Pagini

miercuri, 3 martie 2010

Atei dă Bucureşti uniţi-vă!

[Întâlnirea de pe 06.03.2010]

Se pare că s-a decis să se facă din nou sâmbăta asta. La întâlnirea precedentă ne-am adunat vreo 10 - 12, deci mai mult decât destui.
Aceeaşi locaţie, aceeaşi oră.
Eu o să apar mai târziu deoarece hazardul a decis că trebuie să sclavesc pe plantaţia comunală chiar sâmbătă după amiază.
Am să folosesc postarea asta şi pentru reuniuni ulterioare.
Pentru alte sugestii, reclamaţii, confirmări şi informaţii se mai poate consulta şi
pagina de pe forumul ateilor, sau secţiunea de comentarii.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
[Întâlnirea de pe 20.02.2010]

Uniţi-vă la o bere ateistă, Sâmbătă, la ora 16:00 în această locaţie ultracentral-mirifică.

Să nu uităm că Sâmbăta este ziua sfinţită şi binecuvântată de Dumnezeu la creaţiune , poruncită în cea de-a patra poruncă din Decalog (Exod 20:8) şi numită de Creator ziua Mea cea sfântă, un semn veşnic între Dumnezeu şi poporul Său (Exod 31:17).

Noi, ca atei, avem datoria morală de-a antisfinţi ziua lui Dumnezeu şi localul "La Baricade" prin prezenţa noastră necredincioasă şi blasfemiatoare.

Deocamdată cei inscrişi pe listă sunt:
zergu, spaima lui Mahomed,
Împăratul utopic al Balcanilor,
şi Eu, stăpânul lui Cristos,
nu de alta da doar cu aceştia am discutat.

Oricum, cine, în afară de creştini nu ar vrea să-şi petreacă Sabatul în această companie selectă?

Cei care doriţi să vă adăugaţi la cei 3 atei din Bucureşti care deocamdată n-au speriat vestul, postaţi vă rog un comentariu.

UPDATE!

Numărul meu de telefon este 0770200196. Ca să ne putem găsi.

Au confirmat prezenta Mogre, autor de elucubratii, şi de pe forumul ateilor Karl Greifenkla.
Au amenintat cu prezenţa, tot de pe forum, katman şi cu voidship.

Ba da ce pseudonime ciudate mai aveti!

42 de comentarii:

  1. o s-apar şi eu vre-o oră două după care mă voi înălţa la cer

    RăspundețiȘtergere
  2. beeeeeeeei, ma cenzurezi? Ca mai zisei odata ca ma bag si io la bere ateista

    RăspundețiȘtergere
  3. sau poate am uitat sa dau click :)) :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  4. bashar sez:
    Io nu. Am legaturi proaste din Satu Mare.:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cica deocamdata suntem 5. E mai mult decat prognozam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma, avand in vedere ca esti si tu ateu, in ceea ce priveste vreo 10000 de zei, as inclina sa zic da.

    Dar la a doua reflectie, cred ca mai bine e sa stai acasa si mai citesti biblia.

    RăspundețiȘtergere
  7. :)). Da, multumesc. Sa aveti un timp fain.

    Totusi cred ca este ilogic sa lupti impotriva cuiva inexistent (dupa termenii vostri).

    Si inca ceva, voi nu luptati impotriva celor 10.000 de zei care stiti clar ca nu exista, ci impotriva Dumnezeului relatat in Biblie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu lupt impotriva religiei, care exista.
    Impotriva lui Zeus nu lupt, pentru ca nu construieste nimeni temple lui Zeus pe banii mei, si nu indoctrineaza nimeni copiii nevinovati la scoala cu ideea ca Zeus exista.

    Iar in religia vechilor greci nu existau invataturi imbecile de genul: daca vine unu si te abuzeaza, lasa-te abuzat, si nu reactiona, ca o sa fie ala pedepsit in viata de apoi. Ei chiar aveau o zeita a intelepciunii, si multi se inchinau la ea.

    Crede si nu cerceta este doar venerarea naivitatii si prostiei crase.

    RăspundețiȘtergere
  9. N-o sa aveti ma fun ca o sa va bata dumnezeu si o sa ia foc cladirea unde va aflati. Asta astepta el, sa ne strangem toti ca sa se razbune....cuz hes such a great god.
    Plus ca va dati seama ca o sa va astepte aia din noua dreapta la usa cu batele si cu babe pupand icoane nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Aa,nu-mi place,esti exclusivist godless,de ce nu-l primesti si pe Claudiu?Desi ma indoiesc ca i-ar fi prea bine intre atatia atei.
    Personal,nu stau in Bucuresti si nici ateu nu sunt,desi nu sunt nici crestin.Daca e sa existe ceva(cineva)care sa fie sursa aparitiei noastre si a tot ce exista pe aceasta magnifica planeta,cred ca e ceva diferit de cum si-l reprezinta religiile,desi doze mai mari sau mai mici de adevar pot exista in toate.Dar,ca sa neg in totalitate posibilitatea existentei unei astfel de entitati(nu stiu cum sa-i zic altfel),ar insemna ca pretind ca sunt atoatestiutor.Ce este(daca este)Dumnezeu e una,iar ce au facut oamenii din el prin religie(religii)e cu totul alta...Cu alte cuvinte,nu stim adevarul si nu stim daca o sa-l stim vreodata!
    In alta ordine de idei,pe bune,unde scrie in Biblie treaba aia cu"crede si nu cerceta",ziceti-mi si mie pasajul,ca eu n-am dat de ea niciunde?
    Have a nice time si feriti-va de magarus!(ND sau alte organizatii"crestin-ortodoxe",sau indivizi de genul aluia care se lauda cu ta-su,stii tu care).De Dumnezeu,stati linistiti,ca are el alte treburi mai importante decat sa va trosneasca pe voi!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Unicorn - noua dreapta se intampla atunci cand te-ai saturat sa ti-o faci cu stanga. Deci experti in masturbare. N-au tupeu sa se puna cu ateii.

    @mon pays de kko
    Din cauza ca nu esti atoatestiutor nu ar fi bine sa negi existenta lui Mos Craciun. Vezi ca daca o negi, nu-ti mai aduce cadouri.

    In biblie zice sa tai mainile la femei daca ti le pun pe oua. Crede si nu cerceta este un eufemism pentru asta.
    Tot in biblie zice ca ateii si orice alti slujitori la alti zei trebuie sa fie omorati cu pietre.
    Mai vrei citate?

    Crede si nu cerceta este un rezultat direct al crestinismului, o ideologie care incalca libertatea de gandire, constiinta si religie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Asta inseamna ca palatul parlamentului ar trebui sa fie scrum :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Hey! Eu as veni, dar nu am mai fost niciodata la o chestie din asta mai ampla, in care sa nu stiu chiaaaar pe nimeni. Voi va stiti toti intre voi?

    RăspundețiȘtergere
  14. hermina, vino, ne cunoaștem atunci :-)

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  15. completare:

    @hermina: nu, nu ne știm toți, ăsta e și scopul


    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  16. atunci o sa incerc sa va onorez cu prezenta, dar nu garantez, dimineata trebuie sa imprastii stiinta peste niste copchii si n-am idee cand termin. sper, totusi, sa ajung. multumesc pt raspuns :)

    RăspundețiȘtergere
  17. E cam fortata comparatia intre Dumnezeu(orice ar insemna acest lucru)si Mos Craciun.
    Ce zice in Biblie despre cum trebuie tratati ateii sau inchinatorii la alti zei nu consider ca trebuie aplicat ad literam,nici ce zice despre ce sa-i faci unei femei care ti-a pus mainile pe oua.
    Ti-am spus ca eu personal,nu sunt crestin,si de fapt cred ca crestinii care concluzia asta au tras-o din Biblie(ca trebuie sa crezi si sa nu cercetezi) sunt crestini cum sunt eu popa!
    Nu pot sa neg Biblia de la un cap la altul doar pt.ca nu sunt de acord sau imi sunt neclare anumite chestii de acolo.Dar nici n-o iau ca pe ceva"sfant",pe care n-ai voie sa-l comentezi sau sa-ti pui intrebari si sa ai rezerve asupra lui,si daca asa scrie acolo,asa faci.Trec totul prin filtrul gandirii si spun ca UNELE lucruri de acolo pot fi (mai mult sau mai putin)aproape de adevar.Care e acela,ti-am zis,nu stim daca vom afla vreodata!
    A,ca Biblia a fost si este folosita pt.a tine oamenii sub control,asta nu neg.Dar nu cred ca e cazul meu.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ati primi si un crestin cu voi? Oricum eu sunt in Mures. Chiar as vrea sa ies intr-o zi la bere cu ateii de pe aici. Nu cred ca sunt o companie neplacuta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Buer va fi acolo prin reprezentantul sau in masura in care aventura bahica programata pentru vineri seara nu-l va fi afectat intr-o asemenea masura incat sa nu mai poata bea. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu as fi zis mai bine ne vedeam la biserica ;)
    Acum nu pot ca am treaba, dar imi place initiativa, data viitoare daca se mai tine vin.

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  21. @monpays de kko.
    Ceea ce faci tu cu biblia se numeste cherry picking si selectie observationala. Iei ceea ce iti convine ca fiind adevarat iar ceea ce nu-ti convine spui ca e fals. Iar ratiunea pe unde intervine in procesul asta? Nicaieri. La fel faci si cu Legendele Olimpului?
    Iar adevarul este ca pentru existenta lui Dumnezeu exista mai putine dovezi decat despre existenta lui Mos Craciun, pe langa faptul ca Mos Craciun este doar o imposibilitate fizica, nu una logica, asa cum e Dumnezeu.

    @wordarmy - maestre, iti dai seama ca o minoritate asa cum suntem noi, ateii e destul de satula de crestini, care se gasesc pe toate drumurile. Chiar daca tu esti o raritate crestina, tot crestin esti.

    RăspundețiȘtergere
  22. @godless, @wordarmy: Sincer să fiu, cred că s-ar putea, dar cum asta e prima dată când ne întâlnim în număr mai semnificativ, cred că ar fi de înțeles că nu vrem ca să discutăm și acum despre existența zeilor, vrem să facem și chestii mai lumești, poate ne depravăm în niște păcate :-)

    Cred că în momentul în care putem facem întâlnirile ăstea ceva regulat, vor fi probabil bineveniți și oamenii care-s prietenoși cu ateii. Până atunci încă mai avem puțin de muncă, să zic așa.

    Zic și eu, părerea mea :-D

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  23. Eu cred ca oricum treceam prin Baricade, dar mai pe seara, dupa 8. M-asi opri zic salut. Oare mai gasesc pe cineva (destul de treaz)? Si daca da, cum va recunosc, ca nu stiu personal pe nimeni de aici? Banderole colorate si ziare tinute pe dos? Ne trebuie un semnal.

    RăspundețiȘtergere
  24. am lasat numarul de telefon in articol. Si in caz ca nu am semnal, poti sa te uiti dupa Vasile:
    http://utopiabalcanica.net/about/

    RăspundețiȘtergere
  25. Of, intre timp m-am trezit si mi-am dat seama ca muncesc duminica. Poate alta data.

    RăspundețiȘtergere
  26. Invidia arde! Unii sambata muncesc...si nu beneficiaza de conversatii interesante. Beneficiaza decat de colegi lor...cu...cu...cu cartile lor de Dan Puric cu tot. :(

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai lasasem un mesaj cum ca o sa fiu prezent la solemnul eveniment, da' n-a aparut.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu stiu ce sa-ti spun, eu nu cenzurez comentarii. O fi fost mana lu' Dumnezeu implicata.

    RăspundețiȘtergere
  29. Din cauza ca lucrurile au degenerat si si-au anuntat prezenta vreo 15 indivizi am incercat sa fac o rezervare. Este inutil, deoarece mi-au spus ca abia la 16:00 deschid taraba. Deci intalnirea se refixeaza la 16:30.

    RăspundețiȘtergere
  30. Uau! 15 oameni! Putem să o punem de-o echipă de rugby fără rezerve! :-)

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  31. Tre' să aducă cineva un aparat foto și când doi dintre noi-s la budă, trebuie să facem o poză în stil cina cea de taină! (15 - 2 - 1 = 12 :-D )

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt idiot, l-am uitat pe Gizăs, tre' să plece doar unu' la budă.

    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  33. tare imorali sunteti...pacat de voi...

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru confirmări la "Berea Blasfemică Bucureșteană 2", vă rog să consultați formul:

    http://forum.atei.ro/index.php?topic=235.msg43906#msg43906


    Zergu

    RăspundețiȘtergere
  35. isus a zis cu gura lui in biblie ca vine a doua oară, sau asta au anunţat-o (prorocit-o) alţi profeţi?

    sunt un mare necredincios am uitat ce scrie in cartea sfântă :P

    --greifenkla---

    RăspundețiȘtergere
  36. Iartă-i Doamne că nu ştiu ce fac!

    RăspundețiȘtergere
  37. @Anonim Cred ca ai dreptate, pana acum nu stiam ca nu stiu ce fac, dar daca tu zici nu stiu ca nu stiu ce fac sigur nu stiu ce fac. Dar ce fac?

    RăspundețiȘtergere
  38. Rătăceşti. Libertatea şi fericirea se găsesc numai în credinţă. Nu e prea târziu să te întorci la ea ;)

    RăspundețiȘtergere