Pagini

vineri, 12 martie 2010

Mic ghid de comportament anticreştin

Aceasta nu este vreo biblie, şi ceea ce scrie mai jos nu reprezintă nişte porunci imuabile. Ele pot fi modificate la sugestia binevoitorilor, pentru a fi în concordanţă cu realitatea.

1. Dimineaţa cum te scoli, bagă vreo două trei blasfemii să ca să-ţi meargă bine toată ziua.

2. Dacă treci pe lângă o biserică, în timp ce alţii îşi fac cruce, tu arată degetul. Dacă vine vreo babă nervoasă şi te ia la rost, zi-i că nu ei îi arătai degetul ci lui Dumnezeu.

3. Dacă ai rude care sunt creştine, nu te lăsa intimidat, ei trebuie să fie cei intimidaţi de tine. Pentru un apel la sentimente cât mai eficient, întreabă-i de ce ei consideră că trebuie să fii torturat pe vecie, şi de ce în cartea lor sfântă scrie că trebuie să te omoare cu pietre. Data viitoare o să le fie frică să mai pronunţe cuvinte religioase în prezenţa ta.

4. Când intri iarna într-un bar şi vrei să te încălzeşti, cere o cană cu sângele lui Cristos fiert, nu vin. Nu uita să le zici să pună piper şi zahăr în el în timp ce-l fierb, aşa e bun.

5. Dacă te întreabă cineva ce fel de hârtie igienică foloseşti, zi-i că Biblia.

6. Atunci când înjuri, nu uita ca printre obscenităţile clasice să introduci pe Dumnezeu, Fecioara, Duhul, Cristos şi toţi sfinţii.

7. Nu ai voie să faci sex cu femei creştine, deoarece, în caz că actul sexual se materializează, există şanse foarte mari ca progenitura să iasă agnostică sau schizofrenică.

8. Dacă totuşi nu te-ai putut abţine şi ai păcătuit, în caz că progenitura e de sex masculin să-i pui nume Lucifer, în caz că e de sex feminin, Satana.

9. Poţi să te duci cu copilul la biserică să-i spui popii că vrei să-l botezi aşa. Să ai şi aparatul foto la tine ca să-i imortalizezi expresia feţei atunci când va afla numele pruncului.

10. În cazul în care cineva pomeneşte de Cristos, întreabă-l pe cel mai inocent ton posibil, dacă nu cumva vrea să vină cu tine pentru a sluji şi la alţi dumnezei.

11. Dacă vezi o femeie cu pantaloni în loc de fustă, abordeaz-o şi spunei că în Biblie scrie că trebuie să fie omorâtă cu pietre pentru motivul ăsta.

12. Dacă cineva îţi dă o palmă, întoarce-i ambii obraji cu câteva lovituri de pumn.

13. Postul anticreştin constă în consumarea zilnică de carne. Să-l ţii cu sfinţenie. Iar în vinerea de dinaintea Paştelor trebuie să te destrăbălezi culinar mai rău decât la nunţi.

14. Domnul Dumnezeul tău este Richard Dawkins. Poţi însă, să ai şi alţi dumnezei în afară de el: Hitchens, Dennet, Nietzsche, Bakunin, etc.

15. Creştinismul face casă bună cu instinctele tribale. Tu să te declari naţionalist extraterestru. Iar dacă echipa de fotbal a României pierde vreun meci, exprimă-ţi bucuria pentru victoria celorlalţi.

16. Cel mai greu obstacol în devenirea ta anticreştină este faptul că trebuie să ştii lucrurile pe care creştinii nu le cunosc: biologia, astronomia, cosmologia, matematica, istoria, geografia, fizica, chimia, filozofia, logica, sociologia, antropologia, psihologia şi Biblia.

17. Dacă îţi ajunge vreodată vreun preot pe mână, să nu te pună Necuratul să-i zici părinte, că doar nu-i părintele tău. Adresează-te respectuos cu "Domnule X".

18. Creştinii extremişti, sunt prin propria natură, violenţi. Având în vedere că tu faci parte din extrema celaltă şi reprezinţi negaţia lor, poţi să fii agresiv doar faţă de idei, niciodată faţă de oameni (afară de situaţia de la punctul 12). Conform filozofiei materialiste pe care o reprezinţi, nu există liber arbitru, deci nu e vina lor că sunt creştini, au fost îndoctrinaţi în copilărie. Fii compasional când le zici că îţi pare foarte rău pentru faptul că au ajuns în situaţia nefericită de-a fi creştini.

19. Totuşi, principalul tău front de atac trebuie să fie deiştii şi ateii pasivi. Acuză-i pe toţi că sunt imorali deoarece nu le pasă de confraţii lor care sunt abuzaţi psihic, minţiţi, înşelaţi şi jefuiţi de către popi. N-au ce să replice.

20. Mai blasfemiază înainte să te culci de câteva ori, în loc de "noapte bună" ca să dormi liniştit şi să visezi frumos.

21. Via forum.atei.ro, despre rudele bisericoase:

Din experienţa mea cu rude bisericoase ai trei faze.
Faza 1. Hai mai terminaţi cu poveştile astea de ev mediu, suntem în secolul 21, nimeni nu mai crede că o tipă rămâne gravidă virgină fiind.
Faza 2. (se spune pe un ton blând şi condescendent): Sigur, fiecare are dreptul să creadă în ce vrea, dar eu chiar nu cred că tipul ăla Isus a fost fiul lui Dumnezeu, cu atât mai puţin că a înviat, şi Dumnezeu ăla dacă chiar a făcut lumea, a conceput-o prost (de obicei aici se opresc măcar ca să nu te mai audă că spui blasfemii.
Faza3 (the hard one): sigur, Maria a rămas gravidă cu Duhul Sfânt - cum l-o fi chemat pe atunci, că azi i se spune penis (cu asta ai inchis gura definitiv audienţei creştine).
Din experienţă, rar e nevoie să ajungi la nr 3. Da şi dacă ajungi, ăia nu mai deschid discuţia în veci.

34 de comentarii:

  1. =)))))))))))
    Excelent!
    Mi-am si imaginat vizual faza de la sfatul nr 9!
    17 il aplic de mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am râs la 4, 8, 9, 10 și 13.

    Mult adevăr spune gura ta păgână...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte amuzant ghid! Sper ca in viitor sa faci unul care nu are puncte sarcastice, sa fie chiar serios :)

    Ai putea sa concepi si un test ca si cele de IQ. "Cat de anticrestin esti?" ... defapt chiar ar fi o idee buna de site pe care cred ca-l voi construi in curand.

    Eu as fi luat scor la punctele 3,6,7,14,15,16,17,18,19; nici nu stiam ca sunt atat de anticrestin.

    PS. la chestia cu carnea, nu e gandita pana la capat si nu e are nevoie sa fie sarcastica; crestinii sunt mult mai intimidati de vegetarienii 100%. Orice crestin iti zice ca dumnezeu a creat animalele ca sa le poata manca omul. Cand aude ca nu mananci animale pentru ca ai empatie pentru ele si ca si oamenii sunt tot animale, deja se uita ciudat, cu gura cascata, la tine. ...Cine vrea sa se amuze mai mult; intrebati crestini daca pestii sunt animale.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. La unele puncte chiar vorbeam serios, nu eram doar sarcastic.

    2. Ideea e ca mai multi atei ar trebui sa realizeze faptul ca odata ce cred ca religia eo minciuna si oroare trebuie sa se declare anticrestini.

    3. Depinde cum o iei la faza cu carnea - poate nu i-ai vazut pe aia care tin post si spala cutitul de 6 ori sa nu cumva sa ramana vreo urma de grasime.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc ca nu am intalnit fanatici care tin post, inca. In orice caz e o chestie extrem de ipocrita sa nu mananci ceva cateva saptamani din an de frica sa nu incalci legea dogmatica, iar cum se termina acea perioada (stabilita extrem de subiectiv de fiecare cult), sa treci la halit carne si alte produse animale.


    Eu mai am o chestiune pentru lista cu blasfemii, dar nu cred ca merita doar un punct. Ma enerveaza profund faptul ca folosim sistemul calendaristic crestin (anul nou incepe pe 1 ianuarie, in loc de 24 martie cand "vine" oficial primavara), iar anii sunt numarati ca o axa cu punct zero = nasterea personajului mitic Yoshua. De fiecare data cand trec o data cu 20YY simt ca e defapt o inventie crestina care trebuie scoasa din uz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Referitor la data de la care se începe numărătoarea calendarului, și eu considera că trebuie schimbată. Lumea a mai evoluat, și s-au mai strâns date istorice despre perioada istorică de dinainte de anul 0 e.n. Așadar, să se stabilească care este data care din punct de vedere istoric merită să fie considerată a fi anul 0, și să se măsoare timpul începând de la acea dată. Spre exemplu: data formări Romei, sau data primei forme de organizare socială cunoscute și probate istoric (mă refer la an). sau de când au început să fie înregistrate date istorice care pot fi și probate

      Ștergere
  6. Pai Hristos e un personaj mitic si, ca urmare a faptului ca nu exista deovezi serioase pentru existenta lui, stabilirea anului 0 ca moment al nasterii lui este o idiotenie.

    Eu folosesc cu incredere e.n si i.e.n asa cum am invatat pe vremea lovitului de stat, sau impuscatului, cum ii zic astia.

    Mai triste sunt expresiile:
    - cu frica lui dumnezeu
    - om fara dumnezeu
    - mila crestina, etc
    care au in momentul de fata conotatii complet diferite de cele care ar trebui sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  7. pt godless1859
    Nu ai vrea sa renunti la conditia de sclav? Sa traiesti in pace, bucurie, in dragoste? Sa mergi catre biruinta? Caci biruinta este a Domnului!!! Nu te imbata cu ce este trecator.Puneti nadejdea in Domnul Dumnezeu! Fie ca Domnul Isus Hristos sa iti dea ELIBERARE din lanturile care te tin captiv! RENUNTA sa fii o MARIONETA a lui satan. Fii un FIU al neprihanirii! "Caci Domnul este duhul si unde este Duhul Domnului, acolo este libertate" II CORINTENI 3: 17

    RăspundețiȘtergere
  8. Ha ha ha!

    Conditia de sclav este a ta.

    Dumnezeu catre tine:

    Ori faci ce zici eu si te inchini la mine, ori te torturez pentru vecie!

    Ia zi, cine-i sclavul?

    RăspundețiȘtergere
  9. M-am distrat la 6 , in principiu pt. ca-l bag pe dzeu si pe dracu la mijloc constant :P

    La 7 e valabil si invers ? oricum are haz, desi nu e realist, ca multi am iesti atei din 2 crestini .
    8 nu are cum sa mi se para amuzant, sa dai asemenea nume la copil numa sa faci in ciuda unora ca ei .

    13-nu consum carne rar, si atunci doar peste.

    16- la nivel de cultura generala nu e prea greu, da la faza cu biblia, m-ai spart.
    17 - nu am facut asta niciodata, nici cand nu eram ateista, mi se parea penibil .
    10 si mai ales 14 - excelent

    19 - working on it .

    RăspundețiȘtergere
  10. La 7 e valabil si invers ? oricum are haz, desi nu e realist, ca multi am iesti atei din 2 crestini

    Pai era vorba doar de haz aici. Oricum, m-am gandit ca nu merge sa faci o lista de doctrine care sa nu interzica nici o activitate sexuala. Ar fi fost prea eretic din partea mea sa ma departez intr-atat de tare de Biblie.

    8 nu are cum sa mi se para amuzant

    Da, dar nu cred ca poti sa negi ca e un nume frumos. Mie imi place. Imi place cum suna. Mult mai bine decat Varvara sau Paraschiv; Lucifer arata putina distinctie:

    "Porni luceafarul. Cresteau
    În cer a lui aripe,
    Si cai de mii de ani treceau
    În tot atâtea clipe."

    RăspundețiȘtergere
  11. Lucifer da, Satana mai putin , parca ar fi Santana. Eu nu am o aversiune fata de numele Lucifer, si la mine conteaza sa nu asociez un nume cu ceva sau cineva nasol, dar oricum nu mi-as numi copilul niciodata la misto, sau cu scop anticrestin . Ajunge ca ne definim ca anti-ceva spre deosebire de ceva . Nu vreau sa divaghez, lista e faina, doar ca nu mi-a placut 7 si 8, mi s-a parut ca una lezeaza copii si cealalta femeile :P Dupa parerea mea barbatii crestini is mai scarbosi decat femeile crestine, deoarece, o femeie e normal sa fie mai blanda, da cand il aud pe unu din ala cum se umileste si se tanguie mi se intoarce stomacu' pe dos .

    RăspundețiȘtergere
  12. Lucifer da, Satana mai putin , parca ar fi Santana

    Hmm, mie mi se zice si Satan (spelled in english) si Iisus, n-am probleme din astea.

    dar oricum nu mi-as numi copilul niciodata la misto, sau cu scop anticrestin

    Oricum l-ai numit aiurea, dandu-i un nume de zeu "pagan" Thor.

    Dupa parerea mea barbatii crestini is mai scarbosi decat femeile crestine, deoarece, o femeie e normal sa fie mai blanda, da cand il aud pe unu din ala cum se umileste si se tanguie mi se intoarce stomacu' pe dos .

    Subscriu, insa nici femeile nu-mi plac cand le vad ingenucheate in fata popii si pupandu-le mainile acestor smecheri - geste de vasalitate din Evul Mediu. Mi se pare oribil.

    RăspundețiȘtergere
  13. De acord cu tot ce spui, mai putin fata de numele Thora . Spun asta deoarece majoritatea numelor, daca nu chiar toate (poate in afara de alea inventate ad-hoc) au origini sau cel putin pot fi asociate cu ceva religios , fie ca sunt crestine sau pagane . Practic nu m-ai contrazis si nu mi-ai demonstrat nimic, deoarece eu m-am referit la a da nume unui copil to spite somebody, sau la misto, in timp ce nu mi se pare aberant sa dai nume dupa un zeu pagan or otherwise sau dupa orice, daca iti place cum suna si ce simbolizeaza . Nu am numit-o aiurea, aiurea inseamna fara gandire, sa deschizi o carte si sa pui pixu pe un nume si ala sa fie . Sau ce, credeai ca i-am dat nume dupa ceva actrita, ca mi-a placut cum suna sau de acea actrita ? What do you take me for ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Practic nu m-ai contrazis si nu mi-ai demonstrat nimic

    Era doar o gluma, toata propozitia; vezi si linkul. Nu prea ma intereseaza ce designatii au oamenii. Din punctul meu de vedere ar putea sa se numeasca si 192.168.1.13 sau 1.18 si n-as avea nimic impotriva acestui fapt.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sorry , I presumed si n-am deschis linkul desi am fost aproape . Deci asa ... se pare ca dupa poza aia e mai anticrestin decat daca era doar pagan LOL .
    Poate m-a aruncat cuvantul "aiurea" sau felul cum ai facut gluma, nu mi-a sugerat ca ar fi fost gluma, suna prea a atac .

    Apropos de nume, poza ta de profil cu Nietzsche, si pseudonimul Godless1859 nu au legatura, da ? Adica 1859-Origin of species , right ?

    RăspundețiȘtergere
  16. 1859 - da, este anul in care a publicat Darwin Originea speciilor. Iar Nietzsche a fost celalalt principal cavaler al apocalipsei crestinismului. Daca ai timp poti sa te apuci sa citesti Anticristul; e scurta lectutra, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am citit Anticristul prin clasa 11-a (2003), cand am citit si pe culmile disperarii si alte asemenea carti "periculoase" si "culmea"! nu doar ca nu mi-a venit sa ma sinucid, ci am descoperit noi motive pentru a trai, lol . Mai am multe carti ce vreau sa le citesc , din pacate nu mai am posibilitatea de a o face in liniste .

    RăspundețiȘtergere
  18. 1. Am râs de-am pocnit.
    2. Sunt de acord că ateii ar trebui să fie mai militanţi. (azi - în fine, ieri că e trecut de 00:00 - am fost într-o şcoală şi-am vorbit de gândirea critică)
    3. Nu sunt însă de acord cu tine cu faptul că ar trebui să mă (ne) declar/declarăm antiteişti. Eu urăsc oamenii habotnici din orice domeniu şi atât. Eu am prieteni buni creştini sau deişti cu care pot purta conversaţii chiar şi pe subiect religios fără să ne certăm şi fără să avem probleme. Nu consider firesc şi corect faţă de un prieten de-al meu vechi să-l urăsc doar pentru că nu-i împărtăşesc convingerile.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu urăsc oamenii habotnici din orice domeniu şi atât.

    Eu nici macar oamenii nu-i urasc; ce era sa urasc la ei, materialul genetic - niste hidrocarburi - ori cresterea de care au avut parte in cadrul grupului social in care au avut "nenorocul" sa se nasca?

    Eu am prieteni buni creştini sau deişti cu care pot purta conversaţii chiar şi pe subiect religios fără să ne certăm şi fără să avem probleme.

    Antiteismul este o pozitie definita relativ la o ideologie, nu relativ la oamenii care o sustin. Cel putin in cazul religiei majoritatea sunt spalati pe creier; n-ai cum sa-i urasti pentru asta; ma intristeaza faptul in sine, este adevarat, la fel cum m-ar intrista situatia unui bolnav de cancer.

    Nu consider firesc şi corect faţă de un prieten de-al meu vechi să-l urăsc doar pentru că nu-i împărtăşesc convingerile

    Nu am instigat la ura ci la o anumita pozitie relativ la pretentiile lor, care sunt complet nejustificate. Ori si le justifica ori n-ai nici un motiv sa le numesti altfel decat bullshit.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Lucian
    Eu cred ca tu nu ar trebui sa te declari antiteist daca nu sti ce inseamna. Antiteismul si ateismul militant sunt acelasi lucru. SI asta pentru ca in momentul in care un ateist pasiv ia atitudine si militeaza, in acel moment se opune religiei, devine ostil religiei, deci un antiteist. Totusi eu nu-mi urasc mama ca e credincioasa, dar detest atitudinea credinciosilor, ceea ce cred si tot ce rezulta din asta. Daca ar fi sa spun ca sunt cu adevarat ostila unor oameni religiosi, aceeia ar fi popii, deoarece ei cu buna stiinta si cu interese meschine indobitocesc oamenii. Deci ostilitate fata de practici nu fata de fiintele practicante-in general :)

    'militant atheism' as "Atheism which is actively hostile to religion", which "requires more than strong disagreement with religion — it requires something verging on hatred and is characterised by a desire to wipe out all forms of religious belief.

    Militant atheists tend to make one or both of two claims that moderate atheists do not. The first is that religion is demonstrably false or nonsense and the second is that it is usually or always harmful.

    RăspundețiȘtergere
  21. thank you, made my day.

    Eu l-am numit Lucian ca-mi place numele si (nu a contat mai deloc partea din urma, decat ca o constatare) nu e in calendar (evident ca nu)... nu bea lumea cand i se taie capul unuia cu acelasi nick :)) nu-l compara nimeni cu sfinti protectori ce poarta acelasi nume and shit.

    Evident ca am patit cu o pocaita ca-mi zicea ca Lucian vine de la Lucifer, ingerul de lumina decazut... bla bla ... (si c-o teroare pe ea cand vb despre aceste "fapte" ce pareau a capata credibilitate/materialitate in gandul ei pe masura ce le zicea si-o speriau tot mai tare, as it was speacking about the name whom shall not be...spoken ... haha - see ironizarile a la potter) si ca ...eu nu stiam ASTA cand i-am ales numele? I-am zis ca fix de-aia i l-am pus ...numai ca s-o linistesc de tot :))

    @saturnine: si eu am descoperit chestii similare in cartile pe care le spuneai :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Pai cam avea dreptate pocaita, insa numele e unul frumos, care vine de la Lux (gen. lucis) apoi Lucius, si apoi Lucian. Totusi mie imi pare ca Lucifer suna mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  23. Oameni buni...impacati-va cu Dumnezeu...nici nu va dati seama cati sunteti chinuiti de satana...si ce ii mai trist este ca nici nu valorati cu adevarat jertfa Domnului Isus Cristos si dragostea pe care El o are fata de voi si dorinta Lui de a va da in dar mantuirea...dar daca voi nu va faceti partea voastra...Dumnezeu nu vrea oameni care sa il iubeasca din obligatie...caci de aceea ne-a fost lasat liber arbitru ca sa alegem ori viata ori moartea...din pacate cei mai multi din lume aleg moartea...tu omule! iadul nu a fost creat pentru tine!..ci pentru Satana si îngerii sai malefici.
    Asta e dovada incontestabila care ne arata ca TOTI OAMENII AM FOST RANDUITI SA FIM MANTUITI...ca facem noi ce nu trebe si il suparam pe Dumnezeu asta ii partea a doua ...si prin chestiile astea ne pierdem noi mantuirea...in incheiere as vrea sa va spun din toata inima Domnul Isus Cristos sa va lumineze.Amin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tovarase, aici suntem ateisti, Dumnezeu si Satana sunt niste fiinte mitologicge, niste idei, nu personaje reale. Sa-mi zici mie sa ma impac cu D-zeu este ca si cum ti-as spune eu tie sa te impaci cu Baba Cloanta.

      nici nu valorati cu adevarat jertfa Domnului Isus Cristos

      N-am cerut eu sa se jertfeasca nimeni pentru mine, stai calm.

      iadul nu a fost creat pentru tine!..ci pentru Satana si îngerii sai malefici.

      Frate, numai prostii ai in cap. Scoate-ti acest cap afara din biserica si uite-te la lumea asta. Exista mii de religii si exista mii de zei in culturile umane. Pe cat de convins esti tu ca am sa ard eu in Iad pe atat de convinsi sunt sute de milioane de hindusi ca am sa ma reincarnez in dracul stie ce planta.

      ca facem noi ce nu trebe si il suparam pe Dumnezeu

      Daca exista atunci e clar ca se supara degeaba. Sa se duca si Dumnezeul crestin la psiholog sau la psihiatru. Sa ia medicamente, xanax de exemplu, sa vezi ce repede-i trece supararea.

      .in incheiere as vrea sa va spun din toata inima Domnul Isus Cristos sa va lumineze

      Dupa cate minti a intunecat religia crestina e greu de crezut ca o sa o lumineze pe-a mea.

      Ștergere
  24. radeti radeti ..lasa ca va ajunge toate la cap...o sa fie prea tarziu...treziti va maaaa

    RăspundețiȘtergere
  25. cand o sa iti fie viata mai draga sa nu zici Doamne de ce mai lovit...bn voi radeti ca nu stiti nimic..dar o sa va dati seama si va fi prea tarziu..mai bine de atata pune mana si citeste bublia ca e sfanta aia..daca nu vrei sa infeti d ela om.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pune mana si citeste bublia ca e sfanta aia..daca nu vrei sa infeti d ela om

      bublia.. ha ha.
      Aceleasi amenintari cu faptul ca o sa am probleme in viata. Ei bine, am avut deja destule pana acum, tocmai de aia sunt atat de fixat impotriva religiei.

      Ștergere
  26. Dupa ultimul recensamant reprezentati doar 0,2% din populatia Romaniei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista intr-o populatie cei 0,2% ma inalti si cei 98,8% mai mici, exista cei 0,2% cei mai informati si cei 98,8% care sunt mai dezinformati, cei 0,2% care sunt mai bogati, si restul care sunt saraci.

      Si se poate intampla ca la un numit moment in cadrul unei populatii sa fie corecta 2,2% din populatie, iar ceilalti sa fie in eroare.

      Ștergere
    2. din ce am găsti eu anonime, la nivel mondial situaţia este cam aşa:
      - populaţia lumii: 6,823,957,581 (http://en.wikipedia.org/wiki/World_population )
      - populaţia ortodoxă: 288,120,651 (http://en.wikipedia.org/wiki/Orthodoxy_by_country )
      procentul de ortodocşi din total: 4.22%

      asta in mod sigur te face mai fericit!

      Ștergere
  27. După atâta timp, am găsit porcăria asta... E uşor să negi o teorie, foarte uşor... E mai greu să îţi construieşti una. Vine cineva cu un obiect la tine şi tu zici că nu e bun. Simplu! Dar ştii care e bun? Hmm...prefixul "anti-"... la ce a ajutat în lumea asta, oare? E ca şi cum nu îţi place apa şi încerci să-i dai foc, dar nu îţi iese. Găseşte-ţi locul, apoi comentează şi scrie articole penibile. Cu drag, cineva care vede oameni, dar nu vede umanitate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar ştii care e bun? Hmm...prefixul "anti-"... la ce a ajutat în lumea asta, oare?

      de pilda antibioticele sint considerate un lucru bun anticorpi, antivirus, antidot, etc.

      Ștergere