Pagini

vineri, 26 martie 2010

Ce să mâncăm de Paşte

Iată că se apropie cu paşi mari sărbătorile pascale, şi noi, agnostici, atei sau anticreştini nu ştim ce putem mânca cu ocazia acestor sărbători. Noroc cu cuvântul omniscient şi omnipotent al creatorului Universului, relevat prin Sfânta Scriptură în care ni se zice ce vom mânca noi, necredincioşii care nu respectă sfintele şi înţeleptele porunci date de Dumnezeu pentru oameni:

Deuteronomul 28:15 Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui, pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte: [...]

Deuteronomul 28:54
Omul cel mai gingaş şi cel mai milos dintre voi se va uita rău la fratele său, la nevasta care se odihneşte pe sânul lui, la copiii pe care i-a cruţat.

Deuteronomul 28:55
nu va da nici unuia din ei din carnea copiilor lui cu care se hrăneşte, fiindcă nu-i va mai rămâne nimic în mijlocul strâmtorării şi necazului în care te va aduce vrăjmaşul tău în toate cetăţile tale.

Deuteronomul 28:56
Femeia cea mai gingaşă şi cea mai miloasă dintre voi, care, de gingaşă şi miloasă ce era, nu ştia să calce mai uşor cu piciorul pe pământ, va privi fără milă pe bărbatul care se odihneşte la sânul ei, pe fiul şi pe fiica ei.

Deuteronomul 28:57
nu le va da nimic din pieliţa noului născut, pieliţă ieşită dintre picioarele ei şi din copiii pe care-i va naşte, căci, ducând lipsă de toate, îi va mânca în ascuns, din pricina strâmtorării şi necazului în care te va aduce vrăjmaşul tău în cetăţile tale.

Deci, de Paşti, noi masculii atei ne vom manca copiii, fără să împărţim carnea lor cu nevasta sau cu fraţii noştrii, în timp ce femeile ateiste, pe lângă faptul că vor mânca aceiaşi copii, evident fără să îi împartă cu cineva, au ca bonus special, pentru faptul că sunt femei şi placenta rezultată la naşterea acelor copii, care, să nu uităm că nu trebuie împărţită cu nimeni.

Acum, stimaţi necredincioşi, nişte reţete pentru pregătirea copiilor nu prea am să vă dau. Pot în schimb să vă spun cum să nu pregăteşti copilul, şi asta tot din Sfânta Scriptură care este o colecţie deosebită de apogeuri ale înţelepciunii dumnezeieşti:

Deuteronomul 14:21 Să nu fierbi iedul în laptele mamei lui.

Presupunând că această lege divină se aplică la progeniturile animalelor, putem să acceptăm la modul rezonabil că se aplică şi în cazul speciei umane, deci aveţi grijă să nu fierbeţi copilul în laptele mamei, dintr-un motiv necunoscut, lui Dumnezeu nu-i place.

În rest, nu pot să vă urez decât poftă bună!


13 comentarii:

  1. Bă, se poate cu unpic de muștar?

    Partea proastă e că n-am copii (i-am mâncat de crăciun) și cred că o să fiu nevoit să-i mănânc pe-ai altora, probabil creștini. Oare îmi fac rău la digestie copiii de creștini?

    RăspundețiȘtergere
  2. =))))))
    you gotta love it
    biblia e o sursa de umor si tragedie in acelasi timp
    =))))
    mie imi plac mai mult copii crestini, mai ales aia botezati. le ramane aroma aia de mir :> o bunatate. iar in placenta aia poti sa le pui organele. iese un drob excelent.


    poate se gaseste vreun cretin sa creada ca vorbim serios :|

    =))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma nu stiu de mine, da Dumnezeu chiar vorbeste serios. Ce fel de scriptura ar mai fi aia, una in care creatorul Universului face glume cu cetatenii?

    RăspundețiȘtergere
  4. biblia hazile :), e chiar si o carte care o caut de ceva vreme dar nu o gasesc e o editie mai veche ... salut :D

    RăspundețiȘtergere
  5. http://www.gebeleizis.org/bibliahazlie/

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga prietene. Textul pe care tu l-ai citat in mod gresit nu se refera la masa de Paste care e relatata in Exod 12, ci la vremuri de mare necaz in care oamenii ajung atunci cand societatea lor este una nihilista asemanatoare cu aceea pe care o doresti tu. Unde nu exista reguli, exista numai abuz. O situatie asemanatoare s-a intamplat in timpul lagarelor naziste cand oamenii au ajuns la canibalism. Textul biblic vrea sa spuna ca omul se dezumanizeaza atunci cand il respinge pe Dumnezeu.

    "Caci dragostea lui Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui...pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea" (adica pacatul si haosul interior)... Intaia sf. epistola a lui Ioana 5.2,4

    Asadar libertatea fara reguli asa cum o definesti tu aduce haos, canibalism, comunism, tortura, teroare, blasfemie si nicidecum fericire, lumina si bucurie. Este o cale nefericita...

    Cu tot respectul
    Ovidiu

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat despre iedul fiert in laptele mamei lui, acolo este vorba despre interzicerea unor practici vrajitoresti pe care popoarele canaanite le practicau.

    Legat de primul subiect, acum inteleg mai bine ca nu te refereai la masa de Paste, ci la unde ajung ateii...din pacate omul fara Dumnezeu ajunge intotdeauna intr-o stare nenorocita...valabil pentru atei dar si pentru credinciosii cu numele...care sunt infinit mai multi.

    Totusi Dumnezeu a gasit solutia razvratirii omenirii impacand lumea cu sine prin jertfa lui Iisus Hristos:

    "Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viaţa veşnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru" Romani 6.23

    O zi buna iti doresc

    errata..am scris mai sus epistola lui Ioana..corectez in Ioan :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Textul pe care tu l-ai citat in mod gresit nu se refera la masa de Paste
    Stiu mah, asta este o postare umoristica.

    la vremuri de mare necaz in care oamenii ajung atunci cand societatea lor este una nihilista asemanatoare cu aceea pe care o doresti tu
    Nu, nu, nu. Este vorba de necazuri pe care le trimite Dumnezeu pentru ca asa vrea el, nu de necazuri care apar in mod spontan din nerespecatarea poruncilor.
    Deuteronomul 28:20
    Domnul va trimite împotriva ta blestemul, tulburarea şi ameninţarea.
    Domnul te va lovi cu lingoare, cu friguri, cu obrinteală, cu căldură arzătoare, cu secetă, cu rugină în grâu şi cu tăciune, care te vor urmări până vei pieri.
    Domnul te va bate cu buba rea a Egiptului, cu bube rele la şezut, cu râie şi cu pecingine, de care nu vei putea să te vindeci.
    etc.
    Pune mana si citeste si tu.

    din pacate omul fara Dumnezeu ajunge intotdeauna intr-o stare nenorocita
    Si ti se pare corect?

    Totusi Dumnezeu a gasit solutia razvratirii omenirii impacand lumea cu sine prin jertfa lui Iisus Hristos:
    Eu as fi gasit o solutie mai buna. As fi iertat omenirea pur si simplu fara sa-l mai trimit pe Hristos sa fie torturat. tu nu ai fi facut la fel?

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru raspuns. Iti raspund printr-un exemplu pentru ca mi-am pus si eu intrebarea asta mult timp.

    Un hot sparge o banca si ucide 2 functionari. La judecata, el pretinde ca a facut aceasta pentru ca sotia il parasise, avea copii de hranit si nu avea alta solutie. Ok, sa zicem ca judecatorul e un om milos si e impresionat de argumente. Vrea sa ierte... Dar iertarea asta ar avea urmatoarele consecinte: alti hoti ar fi foarte fericit sa afle ca riscurile de a sparge o banca se reduc la o simpla mustrare si ar fi incurajati sa comita fara probleme orice ticalosie...apoi doi oameni au murit, copiii lor vor suferi de foame, zeci de clienti au ramas fara bani...deci obligatoriu se cere pedeapsa. Acum spune-mi te rog ce ai face tu ca judecator?

    Dumnezeu a decis sa faca in felul urmator: a rostit sentinta: condamnare la moarte, apoi s-a dezbracat de roba de judecator si s-a imbracat in hot, dupa care a sfarsit in streang literalmente. Acum intelegi?

    Din cate am citit cea mai intalnita acuza adusa lui Dumnezeu este aceea ca ingaduie suferinta, razboaiele, tortura, pedofilia si atrocitatile. Sa ierte pur si simplu aceste ticalosii fara sa le pedepseasca ar insemna sa fie revoltator de nedrept. Pe de alta parte ca sa le pedepseasca ar trebui sa distruga intreaga omenire.

    Nimeni nici un om nu poate atinge standardul lui Dumnezeu de perfectiune si sfintenie, dar cu toate acestea pentru cei care cred in jertfa Lui Mantuitoare, le-a dat dreptul sa devina copii ai lui Dumnezeu, adica sa fie priviti neprihaniti intocmai ca si Hristos...fara merite personale.

    Sper ca am fost de folos. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Am raspuns doar la ultima obiectiune..daca vrei iti raspund si la cele doua de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  11. Adica dumnezeu ii pedepseste pe oameni, dupa care se pedepseste singur pe el pentru faptul ca i-a pedepsit pe oameni pentru pacatul originar, pacat originar care nu avea cum sa fie pacat deoarece atunci cand au mancat din mar Adam si cu Eva nu stiau ce e bine si ce e rau. Asta poate ti se pare tie vreun comportament normal. Mi mi se pare o psihoza foarte grava.

    Nimeni nici un om nu poate atinge standardul lui Dumnezeu de perfectiune si sfintenie
    Adevarat graiesti; nimeni nu poate ajunge chiar in halul asta de imoral:
    http://sclavii.blogspot.com/2009/12/cel-mai-mare-criminal-din-istorie-i.html
    http://sclavii.blogspot.com/2009/12/cel-mai-mare-criminal-din-istorie-ii.html
    http://sclavii.blogspot.com/2010/05/morala-crestina-de-sorginte-divina-sau_11.html

    RăspundețiȘtergere
  12. godless1859 am citit putin ce ai scris pe bloguri dar parerea mea este ca tu iti esti propriul sclav.In spatele tuturor explicatiilor tale este cel care de fapt inrobeste pe oameni, si acela este Satana. Ai impresia ca esti liber, dar nu esti. Tocmai faptul cum gindesti dovedeste ca esti sclavul propriei tale gindiri.Pacat de tine.Atunci cind scoti Biblia din context cauti un pretext pe care il scri pe bloguri.Trist dar adevarat:,,Esti un sclav al diavolului"

    RăspundețiȘtergere
  13. 1. "Diavolul" este o fiinta mitologica la fel cum sunt Hidra din Lerna, unicornii, dragonii, zmeii, Prometeu sau valkiriile.

    2. Tocmai faptul cum gindesti dovedeste ca esti sclavul propriei tale gindiri

    Dar cum era sa fiu, sclavul gandirii altuia? Nu mersi, prefer sa fiu sclavul propriei mele gandiri, nu sclavul vreunui popa sau al vreunui dumnezeu, fie ca exista sau nu.

    RăspundețiȘtergere