi ce-o iesi..

    iar chestia cu identitatea.. esti ridicol de naiv domnul meu... o parere nu are valoare decat daca are atasat cnp-ul??.. buna gandire!..

    RăspundețiȘtergere
  11. .. o precizare d-le Axente

    daca tu pui egalitate intre comunism si atei, inseamna ca habar nu ai pe ce lume traiesti..

    in nici una din tarile comuniste nu s-a aplicat pana la capat ideologia comunista, totul a fost deviat inspre totalitarism, inspre niste regimuri despotice.. sunt si lucruri bune care s-au intamplat in vremurile aceslea si cine nu recunoaste asta face abstractie de fapte din istorie!!! extrage din context cum ne place sa argumentam, nu-i asa?.. intreaba-ti parinti daca tu nu ai reusit sa prinzi perioada cand era muuult mai ok decat azi!.. sigur ca totul sta in umbra lucrurilor abjecte care s-au intamplat, a multimii de cadavre ale unor oameni care au avut o alta parere decat unele din mintile bolnave din sistemul acela, dar nu toate mintile erau asa!!

    acuma daca ai de gand sa ma etichetezi "comunist" iti pierzi vremea.. nu sunt comunist, insa unele din punctele ideologiei comuniste au fost corecte mai ales in contextul istoric in care au aparut (imediat dupa razboi), cand efortul de reconstructie trebuia sa fie urias, concentrat si cat de cat planificat.. suna mult mai bine decat cazul unei guvenrari militare

    oricum, daca nu stiai, primii care au promovat acea idee "fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati" nu au fost comunistii de care vorbim noi azi ci niste crestini de pe vremea lui Platon, inspirati fiind de insusi Isus, motiv pentru care te-as invita sa o lasi mai moale cu asocierile comunism-atei

    RăspundețiȘtergere
  12. @Luke: stiu ca pentru tine este o noutate "bagarea mea in polemici" pe aici, insa tot ca pe o noutate iti spun ca pe aici "o ard" cam de un an de zile. Si stii ceva? Nu te-am vazut pe aici... Asa ca... tragi singur concluziile. Amicul Alexandru Ciunganu, alias godless1859 a primit din partea mea de multe ori argumente la interpretarile sale trunchiate si scoase din context.
    Chestia cu identitatea, da, e o dovada de curaj pe care nu prea o vad pe aici.
    Nu pun egalitate intre atei si comunisti, insa gasesc foarte multe asemanari... E o diferenta, sper ca o intelegi.

    "oricum, daca nu stiai, primii care au promovat acea idee "fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati" nu au fost comunistii de care vorbim noi azi ci niste crestini de pe vremea lui Platon, inspirati fiind de insusi Isus, motiv pentru care te-as invita sa o lasi mai moale cu asocierile comunism-atei"

    Vezi ca Platon a trait cu cateva sute de ani inainte de Christos, asa ca poti sa stergi paragraful de mai sus. Sau poti sa-l pastrezi in ideea ca aceasta idee prosteasca nu apartine crestinilor, ci celor de pe vremea lui Platon. Tu alegi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Legat de curaj, eu sunt din Bucuresti. Este cineva dispus, oricine, de aici sa ne intalnim la o bere/suc/cafea sa discutam fata in fata despre aceste divergente?

    RăspundețiȘtergere
  14. Robotu' de serviciu12 iulie 2011 la 14:36

    @Corneliu Axente
    Am pus acelasi accent pe care si Padre Pio l-a pus iar tu nu ai avut bunavointa sa precizezi la care parte a mesajului lui Pio ai aplicat "te simti tortionar?". Intr-adevar, este PENIBIL si UN ARTIFICIU DE GRADINITA sa presupui ca cineva se simte "tortionar ateu comunist" datorita unor artificii de limbaj. Sincer, doar o persoana bolnava ar crede asa ceva, astfel incat mai cred ca doar incerci sa te arati cocos cu asemenea.... nu stiu cum sa calific respectivele afirmatii... aberatii? Penibilitati infantile? Cretinisme?

    @Luke
    sigur ca totul sta in umbra lucrurilor abjecte care s-au intamplat, a multimii de cadavre ale unor oameni care au avut o alta parere decat unele din mintile bolnave din sistemul acela, dar nu toate mintile erau asa!!
    Muntii de cadavre sunt caracteristici reprezentative pentru toate regimurile totalitare, fie ele atee sau teocratice (inclusiv crestine)...

    RăspundețiȘtergere
  15. Robotu' de serviciu12 iulie 2011 la 14:41

    Nu pun egalitate intre atei si comunisti, insa gasesc foarte multe asemanari... E o diferenta, sper ca o intelegi.
    Nici eu nu pun, de exemplu, egalitate intre crestinism si comunism, dar gasesc foarte multe asemanari de ideologie. Si sper ca intelegi ca cele 2 sunt totusi diferite...

    RăspundețiȘtergere
  16. @robot = godless1859 = A.C.
    Acel post la care tot faci trimitere este o interpretare gresita a respectivelor pasaje biblice. Ai tendinta de a scoate pasajele din contextul istoric si narativ. Acest lucru poate conduce, dupa cum se vede, la interpretari eronate ale versetelor.
    "Baga" aici un verset care ti se pare tie a fi cel mai reprezentativ pentru analogia comunism-crestinism si eu cu cat ma duce mintea o sa incerc sa-i dau interpretarea.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Corneliu

    Amicul Alexandru Ciunganu, alias godless1859 a primit din partea mea de multe ori argumente la interpretarile sale trunchiate si scoase din context

    Hai ca ma faci din nou sa rad. Eu nu am interpretat nimic, am dat copy paste din Biblie. Tu esti acela care interpretezi in toate felurile posibile ce e scris pe acolo iar cand eu dau copy paste, adica cand redau cu cea mai mare exactitate ce e scris in cartea aia a voastra cacacioasa, te faci ca nu vezi ce scrie si daca vezi ce scrie atunci spui ca nu scrie ceea ce scrie ci altceva.

    Ia zi, crezi ca daca in biblie ar fi scris ca Universul a fost creat acum 13,7 md de ani ar mai fi trebuie sa interpretezi ceva? Da nu scrie asta, nu-i asa, scrie 6 amarate de zile si din cauza asta trebuie sa faci gimnastica cu neuronii si sa spui tot felul de tampenii ca sa nu-ti dea cu rest. Baga-mi as picioarele in ciobanii tai de acum 2500 de ani, autori de carti tembele la care te inchini.

    RăspundețiȘtergere
  18. "Vezi ca Platon a trait cu cateva sute de ani inainte de Christos"

    in primul rand aleg sa-mi corectez eroarea... Platon a fost cu ideea de comunism, pe care au preluat-o mai tarziu apostolii, acestia fiind inspirati de Isus cand ii spunea bogatului sa renunte la avere.. oricum, invitatia ramane valabila

    o arzi pe aici de un an cam degeaba.. din stilul abordarilor tale nu reiese deloc asa ceva si oricum nu conteaza asta, nu stiu de ce te mai agiti de pomana.. eu cred ca cei ca tine, nu veti reusi sa va schimbati niciodata, o sa muriti cu aceste convingeri.. indoctrinarea nu are nici o treaba cu logica ci cu impunerea, iar dupa un timp creaza inertii enorme in a gandi diferit.. cred ca devine imposibil sa-ti scoti ochelarii de cal, sa vezi putin in jur, e prea greu, te izbeste prea tare in psihic.. in conditiile astea, ce discutie vrei sa porti? cu cineva anume?.. de ce?..

    pronostica aici cineva ca intr-o 100 de ani religiile nu vor mai fi decat istorie, dar eu nu cred ca e suficient tocmai din cauza acestei inertii enorme a mintii omului, care se complace in nestiinta, in smecherii care sa-l menajeze de realitati brutale, dar naturale.. buda in casa s-a inventat de muult, dar mai ales la tara inca se prefera infectia din fundul curtii.. nu e vorba doar de o idee, de o discutie in jurul acelei idei, ci de un stil de viata impus din frageda pruncie.. eu nu am avut ghinionul de a fi carat prin biserici sau alte lacase de cult, a fost alegerea mea daca ma duc acolo sau nu, dar cine a avut acel ghinion (esti si tu printre ei?) vine si-mi vorbeste de liberul arbitru cu o seninatate demna de mila, imi explica absolut totul, nu are nici o taina, totul e scris, totul e clar, convingator (pt. respectivul), i se pare incredibil ca nu pot crede asa ceva!!.. cand eram mic si mergeam la tara, riscam s-o iau peste gura daca indrazneam sa zic ceva urat de dumnezeu (de obicei injuram), iar de contestat "marele adevar" nici nu se putea concepe.. ar fi insemnat pedepse clar.. tatal meu, care este si el ateu, care nu m-a incurajat dar nici nu mi-a interzis vreo varianta a fost cel care m-a facut sa inteleg ca se poate gandi si altfel..

    asadar e vorba de educatie, iar la ce educatie exista azi in lume si mai ales ce educatie exista la noi, riscul e ca populatia sa se imbecilizeze si mai tare!!.. nu sa isi revina, sa poata sa constientizeze existenta altor tipuri de gandiri..

    RăspundețiȘtergere
  19. .. observati cum religiosii in imensa lor majoritate, se pretind extrem de amabili, incearca mereu sa vorbeasca dulce si duios, asa cum au fost si ei spalati la minte de catre doctrina religioasa.. nu vei gasi niciodata intr-un text religios cuvinte porcoase si chiare stilul respectiv este des denumit "neortodox".. ma uit pe niste publicatii religioase si totu-i uns cu miere, totul are o prezentare frumoasa, placuta.. culori placute, texte organizate frumos, multe stelute explicative, referiri la aliniate din "marele adevar".. nu trebuie decat sa citesti si apoi sa crezi pur si simplu.. ca logica e de gradinita: uite aici un exemplu din bahamas cu un nene care a facut aia si aia sub inspiratie divina... DECI si tu trebuie sa faci asa si asa, conform cu scrierea cutare din biblie... sau un exemplu de intrebare-raspuns: "este (biblia) o carte practica" si dupa ce se fac referiri la tot felul de carti se ajunge la concluzia ca "este posibil ca specialistii sa nu-si bazeze opiniile pe argumente solide" si deci ca exista o carte care s-a dovedit intodeauna practica.. of course my sheep: biblia.. ea va indruma "sa fiti inoiti in forta care va indruma mintea si sa va imbracati cu noua personalitate"

    parca e reclama aia idioata de la ing: fa toate creditele unul si hai la noi.. ca sa va jecmanim doar NOI!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @godless:
    "Baga-mi as picioarele in ciobanii tai de acum 2500 de ani, autori de carti tembele la care te inchini."

    Uite, Luke mai sus exemplu de sinceritate. Asa-ti place?
    Si banuiesc ca doriti sa fiti si credibili. Pai, daca acesta nu e un exemplu de intoleranta, atunci nu stiu ce e. Cred ca cei ca godless, daca ar avea puterea, ne-ar extermina pe toti.

    Eu am cerut un verset in baza caruia sa discutam analogiile posibile intre crestinism si comunism. Si in schimb ce-am primit? O deturnare a subiectului! Putem vorbi despre ceva punctual sau suntem ca in piata?

    "Eu nu am interpretat nimic, am dat copy paste din Biblie." Vezi sa nu...
    Deci, fratilor, sunt inginer electronist, am absolvit Academia Tehnica Militara si momentan sunt doctorand al Facultatii de Inginerie Aerospatiala din UPB si cred ca pot sa trag atunci cand este cazul niste concluzii bazate pe niste ipoteze de lucru. Cred ca pot sa fiu obiectiv atunci cand e nevoie. Insa, cand vorbesc cu voi, ma izbesc de niste ziduri imposibile. Ca si cum as fi urat, ca si cum as fi altfel decat voi! Pai, mah! Toti suntem la fel! Nu detinem noi adevarul absolut in lumea asta ca sa privim la celalalt cu dispret, sa-l injuram sau sa-i batjocorim conceptiile.

    @Luke: get over your childhood frustrations, man!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai, daca acesta nu e un exemplu de intoleranta, atunci nu stiu ce e.

    Chiar am si explicat de ce sunt intolerant.

    Cred ca cei ca godless, daca ar avea puterea, ne-ar extermina pe toti.

    Gata, nu mai poate omul sa-si bage picioarele in Moise, Isaia, Avraam si alte figuri mitologice ca crestinul trage concluzia ca l-ai extermina. Dup-aia spune ca cica nu sufera de mania persecutiei.
    Parca as vedea ca-mi bag picioarele in el de Mos Craciun si toti copii fug ingroziti .... ne omoara, vrea sa ne omoare..... fugiti, fugiti!!!!

    Deci, fratilor, sunt inginer electronist, am absolvit Academia Tehnica Militara si momentan sunt doctorand al Facultatii de Inginerie Aerospatiala din UPB si cred ca pot sa trag atunci cand este cazul niste concluzii bazate pe niste ipoteze de lucru

    Da, si Isaac Newton era specialist in alchimie, si exista altii multi mai pregatiti decat tine in domeniul lor de activitate dar la fel de spalati pe creier cu dumnezei si draci verzi pe pereti. Crezi ca nu mai exista alti ingineri de la aerospatiale care sunt catolici si ar rade pe burta de ortodoxia ta hardcore?
    Ia aplica tu macar o singura data metoda stiintifica la procedeul ala magic cu lumina sfanta. Ce ar trebui sa faci ca sa te asiguri ca e un miracol?
    Ia spune, ce crezi tu ca s-ar intampla daca s-ar face analiza ADN la Sf euharistie despre care BOR spune ca se transforma de-a dreptul in carnea si sangele lui Hristos? Crezi ca ai sa gasesti in vin sange sau doar apa alcool si tanin?

    Eu am cerut un verset in baza caruia sa discutam analogiile posibile intre crestinism si comunism.

    2Corinteni 8:13-15:
    8:13 Aici nu este vorba ca alţii să fie uşuraţi, iar voi strâmtoraţi;
    8:14 ci este vorba de o potrivire: în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire;
    8:15 după cum este scris: "Cel ce strânsese mult, n-avea nimic de prisos, şi cel ce strânsese puţin, nu ducea lipsă."

    RăspundețiȘtergere
  22. "Eu am cerut un verset in baza caruia sa discutam analogiile posibile intre crestinism si comunism."

    Si despre "nationalizare" fortata facuta de crestini:
    Faptele apostolilor 5:1-11
    Redau doar: 5:5 Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos şi şi-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toţi cei ce ascultau aceste lucruri.
    5:11 O mare frică a cuprins toată adunarea şi pe toţi cei ce au auzit aceste lucruri.

    "Nationalizarea" crestina s-a facut prin crime si teroare. Vezi ce le-a facut Sf Apostol Criminal Petru lui Anania si Safira.
    Carte sfanta din care comunistii s-au putut inspira...

    RăspundețiȘtergere
  23. @Luke: get over your childhood frustrations, man!

    mersi nenea aerospatialul.. esti un dragut

    frustrarea ma apuca cand vad oameni cu pregatirea ta, care se leaga de niste povesti de 2 lei ceausisti!.. tu chiar aveai o shansa sa scapi de dogmatica, sa vezi lumea asa cum este, sa te bucuri de ea si sa fi constient ca VIATA e tot ce ai.. nu moartea si viermii de dupa.. dar din pacate ai ratat-o, te-ai complacut ca o baba care abea stie cum o cheama si unde locuieste, pentru ca asta ai vrut tu.. am un cuvant sincer pentru tot ce ai facut, studiat si invatat tu, pentru toate eforturile intelectuale pe care le-ai facut si inca le faci: irosire..

    dar imi va trece, ma voi gandi cu un strop de regret la tine, apoi voi ai trage un gat de bere, bucurandu-ma de viata..

    mai godless, dar tu esti tinerel bre, iar moaca aia din avatar m-a cam indus in eroare.... insa poti sa te bazezi pe respectul si aprecierea mea

    RăspundețiȘtergere
  24. :)).. am baut inainte berea
    deci @Axinte Cornelus - zis aviatoru

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu-i de ras! Nu vezi cate avioane cad?! Oare de ce? Axente e al 2-lea fanatic religios, pe care-l cunosc, ce (pretinde) ca lucreaza in aviatie. De ar fi doar... "aerieni" Amin!

    Apoi mai sunt si fizicienii. Alta belea (mai mare)! Astia, fizicienii, sunt cel mai rau loviti de duhul sfant! E unul care-l intrece, surprinzator, si pe Corneliu Axente de cateva ori la aberat. E vorba de Cristian Pascu http://cristianpascu.ro/

    RăspundețiȘtergere
  26. d-apai Padre, cine radea? tocmai ziceam ca-l compatimesc un strop, dar nu mai mult ca sti cum e: ma intereseaza si soarta altora, dar de mine mi se rupe inima..

    intrebare intrebatoare: cum fac eu sa-mi apara avatarul misterios, asa ca sa-l zgandar la neuron pe nenea aviatoru??..

    RăspundețiȘtergere
  27. Legat de 2Corinteni 8:13-15, Sfantul Apostol Pavel indeamna la intr-ajutorare intre oameni. El ii indeamna pe corinteni sa faca cum au facut si crestinii din Macedonia. Este ca si cum ai ajuta un batran sau un copil sau un calamitat. Persoane care nici daca ar vrea nu s-ar putea ajuta pe ele insele. Ti se pare ceva in neregula in a ajuta pe cineva aflat la stramtoare? exemplu, daca tatal tau sau un prieten de al tau ar fi maine concediat si ti-ar cere un ajutor, banuiesc ca l-ai ajuta, nu? Si mai spune ceva Sfantul Apostol Pavel care demonstreaza clar diferenta fata de comunism, chiar si tu ai scris: "în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentru ca şi prisosul lor să acopere, la rândul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire". In comunism, a fost luat de la cei bogati si dat la cei saraci. Insa, atunci cand a fost cazul ca cei care au fost bogati sa fie ajutati, nu s-a mai intamplat. Apostolul spune clar ca ar trebui sa dam atunci cand avem de prisos catre cei care nu au deloc ca atunci cand si acei care or sa aiba sa ne dea, doar daca nu vom avea. Deci, vezi? Nu spune ca cei care trebuie sa primeasca acum, sa primeasca mereu! Ci ii indeamna printre randuri si pe cei care nu au, sa devina la un moment dat oameni capabili de ajutor! Ne ajutam unii pe ceilalti, incat sa crestem impreuna! Ce e in neregula aici?

    RăspundețiȘtergere
  28. Legat de Faptele apostolilor 5:1-11

    Versetul 4: "Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai minţit oamenilor, ci lui Dumnezeu."

    Unele versete din Biblia Ortodoxa, au la subsol trimiteri catre alte versete asemanatoare sau in context. Acest verset are trimitere catre Numeri 30, 3: "Omul care va face făgăduinţă Domnului sau se va jura cu jurământ, punând legătură asupra sufletului său, să nu-şi calce cuvântul, ci să împlinească toate câte au ieşit din gura lui." si catre Eclessiasticul 5, 3: "Dacă ai făcut un jurământ lui Dumnezeu, nu pierde din vedere să-l împlineşti, că nebunii nu au nici o trecere; tu însă împlineşte ce ai făgăduit." Asadar, de aici ar putea sa reiasa ca Anania a facut fagaduinta in fata lui Dumnezeu si altceva a marturisit. De ce Anania a trebuit sa-si vanda tarina? Pentru ca se pare ca mai inainte cu un capitol el impreuna cu alti s-au rugat cu Petru si Ioan: "31. Şi pe când se rugau astfel, s-a cutremurat locul în care erau adunaţi, şi s-au umplut toţi de Duhul Sfânt şi grăiau cu îndrăzneală cuvântul lui Dumnezeu.
    32. Iar inima şi sufletul mulţimii celor ce au crezut erau una şi nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obşte.
    33. Şi cu mare putere apostolii mărturiseau despre învierea Domnului Iisus Hristos şi mare har era peste ei toţi.
    34. Şi nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toţi câţi aveau ţarini sau case le vindeau şi aduceau preţul celor vândute,
    35. Şi-l puneau la picioarele apostolilor. Şi se împărţea fiecăruia după cum avea cineva trebuinţă." Deci, vezi? Anania a promis lui Dumnezeu ca nimic nu e al sau, ci al obstii. Si cand a trebuit sa dea ceea ce a promis, "a dat-o la intors". Din aceasta cauza, el a fost pedepsit, nu numai ca a mintit, dar a ales sa pretuiasca mai mult cele materiale decat comuniunea si comunitatea cu Dumnezeu. A mintit si a fost egoist! Atat de egoist, incat a tras-o si pe sotia lui dupa el.

    RăspundețiȘtergere
  29. @Corneliu
    Crestinismul tau este o ideologie autocontradictorie de tip schizofrenic, care intr-o parte promoveaza uniformizarea veniturilor si a proprietatilor (aka comunism) si in alta parte promoveaza in mod deschis sclavagismul.

    Acum, poate sclavagismul nu-ti place, insa daca ar fi sa te gandesti sa aplici in practica ceea ce spune Pavel in legatura cu distribuirea uniforma a veniturilor si proprietatilor atunci ar trebui sa-ti faci un partid care sa aiba ca dogma principala urmatoarea:

    De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după necesităţi.

    Cum crezi ca s-au numit partidele care au avut asta ca dogma? Partide liberale cumva? Extrema dreapta? Cacat. Au fost comunistii. Marx insa a detestat crestinismul din alte motive, chiar daca sustinea o societate de tip egalitarist, l-a detestat pentru ca anesteziaza si tampeste creierul omului proiectand problemele reale ale societatii in derizoriu si irealitate. Si chiar daca era comunist avea dreptate.

    Pentru cultura ta generala Stalin a oprimat biserica puternic deoarece biserica a sustinut regimul tarist (inamicul politic) impotriva lui si ca atare nu i-a iertat, la fel cum nu a iertat pe nici un inamic de-al lui, fie ca era crestin fie ca era comunist, ateu, polonez, biped, femeie sau colectionar de timbre. Si, este foarte probabil ca acolo cand era la seminarul teologic sa-l fi prins odata cativa popi si sa-l fi futut in cur iar apoi cand a ajuns la putere le-o fi tras-o inapoi.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Axente
    Mult timp ti-a luat sa te "documentezi". Bineinteles, aduci aceleasi interpretari idioate care apar pe toate pe site-urile crestinilor (copiate la indigo).

    Dar cea mai imbecila treaba cu acele versete "sfinte" este urmatoarea: Cine au fost cumparatorii tarinilor si caselor lui Anania si ale celorlalti proprietari? Si cat de imbecil poti sa fii ca sa-ti indemni adoratorii sa-si vinda toate mijloacele de productie?!
    (vezi: "34. Şi nimeni nu era între ei lipsit, fiindcă toţi câţi aveau ţarini sau case le vindeau şi aduceau preţul celor vândute")

    Deci, cine erau cumparatorii? Vecinii? Ungurii? Sau, te pomeni ca, erau chiar apostolii?! Numai apostolii aveau bani necesari: cumparau o proprietate si apoi, imediat, reprimeau banii cheltuiti. Numai cei ca Anania au avut curajul de a nu inapoia banii apostolilor dar au platit cu viata...

    Si uite asa a luat nastere un "popor" de sclavi cu Frica de Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere
  31. Ok, baieti, trecand peste impoliteturile si jignirile obisnuite, am sa va rog sa ramanem la subiect.

    @godless: vezi ca ti-am pus niste intrebari in postul meu anterior si pentru a ramane la subiect te rog sa-mi raspunzi la ele. Ca si un refresh, iata-le: "Ti se pare ceva in neregula in a ajuta pe cineva aflat la stramtoare? exemplu, daca tatal tau sau un prieten de al tau ar fi maine concediat si ti-ar cere un ajutor, banuiesc ca l-ai ajuta, nu? "
    De asemenea, am mentionat clar de ce crestinismul nu e ca si comunismul:
    - In comunism, a fost luat de la cei bogati si dat la cei saraci. Insa, atunci cand a fost cazul ca cei care au fost bogati sa fie ajutati, nu s-a mai intamplat.
    - Ci ii indeamna printre randuri si pe cei care nu au, sa devina la un moment dat oameni capabili de ajutor! Ne ajutam unii pe ceilalti, incat sa crestem impreuna!

    @padre: De ce sunt interpretarile mele idioate? Doar pentru ca poate mai apar pe alte site-uri crestine?
    Si mai ales foarte important, tine cont ca daca Dumnezeu exista, faptul ca Anania a murit pentru ca L-a mintit este chiar cea mai mica problema a ta. Si totusi, Anania a murit oricum. O spun sursele istorice. Nu am intalnit pana acum pe cineva care sa conteste Evangheliile. Daca Dumnezeu nu exista, de ce totusi a murit Anania?

    "Numai apostolii aveau bani necesari: cumparau o proprietate si apoi, imediat, reprimeau banii cheltuiti."

    Iti dai seama ce ai spus aici? Adica tu vii si-mi vinzi mie casa, eu iti dau banii pe ea si tu vii apoi si-mi dai banii inapoi! Pai care ar mai fi rostul sa-ti dau banii pe ea, daca tu oricum mi-i dai inapoi??? Lol, adica eu ti-am luat tie casa si tu nu ai ramas cu nimic! Pai, atunci cum fac sa impart casa cu restul? Ii dau unuia un geam, altuia o usa, altuia o camera, dupa necesitati, nu-i asa?

    Legat de afirmatia ta "Si cat de imbecil poti sa fii ca sa-ti indemni adoratorii sa-si vinda toate mijloacele de productie?!" gandeste-te la urmatorul verset: "32. Iar inima şi sufletul mulţimii celor ce au crezut erau una şi nici unul nu zicea că este al său ceva din averea sa, ci toate le erau de obşte."

    De asemenea legat de afirmatia ta: "Numai apostolii aveau bani necesari: cumparau o proprietate si apoi, imediat, reprimeau banii cheltuiti", citeste urmatoarele de la Matei 10, 9-10: "9. Să nu aveţi nici aur, nici arginţi, nici bani în cingătorile voastre;
    10. Nici traistă pe drum, nici două haine, nici încălţăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de hrana sa."

    RăspundețiȘtergere
  32. vezi ca ti-am pus niste intrebari in postul meu anterior si pentru a ramane la subiect te rog sa-mi raspunzi la ele

    Nu ti-am raspuns deoarece nu vad ce legatura au cu ce te-am intrebat eu pe tine. Ok, este bine adeseori sa ajuti pe cei care sunt in "stramtoare". Si, cum se leaga asta de comunism versus crestinism?

    In comunism, a fost luat de la cei bogati si dat la cei saraci. Insa, atunci cand a fost cazul ca cei care au fost bogati sa fie ajutati, nu s-a mai intamplat

    Lasand la o parte ca ceea ce spui este pe langa adevar, (s-au nationalizat majoritatea proprietatilor si au intrat in proprietatea comuna, comuna si fostilor saraci si fostilor bogati) trebuie efectiv sa te chinui din rasputeri sa nu vezi asemanarile dintre comunism si crestinism. Mai precis, dintre o parte a crestinismului si comunism, caci in partea celalta crestinismul sustine sclavagismul.
    Tot bagati la inaintare faptul ca in prima perioada comunistii v-au persecutat. (Apoi insa BOR a colaborat cu regimul).
    In momentul in care un crestin se plange ca a fost persecutat mananca cacat cu roaba si cu lopata in cel mai inalt grad de ipocrizie de care este capabil.
    Ai fost persecutat? Fii fericit ca a ta va fi imaparatia cerurilor; de fapt daca te-au persecutat pe tine comunistii ar trebui conform dogmei tale sa le lingi mainile ca n-o sa mai ai parte de persecutie maine poimanie. Daca crezi intr-adevar ca o sa ai viata eterna iar viata asta este doar un joc de tatru pregatitor si te plangi ca in piesa de teatru ti s-au rupt hainele atunci esti un ipocrit la fel de mare ca popii pedofili. ai fost persecutat, citeste sf scriptura si bucura-te nu mi-o mai baga mie in fata!

    RăspundețiȘtergere
  33. @Axente
    as vrea sa mai subliniez ceva legat de discutia ta cu godless: a ajuta un om are valoare atata vreme cat o faci total dezinteresat, fara sa pretinzi nimic in schimb, lucru care nu este deloc asa in cazul bibliei.. ajutorul este conditionat de a crede si de a "urma calea dreapta"!! de fapt toate "bunatatile" bibliei sunt legate strans de aceasta conditionare!!

    .. si ne mai miram de "binefacatorul" Becali?? ..:)).. am auzit ca vor sa-l sfiinteasca, lucru care pentru mine ar confirma o compatibilitate naturala intre mintea lui si logica de prin biblie

    RăspundețiȘtergere
  34. "Ai fost persecutat? Fii fericit ca a ta va fi imaparatia cerurilor; de fapt daca te-au persecutat pe tine comunistii ar trebui conform dogmei tale sa le lingi mainile ca n-o sa mai ai parte de persecutie maine poimanie."

    Daca ai stii tu, ce a insemnat aceasta persecutie... Toti oprimatorii comunisti au fost iertati, Alexandru... Iata ce spune Mircea Vulcanescu : "Sa nu ne razbunati!" Problema este aceea ca adevarul inca nu s-a aflat! Problema este ca produsele comunismului inca defilieaza in forurile de conducere ale tarii. Crede-ma ca de cateva zile citesc despre chinurile suportate in inchisorile comuniste de catre legionarii crestini si imi sta mintea in loc... Uite ce le-a trecut in minte comunistilor atunci cu ocazia Pastilor din 1951: "Se apropiau Pastile si eram îngroziti la gândul că ceea ce se petrecuse la Crăciun se va repeta aidoma si de Pasti, cu aspecte însă mult mai satanice, pe care imaginatia omului sănătos la minte nu le
    poate crea. Era Duminica Floriilor, înainte de Săptămâna Patimilor. În acea după-amiază, Zaharia s-a întors de la camera 4 spital si
    a făcut o nouă redistribuire pe prici.
    Deodată, mi-a trecut prin minte că se pregătea ceva straniu, ceva de nedescris, în legătură cu Săptămâna Patimilor si cu Pastile. Primul pe prici, a fost asezat, după noua ordine, a fost
    Maglavit, urmat de Nedelcu, de Bordeianu Dumitru, autorul acestor jalnice amintiri, Popescu Paul, Zelică Berza, Grigoras, Hutuleac,
    Sântimbreanu, Reus, Gheorghiu si Andrisan.
    Toti acestia făcuseră parte din grupul lui Maglavit. Când am văzut această nouă ordine si mai ales faptul că toti eram din grupul
    mistic64, fără să ne dăm seama, o groază ne-a cuprins, presimtind ceea ce ne astepta.
    Luni, în Săptămâna Patimilor, imediat după prânz, Zaharia s-a întors cu un teanc de hârtii în mână, mai multe mături tocite, un ghem de ată groasă, niste cutii de conserve goale, mangal si o sticlută. Le-a asezat pe priciul nostru, si, din cozile de mătură, ne-a pus să facem cruci.
    Una din cruci, mai mare, era pentru Ungureanu.
    Nu ghiceam ce avea de gând să facă Zaharia. Din cutia de conserve, a făcut cădelnită, iar hârtiile aduse le-a împărtit celor ce se
    lepădaseră de Miscarea Legionară si la vreo 5-6 care făcuseră de planton de la 15 ianuarie.
    După ce toate acestea au fost pregătite, Zaharia ni s-a adresat în felul următor: „Misticilor si – celorlalti din cameră – banditilor,
    pentru că credeti în Dumnezeu si în Patimile Lui, iar după cum stiti eu nu cred în astfel de baliverne, si pentru că este Săptămâna
    Patimilor, să vedeti si voi ce patimi vor îndura acesti mistici!”

    RăspundețiȘtergere
  35. Oricine m-ar fi spus si orice as fi citit în cea mai pornografică literatură, nu mi-as fi putut închipui niciodată că niste minti satanizate si bolnave puteau născoci asemenea măscări, pentru a huli si ofensa Majestatea lui Dumnezeu, Sfintenia si Neprihănirea Lui. Asa cum am mai relatat cu ocazia Crăciunului din 1950, nu-mi voi îngădui – pentru bruma de cultură si carte pe care mi-am însusito în decursul anilor de învătătură, pentru bunul simt si pudoarea unui umil crestin – să prezint înaintea cititorilor astfel de abjectii adresate lui Dumnezeu. Dacă le-as pronunta sau le-as scrie, m-as face
    purtătorul de cuvânt al satanei si al slugilor lui. Ce sens ar avea să descriu pornografiile, insultele si hula adusă lui Dumnezeu? Cei credinciosi ne vor crede pe cuvânt, avându-i
    martori pe Dumnezeu si pe acei ce, în Numele Lui, au îndurat astfel de torturi. Nu ne vor crede ateii, care si asa hulesc pe Dumnezeu, fără a fi torturati. Din după-masa de luni si până în Vinerea Mare, când se cânta Prohodul în bisericile noastre, precum si în cele trei zile de Pasti, s-a cântat tot timpul pe melodia Prohodului, de către cei zece care se
    lepădaseră de Miscare, plus plantoanele, tot acest repertoriu de pornografii, măscări si scabrozităti, care depăseau orice imaginatie65. Noi, „misticii”, am fost purtati timp de opt zile, în genunchi prin cameră, de la un capăt la altul, în frunte cu Ungureanu, închipuind patimile Domnului. Lui Ungureanu i-au făcut coroană de spini, iar în cutiile de
    conserve s-a pus mangal stropit cu gaz lampant si i s-a dat foc, ca să tămâiem cu ele, în timp ce mergeam în genunchi, făcând metanii.
    L-am văzut pe Ungureanu plângând ca niciodată, îngrozit de ceea ce ne-au fortat să facem.
    Ce mi-a cutremurat sufletul în timpul acestei torturi a duhului, a fost imaginea mamei, pe care am văzut-o în fata ochilor, îndoliată,
    asa cum întelegea ea să trăiască Săptămâna Patimilor Mântuitorului. O vedeam plângând; îi era poate gândul la suferintele mele, desi
    biata de ea nu stia în ce iad mă aflam. La fel, le vedeam plângând pe toate mamele celor torturati si îngroziti de a fi pusi să-L hulească pe Dumnezeu. Dacă ar fi văzut aceste mame la ce au fost supusi fiii lor, multe dintre ele si-ar fi iesit din minti.După opt zile de mers în genunchi, ni s-au rupt pantalonii, iar
    genunchii erau numai o rană. Singurul dintre noi care a refuzat să participe la acest ritual
    satanic66, a fost Nedelcu Aristide. Asa înnebunit cum era, s-a desprins din cortegiu. A fost tolerat, pentru că, spuneau ei, îsi iesise
    din minti. La sfârsitul celor opt zile de chin si umilintă, de dimineata până seara, distrusi sufleteste, scârbiti de noi însine, de neputinta si slăbiciunea noastră, imploram Cerul să ne ia zilele. Din cauza mersului pe ciment, genunchii nostri erau o rană sângerândă si, când atingeam cimentul, călcam parcă pe ace. Dar, în afară de rănile fizice, această degradare spirituală a lăsat răni si mai adânci în sufletele si constiinta noastră. Mă gândeam cu groază în acele momente dacă aveam să petrecem la fel si alte sărbători ale Nasterii si ale Învierii lui Hristos, în timp ce părintii, fratii, surorile si prietenii nostri vor trăi bucuria adevăratelor sărbători. Nu numai în camera 3 subsol s-au petrecut asemenea orgii, ci în toate celelalte camere, după cum aveau să mărturisească, după demascări, cei ce le-au trăit ca si noi. Iată scopul final al reeducării comuniste: scoaterea luiDumnezeu din inimile oamenilor si prăbusirea lor în neant67."

    RăspundețiȘtergere
  36. Ok, ok:

    Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă înveseliţi şi la arătarea slavei Lui.
    Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi.

    ------------

    Tot nu ai reusit sa-mi explici de ce erau nefericiti astia. Daca erau credinciosi cu adevarat ar fi suportat cu stoicism umilintele caci ar fi stiut ca duhul slavei (al lui dumnezeu) se odihneste peste ei. Iar daca nu au fost credinciosi atunci care e treaba ta cu ei? In crestinism suferinta e motiv de bucurie. Daca nu s-au bucurat inseamna ca nu erau crestini adevarati, deci ce rahat mananci tu aici?

    Tot nu ai reusit sa-mi raspunzi la problema pe care ti-am pus-o. Crestinul ori de bucura ca e persecutat ori este un ipocrit nesimtit. Una din doua. N-ai nici un haz cand imi explici mie despre crestini persecutati.

    RăspundețiȘtergere
  37. 1. Eu credeam ca crestinii au orgasm cand sunt persecutati. Dar se pare ca sunt doar niste ipocriti...

    2. Cate biserici din Romania (care ocupa/imput degeaba spatiul) au fost daramate in timpul comunismului? In orasul in care traiesc nu cunosc nici o biserica daramata (nici macar mutata)
    Cate scoli au fost distruse dupa 1989? Dar pe sclavii popilor ii intereseaza numai lacasurile "sfinte" unde isi fac cuib popii (unii sunt pedofili/perversi dar toti MARI nesimtiti si putori) neplatitori de impozite...

    E absolut normal cand un Rahat iti sta in cale sa faci curat!

    RăspundețiȘtergere
  38. "Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă înveseliţi şi la arătarea slavei Lui.
    Dacă sunteţi batjocoriţi pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihneşte peste voi."

    In mod normal, da... Insa persecutia are anumite nivele de indurare/suportabilitate. Daca o sa aiba cineva dintre voi rabdarea sau curiozitatea sa cititi "Mlastina disperarii" de Dumitru Bordeianu, o sa vedeti ca atunci cand se ajunge la limita dintre luciditate si nebunie este greu chiar sa-ti controlezi pana si gandurile. Nefericirea poate proveni si din faptul ca-l vezi pe cel ce-ti era prieten cum este batut crunt pana la lesin, cum cel in care aveai incredere se transforma intr-o bestie de nerecunoscut s.a.m.d.
    Suferinta pentru Christos e motiv de bucurie atata vreme cat esti constient de asta! Dar cand te afli la limita nebuniei, cand tortura continua neincetat fara niciun orizont de sfarsit, cand moartea-ti este refuzata, atunci efectiv psihicul omului este pe marginea prapastiei si singurul liman este doar Christos, doar o minima marturisire interioara pe care trebuie s-o faci in interiorul tau... daca mai poti.

    "Cate biserici din Romania (care ocupa/imput degeaba spatiul) au fost daramate in timpul comunismului? In orasul in care traiesc nu cunosc nici o biserica daramata (nici macar mutata)
    Cate scoli au fost distruse dupa 1989? Dar pe sclavii popilor ii intereseaza numai lacasurile "sfinte" unde isi fac cuib popii (unii sunt pedofili/perversi dar toti MARI nesimtiti si putori) neplatitori de impozite..."

    @Padre: poti sa incetezi in a mai fi doar un disc stricat care repeta ca un debil mintal aceleasi lucruri la nesfarsit? Vezi ca ai o tema de gandire mai sus... ti-am raspuns argumentat la "perlele" tale. Pana nu ajung cu tine la o concluzie legat de ce e mai sus, refuz inceperea oricarui alt subiect cu tine! Multumesc anticipat!

    P.S. Sper ca n-o sa fii atat de limitat si sa te opresti la comparatia cu un debil mintal. Era doar o metafora motivanta pentru tine in a-ti depasi conditia aparenta.

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  40. Mai sus am exagerat un pic. Recunosc ca nu mi-a reusit prea bine. Dar dumnezeul tau tot tembel oligofren ramane!

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  43. @Corneliu
    (termina cu spamul, daca vrei sa postezi cartea vreunui habotnic torturat de comunisti, posteaza-o pe altundeva nu pe blogul meu)

    Suferinta pentru Christos e motiv de bucurie atata vreme cat esti constient de asta!

    E motiv de prostie crunta. Credinta in Dumnezeu este apanajul oamenilor nefericiti si slabi de caracter. Acesti prefera sa se audeziluzioneze din cauza ca realitatea le pare prea cruda si teribil de greu de suportat, astfel preferand sa se refugieze in irealitate si sa-si spuna ca toata aceasta suferinta are un scop ultim, maret - mantuirea, Raiul, etc. Bullshit.

    Realitatea este cruda pentru ca asa este. Nu exista mantuire, scop ultim si alte cacaturi de genul asta. Ca om pe aceasta planeta ai doua optiuni, ori accepti faptul ca exista suferinta si incerci sa faci ceva pentru eliminarea ei ori incepi sa halucinezi despre modul in care aceasta suferinta este justificata de un scop ultim si maret.
    Tocmai de aceea detest religia din tot "sufletul". In cazul in care religia nu este sursa suferintei pe lume, cu certitudine ea reprezinta sursa pentru persistenta suferintei in lume.
    Daca oamenii nu ar mai gasi justificari pentru a suferi degeaba de mana altor oameni atunci ar face in asa fel incat asta sa nu se mai intample.

    RăspundețiȘtergere
  44. Daca analizezi mai bine vanzarile "benevole" (urmate de donarea intregii sume de bani catre apostolii mafioti = taxa de protectie divina) noilor convertiti vezi ca e o aberatie comunista. Ce castigi daca vinzi proprietati chiar daca cumparatorii sunt actuali/viitori membri ai unei organizatii de hipioti? Se ajunge (in cel mai bun caz - fara sa mai dezvolt) la uniformizarea resurselor. Cred ca-ti dai seama ca nu toti banii vor fi "rotiti" (vorba ceea: "cine-mparte parte-si face").
    Mai rau, nu toti cumparatorii vor ajunge sa faca parte din organizatia hipiotilor fara coloana vertebrala (Anania nu a vrut sa se alature acestor hipioti natangi). Astfel, multe proprietati (mijloace de productie) vor fi externalizate si comunitatea va avea de suferit (va cumpara bunuri/hrana la un pret mai mare)

    Concluzie: singurii care au beneficiat de acele masuri de "nationalizare" au fost cei ce faceau parte din clica apostolilor in frunte cu criminalul Petru (pe Isus il iertam caci era doar un debil mintal)

    RăspundețiȘtergere
  45. "Daca oamenii nu ar mai gasi justificari pentru a suferi degeaba de mana altor oameni atunci ar face in asa fel incat asta sa nu se mai intample."

    La Pitesti si la Gherla, ceea ce spui tu se putea intampla. Adica puteai sa pui capat suferintei devenind un tortionar. Daca ii torturai pe cei care odata iti erau prieteni si deveneai instrument al sistemului, nu mai sufereai. Deci, ce ai fi facut tu daca erai acolo?

    @Padre: observ ca in argumentatiile tale patrund pe nesimtite si judecati de valoare si diferite concluzii "printre randuri". Deja din prima fraza: "Daca analizezi mai bine vanzarile "benevole" (urmate de donarea intregii sume de bani catre apostolii mafioti = taxa de protectie divina) noilor convertiti vezi ca e o aberatie comunista.", tu tragi concluzia nedemonstrata ca apostolii sunt "mafioti", ca avem de-a face cu o "taxa de protectie divina" ca Petru e criminal etc. Pai, cum vine asta? Aducem argumente credibile sau lansam pareri personale fondate pe impresii?
    Tocmai ti-am scris mai sus ca apostolii erau saraci, argumente bazate pe Evanghelie! Tu in schimb ce faci? Vii cu niste argumente bazate pe ce??? Vreau sa vad niste trimiteri la surse credibile, nu la propriile tale ipoteze si concluzii!
    In plus, cum poti sa mizezi pe faptul ca Anania a murit, insa nu poti sa mizezi pe pasajele mele biblice care afirma ca apostolii erau saraci? Deci doar anumite pasaje sunt in regula? Restul care nu-ti convin, nu sunt? Evanghelia e adevarata pe alocuri? Sau cum e treaba? Fa-ma sa inteleg!

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Axente
    Parca tu zisai ca pana nu ajungi la o concluzie comuna cu mine refuzi sa incepi orice alt subiect. Inteleg, din moment ce ma "soliciti", ca esti de acord ca a avut loc o nationalizare fortata in NT...

    tu zici: "tu tragi concluzia nedemonstrata ca apostolii sunt "mafioti", ca avem de-a face cu o "taxa de protectie divina" ca Petru e criminal etc. Pai, cum vine asta? Aducem argumente credibile sau lansam pareri personale fondate pe impresii?
    Tocmai ti-am scris mai sus ca apostolii erau saraci, argumente bazate pe Evanghelie! Tu in schimb ce faci? Vii cu niste argumente bazate pe ce??? Vreau sa vad niste trimiteri la surse credibile, nu la propriile tale ipoteze si concluzii! "

    Am sa ma concentrez pe criminalul Petru! Promit ca, in curand, am sa-ti aduc dovedezi ca apostolul Petru e un CRIMINAL. Ai sa vezi si niste trimiteri credibile din sfanta ta Biblie!

    P.S.: Doar o precizare: cand e vorba de tampenii biblice nu e nevoie sa fii mare teolog...

    RăspundețiȘtergere
  47. @Corneliu
    La Pitesti si la Gherla, ceea ce spui tu se putea intampla. Adica puteai sa pui capat suferintei devenind un tortionar. Daca ii torturai pe cei care odata iti erau prieteni si deveneai instrument al sistemului, nu mai sufereai. Deci, ce ai fi facut tu daca erai acolo?

    In primul rand, Dumnezeul tau scelerat a stat si s-a uitat la lume de sus (cf dogmei tale) peste 6000 de ani. A stat, s-a uitat si n-a facut nimic vazand cum oamenii se ucid si se tortureaza unii pe altii mai abitir decat o fac animalele. Tu vii si imi povestesti despre 5-6 indivizi care au mancat papara de la comunisti. Nu ai amintit niciodata de Holocaust. Tu chiar crezi ca pe unul ca mine care cunoaste destula istorie il impresioneaza ce au patit 5 indivizi. Ca aia 5 au mai existat cel putin 1 miliard, intelegi 1 000 000 000 000 care au crapat in chinuri cel putin la fel de groaznice din cauza altor oameni si alte cateva miliarde, crapate tot in chinuri groaznice din cauze naturale. Ce ma tot futi la creieri cu 5 indivizi, cu Pitesti si cu Gherla?

    Apoi ma intrebi pe mine ce as fi facut daca as fi ajuns detinut la comunisti. Probabil ca as fi ucis una sau doua dintre garzi si apoi m-ar fi executat. In opinia mea trebuie sa fii cretin sau crestin ca sa nu incerci o revolta sau o evadare. O viata in care esti inchis pe nedrept este mai rea decat moartea si asta nu este discutabil la mine. Iar daca specia umana era formata numai din indivizi ca mine ai fi crezut si-ar fi imaginat vreunii ca ar putea sa vina sa-si impuna ideile cu forta? Fa diferenta intre asta si intre o lumea de crestini. Care cred ca suferinta e vreo bunatate venita din ceruri. Daca vrei sa asupresti niste oameni si acelora sa le placa, crestinismul e reteta de succes, asa cum chiar tu ne-ai spus - "e o bucurie sa suferi atata timp cat esti constient."

    RăspundețiȘtergere